Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Αργυριάδης στο Metropolis: «Δύσκολη η διαδικασία εκκαθάρισης στη Γ' Εθνική»

Ο γνωστός νομικός Αργύρης Αργυριάδης, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που υποστήριξε δημόσια τον περασμένο Μάρτη, πως το άρθρο 106ια, είναι αυτό στο οποίο πρέπει να προσφύγει ο Άρης, προκειμένου να εξυγιανθεί. Κληθείς να «υπερασπιστεί» εκείνη την άποψη που είχε εκφράσει φιλοξενήθηκε χθες στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του Αθλητικού Metropolis υπογραμμίζοντας πως η λύση που πρότεινε, είχε να κάνει με τις συνθήκες που συνάντησε στον σύλλογο και προσθέτοντας, άλλες τρεις εναλλακτικές.

«Τα δεδομένα για τον Άρη είναι απολύτως συγκεκριμένα. Η πρώτη λύση, είναι να βρεθεί ένας επενδυτής της τάξης των 7 εκατομμυρίων που δεν θα χρειαστεί το παραμικρό νομικό εργαλείο. Δεύτερη εναλλακτική, είναι η αγορά ΑΦΜ, η πιο εύκολη λύση από νομική άποψη, αλλά και με τις μεγαλύτερες αντιδράσεις από τον κόσμο. Τρίτη λύση, είναι το 106ια, με την πολύ συγκεκριμένη προϋπόθεση της εύρεσης επενδυτή με οικονομική επιφάνεια. Αν δεν βρεθεί τίποτα απ? αυτά, τότε η μοναδική λύση, είναι η Γ? Εθνική» ανέφερε αρχικά ο γνωστός δικηγόρος.

Αμφισβητώντας τα όσα δήλωσε δημόσια ο συνάδελφός του κύριος Σιμόπουλος (σ.σ. εκπροσωπώντας τον κύριο Γαλανό), προσέθεσε: «Προσωπικά, έχω πλήρη επίγνωση του τι επικρατεί στον Άρη. Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολη τη διαδικασία της εκκαθάρισης στη Γ? Εθνική, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στον σύλλογο. Υπάρχουν τα παραδείγματα της ΑΕΚ και της Λάρισας, αλλά τα δεδομένα στον Άρη, είναι εντελώς διαφορετικά. Στη διαδικασία αυτή, χρειάζεται εκούσια συναίνεση, που δεν μπορώ να αντιληφθώ πως θα υπάρξει, από ανθρώπους που δεν στήριξαν διαδικασίες όπως το άρθρο 99 και κινδυνεύουν με τον τρόπο τους, να χάσουν τις ίδιες τις περιουσίες τους».

Παραθέτοντας τα επιχειρήματα υπέρ της λύσης του 106ια και της συμμετοχής στη Β? Εθνική, ο Αργύρης Αργυριάδης, υπογράμμισε: «Είναι μια διαδικασία, στην οποία οι πιστωτές συναινούν στην εκκαθάριση, είτε γουστάρουν είτε όχι. Στη Β? Εθνική, παίρνεις προσωρινή διαταγή, συνεχίζεις να έχεις έσοδα και δεν μπορεί να σε πειράξει κανείς. Αν φυσικά δεν συντρέξουν όλες αυτές οι προϋποθέσεις, φυσικά και θα προτιμηθεί η πρόταση της Γ? Εθνικής, με τον κύριο Γαλανό να έχει το απόλυτο προβάδισμα».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο γνωστός νομικός, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας: «Για μένα, ιδανικότερη λύση για τον Άρη, ασφαλώς και θα ήταν ο… άπλας επενδυτής και μετά το ΑΦΜ, αλλά δεν μπορούν να προχωρήσουν. Πρέπει όμως να γίνει ξεκάθαρο ότι τα μαρμαρένια αλώνια της Γ? Εθνικής, είναι δύσκολη περίπτωση, για ομάδες στις οποίες είναι σε εξέλιξη εμφύλιος πόλεμος».
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: