Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Επανέρχεται η Μάντσεστερ Σίτι με προσφορά - μαμούθ

Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο για το 2001 σύμφωνα με τη FIFA, ο Πορτογάλος Λουίς Φίγκο (νυν παράγοντας της Ιντερ), χαρακτήρισε την απόδοση του Γκάρεθ Μπέιλ στη νίκη (3-1) της Τότεναμ επί της Ιντερ στο Λονδίνο «απίθανη, απλώς απίθανη» συμπληρώνοντας ότι «μας σκότωσε δύο φορές με τις κούρσες του και τις καταπληκτικές σέντρες του», μπαίνοντας στη μακρά λίστα των θαυμαστών του 21χρονου ακραίου ουαλλού μεσοεπιθετικού των «Σπιρουνιών». Στο ματς του Μιλάνου η Τότεναμ είχε ηττηθεί (4-3), ωστόσο ο Μπέιλ σημείωσε χατ τρικ, ενώ στην αναμέτρηση του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» ο διεθνής αριστεροπόδαρος Ουαλλός εξέθεσε αρκετές φορές την άμυνα των Νερατζούρι και κυρίως τον βραζιλιάνο διεθνή αμυντικό Μαϊκόν, ο οποίος θεωρείται κατά πολλούς ο κορυφαίος δεξιός οπισθοφύλακας στον κόσμο.
«Το γεγονός ότι βασάνισε κατ' επανάληψη τον Μαϊκόν είναι ενδεικτικό της κλάσης του. Και για να τον αποθεώνει ο Φίγκο, μάλλον κάτι περισσότερο θα ξέρει» είπε ο τεχνικός της Τότεναμ κ. Χάρι Ρέντναπ, ενώ χαρακτηριστικά ήταν τα πρωτοσέλιδα των ιταλικών εφημερίδων. «Ο Μπέιλ ισοπέδωσε την Ιντερ» έγραψε η «Corriere dello Sport» και η «Tuttosport» σημείωσε ότι «ο τρομακτικός Μπέιλ υπέταξε τους Νερατζούρι».
Οπως ήταν αναμενόμενο οι απανωτές εκπληκτικές εμφανίσεις του Μπέιλ έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων συλλόγων της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, ήδη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Ιντερ και η Μπαρτσελόνα, ωστόσο ο 21χρονος άσος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την Τότεναμ τον περασμένο Μάιο. «Οι ιδιοκτήτες της ομάδας είναι αρκετά πλούσιοι. Μου είπαν ότι δεν θα πουλήσουμε κανέναν παίκτη πρώτης γραμμής και επομένως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Χτίζουμε κάτι σημαντικό και δεν θα το διαλύσουμε» είπε ο κ. Ρέντναπ αναφερόμενος στον νεαρό ποδοσφαιριστή που ήταν συνώνυμο της κακής τύχης τα πρώτα χρόνια της θητείας του στα «Σπιρούνια».
Οταν αποκτήθηκε το 2007 από τη Σαουθάμπτον έζησε έναν τρομερό εφιάλτη, καθώς στις πρώτες 24 συμμετοχές του η Τότεναμ δεν μπορούσε να σταυρώσει νίκη! Πλέον ο Μπέιλ θεωρείται το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας του και εξελίσσεται σε αγαπημένο των φίλων της Τότεναμ.
Πάντως οι σεΐχηδες ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι φέρονται αποφασισμένοι να αγοράσουν οτιδήποτε αξιόλογο παρουσιάζεται στον βρετανικό ποδοσφαιρικό χώρο και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, προσφέρουν 60 εκατ. στερλίνες (περίπου 69 εκατ. ευρώ) για την απόκτηση του νεαρού μεσοεπιθετικού, της Τότεναμ, μεταγραφή που αν ολοκληρωθεί θα σπάσει κάθε ρεκόρ στην Αγγλία. «Δεν θέλουμε να τον πουλήσουμε, ωστόσο στο τέλος της ημέρας αυτή η απόφαση δεν είναι δική μου» σχολίασε ο κ. Ρέντναπ παραδεχόμενος ότι όλα έχουν την τιμή τους. Ιδιαίτερα αν ισχύει το σενάριο που εκτός από τα σχεδόν 70 εκατ. ευρώ η Σίτι προσφέρει και τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, για την απόκτηση του οποίου από την Αρσεναλ είχε δαπανήσει σχεδόν 30 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2009!..


Δεν υπάρχουν σχόλια: