Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

«Μόνο ο ΠΑΟΚ μέσα σε όλα…»

Θετικό πρόσημο στη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ βάζει ο Λευτέρης Σακελλαρίου. «Είμαστε η μόνη ομάδα που συνεχίζει και στις τρεις διοργανώσεις», δήλωσε μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Συμφωνώ πως είναι δύσκολο να ανταγωνιστούμε ΠΑΟ και ΟΣΦΠ, αλλά στο τέλος θα κάνουμε ταμείο», πρόσθεσε ο 23χρονος αριστερός μπακ, που χαρακτήρισε «κάστρο» την Τούμπα, παρά τις απώλειες που είχε η ομάδα του στην έδρα της.

Αναλυτικά, ο Λευτέρης Σακελλαρίου μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

-τη νίκη στη Λάρισα: «Αυτό που θέλαμε μετά από δύο άτυχα αποτελέσματα ήταν να πάρουμε ψυχολογία και να διατηρήσουμε την επαφή μας με τους πρωτοπόρους».

-τις εντυπώσεις του από το νέο γήπεδο της Λάρισας: «Είναι ένα στολίδι. Μακάρι να είχε ένα τόσο σύγχρονο γήπεδο ο ΠΑΟΚ, αλλά και όλες οι άλλες ομάδες στην Ελλάδα».

-τη χαμηλή παραγωγικότητα γκολ του ΠΑΟΚ: «Και πέρυσι η ομάδα δεν σκόραρε πολύ. Φέτος βέβαια δεχόμαστε περισσότερα γκολ, αλλά πρέπει να συνυπολογίσουμε πως αυτή τη σεζόν ο ΠΑΟΚ έχει ένα βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα, με υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ πέρυσι δεν ίσχυε κάτι τέτοιο».

-το αν συμφωνεί με την άποψη του Κώστα Χαλκιά πως ο ΠΑΟΚ δύσκολα μπορεί να ανταγωνιστεί για τον τίτλο ΟΣΦΠ και ΠΑΟ: «Σε μεγάλο βαθμό συμφωνώ μαζί του. Όμως επειδή φέτος έχουμε και την Ευρώπη, πρέπει να κοιτάμε ξεχωριστά κάθε παιχνίδι και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Πρέπει να κρατηθούμε ψηλά στις πρώτες θέσεις, μετά και την καλή πορεία που είχαμε πέρυσι. Ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που είναι μέσα και στους τρεις στόχους της. Συνεχίζει στο Κύπελλο, έχει πολλές πιθανότητες πρόκρισης στο Europa League και βρίσκεται αρκετά ψηλά στο πρωτάθλημα».

-τις ομοιότητες στη φιλοσοφία Χάβου και Σάντος: «Ο κύριος Χάβος θέλει να προσέχουμε την αμυντική λειτουργία και να μην υπάρχουν αποστάσεις. Αυτό είναι ένα κοινό στοιχείο με τον Φερνάντο Σάντος. Θέλει όμως κάποια ματς να τα καθαρίζουμε απέναντι σε μικρότερης δυναμικότητας αντιπάλους, όπως έγινε κόντρα στον Πανιώνιο και δεν έγινε με την Μπριζ, όπου χάσαμε πολλές ευκαιρίες».

-την αποχώρηση του Παύλου Δερμιτζάκη: «Είχαμε κάποια άτυχα αποτελέσματα και αυτό δεν τον βοήθησε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο του. Μετά την πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε η ομάδα έκανε μία κοιλιά και αυτό στοίχισε. Ήθελε πράγματι να κάνει πιο επιθετική την ομάδα και δεν ήταν εύκολο να συνηθίσει σε αυτό ο ΠΑΟΚ, που είχε συνηθίσει να παίζει διαφορετικά».

-τη δυναμική της Τούμπας: «Ο Ατρόμητος ήταν η μόνη ομάδα που ήρθε και έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στην Τούμπα. Εμείς παρουσιαστήκαμε κακοί σε αυτό το ματς και δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Αυτό δεν αλλάζει όμως κάτι σε σχέση με την Τούμπα. Για μένα είναι ένα κάστρο και ο ΠΑΟΚ παίρνει μεγάλη δύναμη όταν παίζει εκεί».

-τους λόγους που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ: «Είχα μιλήσει με διάφορες ομάδες το καλοκαίρι, αλλά κοίταξα να πάω σε μία ομάδα που θα είχα τις πιθανότητες να παίξω, αλλά και θα ήταν μεγάλη όσο ο ΠΑΟΚ. Για μένα είναι κάτι καινούριο, έπαιζα πέρυσι στον Πανθρακικό και φέτος στον ΠΑΟΚ. Πρέπει να δουλέψεις για να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις μιας τόσο μεγάλης ομάδας».

-τις εντυπώσεις ενός Αθηναίου από τη Θεσσαλονίκη: «Η Θεσσαλονίκη είναι για μένα η πόλη που μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο. Στην Αθήνα δεν είναι εύκολο για έναν μικρό να παίξει μπάλα. Ήμουν για 4,5 χρόνια στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, αλλά όταν είχε έρθει ένας καινούριος πρόεδρος, ‘καθάρισε’ όλα τα παιδιά. Εδώ υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες».

-το ενδεχόμενο κλήσης στην Εθνική ομάδα: «Είναι όνειρο για κάθε παίκτη να κληθεί στην Εθνική. Θα ήταν τιμή μου».

-τις σπουδές του: «Είμαι στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων, αυτό που μπορώ να κάνω για την ώρα, είναι να πηγαίνω στις εξεταστικές. Θέλω να πάρω το πτυχίο, έστω κι αν χρειαστούν αρκετά χρόνια. Στις μέρες μας, αν δεν έχεις πτυχίο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: