Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Mόνη πρώτη η Κούμπαν 79-72 τον Αστέρα!

Στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου, πέρασε η Κούμπαν που κέρδισε δύσκολα εντός έδρας τον Ερυθρό Αστέρα με 79-72.

Mόνη πρώτη η Κούμπαν 79-72 τον Αστέρα
Με τον Ντέρικ Μπράουν να έχει 16 πόντους και τους Γουίλιαμς και Χέντριξ να έχουν από 13, οι Ρώσοι πήραν το ροζ φύλλο που τους φέρνει στην πρωτοπορία του 4ου ομίλου. Στο τέλος ωστόσο, οι Μάντας Καλνιέτις και Κρούνοσλαβ Σιμόν ήταν εκείνοι που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και πήρα το ματς. Από την πλευρά των Σέρβων ο Σιμόνοβιτς με 12, ο Σιλμπ με 11 και ο Τζένκινς με 10 ήταν οι πρώτοι σκόρερ.

Ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να ελέγξει την εναέρια κυκλοφορία στο πρώτο δεκάλεπτο και να φτάσει να προηγείται ακόμα και με έξι πόντους διαφορά. Η Κούμπαν σε εκείνο το σημείο απάντησε με τρίποντα των Γουίλιαμς και Σιμόν, ωστόσο ο Αστέρας κράτησε το προβάδισμα με βραχεία κεφαλή στην πρώτη περίοδο.

Οι δύο αντίπαλοι συμβάδιζαν και στην 2η περίοδο. Οι Σέρβοι κατόρθωσαν να μείνουν μέσα στο παιχνίδι με τα επιθετικά ριμπάουντ (εννιά στο πρώτο μέρος) κι έτσι οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Ένα ξέσπασμα με γκολ-φάουλ του Μπράουν, δίποντο του Γιασάιτις και τρίποντο του Γουίλιαμς, έδωσαν αέρα οκτώ πόντων στην Κούμπαν, αλλά ο Σιμόνοβιτς με τρίποντο και ο Μαριάνοβιτς με μια βολή μείωσαν, με τη διαφορά στους τέσσερις για τους Ρώσους (39-35).

Οι εναλλαγές στο σκορ συνεχίστηκαν και στην 3η περίοδο. Ο Ερυθρός Αστέρας πήρε πολλά από τον Σιλμπ που αφυπνίστηκε και σημείωσε εννέα πόντους σε αυτή την περίοδο. Παρά τα μικρά σερί που προσπάθησε να κάνει η Κούμπαν για να ξεφύγει με τον Χέντριξ να χτυπάει μέσα από το ζωγραφιστό, παρά τα τέσσερα φάουλ που είχε, η διαφορά έμεινε στους δύο για το τέλος της 3ης περιόδου.

Ο Ερυθρός Αστέρας αρχίζει την περίοδο με δύο τρίποντα του Σιμόνοβιτς κι ένα λέι-άπ του Κάτιτς που έφερε την διαφορά στους τέσσερις για τους Σέρβους. Στο τελευταίο οκτάλεπτο με τον Καλνιέτις να σημειώνει τρία καθοριστικά καλάθια και τον Σιμόν να δίνει ανάσα με επτά πόντους (73-66), η ρωσική ομάδα έκανε το ξέσπασμα κι έφτασε στη 5η νίκη της στην Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 39-35, 58-56, 79-72

Κούμπαν: Μπίκοφ, Γουίλιαμς 13 (3) 8 ασίστ, Γιασάιτις 8(2), Μπράουν 16 (1), Χέντριξ 13, Σιμόν 10 (2), Ζούμπκοφ, Μάριτς 1, Καλνιέτις 9 (1), Λικχοντέι 9 (3)


Eρυθρός Αστέρας:
Νέλσον 6, Σιλμπ 11 (1), Λάζιτς 5 (1), Μίτροβιτς 2, Μαριάνοβιτς 9, Κάτιτς 9, Ραντένοβιτς 6, Μπλάζιτς 2, Τζένκινς 10, Σιμόνοβιτς 12 (4/5 τρίπ) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: