Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ματσιούλις: «Μπήκαμε φοβισμένοι…»

Ο Γιόνας Ματσιούλις παραδέχτηκε πως ο Παναθηναϊκός μπήκε με πολύ άγχος στο ματς με τη Λιέτουβος Ρίτας.

Ματσιούλις: «Μπήκαμε φοβισμένοι…»
Στη μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού μετά το φοβισμένο του ξεκίνημα στο ματς με τη Λιέτουβος Ρίτας στάθηκε ο Γιόνας Ματσιούλις.

«Μπήκαμε κάπως φοβισμένοι από την υποχρέωση της νίκης. Δεν ξέρω τι έφταιξε. Στη συνέχεια όμως βελτιωθήκαμε, παίξαμε πιο δυνατά στην άμυνα και καταφέραμε να ανατρέψουμε το παιχνίδι. Αυτό πρέπει να κάνουμε πάντα, γιατί συνηθίζουμε να μην μπαίνουμε δυνατά στα παιχνίδια. Δεν θα μπορούμε συνέχεια να ανατρέπουμε μεγάλες διαφορές», ανέφερε ο Λιθουανός φόργουορντ που πέτυχε 16 πόντους.

«Πρέπει να κερδίζουμε τις περισσότερες ομάδες, γιατί έχουμε καλύτερη ομάδα και παίκτες. Δυστυχώς στο πρώτο δίμηνο της σεζόν ταξιδεύαμε συνεχώς. Είναι πολύ σημαντικό που επιστρέψαμε στο ΟΑΚΑ, η έδρα μας είναι πολύ σημαντική και ο κόσμος μας βοηθά. Τώρα πρέπει να προπονηθούμε καλύτερα και να βρούμε τη χημεία μας. Κάθε νίκη μετρά», πρόσθεσε.



Γκιστ: «Ωραίο να επιστρέφεις στο ΟΑΚΑ»

Η δύναμη που άντλησε ο Παναθηναϊκός από τον κόσμο του βοήθησε να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει τη νίκη, όπως δήλωσε ο Τζέιμς Γκιστ.

Γκιστ: «Ωραίο να επιστρέφεις στο ΟΑΚΑ»
Η ενέργεια που έβγαλε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο, βοηθούμενος και από τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ, έκανε τη διαφορά και έφερε την ανατροπή απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας, όπως δήλωσε ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, Τζέιμς Γκιστ.

«Αρχικά δεν είχαμε ενέργεια, δεν είχαμε ρυθμό και πάθος, ωστόσο, ήμασταν καλοί στην άμυνα. Στο δεύτερο μισό όμως βγάλαμε ενέργεια, παίξαμε ομαδικά και έτσι ήρθε και η νίκη. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε και ο κόσμος ο οποίος μας βοήθησε. Είναι ωραία να επιστρέφεις στο ΟΑΚΑ και να παίζεις μπροστά στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού», ανέφερε ο Αμερικανός που είχε 24 πόντους.

Η νίκη πάντως δεν εξασφαλίζει ακόμη τίποτα στον Παναθηναϊκό. «Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι, χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη. Επιστρέψαμε ενώ βρισκόμασταν πίσω στο σκορ. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, όμως. Αυτό το ματς δεν μας πάει στο Τοp 16. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για τα επόμενα ματς που έχουμε μπροστά μας», πρόσθεσε ο Γκιστ.


Μπατίστ: «Εμείς έχουμε την ευθύνη»

Ο Μάικ Μπατίστ τόνισε πως η ευθύνη για την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού ανήκει στους παίκτες.

Μπατίστ:  «Εμείς έχουμε την ευθύνη»
Ανήμερα των 36ων γενεθλίων του, ο Μάικ Μπατίστ δεν ήθελε να φύγει χαμένος από το ΟΑΚΑ. «Δεν θυμάμαι πότε έπαιξα ματς τελευταία φορά ανήμερα στα γενέθλια μου. Και αλήθεια δεν θες να θυμάσαι τα 36α γενέθλια σου με ήττα και για αυτό ήθελα τη νίκη», ανέφερε μετά τη νίκη επί της Λιέτουβος Ρίτας, αλλά δεν παρέλειψε να κάνει και αυτοκριτική.

«Πρέπει να βελτιωθούμε, να πιέσουμε τους εαυτούς να γίνουμε καλύτεροι. Εμείς έχουμε την ευθύνη, αποκλειστικά οι παίκτες, όχι οι προπονητές μας. Το πλάνο είναι εξαιρετικό. Το θέμα είναι πώς εμείς το εκτελούμε. Θα γίνουμε καλύτεροι με τον καιρό, η ομάδα έχει δυνατότητες», ανέφερε.

Για την εικόνα του αγώνα είπε, τη νίκη και τον αγώνα με τη Λαμποράλ Κούτσα που ακολουθεί, είπε: «Δεν παίξαμε καλά αμυντικά και επιθετικά στο ξεκίνημα και η ενέργεια δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Αλλάξαμε στο δεύτερο μισό, πήραμε τον έλεγχο και νικήσαμε. Αυτή η νίκη δεν σημαίνει τίποτα αν την άλλη βδομάδα στη Βιτόρια δεν κάνουμε το ίδιο νίκη. Σε κάθε αγώνα που παίζεις θες τη νίκη κι εγώ θέλω τη νίκη σε κάθε παιχνίδι της ομάδας μου».


Δεν υπάρχουν σχόλια: