Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

«Έργο ευρωπαϊκών προδιαγραφών»

vezirtzis_b
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ και νυν μέλος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θέρμης, Νίκος Βεζυρτζής, για τις συζητήσεις που έγιναν σχετικά με την δημιουργία αθλητικού κέντρου αλλά και γενικότερα για όλα τα θέματα του “Δικεφάλου”.
Αναλυτικά είπε:
Για το πόσο σημαντική θα είναι η δημιουργία του αθλητικού κέντρου:
“Σε ένα τέτοιο χώρο και σε ένα τέτοιο σημείο είναι ένα έργο πολύ μπροστά όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά για όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ένα έργο το οποίο θα γίνει όπως το έχει σκεφτεί ο κ. Σαββίδης και οι άνθρωποι του. Οι ενέργειες που γίνονται για τις υποδομές του ΠΑΟΚ αποτελούν το έναυσμα για να γίνει μεγάλη η ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που πάει να γίνει τώρα, θα είναι πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα. Από ότι ακούμε θα γίνει ένα Ευρωπαϊκών προδιαγραφών αθλητικό κέντρο και θα έχει όλες τις ανέσεις”.
Για την εμπειρία του στα διοικητικά του ΠΑΟΚ:
“Ασχολούμαι από τα 22 μου χρόνια με τα διοικητικά του ΠΑΟΚ, στα 26 ήμουν έφορος στην πολύ μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ που έκανε περήφανους όλους του οπαδούς και στη συνέχεια ήμουν πρόεδρος στο μπάσκετ. Είμαι λοιπόν μια ζωή στον σύλλογο. Δούλεψα με πολλούς μεγάλους παράγοντες και πήρα πολλά. Αυτή τη στιγμή μπορώ και κρίνω πολλά”.
Για την περιοχή που θα γίνει το αθλητικό κέντρο:
“Είναι το καλύτερο σημείο που θα μπορούσε να επιλεχθεί και στη καλύτερη περιοχή της πόλης. Θα ανοίξει άλλους ορίζοντες όχι μόνο στον ΠΑΟΚ αλλά και στον Δήμο Θέρμης. Είναι ένα πάντρεμα πολύ σοβαρό που θα ευνοήσει και τον σύλλογο αλλά και τον Δήμο. Θα γίνει κάτι το οποίο θα ζηλεύουν και οι μεγαλύτερες ομάδες, σε ένα χώρο που από το 1932 ήταν έτσι. Θα αναβαθμιστεί ολόκληρη η περιοχή. Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως η περιοχή αυτή θα διεκδικηθεί μέσα από διαγωνισμό. Κανένας άλλος άνθρωπος δεν τον έχει διεκδικήσει και πιστεύω πως κατά 99% θα τον κερδίσει ο κ. Σαββίδης. Ο τόπος μας σήμερα χρειάζεται επενδύσεις.
Για το άμα προβλέπει η συμφωνία να δουλέψουν άνθρωποι από τον Δήμο Θέρμης:
“Μέσα στη συμφωνία υπάρχει μια παράγραφος που αναφέρει πως το 50% θα είναι από κατοίκους του Δήμου Θέρμης, δε ξέρουμε βέβαια σε ποιές θέσεις”.
Για τα διάφορα έργα που μπορούν να γίνουν σε αυτή την περιοχή:
“Δεν συζητήσαμε αυτά που ακούγονται για ξενοδοχεία και λουτρά. Να  γίνουν ξενοδοχειακές μονάδες και ότι θα γίνει εκμετάλλευση της Γεωθερμίας είναι σχεδόν σίγουρο. Σε μια μακέτα που υπήρχε στη παρουσίαση υπήρχαν τέτοιες εγκαταστάσεις. Οπωσδήποτε θα γίνουν πολλά πράγματα καθώς το απαιτεί μια τέτοια επένδυση”.
Για το πως βλέπει τον ΠΑΟΚ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ:
“Όταν απέχω διοικητικά δε μου αρέσει να πουλάω μυαλό. Ο καθένας βλέπει τον ΠΑΟΚ διαφορετικά. Στο ποδόσφαιρο τον περίμενα πολύ καλύτερο ενώ στο μπάσκετ στέκεται αξιοπρεπέστατα για τις δυνατότητες που έχει. Δεν περίμενα πως ο ΠΑΟΚ σε τόσο καλή κατάσταση και με πληρωμένους παίκτες θα μπορούσε να χάσει 4-0 από τον Ολυμπιακό. Η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με υποδεέστερους παίκτες και σε χειρότερες συνθήκες”.
Για το άμα αυτή η ήττα “ξύπνησε” τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ:
“Η ήττα αυτή ταρακούνησε διοίκηση και οπαδούς. για να χτυπήσεις τον Ολυμπιακό που έχει ξεφύγει ποδοσφαιρικά πρέπει γίνουν σωστές μεταγραφές, να υπάρξει σοβαρότητα και να χτιστούν οι υποδομές. Πρέπει ο σύλλογος να σταματήσει να παίρνει τους “νέους Μέσι” και να αρχίσει να φτιάχνει ομάδα. Ο σύλλογος δε χρωστάει πουθενά. Η μεγάλη ήττα μπορεί να βγει και σε καλό καθώς άμα δούμε την πραγματικότητα φαίνεται πως δε γίνεσαι από τη μια μέρα στην άλλη μεγάλη ομάδα. Μια τέτοια ήττα μπορεί να ανοίξει τα μάτια και να δείξει τι χρειάζεται για να πετύχει ο σύλλογος”.
Για τους παράγοντες που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ:
“Δυστυχώς ανεβάζουμε κόσμο ψηλά χωρίς να πρέπει. Θεωρώ πως άνθρωπο σαν τον κύριο  Θεοδωρίδη στο Ολυμπιακό είναι γραφικοί. Αυτό βέβαια είναι κάτι υποκειμενικό. Το σχόλιο που μπορώ να κάνω είναι πως οι εποχές ρομαντισμού έχουν αλλάξει. Οι ομάδες είναι εταιρείες και οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτές πρέπει να πληρώνονται”.
Για το πότε θα είναι έτοιμο το αθλητικό κέντρο:
“Επειδή τελειώσαμε χθες δεν σημαίνει πως όλα είναι έτοιμα. Έχουν να γίνουν πολλές διαδικασίες. Αυτά είναι θέματα του ανθρώπου που θα κερδίσει τον διαγωνισμό και ελπίζουμε πως θα ναι ο Σαββίδης”.
Για το άμα του έχει λείψει ο ΠΑΟΚ διοικητικά:
“Δε μου λείπει ο ΠΑΟΚ διοικητικά. Ήταν πολλά χρόνια και χαίρομαι αυτή τη στιγμή να βλέπω τον ΠΑΟΚ και να κάνω την κριτική μου και τον πολύξερο χωρίς πίεση. Έχω μπει και εγώ στη νοοτροπία να κάνω τον ειδήμονα από τον καναπέ. Βγήκα στο ραδιόφωνο επειδή είχα κάτι να πω. Δε θέλω να χρειαστεί ο ΠΑΟΚ την βοήθεια μου. Μου αρέσει ο ρόλος που έχω τώρα αυτή την στιγμή”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: