Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

«Αυτή είναι η πρόταση»!

iraklismikra
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης, μέλος της κίνησης  “Ηρακλής – Αναγέννηση”, για τη πρόταση που έγινε και για το τι περιλαμβάνει.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης:
Για το τι περιλαμβάνει η πρόταση: “Είναι γραπτή και περιλαμβάνει τα ονόματα της ομάδας μας και συγκεκριμένα νούμερα. Εμείς προτείναμε να αναλάβουμε 500.000 από τα χρέη, να τρέξουμε την ομάδα και να συζητήσουμε για την αγορά μετοχών τα επόμενα χρόνια. Δε μπορούμε να μπούμε διοίκηση χωρίς να γνωρίζουμε το ύψος των χρεών και είναι αδύνατο φυσικά να κάνουμε τον έλεγχο των οικονομικών μέσα σε μία βδομάδα”.
Για τις δηλώσεις Ελευθεριάδη: “Νοιώθω άσχημα που βγήκα στο ραδιόφωνο γιατί νοιώθω πως παρασυρόμαστε σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων αλλά δε μπορώ να μην απαντήσω στον κύριο Ελευθεριάδη. Πρώτον είχαμε συμφωνήσει να μην γνωστοποιηθούν τα θέματα που συζητήθηκαν. Δεύτερον αυτό που αναφέρθηκε πως αρνηθήκαμε να προσκομίσουμε εγγυητική ήταν ψέματα. Εμείς μπορούμε να βγάλουμε της εγγυητική επιστολή αρκεί να μάθουμε το ύψος του ποσού που χρειάζεται. Συζητήθηκαν οι εγγυητικές αλλά δε ζητήθηκε κάποια. Πως μπορώ να έχω εγώ εικόνα για τα οικονομικά της ομάδας άμα δεν έχει η διοίκηση”.
Για το κλίμα στο οποίο έγιναν οι συζητήσεις: “Όλα έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, αλλά αυτό που μας ενόχλησε ήταν οι δηλώσεις του Ελευθεριάδη, δηλώσεις για τις οποίες από ότι μου είπε ο πρόεδρος του Ηρακλή δεν συμφωνεί”.
Για τα ονόματα που συμμετέχουν στην “Ηρακλής-Αναγέννηση”: “Τα ονόματα αναφέρονται, αλλά δε μπορώ να τα πω δημοσίως. Είναι όλοι τους επιχειρηματίες και όχι βετεράνοι”.
Για το αν υπάρχουν άλλες προτάσεις: “Είναι πιθανό να υπάρξουν και άλλες προτάσεις και μακάρι να είναι καλύτερες από την δική μας”.
Πηγή: arenafm.gr

«Έργο ευρωπαϊκών προδιαγραφών»

vezirtzis_b
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ και νυν μέλος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θέρμης, Νίκος Βεζυρτζής, για τις συζητήσεις που έγιναν σχετικά με την δημιουργία αθλητικού κέντρου αλλά και γενικότερα για όλα τα θέματα του “Δικεφάλου”.
Αναλυτικά είπε:
Για το πόσο σημαντική θα είναι η δημιουργία του αθλητικού κέντρου:
“Σε ένα τέτοιο χώρο και σε ένα τέτοιο σημείο είναι ένα έργο πολύ μπροστά όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά για όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ένα έργο το οποίο θα γίνει όπως το έχει σκεφτεί ο κ. Σαββίδης και οι άνθρωποι του. Οι ενέργειες που γίνονται για τις υποδομές του ΠΑΟΚ αποτελούν το έναυσμα για να γίνει μεγάλη η ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που πάει να γίνει τώρα, θα είναι πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα. Από ότι ακούμε θα γίνει ένα Ευρωπαϊκών προδιαγραφών αθλητικό κέντρο και θα έχει όλες τις ανέσεις”.
Για την εμπειρία του στα διοικητικά του ΠΑΟΚ:
“Ασχολούμαι από τα 22 μου χρόνια με τα διοικητικά του ΠΑΟΚ, στα 26 ήμουν έφορος στην πολύ μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ που έκανε περήφανους όλους του οπαδούς και στη συνέχεια ήμουν πρόεδρος στο μπάσκετ. Είμαι λοιπόν μια ζωή στον σύλλογο. Δούλεψα με πολλούς μεγάλους παράγοντες και πήρα πολλά. Αυτή τη στιγμή μπορώ και κρίνω πολλά”.
Για την περιοχή που θα γίνει το αθλητικό κέντρο:
“Είναι το καλύτερο σημείο που θα μπορούσε να επιλεχθεί και στη καλύτερη περιοχή της πόλης. Θα ανοίξει άλλους ορίζοντες όχι μόνο στον ΠΑΟΚ αλλά και στον Δήμο Θέρμης. Είναι ένα πάντρεμα πολύ σοβαρό που θα ευνοήσει και τον σύλλογο αλλά και τον Δήμο. Θα γίνει κάτι το οποίο θα ζηλεύουν και οι μεγαλύτερες ομάδες, σε ένα χώρο που από το 1932 ήταν έτσι. Θα αναβαθμιστεί ολόκληρη η περιοχή. Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως η περιοχή αυτή θα διεκδικηθεί μέσα από διαγωνισμό. Κανένας άλλος άνθρωπος δεν τον έχει διεκδικήσει και πιστεύω πως κατά 99% θα τον κερδίσει ο κ. Σαββίδης. Ο τόπος μας σήμερα χρειάζεται επενδύσεις.
Για το άμα προβλέπει η συμφωνία να δουλέψουν άνθρωποι από τον Δήμο Θέρμης:
“Μέσα στη συμφωνία υπάρχει μια παράγραφος που αναφέρει πως το 50% θα είναι από κατοίκους του Δήμου Θέρμης, δε ξέρουμε βέβαια σε ποιές θέσεις”.
Για τα διάφορα έργα που μπορούν να γίνουν σε αυτή την περιοχή:
“Δεν συζητήσαμε αυτά που ακούγονται για ξενοδοχεία και λουτρά. Να  γίνουν ξενοδοχειακές μονάδες και ότι θα γίνει εκμετάλλευση της Γεωθερμίας είναι σχεδόν σίγουρο. Σε μια μακέτα που υπήρχε στη παρουσίαση υπήρχαν τέτοιες εγκαταστάσεις. Οπωσδήποτε θα γίνουν πολλά πράγματα καθώς το απαιτεί μια τέτοια επένδυση”.
Για το πως βλέπει τον ΠΑΟΚ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ:
“Όταν απέχω διοικητικά δε μου αρέσει να πουλάω μυαλό. Ο καθένας βλέπει τον ΠΑΟΚ διαφορετικά. Στο ποδόσφαιρο τον περίμενα πολύ καλύτερο ενώ στο μπάσκετ στέκεται αξιοπρεπέστατα για τις δυνατότητες που έχει. Δεν περίμενα πως ο ΠΑΟΚ σε τόσο καλή κατάσταση και με πληρωμένους παίκτες θα μπορούσε να χάσει 4-0 από τον Ολυμπιακό. Η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με υποδεέστερους παίκτες και σε χειρότερες συνθήκες”.
Για το άμα αυτή η ήττα “ξύπνησε” τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ:
“Η ήττα αυτή ταρακούνησε διοίκηση και οπαδούς. για να χτυπήσεις τον Ολυμπιακό που έχει ξεφύγει ποδοσφαιρικά πρέπει γίνουν σωστές μεταγραφές, να υπάρξει σοβαρότητα και να χτιστούν οι υποδομές. Πρέπει ο σύλλογος να σταματήσει να παίρνει τους “νέους Μέσι” και να αρχίσει να φτιάχνει ομάδα. Ο σύλλογος δε χρωστάει πουθενά. Η μεγάλη ήττα μπορεί να βγει και σε καλό καθώς άμα δούμε την πραγματικότητα φαίνεται πως δε γίνεσαι από τη μια μέρα στην άλλη μεγάλη ομάδα. Μια τέτοια ήττα μπορεί να ανοίξει τα μάτια και να δείξει τι χρειάζεται για να πετύχει ο σύλλογος”.
Για τους παράγοντες που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ:
“Δυστυχώς ανεβάζουμε κόσμο ψηλά χωρίς να πρέπει. Θεωρώ πως άνθρωπο σαν τον κύριο  Θεοδωρίδη στο Ολυμπιακό είναι γραφικοί. Αυτό βέβαια είναι κάτι υποκειμενικό. Το σχόλιο που μπορώ να κάνω είναι πως οι εποχές ρομαντισμού έχουν αλλάξει. Οι ομάδες είναι εταιρείες και οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτές πρέπει να πληρώνονται”.
Για το πότε θα είναι έτοιμο το αθλητικό κέντρο:
“Επειδή τελειώσαμε χθες δεν σημαίνει πως όλα είναι έτοιμα. Έχουν να γίνουν πολλές διαδικασίες. Αυτά είναι θέματα του ανθρώπου που θα κερδίσει τον διαγωνισμό και ελπίζουμε πως θα ναι ο Σαββίδης”.
Για το άμα του έχει λείψει ο ΠΑΟΚ διοικητικά:
“Δε μου λείπει ο ΠΑΟΚ διοικητικά. Ήταν πολλά χρόνια και χαίρομαι αυτή τη στιγμή να βλέπω τον ΠΑΟΚ και να κάνω την κριτική μου και τον πολύξερο χωρίς πίεση. Έχω μπει και εγώ στη νοοτροπία να κάνω τον ειδήμονα από τον καναπέ. Βγήκα στο ραδιόφωνο επειδή είχα κάτι να πω. Δε θέλω να χρειαστεί ο ΠΑΟΚ την βοήθεια μου. Μου αρέσει ο ρόλος που έχω τώρα αυτή την στιγμή”.
Πηγή: arenafm.gr

«Πρώτα το 99, μετά ο Σκορδίλης»

Η θέση της ΚΑΕ Άρης έχει ξεκαθαριστεί και αυτή αποσαφηνίστηκε ακόμη μια φορά στο προχθεσινό διοικητικό συμβούλιο, αργά το βράδυ.

Εκεί συζητήθηκαν και άλλες υποθέσεις, αλλά πρωτίστως έγινε μια ενημέρωση απ? τον νομικό της ομάδας Γιώργο Οικονόμου, ο οποίος επανέλαβε και στα μέλη του συμβουλίου, αλλά και δημοσίως χθες, πως ο Άρης θα πρέπει να προχωρήσει πρώτα, και να τελειώνει, με το άρθρο 99, και μετά θα μπορέσει να ασχοληθεί με την υπόθεση Σκορδίλη, η οποία είναι και το «αγκάθι», όπως φαίνεται, για την άρση της απαγόρευσης μεταγραφών.

«Παρά τα προβλήματα πετύχαμε συμφωνίες του ύψους του 68 τοις εκατό. Επιπλέον ο Άρης έχει ήδη ασφαλιστική ενημερότητα και από εδώ και πέρα θα είμαστε επιμελείς στις υποχρεώσεις μας στο ΙΚΑ. Για το θέμα της απαγόρευσης έχουν όλα προγραμματιστεί και έχει δοθεί μεγαλύτερη σημασία από ότι φαίνεται. Δε πρέπει ο Άρης να ανοιχτεί και αυτή τη στιγμή άλλο θέμα προέχει. Θεωρώ πως πρώτα πρέπει να τελειώσουμε με το 99 και αφού τελειώσουμε με όλα τα άλλα μέτωπα θα δούμε τι θα κάνουμε με την υπόθεση Σκορδίλη» τόνισε χαρακτηριστικά στην τοποθέτηση του, ενώ είναι δεδομένο πως τα θέματα δεν έχουν «κλείσει» όλα με υπογραφές, όμως το ποσοστό του 68% είναι εξαιρετικό και πως μέχρι την εκδίκαση στις 12/12 θα έχουν υπογραφεί και άλλες συμφωνίες, όπως πχ με τον Πάουνιτς, με τον οποίο ο Άρης έχει έρθει σε συμφωνία και σύντομα θα «πέσουν» και οι απαραίτητες υπογραφές για τον διακανονισμό. Επόμενος «σταθμός» αναμένεται να είναι οι Μάιλς και Ντάνστον.Πηγή: metrosport.gr

Η πίεση Μαλελή και η θέση της ΚΑΕ!!

Ο Μάνος Μαλελής πιέζει για την ενίσχυση της ομάδας ενόψει της συνέχειας και στο Γιούροκαπ και στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του από την ομάδα. Ούτε από το ΔΣ της ΚΑΕ. Όσο τρέχει η χορηγία της DEMCO, θα είναι εκεί. Το αποτέλεσμα της πίεσης ποιο είναι... Αυτό είναι το ζήτημα.

Στην ΚΑΕ φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε μια κίνηση, αφού πρώτα βρεθούν τα χρήματα για να δοθεί ένας μισθός στους παίκτες που δεν έχουν εγγυήσεις και σε μέλη του σταφ... Εκεί θα επικεντρωθεί αυτές τις ημέρες η προσπάθεια.
Εφόσον δοθούν χρήματα σε παίκτες και σταφ, τότε εκτός απροόπτου θα γίνει μια ενισχυτική κίνηση στο ρόστερ.

Πιθανότατα για ψηλό... Άλλωστε ο Σούλης Μαρκόπουλος έχει στα χέρια του μια λίστα ξένων παικτών ρακέτας (είναι αρκετά μεγάλη) ώστε ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμος να προχωρήσει. Βέβαια εφόσον αυτό γίνει άμεσα, η ομάδα θα έχει μια επιπλέον λύση για να διεκδικήσει τις δύο νίκες που χρειάζεται στο Γιούροκαπ ώστε να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Αν ο στόχος δεν επιτευχθεί και μέχρι τότε δεν έχει αποκτηθεί παίκτης, η ομάδα θα μείνει ως έχει, παίζοντας ένα ματς την εβδομάδα. Διαφορετικά, στην χειρότερη περίπτωση, θα προστεθεί ένα ψηλός για την 2η φάση...


Η άποψη της ΚΑΕ

Το χειρότερο είναι τώρα να δημιουργείται αναστάτωση με την ομάδα σε καλό μομέντουμ. Ψυχραιμία... Ακόμα και ο Μάνος Μαλελής που έχει κάνει τόσα για την ομάδα θα πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του. Προς το παρόν... Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος έλεγε στο "Μ' για το θέμα... "Υπάρχει προτεραιότητα και αυτή είναι η επιβίωση της ομάδας, για αυτό παλεύουμε. Άλλωστε η ομάδα πάει φανταστικά. Όταν προκριθούμε, τότε θα δούμε πιο σοβαρά την περίπτωση της ενίσχυσης. Δεν γίνεται τώρα να πάρεις παίκτη μόνο για την Ευρώπη, δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Και φυσικά παίζει ρόλο και η άποψη του κόουτς".
Στο μεταξύ το Σαββάτο κοντά στην ομάδα στα Τρίκαλα θα βρεθούν και μέλη της διοίκησης. Καλό θα ήταν ωστόσο όσοι δεν είχαν ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις να ακολουθούσαν και στα δύσκολα ταξίδια... Πηγή: metrosport.gr

Οι λόγοι που θέλει ο Χακόμπο να φύγει!!

Γιατί τρελάθηκε σήμερα... ξαφνικά ο Ισπανός; Ποιους συμπαίκτες του «κατηγορεί» στον ΠΑΟΚ και που κολλάει σε όλα αυτά ο Καρνέζης; Η απάντηση στον sportdog!
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΠΑΟΚ με τον Σανθ Χακόμπο, καθώς ο Ισπανός πορτιέρο μετά τα... μπινελίκια που έριξε στον γυμναστή της ομάδας στην προπόνηση, τώρα διαρρέει στο περιβάλλον του πως θέλει να αποχωρήσει από τον σύλλογο!
Τι ακριβώς όμως συμβαίνει και τι είναι αυτό που έχει ενοχλήσει τον ποδοσφαιριστή; Γιατί όσο τρελός και αν είναι ο Χακόμπο, σίγουρα δεν... ξύπνησε σήμερα στραβά και αποφάσισε έτσι ξαφνικά να κάνει την ομάδα άνω – κάτω. Το πρόβλημα είναι πιο βαθύ και ο σκύλος έχει όλο το παρασκήνιο...
Σύμφωνα λοιπόν με την στήλη «sportdog penalty», όλα ξεκίνησαν από τις αιχμές που άφησε ο Χακόμπο μετά την τεσσάρα από τον Ολυμπιακό και τις δηλώσεις του για τους αρχηγούς της ομάδας (Κατασουράνη, Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη), οι οποίοι θα έπρεπε να βοηθούν περισσότερο και να έχουν πιο ηγετικό ρόλο σύμφωνα με τον ίδιο. Μάλιστα, κάποιοι αναφέρουν πως μόνο τυχαίο δεν είναι ότι τα νεύρα του Χακόμπο εμφανίστηκαν όταν επέστρεψαν στις προπονήσεις και οι διεθνείς.
Το κλίμα λοιπόν ήταν ήδη βαρύ μετά τον Ολυμπιακό και έγινε ακόμα χειρότερο, όταν ο Χακόμπο άρχισε να διαβάζει στον Τύπο τα σενάρια περί Καρνέζη! Ο Ισπανός... φόρτωσε άγρια καθώς ενημερώθηκε από τον Τύπο, πως αν έρθει ο διεθνής πορτιέρο τώρα στην Τούμπα, θα είναι δανεικός και θα έρθει για να παίζει βασικός.
Ο Χακόμπο μάλιστα, μόνο τυχαία δεν θεώρησε αυτά τα σενάρια για το «φλερτ» με τον Καρνέζη, καθώς θεωρεί πως για να γίνει το... προξενιό, είναι πολύ πιθανόν να βοηθήσουν και οι Έλληνες παίκτες της ομάδας. Άλλωστε, το καλοκαίρι έτσι έγινε και ο «γάμος» με τους Τζιόλη, Σπυρόπουλο, Τζαβέλλα και Νίνη...
Αυτά λοιπόν έβλεπε ο Ισπανός και θεωρώντας πως αδικείται, αποφάσισε να... μιλήσει με τον δικό του τρόπο και σύμφωνα με όσα λέει στο περιβάλλον του, να συζητήσει με την διοίκηση για την λύση της συνεργασίας τους. Βέβαια, κανείς δεν ξέρει την δεδομένη στιγμή ποια θα είναι η εξέλιξη της ιστορίας, καθώς ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί ο Ιβάν Σαββίδης...Πηγή: sportdog.gr

Κασμερίδης-Γλυφάδα… Χ!!

Με εξαιρετική εμφάνιση από τον Κασμερίδη, ο Αστέρας Μαγούλας, κράτησε με δέκα παίκτες την ισοπαλία κόντρα στην καλύτερη Γλυφάδα, με την αναμέτρηση να μένει στο 1-1.

Κασμερίδης-Γλυφάδα… Χ!
Στην Λιβαδειά, χρειάστηκε να σκοράρει για να πάρει την πρόκριση ο Αστέρας Μαγούλας. Κόντρα στη Γλυφάδα, αρκέστηκε σε όσα προϋποθέτει η θέση του. Ο Αλέξανδρός Κασμερίδης, με εξαιρετική εμφάνιση κράτησε το 1-1 και έδωσε έναν πολύτιμο πόντο στην ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι, έμειναν από νωρίς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Έβερετ στο 34’, άνοιξαν το σκορ με τον Μαρτίνεθ στο 52’, όμως δεν κράτησαν για πολύ το προβάδισμα. Ο Τσίγκας ισοφάρισε στο 59’ για την Γλυφάδα, για να έρθουν πολλές και καλές στιγμές για την ομάδα του Λουτσιάνο. Μάλιστα, υπάρχει και πέναλτι που έγινε στο φινάλε, στον Παιδάκη, όμως δεν καταλογίστηκε.

Αστέρας Μαγούλας (Α. Πριόνας): Κασμερίδης, Έβερετ, Μαρτίνεθ, Τριάντος, Αλμίρ, Ιατρού, Νόνης, Σαμαρόπουλος, Κορνελάτος, Στρατάκης, Δημητριάδης.

Γλυφάδα (Λουτσιάνο): Xρήστου, Γαλανόπουλος, Γκέζος, Νικολιάς, Νατσούρας, Μοντέστε, Σονγκό, Σκόνδρας, Πορτίγια, Καμινιώτης, Τσίγκας.

Διαιτητής: Γιαννουλάκης (Χανίων)
Βοηθοί: Τζαφόλιας (Ανατ. Αττικής), Κωνταντόπουλος (Κορινθίας)

Η αγωνιστική (9η):

Νότιος όμιλος:

Αστέρας Μαγούλας-Γλυφάδα 1-1
(52’ Μαρτίνεθ – 59’ Τσίγκας)

Φωκικός-Επισκοπή
Χανιά-Αχαρναϊκός
Φωστήρας-Παναχαϊκή
Καλλιθέα-Βύζας Μεγάρων
Παναιγιάλειος-Ολυμπιακός Βόλου
Ηρακλής Ψαχνών-Πανηλειακός

Βόρειος όμιλος:

Καβάλα-Δόξα Δράμας
Ζάκυνθος-Τύρναβος
Νίκη Βόλου-Εθνικός Γαζώρου
Ηρακλής-Κέρκυρα
Βατανιακός-Πιερικός
Αιγινιακός-Απόλλων Καλαμαριάς
Αναγέννηση Καρδίτσας-Αναγέννηση Γιαννιτσών

Η επόμενη αγωνιστική (10η):



Νότιος όμιλος:

Αχαρναϊκός-Φωκικός
Παναχαϊκή-Επισκοπή
Βύζας Μεγάρων-Χανιά
Ολυμπιακός Βόλου-Φωστήρας
Γλυφάδα-Καλλιθέα
Πανηλειακός-Παναιγιάλειος
Αστέρας Μαγούλας-Ηρακλής Ψαχνών

Βόρειος όμιλος:

Τύρναβος-Καβάλα
Εθνικός Γαζώρου-Δόξα Δράμας
Κέρκυρα-Ζάκυνθος
Πιερικός-Νίκη Βόλου
Απόλλων Καλαμαριάς-Ηρακλής
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Βατανιακός
Αιγινιακός-Αναγέννηση Καρδίτσας Πηγή: sport-fm.gr

«Όσοι ορέγονται τη διάλυση του Ηρακλή είναι ανιστόρητοι και ανίδεοι»

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ηρακλής, μέσω της οποίας συμπαραστέκεται στον Γ.Σ. του «Γηραιού» για την προσπάθεια που κάνει να σώσει την ομάδα.

«Όσοι ορέγονται τη διάλυση του Ηρακλή είναι ανιστόρητοι και ανίδεοι»
Πριν λίγες ημέρες το Υπουργείο Οικονομικών έστειλε αίτηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ζητώντας τη διάλυση του «ΓΣ Ηρακλής» και με αφορμή αυτό η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση. «Σήμερα όλοι αυτοί που ορέγονται τη διάλυση του ιστορικότερου συλλόγου της Θεσσαλονίκης είναι το λιγότερο ανιστόρητοι και ανίδεοι», αναφέρεται σε αυτήν.

Σε περίπτωση διάλυσης του Ηρακλή η ακίνητη περιουσία που του ανήκει περνάει στη ΓΓΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ Ηρακλής 1908 με όλες τις δυνάμεις και με κάθε τρόπο στέκεται δίπλα στον ΓΣ Ηρακλής, τον θεματοφύλακα του Ηρακλή στον αγώνα που δίνει για να διατηρήσει την περιουσία της ομάδας από την προσπάθεια αρπαγής η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Ηρακλής βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι, στρατευμένοι στον κοινό αγώνα, στην κοινή προσπάθεια για να σώσει ο σύλλογος την περιουσία του. Ο Ηρακλής στα 105 χρόνια ιστορίας του έχει προσφέρει πολιτιστικό, αθλητικό και κοινωνικό έργο το οποίο έχει ανεκτίμητη αξία για την πόλη της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Σήμερα όλοι αυτοί που ορέγονται τη διάλυση του ιστορικότερου συλλόγου της Θεσσαλονίκης είναι το λιγότερο ανιστόρητοι και ανίδεοι. Αν πάλι γνωρίζουν τι θα πει Ηρακλής τότε είναι ακόμα χειρότεροι μιας και πρόκειται για εντεταλμένους υπηρέτες ξένων συμφερόντων και ανάλογα θα πρέπει όλοι μαζί να τους αντιμετωπίσουμε.

Ενωμένοι για τον ΗΡΑΚΛΗ.

Μπαίνουν μπροστά οι οπαδοί. Αρκεί;

Την κατάσταση στα χέρια τους προσπαθούν να πάρουν οι οπαδοί του Ηρακλή, ώστε να αποφευχθεί η διάλυση του συλλόγου. Τι γίνεται με τους ενδιαφερόμενους.

Μπαίνουν μπροστά οι οπαδοί. Αρκεί;
Κινητικότητα υπάρχει από τους οπαδούς του Ηρακλή μετά την αίτηση του Υπουργείου Οικονομικών προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να προχωρήσει στη «διάλυση του Γ.Σ. Ηρακλής», θεωρώντας ότι έχει μετατραπεί «σε κερδοσκοπικό οργανισμό». Σε περίπτωση διάλυσης του συλλόγου η ακίνητη περιουσία του θα περάσει στη ΓΓΑ και πιθανόν στη συνέχεια στο ΤΑΙΠΕΔ.

Οι οπαδοί της ομάδας συναντήθηκαν στα γραφεία του μεγαλύτερου συνδέσμου τους «ΑΘ 10» και προσπάθησαν να κάνουν τα πλάνα τους για να γλιτώσει ο «Γηραιός» από τα χειρότερα. Όμως, δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα της συγκρότησης διοίκησης Πρωτοδικείου, καθώς φαίνεται πως δεν υπάρχει διάθεση από κανέναν τη δεδομένη στιγμή να συμμετάσχει. Ωστόσο, πρόκειται για κάτι αναγκαίο, ώστε να αποφευχθεί αυτό που ζήτησε το Υπουργείο.

Η διοικούσα επιτροπή του Γ.Σ. Ηρακλής έβγαλε μια ανακοίνωση, που λέει ουσιατικά «για κοπιάστε…», αλλά με τη μορφή που είναι τώρα δεν έχει καμιά δικαιοδοσία. Οπότε, δεν μπορεί να ασκήσει και καμία πίεση. Οι αναφορές περί μη νόμιμης κίνησης από πλευράς Υπουργείου δεν μπορούν να δώσουν από μόνες τους τη λύση.

Επιπλέον, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα των υποψήφιων επενδυτών, καθώς και μετά τη δεύτερη συνάντηση δεν υπήρξε ουσιαστική εξέλιξη. Η διοίκηση της ΠΑΕ λέει ότι ζήτησε εγγυητική και πλάνο βιωσιμότητας της ΠΑΕ, ενώ η άλλη πλευρά λέει ότι δεν δόθηκαν, διότι δεν τους ζητήθηκε. Πηγή: sport-fm.gr

Τα επόμενα βήματα για το… όνειρο!!

Τις επόμενες κινήσεις που απαιτούνται για την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ φέρνει στην επιφάνεια η SportDay.

Τα επόμενα βήματα για το… όνειρο
Ιδιαίτερα σημαντική για την κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς» στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν η προχθεσινή έγκριση του πλάνου της ΑΕΚ από το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Μετά τη θετική απάντηση του Δήμου ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του καλούνται να κάνουν τις επόμενες κινήσεις τους για να προχωρήσει το έργο του νέου γηπέδου της «Ένωσης».

Οι οδηγίες του διοικητικού ηγέτη του «Δικέφαλου» είναι σαφείς για να προχωρήσουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Σύμφωνα με την SportDay, απομένουν πέντε σημαντικά βήματα για να μπουν οι μπουλντόζες στο οικόπεδο και να ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή του γηπέδου.

Πρώτα από όλα αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτο Δ.Σ. στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την «Αγια-Σοφιά», όμως δεν πρόκειται να τεθεί θέμα καταλληλότητας, αφού το γήπεδο είναι τεσσάρων αστέρων και συνάδει με τις επιταγές της UEFA.

Από εκεί και πέρα, στα μέσα Δεκεμβρίου θα υπάρξει νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, στο οποίο θα συζητηθούν τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν το έργο, όπως οι κυκλοφοριακές μελέτες (παράδειγμα η υπογειοποίηση της Πατριάρχου Κωνσταντίνου). Πρόκειται καθαρά για θέμα της Δημοτικής Αρχής, η οποία πρέπει να παρουσιάσει τη συγκεκριμένη μελέτη.

Από την πλευρά τους, ο Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του θα έχουν επαφές με τα αρμόδια Υπουργεία, ενώ έχει υπάρξει ήδη μία συνάντηση με τον Υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη. Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο δεν ανησυχούν, αφού θεωρούν πως έχουν προσέξει και την παραμικρή λεπτομέρεια και ο φάκελος δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβητήσεις.

Όσον αφορά την Περιφέρεια, ήταν από τους πρώτους που στάθηκαν αρωγός σε αυτό το μεγάλο έργο με τα 20 εκατ. ευρώ που θα δοθούν για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Μάλιστα, έχει δοθεί ο φάκελος για το έργο, όπως και όλες οι μελέτες, και μέσα στον επόμενο μήνα απομένει η έγκρισή του.

Τέλος, η 10η Φεβρουάριου 2014 θεωρείται ιστορική ημερομηνία, αφού τότε θα κατατεθεί ο φάκελος στην Ενημέρωση Πολεοδομικών Υπηρεσιών, και θα έχει ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να εκδοθούν οι άδειες ή οι προάδειες που θα δίνουν το δικαίωμα στην «Ένωση» να ξεκινήσει τα έργα στο οικόπεδο.Πηγή: sport-fm.gr

Τους άφησε στο… περίμενε ο Σαββίδης!!

Περίμεναν για ώρες οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ για την περιβόητη συνομιλία μέσω skype με τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά τελικά αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ!

Τους άφησε στο… περίμενε ο Σαββίδης!
Άπραγοι έφυγαν από την Τούμπα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που νωρίτερα μέσα στην ημέρα ενημερώθηκαν να μεταβούν προκειμένου να τους μιλήσει μέσω skype ο μεγαλομέτοχος της ομάδας.

Αρχικά ενημερώθηκαν πως ο κ. Σαββίδης θα μιλούσε μόνο με τους τρεις αρχηγούς, με συνέπεια να φύγουν οι υπόλοιποι, όμως αποδείχτηκε και πως εκείνοι που παρέμειναν, άδικα περίμεναν με τις ώρες.

Μετά από αναμονή ωρών, ειδοποιήθηκαν και οι αρχηγοί πως μια υποχρέωση που εμφανίστηκε την τελευταία στιγμή ανάγκασε τον Σαββίδη να αλλάξει το πρόγραμμά του, οπότε το ραντεβού πήγε στις… καλένδες. Πηγή: sport-fm.gr

Τα λέει με τον μάνατζερ του Χακόμπο ο Γεωργιάδης!

Το επεισόδιο του Σανθ Χακόμπο με τον γυμναστή της ομάδας του ΠΑΟΚ, φαίνεται πως δεν θα περάσει στα ψιλά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Συνάντηση με τον μάνατζερ του παίκτη θα έχει ο Γεωργιάδης.

Τα λέει με τον μάνατζερ του Χακόμπο ο Γεωργιάδης
Ο Χουμπ Στέφενς αποφάσισε να μην έχει στις προπονήσεις τον Σανθ Χακόμπο μετά το επεισόδιο που υπήρξε με τον γυμναστή της ομάδας του ΠΑΟΚ και τον Ισπανό τερματοφύλακα, όμως φαίνεται πως δεν θα μείνει εκεί.

Πιο συγκεκριμένα, σύντομα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη, ο μάνατζερ του παίκτη, Κώστας Φλώρης, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Γιώργο Γεωργιάδη. Υπενθυμίζεται πως υπάρχει ειδική ρήτρα στο συμβόλαιο του παίκτη που αναφέρει πως σε περίπτωση πειθαρχικού παραπτώματος θα μπορεί να λυθεί στο συμβόλαιό του χωρίς αποζημίωση.

Έτσι, δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, ακόμα και αυτός της οριστικής απομάκρυνσής του από την ομάδα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει όμως να γίνει η συνάντηση ανάμεσα σε Γεωργιάφη και Φλώρη. Πηγή: sport-fm.gr

Στον πάγκο ο Στοχ!

Δοκιμή χωρίς τον Μίροσλαβ Στοχ στη βασική ενδεκάδα έκανε ο Χουμπ Στέφενς στη σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, εν όψει του ντέρμπι του «Δικεφάλου του Βορρά» με τον Άρη.

Στον πάγκο ο Στοχ
Την έκπληξη έκανε στη σημερινή προπόνηση ο Χουμπ Στέφενς, αφού δεν χρησιμοποίησε με τους βασικούς τον Μίροσλαβ Στοχ, «τιμωρώντας» τον για την κακή εικόνα που έχει επιδείξει στα τελευταία ματς.

Ο Ολλανδός προπονητής με τους βασικούς χρησιμοποίησε τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Κίτσιου και Λίνο στα άκρα της άμυνας, Κατσουράνη και Κατσικά στο κέντρο της άμυνας, Λάζαρ και Τζιόλη στον άξονα, τους Σαλπιγγίδη, Λόρενς, Ολίσε στα χαφ και Αθανασιάδη ως αιχμή του δόρατος.

Εκτός βασικών έμειναν και οι Νίνης και Λούκας.Πηγή: sport-fm.gr

Έβρισε τον γυμναστή ο Χακόμπο!!

Διαφωνία με τον γυμναστή της ομάδας είχε ο Χακόμπο και τον έβρισε. Στη διοίκηση περνάει πλέον το θέμα. Τι λέει ο παίκτης.

Έβρισε τον γυμναστή ο Χακόμπο!
Η κακή συμπεριφορά του προς τον γυμναστή της ομάδας, Γρηγόρη Καβαλιεράτο είναι ο λόγος που… έστειλε στη διοίκηση τον Σανθ Χακόμπο ο Χουμπ Στέφενς, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Ο Ισπανός τερματοφύλακας του φώναξε και τον έβρισε, ύστερα από διαφωνία που είχαν για μια άσκηση.

Τον λόγο έχει πλέον η διοίκηση που θα ακούσει τη Δευτέρα τι λέει από την πλευρά του ο 30χρονος παίκτης για την κακή συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης και εννοείται πως δεν θα παίξει κόντρα στον Άρη την Κυριακή(24/11,19:30). Ο Χακόμπο είναι έξαλλος, διότι θεωρεί πως σκέφτονται να φέρουν άλλον στη θέση του, ενώ πρόσφατα υπήρξε η πληροφορία πως έγινε επαφή με τον Ορέστη Καρνέζη, ο οποίος δεν έχει χρόνο συμμετοχής στη Γρανάδα.

Ακούγεται έντονα ότι ο πρώην τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει το… πάνω χέρι. Υπάρχει όρος στο συμβόλαιο ότι μπορεί να τον διώξει χωρίς να τον αποζημιώσει οικονομικά εφόσον υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα, όπως και συνέβη.Πηγή: sport-fm.gr

«Ανάσες» στον Μήτρογλου!!

«Ανάσες» στον Μήτρογλου!Ο Μίτσελ αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Πανθρακικό τον Κώστα Μήτρογλου καθώς και άλλους παίκτες που έχουν επιβαρυνθεί αρκετά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για μια επιλογή του Ισπανού τεχνικού των «ερυθρολεύκων» να ξεκουράσει το κύριο επιθετικό του όπλο πριν το μεγάλο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκτός του νεαρού επιθετικού δεν θα ταξιδέψει στην Κομοτηνή ο Σιόβας, ο οποίος έκανε ατομικό πρόγραμμα.

Σημείο αναφοράς η συμμετοχή του Τόρες στις επιλογές του Μίτσελ, για πρώτη φορά από την απόκτησή του από τους Πειραιώτες.

Αναλυτικά οι επιλογές του Μίτσελ:

Μέγιερι, Ρομπέρτο, Μπονγκ, Κάμπελ, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ, Μασάντο, Μανωλάς, Εντινγκά, Ολαϊτάν, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Σαλίνο, Σάμαρης, Σαβιόλα, Τόρες, Βάις, Γιαταμπαρέ. Πηγή: sport-fm.gr

Τους κάλεσε όλους στην Τούμπα!!

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος από το πειθαρχικό παράπτωμα του Χακόμπο –και όχι μόνο- ο Ιβάν Σαββίδης κάλεσε εκτάκτως όλους τους παίκτες του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για να τους μιλήσει!

Τους κάλεσε όλους στην Τούμπα!
Το πειθαρχικό παράπτωμα του Χακόμπο προκάλεσε τον εκνευρισμό και την έντονη δυσαρέσκεια του Ιβάν Σαββίδη.

Έτσι –σύμφωνα τις τελευταίες πληροφορίες- μόλις ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημερώθηκε για το γεγονός έδωσε εντολή να συγκεντρωθούν όλοι οι παίκτες της ομάδας στην Τούμπα για να τους μιλήσει.

Ο Σαββίδης πρόκειται να μεταφέρει στους παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» την δυσαρέσκειά του για ό,τι έχει συμβεί στην ομάδα τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, και για την εμφάνιση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Πηγή: sport-fm.gr

Δύσκολα ο Βίτορ!!

Εξαιρετικά απίθανο μοιάζει το ενδεχόμενο ο Μιγκέλ Βίτορ να συμπεριληφθεί στην αποστολή του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Άρη.

Δύσκολα ο Βίτορ
Ατομικό πρόγραμμα προπόνησης ακολούθησε και σήμερα (22/11) ο Μιγκέλ Βίτορ στην προπόνηση του ΠΑΟΚ, κάτι που σημαίνει πως δύσκολα θα είναι στην αποστολή του «Δικεφάλου του Βορρά» για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα.

Ο Πορτογάλος στόπερ είχε τραυματιστεί πριν από το αντίστοιχο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» και το προηγούμενο διάστημα ήταν στην πατρίδα του, όπου ακολουθούσε ειδική θεραπεία.

Πλέον μοιάζει απίθανο το ενδεχόμενο ο Βίτορ να προλάβει να είναι έτοιμος για τον αγώνα με τους «κίτρινους», αφού ο Χουμπ Στέφενς αναμένεται να τον προφυλάξει και να μην υποστεί νέα υποτροπή στον τραυματισμό του.

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντινίδης ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας και εκείνος δεν υπολογίζεται από τον 60χρονο προπονητή.

Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμμα είχε αυξημένη ένταση και αφιερώθηκε στην τακτική και στις δοκιμές από πλευράς Ολλανδού τεχνικού.

Συγκεκριμένα, οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν με ασκήσεις τεχνικής, στη συνέχεια ακολούθησε διπλό 7 εναντίον 7 με συγκεκριμένους περιορισμούς στο μισό γήπεδο και διπλό σε ολόκληρο το γήπεδο 11 εναντίον 11, με κανόνες διεξαγωγής αγώνα.

Η τελευταία προπόνηση θα διεξαχθεί αύριο το απόγευμα και αμέσως μετά θα ανακοινωθεί η αποστολή. Πηγή: sport-fm.gr

Κόπα Σουνταμερικάνα: Προς τελικό και η Λανούς!! (video)

Με νίκη 2-1 απέδρασε η αργεντίνικη Λανούς από την Παραγουάη και από την έδρα της Λιμπερτάδ, οπότε απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα.
Άλλωστε, ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στην Αργεντινή, ενώ στην προκειμένη διέφυγε της πίεσης της Λιμπερτάδ στο πρώτο ημίχρονο με 0-0. Μάλιστα, στο 54ο ο Σαντιάγκο Σίλβα άνοιξε το σκορ υπέρ της Λανούς και… αναρωτήθηκε γιατί δεν ακούγονται οι οπαδοί των γηπεδούχων, ενώ στο 62ο ο Πάολο Γκολτζ χαροποίησε τους πεντακόσιους φίλους της ομάδας του, που βρέθηκαν στην Παραγουάη, διαμορφώνοντας το 2-0 με πέναλτι. Ακολούθησε, όμως, αποβολή του Χόρχε Ορτίζ στο 65ο λεπτό, καθώς χτύπησε αντίπαλό του, ενώ ήταν ο κορυφαίους του λασπωμένου γηπέδου, που επιβαρύνθηκε από τις έντονες βροχές των τελευταίων ημερών.
Η Λιμπερτάδ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και μείωσε σε 2-1 με κεφαλιά του Γκουστάβο Γκόμεζ στο 80ό λεπτό, αλλά στο 88ο αποβλήθηκε ο Μάνουελ Μάσιελ, οπότε πλέον ο σύλλογος της Παραγουάης θα αναζητήσει «θαύμα» σε «εχθρικό» έδαφος, ώστε να προκριθεί στον τελικό του Σουνταμερικάνα. Θυμίζουμε πως ακόμα μεγαλύτερη ανατροπή θέλει η Σάο Πάολο, καθώς γνώρισε εντός έδρας ήττα με 3-1 από την Πόντε Πρέτα στον βραζιλιάνικο «εμφύλιο» του έτερου ζευγαριού των ημιτελικών της διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής.



Πηγή: onsports.gr

ΠΑΟΚ – Άρης, όπως πέρσι…!

Ένα εντυπωσιακό promo βίντεο για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Άρη ανάρτησε η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ, στο οποίο υπάρχει το περσινό 4-1 της Τούμπας κόντρα στους «κίτρινους».

ΠΑΟΚ – Άρης, όπως πέρσι…
Την ευκαιρία να αντιστρέψουν την άσχημη εικόνα που δημιούργησαν μετά την βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» καλούνται να εκμεταλλευτούν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στο προσεχές ντέρμπι με τον Άρη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ ετοίμασε ένα βίντεο στο οποίο προβάλλεται η περσινή… τέσσερα επί των «κίτρινων» στο περσινό – αντίστοιχο ματς της Τούμπας.

Η ανακοίνωση

Είναι ένα από τα πλέον κλασικά παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Ενα ντέρμπι που επηρεάζει τους ρυθμούς όλης της πόλης.

Οταν ο ΠΑΟΚ παίζει με τον Αρη οι δρόμοι αδειάζουν και η προσοχή στρέφεται στην Τούμπα.

Ο Δικέφαλος την Κυριακή (24.11) υποδέχεται τον Αρη σε ένα παιχνίδι που του δίνει την ευκαιρία να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά την κακή παρένθεση του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Δείτε το video promo που ετοίμασε το PAOK TV για το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής.


Ύποπτο το Βέροια – ΠΑΣ Γιάννινα!

Ύποπτο το Βέροια – ΠΑΣ ΓιάννιναΣε σημερινό της δημοσίευμα η Καθημερινή υποστηρίζει πως η UEFA έχει στείλει φάκελο στην ΕΠΟ στον οποίο έχει στοιχεία πως το παιχνίδι της Βέροιας με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι ύποπτο προς χειραγώγηση.

Ο αγώνας αυτός πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου με το 90λεπτό να ολοκληρώνεται ισόπαλο 2-2 για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η ΕΠΟ επιβεβαίωσε το δημοσίευμα επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία αυτά τα έχει στείλει στον Εισαγγελέα –όπως οφείλει- από τις αρχές του μήνα. Πηγή: sport-fm.gr

Στο «ψυγείο» ο Χακόμπο!

Εκτός προπονήσεων θα μείνει μέχρι τη Δευτέρα ο Σανθ Χακόμπο, λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Χάνει το ντέρμπι με τον Άρη.

Στο «ψυγείο» ο Χακόμπο
Ο Ισπανός τερματοφύλακας υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης, όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ και ο Χουμπ Στέφενς αποφάσισε σήμερα πως πρέπει να απολογηθεί ο Ισπανός τερματοφύλακας στη διοίκηση.

Αυτό αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα.

Έτσι θα απουσιάσει από το κυριακάτικο (24/11, 19:30) ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα. O 30χρονος πορτιέρο έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής σε όλα τα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χακόμπο έβριζε κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν το έκανε προς τον Ολλανδό προπονητή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι είχε μπει όρος στο συμβόλαιο μεταξύ των δύο πλευρών, ο οποίος προέβλεπε πως αν έπεφτε σε νέο πειθαρχικό παράπτωμα ο πρώην παίκτης του Αστέρα Τρίπολης, η ΠΑΕ έχει το δικαίωμα να του λύσει το συμβόλαιο δίχως να τον αποζημιώσει οικονομικά. Αυτό ίσως να σημαίνει πολλά σε ότι αφορά το μέλλον του στην ομάδα.

Ο Χακόμπο φημίζεται για τον «εκρηκτικό» χαρακτήρα του, όπως φάνηκε με τις δηλώσεις του μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που η ομάδα έχασε με 4-0. Ενώ πέρυσι πριν περίπου ένα χρόνο είχε αποβληθεί στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και στη συνέχεια τα είχε… βάλει με τους πάντες. Ακόμα και με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

P.A.O.K. / Π.Α.Ο.Κ. @PAOK_FC
Εκτός προπονήσεων ο Χακόμπο ως τη Δευτέρα,που θα απολογηθεί στη Διοίκηση,η απόφαση Στέφενς για πειθαρχικό παράπτωμα στη χθεσινή προπόνηση.



Πηγή: sport-fm.gr

«Έρχεται, συστήνεται και βοηθάει»

«Έρχεται, συστήνεται και βοηθάει»Ο γ’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος, Νίκος Γκλεζάκος μίλησε στην Sportday για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα της Νέας Σμύρνης και καλεί όποιον έχει θέληση να βοηθήσει να κάνει την κίνηση…

«Δεν θα υπάρξει καμία Γενική Συνέλευση η οποία θα πει όχι», προσθέτει ο κ.Γκλεζάκος.

Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης του Νίκου Γκλεζάκου στην Sportday. Όλη η συνέντευξη του Γ’ αντιπροέδρου της ΠΑΕ Πανιώνιος στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας.

-Γίνεται κάτι για να βρεθεί λύση; Ήδη οι παίκτες χάνουν την υπομονή τους.
«Ο απολογισμός των πεπραγμένων εξηγεί πολλά για την καθυστέρηση στις πληρωμές. Γνωρίζουμε ότι έχουμε αναλάβει μία υποχρέωση απέναντι στους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τους υπόλοιπους υπαλλήλους της ΠΑΕ. Προσπαθούν να ζήσουν από αυτό και είναι απόλυτα κατανοητό και σεβαστό από εμάς. Τους αξίζουν συγχαρητήρια και να ξέρουν ότι κι εμείς δουλεύουμε εντατικά για να λύσουμε τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας. Το χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος του 2013 είναι κρίσιμο για το μέλλον της ΠΑΕ και ζητάμε υπομονή και κατανόηση. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές στο γήπεδο και κρατούν ψηλά την ομάδα, δίνοντας κίνητρο σε εμάς να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να τους ικανοποιήσουμε. Η καλή εικόνα της ομάδας, θα φέρει πιο κοντά τη λύση».

-Υπάρχει ενδιαφερόμενος επενδυτής αυτήν τη στιγμή;
«Δεν υπάρχει επενδυτής με την έννοια που έχει συνηθίσει ο κόσμος τη λέξη. Υπάρχουν μόνο κάποιοι άνθρωποι που δέχονται να γίνουν συνοδοιπόροι μας, για να μας βοηθήσουν στα επόμενα βήματα».

-Θα γίνει Γενική Συνέλευση, όπως ζητεί ο κόσμος;
«Το ξαναείπα, αν υπάρχει άνθρωπος που να ενδιαφέρεται πραγματικά για την ΠΑΕ, έρχεται, συστήνεται και βοηθάει. Και δεν θα υπάρξει καμία Γ.Σ. που θα πει "όχι" σε μία πραγματική λύση. Ομως, δεν αποτελούν λύσεις άνθρωποι και σχήματα που δεν μπαίνουν στον κόπο να πληρώσουν λογιστή ή δικηγόρο για να κάνουν έλεγχο στην ΠΑΕ και περιμένουν από μας και τον οικονομικό απολογισμό και τον διοικητικό σχεδιασμό».

Η σημερινή διοίκηση έχει ζητήσει βοήθεια από τον Κωνσταντίνο Τσακίρη;
«Να αντιστρέψω το ερώτημα; Εχει βοηθήσει λίγο ο Τσακίρης τη σημερινή διοίκηση; Σαφώς, η αποχώρηση από το "Απήλιον" είναι πλήγμα κι ελπίζουμε ότι δεν θα ζημιώσει πολύ την ομάδα στο μέλλον. Είναι ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο, όμως το κόστος για τη συντήρησή του ήταν δυσβάσταχτο. Ζυγίζοντας τα δεδομένα, επιλέξαμε την αποχώρηση για να μπουν χρήματα στο ταμείο της ΠΑΕ. Γνωρίζουμε ότι χωρίς σύγχρονο προπονητικό κέντρο και ιδιόκτητο γήπεδο είναι δύσκολο για μία ομάδα να προχωρήσει. Ομως, προτιμήσαμε να φύγουμε για να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα. Αυτό ήταν το δίλημμα. Ο Τσακίρης είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός παράγοντας που πέρασε ποτέ από τον Πανιώνιο. Προσπάθησε να κάνει τον σύλλογο μεγάλο σε όλα τα επίπεδα και το αν βοήθησε ή όχι, δεν έχει ανάγκη να αποδειχθεί».

Σκληρές διαπραγματεύσεις για Πελέ!!

Το ενδιαφέρον ομάδων εντός και εκτός συνόρων έχει καταφέρει να προσελκύσει ο Πελέ με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί με τη φανέλα του Εργοτέλη. Τι σκοπεύουν να κάνουν οι Κρητικοί.

Σκληρές διαπραγματεύσεις για Πελέ
Την πίστη ότι μπορούν να κερδίσουν μεγάλο χρηματικό ποσό από την παραχώρηση του Πελέ, ο οποίος έχει ξεχωρίσει φέτος στην ομάδα εκφράζουν στον Εργοτέλη.

Ο Πορτογάλος αμυντικός έχει εντυπωσιάσει αρκετούς παράγοντες και μάνατζερ εντός και εκτός συνόρων, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στους Κρητικούς να ελπίζουν πως θα μπορέσουν να βάλουν πολλά χρήματα στα ταμεία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, οι Ηρακλειώτες αξιώνουν 1 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του 26χρονου χαφ!

Σίγουρα, τα λεφτά είναι πολλά, όμως οι διοικούντες την ΠΑΕ εκτιμούν ότι μπορούν να τα βρουν ή τουλάχιστον να κερδίσουν ένα ποσό που θα είναι κοντά στις απαιτήσεις τους.

Από την Ελλάδα ξεχωρίζει το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, αλλά παρατηρείται σημαντική διαφορά στο οικονομικό. Οι Θεσσαλονικείς, όμως, δεν έχουν εισπράξει ακόμα τις 250.000 από την επιστροφή του Βασίλη Κουτσιανικούλη στο Ηράκλειο, κάτι που μπορεί να παίξει ρόλο στις μελλοντικές συζητήσεις μεταξύ των δύο συλλόγων.

Μάλιστα, εκτιμάται πως αν ο «Δικέφαλος του Βορρά» προσφέρει ένα ποσό της τάξεως του μισού εκατ. ευρώ, τότε μπορεί να υπάρξει συμφωνία.

Οι όποιες εξελίξεις, πάντως, μετατίθενται για την επόμενη εβδομάδα, με τον ΠΑΟΚ να προβάλει ως φαβορί από τις ελληνικές που έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον. Πηγή: sport-fm.gr

Τους κρατάει πάγκο!!

Τους κρατάει πάγκοΣτον πάγκο θα κρατήσει τους Πουλίδο και Αγάνθο για το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός έχει παράπονα από την αγωνιστική τους συμπεριφορά στα τελευταία παιχνίδια και φαίνεται πως έχει πάρει την απόφασή του με σκοπό να τους στείλει και ένα μήνυμα.

Δεν είναι όμως η μόνη διαφοροποίηση που ετοιμάζει για το κυριακάτικο παιχνίδι στην Τούμπα. Σκέφτεται σοβαρά να χρησιμοποιήσει τον Σταυρόπουλο στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Ψυχογιού.

Η δεύτερη αλλαγή στην τετράδα της άμυνας θα είναι ο Κύργιας αντί του Πουλίδο στα στόπερ με τον Ελσνερ να παραμένει ο έτερος και ο Μαργαρίτης αριστερά.

Μετά από καιρό, αναμένεται να μπει στην αρχική 11άδα και ο Μανιάς. Ο 45χρονος προπονητής δοκίμασε και χθες τον 23χρονο παίκτη στα αριστερά της επίθεσης ενώ για την κορυφή της επίθεσης προορίζει τον Νίκο Αγγελούδη με τον Ουντότζι στα δεξιά.

Νέα πρόσωπα θα έχουμε και στον άξονα, αφού οι μαζεμένες επιστροφές για τις θέσεις της μεσαίας γραμμής λύνουν τα χέρια του Σέρβου για το ποιους θα πάρει και πάλι στις θέσεις των τριών χαφ.

Ο Ηρακλής θα παίξει μπροστά από τα στόπερ με τους Τάτο και Τριανταφυλλάκο εσωτερικά χαφ.Πηγή: sport-fm.gr

Τους… αφυπνίζει!!

Ο Στέφενς δεν έχει ξεχάσει την εμφάνιση των «αστέρων» του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και σκοπεύει να κάνει αλλαγές στην 11άδα κόντρα στον Άρη για τους αφυπνίσει.

Τους… αφυπνίζει
Ο Στέφενς δεν έχει ξεχάσει την εμφάνιση των «αστέρων» του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και σκοπεύει να κάνει αλλαγές στην 11άδα κόντρα στον Άρη για τους αφυπνίσει.

Ο Ολλανδός θέλει να τους δώσει να καταλάβουν τους Στοχ και Λούκας ότι η προσπάθεια η οποία καταβάλουν σε προπόνηση και αγώνα δεν είναι αρκετή.

Από την στιγμή που αυτό δεν έγινε αντιληπτό προφορικά με όλες τις περασμένες παραινέσεις, μάλλον θα δουν τον επόμενο αγώνα από τον πάγκο. Τουλάχιστον τη σέντρα του…

Χθες ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ξεκούρασε τους διεθνείς δίνοντάς τους μια ημέρα ρεπό για τους έχεις φρέσκους.

Σήμερα αναμένεται να δείξει κάποια από τα πλάνα του για την 11άδα. Σε αυτή θα είναι ο Κατσικάς ο οποίος θα πάρει τη θέση του Βίτορ. Ενδιαφέρον έχει ποιοι θα αγωνιστούν στα πλάγια μπακ αλλά και στην επίθεση, όπου ίσως ο Σαλπιγγίδης «μετακομίσει» στα δεξιά. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν τα παρατάει για «Κατσούρ» ο Ιβάν!

Αποφασισμένος να κρατήσει στον ΠΑΟΚ τον Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος είναι αρκετά πιθανό να επιστρέψει στην ΑΕΚ, παρουσιάζεται ο Ιβάν Σαββίδης, σύμφωνα με την SportDay.

Δεν τα παρατάει για «Κατσούρ» ο Ιβάν
Προσωπικά σκοπεύει ο Ιβάν Σαββίδης να αναλάβει την υπόθεση παραμονής του Κώστα Κατσουράνη στον ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με την στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου του Βορρά» θέλει να προλάβει το ενδεχόμενο ο διεθνής χαφ να επιστρέψει στην ΑΕΚ, ένα σενάριο που ο παίκτης σκέφτεται πολύ σοβαρά.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και ο 34χρονος μέσος έχουν μιλήσει ήδη και οι συνεργάτες του πρώτου τού είπαν πως «αυτό το παιχνίδι, δεν πρέπει να φανεί ότι χάθηκε».

Εφόσον ο Σαββίδης αποφασίσει να κρατήσει τον Κατσουράνη, πρέπει να το κάνει και να έχει πιθανότητες να τον κρατήσει.

Ωστόσο, η SportDay υπογραμμίζει πως στο μυαλό του διεθνούς άσου έχει ωριμάσει η ιδέα της επιστροφής στην «Ένωση», ενώ υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο όταν κρεμάσει τα παπούτσια του να στελεχώσει το «κιτρινόμαυρο» επιτελείο.Πηγή: sport-fm.gr

Μάουρερ: «Μηδέν στην άμυνα»

Το μηδέν στην άμυνα θα είναι το «κλειδί» στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, σύμφωνα με τον προπονητή της SKODA Ξάνθης, Ράινερ Μάουρερ.

Μάουρερ: «Μηδέν στην άμυνα»
Ο έλεγχος του ρυθμού και το μηδέν παθητικό θα είναι τα «κλειδιά» για να φτάσει η SKODA Ξάνθη στη νίκη επί του Παναιτωλικού, όπως δήλωσε στη Nova ο προπονητής της ακριτικής ομάδας, Ράινερ Μάουρερ.

Ο Γερμανός τεχνικός εξήρε την προσεχή αντίπαλο της ομάδας του και στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι δεν έχει χάσει στα τελευταία οχτώ παιχνίδια.

Αναλυτικά, μίλησε:

Για την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι πολύ καλή ομάδα και δεν έχει χάσει στα τελευταία οκτώ παιχνίδια. Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Θα πρέπει να είμαστε πολύ βελτιωμένοι γιατί ο αντίπαλος θα έχει αυτοπεποίθηση».

Για το ποιο θα είναι το κλειδί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση: «Θα πρέπει να δημιουργήσουμε ευκαιρίες αλλά το σημαντικότερο είναι να καλύψουμε τα νώτα μας».

Για το πώς περιμένει τον Παναιτωλικό: «Ο Παναιτωλικός δουλεύει με δύο συστήματα. Είναι μια συμπαγής ομάδα και θα χρειαστεί να προσπαθήσουμε για να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα. Θα πρέπει να μην δεχτούμε γκολ, να σκοράρουμε και να ελέγξουμε το ρυθμό για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για την πορεία της ομάδας έως τώρα: «Δεν θα έχουμε πρόβλημα πιστεύω. Με το Λεβαδειακό ήμασταν καλύτεροι, με τον Αστέρα αξίζαμε να πάρουμε κάτι άρα όλα αυτά μας κάνουν να ελπίζουμε για ένα θετικό αποτέλεσμα με τον Παναιτωλικό».

Αυτά είναι τα νέα μέτρα για το 2014!

Δείτε πόσο θα επιβαρυνθούν ακίνητα, επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες - Περικοπές 3,14 δισ. σε δαπάνες για συντάξεις, κοινωνικές παροχές και «ψαλίδι» 443 εκατ. ευρώ στα λειτουργικά έξοδα

Αυτά είναι τα νέα μέτρα για το 2014
Να «στεγνώσει» πλήρως την αγορά με πρόσθετους φόρους 2,48 δισ. ευρώ στα εισοδήματα και στην ακίνητη περιουσία εκατομμυρίων νοικοκυριών, αλλά και νέες περικοπές δαπανών ύψους 3,5 δισ. «κρύβει» για το 2014 απειλεί ο νέος κρατικός προϋπολογισμός που κατέθεσε χθες στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Το ύψος των δημοσιονομικών μέτρων που θα εφαρμοστούν το 2014 υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 6 δισ. ευρώ!

Στο «λογαριασμό» αυτόν πρέπει να προστεθούν και άλλα 540 εκατ. που θα εισπραχθούν μέσα στο 2014, αλλά προορίζονται να προσμετρηθούν στα έσοδα του 2013, για να διασφαλιστεί το πρωτογενές πλεόνασμα των 812 εκατ. για φέτος.

Συγκεκριμένα, μέχρι τον Μάρτιο του 2014 θα πρέπει νοικοκυριά και επιχειρήσεις να πληρώσουν επιπλέον φόρους του 2013, όπως:

1. την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων τον Ιανουάριο 2014, ύψους 180 εκατ. ευρώ,

2. την είσπραξη από τις τελευταίες δόσεις των ΦΑΠ 2011-2013, εντός του πρώτου διμήνου του 2014, ύψους 180 εκατ. ευρώ,

3. τις εισπράξεις του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ 2013) μέχρι και το Μάρτιο 2014, ύψους 180 εκατ. ευρώ.

Το παράδοξο όμως είναι ότι χωρίς αυτούς τους αναδρομικούς φόρους ακινήτων, η κυβέρνηση βάζει στόχο να εισπράξει από φόρους περιουσίας συνολικά 3,937 δισ. ευρώ, αν και μόνο τα 2,65 δισ. ευρώ αναμένεται να προέλθουν από τον νέο Φόρο Ακινήτων. Τα υπόλοιπα δηλαδή θα επιδιωχθεί να εισπραχθούν από άλλους τρόπους, όπως από τον φόρο μεταβίβασης που θα μειωθεί από τον νέο φόρο υπεραξίας στην κινητή και ακίνητη περιουσία (ακίνητα, επιχειρήσεις, μετοχές) που όμως θα εφαρμόζεται από 1.1.2014 και δύσκολα θα μπορούσε να αποδώσει απτά αποτελέσματα σύντομα.

«Πάνε στοίχημα» τα έσοδα από φόρους

Σύμφωνα με το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή τα συνολικά έσοδα του Δημοσίου από τη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων προβλέπεται να αυξηθούν κατά 11,5% ή κατά 1,33 δισ. ευρώ, από 11,575 δισ. ευρώ το 2013 σε 12,908 δισ. ευρώ το 2014.

Οι εισπράξεις του Δημοσίου από τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας προβλέπεται να αυξηθούν κατά 41,4% ή κατά 1,153 δισ. ευρώ, από 2,784 δισ. ευρώ το 2013 σε 3,937 δισ. ευρώ.

Επιπλέον η κυβέρνηση βάζει στόχο να εισπράξει και επιπλέον 2,8 δισ. ευρώ σε σχέση με φέτος από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Νέο «ψαλίδι» στις δαπάνες

Ο προϋπολογισμός του 2014 προβλέπει περικοπές 3,14 δισ. ευρώ σε δαπάνες για συντάξεις, κοινωνικές παροχές και «ψαλίδι» 443 εκατ. ευρώ στα λειτουργικά έξοδα.

Οι δαπάνες για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων προβλέπεται να μειωθούν κατά 280 εκατ. ευρώ το 2014, ενώ οι δαπάνες για συντάξεις , κοινωνικά επιδόματα και παροχές υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης θα περικοπούν περαιτέρω κατά 3,14 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα:

α) Το συνολικό κονδύλι για μισθούς και συντάξεις υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου προβλέπεται να παραμείνει αμετάβλητο στα 17,72 δισ. ευρώ.

β) Οι δαπάνες χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων προβλέπεται να μειωθούν κατά 3,14 δισ. ευρώ.

γ) Οι καταναλωτικές δαπάνες του κράτους προβλέπεται να μειωθούν κατά 443 εκατ. ευρώ ή κατά 18,7% και να περιοριστούν στα 1,932 δις. ευρώ.

Επιπλέον η κυβέρνηση ευελπιστεί να εισπράξει μέσα στο 2013 και άλλα 3,56 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Οι προβλέψεις για το 2014

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, το πρωτογενές πλεόνασμα φέτος θα ανέλθει σε 812 εκατ. ευρώ (0,4% του ΑΕΠ) και το 2014 σε 2,9 δισ. ευρώ (1,6% του ΑΕΠ).

Το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2013 υπολογίζεται σε 2,2% του ΑΕΠ (3,9 δισ. ευρώ) και σε 2,3% του ΑΕΠ (4,2 δισ. ευρώ) για το 2014.

Το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ υπολογίζεται στο 175,5% για το 2013 και στο 174,8% για το 2014.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου, η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε ανάπτυξη το 2014 με ρυθμό 0,6%, έναντι ύφεσης 4% φέτος.

Ακόμη, εκτιμάται πως η ανεργία θα υποχωρήσει στο 24,5% το επόμενο έτος, έναντι 25,5% το 2013.

Υπολογίζεται επίσης ότι το κράτος θα έχει αποπληρώσει μέχρι το τέλος του 2013 ληξιπρόθεσμα χρέη 6,6 δισ. ευρώ.

Πηγή: protothema.gr

Mόνη πρώτη η Κούμπαν 79-72 τον Αστέρα!

Στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου, πέρασε η Κούμπαν που κέρδισε δύσκολα εντός έδρας τον Ερυθρό Αστέρα με 79-72.

Mόνη πρώτη η Κούμπαν 79-72 τον Αστέρα
Με τον Ντέρικ Μπράουν να έχει 16 πόντους και τους Γουίλιαμς και Χέντριξ να έχουν από 13, οι Ρώσοι πήραν το ροζ φύλλο που τους φέρνει στην πρωτοπορία του 4ου ομίλου. Στο τέλος ωστόσο, οι Μάντας Καλνιέτις και Κρούνοσλαβ Σιμόν ήταν εκείνοι που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και πήρα το ματς. Από την πλευρά των Σέρβων ο Σιμόνοβιτς με 12, ο Σιλμπ με 11 και ο Τζένκινς με 10 ήταν οι πρώτοι σκόρερ.

Ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να ελέγξει την εναέρια κυκλοφορία στο πρώτο δεκάλεπτο και να φτάσει να προηγείται ακόμα και με έξι πόντους διαφορά. Η Κούμπαν σε εκείνο το σημείο απάντησε με τρίποντα των Γουίλιαμς και Σιμόν, ωστόσο ο Αστέρας κράτησε το προβάδισμα με βραχεία κεφαλή στην πρώτη περίοδο.

Οι δύο αντίπαλοι συμβάδιζαν και στην 2η περίοδο. Οι Σέρβοι κατόρθωσαν να μείνουν μέσα στο παιχνίδι με τα επιθετικά ριμπάουντ (εννιά στο πρώτο μέρος) κι έτσι οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Ένα ξέσπασμα με γκολ-φάουλ του Μπράουν, δίποντο του Γιασάιτις και τρίποντο του Γουίλιαμς, έδωσαν αέρα οκτώ πόντων στην Κούμπαν, αλλά ο Σιμόνοβιτς με τρίποντο και ο Μαριάνοβιτς με μια βολή μείωσαν, με τη διαφορά στους τέσσερις για τους Ρώσους (39-35).

Οι εναλλαγές στο σκορ συνεχίστηκαν και στην 3η περίοδο. Ο Ερυθρός Αστέρας πήρε πολλά από τον Σιλμπ που αφυπνίστηκε και σημείωσε εννέα πόντους σε αυτή την περίοδο. Παρά τα μικρά σερί που προσπάθησε να κάνει η Κούμπαν για να ξεφύγει με τον Χέντριξ να χτυπάει μέσα από το ζωγραφιστό, παρά τα τέσσερα φάουλ που είχε, η διαφορά έμεινε στους δύο για το τέλος της 3ης περιόδου.

Ο Ερυθρός Αστέρας αρχίζει την περίοδο με δύο τρίποντα του Σιμόνοβιτς κι ένα λέι-άπ του Κάτιτς που έφερε την διαφορά στους τέσσερις για τους Σέρβους. Στο τελευταίο οκτάλεπτο με τον Καλνιέτις να σημειώνει τρία καθοριστικά καλάθια και τον Σιμόν να δίνει ανάσα με επτά πόντους (73-66), η ρωσική ομάδα έκανε το ξέσπασμα κι έφτασε στη 5η νίκη της στην Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 39-35, 58-56, 79-72

Κούμπαν: Μπίκοφ, Γουίλιαμς 13 (3) 8 ασίστ, Γιασάιτις 8(2), Μπράουν 16 (1), Χέντριξ 13, Σιμόν 10 (2), Ζούμπκοφ, Μάριτς 1, Καλνιέτις 9 (1), Λικχοντέι 9 (3)


Eρυθρός Αστέρας:
Νέλσον 6, Σιλμπ 11 (1), Λάζιτς 5 (1), Μίτροβιτς 2, Μαριάνοβιτς 9, Κάτιτς 9, Ραντένοβιτς 6, Μπλάζιτς 2, Τζένκινς 10, Σιμόνοβιτς 12 (4/5 τρίπ) Πηγή: sport-fm.gr

Ρεμς πριν τον Ολυμπιακό!

Εκτός έδρας με τη Ρεμς κοντράρεται η Παρί Σεν Ζερμέν για την 14η αγωνιστική του Championnat, τέσσερις μέρες πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Ρεμς  πριν τον Ολυμπιακό
Η πρωτοπόρος του γαλλικού πρωταθλήματος έχει «μαξιλαράκι» ασφαλείας τεσσάρων βαθμών από τη Λιλ και πέντε από τη Μονακό, που την προηγούμενη αγωνιστική «στραβοπάτησαν» αμφότερες, ενώ με την προσεχή της αντίπαλο τη χωρίζουν δώδεκα πόντοι.

Ο Λοράν Μπλαν δεν θα έχει στη διάθεση του τον Βεράτι, αλλά και κατά πάσα πιθανότητα τον Καβάνι. Ο πρώτος σκόρερ του Championnat είχε ματς κόντρα στην Ιορδανία το βράδυ της Τετάρτης και αγωνίστηκε 82 λεπτά, παρότι η ομάδα του είχε επικρατήσει με 5-0 λίγες ημέρες πριν, όταν και είχε αγωνιστεί σε όλο το παιχνίδι.

Οπότε λογικά θα ξεκουραστεί εν όψει και του αγώνα της Τετάρτης(27/11, 21:45) κόντρα στους «ερυθρόλευκους» στο Παρίσι.
Η δεύτερη της βαθμολογίας Λιλ θα υποδεχθεί την Τουλούζ, θέλοντας να επιστρέψει στις νίκες, αλλά ο Ρενέ Ζιράρ δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μαρτίν και Μπαλμόν. Το ματς είναι ανάμεσα στην μακράν καλύτερη άμυνα της κατηγορίας εναντίον σε μία από τις χειρότερες επιθέσεις της.

Η τρίτη της βαθμολογίας Μονακό φιλοξενείται από την τέταρτη Ναντ, που απέχει τρεις βαθμούς. Επιστρέφει για τους φιλοξενούμενους ο Μπαραζίτ.

Αναλυτικά η 14η αγωνιστική

Παρασκευή, 22/11

Αζαξιό-Μαρσέιγ(21:30)

Σάββατο, 23/11 (21:00)

Ρεμς-Παρί Σεν Ζερμέν(18:00)
Εβιάν-Λοριάν
Λιόν-Βαλενσιέν
Μονπελιέ-Γκινγκάμπ
Ρεν-Μπορντό
Σοσό-Μπαστιά

Κυριακή, 24/11

Λιλ-Τουλούζ(15:00)
Νις-Σεντ Ετιέν(18:00)
Ναντ-Μονακό(22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (15η)

Παρασκευή 29/11

Μαρσέιγ-Μονπελιέ(21:30)

Σάββατο 30/11(21:00)

Μονακό-Ρεν(18:00)
Γκινγκάμπ- Ναντ
Λοριάν-Νις
Σεντ Ετιέν-Ρεμς
Τουλούζ-Σοσό
Βαλενσιέν-Λιλ

Κυριακή(1/12)

Μπορντό-Αζαξιό(15:00)
Μπαστιά- Εβιάν(18:00)
Παρί Σ.Ζ.-Λιόν(22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Το ντέρμπι της… ευκαιρίας!!

Η αποδεκατισμένη Ντόρτμουντ έχει την ευκαιρία να πλησιάσει στον πόντο την Μπάγερν και οι Βαυαροί να ξεφύγουν με επτά στο μεγάλο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Το ντέρμπι της… ευκαιρίας
Η δευτεραθλήτρια Γερμανίας και Ευρώπης Ντόρτμουντ υποδέχεται την πρωταθλήτρια Μπάγερν στο μεγάλο ματς της 13ης αγωνιστικής. Οι Βεστφαλοί έχουν ανάγκη τη νίκη, προκειμένου να μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή στους τέσσερις βαθμούς. Όμως αυτό μόνο εύκολο δεν θα είναι, καθώς ο Γιούργκεν Κλοπ έχει δει την ομάδα του αποδεκατίζεται. Χούμελς, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ και Πίστσεκ, δηλαδή όλη η βασική τετράδα της άμυνας, είναι νοκ άουτ, όπως και ο Γκουντογκάν. Η Μπάγερν έχει κι αυτή τα προβλήματά της, αφού ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν υπολογίζει σε Ριμπερί, Σβαϊνστάιγκερ, Πισάρο, Σακίρι και Μπαντστούμπερ, αλλά ασφαλώς περισσότερες λύσεις στη διάθεσή του.

Η δεύτερη Λεβερκούζεν δοκιμάζεται στο Βερολίνο απέναντι στην εξαιρετική φέτος Χέρτα, ενώ Γκλάντμπαχ και Σάλκε έχουν εκτός έδρας αποστολές απέναντι σε Στουτγκάρδη και Άιντραχτ Φρανκφούρτης αντίστοιχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

Παρασκευή 22/11

Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ 21:30

Σάββατο 9/11

Νυρεμβέργη-Βόλφσμπουργκ 16:30
Άουγκσμπουργκ-Χόφενχαϊμ 16:30
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Αμβούργο 16:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σάλκε 16:30
Χέρτα Βερολίνου-Λεβερκούζεν 16:30
Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 10/11

Αμβούργο-Ανόβερο 16:30
Βέρντερ Βρέμης-Μάιντς 18:30

Η επόμενη αγωνιστική (14η)

Παρασκευή 23/11

Βόλφσμπουργκ-Αμβούργο 21:30

Σάββατο 9/11

Μπάγερν Μονάχου-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ 16:30
Λεβερκούζεν-Νυρεμβέργη 16:30
Χόφενχαϊμ-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Μάιντς-Ντόρτμουντ 16:30
Χέρτα Βερολίνου-Άουγκσμπουργκ 16:30
Σάλκε-Στουτγκάρδη 19:30

Κυριακή 10/11

Ανόβερο-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 16:30
Γκλάντμπαχ-Φράιμπουργκ 18:30 Πηγή: sport-fm.gr

«Φεύγει απ’ την Μπαρτσελόνα ο Μέσι»!!

Άντε να επιστρέψει ο Λιονέλ Μέσι γιατί δεν του έμειναν και πολλές εμφανίσεις με την Μπαρτσελόνα. Έτσι ισχυρίστηκε ατζέντης -έστω κι αν η αξιοπιστία του είναι επιπέδου «ρώτα και τον θείο μου τον ψεύτη»

«Φεύγει απ’ την Μπαρτσελόνα ο Μέσι»!
Είναι τραυματίας. Έχει να εξοικειωθεί -για πρώτη φορά- με το ρόλο του αουτσάιντερ στη «Χρυσή Μπάλα». Κι εκτός αυτού, ο Λιονέλ Μέσι νιώθει και… προδομένος απ’ την Μπαρτσελόνα!
Ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίστηκε σε μια απ’ τις γνωστότερες ισπανικές εκπομπές (την «Punto Pelota») ο Φρανσουά Γκαγιάρδο. Μετά από έναν εντυπωσιακό πρόλογο (όπου προανήγγειλε «μια βόμβα που θα παραλύσει τον ποδοσφαιρικό πλανήτη») ο αμφιλεγόμενος μάνατζερ/δημοσιογράφος προχώρησε στην αποκάλυψη:

Εξαιτίας αύξησης των αποδοχών του -την οποία του υποσχέθηκαν, αλλά τελικά δεν έκαναν- ο Αργεντινός σούπερ σταρ έχει ξενερώσει με τους «μπλαουγκράνα». Τόσο πολύ ώστε να έχει μην έχει αποφασίσει απλά να φύγει απ’ αυτούς το προσεχές καλοκαίρι. Αλλά να έχει βρει ήδη -σύμφωνα με τον ατζέντη- την επόμενη ομάδα του!

Πάντως τα λεγόμενα του Γκαγιάρδο προκάλεσαν θόρυβο, αλλά όχι και… πανικό στην Μπαρτσελόνα. Διότι είναι νωπές ακόμα προηγούμενες «αποκαλύψεις του», σύμφωνα με τις οποίες στους Καταλανούς θα πήγαιναν ο Αγουέρο και ο Ντρογκμπά (σ.σ. την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές έπαιζαν ακόμα σε Σίτι και Γαλατασαράι) και ο Τέρι θα πήγαινε στη Βαλένθια.




Πηγή: sport-fm.gr

Δύο πόλεις στα… δύο!!

Δύο ντέρμπι, εκείνα της Μαδρίτης και της Ανδαλουσίας, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος. Βατό έργο αναμένεται να έχουν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

Δύο πόλεις στα… δύο
Μετά τη διακοπή περίπου δύο εβδομάδων οι σύλλογοι επιστρέφουν στις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, ενώ ακολουθούν οι αγώνες για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Στην Primera Division η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης αναμένεται να έχουν εύκολο, αφού αντιμετωπίζουν Γρανάδα και Αλμερία αντίστοιχα.

Οι «μπλαουγκράνα» αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα τραυματισμό, κάτι που… πονοκεφαλιάζει τον Τάτα Μαρτίνο, ο οποίος δεν υπολογίζει τους Ντάνι άλβες, Βαλντές, Μέσι και Άλμπα, ενώ ο Τσάβι είναι αμφίβολος.

Στους «μερένχες», τώρα, όλοι στέκονται στην εμφάνιση του Κριστιάνο Ρονάλντο στα μπαράζ του Μουντιάλ, με τον Κάρλο Αντσελότι να μην υπολογίζει τους Κεντίρα και Κοεντράο, με τους Μαρσέλο και Βαράν να αποτελούν ερωτηματικά.

Το ενδιαφέρον στην Ισπανία, όμως, επικεντρώνεται στα δύο ντέρμπι που υπάρχουν σε Μαδρίτη και Ανδαλουσία.

Συγκεκριμένα, η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται τη Χετάφε, με τους γηπεδούχους να αποτελούν το φαβορί και τους φιλοξενούμενους να κυνηγούν το θετικό αποτέλεσμα μέσα στο «Βιθέντε Καλντερόν». Ο Ντιέγκο Σιμενόνε θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος είναι αμφίβολος, ενώ εκτός είναι ο Μάριο Σουάρεζ.

Από εκεί και πέρα, σημαντικό είναι και το ντέρμπι της Ανδαλουσίας ανάμεσα στην Σεβίλλη και την Μπέτις. Οι δύο ομάδες δεν θυμίζουν σε τίποτα τις μέρες του ένδοξου παρελθόντος, όμως ένα τέτοιο ματς αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον, λόγω και της ιδιαιτερότητάς του.

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Βαγιαδολίδ-Οσασούνα (22:00)

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Μπαρτσελόνα-Γρανάδα (17:00)
Σοσιεδάδ-Θέλτα (19:00)
Αλμερία-Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Χετάφε (23:00)

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Λεβάντε-Βιγιαρεάλ (13:00)
Βαγεκάνο-Εσπανιόλ (18:00)
Έλτσε-Βαλένθια (20:00)
Σεβίλλη-Μπέτις (22:00)

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Μάλαγα-Μπιλμπάο (23:00)

Η επόμενη (15η) αγωνιστική

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Χετάφε-Λεβάντε (21:00)
Βιγιαρεάλ-Μάλαγα (23:00)

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Έλτσε-Ατλέτικο Μαδρίτης (17:00)
Θέλτα-Αλμερία (19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Βαγιαδολίδ (21:00)
Εσπανιόλ-Σοσιεδάδ (23:00)

Κυριακή 01 Δεκεμβρίου 2013

Μπέτις-Βαγεκάνο (13:00)
Γρανάδα-Σεβίλλη (18:00)
Βαλένθια-Οσασούνα (20:00)
Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα (22:00)

Πηγή: sport-fm.gr

Απίθανο κάρφωμα από τον Μενσά-Μπονσού! (video)

Ο Μενσά-Μπονσού πήρε από το χέρι τη Γαλατασαράι, οδηγώντας την στη νίκη επί της Σιένα και μεταξύ άλλων, έκανε το κάρφωμα της βραδιάς.

Απίθανο κάρφωμα από τον Μενσά-Μπονσού (video)
Με 16 πόντους και 16 ριμπάουντ, ο Μενσά-Μπονσού ήταν μακράν του δεύτερου, ο κορυφαίος της Γαλατασαράι στη νίκη επί της Σιένα στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας.

Ο Άγγλος φόργουορντ, εκτός από ουσιαστικός, ήταν κάποιες φορές και θεαματικός. Σε μια από αυτές, πήρε την ασίστ του Αρσλάν και κάρφωσε στη… μούρη του ανήμπορου να αντιδράσει, Τόμας Ρες.




Πηγή: sport-fm.gr

«Έσβησε τα φώτα» ο Γκιστ!! (video)

Ο Τζέιμς Γκιστ τα έκανε όλα στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Λιέτουβος Ρίτας και του ανήκει το κόψιμο της βραδιάς.

«Έσβησε τα φώτα» ο Γκιστ (video)
Ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της αγχωτικής νίκης του Παναθηναϊκού επί της Λιέτουβος Ρίτας στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.
Ο Τζέιμς Γκιστ πέτυχε συνολικά 24 πόντους και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του, προσφέροντας και θέαμα, είτε με καρφώματα στο αντίπαλο καλάθι, είτε με κοψίματα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο και με το σκορ στο 42-46, ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ είδε τον Μιλένκο Τέπιτς να εφορμά προς το καλάθι του Παναθηναϊκού, αλλά σηκώθηκε στα… ουράνια και του «έσβησε τα φώτα». Ένα εντυπωσιακό κόψιμο, που ψηφίστηκε ως το καλύτερο της βραδιάς…




Πηγή: sport-fm.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Παρασκευή σήμερα με συνέχεια στα πρωταθλήματα μετά την διακοπή για τα μπαράζ του μουντιάλ της Βραζιλίας. Ξεκινώντας από 2η Γαλλίας η  Κρετέϊγ υποδέχεται την Τρουά, καλές επιθετικά με ποιότητα, οπότε θα πάω με το όβερ. Στην 1η Γαλλίας η Αζαξιό υποδέχεται την Μαρσέϊγ, όσο «κακοί» (βαθμολογικά) φαίνονται οι γηπεδούχοι, τόσο δεν σε πείθουν και οι Μασσαλοί ότι θα «καθαρίσουν» εύκολα, οι γηπεδούχοι δεν σκοράρουν εύκολα, περιμένω «κλειστό» παιχνίδι και under. Στην 1η Γερμανίας η Στουτγάρδη υποδέχεται την Γκλάντμπαχ, αμφίρροπο παιχνίδι, καλές επιθετικά, «πάσχουν αμυντικά», όβερ. Τέλος στην 1η Ισπανίας η Βαγιαδολίδ υποδέχεται την Οσασούνα, δίνουν φαβορί τους γηπεδούχους σε ένα «εξάποντο» ματς, όμως «σκληροτράχηλοι» οι φιλοξενούμενοι μπορούν να κάνουν «ζημιά», εκτός έδρας παίζουν αμυντικά και με γρήγορες αντεπιθέσεις, θα ρισκάρω ότι δεν θα χάσουν, Χ2.



Πρόταση (σε μονά αποδεκτά ή σε δυάδες):

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ-ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ   OVER(2.5)  (1.65)
ΑΖΑΞΙΟ-ΜΑΡΣΕΪΓ  UNDER(2.5) (1.66)
ΚΡΕΤΕΪΓ-ΤΡΟΥΑ   OVER(2.5) (1.95)
ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ-ΟΣΑΣΟΥΝΑ  Χ2(1.90)


Οι αποδόσεις είναι της Βet365.gr  (στη εικόνα  Gemma Hiles)


Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!