Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Στο ρελαντί, «καθάρισε» κι αυτή…

Με συνοπτικές διαδικασίες, η Μπαρτσελόνα, έχοντας τα βαριά της όπλα σε… αγρανάπαυση, «καθάρισε» την Ρουμπίν Καζάν 2-0 στο «Καμπ Νου» και πέρασε πρώτη από τον όμιλο της στους «16» του Champions League- κάτι βέβαια που είχε εξασφαλίσει πριν από το αποψινό παιχνίδι.

Οι Ρώσοι, δεν κατάφεραν να επαναλάβουν τον θρίαμβο της περυσινής σεζόν στο «Καμπ Νου», όταν είχαν πάρει το «διπλό» και θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια στο Europa League. Στο άλλο ματς της τελευταίας αγωνιστικής του 4ου ομίλου, η Κοπεγχάγη επικράτησε 3-1 του Παναθηναϊκού.

«Η Ρούμπιν Καζάν είναι ο εφιάλτης της Μπαρτσελόνα». Αυτή η πρόταση, όσο… ανέκδοτο κι αν φαίνεται, μέχρι πρότινος, εμπεριείχε μία δόση πραγματικότητας. Η ρωσική ομάδα άγγιξε τα όρια του μύθου, καθώς στις τρεις φορές που είχε συναντήσει τους «μπλαουγκράνα» μετρούσε δύο ισοπαλίες στην έδρα της και μία νίκη στο «Καμπ Νου».

Απόψε, όμως, ήρθε η σειρά της…

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα επέλεξε να ξεκουράσει τα μεγάλα αστέρια του συλλόγου, όμως και οι υπόλοιποι στάθηκαν στο ύψος τους και οδήγησαν την Μπάρτσα στη νίκη. Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Φοντάς από πολύ κοντά στο 51’ και τα τέρματά τους, τα διπλασίασε ο Βασκέζ με μακρινό σουτ στο 83’.

Πρωταθλητές σε απόγνωση

Μπορεί να αγωνίστηκε με πολλές απουσίες, όμως ακόμη κι έτσι όταν είσαι η πρωταθλήτρια Ευρώπης οφείλεις να προστατεύεις καλύτερα το πρεστίζ σου.

Η παραπαίουσα φέτος Ίντερ γνώρισε βαριά ήττα από την αδιάφορη και εκτός Ευρώπης, Βέρντερ Βρέμης με σκορ 3-0, αλλά παρηγορήθηκε με τη 2η θέση στον όμιλό της.

Πρωτιές για Τότεναμ, Σάλκε, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα, δεύτερη θέση αλλά πρόκριση για Λιόν, Βαλένθια, Κοπεγχάγη. Στο Europa League Τβέντε, Μπενφίκα, Ρέιντζερς και Ρούμπιν Καζάν.

Α’ Όμιλος

Τβέντε-Τότεναμ 3-3

Βέρντερ Βρέμης-Ίντερ 3-0

Βαθμολογία

1. Τότεναμ 11 (18-11)
2. Ίντερ 10 (12-10)
3. Τβέντε 5 (6-8)
4. Βέρντερ Βρέμης 5 (6-12)

Β’ Όμιλος

Μπενφίκα-Σάλκε 0-2

Λιόν-Χάποελ Τελ Αβίβ 2-2


Βαθμολογία

1. Σάλκε 13 (10-2)
2. Λιόν 10 (10-9)
3. Μπενφίκα 6 (6-12)
4. Χάποελ 5 (7-10)

Γ’ Όμιλος

Μαν. Γιουνάιτεντ-Βαλένθια 1-1

Μπούρσασπορ-Ρέιντζερς 1-1


Βαθμολογία

1. Μαν. Γιουνάιτεντ 14 (7-1)
2. Βαλένθια 11 (15-4)
3. Ρέιντζερς 6 (3-6)
4. Μπούρσασπορ 1 (2-16)

Δ’ Όμιλος

Μπαρτσελόνα-Ρούμπιν Καζάν 2-0

Κοπεγχάγη-Παναθηναϊκός 3-1
Βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 14 (15-3)
2. Κοπεγχάγη 10 (7-4)
3. Ρούμπιν Καζάν 6 (2-4)
4. Παναθηναϊκός 2 (2-13)

Ουφ, τελείωσε…

Επίλογο ανάλογα τραγικό της πορείας του, είχε το φετινό «δράμα» του Παναθηναϊκού στο Champions League.

Οι «πράσινοι» έγιναν έρμαιο της Κοπεγχάγης στη Δανία (26’ Βίνγκααρντ, 50’ πεν. Γκρόνκγιερ, 74’ αυτ. Σισέ) και υπενθυμίζοντας στις καθυστερήσεις (με γκολ του Καντέ) ότι… βρέθηκαν κι εκείνοι εκεί, «σφράγισαν» και τυπικά (3-1) τη χειρότερη χρονιά που έκαναν ποτέ στη διοργάνωση.

Η ματσάρα και ο διασυρμός

Η Τότεναμ κατέλαβε την πρώτη θέση του 2ου ομίλου με έντεκα πόντους, μετά το 3-3 στην Ολλανδία με αντίπαλο την Τβέντε, η οποία θα συνεχίσει στο Europa League. Διασυρμός της Ίντερ στη Γερμανία, που ηττήθηκε 3-0 με κάτω τα χέρια από την ήδη αποκλεισμένη Βέρντερ Βρέμης, αλλά πέρασε στην επόμενη φάση ως δεύτερη.

Έχασε το ρεκόρ, πήρε πρωτιά η Γιουνάιτεντ

Μπορεί να μην κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κρατούσε ανέπαφη την εστία της στην φάση των ομίλων, παρόλα αυτά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την ισοπαλία στο «Οld Trafford» κόντρα στην Βαλένθια 1-1 τερμάτισε στην κορυφή του Γ’ ομίλου, με την ισπανική ομάδα να ακολουθεί.

Ανοικτό ματς και από τις δύο ομάδες, προηγήθηκαν οι «νυχτερίδες» με τον Ερνάντες, ισοφάρισε στο δεύτερο μέρος ο Άντερσον.

Ισόπαλο 1-1 το άλλο παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα σε Μπούρσασπορ και Ρέιντζερς.

Πρώτη η Σάλκε, στο Europa League η Μπενφίκα

Με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να αγωνίζεται για 90 λεπτά, η Σάλκε επικράτησε 2-1 της Μπενφίκα και πήρε την πρώτη θέση του 2ου ομίλου. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Λιόν ισοφάρισε στο 88’ σε 2-2 την Χάποελ με ένα τέρμα του Λακαζέτ και έστειλε την Μπενφίκα στο Europa League, στερώντας το από τους Ισραηλινούς.

Μπενφίκα – Σάλκε      Η Σάλκε μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ μόλις στο 20’ με τον Χουράδο. Ο Ισπανός μέσος έκανε ένα σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Από εκεί και πέρα η Μπενφίκα προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι όμως δεν έφτασε στο γκολ.

Οι δύο αλλαγές του Ζέζους έκαναν ακόμα πιο επιθετική την Μπενφίκα με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Η Σάλκε επέλεξε να οπισθοχωρήσει και να «χτυπήσει» στην κόντρα επίθεση. Έτσι πέτυχε και το δεύτερο τέρμα της με τον Χέβεντες στο 82’. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με τον Λουιζάο στο 88’



Μπενφίκα (Ζορζ Ζέζους): Ρομπέρτο, Λουιζάο, Αμορίμ, Γκαρσία Καρντόσο, Περέιρα (46’ Γκαϊτάν), Μάρτινς (79’ Σάλβιο), Κοεντράο, Λουίζ, Πεϊσότο (46’ Αϊμάρ), Σαβιόλα

Σάλκε (Φέλιξ Μάγκατ): Νόιερ, Χέβεντες, Ραούλ, Ράκιτιτς, Κλούγκε (82’ Μάτιπ), Σμιτς, Παπαδόπουλος, Χουράδο, Μέτσελντερ, Ουτσιντά, Χούντελααρ

Διαιτητής: Γουέμπ (Αγγλία)
Γήπεδο:«Ντα Λουζ»          Λιόν – Χάποελ    Η Λιόν με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς ξεκίνησε την αναμέτρηση θέλοντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα. Οι «Λιονέ» έφτασαν πολλές φορές κοντά στο γκολ, όμως δεν κατάφεραν να το πετύχουν και να προηγηθούν.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δυναμικά. Η Λιόν ήταν αυτή που στο 62’ άνοιξε το σκορ με τον Λισάντρο Λόπεζ, όμως η απάντηση των Ισραηλινών ήταν άμεση και ο Σαχάρ ισοφάρισε το επόμενο λεπτό. Έξι λεπτά αργότερα ο Ζάχαβι με ένα εκπληκτικό ανάποδο ψαλιδάκι έδωσε προβάδισμα στην Χάποελ και «πάγωσε» το Ζερλάν. Οι παίκτες του Πιέλ δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και ισοφάρισαν με τον Λακαζέτ στο 88’. Στερώντας από την Χάποελ την νίκη και την τρίτη θέση που οδηγούσε στο Europa League. Λιόν (Κλοντ Πιέλ): Γιορίς, Ρεβεγιέρ, Σισόκο (78’ Πιέντ), Κρις, Ντιακατέ, Μακούν, Γκοναλόν, Λισάντρο, Γκομίς (60’ Μπαστός), Πιάνιτς (68’ Λακαζέτ), Μπριάντ

Χάποελ (Ελί Γκούντμαν): Ενιάμα, Ντάγκλας, Μπονταρβ, Φράνσμαν, Σέχτερ (25’ Σαχάρ), Βερμούθ, Ζάχαβι, Αμπντούλ (80’ Μπαντίρ), Σις, Γιαντίν, Ταμούζ (63’ Τουάμα)

Διαιτητής: Μοέν (Νορβηγία)
Γήπεδο: «Ζερλάν»

Η βαθμολογία

1. Σάλκε 13 10-3
2. Λιόν 10 11-10
3. Μπενφίκα 6 8-11
4. Χάποελ 5 7-10

Ζωντανός ο ΠΑΟΚ 72-60 τη Ροάν

Δεύτερη διαδοχική νίκη για τον ΠΑΟΚ στο EuroCup, που παραμένει «ζωντανός» στο «κυνήγι» της πρόκρισης στους «16». Οι Θεσσαλονικείς απογοήτευσαν τη Ροάν και στη Γαλλία (στην περασμένη αγωνιστική τη συνέτριψε με 92-74), αυτή τη φορά με 72-60, για την 4η ημέρα της κανονικής περιόδου, πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη τους στον 6ο όμιλο, ενώ απέκλεισαν και μαθηματικά τους Γάλλους από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Τα δεκάλεπτα: 21-25, 32-43, 45-56, 60-72

«Αυτοκράτορας» του ομίλου!

Στην κορυφή του Δ’ ομίλου παρέμεινε ο Άρης, επικρατώντας της Κροατικής Σεντέβιτα, με 85-76, σε ένα ματς στο οποίο είχε την πρωτοπορία στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκειά του αλλά λίγο έλειψε στο τέλος να χάσει. Κορυφαίος στον τέταρτο αγώνα των «κίτρινων» στον όμιλο, ο Χαραλαμπίδης με 16 πόντους. Νίκη και για την Αζοβμάς επί της Χάποελ Γκιλμπόα με 92-88, στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ.

Η επιθετική πολυφωνία (πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων) των παιδιών του Ντρούκερ, αλλά και η εξαιρετική ευστοχία στα σουτ εντός παιδιάς (22/32 2π. , 8/20 3π.), βοήθησαν τους γηπεδούχους να φτάσουν σε μία νίκη που ενδεχομένως να τους χαρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά τους δίνει και πολλές πιθανότητες για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου.


Τα δεκάλεπτα: 22-20, 40-30, 62-55, 85-76


Άρης (Ντρούκερ): Μπράουν 4, Ντάνστον 3, Ταπούτος 10, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 8, Χαραλαμπίδης 16, Σκορδίλης 4, Μπορόβνιακ 10, Χρυσικόπουλος 4, Σλούκας 11, Τάκερ 15

Σεντέβιτα (Πέτροβιτς): Κρστιτς 8, Τρόχα 11, Ρούντεζ 23, Πέτροβιτς 5, Καστροπίλ 2, Πριντς 5, Μπουτόρατς, Πλάιστεντ 22, Κοβάσεβιτς

ΜΠΑΣΚΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ: Παραιτήθηκε ο Σαρλής

Την παραίτησή του από τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΑΕ Ηρακλής υπέβαλε απόψε ο Μάκης Σαρλής. Ο «κυανόλευκος» παράγοντας ανέφερε σε σχετικό κείμενο: «Μετά από πέντε χρόνια ενασχόλησης μου με τα κοινά του μπάσκετ του συλλόγου μας, ήρθε η ώρα να υποβάλλω την παραίτησή μου. Ευχαριστώ όσους με σεβάστηκαν και με στήριξαν. Καλώ όμως τις χιλιάδες του κόσμου του Ηρακλή, να είναι πιο κοντά στο σύλλογο από ποτέ. Οι λόγοι είναι ξεκάθαροι ενάντια σε αυτούς που δύο χρόνια παραιτούνται, αλλά δεν φεύγουν και κάνουν κουμάντο από το σπίτι τους. Σημείωση, θα τα πούμε σύντομα και εκτενέστερα.»

Με προβλήματα η προετοιμασία

Με τραυματισμό συνδυάστηκε σήμερα η επιστροφή του Αρη στο γήπεδο για προπόνηση. Στη διάρκεια του προγράμματος υπέστη διάστρεμμα στην ποδοκνημική ο Μεντί Νάφτι, γεγονός που καθιστά αμφίβολη την παρουσία του στον αυριανό εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Αναμέτρηση για την οποία δεδομένες είναι οι απουσίες των επίσης τραυματιών Ντεϊβίντας Τσεζνάουσκις, Ρονάλντο Γκιάρο, Λοθάνο Οριόλ, Χουάνμα, Γρηγόρη Παπαζαχαρία καθώς και του τιμωρημένου Μίσελ. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν ακόμη οι Σέρχιο Κόκε, Φρανθίσκο Χαβίτο, Θέμης Κουλουχέρης, Μιχάλης Σηφάκης, Αλβάρο Πορτίγια, εκτιμάται, ωστόσο, πως όλοι θα είναι σε θέση να αγωνιστούν με τους Θεσσαλούς. Με επιτυχία, εξάλλου, υποβλήθηκε σήμερα σε επέμβαση για τη ρήξη χιαστών που υπέστη ο Γιάννης Αγτζίδης. Η επιστροφή του 18χρονου αμυντικού σε δράση προσδιορίζεται σε τέσσερις με πέντε μήνες.

Οδεύει προς Μπρέσια ο Μάριο Μπερέτα!

Δεν θα μείνει για αρκετό καιρό ακόμη άνεργος όπως φαίνεται ο Μάριο Μπερέτα. Ο Ιταλός τεχνικός που πέρασε για λίγο το καλοκαίρι και από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, είναι το πρώτο φαβορί για να αναλάβει την Μπρέσια, η οποία αναζητά προπονητή μετά την απομάκρυνση του Τζουζέπε Ιακίνι.

Θετικός για Νιούκαστλ ο Σίρερ

Ανοιχτός να αναλάβει τη Νιούκαστλ δηλώνει ο Άλαν Σίρερ, αφού έχει ωραίες αναμνήσεις από την προηγούμενη θητεία του στον πάγκο της ομάδας παρά τον υποβιβασμό στην Τσάμπιονσιπ.

Η ξαφνική απόλυση του Κρις Χιούτον από τις «καρακάξες» έχει αφήσει το πόστο του προπονητή κενό και ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται, με τους Μάρτιν Γιολ, Άλαν Πάρντιου και Μάρτιν Ο’Νιλ να οδηγούν την κούρσα, ακολουθεί πιο πίσω ως καλό αουτσάιντερ και ο Σίρερ.

Ο πρώην φορ της ομάδας είχε καθίσει στο τιμόνι της τη σεζόν 2008/09 για τους τελευταίους 8 αγώνες χωρίς να καταφέρει όμως να την κρατήσει στην Πρέμιερ Λιγκ. Παρόλα αυτά μιλώντας στο FourFourTwo magazine δηλώνει θετικός σε παρόμοιο εγχείρημα:
«Παρά τα όσα έγιναν, μου άρεσε η όλη εμπειρία και αν προκύψει ξανά ανάλογη ευκαιρία τότε θα το κοιτάξω πολύ σοβαρά».

"Εκστρατεία" στο Βόλο

Για τη μεγαλύτερη φετινή τους εξόρμηση, ετοιμάζονται από το μεσημέρι οι οπαδοί του Αρη! Μετά τη σύσκεψη για τα μέτρα τάξης που πραγματοποιήθηκε στην  αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας, οι δύο ΠΑΕ (Ολυμπιακός Βόλου και Αρης) συμφώνησαν στο να παραλάβουν οι κιτρινόμαυροι 4.000 (!) εισιτήρια προς εξυπηρέτηση των φιλάθλων τους. Αυτό σημαίνει πως το Πανθεσσαλικό στάδιο θα έχει έντονο κίτρινο χρώμα το απόγευμα του προσεχούς Σαββάτου (17.15, NOVA).

Η προετοιμασία του Αρη γι αυτό το ματς ξεκίνησε σήμερα, μετά το χθεσινό ρεπό, με πολλά προβλήματα για μία ακόμη φορά. Γκιάρο, Οριόλ, Τσεσνάουσκις, Χουάνμα, είναι τραυματίες και δεν προλαβαίνουν φυσιολογικά κανένα άλλο παιχνίδι της ομάδας μέχρι το τέλος του 2010, ενώ στη διάθεση του Έκτορ Κούπερ δεν θα βρίσκεται ούτε ο Μίσελ ο οποίος θα εκτίσει τη δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές της ποινής του. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Σέρχιο Κόκε ο οποίος όμως όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει κανονικά την αποστολή στο Βόλο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του Μεχντί Ναφτί ο οποίος εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει, όμως η φημολογία των τελευταίων ημερών τον θέλει εκτός πλάνων του Κούπερ, στα... πρότυπα του Τόνι Κάλβο. Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο και ο Ναφτί μείνει εκτός, θα πρόκειται για το δεύτερο «θύμα» των μέτρων του Αργεντίνου τεχνικού ενόψει Ιανουαρίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως αναμένεται να ακολουθήσουν άλλοι δύο.    

Στοιχημα απο τον Redoto_BET

για σας αδερφια....
τα ειδα απο δω τα ειδα απο κει και τελικα κατεληξα μονο σε μια δυαδα για σημερα και με τιπ αλλο αν και με γαργαλαει αυτο το 7,00 στην παναθα αλλα ας το αφησω ....παμε να δουμε την προταση λοιπον....
 ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ-ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ=1 ΣΤΟ 2,00 ΒΕΤ365
και οι δυο ομαδες ειναι αδιαφορες καθως η ρειντζερσς οτι και αν γινει ειναι 3 και η μπρουρσα παει σπιτακι της!δεν εχει κανει ακομα ομως νικη αν και εχει καλη σχετικα ομαδιτσα.θα τα δωσει ολα για να κλεισει με νικη για να μην κανει αρνητηκο ρεκορ,για να γλυκανει τον κοσμο της,για να ζεστανει την τσεπουλα της απο ουεφα μερια.θα την στηριξω καθως οι σκωτσεζζοι δεν ειναι και τιπ αμαν αμαν και αμα ρε συ τουρκε δεν κερδισεις αυτον τον αναλατο σκωτσεζο ποιον θα κερδισεις;;;;;

ΒΕΡΝΤΕΡ-ΙΝΤΕΡ=ΟΒΕΡ ΣΤΟ 1,71
η βερντερ μετα απο αυτο το ματς παει και αυτη σπιτακι της ,αλλα οπως δηλωσε ο σααφ θα χτυπησει το ματς να παρουν μια καλη νικη.αμυνα ουτως η αλλως δεν ειναι στην φιλοσοφια τους.η ιντερ ειναι με πολλα προβληματα και θελει καλυτερο αποτελεσμα απο αυτο που θα φερει η τοτεναμ για να παρει την πρωτη  θεση.με αυτα και με αυατ λοιπον βλεπω σιγουρα να σκοραρουν και οι δυο και μετα να πηγαινει το ματς παντου.οβερ λοιπον.....
δυαδα λοιπον στην βετ365 ,με 50 μοναδες
Υ.Γ. ΕΙΧΑΜΕ 2161 ΜΕΙΟΝ ΤΑ 50 ΥΠΟΛΟΙΠΟ 2111
χαιρετω μαγκες!

Μπάγερν Μονάχου ή Αγγλία

Τον πρώτο λόγο στη Μπάγερν Μονάχου δίνει ο Μαρκ Φαν Μπόμελ για να συνεχίσει την καριέρα του μετά τη λήξη του συμβολαίου του στο τέλος της σεζόν. Ωστόσο αν δεν καταλήξει σε συμφωνία τονίζει ότι προτεραιότητά του αποτελεί η Ευρώπη με το ρεπορτάζ της «Daily Mail» να δίνει ως φαβορί τις Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι.

«Πρώτα θα μιλήσω με την Μπάγερν. Σε περίπτωση που δεν καταφέρουμε να έρθουμε σε συμφωνία, τότε θα κοιτάξω και αλλού. Υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες περιοχές εκτός από Ευρώπη, αλλά εγώ θέλω να παραμείνω σε υψηλό επίπεδο οπότε τις έχω αποκλείσει ήδη. Μόνο στην Ευρώπη θα συνεχίσω για να μπορώ να αγωνίζομαι και στην εθνική Ολλανδίας μιας και πιστεύω ότι έχουμε το υλικό για να κατακτήσουμε κάποιο τρόπαιο», τονίζει ο Ολλανδός μέσος αινιγματικά στη «De Telegraaf», με τα αγγλικά δημοσιεύματα να προχωράνε το ζήτημα ένα βήμα πιο πέρα.

Αναφέρουν ότι σύμφωνα με τον μάνατζερ του 33χρονου άσσου, Τότεναμ και Σίτι έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους που θα γίνει και επίσημο πιθανότατα μόλις οριστικοποιηθεί ότι μένει ελεύθερος από τους Βαυαρούς.

Παίζει στο ντέρμπι ο Ντε Ρόσι

Με μία αγωνιστική τιμωρήθηκε ο μέσος της Ρόμα για την αποβολή του στο ματς με την Κιέβο.
Ο Ντε Ρόσι αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα του διαιτητή για ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Νταβίντε Μοσκαρντέλι πέντε λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης και οι άνθρωποι της Ρόμα φοβήθηκαν ότι η ποινή του θα ήταν μεγαλύτερη.
Ο διεθνής Ιταλός, ωστόσο, έπεσε στα. μαλακά και έτσι θα χάσει μόνο το εντός έδρας παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής κόντρα στην Μπάρι και θα δώσει κανονικά το «παρών» στο ντέρμπι με τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο» που ακολουθεί.

Αδιέξοδο...

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις του εκπροσώπου του Ισμαελ Μπλάνκο με τον Σταύρο Αδαμίδη. 
Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν την Τρίτη προκειμένου να συζητηθεί για μια ακόμα φορά η προοπτική επέκτασης της συνεργασίας τους. Η ΑΕΚ δεν είναι διατεθειμένη να αυξήσει κατά πολύ την προσφορά της προς τον 27χρονο επιθετικό.
Η πρόταση της Ένωσης αγγίζει τις 500 χιλιάδες ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου. Ο Χουάν Μπέρος είχε απορρίψει και πριν λίγους μήνες την παρόμοια πρόταση που είχε καταθέσει η διοίκηση της Ένωσης, καθώς ο Μπλάνκο είχε θεωρήσει πως τα χρήματα που του προσφέρθηκαν, δεν αντιστοιχούσαν στα όσα έχει προσφέρει στην ομάδα.

"Σίτι" για Φαν Μπόμελ

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται ο Ολλανδός μέσος της Μπάγερν Μονάχου, Μαρκ Φαν Μπόμελ.Ο τεχνικός των "πολιτών", Ρομπέρτο Μαντσίνι επιδιώκει να έχει εμπειρία στην ομάδα του και βλέπει στο πρόσωπο του 33χρονου παίκτη, κάτι τέτοιο.
Ο Ολλανδός αγωνίζεται από το 2006 στους "Βαυαρούς" ωστόσο το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται και δεν έχει δεχτεί πρόταση για ανανέωση της συνεργασίας του με τον γερμανικό σύλλογο.

Ο Φαν Μπόμελ παράλληλα είναι στο στόχαστρο της Αϊντχόφεν στην οποία έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν αλλά και παράλληλα της Τότεναμ.

Δάρας: "Δεν είμαι... προπομπός Ψωμιάδη"

Τους λόγους που τον οδήγησαν να αναλάβει την θέση του επικεφαλής του ιατρικού τιμ του Πανιωνίου, εξήγησε ο Χρήστος Δάρας.
Μιλώντας στον «Sentra 103,3», αναφέρθηκε στις αντιδράσεις των οργανωμένων, ενώ μίλησε και για τις θλάσεις που ταλαιπωρούν την ομάδα του Ολυμπιακού.
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Χρήστου Δάρα: Για την ανάληψη της θέσης του επικεφαλής στο ιατρικό τιμ του Πανιωνίου: «Άλλο το θέμα παροχής ιατρικής υπηρεσίας και άλλο το θέμα παράγοντας ομάδας. Σαν γιατρός από τότε που ήμουν στον Ολυμπιακό και μετά δεν σημαίνει πως αποσύρθηκα από το χώρο. Εγώ συμμερίζομαι αυτή τη στιγμή τις αντιδράσεις των Πανθήρων και των Ιώνων, που είναι οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Πανιωνίου, επειδή διάβασα τις ανακοινώσεις τους].
Για τα σενάρια που συνδέουν την ανάληψη αυτή με τον Μάκη Ψωμιάδη: «Εγώ στον Πανιώνιο, το γνωρίζει και ο πρόεδρος, είναι ουσιαστικά αμισθί η συνεργασία μου. Από εκεί και πέρα, ο Πανιώνιος ήταν ?ακέφαλος? από γιατρό μετά την αποχώρηση του συναδέλφου κυρίου Κατσιφαράκη. Ουδεμία σχέση έχει η συνεργασία μου με την ΠΑΕ Πανιώνιος με κάποια διοικητικά πόστα. Όσο αναφορά τη σχέση μου με τον Ψωμιάδη, όταν ήμουν στον Ακράτητο, ήμουν γιατρός. Όταν ανέλαβα πρόεδρος, ήμουν πρόεδρος διοικούσας επιτροπής και όχι κάτοχος μετοχών.
Ήμουν οκτώ χρόνια γιατρός στον Ακράτητο από την εποχή του αείμνηστου Γιάννη Παθιακάκη. Και παρέμεινα όταν ανέβηκε ο Ακράτητος στην Α' Εθνική παράλληλα με τον Ολυμπιακό. Δεν μπήκα πρόεδρος των μετοχών του Μάκη Ψωμιάδη. Δεν υπάρχει καμία σχέση της συνεργασίας μου τώρα με τον Πανιώνιο, όσον αναφορά το θέμα Μάκης Ψωμιάδης και Πανιώνιος. Το νοσοκομείο μου, το Ιατρικό κέντρο Παλαιού Φαλήρου, είναι στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Η έλευση του Χρήστου του Δάρα δεν είναι προπομπός συνεργασίας μεταξύ Ψωμιάδη και Πανιωνίου. Αν ήταν κάτι τέτοιο θα ήμουν από πέρυσι γιατρός στην Καβάλα».
Για τους συναδέλφους του που εκτός από την ιατρική τους ιδιότητα έχουν διατελέσει και πρόεδροι ομάδων: «Στο χώρο του ποδοσφαίρου τρεις τέσσερις είμαστε οι γιατροί που έχουμε την ποδοσφαιρική εμπειρία. Ο κύριος Νικολάου ήταν πρόεδρος στην ΑΕΚ, ο κύριος Μήτσου στον Παναθηναϊκό και ο κύριος Κατσιφαράκης στον Πανιώνιο. Δεν έχει καμία σχέση η ιατρική παροχή μας στις ομάδες με το αν κατά καιρούς, τυχαίνει για διάφορους λόγους, να μπαίνουμε σε διοικητικές θέσεις αυτών».
Για το πως επήλθε η συνεργασία με τον Πανιώνιο: «Αυτή τη στιγμή υπήρχε μια επαφή με την ΠΑΕ Πανιώνιος αναφορικά με κάποιες προσφορές επειδή ήταν γυμνό και εγκαταλελειμμένο το ιατρικό τιμ της ομάδας. Κι ο κόσμος του Πανιωνίου ξέρει και καταλαβαίνει τι εννοώ. Επειδή συμβαίνει να είμαι και υπεύθυνος της ασφαλιστικής εταιρείας που είναι στο ιατρικό κέντρο της Λαβής που σχετίζεται με τις κατηγορίες της Σουπερλίγκα και της Β' εθνικής.
Επειδή υπογράφω εγώ τα χαρτιά των ασφαλιστικών εταιρειών που ανήκουν οι ομάδες, έτσι και προέκυψε η συνεργασία με τον Πανιώνιο. Από τη στιγμή που η ομάδα δεν θέλει να έχει οικονομικές επιβαρύνσεις, έγινε η συνεργασία με εμένα. Ουδεμία οικονομική απολαβή έχω εγώ από το σύλλογο».
Για τους συνεχείς τραυματισμούς στον Ολυμπιακό: «Αυτά τα δύο με τρία χρόνια που δεν ήμουν σε ομάδα, δεν σημαίνει πως δεν είχα επαφές και μέσω της ασφαλιστικής εταιρείας με το χώρο. Χειρότεροι ήταν οι τραυματισμοί που ήταν πέρυσι στον Ολυμπιακό. Αν αυτοί συνεχίζουν και φέτος δεν θα καθίσω να το αναλύσω και δεν είναι σωστό να το κάνω εγώ. Η γνώμη μου είναι η εξής, ότι σε κάθε ομάδα θα πρέπει να είναι ένας συνάδελφος που ν' αγαπά την ομάδα και να είναι 24 ώρες το 24ωρο δίπλα σε αυτήν. Ούτως ώστε να προλαβαίνει τον τραυματισμό και όχι να τον ακολουθεί».

Άρεσε στο λιμάνι ο Ντουγκλάο

Θετικά εξετάζουν στον Ολυμπιακό την περίπτωση του Ντουγκλάο, αναμονή στην Καβάλα.
Ο Ολυμπιακός έχει εντάξει στη μετεγγραφική του λίστα τον Ντουγκλαό, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επαφή με τη διοίκηση της Καβάλας. Η πρόσφατη απόδοση του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού στο ματς με τους "ερυθρόλευκους" αύξησε τις μετοχές του και πλέον ο Ερνέστο Βαλβλέρδε έχει στραμμένη την προσοχή του και στον συγκεκριμένο παίκτη.
Ο Ισπανός τεχνικός είδε τους επιθετικούς του, να έχουν αρκετά προβλήματα απέναντι στον 24χροννο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος κυριάρχησε στο ματς του "Ανθή Καραγιάννη". Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξει μια διερευνητική επαφή ανάμεσα στις δυο ομάδες, αφού ο Ολυμπιακός ψάχνει έναν κεντρικό αμυντικό, ίσως και για τον Ιανουάριο. Τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει φέτος ο Μέλμπεργκ, ωθούν τους "ερυθρόλευκους" να εξετάσουν αρκετές επιλογές, ακόμα και την πρόωρη έλευση του Τάσου Παπάζογλου στο λιμάνι.

Υποψήφιος ο Γιόλ

Στον πάγκο της Νιούκαστλ αναμένεται να κάτσει ο Μάρτιν Γιόλ.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου, έχει έρθει σε συζητήσεις με τη διοίκηση της αγγλικής ομάδας, η οποία ψάχνει για νέο προπονητή αφού στους τελευταίους πέντε αγώνες έχει μείνει χωρίς νίκη.
Τον προπονητή του Άγιαξ είχαν προσεγγίσει και άλλες δύο ομάδες της Πρεμιέρ Λιγκ πριν αποχωρήσει από τον ολλανδικό σύλλογο. Η Φούλαμ και η Άστον Βίλα φαίνεται να τον έχουν στη λίστα, ωστόσο ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του φαίνεται να είναι η Νιούκαστλ.

Θέλει Ροναλντίνιο η Λίβερπουλ

Στο μεταγραφικό «στόχαστρο» της Λίβερπουλ βρίσκεται ο Ροναλντίνιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Οι νέοι ιδιοκτήτες των «κόκκινων» φαίνονται πρόθυμοι να δαπανήσουν πολλά χρήματα κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και η περίπτωση του «Ρόνι» τους έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Σε ό,τι αφορά τον Βραζιλιάνο σούπερσταρ της Μίλαν, ο χρόνος συμμετοχής του στους «ροσονέρι» έχει μειωθεί αισθητά φέτος και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις.

Κυριαζής: «Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι» – Η ανακοίνωση των παικτών του Ηρακλή

Ο Γιώργος Κυριαζής διάβασε στους εκπροσώπους του Τύπου, την ανακοίνωση των παικτών του Ηρακλή, που ουσιαστικά απαντούν στην ανακοίνωση της διοίκησης. Ο Κυριαζής εκπροσώπησε τους παίκτες λόγω απουσίας του Τάσου Κατσαμπή που είναι ο πρώτος αρχηγός. Ο Γιώργος Κυριαζής υπογράμμισε τις δυσκολίες που υπήρξαν από το ξεκίνημα της σεζόν, αλλά και το γεγονός πως οι παίκτες του Ηρακλή δουλεύουν όσο καλύτερα μπορούν για την καλή λειτουργία της ομάδας, παρά το γεγονός των μεγάλων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι «κυανόλευκοι». «Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να μην έχουμε ανθρώπους απέναντι μας». Ο Γιώργος Κυριαζής αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ επισημαίνοντας πως: «όλοι γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού και θέλουμε πολύ τη νίκη».
Αναλυτικά η ανακοίνωση των παικτών του Ηρακλή: «Σύσσωμοι οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους φιλάθλους μας και την διοίκηση μας, πως έχουμε πλήρη επίγνωση για το ποίος είναι ο σύλλογος για τον οποίο αγωνιζόμαστε αλλά και για το ποίες είναι οι υποχρεώσεις μας εντός και εκτός γηπέδου. Το έχουμε άλλωστε ήδη αποδείξει. Πρέπει να αναλογιστεί κανείς και τα πολλά προβλήματα από το ξεκίνημα της περιόδου. Όπως πρώτον, την ελλιπή καλοκαιρινή προετοιμασία. Δεύτερο, την κατάρτιση του ρόστερ τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών και τρίτον, τις οικονομικές εκκρεμότητες στους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές που υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν. Πρέπει να καταλάβουν την μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλλει όλοι οι ποδοφαιριστές, ώστε η ομάδα μας, αυτή την στιγμή που μιλάμε να βρίσκεται στην μέση της βαθμολογίας. Θα θέλαμε επίσης να διαβεβαιώσουμε όλο τον κόσμο, ότι θα συνεχίσουμε το έργο μας με απόλυτο επαγγελματισμό, με περισσότερη δουλειά στο γήπεδο και ακόμη περισσότερο πάθος. Κλείνοντας αυτή την ανακοίνωση θα θέλαμε να ζητήσουμε από τον κόσμο μας και την διοίκηση μας να σταθούν δίπλα μας και όχι απέναντι μας γιατί το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη». Ο αρχηγός του Ηρακλή ξεκαθάρισε ότι το θέμα λήγει εκεί και μάλιστα διευκρινίστηκε ότι κανένας άλλος ποδοσφαιριστής του «Γηραιού» δεν θα κάνει δηλώσεις, παρά το γεγονός πως ήταν media day η σημερινή.

ΠΑΟΚ: Χάνει Ηρακλή – Ζάγκρεμπ ο Ζουέλα

Μια ακόμη απουσία, εξαιτίας τραυματισμού, μετρά ο ΠΑΟΚ. Επιβεβαιώθηκε σήμερα ότι το πρόβλημα του Ζουέλα που αποκόμισε την Κυριακή (5/12), στην αναμέτρηση με τη Λάρισα, είναι θλάση πρώτου βαθμού.Αυτό σημαίνει ότι ο Αγκολέζος αμυντικός θα χάσει τα προσεχή παιχνίδια με Ηρακλή (11/12) και Ντιναμό Ζάγκρεμπ (15/12).
Δύσκολα θα αγωνιστεί στο ματς με το «Γηραιό» ο Βίκτορ Βιτόλο, εξαιτίας της κάκωσης στον έξω μηνίσκο που τον ταλαιπωρεί, ενώ δεδομένες είναι οι απουσίες του τιμωρημένου, Ανίς Μπουσαϊντί και των Στέλιου Μαλεζά, Αλβες Λίνο.

Κοντρέρας: «Θέλω να εξαντλήσω το συμβόλαιό μου»

Πιστός στον ΠΑΟΚ, τουλάχιστον μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του το καλοκαίρι του 2012 δήλωσε ο Πάμπλο Κοντρέρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Metrosport».

«Θέλω να εξαντλήσω όλο το συμβόλαιό μου. Έδωσα τα χέρια με το Ζήση Βρύζα, με τον Πρόεδρο, με την ομάδα, όταν ήρθα. Πέρυσι είχα τη χαρά να επεκταθεί το συμβόλαιο μέχρι το 2012 και σκοπός μου είναι να το εξαντλήσω στο έπακρο. Πάντα είχα και θα έχω τη δυνατότητα να γυρίσω στην Κόλο Κόλο», δήλωσε ο Χιλιανός αμυντικός και πρόσθεσε: «Θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ μέχρι το 2012 και για όσο έξτρα χρόνο μου δώσουν. Ακόμη και αν μου ανανεώσουν το συμβόλαιο για έξι μήνες, θα μείνω εδώ. Και εγώ και η οικογένεια μου είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την ομάδα και τη Θεσσαλονίκη. Μετά βλέπουμε. Όταν τελειώσει το συμβόλαιο θα δούμε τι θα κάνουμε, πάντα με ηρεμία».

Όσο για τα κρίσιμα ματς με Ηρακλή και Ντιναμό Ζάγκρεμπ που ακολουθούν, τόνισε: «Είναι αναπόφευκτο να σκεφτόμαστε και τα δύο. Είμαστε, ωστόσο, επαγγελματίες μόνο το Σάββατο και τον Ηρακλή. Εχουμε πολλές μέρες να σκεφτούμε την Ντιναμό. Είναι πολύ σημαντικό το ματς στο Ζάγκρεμπ. Θα έλεγα ότι είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι του 2010. Θέλουμε πάρα πολύ να περάσουμε στον επόμενο γύρο του Europa League».

Προβληματισμός Κούπερ για Ναφτί

Έπειτα από το προαναγγελθέν διαζύγιο με τον Τόνι Κάλβο, το κλίμα για τον Μεντί Ναφτί δεν είναι το καλύτερο δυνατόν, με τις ενδείξεις να δείχνουν την αποχώρηση του παίκτη από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.Μπορεί κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν ο Τυνήσιος άσος να πραγματοποίησε μια καλές εμφανίσεις με την ομάδα του Αρη, ωστόσο η φετινή σεζόν διακρίνεται από την φθίνουσα πορεία του Μεντί Ναφτί στους «κίτρινους».

Ο ποδοσφαιριστής δεν έχει αφήσει ικανοποιημένο τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ μιας και ο Αργεντίνος τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης, φέρεται πως προτιμά τους Φατί, Τόχα και Πρίττα αντί του Γαλλοτυνήσιου μέσου. Πλέον ορατό είναι το ενδεχόμενο αποχώρησης του παίκτη από το ρόστερ της ομάδας μαζί με τους Κάλβο και Λίμα, μέχρι το φινάλε του μήνα που ήδη διανύουμε.

Ξέμεινε από στόπερ η Άρσεναλ

Μετά την είδηση πως ο Τόμας Βερμάελεν θα μείνει εκτός δράσης μέχρι τον Ιανουάριο λόγω του προβλήματός του στον αχίλλειο τένοντα, η Άρσεναλ χάνει έναν ακόμη αμυντική. Ο Λοράν Κοτσιελνί υπέστη βαριά διάσειση στην αναμέτρηση με τη Φούλαμ και σύμφωνα με τον Αρσέν Βενγκέρ θα μείνει εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες.

Οι δύο στόπερ θα χάσουν τόσο το κρίσιμο ματς με την Παρτιζάν για το Champions League την Τετάρτη, όσο και τα ντέρμπι που ακολουθούν με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, ενώ ο προπονητής τους θα στηριχτεί αποκλειστικά στους Σκιλασί και Τζουρού.

«Βάσια», από πού μας ήρθες;

Αν κάποιος, κάπου, κάποτε μου ζητήσει να χαρακτηρίσω με μία μόνο λέξη τι σημαίνει η κλισέ φράση «μαγεία του ποδοσφαίρου» η απάντηση είναι μία και μοναδική και πιστεύω θα συμφωνήσουν πολλοί. «Βασίλης Χατζηπαναγής».

Όταν πριν 35 χρόνια, πάταγε για πρώτη φορά τα πόδια του σε ελληνικό έδαφος, σίγουρα δεν θα περίμενε να πετύχει το πιο μεγάλο κατόρθωμα για Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ο «Βάσια» αναγνωρίστηκε από το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης, ακόμα και των «σκληροπυρηνικών» ως ο μεγαλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ποτέ στα γήπεδα της.

Η τεχνική του, απαράμιλλη. Η ταχύτητα του, ίδια με ενός σπρίντερ. Η φυσιογνωμία του, συμπαθέστατη. Το πρώτο του προσωνύμιο ήταν «Νουρέγιεφ» αφού στο γήπεδο χόρευε. Για μερικούς μπορεί να είναι και υπερβολή αλλά όσοι τον θυμούνται λένε πως ήταν ο μοναδικός παίκτης στον κόσμο που θα μπορούσε να ντριμπλάρει και μέσα σε τηλεφωνικό θάλαμο.

Η μεταγραφή του στην Ελλάδα πέρασε από χίλια μύρια κύματα. Ο Χατζηπαναγής, γόνος ελληνικής οικογένειας της -τότε- Σοβιετικής Ένωσης, αγωνιζόταν στην Παχτακόρ Τασκένδης. Τότε είχε χαρακτηριστεί από τα σοβιετικά μέσα αλλά και από τον τότε ομοσπονδιακό τεχνικό της Σοβιετικής Ένωσης, Κονσταντίν Μπέσκοφ ως ο δεύτερος καλύτερος παίκτης της χώρας μετά τον Όλεγκ Μπλαχίν. Ο Παναθηναϊκός έστειλε τους κατασκόπους του για να δουν τον 21χρονο ομογενή αλλά στις αναφορές τους έγραψαν πως ο «Βάσια» απλά δεν κάνει για τους πράσινους. Πού να ήξεραν πως θα χτυπούσαν το κεφάλι τους στον τοίχο λίγο καιρό αργότερα…

Ο τότε πρόεδρος του Ηρακλή, Νίκος Ατματζίδης κατάφερε με αστραπιαίες κινήσεις να αποσπάσει την υπογραφή του «Βάσια». Στις 22 Νοεμβρίου φτάνει με τρένο στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και εκεί τον υποδέχονται δεκάδες φίλοι του Γηραιού. Το ντεμπούτο του έμελλε να γίνει στις 7 Δεκεμβρίου αλλά όχι στο Καυταντζόγλειο. Η έδρα του Ηρακλή είχε τιμωρηθεί και έτσι η πρώτη παράσταση που θα έδινε ο Χατζηπαναγής μπροστά στο ελληνικό κοινό θα λάβει χώρα στο γήπεδο της Βέροιας με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

Στο πρώτο του κιόλας παιχνίδι, ύστερα από ατομική του ενέργεια, έδωσε την ασίστ στον Γκέσιο για να ισοφαρίσει σε 1-1. Αλλά το κλου της αναμέτρησης δεν ήταν το σκορ αλλά αυτός ο πιτσιρίκος,κοκαλιάρης, ασπρουλιάρης, αφάνας που όταν ακούμπαγε την μπάλα την μαγνήτιζε με έναν μαγικό τρόπο.

Όσα έκανε στην συνέχεια είναι γραμμένα στα ποδοσφαιρικά κιτάπια χρυσά γράμματα. Όπως έχει εξομολογηθεί κι ο ίδιος, αντίπαλοι αμυντικοί τον έπιαναν πριν το παιχνίδι και τον ικέτευαν να μην τους ντριμπλάρει για να μην τους κάνει ρεζίλι.

Αν είχαμε τον τρόπο να μπούμε στα μυστικά αρχεία της NASA τότε μάλλον θα ανακαλύπταμε πως ο Χατζηπαναγής από κάποιο άλλον γαλαξία είχε έρθει. Κι αν αυτό είναι κομμάτι υπερβολικό δείτε τα παρακάτω βίντεο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα: Πηγη Nova Sport fm     


Ο κόσμος ψηφίζει Τσάβι

Ο Τσάβι είναι ο εκλεκτός του κοινού για τη Χρυσή Μπάλα. Δημοψήφισμα της ιστοσελίδας της «Marca», στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 62.000 φίλαθλοι, έφερε τον μέσο της Μπαρτσελόνα στην κορυφή των προτιμήσεων με 60,3% αφήνοντας πίσω του τον συμπατριώτη και συμπαίκτη του Αντρές Ινιέστα με 25,4%, ενώ μόλις τρίτος ήταν ο Λιονέλ Μέσι με 14,2%, πιθανώς επειδή η ψηφοφορία έγινε κατά βάση από Ισπανούς.

Σε ό,τι αφορά στους προπονητές, ο Πεπ Γκουαρντιόλα πρώτευσε με 44,1%, ακολούθησε ο Ζοσέ Μουρίνιο με 32%, ενώ τρίτος ήταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βιθέντε Ντελ Μπόσκε με 24%.

Σβαϊνστάιγκερ: «Είμαστε καλύτεροι από τη Ντόρτμουντ»

Μπορεί να χωρίζουν 17 ολόκληροι βαθμοί την Μπάγερν από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ μετά από 15 αγωνιστικές στην Bundesliga, ωστόσο ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ εξακολουθεί να πιστεύει πως η δική του ομάδα είναι ανώτερη αυτής του Γιούργκεν Κλοπ.

«Πιστεύω πως είμαστε καλύτερη ομάδα από την Ντόρτμουντ. Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος καλύτερος από την Μπάγερν. Φυσικά δεν μπορώ να ισχυριστώ πως η Ντόρτμουντ παίζει άσχημα», δήλωσε ο μέσος των Βαυαρών.

Προβληματισμός για το Μάξιμιρ

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Κροατία έχουν αρχίσει και ανησυχούν την ΟΥΕΦΑ ενόψει της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.Οι καιρός έχει αρχίσει να χαλάει και ο υδράργυρος να πέφτει σε αρνητικές θερμοκρασίες.
Η UEFA θέλοντας να διαφυλάξει το προϊόν της, αλλά και τους φιλάθλους που θα βρεθούν στο "Μάξιμιρ" το βράδυ της αναμέτρησης των δύο ομάδων, ζήτησε από τον υπεύθυνο του γηπέδου της Ντιναμό αναφορά για την κατάσταση του αγωνιστικού, αλλά και του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου, ανά δύο ημέρες.

Ο διευθυντής του γηπέδου της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μιλένκο Σάκομαν, "πονοκεφαλιάζει" τις τελευταίες μέρες, αφού του έχει πέσει πολλή δουλειά. Οι απαιτήσεις της UEFA είναι πολλές και πρέπει να καλυφθούν. Για αυτόν τον λόγο ο Σάκομαν παίρνει καθημερινά δελτία καιρού για το Ζάγκρεμπ, ενώ προσέχει... σαν τα μάτια του τον αγωνιστικό χώρο του "Μάξιμιρ".

"Δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα εδώ. Από τους -3 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία πηγαίνει στους +12 και από την βροχή, βγαίνει ήλιος. Αυτό επηρεάζει πολύ τον αγωνιστικό χώρο", είπε σε δηλώσεις του ο Σάκομαν, ο οποίος αναφέρθηκε και στην κατάσταση του περιβάλλοντα χώρου, αφού του το ζήτησε η UEFA: "Εκεί τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Μπορούμε να προσλάβουμε 50-100 άτομα να καθαρίσουν γύρω από το γήπεδο. Τον αγωνιστικό χώρο, όμως, ποιος θα τον καθαρίσει;" .

Την ανησυχία της UEFA ενστερνίζεται και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία γνωρίζει καλά τι συμβαίνει με τους αγωνιστικούςχώρους των χωρών, όπως η Κροατία.

Στο ακουστικό ο Κουμορτζί

Στο ακουστικό του φέρεται να περιμένει ο "κλεισμένος" Κουμορτζί την εισήγηση του Φερέιρα. Θετικός και ο Ράκιτιτς, που δήλωσε: "Θα εξετάσω οποιαδήποτε πρόταση".Το τελικό ναι του Ζεσουάλδο Φερέιρα φέρεται να περιμένουν οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού για να προχωρήσουν στην απόκτηση του Μπερνάρ Γιάο Κουμορτζί από τον Πανιώνιο.
Ο Γκανέζος άσος των "κυανέρυθρων" σύμφωνα με την εφημερίδα "Goal" θα πρέπει να θεωρείται "κλεισμένος" από το "τριφύλλι", αφού απομένει μόνο η θετική εισήγηση του Πορτογάλου τεχνικού των νταμπλούχων Ελλάδος, για την ενίσχυση της ομάδας στην μεσαία γραμμή.

Εξάλλου, χαρακτηριστικό γεγονός στην απόκτηση του υψηλόσωμου μεσοεπιθετικού είναι η συναίνεση του Πανιωνίου αφού εκτός από χρήματα στο ταμείο του θα αποκτήσει και "έμψυχα" ανταλλάγματα, για να μετακομίσει από την Πλατεία στην Παιανία και να ντυθεί στα "πράσινα" ο Κουμορτζί.

Μπενίτεθ: "Μόνο νίκη με Βέρντερ"

Η Ίντερ δεν πείθει με την σταθερότητα της μετά τα απανωτά ανεπιτυχή αποτελέσματα στην Ιταλία και την παρουσία της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ράφα Μπενίτεθ, που βρίσκεται υπό πίεση στον πάγκο των "νερατζούρι" ζήτησε από τους παίκτες του την πρωτιά στον όμιλο.Ο Ισπανός τεχνικός επισήμανε στους παίκτες του την σημασία του αγώνα που δεν είναι άλλος από τη νίκη κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης.
Οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι δεύτεροι στο γκρουπ πίσω από την Τότεναμ λόγω διαφοράς τερμάτων, έχουν ωστόσο προκριθεί στους "16" της διοργάνωσης.

Η θέση του Μπενίτεθ έγινε περισσότερο επισφαλής μετά την ήττα από την Λάτσιο που καταδίκασε σε μεγάλο ποσοστό τις ελπίδες της Ίντερ για το πρωτάθλημα. Ο Ισπανός δεν έχει πλέον άλλα περιθώρια και ζήτησε τη νίκη απέναντι στην Βέρντερ από τους παίκτες του.

"Μπορούμε να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο. Είναι και σημαντικό για το ιταλικό ποδόσφαιρο να μείνουμε όσο περισσότερο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μέχρι σήμερα τα έχουμε πάει καλά. Δεν πρέπει να επηρεαστούμε από το άλλο ματς, αλλά μπορούμε να παίξουμε για τη νίκη με την Βέρντερ.

Δεν ξέρω ποιοι παίκτες θα ξεκινήσουν αλλά αυτοί που θα παίξουν θέλουν να κερδίσουν. Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό και αυτό το γνωρίζουν οι παίκτες που θα αγωνιστούν".

Το ίδιο αποτέλεσμα με τον Ράφα Μπενίτεθ θέλει και Τόμας Σααφ της Βέρντερ, που τόνισε ότι παρότι η ομάδα του έχει αποκλειστεί από την συνέχεια της διοργάνωσης, θέλει τη νίκη κόντρα στην Ίντερ.

"Το ματς είναι σημαντικό αν και είμαστε εκτός διοργάνωσης. Είναι μεγάλο ματς απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης. Είναι μεγάλη πρόκληση για μας και δεν θέλουμε απλά να αντιμετωπίσουμε την Ίντερ αλλά και να την κερδίσουμε. Είμαι εξοργισμένος που δεν θα συνεχίσουμε και θα γίνω περισσότερο όταν θα βλέπω τους αγώνες από την τηλεόραση".

Πολύτεκνος ο Ρονάλντο

Ο Ρονάλντο περιμένει τα αποτελέσματα ενός τεστ DNA, προκειμένου να σιγουρευτεί ότι είναι πατέρας ενός εξάχρονου αγοριού.Ο Άη Βασίλης έφερε στον Ρονάλντο ένα μοναδικό δώρο! Λιγότερο από μια εβδομάδα πριν από το ταξίδι του στην Ελλάδα, ο σπουδαίος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής έχει εμπλακεί σε μια υπόθεση πατρότητας.
Ο επιθετικός της Κορίνθιανς έγραψε στο Twitter "καμιά φορά η ζωή μας εκπλήσσει ευχάριστα. Μετά την απογοήτευση στο πρωτάθλημα, σήμερα (σ.σ. Δευτέρα) γνώρισα τον Άλεξ, ένα όμορφο, υγιές αγόρι. Τώρα θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA για να αναλάβω τις ευθύνες και τη χαρά που θα μου δώσουν τα αποτελέσματα".

Η 28χρονη Βραζιλιάνα Μισέλ Ουμέζου ισχυρίζεται ότι ο Ρονάλντο την άφησε έγκυο το 2004 στην Ιαπωνία, όταν ο σταρ έδινε φιλικούς αγώνες με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής έχει τρία παιδιά. Τον 10χρονο Ρόναλντ από το γάμο του με τη Μιλένε Ντομίνγκες και δύο μικρά κορίτσια από τη δεύτερη σύζυγο του, τη Μπία Άντονι.

«Έπεσε» η ποινή του Μουρίνιο για το «φιάσκο» του Άμστερνταμ

Έπιασε τόπο η έφεση που άσκησε η Ρεάλ Μαδρίτης στην ποινή που της επιβλήθηκε μετά τα όσα είχαν συμβεί στο ματς με τον Άγιαξ στο «Άμστερνταμ Αρένα».
Τότε, οι Τσάμπι Αλόνσο και Σέρχιο Ράμος είχαν επιδιώξει να αποβληθούν στα τελευταία λεπτά έτσι ώστε να μην «κουβαλήσουν» τις κάρτες τους στην φάση των νοκ άουτ.

Στον Ζοσέ Μουρίνιο είχε επιβληθεί τιμωρία μιας αγωνιστικής για συμμετοχή στην… συνομωσία και ακόμα μίας σε περίπτωση που τιμωρούταν ξανά σε βάθος τριών χρόνων. Όμως τελικά ο Πορτογάλος θα λείψει μόνο από το αδιάφορο ματς της Τετάρτης με την Οσέρ και δεν ισχύει πια η αναστολή.

Επιπλέον, μειώθηκε και το πρόστιμο στους «μερένχες» που θα καταβάλλουν τελικά 100.000 ευρώ και όχι 120.000 όπως όριζε η πρωτόδικη απόφαση…

Ποιους (αδιάφορους) βγάζει στη σέντρα ο Χιμένεθ

Δεν πίστευε στα μάτια του ο κ. Μανόλο Χιμένεθ με όσα διαδραματίζονταν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Περιστερίου την περασμένη Κυριακή. Σε κάποια στιγμή γύρισε προς τον πάγκο της ΑΕΚ και ρώτησε τους συνεργάτες του: « Μα καλά, αυτοί δεν είναι οι ίδιοι που νίκησαν τον Ολυμπιακό και τη Χάιντουκ, τι έπαθαν σήμερα; Ο Ατρόμητος μοιάζει με Μπαρτσελόνα μπροστά μας»!..
Η τακτική της... επιλογής παιχνιδιών από ορισμένους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ (πιο κραυγαλέο παράδειγμα όλων η αδιάφορη αντιμετώπιση του αγώνα από τον ακριβοθώρητο και χρυσοπληρωμένο Αργεντινό Νάτσο Σκόκο, ο οποίος εξόργισε με την αδιαφορία του τον προπονητή της Ενωσης σε σημείο που να τον αποσύρει προτού συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο!) συνεχίζεται και εφέτος, όμως ο ισπανός τεχνικός δεν σκοπεύει να βάλει άλλο νερό στο κρασί του.

Οπως δηλαδή έκανε (κατ΄ εξακολούθηση) πέρυσι ο κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς αφήνοντας κάποιους ποδοσφαιριστές να... αλωνίζουν εις βάρος της ομάδας. Για αυτό τόσο κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου όσο και μετά το τέλος του κυριακάτικου αγώνα (1-1) στο Περιστέρι ο κόουτς Χιμένεθ ξεκαθάρισε τις προθέσεις του με τον εξής χαρακτηριστικό εξάψαλμο: «Αυτή η εικόνα αποτελεί ντροπή. Κάποιοι είστε αδιάφοροι. Δεν προσπαθείτε καθόλου. Πάτε πάντοτε δεύτεροι στην μπάλα. Δεν έχουμε κερδίσει έστω μία διεκδίκηση της μπάλας. Θα πάρω μέτρα για κάποιους από εσάς. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Κάποιοι να τα δίνετε όλα στα ντέρμπι και να αδιαφορείτε στα υπόλοιπα ματς.Για μερικούς από εσάς ο χρόνος τελείωσε! Δεν θα πάρετε άλλη ευκαιρία. Είχατε ήδη πολλές και δείξατε ότι δεν αξίζετε να φοράτε τη φανέλα της ΑΕΚ! Εχετε τελειώσει για μένα»! Η συνέχεια δόθηκε στη χθεσινή προπόνηση στα Σπάτα όπου ο 46χρονος προπονητής όχι απλώς δεν έδωσε τόπο στον οργή, αλλά συνέχισε με το δεύτερο μέρος του εξάψαλμου: « Πρέπει να αλλάξετε νοοτροπία. Δεν είναι δυνατόν να επιλέγετε αγώνες.Δεν μπορεί όταν παίζετε με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να βγάζετε ψυχή και στα άλλα ματς να παρουσιάζεστε αδιάφοροι.Κάποιοι από εσάς μου δείχνετε ότι δεν νοιάζεστε και τόσο. Δεν μπορώ να το δεχθώ αυτό. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να απαξιώνει τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις ».

Η καμπάνα χτυπάει για πολλούς (όπως ανέφερε εκτενώς σε σχετικό ρεπορτάζ το «Βήμα της Κυριακής»), αλλά σε πρώτη φάση για τους Γκερέιρο , Πατσατζόγλου, Νταντόμο , Εντερ, Νασούτι, Γιάχιτς και Λεονάρντο. Βέβαια το ξεσκαρτάρισμα δεν είναι και μια εύκολη δουλειά από τη στιγμή που όλοι οι προαναφερθέντες δεσμεύονται με συμβόλαια και δεν έχουν λόγο να τα «σπάσουν» δίχως να αποζημιωθούν ή δίχως να έχουν βρει άλλη ποδοσφαιρική στέγη. Υπάρχει πάντως η σκέψη να τεθούν στο περιθώριο και να συνεχίσουν προπονήσεις με τη δεύτερη ομάδα.

Ο κ. Χιμένεθ είχε κι άλλα παράπονα να καταθέσει: « Μέχρι πότε θα δεχόμαστε τέτοια ανόητα γκολ; Εχουμε ήδη δεχτεί αρκετά αστεία γκολ. Ξέρετε πόσους βαθμούς θα είχαμε αν παλεύατε τα ματς με Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, Καβάλα και Ατρόμητο, όπως κάνατε στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό; Τέτοια νοοτροπία δεν έχει ούτε ομάδα γειτονιάς. Δεν με ενδιαφέρει αν σας αρέσει να αδικείται τους εαυτούς σας, δεν θα σας επιτρέψω όμως να ρεζιλεύετε την ΑΕΚ και τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις» άστραψε και βρόντηξε ο 46χρονος τεχνικός. Δεν μένει παρά να δούμε αν και πώς θα εκφραστούν στην πράξη οι απειλές και οι προειδοποιήσεις του...

Επανέρχεται η Μάντσεστερ Σίτι με προσφορά - μαμούθ

Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο για το 2001 σύμφωνα με τη FIFA, ο Πορτογάλος Λουίς Φίγκο (νυν παράγοντας της Ιντερ), χαρακτήρισε την απόδοση του Γκάρεθ Μπέιλ στη νίκη (3-1) της Τότεναμ επί της Ιντερ στο Λονδίνο «απίθανη, απλώς απίθανη» συμπληρώνοντας ότι «μας σκότωσε δύο φορές με τις κούρσες του και τις καταπληκτικές σέντρες του», μπαίνοντας στη μακρά λίστα των θαυμαστών του 21χρονου ακραίου ουαλλού μεσοεπιθετικού των «Σπιρουνιών». Στο ματς του Μιλάνου η Τότεναμ είχε ηττηθεί (4-3), ωστόσο ο Μπέιλ σημείωσε χατ τρικ, ενώ στην αναμέτρηση του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» ο διεθνής αριστεροπόδαρος Ουαλλός εξέθεσε αρκετές φορές την άμυνα των Νερατζούρι και κυρίως τον βραζιλιάνο διεθνή αμυντικό Μαϊκόν, ο οποίος θεωρείται κατά πολλούς ο κορυφαίος δεξιός οπισθοφύλακας στον κόσμο.
«Το γεγονός ότι βασάνισε κατ' επανάληψη τον Μαϊκόν είναι ενδεικτικό της κλάσης του. Και για να τον αποθεώνει ο Φίγκο, μάλλον κάτι περισσότερο θα ξέρει» είπε ο τεχνικός της Τότεναμ κ. Χάρι Ρέντναπ, ενώ χαρακτηριστικά ήταν τα πρωτοσέλιδα των ιταλικών εφημερίδων. «Ο Μπέιλ ισοπέδωσε την Ιντερ» έγραψε η «Corriere dello Sport» και η «Tuttosport» σημείωσε ότι «ο τρομακτικός Μπέιλ υπέταξε τους Νερατζούρι».
Οπως ήταν αναμενόμενο οι απανωτές εκπληκτικές εμφανίσεις του Μπέιλ έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων συλλόγων της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, ήδη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Ιντερ και η Μπαρτσελόνα, ωστόσο ο 21χρονος άσος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την Τότεναμ τον περασμένο Μάιο. «Οι ιδιοκτήτες της ομάδας είναι αρκετά πλούσιοι. Μου είπαν ότι δεν θα πουλήσουμε κανέναν παίκτη πρώτης γραμμής και επομένως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Χτίζουμε κάτι σημαντικό και δεν θα το διαλύσουμε» είπε ο κ. Ρέντναπ αναφερόμενος στον νεαρό ποδοσφαιριστή που ήταν συνώνυμο της κακής τύχης τα πρώτα χρόνια της θητείας του στα «Σπιρούνια».
Οταν αποκτήθηκε το 2007 από τη Σαουθάμπτον έζησε έναν τρομερό εφιάλτη, καθώς στις πρώτες 24 συμμετοχές του η Τότεναμ δεν μπορούσε να σταυρώσει νίκη! Πλέον ο Μπέιλ θεωρείται το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας του και εξελίσσεται σε αγαπημένο των φίλων της Τότεναμ.
Πάντως οι σεΐχηδες ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι φέρονται αποφασισμένοι να αγοράσουν οτιδήποτε αξιόλογο παρουσιάζεται στον βρετανικό ποδοσφαιρικό χώρο και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, προσφέρουν 60 εκατ. στερλίνες (περίπου 69 εκατ. ευρώ) για την απόκτηση του νεαρού μεσοεπιθετικού, της Τότεναμ, μεταγραφή που αν ολοκληρωθεί θα σπάσει κάθε ρεκόρ στην Αγγλία. «Δεν θέλουμε να τον πουλήσουμε, ωστόσο στο τέλος της ημέρας αυτή η απόφαση δεν είναι δική μου» σχολίασε ο κ. Ρέντναπ παραδεχόμενος ότι όλα έχουν την τιμή τους. Ιδιαίτερα αν ισχύει το σενάριο που εκτός από τα σχεδόν 70 εκατ. ευρώ η Σίτι προσφέρει και τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, για την απόκτηση του οποίου από την Αρσεναλ είχε δαπανήσει σχεδόν 30 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2009!..


Ζ. Γιούνκερ και Όλι Ρεν κατά Καντονά

Ως ανεύθυνη χαρακτήρισαν ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρόταση του Ερίκ Καντονά να αποσύρουν οι πολίτες τις καταθέσεις τους από τα τραπεζικά ιδρύματα ως κίνηση τιμωρίας.Όπως δήλωσε ο Γιούνκερ στους δημοσιογράφους «τρέφω διαφορετικά αισθήματα για τον τραπεζικό τομέα, αλλά βρίσκω πως η επιχείρηση που τονίσατε άκρως ανεύθυνη. Ένας πολίτης όπως ο Καντονά δεν θα πρέπει να παρασύρει σε εσφαλμένες αποφάσεις τους απλούς ανθρώπους που δεν έχουν τα λεφτά που έχει εκείνος».

Ο πρώην ποδοσφαιριστής είχε κάνει την πρόταση μέσω Facebook και είχε βρει αρκετούς υποστηρικτές.

Και ο Όλι Ρεν τάχθηκε ενάντια στην πρόταση του Καντονά λέγοντας ειρωνικά πως «είμαι οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πιστεύω πως ο Καντονά είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής από ότι οικονομολόγος».

Αρκετοί χρήστες του διαδικτύου σκέφτονται σοβαρά να αποσύρουν τις καταθέσεις τους ενώ ο Γάλλος οικολόγος ευρωβουλευτής Πασκάλ Κανφέν πρότεινε οι πολίτες να αλλάξουν τράπεζες και να επιλέξουν λιγότερο βλαβερές.

Πάνω σε αυτό ο Γιούνκερ σχολίασε: «θα πρότεινα στους ποδοσφαιριστές να αλλάξουν βουλευτές».

Από την πλευρά της, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ είπε «Έκαστος εφ’ ω ετάχθη. Υπάρχουν κάποιοι που παίζουν θαυμάσια ποδόσφαιρο, ενώ εγώ ούτε θα τολμούσα. Πιστεύω πως ο καθένας θα πρέπει να παρεμβαίνει ανάλογα με τις ικανότητές του».

Πιο σκληρούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε για τον Καντονά ο υπουργός Προϋπολογισμού Φρανσουά Μπαρουάν. «Είναι γελοίο και ανεύθυνο. Ο Καντονά οικονομικός σύμβουλος; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», είπε χαρακτηριστικά.

Φωτο ημερας

Ομορφια........................

Πήρε μπρος το Μαϊάμι

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ… Το Μαϊάμι δείχνει να βρίσκει, έστω και με καθυστέρηση, ρυθμό και πέρασε με 88-78 από το Μιλγουόκι σημειώνοντας την πέμπτη διαδοχική του νίκη. Ο Ντουέιν Ουέιντ με 25 πόντους και 14 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος της Χιτ, ενώ ο Λεμπρόν Τζέιμς πρόσθεσε 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Αυτή ήταν η δέκατη νίκη στα έντεκα ματς του Μαϊάμι που κράτησε τον αντίπαλο κάτω από τους 90 πόντους.

Πέντε σερί νίκες συμπλήρωσαν και οι Νικς, που επιβλήθηκαν 121-114 των Τίμπεργουλβς με 34 πόντους του Αμάρε Στούντεμαϊρ. Ο Κώστας Κουφός δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Κερτ Ράμπις, ενώ ο Νίκολα Πέκοβιτς σε 9 λεπτά είχε 1 πόντο με 1/2 βολές και 0/3 δίποντα.

Οι Χοκς πήραν εκδίκηση από το Ορλάντο νικώντας με 80-74 εκτός έδρας. Τα «γεράκια» μετρούσαν 11 ήττες στα τελευταία 12 παιχνίδια κόντρα στη Μάτζικ, ανάμεσα σε αυτά και το 4-0 στα περσινά ημιτελικά των play-offs της Ανατολής.

Ο Κάρλος Μπούζερ έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό μετά την επιστροφή του στη δράση από σοβαρό τραυματισμό και με 29 πόντους και 12 ριμπάουντ ηγήθηκε των Μπουλς στη νίκη με 99-90 επί της Θάντερ.

Ιντιάνα Πέισερς-Τορόντο Ράπτορς 124-100
Ρας 26, Γκρέιντζερ 21 (9 ριμπ.), Κόλισον 17, Χίμπερτ 13, ΜακΡόμπερτς 12, Ντανλίβι 11, Πόουζι 11-Καλντερόν 21, Τζόνσον 15 (9 ριμπ.), Μπαρμπόσα 12, Μπαρνιάνι 12, Κλέιζα 12.

Αναλυτικά:

Ορλάντο Μάτζικ-Ατλάντα Χοκς 74-80
Κάρτερ 18, Χάουαρντ 14 (13 ριμπ.), Ρέντικ 11, Μπας 10, Λιούις 10-Σμιθ 19 (13 ριμπ.), Χόρφορντ 16 (10 ριμπ.), Τζαμάλ Κρόφορντ 15, Μπίμπι 13.

Νιου Γιορκ Νικς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 121-114
Στούντεμαϊρ 34, Τσάντλερ 21, Φέλτον 18 (11 ασίστ), Γκαλινάρι 17, Ουίλιαμς 13, Ντάγκλας 11-Λοβ 33 (15 ριμπ.), Μπίσλεϊ 25, Ρίντναουρ 16, Τέλφερ 11, Μίλιτσιτς 10.

Σικάγο Μπουλς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 99-90
Μπούζερ 29 (12 ριμπ.), Ντενγκ 19, Κόρβερ 13, Ρόουζ 11 (9 ασίστ), Νοά 6 (12 ριμπ.)-Ντουράντ 29, Κρστιτς 18, Γουέστμπρουκ 15, Χάρντεν 13.

Μιλγουόκι Μπακς-Μαϊάμι Χιτ 78-88
Μαγκέτι 20, Τζένινγκς 13, Μπόγκουτ 11 (13 ριμπ.), Σάντερς 10-Ουέιντ 25 (14 ριμπ.), Αρόγιο 18, Τζέιμς 17 (6 ριμπ., 6 ασίστ), Μπος 16 (12 ριμπ.).

Γιούτα Τζαζ-Μέμφις Γκρίζλις 94-85
Ουίλιαμς 27 (8 ασίστ), Μάιλς 20, Μπελ 14, Τζέφερσον 12 (10 ριμπ.), Κιριλένκο 8-Κόνλεϊ 19, Γκέι 18, Ράντολφ 17 (14 ριμπ.), Γκασόλ 13.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Σακραμέντο Κινγκς 98-91
Γκόρντον 29, Γκόμες 17 (9 ριμπ.), Μπλέντσοου 15, Γκρίφιν 13 (11 ριμπ., 7 ασίστ)-Κάσπι 21 (10 ριμπ.), Έβανς 16, Λάντρι 15, Κάζινς 15, Τζέτερ 11.

Αρης-«Σκουπίζει» και Λίμα

Παρελθόν από τον Άρη αναμένεται να αποτελέσει (και) ο Φαμπιάνο Λίμα!

Ο Βραζιλιάνος -με απόφαση-εισήγηση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ- σύμφωνα με πληροφορίες, θα πάει… σ' άλλες πολιτείες τον Ιανουάριο, αφού δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί και εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης.

Έτσι, μετά τον Τόνι Κάλβο, το «διαζύγιο» με τον οποίο προανήγγειλε ο κ. Κούπερ στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Αργεντινός τεχνικός συνεχίζει την επιχείρηση «εκκαθάριση του ρόστερ»!

«Μόνο ο ΠΑΟΚ μέσα σε όλα…»

Θετικό πρόσημο στη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ βάζει ο Λευτέρης Σακελλαρίου. «Είμαστε η μόνη ομάδα που συνεχίζει και στις τρεις διοργανώσεις», δήλωσε μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Συμφωνώ πως είναι δύσκολο να ανταγωνιστούμε ΠΑΟ και ΟΣΦΠ, αλλά στο τέλος θα κάνουμε ταμείο», πρόσθεσε ο 23χρονος αριστερός μπακ, που χαρακτήρισε «κάστρο» την Τούμπα, παρά τις απώλειες που είχε η ομάδα του στην έδρα της.

Αναλυτικά, ο Λευτέρης Σακελλαρίου μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

-τη νίκη στη Λάρισα: «Αυτό που θέλαμε μετά από δύο άτυχα αποτελέσματα ήταν να πάρουμε ψυχολογία και να διατηρήσουμε την επαφή μας με τους πρωτοπόρους».

-τις εντυπώσεις του από το νέο γήπεδο της Λάρισας: «Είναι ένα στολίδι. Μακάρι να είχε ένα τόσο σύγχρονο γήπεδο ο ΠΑΟΚ, αλλά και όλες οι άλλες ομάδες στην Ελλάδα».

-τη χαμηλή παραγωγικότητα γκολ του ΠΑΟΚ: «Και πέρυσι η ομάδα δεν σκόραρε πολύ. Φέτος βέβαια δεχόμαστε περισσότερα γκολ, αλλά πρέπει να συνυπολογίσουμε πως αυτή τη σεζόν ο ΠΑΟΚ έχει ένα βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα, με υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ πέρυσι δεν ίσχυε κάτι τέτοιο».

-το αν συμφωνεί με την άποψη του Κώστα Χαλκιά πως ο ΠΑΟΚ δύσκολα μπορεί να ανταγωνιστεί για τον τίτλο ΟΣΦΠ και ΠΑΟ: «Σε μεγάλο βαθμό συμφωνώ μαζί του. Όμως επειδή φέτος έχουμε και την Ευρώπη, πρέπει να κοιτάμε ξεχωριστά κάθε παιχνίδι και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Πρέπει να κρατηθούμε ψηλά στις πρώτες θέσεις, μετά και την καλή πορεία που είχαμε πέρυσι. Ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που είναι μέσα και στους τρεις στόχους της. Συνεχίζει στο Κύπελλο, έχει πολλές πιθανότητες πρόκρισης στο Europa League και βρίσκεται αρκετά ψηλά στο πρωτάθλημα».

-τις ομοιότητες στη φιλοσοφία Χάβου και Σάντος: «Ο κύριος Χάβος θέλει να προσέχουμε την αμυντική λειτουργία και να μην υπάρχουν αποστάσεις. Αυτό είναι ένα κοινό στοιχείο με τον Φερνάντο Σάντος. Θέλει όμως κάποια ματς να τα καθαρίζουμε απέναντι σε μικρότερης δυναμικότητας αντιπάλους, όπως έγινε κόντρα στον Πανιώνιο και δεν έγινε με την Μπριζ, όπου χάσαμε πολλές ευκαιρίες».

-την αποχώρηση του Παύλου Δερμιτζάκη: «Είχαμε κάποια άτυχα αποτελέσματα και αυτό δεν τον βοήθησε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο του. Μετά την πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε η ομάδα έκανε μία κοιλιά και αυτό στοίχισε. Ήθελε πράγματι να κάνει πιο επιθετική την ομάδα και δεν ήταν εύκολο να συνηθίσει σε αυτό ο ΠΑΟΚ, που είχε συνηθίσει να παίζει διαφορετικά».

-τη δυναμική της Τούμπας: «Ο Ατρόμητος ήταν η μόνη ομάδα που ήρθε και έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στην Τούμπα. Εμείς παρουσιαστήκαμε κακοί σε αυτό το ματς και δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Αυτό δεν αλλάζει όμως κάτι σε σχέση με την Τούμπα. Για μένα είναι ένα κάστρο και ο ΠΑΟΚ παίρνει μεγάλη δύναμη όταν παίζει εκεί».

-τους λόγους που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ: «Είχα μιλήσει με διάφορες ομάδες το καλοκαίρι, αλλά κοίταξα να πάω σε μία ομάδα που θα είχα τις πιθανότητες να παίξω, αλλά και θα ήταν μεγάλη όσο ο ΠΑΟΚ. Για μένα είναι κάτι καινούριο, έπαιζα πέρυσι στον Πανθρακικό και φέτος στον ΠΑΟΚ. Πρέπει να δουλέψεις για να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις μιας τόσο μεγάλης ομάδας».

-τις εντυπώσεις ενός Αθηναίου από τη Θεσσαλονίκη: «Η Θεσσαλονίκη είναι για μένα η πόλη που μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο. Στην Αθήνα δεν είναι εύκολο για έναν μικρό να παίξει μπάλα. Ήμουν για 4,5 χρόνια στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, αλλά όταν είχε έρθει ένας καινούριος πρόεδρος, ‘καθάρισε’ όλα τα παιδιά. Εδώ υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες».

-το ενδεχόμενο κλήσης στην Εθνική ομάδα: «Είναι όνειρο για κάθε παίκτη να κληθεί στην Εθνική. Θα ήταν τιμή μου».

-τις σπουδές του: «Είμαι στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων, αυτό που μπορώ να κάνω για την ώρα, είναι να πηγαίνω στις εξεταστικές. Θέλω να πάρω το πτυχίο, έστω κι αν χρειαστούν αρκετά χρόνια. Στις μέρες μας, αν δεν έχεις πτυχίο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα».

Τα μεταγραφικά στο Δ.Σ

Τα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού θα συζητηθούν στο Δ.Σ της ΠΑΕ που θα έχει συγκληθεί για την Τετάρτη. Γι αυτό το λόγο έχει κληθεί στη συνεδρίαση ο Κώστας Αντωνίου. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ θα ενημερώσει τους συμβούλους για τους όρους της συμφωνίας με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και τις μεταγραφικές κινήσεις, που γίνονται ενόψει Ιανουαρίου. Παράλληλα θα αναφερθεί στο μπάτζετ, που απαιτείται προκειμένου να υλοποιηθούν οι εισηγήσεις του προπονητή.

Ιτάνζ για Ατρόμητο

Ο Σαρλ Ιτανζ σκέφτεται την επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα Ο 28χρονος Γάλλος τερματοφύλακας, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε στην Καβάλα, φέρεται να έχει πρόταση από τον Ατρόμητο Αθηνών. Μετά την Καβάλα ο Ιτάνζ επέστρεψε στη Λίβερπουλ, με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο, αλλά δεν βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή και αναζητεί ομάδα που θα είναι βασικός.  Εκτός του Ιτανζ ο Ατρόμητος είναι πιθανό να κινηθεί και για την απόκτηση επιθετικού τον Ιανουάριο.

Ο Φρανκ Ντε Μπουρ στον πάγκο του Άγιαξ

Προσωρινός αντικαταστάτης του Μάρτιν Γιολ στον πάγκο του Άγιαξ θα είναι Φρανκ Ντε Μπουρ. Ο παλαίμαχος άσος της ομάδας και μέχρι πρότινος βοηθός του Μπερτ Φαν Μάαρβικ στην εθνική Ολλανδίας, συμφώνησε σε όλα με την διοίκηση και θα καθίσει στον πάγκο του Άγιαξ μέχρι και τα Χριστούγεννα. Ο Γιολ δεν φαίνεται ότι θα μείνει για καιρό άνεργος, αφού με το που αποχώρησε από τον Άγιαξ, δέχτηκε κρούσεις από την Αγγλία. Πληροφορίες τον θέλουν να μιλάει με τη Νιούκαστλ, η οποία έπειτα από την απόλυση του Κρις Χιούτον ψάχνει για νέο προπονητή.

Champions League-Κλείνουν τα πρώτα εισιτήρια

Αυλαία στη φάση των ομίλων του Champions League για τους τέσσερις πρώτους ομίλους.
Πέρα από το ελληνικό ενδιαφέρον και την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στην Κοπεγχάγη, το ενδιαφέρον όλων στρέφεται και στους άλλους τρεις ομίλους, απ' όπου θα προκύψουν έξι ομάδες που θα δώσουν το "παρών" στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στον πρώτο όμιλο, οι Τότεναμ και Ίντερ έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στους "16" της διοργάνωσης και θα παλέψουν στο φινάλε του ομίλου για την πρώτη θέση. Στον δεύτερο όμιλο τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα.
Η Σάλκε έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, ενώ η Μπεφνίκα θέλει μόνο τη νίκη απέναντι στους Γερμανούς, ελπίζοντας πως θα αφήσει στην τρίτη θέση την Λιόν. Οι Γάλλοι υποδέχονται στο "Ζερλάν" την ήδη αποκλεισμένη Χάποελ Τελ Αβίβ. Στον τρίτο όμιλο ξεχωρίζει το ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Βαλένθια στο "Ολντ Τράφορντ" για την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Οι Ρέιντζερς αντιμετωπίζει την Μπούρσασπορ, έχοντας ήδη καταλάβει την τρίτη θέση. Τέλος, στον όμιλο του Παναθηναϊκού, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Ρούμπιν Καζάν, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν μόνο τη νίκη και να ελπίζουν πως οι "πράσινοι" θα κόψουν βαθμούς από την Κοπεγχάγη, προκειμένου να πάρουν αυτοί το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Α' Όμιλος
Τβέντε-Τότεναμ 21:45
Βέρντερ Βρέμης-Ίντερ 21:45
Βαθμολογία
1. Τότεναμ 10
2. Ίντερ 10
3. Τβέντε 5
4. Βέρντερ Βρέμης 2
Β' Όμιλος
Μπενφίκα-Σάλκε 21:45
Λιόν-Χάποελ Τελ Αβίβ 21:45
Βαθμολογία
1. Σάλκε 10
2. Λιόν 9
3. Μπενφίκα 6
4. Χάποελ 4
Γ' Όμιλος
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Βαλένθια 21:45
Μπούρσασπορ-Ρέιντζερς 21:45
Βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 13
2. Βαλένθια 10
3. Ρέιντζερς 5
4. Μπούρσασπορ 0
Δ' Όμιλος
Μπαρτσελόνα-Ρούμπιν Καζάν 21:45
Κοπεγχάγη-Παναθηναϊκός 21:45
Βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 11
2. Κοπεγχάγη 7
3. Ρούμπιν Καζάν 6
4. Παναθηναϊκός 2

Ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη για Γκαλέτι

Η υπόθεση έφτασε στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ Στην Πρωτοβάθμια Επιτροπής επίλυσης οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ έγινε η εκδίκαση της καταγγελίας του Ολυμπιακού για τη λύση του συμβολαίου με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο Αργεντινός διεκδικεί αποζημίωση ύψους 7 εκατομμυρίων από τον Ολυμπιακό. Ο δικηγόρος του κατηγόρησε τη διοίκηση ότι "δεν πληρώνει αυτά που οφείλει στον παίκτη και ότι αποκρύπτει το γεγονός ότι ο Λουτσιάνο σταμάτησε το ποδόσφαιρο λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει".Οι "ερυθρόλευκοι" δια στόματος Βασίλη Γκαγκάτση, υποστήριξαν ότι ο Γκαλέτι δεν μπορούσε να συνεχίσει την καριέρα του λόγω προβλήματος υγείας και προσκόμισαν ως αποδεικτικό στοιχείο γνωμάτευση της υγειονομικής υπηρεσίας της Superleague. Επικάλεστηκαν επίσης την δήλωση που είχε κάνει ο ίδιος ο Γκαλέτι τον Ιανουάριο ότι δεν μπορεί να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο λόγω προβλήματος με την υγεία του. Η επιτροπή της ΕΠΟ έδωσε 10 ημέρες προθεσμία στις δυο πλευρές για να καταθέσουν τα υπομνήματα.

Περιμένοντας τους Άραβες

Οι επαφές του Θοδωρή Ζαγοράκη και συνεργατών του με επενδυτικό όμιλο από τη Μέση Ανατολή συνεχίζονται και σύντομα θα φανεί αν οι Άραβες θα προχωρήσουν για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου ή έστω ενός μέρους των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι του «Δικεφάλου του Βορρά» εκτιμούν πως το θέμα θα έχει κλείσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, όταν και ολοκληρώνεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Στόχος είναι να υπάρξει κατάληξη, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το συντομότερο δυνατό, αφού αν οι Άραβες επενδύσουν στην ΠΑΕ, ο προγραμματισμός της ομάδας θα διαφοροποιηθεί. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Παντελής Κωνσταντινίδης έχουν κάνει κάποιες επαφές, αλλά γίνεται αντιληπτό πως τα… πετροδόλαρα θα διαφοροποιήσουν τους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας.

Βουνό τα προβλήματα

Νοσοκομείο θυμίζει ο ΠΑΟΚ λίγο πριν το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ηρακλή στην Τούμπα και-κυρίως-το κρίσιμο ματς με τη Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ την επόμενη Τετάρτη. Εκτός μάχης για τα δύο αυτά ματς είναι σίγουρα οι Στέλιος Μαλεζάς και Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο Ζουέλα έχει υποστεί θλάση στο δικέφαλο και σήμερα θα ξεκαθαρίσει η κατάστασή του. Ο Βιτόλο έχει κάκωση στον έξω μηνίσκο, δεν αναμένεται να παίξει το Σάββατο, αλλά εκτιμάται πως θα προλάβει το ματς του Europa League.

Όσον αφορά στους Ίβιτς, Ελ Ζαρ και Σνάουτσνερ, δεν υπάρχει ανησυχία για τις ενοχλήσεις που αντιμετωπίζουν. Σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων επιστρέφει ο Λίνο και-παρότι προέρχεται από μακρά περίοδο απραξίας-πιθανώς να είναι διαθέσιμος για το ματς με τη Ντιναμό.

ΜΠΑΣΚΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ: Ανακοίνωσε Τζασβίν

Την απόκτηση του Ερμίν Τζασβίν ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της ΚΑΕ Ηρακλής. Πιο αναλυτικά: «Παίκτης του ΗΡΑΚΛΗ είναι από σήμερα (06/12) και μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου ο Ermin Jasvin. Ο Βόσνιος center έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του και αναμένεται στη Θεσσαλονίκη μέσα στα επόμενα 24ωρα ώστε να αρχίσει προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Darko Russo», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση.
Και συνεχίζει: «Ήδη τα στελέχη της ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ βρίσκονται στη διαδικασία συλλογής όλων των απαραίτητων εγγράφων για την έκδοση βίζας η οποία θα επιτρέψει στον Jasvin να έρθει στη Θεσσαλονίκη και εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρο Βούγια, για την πολύτιμη βοήθεια του σε αυτή την προσπάθεια».