Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

“Οι φανέλες το κάνουν ντέρμπι”

Στον Arena fm 89,4 μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Απόστολος Τσουρέλας και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο αίτημα διάλυσης του Ηρακλή, αλλά και στο  κυριακάτικο ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Απόστολος Τσουρέλας:
Για το υπουργικό αίτημα διάλυσης του Ηρακλή: “Εύχομαι να μην έρθει η κατάληξη, που θέλουν κάποιοι για τον Ηρακλή. Είμαι σίγουρος πως κάτι κρύβεται από πίσω. Απορώ πως οι δικοί μας βουλευτές μιλάνε στους άλλους όταν τους αφήνουν και κάνουν ότι θέλουν εδώ πάνω. Έχει χαθεί κάθε ίχνος αθλητικής λογικής. Κάποια στιγμή οι ποδοσφαιρόφιλοι στη Βόρεια Ελλάδα πρέπει να αντιδράσουμε. Αν διαλυθεί ο Ηρακλής, αποδυναμώνεται ο ΠΑΟΚ και ολόκληρη η πόλη. Μια μεγάλη ομάδα δημιουργείται από τον ανταγωνισμό. Όταν υπάρχει ανταγωνισμός βλέπουμε ωραία παιχνίδια και πάνε οι ομάδες καλύτερα και στην Ευρώπη”.
Για τα εμπόδια που συναντά από τη κυβέρνηση ο Ιβάν Σαββίδης: “Τώρα βάζουν και εμπόδια στον Ιβάν Σαββίδη για να αναγκάσουν  τον άνθρωπο να φύγει. Είναι ένας επενδυτής χώρα και δεν τον βοηθάνε. Ο πιο αδαής καταλαβαίνει την προσφορά του”.
Για την ομάδα του ΠΑΟΚ στη δική του εποχή: “Η αξία της δεν αναγνωρίστηκε ποτέ. Δε μιλάω για τον κόσμο, αλλά για τον επίσημο ΠΑΟΚ. Υποβαθμίστηκε αυτή η ομάδα και δεν εκτιμήθηκαν οι ποδοσφαιριστές της. Ο ΠΑΟΚ πήρε δύο πρωταθλήματα, το ένα το πήραμε εμείς”.
Για το κυριακάτικο ΠΑΟΚ -Άρης: “Όταν οι μισοί παίκτες είναι ξένοι, είτε του Άρη είτε του ΠΑΟΚ και όταν έχουν εξασφαλισμένα συμβόλαια, τότε δεν μπορούν να νιώσουν το κλίμα του ντέρμπι. Στο αγωνιστικό κομμάτι έχουμε τον Άρη στη πιο δύσκολη ίσως καμπή της ιστορίας του και με πολλά οικονομικά προβλήματα. Από την άλλη πλευρά έχουμε τον ΠΑΟΚ, μια ομάδα με πολύ καλό ρόστερ και οικονομικά ισχυρή διοίκηση.  Ο ΠΑΟΚ, όμως, έχει απογοητεύσει, αφού δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Ένας σοβαρός ΠΑΟΚ έχει 95% πιθανότητες να νικήσει, αλλά αν υποτιμήσει τον Άρη θα το πληρώσει. Οι φανέλες κάνουν το παιχνίδι ντέρμπι, ανεξαρτήτως των ρόστερ. Ο Άρης διαθέτει νεαρούς παίκτες, που έχουν κίνητρο να αποδείξουν ότι αξίζει να ανήκουν στον σύλλογο”.
Για τους καθοριστικούς παράγοντες του ντέρμπι: “Καθοριστικός παράγοντας στα  ντέρμπι είναι οι πρωτοβουλίες. Τα ατού του ΠΑΟΚ είναι η έδρα του αλλά και οι στημένες φάσεις, όπου έχει και πρόβλημα ο Άρης. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι η έλλειψη σοβαρότητας. Καθοριστικό είναι το κίνητρο των παικτών του Άρη, οι οποίοι αν ανταποκριθούν και παίξουν για τη φανέλα θα πάνε καλά. Αν δεν τα καταφέρουν, θα χάσουν εύκολα”.
Για την σύγκριση Σκόνδρα – Κίτσιου: “Είναι και οι δύο πάρα πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Καλύτερα απ’ όλους γνωρίζει ο προπονητής ποιον πρέπει να χρησιμοποιεί”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: