Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Μπάουερμαν: «Δεν προστατεύσαμε τη μπάλα»

Στην κακή αντίδραση των παικτών της Λιέτουβος Ρίτας στο δεύτερο ημίχρονο, απέδωσε την ήττα από τον Παναθηναϊκό ο Ντιρκ Μπάουερμαν.

Μπάουερμαν: «Δεν προστατεύσαμε τη μπάλα»
Η Λιέτουβος Ρίτας για τουλάχιστον 20 λεπτά «έβαλε δύσκολα» στον Παναθηναϊκό, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των «πράσινων» και ηττήθηκε.

Ο προπονητής της λιθουανικής ομάδας, Ντιρκ Μπάουερμαν, στάθηκε σε αυτό το κομμάτι και εκεί απέδωσε την ήττα. «Για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι θα έπρεπε να ματσάρουμε την ένταση του Παναθηναϊκού και δεν το κάναμε. Όταν έχεις προσδοκίες να κερδίσεις μία μεγάλη ομάδα πρέπει να προστατέψεις την μπάλα. Αν δεν το κάνεις χάνεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν πάρα πολύ καλά στην άμυνα. Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι το μπάσκετ είναι παιχνίδι ρυθμού, αλλά είναι παιχνίδι προσπάθειας. Όταν παίζεις σκληρά και αμύνεσαι παίρνεις ρυθμό. Αυτό ήταν το κλειδί του αγώνα. Η άμυνά τους ήταν σε διαφορετικό επίπεδο. Βρήκαν ρυθμό κι έβαλαν τα σουτ και ήταν μία τελείως διαφορετική ομάδα.»

Αναφερόμενος στην ομάδα του επισήμανε: «Για την ομάδα μου έχω να πω ότι παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο. Ξέραμε τι ακριβώς θα συνέβαινε στα πρώτα πέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και είμαι απογοητευμένος από τον τρόπο που αντιδράσαμε. Για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι θα έπρεπε να ματσάρουμε την ένταση του Παναθηναϊκού και δεν το κάναμε. Είχαμε δέκα λάθη στο τρίτο δεκάλεπτο. Όταν έχεις προσδοκίες να κερδίσεις μία μεγάλη ομάδα πρέπει να προστατέψεις την μπάλα. Αν δεν το κάνεις χάνεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: