Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

«Ποιος Μέσι, ούτε Ζιντάν!»

Το δίλημμα «Κριστιάνο ή Ριμπερί» δεν απασχολεί τον Πελέ, ο οποίος καταπιάνεται με τη δική του ταξινόμηση των κορυφαίων.
Καιρό είχε να μιλήσει ο Πελέ και σίγουρα οι νέες δηλώσεις του ήρθαν να φέρουν αγαλλίαση στους απανταχού θαυμαστές του. Αυτή τη φορά όμως ο «Βασιλιάς» δεν αναφέρθηκε στα δικά του κατορθώματα, αλλά θέλησε να κάνει μία περίεργη σύγκριση. Τη στιγμή που όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης ασχολείται με το δίλημμα της «Χρυσής Μπάλας», «Κριστιάνο ή Ριμπερί», ο Πελέ έθεσε το δικό του θέμα: «Μέσι ή Ζιντάν», ψηφίζοντας υπέρ του δεύτερου.
«Πιστεύω ότι ως παίκτης ατομικά ο Ζιντάν υπήρξε ανώτερος του Μέσι», είπε και για να το αιτιολογήσει, έθεσε ζήτημα συμπαικτών: «Ο Ζιντάν δεν είχε συμπαίκτες τόσο καλούς παίκτες όπως είναι ο Τσάβι και ο Ινιέστα», πρόσθεσε και τους ξέρανε όλους. Προφανώς έχει μεγαλώσει και ξέχασε πως ο Ζιζού είχε στο πλάι του -και λίγο πιο μπροστά- τον Ντελ Πιέρο, τον Ραούλ, τον Φίγκο, τον Ρονάλντο.
Το ποιος εκ των δύο ήταν καλύτερος είναι μεγάλη κουβέντα. Το σίγουρο όμως στην κουβέντα που θέλησε να ανοίξει ο Πελέ είναι κάτι που δεν έχει να κάνει με τον Μέσι και τον Ζιντάν, αλλά με τη δική του υστεροφημία. Ο Πελέ προφανώς καταπιάνεται με το ότι κάποιοι έχουν τοποθετήσει τον Μέσι ως κορυφαίο όλων των εποχών, κάτι που ο Βραζιλιάνος όχι απλά δεν συμμερίζεται, αλλά έσπευσε να τοποθετήσει τον Αργεντινό κάτω και από τον Γάλλο, τον οποίο με τη σειρά του βάζει εννοείται κάτω από τον εαυτό του.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: