Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Κίνητρο εποχής Σάντος, όχι Ρεχάγκελ!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για το μεγάλο κίνητρο του Σάντος που έχει να κάνει με την επόμενη μέρα της πρόκρισης στο παγκόσμιο κύπελλο. Μέχρι τώρα ο Σάντος σήκωνε το βάρος της εποχής Ρεχάγκελ. Η σύγκριση με τον Γερμανό ήταν αναπόφευκτη. Και ειδικά όταν η εθνική είχε κατακτήσει την κούπα στην Πορτογαλία.
Το ταβάνι
Η πρώτη πρόκληση του Σάντος όταν ανέλαβε την εθνική ήταν να πάει την ομάδα στο Euro 2012. Και ο ίδιος ο Πορτογάλος, όμως, ήξερε ότι κούπα δεν μπορούσαμε να ξαναπάρουμε, ενώ το ταβάνι έχει ήδη επιτευχθεί επί Ρεχάγκελ. Όταν κατακτάς το κύπελλο σε ένα ευρωπαϊκό, δεν υπάρχει κάτι παραπάνω για την συγκεκριμένη διοργάνωση. Αυτή η απίστευτη… επίδοση μόνο να ισοφαριστεί μπορεί κάποτε σε Euro, όχι να ξεπεραστεί.
Με πρόκριση
Ο Σάντος πράγματι την πήγε την ομάδα στο Euro 2012 και, μάλιστα, εκεί σταθήκαμε πολύ καλά, με πρόκριση στα προημιτελικά, σε αντίθεση με το ναυάγιο του 2008 που η παρουσία μας ήταν σκέτη απογοήτευση στην δεύτερη ευρωπαϊκή συμμετοχή επί Ρεχάγκελ.
Δυο φορές
Ο επόμενος στόχος για την εθνική του Σάντος ήταν η πρόκριση στο μουντιάλ της Βραζιλίας. Κι αυτό, όμως, ήταν κάτι που η ομάδα το είχε πετύχει ήδη άλλες δυο φορές. Μια με τον Παναγούλια και μια με τον Ρεχάγκελ.
Αποκλεισμός
Κι εδώ φτάνουμε στο μεγαλύτερο κίνητρο για τον Σάντος. Η εθνική σε παγκόσμια κύπελλα δεν έχει κάνει κάτι φοβερό. Στο πρώτο μουντιάλ που πήγε το 1994 έκανε τρείς ήττες και απογοήτευσε. Την επόμενη φορά, το 2010, ναι μεν καταφέραμε να πετύχουμε την πρώτη μας νίκη σε παγκόσμιο κύπελλο, αλλά μέχρι εκεί. Η εθνική αποκλείστηκε από την συνέχεια.
Θα γραφτεί στην ιστορία
Δεν είναι μεγάλη πρόκληση για τον Πορτογάλο, λοιπόν, να μπορέσει επί ημερών του η εθνική να πάρει την πρόκριση σε επόμενη φάση παγκοσμίου κυπέλλου; Είναι κάτι που δεν το έχει ξαναπετύχει το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα γραφτεί στην ιστορία. Η πρόκριση (αρχικά) στους «16» του μουντιάλ θα είναι κάτι με το οποίο θα ταυτιστεί η εποχή Σάντος στην εθνική. Και θα πρόκειται για μια επιτυχία της νέας εποχής, που ουσιαστικά δεν θα έχει να κάνει με την πράγματι βαριά κληρονομιά της εποχής Ρεχάγκελ.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: