Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

«Μάγος» Σουλτάνι... φουρτούνες στο λιμάνι


Τι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ... Ο Ηρακλής έχοντας σε καταπληκτική μέρα τον Καρίμ Σολτάνι γύρισε το ματς με τον Ολυμπιακό, κάνοντας το 0-1, 2-1 και πραγματοποιώντας το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην φετινή Σούπερ Λίγκα.
Πως ξεκίνησαν


Ο Μαρίνος Ουζουνίδης με τέσσερις απουσίες και συγκεκριμένα τους Γιάκομπ(τιμωρημένος), Χοσέμι, Ζότ και Κυριαζής(δεν ήρθαν τα δελτία τους) επέλεξε να ξεκινήσει με τους Ελευθερόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Αραμπατζής και αριστερά ο Λίμα. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κατσαμπής και Κατσικάς. Τα δύο αμυντικά χαφ οι Παπαστεριανός και Καρλίνιος. Οι τριάδα στο χώρο του κέντρου ο Μάρα στον άξονα, δεξιά ο Κομπαγιάσι και αριστερά ο Γκαρσία. Στην επίθεση θα αγωνιστεί ο Σίσιτς.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε με σύστημα (4-2-3-1) επέλεξε να ξεκινήσει με τους Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια, αριστερά ο Τοροσίδης και δεξιά ο Χολέμπας. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Παπαδόπουλος και Μοντέστο. Τα δύο αμυντικά χαφ οι Ντουντού και Ουρτάδο. Μπροστά τους στον άξονα ο Φούστερ δεξιά ο Φετφατζίδης και αριστερά ο Ριέρα. Στην κορυφή της επίθεσης ο Μήτρογλου.

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά στο Καυτανζόγλειο με τον Ηρακλή στο 6ο λεπτό να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Κατσικά. Ο νεαρός αμυντικός βρέθηκε στην καρδία του Ολυμπιακού να πιάνει την κεφαλιά και ο Χολέμπας πάνω στην γραμμή διώχνει το κίνδυνο.

Γέρνει από αριστερά ο
Ολυμπιακός
Η συνέχεια φέρνει τους ερυθρόλευκους να κινούν καλύτερα την μπάλα και να περιορίζει τους Θεσσαλονικείς στο μισό γήπεδο. Οι Φουστέρ και Ντουντού ήταν αυτοί που έκαναν όλο το παιχνίδι για την ομάδα του Βαλβέρδε και με κάθετες πάσες προσπαθούσαν να βρουν τους Ριέρα και Μήτρογλου.

Οι κάθετες πάσες του Ντουντού

Η μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό χάθηκε σο 21ο λεπτό με τον Ντούντού να βγάζει τετατετ τον Ριέρα με τον Ελευθερόπουλο. Ο Ισπανός δεν έκανε καλό πλασέ με τον Έλληνα τερματοφύλακα με τα πόδια να διώχνει. Ο Ντουντού για δεύτερη φορά στο 24ο λεπτό σέρβιρε σχεδόν έτοιμο γκολ στον Μήτρογλου, όμως ο Ελευθερόπουλος βγήκε γρήγορα και έκοψε τις ελπίδες των «ερυθρολεύκων» για γκολ.

Δεν μάσησε ο Σταθόπουλος

Στο 41ο λεπτό ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μήτρογλου από τον Κατσαμπή. Ο νεαρός επιθετικός εκβίασε το πέναλτι από τον Σταθόπουλο με τον ρέφερι από την Πάτρα να μην τρώει την βουτιά του Μήτρογλου.

Μέσα ο Ιμπαγάσα

Τον χορό των αλλαγών ξεκίνησε Βαλβέρδε περνώντας στο παιχνίδι τον Ιμπαγάσα και στον πάγκο τον Ουρτάδο. Ο βραχύσωμος μέσος αμέσως στην δεξιά πλευρά καθώς στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε ξεχάσει την συγκεκριμένη γραμμή. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» χάθηκε στο 48’ ο Φατφατζίδης με διαγώνιο σουτ υποχρέωσε τον Ελευθερόπουλο να πέσει στην γωνία του και να διώξει σε κόρνερ.

Φωνάζει ο Ηρακλής για Σταθόπουλο


Οι κυανόλευκοι ζήτησαν του Παπαδόπουλου στο 50ο λεπτό. Ο Κομπαγιάσι δέχθηκε μια μακρινή μπαλιά με τον Παπαδόπουλο που ήταν μπροστά του να παίζει βόλεϊ και να διώχνει την μπάλα με το χέρι καθώς ο Ιάπωνας είχε τα βήματα και ήταν ένα κλικ μπροστά από Έλληνα επιθετικό. Ο Ρέφερι από την Αχαϊα έδωσε κίτρινη κάρτα και όχι κόκκινη

Έχασε το εύκολο έβαλε το δύσκολο


Ο Μήτρογλου μέσα σε έξι λεπτά από μοιραίος έγινε ωραίος. Στο 53ο λεπτό ο Τοροσίδης από τα δεξιά αφού πέρασε ότι εμπόδιο βρήκε μπροστά του έβγαλε την συρτή σέντρα με τον Μήτρογλου σε κενή εστία να μην μπορεί να την στείλει στα δίχτυα αλλά στο θεός. Στο 59ο λεπτό όμως ο νεαρός επιθετικός παίρνει την μπάλα από πλάγια θέση και με εκπληκτικό γυριστό αριστερό σουτ στέλνει την μπάλα να χτυπήσει στην εσωτερική πλευρά του οριζόντιου δοκαριού και στην συνέχεια στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου.

Αναζητούσε το δεύτερο γκολ

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να σφυροκοπεί την άμυνα του Ηρακλή και με εύκολο τρόπο να φτάνει στα καρέ του Ελευθερόπουλο αναζητώντας το δεύτερο γκολ. Στο 63' είχαμε νέα καλή στιγμή για τον Φετφατζίδη που θα σουτάρει από καλή θέση αλλά η μπάλα κοντράρει και περνάει κόρνερ.

Ισοφάρισε με πέναλτι


Όσο ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βάλει το δεύτερο γκολ σε μια ξαφνική αντεπίθεση του Ηρακλή κέρδισε πέναλτι στο 79’ ο Σολτάνι σε ανατροπή του Νικοπολίδη. Ο Σταθόπουλος παρότι κοντοστάθηκε υπέδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μάρα με εντολή από τον Ουζουνίδη έστησε την μπάλα ξεγελώντας τον Νικοπολίδη που τον έστειλε αριστερά και την μπάλα δεξιά.

Τους χόρεψε ο Σολτάνι

Ο Ηρακλής δεν επαναπαύτηκε στο γκολ της ισοφάρισης με τον Μάρα. Το πίστεψε, το πάλεψε, έπαιξε έξυπνα και το αποτέλεσμα ήταν το δεύτερο γκολ από τον Βέλλιο. Στο 87’ Ο Σολτάνι κλέβει την μπάλα από Μοδέστο, αποφεύγει και τον Αβραάμ και στρώνει στον Βέλλιο ο οποίος σε άδειο τέρμα σκοράρει!

MAN OF THE MATCH: Ο Σολτάνι μπήκε στο 62ο λεπτό και ήταν ο παίκτης που άλλαξε την εικόνα του Ηρακλή. Κέρδισε το πέναλτι ενώ έδωσε στο Βέλλιο έτοιμο γκολ το δεύτερο που έφερε και τη νίκη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Λίμα ήταν πολύ κακός καθώς ταλαιπωρήθηκε από τον νεαρό Φατφατζίδη που τον έκανε ότι ήθελε.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Παρά το μικρό του μπόι και το νεαρό της ηλικίας του ο Φατφαζίδης ήταν ο πιο δραστήριος από τους παίκτης του Ολυμπιακού.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Κώστας Μήτρογλου στο 53ο λεπτό έχασε γκολ που ένα μικρό παιδάκι σίγουρα δεν θα έχανε σίγουρα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ:
Ο Γιώργος Σταθόπουλος ακολούθησε πιστά το γράμμα του νόμου. Ο Ηρακλής διαμαρτύρεται για την αποβολή του Παπαδόπουλου όμως το ριπλέι φαίνεται πως δικαιώνει τον ρέφερι από την Πάτρα καθώς ο Κομπαγιάσι πήγαινε στα πλάγια και όχι ευθεία στην εστία.

Πήρε Νασούτι!

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ στο… ναυάγιο με τον Βαγγέλη Μόρα, καθώς σήμερα ήρθε σε συμφωνία με την Ρίβερ Πλέι για την απόκτηση του Κριστιάν Νασούτι.

Ο Αργεντινός άσος δεν υπολογιζόταν από την Ρίβερ Πλέιτ στην οποία ανήκει και έψαχνε ομάδα για να αγωνιστεί την επόμενη περίοδο. Πριν από λίγο καιρό μάλιστα, είχε συμφωνήσει με την Γκαζιάντεσπορ, ωστόσο η μεταγραφή χάλασε την τελευταία στιγμή. Η Ένωση είχε πληροφορηθεί για την περίπτωσή του και έβλεπε με… θετικό μάτι την απόκτησή του. Ωστόσο, προτεραιότητα αποτελούσε πάντα ο Βαγγέλης Μόρας. Από την στιγμή όμως που την Παρασκευή χάθηκε οριστικά η περίπτωσή του, οι «κιτρινόμαυροι» άρχισαν να μελετάνε τους επόμενους στόχους.

Το ραντεβού με Γίρανεκ…

Η απόφαση πάντως για τον Νασούτι ελήφθη πραγματικά την τελευταία στιγμή, καθώς μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν είχαν αποφασίσει για τον ποιόν παίκτη θέλουν για την άμυνα. Για αυτό μάλιστα, έγινε και ένα ραντεβού με τον Έλληνα ατζέντη του Μάρτιν Γίρανεκ το Σάββατο. Σε αυτή την συνάντηση οι Σταύρος Αδαμίδης και Άρνααρ Γκρέταρσον ενημερώθηκαν πως υπάρχει και άλλη ομάδα που ενδιαφέρεται για τον Τσέχο (Οσασούνα), και έτσι διαπίστωσαν πως δύσκολα θα μπορούσαν να τον κλείσουν με συμβόλαιο 400.000 ευρώ.

Αμέσως λοιπόν μετά το τέλος του ραντεβού, αποφάσισαν να κινηθούν οριστικά για την απόκτηση του Νασούτι.

Ξέρει από Ελλάδα

Ο Νασούτι είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα βοηθήσει άμεσα την Ένωση, καθώς γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού την περσινή περίοδο διέπρεψε με την φανέλα του Άρη. Μάλιστα, είχε πετύχει και ένα γκολ κόντρα στον Ατρόμητο (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ) στην πρώτη αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος.

Φτηνός και καλός!

Όσον αφορά την συμφωνία με την Ρίβερ Πλέι, είναι εξαιρετική για την αξία του. Η ΑΕΚ θα δώσει περίπου 150.000 ευρώ στους Αργεντινούς για τον ένα χρόνο που θα αγωνίζεται με τα κιτρινόμαυρα, ενώ οι ετήσιες απολαβές του δεν θα ξεπερνάνε τις 250.000 ευρώ. Όσον αφορά την οψιόν αγοράς για την απόκτησή του το επόμενο καλοκαίρι, δεν ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Το πριφίλ:

Όνομα: Κρισιάν Χαβιέ Νασούτι
Ημ. γέννησης: 6/10/1982
Τόπος γέννησης: Σαν Μαρτίν, Αργεντινή
Ύψος: 1,83
Θέση: Κεντρικός αμυντικός

ΚΑΡΙΕΡΑ

Χρονιά Ομάδα Συμμετοχές Γκόλ

2001–2002 Πλατένσε 20 0
2003–2004 Ρίβερ Πλέιτ 30 1
2005–2006 Μορέλια 50 3
2006– Ρίβερ Πλέιτ 25 2
2008–2009 Μπάνφιλντ (δαν) 29 0
2009–2010 Άρης (δαν) 34 1
2010– 2011 ΑΕΚ (δαν)

«Καθάρισε» ο Κουζέν. 1-0 η ΑΕΛ τον Ατρόμητο

Η «χρυσή» αλλαγή του Γιάννη Παπακώστα,ο Ντανιέλ Κουζέν, ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στη Λάρισα με δικό του γκολ στο ματς της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο στο Αλκαζάρ.Ο φορ από την Γκαμπόν ανακοινώθηκε στις 23 Αυγούστου πως επέστρεψε και λίγες μέρες μετά ξεκίνησε την… απόσβεση, χαρίζοντας στην ομάδα του το τρίποντο!

Η ζέστη, ιδίως στο πρώτο μέρος, επηρέασε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, σε ένα ματς που μάλλον θα ξεχαστεί γρήγορα. Κανόμπιο και Κουζέν άλλαξαν προς το καλύτερο την εικόνα της Λάρισας, ενώ ο Ατρόμητος, από τον οποίο ξεχώρισε ο νεοαποκτηθείς Καμαρά, πλήρωσε το λάθος του Καραλή, σε ένα σημείο που έδειχνε ότι μπορεί να φύγει με τον βαθμό.

Ο Παπακώστας άφησε Ταλ και Κουζέν στον πάγκο παρατάσσοντας τη Λάρισα με 4-2-3-1 και τον Μακίνουα στην κορυφή. Από την άλλη, ο Δώνης κατέβασε τον Ατρόμητο με όλα του τα «όπλα» σε παράταξη 4-4-2 και τους Καμαρά, Περόνε μπροστά.

«Καμίνι» ο Κάμπος

Στους 38 βαθμούς ήταν κολλημένο το θερμόμετρο στη Λάρισα λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το ματς, κάνοντας εκ προοιμίου δύσκολο το έργο των δύο ομάδων, αν και στο Αλκαζάρ βρέθηκαν περίπου 8000 φίλαθλοι.

Με τη… σέντρα, ο Καμαρά σούταρε από δύσκολη θέση, αλλά ο Βιέρα σε ετοιμότητα έδιωξε σε κόρνερ. Ρυθμό πάντως το ματς στο ξεκίνημα δεν είχε, αν και στο 14` η Λάρισα ισοφάρισε στις ευκαιρίες με το φάουλ του Μετίν να βγαίνει λίγο άουτ μετά από κόντρα στο τοίχος.

Το σλάλομ και του σουτ του Μπλάζεκ στο 21` καταγράφτηκε ως άλλη μια καλή φάση για τους «βυσσινί», που πατούσαν καλύτερα στο χορτάρι. Ο Τσέχος μαζί με τον Μακίνουα συνεργάστηκαν πολύ ωραία στο 27` από τα δεξιά, αλλά στην τελική προσπάθεια τα χάλασε ο πρώτος.

Απείλησε στο τέλος

Η Λάρισα απείλησε εκ νέου με το σουτ του Ρομέου στο 43` που έδιωξε δύσκολα ο Μιχαηλίδης, ενώ ένα λεπτό μετά ο Μακίνουα από πλάγια θέση σούταρε άουτ. Από την άλλη, ο Ατρόμητος πλην της φάσης του 1` κι ενός μακρινού σουτ του Νεμπεγλέρα στο 31` δεν κατάφερε να δημιουργήσει ουσιαστικά προβλήματα στους γηπεδούχους.

Λίγα πράγματα…

Χωρίς συγκινήσεις κύλησε το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τον Παπακώστα πάντως να έχει δώσει εντολή σε Κουζέν και Κανόμπιο για προθέρμανση, με τον πρώτο να μπαίνει τελικά στη θέση του Μπλάζεκ, που αντιμετώπιζε πρόβλημα.

Την ευκαιρία πάντως την έχασε ο Ατρόμητος στο 60`, με τον «συνήθη ύποπτο» Καμαρά, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ. Στο 65` μπήκε κι ο Κανόμπιο αντί του Μακίνουα, ενώ στο 72` ο Ταυλαρίδης αποχώρησε τραυματίας με τον Ταλ να παίρνει τη θέση του.

Το τέμπο πάντως στο ματς παρέμενε αργό, με λάθη εκατέρωθεν, λόγω και της κόπωσης, και χωρίς φάσεις.

«Λυτρωτής» ο Κουζέν!

Το γκολ της Λάρισας στο 77` πέτυχε η αλλαγή του Παπακώστα ο Κουζέν, όμως το… μισό και παραπάνω ανήκει στον Βενετίδη. Ο αριστερός μπακ των γηπεδούχων έκλεψε την μπάλα στη γραμμή από τον Καραλή, έκανε τη σέντρα σουτ από αριστερά, αρχικά βρήκε στο οριζόντιο και ο επερχόμενος Κουζέν την έσπρωξε στα δίχτυα!

Οι βυσσινί ανεβασμένοι από το γκολ και την είσοδο των Κανόμπιο και Κουζέν αναθάρρησαν και στο 84` έφτασαν κοντά στο 2-0 με την ατομική προσπάθεια του Μετίν από δεξιά.

Ο Δώνης έβαλε μέσα και τον Σαγκανόφσκι κυνηγώντας το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως αποτέλεσμα και το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λάρισα (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης (72` Ταλ), Μετίν, Ρομέου, Βελάσκο, Πούρι, Ιγκλέσιας, Μακίνουα (65` Κανόμπιο), Μπλάζεκ (57` Κουζέν)
Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος (86` Σαγκανόφσκι), Μελισσάς, Μπαζίνσκι, Σαμπού, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Περόνε, Φαβάλι (80` Τάτος), Σαρμιέντο, Καραγκούνης (59` Καραλής)

Κίτρινες: Νταμπίζας,Ταυλαρίδης, Κουζέν, Καραλής/Μπαζίνσκι, Περόνε, Μετίν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)

ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Σωτηρόπουλος (Αχαϊας)

*Ο κόσμος της Λάρισας και η ομάδα δεν ξέχασαν τον αδικοχαμένο Παναγιώτη Μπαχράμη που έφυγε αδόκητα από τη ζωή πριν από λίγες μέρες. Πριν από τη σέντρα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παλιού παίκτη των «βυσσινί», ενώ οι δύο ομάδες όπως και οι διαιτητές της αναμέτρησης άφησαν από ένα λουλούδι… «Καλό ταξίδι, Παναγιώτη», έγραφε το πανό που σήκωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Λάρισας, «Monsters».

Τον σκότωσε ο... πρώην!

Σε ένα μετριότατο ματς στην Νέα Σμύρνη, ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε μεγάλο διπλό (0-1) χάρη στο γκολ του πρώην παίκτη του Πανιωνίου, Μάριο Μπρέσκα στο 59'. Δοκάρι ο Μπάλαμπαν στο 21'.
Μπορεί να ακούγεται σαν έκπληξη, όμως το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα δίκαιο. Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν η καλύτερη ομάδα στην Νέα Σμύρνη και έκανε το καλύτερο ξεκίνημα στην Superleague. Σε έναν αγώνα που δεν ήταν κάτι το σπουδαίο το γκολ του πρώην Κυανέρυθρου, Μάριο Μπρέσκα, στο 59' ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά. Εξαιρετικά ενθαρρυντική η αγωνιστική συμπεριφορά και η πειθαρχία των παικτών του Σάκη Τσιώλη σε ολόκληρο το 90λεπτο. Μεγάλα προβλήματα στην ανάπτυξη ο Πανιώνιος.

MAN OF THE MATCH:
Μάριο Μπρέσκα. Τιμήθηκε πριν την αναμέτρηση για την παρουσία του στον Πανιώνιο, τον οποίο... τίμησε με τη σειρά του πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της συνάντησης στο 59'. Ο Σλοβάκος βρέθηκε στην κατάλληλη θέση στην σέντρα του Μόνχα χαρίζοντας μεγάλο διπλό στον Ολυμπιακό Βόλου.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Εξαιρετική η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού Βόλου. Οι Θεσσαλοί στο πρώτο τους ματς μετά την επιστροφή τους στα σαλόνια, έδειξαν ότι μπορούν να σταθούν και με το παραπάνω. Ηταν απόλυτα σοβαροί στα καθήκοντά τους και με σιγουριά και μεθοδικότητα έβγαζαν τη μπάλα και κάλυπταν τους χώρους, χωρίς να αφήσουν τον Πανιώνιο να γίνει απειλητικός.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μπερνάρ Κουμορτζί. Ο Γκανέζος μέσος του Πανιωνίου έδειξε να είναι έξω από τα νερά του στο πρώτο ματς των Κυανέρυθρων στο πρωτάθλημα. Δεν βοήθησε δημιουργικά, δεν έδωσε ανάσες και δεν του βγήκε τίποτα στην αναμέτρηση. Γενικά οι γηπεδούχοι με εξαίρεση ελάχιστες φάσεις δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τους νεοφώτιστους.

Η ΓΚΑΦΑ: Σε ένα ματς που πολύ εύκολα θα ξεχαστεί, καθώς κύλησε στη μετριότητα, δεν υπήρξε ενέργεια από κάποιον ποδοσφαιριστή η οποία να κοστίσει σε μία από τις δύο ομάδες.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν αντιμετώπισε προβλήματα στην αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης ο Σπάθας. Ο διαιτητής της συνάντησης είχε εύκολο έργο, καθώς δεν χρειάστηκε να πάρει τη δύσκολη απόφαση, ούτε προκάλεσε διαμαρτυρίες με κάποιο σφύριγμά του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ανέτοιμος σε όλες τις γραμμές του έδειξε στην πρεμιέρα της Superleague ο Πανιώνιος. Οι παίκτες του Στόρε δημιούργησαν τις όποιες καλές φάσεις από μακρινές μπαλιές και ήταν ευάλωτοι στα μετόπισθεν. Το κέντρο δεν μπορούσε να κρατήσεις τις αντεπιθέσεις και γενικότερα το πλάνο με την πλαγιοκόπησε δεν απέδωσε ποτέ.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Πανιώνιος (Μίκαελ Στόρε):
Μάχο, Μανιάτης, Φουνγκβάγιο, Γιόνσον (64' Χίκα), Λάτκα, Μπάλαμπαν, Γουνδουλάκης (72' Κούκετς), Σιόβας, Κουμορτζί, Τσότσαλιτς, Βαζ Τε (57' Ριέρα).

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Ζέλεσι, Σανκαρέ, Αλβάρεζ, Μαρτίν (88' Ζαραδούκας), Τόμας, Ρόκας, Ρίκκα, Καπετάνος (46 'Μπρέσκα), Μόνχε, Ουμπίντες (92' Καμπάνταης).

"Έσβησε" ο Χολομών

Έγινε η κλήρωση κυπέλλου και πρωταθλημάτων από την ΕΠΣ Χαλκιδικής. Δεν έλειψαν οι εκπλήξεις, ενδιαφέροντα ζευγάρια στο κύπελλο.

Η είδηση που ήρθε ήταν η επιβεβαίωση των φόβων για μη συμμετοχή του Χολομώντα Ριζών Παλαιόχωρας στο πρωτάθλημα! Ο περσινός πρωταθλητής στον βόρειο όμιλο της Β΄ κατηγορίας, που επέστρεψε στην Α΄ ύστερα από ένα χρόνο απουσίας, τελικά δε δήλωσε συμμετοχή, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Α΄ ο Ανθεμούς Γαλάτιστας (ηττημένος του περσινού μπαράζ με την Ένωση Αγίου Παύλου/Ηράκλειας). Η διάλυση του Χολομώντα Ρ/Π αποτέλεσε από μόνο του ένα γεγονός που έφερε θλίψη και προβληματισμό, καθώς η ομάδα πέρσι κατέκτησε με αρκετή ευκολία το πρωτάθλημα, ωστόσο δεν υπήρξαν φέτος άνθρωποι να ασχοληθούν και έσβησε.

ΠΟΙΟΙ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ: Κατά τα άλλα, τιμήθηκαν ο Απόλλων Αρναίας (τη βράβευση έκανε ο Διονύσης Ψωμιάδης), ο πρώτος σκόρερ στην Α΄ κατηγορία, Άγγελος Ραμιώτης (από τον αντινομάρχη, Γιάννη Γεώργου), οι ομάδες Χολομών Ρ/Π, Τρίγλια, Ν. Ρόδα, Αιγέας, Ένωση (από την πολιτευτή κ. Κυριακίδου), Άγιος Νικόλαος, Φώκιες, Στρατώνι, Σάρτη, Γερακινή (από τον δήμαρχο Τρίγλιας, Κώστα Σγουρή), οι ομάδες νέων Ιερισσού και Κασσάνδρας (από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Φλογητών, Φώτη Τσιρούδα) και παίδων Ελπίδες Μαρμαρά και Ελπίς Πολυγύρου (από τον χορηγό της εκδήλωσης, Χάρη Κενταποζίδη). Ακόμα, τιμήθηκαν το Παλαιόκαστρο (κύπελλο ήθους), ο διαιτητής Αλέξανδρος Γρεβένης (αναδείχθηκε δεύτερος καλύτερος βοηθός Β΄ εθνικής πανελληνίως στην περίοδο 2009-10) και οι Πέτρος Δροσινός και Αντώνης Παυλίδης (που «κρέμασαν» τη σφυρίχτρα τους). Παρών ήταν φυσικά ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χαλκιδικής, Αργύρης Βούλγαρης, μαζί με το συμβούλιο, την εκδήλωση παρουσίασε για άλλη μια χρονιά με άψογο τρόπο ο υπεύθυνος Τύπου της ΕΠΣΧ, Θωμάς Ευθυμιάδης.

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ: Όσον αφορά το κύπελλο, οι πρώτες φάσεις γίνονται σε ομίλους βορρά και νότου, ξεχωρίζουν τα ματς Ιερισσός-Μαρμαράς και Τρίγλια-Ν. Πλάγια. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 4-5/9. Αναλυτικά:

(ΒΟΡΡΑΣ) Α΄ ΦΑΣΗ: Άνευ αγώνα περνούν Ταξιάρχης, Γαλάτιστα, Στανός, Νίκη Πολυγύρου, Ορμύλια, Άγιος Πρόδρομος, Σάρτη, Βαρβάρα, Ν. Ρόδα, θα παίξουν (1) Βραστά-Απόλλων Αρναίας, (2) Ιερισσός-Μαρμαράς, (3) Αστέρας Β. Χαλκιδικής-ΠΑΟΚ Αρναίας, (4) Συκιά-Άγιος Νικόλαος, (5) Μεταγγίτσι-Δουμπιά, (6) Παλαιοχώρι-Γομάτι, (7) Νικήτη-Στρατώνι. Β΄ ΦΑΣΗ: Θα αγωνιστούν (νικητής 4)-Στανός, Ταξιάρχης-(7), (2)-(1), (3)-Ορμύλια, Άγιος Πρόδρομος-(5), Νίκη Πολυγύρου-Βαρβάρα, (6)-Γαλάτιστα, Ν. Ρόδα-Σάρτη,

(ΝΟΤΟΣ) Α΄ ΦΑΣΗ Άνευ αγώνα πέρασαν Κασσάνδρα, Γερακινή, Μουδανιά, Φώκιες, Άθυτος, Φούρκα, Κρήνη, Ένωση Αγίου Παύλου/Ηράκλειας, Όλυνθος, θα παίξουν (1) Αιγέας-Ποτίδαια, (2) Φλογητά-Καλύβες, (3) Καλλικράτεια-Άγιος Μάμας, (4) Πορταριά-Ελαιοχώρια, (5) Σύλλατα-Σήμαντρα, (6) Τρίγλια-Ν. Πλάγια, (7) Λάκκωμα-Διονυσίου. Β΄ ΦΑΣΗ: Θα αγωνιστούν (νικητής 5)-Άθυτος, (7)-(4), Μουδανιά-Κασσάνδρα, Γερακινή-Κρήνη, Φούρκα-(2), Φώκιες-(3), (1)-Όλυνθος, (6)-Ένωση Αγίου Παύλου/Ηράκλειας.

Η Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος στην Α΄ κατηγορία, έχει ως εξής: Λάκκωμα-Τρίγλια, Ν. Ρόδα-Ποτίδαια, Συκιά-Αιγέας, Πορταριά-Σύλλατα, Κρήνη-Παλαιοχώρι, Γαλάτιστα-Μαρμαράς, Άθυτος-Ένωση Αγίου Παύλου/Ηράκλειας, Ν. Πλάγια-Βαρβάρα.

Παίρνει Ποπόφ ο Πανιώνιος

Στην απόκτηση δεξιού μπακ προχωράει ο Πανιώνιος, καθώς ο Ρόμπερτ Ποπόφ της Οσέρ είναι στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και παρακολουθεί το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Ποπόφ -που είναι ο μεγαλύτερος αδερφός του Γκόραν που στο παρελθόν έπαιξε στην ΑΕΚ- ήρθε στην Αθήνα, βλέπει από κοντά τον Πανιώνιο στο ματς με τους Βολιώτες και όλα δείχνουν πως οι κυανέρυθροι... άμεσα θα ανακοινώσουν την μεταγραφή. Ο 28χρονος Σκοπιανός δεξιός μπακ πήγε στην Οσέρ τον Ιανουάριο του 2008 αλλά στάθηκε άτυχος καθώς είχε ένα σοβαρό τραυματισμό και τώρα έλυσε το συμβόλαιο του, ενώ είχε προηγηθεί η πενταετής θητεία του στη Λίτεξ Λόβετς. Από το 2001 είναι και διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του, έχοντας 15 συμμετοχές ως τώρα.

Η διαφαινόμενη απόκτησή του, πάντως, προκαλεί αίσθηση καθώς ο Πανιώνιος δεν είχε πρόβλημα στο δεξί άκρο της άμυνας...

Την ανατροπή της χρονιάς η Μάιντζ, 4-3 από 0-3 τη Βόλφσμπουργκ!


Εκπληκτικό παιχνίδι έγινε στη «Φόλκσβαγκεν Αρένα», με τη Μάιντζ να επικρατεί 4-3 της Βόλφσμπουργκ, παρότι βρέθηκε να χάνει με 3-0!Οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι θα «καθαρίσουν» με συνοπτικές διαδικασίες το ματς, με τον Ντζέκο στο 23’ και στο 28’ και τον Ντιέγκο στο ντεμπούτο του να διαμορφώνουν το 3-0 ακριβώς με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Όμως, η Μάιντζ δεν «παρέδωσε τα όπλα», με τον Ράσμουσεν να μειώνει στο 39’. Στην επανάληψη, Σότο στο 48’, Σούρλε στο 55’ και Ζάλαϊ στο 85’ ολοκλήρωσαν την επική ανατροπή των φιλοξενουμένων.

Από εκεί και πέρα, το Ανόβερο έκανε την έκπληξη, επικρατώντας εκτός έδρας της Σάλκε με 2-1, η οποία υπέστη τη δεύτερη σερί της ήττα.

Διπλό και για το Αμβούργο με 3-1 επί της Άιντραχτ, εύκολη νίκη για τη Βέρντερ με 4-2 εις βάρος της Κολωνίας, με 2-1 νίκησε η Φράιμπουργκ στην έδρα της Νυρεμβέργης.

Kαιζερσλαουτερν, Μάιντζ, Αμβούργο και Ανόβερο μοιράζονται την κορυφή με 6 βαθμούς.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 27/8
Κάιζερσλαουτερν-Μπάγερν Μονάχου 2-0
(36’ Ιλίσεβιτς, 37’ Λάκιτς)

Σάββατο 28/8
Σάλκε-Ανόβερο 1-2
(83’ Τζόουνς - 31’ Ράους, 49’ Αμπντελάουε)

Βέρντερ Βρέμης-Κολωνία 4-2
(33’ Φρινγκς, 36’, 90+1’ Αρναούτοβιτς, 74’ Αλμέιδα - 37’ Ποντόλσκι, 90+3' Mακένα)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Αμβούργο 1-3
(37’ Οκς – 61’ Ματάισεν, 81’ Φαν Νίστελροϊ, 89’ Γκερέρο)

Νυρεμβέργη-Φράιμπουργκ 1-2
(15’ Σίμπερ - 40’, 53’ Σισέ)

Βόλφσμπουργκ-Μάιντζ 3-4
(23’, 28’ Ντζέκο, 30’ Ντιέγκο – 39’ Ράσμουσεν, 48’ Σότο, 58’ Σούρλε, 85’ Ζάλαϊ)

19.30 Ζανκτ Πάουλι-Χόφενχαϊμ

Κυριακή 29/8
16.30 Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ
18.30 Στουτγάρδη-Ντόρτμουντ

Εντυπωσιακές κινήσεις ο Πιερικός


Άλλη μια εντυπωσιακή μεταγραφή έκανε ο Πιερικός, που ισχυροποιείται σε σημαντικό βαθμό ενόψει των επισήμων φετινών του υποχρεώσεων.

Οι «μελανόλευκοι» της Κατερίνης απέκτησαν τον 32χρονο μέσο Ισμαέλ Λόπεζ, που μπορεί να αγωνίζεται τόσο ως 6άρι, όσο και ως 10άρι και υπέγραψε συμβόλαιο ενός χρόνου. Ο Λόπεζ αγωνίστηκε για 60 λεπτά στο φιλικό που έδωσε ο Πιερικός με αντίπαλο τη Δόξα Δράμας, άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις και ο προπονητής Γιώργος Χατζάρας εισηγήθηκε την απόκτησή του. Στο συγκεκριμένο φιλικό, μάλιστα, ο Λόπεζ έδειξε μέρος των δυνατοτήτων του και απ[έσπασε το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων του Πιερικού με την αποχώρησή του.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ: Θητεία σε πολλές ομάδες της χώρας του έχει ο Ισμαέλ Λόπεζ. Πέρα από τη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα, έχει παίξει επίσης σε Αλαβές, Λεγκρόνες, Γρανάδα, Εξτρεμαδούρα, Μπέτις, Μούρθια, Έλτσε, Χέρεθ, Χέρκουλεθ, Αλικάντε, αλλά και στη Σπόρτινγκ Μαόνες, που πέρσι αγωνιζόταν στη Γ΄ κατηγορία Ισπανίας.

ΟΠΛΟ ΤΑ ΧΑΦ: Είναι φανερό ότι ο Πιερικός απέκτησε ποδοσφαιριστή με εμπειρία, που αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τη μεσαία γραμμή, άλλωστε τα χαφ θα είναι το φετινό μεγάλο όπλο των Μακεδόνων στην προσπάθεια που θα κάνουν για διάκριση. Κατά τα άλλα, οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά και ατομικό πρόγραμμα ακολουθεί ο Γιώργος Πουλάκος, που αισθάνεται κάποιες μικροενοχλήσεις. Το πιθανότερο είναι για προληπτικούς λόγους να μην αγωνιστεί αύριο στο φιλικό μέσα στη Βέροια.

Ντέρμπι Τότεναμ - Αρσεναλ έβγαλε η κληρωτίδα


Ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου προέκυψε από την κλήρωση για τον τρίτο γύρο του Λιγκ Καπ Αγγλίας, καθώς η Τότεναμ θα αναμετρηθεί με την Αρσεναλ. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι η μία από τις έξι συνολικά ανάμεσα σε ομάδες της Πρέμιερσιπ, καθώς η Τσέλσι υποδέχεται τη Νιούκαστλ, η Αστον Βίλα αντιμετωπίζει τη Μπλάκμπερν, η Στόουκ τη Φούλαμ, η Γουέστ Μπρομ τη Μάντσεστερ Σίτι και η Γουέστ Χαμ τη Σάντερλαντ. Στο μεταξύ, η -κάτοχος του τροπαίου- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Σκάνθορπ, η οποία αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ (Β΄ κατηγορία).

Οι αναμετρήσεις για τον Γ΄ γύρο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν την εβδομάδα που αρχίζει στις 20 Σεπτεμβρίου.

Τα ζευγάρια
Μπρέντφορντ-Έβερτον
Πόρτσμουθ-Λέστερ
Στόουκ-Φούλαμ
Τσέλσι-Νιούκαστλ
’στον Βίλα-Μπλάκμπερν
Τότεναμ-’ρσεναλ
Μίλγουολ-Ίπσουιτς
Γουλβς-Νοτς Κάουντ
Μπέρνλι-Μπόλτον
Μπέρμιγχαμ-Μίλτον Κέινς Ντονς
Λίβερπουλ-Νορθάμπτον
Σκάνθορπ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Σίτι
Σάντερλαντ-Γουέστ Χαμ
Πιτέρμπορο-Σουόνσι
Γουίγκαν-Πρέστον

Ετοιμος για... Τούμπα ο Πανσερραϊκός


Με την πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Πανσερραϊκού ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη Σούπερ Λίγκ. Ακολούθως ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων", Ντράγκαν Κοκότοβιτς, ανακοίνωσε την αποστολή των "λιονταριών" για τη συνάντηση με τον ΠΑΟΚ, στην οποία συμπεριέλαβε τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές: Ράντμαν, Νόβοτα, Ανάκογλου, Αμπουμπακάρι, Μπέλιτς, Βοσκόπουλο, Γαλανόπουλο, Γεωργιάδη, Κάστρο, Λεοζίνιο, Παπάζογλου, Παντελιάδη, Τάντιτς, Μαγουενέ, Σουμπίνιο, Ντιόγκο, Βρούτσινα, Αμο.

ΑΡΗΣ: Η αποστολή για την πρεμιέρα


Με μία πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε η σύντομη προετοιμασία για τον αυριανό αγώνα κόντρα στην Καβάλα στις 20:30 στο «Ανθή Καραγιάννη». Στην συνέχεια ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ανακοίνωσε την αποστολή την οποία αποτελούν 19 ποδοσφαιριστές. Πιο συγκεκριμένα την αποστολή αποτελούν οι: Σηφάκης, Χουάνμα, Βελλίδης, Νάφτι, Τσεζνάουσκις, Βανγκέλι, Αγτζίδης, Ρουίζ, Τόχα, Τσέζαρεκ,. Λαζαρίδης, Μενδρινός, Κουλουχέρης, Χαβίτο, Οριόλ, Καζναφέρης, Πρίττας, Κόκε, Μίσελ. Εκτός αποστολής έμειναν ο τιμωρημένος Παπαζαχαρίας, οι τραυματίες Νέτο, Ρονάλντο, Κάλβο και οι Φατί, Κατίδης, Οικονομόπουλος, Μπουγαίδης, Αραβίδης.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ για τα εισιτήρια με την Καβάλα

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοίνωσε ότι τα εναπομείναντα εισιτήρια του αγώνα με την Καβάλα θα τα διαθέσει αύριο Κυριακή από τις 10 ως τις 15:00 από το ARIS MOBILE. Επίσης η ΠΑΕ ΑΡΗΣ τόνισε προς τους φιλάθλους της ομάδας να μεταβούν στο γήπεδο μόνο εφόσον έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο και να συμμορφωθούν πλήρως με τα μέτρα τάξης που ελήφθησαν στην πρόσφατη σύσκεψη στην μακεδονική πόλη.

Καλή αρχή με κακή εμφάνιση


Κάθε πρεμιέρα κρύβει παγίδες. Η κακή Εθνική Ομάδα πήγε να πέσει μέσα, αλλά εν τέλει βγήκε αλώβητη, επικρατώντας με 89-81 της Κίνας στην Άγκυρα. Από 21 πόντους οι Μπουρούσης και Ζήσης. Στους 15 πόντους ο Σπανούλης. «Τσακωμένος» με το τρίποντο ο Διαμαντίδης (3/13τρίπ.). Ο Γιόνας Καζλάουσκας ξεκίνησε τον αγώνα που σηματοδοτεί την πρεμιέρα της Εθνικής στο Muindobasket με τους Σπανούλη, Ζήση, Διαμαντίδη, Τσαρτσαρή και Μπουρούση, ενώ ο Μπομπ Ντόνγουολντ επέλεξε τους Λιου Γουέι, Σιπένγκ Γουάνγκ, Σουν Γιου, Ζιζί Γουάνγκ και Γι Γιανλιάν. Η Ελλάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά και μετά από πέντε λεπτά πήρε κεφάλι στο σκορ με 20-12, έχοντας ευστοχήσει σε πέντε τρίποντα (από δύο τρίποντα Μπουρούσης και Σπανούλης και ένα ο Ζήσης), με τον Γιάννη Μπουρούση να σημειώνει 9 γρήγορους πόντους. Όσο εύστοχη ήταν η Εθνική στο πρώτο μισό του δεκαλέπτου (5/7 από τα 6.25μ.), τόσο άστοχη ήταν στη συνέχεια, αστοχώντας σε 5 τρίποντα (0/3 ο Διαμαντίδης), με την 1η περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 27-18 και τον Νίκο Ζήση να πραγματοποιεί εκπληκτική πρεμιέρα στο Mundobasket με 8 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Στο ξεκίνημα τους 2ου δεκαλέπτου η Κίνα μείωσε σε 31-24 με τον Γι Γιανλιάν να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες με 9 πόντους, αναγκάζοντας τον Καζλάουσκας να περάσει στο παρκέ τον Μπουρούση και τον Διαμαντίδη στη θέση του Πρίντεζη και του Σπανούλη αντίστοιχα. Με τον Τσαρτσαρή να παίρνει μπροστά και σκοράρει με ευκολία μπροστά στους Κινέζους ψηλούς, και τον Σπανούλη να ευστοχεί στο τρίτο του τρίποντο (9 πόντοι με 3/4 τρίποντα) η διαφορά έφτασε στους 10 πόντους (41-31) τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Με ένα σερί 5-0 και με τον Ζήση να χρεώνεται από μία τεχνική ποινή με τον Γουάνγκ Σιπένκ, η Κίνα μείωσε σε 41-35, όμως, οι κουμπάροι Ζήσης (10 πόντοι), Σπανούλης (11 πόντοι) και ο Γιάννης Μπουρούσης (13 πόντοι) ήταν και πάλι εκεί, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 41-31 για την Εθνική μας. Μοναδικό αρνητικό στοιχείο για την Ελλάδα, δεν είναι άλλο από το 1/6 τρίποντα του Διαμαντίδη, που μάλιστα έχει ανοίξει μια μικρή βεντέτα με τον Αμερικανό προπονητή της Κίνας, Μπομπ Ντονουόλντ.

Μέσα σε τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο ο Δημήτρης Διαμαντίδης απέδειξε γιατί θεωρείται ο κορυφαίος guard εκτός ΝΒΑ. Αφού αστόχησε στο έκτο του τρίποντο μέσα σε γενική απογοήτευση, πήρε δύο συνεχόμενες επιθέσεις της Εθνικής, ευστοχώντας σε δύο τρίποντα, με τη διαφορά να φτάνει στο 58-45. Οι Κινέζοι, όμως, αντέδρασαν άμεσα, με τον Γι να κάνει θραύση στην ελληνική ρακέτα, φτάνοντας τους 19 πόντους, ενώ η Κίνα έχει ήδη σημειώσει τέσσερις αιφνιδιασμούς με το σκορ στο 58-52, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του 3ου δεκαλέπτου. Η ολική επαναφορά της Κίνας συνεχίστηκε (σερί 10-0) με τον Σουν Γιου να καρφώνει και να κερδίζει το φάουλ, μειώνοντας σε 58-55 και φτάνοντας τους 7 προσωπικούς πόντους. Ο Μπουρούσης παραμένει η μοναδική αξιόπιστη απειλή στην επίθεση και φτάνει στους 17 πόντους, όμως η κακή άμυνα της Εθνικής επιτρέπει στους Κινέζους να σημειώνουν έυκολα καλάθια (12 πόντοι ο Ζιζί Γουάνγκ) πιστεύουν στην έκπληξη και να μειώνουν σε 65-62 στη λήξη του 3ου δεκαλέπτου. Τα 4 φάουλ του Μπουρούση αποτελούν το μεγαλύτερο πονοκέφαλο του Γιόνας Καζλάουσκας ελλείψει Φώτση και Σχορτσανίτη, ενώ και ο Πρίντεζης έχει τρία.

Η τρικυμία για την Εθνική Ελλάδας συνεχίστηκε και στην 4η περίοδο, με τους Κινέζους να μειώνουν σε 65-64 και τους διεθνείς μάταια να προσπαθούν να βρουν λύση από τη γραμμή του τριπόντου, απ’ όπου έχουν σουτάρει 30 τρίποντα (11/30) μετά από 32 λεπτά και μόλις 20 δίποντα (9/20). Με δύο βολές ο Γι Γιανλιάν δίνει για πρώτη φορά προβάδισμα στην Κίνα, με τον Καλάθη να απαντά με… καλάθι και φάουλ και δίνει εκ νέου προβάδισμα στην Εθνική επτά λεπτά πριν το τέλος του δραματικού, όπως έχει εξελιχθεί, αγώνα. Ο Ζήσης θυμίζει Βελιγράδι -όταν ήταν πρώτος σκόρερ της Εθνικής- και με 21 πόντους και επτά συνεχόμενους δίνει «αέρα» 9 πόντων στην Εθνική (77-68) πέντε λεπτά πριν τη λήξη της πρεμιέρας. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα (Ζίζι Γουάνγκ και Σουν Γι), οι Κινέζοι μειώνουν και πάλι σε 81-79 κάνοντας ακόμα και τον προπονητή τους Μπομπ Ντόνγουολντ να μην απορεί με την ευστοχία των παικτών του. Όλα τα ωραία έχουν, όμως, ένα τέλος για την Κίνα, καθώς η Εθνική σοβαρεύτηκε στα τελευταία λεπτά και πήρε τη νίκη με 89-81, ένα σκορ που σίγουρα αδικεί την προσπάθεια των Κινέζων που εκμεταλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις νωθρές αντιδράσεις των διεθνών στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 47-37, 65-61, 89-81
Ελλάδα (Καζλάουσκας): Μπουρούσης 21 (4/7δίπ., 2/5τρίπ., 7/7β., 8ρ.), Σπανούλης 15 (2/4δίπ., 3/7τρίπ., 2/2β.), Περπέρογλου 6, Τσαρτσαρής 6 (6ρ.), Διαμαντίδης 11 (3/13τρίπ., 2/2β., 5ρ., 6ασ.), Βουγιούκας, Ζήσης 21 (4/7δίπ., 4/8τρίπ., 1/1β., 5ρ.), Καλάθης 2, Πρίντεζης, Καϊμακόγλου 3 (1τρίπ., 5ρ.)
Κίνα (Ντόνγουολντ): Γουέι 6, Σιπένγκ 13 (2τρίπ.), Γιούε 15 (2), Γιανλιάν 25 (9/13δίπ., 7/9β., 14ρ.), Ζιζί 15 (2), Γινχούι 2, Σουλόνγκ 3 (1), Πενγκ

Σιωπηρά στην κορυφή...


Χάρη σε γκολ του Αρσάβιν στο 51', η Αρσεναλ άλωσε το «Ιγουντ Παρκ» επικρατώντας 2-1 της Μπλάκμπερν. Στην κορυφή οι Κανονιέρηδες, στα τέσσερα γκολ ο Γουόλκοτ, που άνοιξε το σκορ.Τη δεύτερη σερί νίκη της στην Premier League πέτυχε η Αρσεναλ η οποία επικράτησε εκτό έδρας της Μπλάκμπερν με 2-1 φτάνοντας τους επτά βαθμούς σε τρια ματς. Ο Γουόλκοτ, που την προηγούμενη αγωνιστική πέτυχε χατ τρικ στο 6-0 επί της Μπλάκπουλ, άνοιξε το σκορ στο 20', όμως οι Ρόβερς δεν άργησαν να απαντήσουν. Επτά λεπτά αργότερα ο Μάμε Ντιούφ, που αγωνίζεται δανεικός από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έφερε το παιχνίδι στο 1-1, με το οποίο έληξε και το ημίχρονο. Στην επανάληψη, ο Αντρέι Αρσάβιν στο 51' βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Βενγκέρ.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Πρόβλημα με την μπλε κάρτα του Χοσέμι


Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει τις προηγούμενες ημέρες οι άνθρωποι του Ηρακλή, περί έγκαιρης αποστολής των μπλε καρτών από τις ομοσπονδίες που αγωνίζονταν οι παίκτες που αποκτήθηκαν στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, προέκυψε πρόβλημα με τρεις ποδοσφαιριστές. Δεν έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής τα πιστοποιητικά μεταγραφής των Χοσέμι, Κυριαζή, Ζοτ, από την ισπανική, την ιταλική και την πολωνική, ομοσπονδία, αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να μην υπολογίζονται για το σημερινό παιχνίδι.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν δεκάδες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ανθρώπους των εκάστοτε ομοσπονδιών, με τους ανθρώπους του Ηρακλή να λαμβάνουν την υπόσχεση ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί μέχρι σήμερα το πρωί. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, τα γραφεία της ΕΠΟ έκλεισαν, οπότε δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι τρεις παίκτες, δημιουργώντας ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Ο Ισπανός αμυντικός προοριζόταν για το κέντρο της άμυνας, στο πλευρό του Κατσαμπή και ο Έλληνας στόπερ θα ήταν η πρώτη εναλλακτική επιλογή. Με το απρόσμενο πρόβλημα που προέκυψε, αλλάζουν ολοκληρωτικά τα σχέδια του Ουζουνίδη και πλέον δύο είναι τα πιθανά σενάρια. Το πρώτο, να τοποθετήσει τον Κατσικά δίπλα στον Κατσαμπή και το δεύτερο, να χρησιμοποιήσει τον Πάμπλο Λίμα στόπερ και να χρησιμοποιήσει τον Κανακούδη στο αρχικό σχήμα, ως αριστερό οπισθοφύλακα.

Παπαδόπουλος: "Νιώθω ποδοσφαιριστής"


Δημήτης Παπαδόπουλος μέσω της Θέλτα θέλει να επιστρέψει και πάλι στην Εθνική Ομάδα. Ο 28χρονος επιθετικός με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Goal", τόνισε πως στην Ισπανία νιώθει ποδοσφαιριστής, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του την επόμενη σεζόν να μην αγωνίζεται σε επίπεδο δεύτερης κατηγορίας.

"Ο στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει την άνοδο. Γι' αυτό έμεινα κιόλας, αλλά είναι αλήθεια πως με το τέλος και της φετινής σεζόν δεν θα ήθελα ν' αγωνιστώ κι άλλο διάστημα σε επίπεδο δεύτερης κατηγορίας. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο. Οπως παντού. Τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ιταλία η δεύτερη κατηγορία είναι πιο δύσκολη από την πρώτη. Φέτος στη Segunda δέκα ομάδες θα παλέψουν για να μπουν στην Primera Division

Η Θέλτα είναι μαζεμένη ομάδα. Εχουμε αλλάξει και θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Οι απαιτήσεις, η φύση του ποδοσφαίρου στην Ισπανία, που ζητά να είσαι καλός σε άμυνα και επίθεση για να πας μπροστά, με κάνουν να νιώθω ποδοσφαιριστής. Στην Ιταλία, για παράδειγμα, δεν έδιναν τέτοια έμφαση στο τεχνικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Αν παίξω καλά στη Θέλτα, ξέρω ότι θα έχω περισσότερες πιθανότητες να επιστρέψω στην Εθνική Ελλάδας".

Η Ρόμα απέκτησε τα δικαιώματα του Μπουρντίσο


Στη Ρόμα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νίκολας Μπουρντίσο, καθώς οι «τζιαλορόσι» απέκτησαν τα δικαιώματά του από την Ιντερ αντί 8 εκ. ευρώ. Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον σύλλογο της ιταλικής πρωτεύουσας, στον οποίο αγωνίστηκε πέρυσι ως δανεικός, και αναμένεται να τεθεί άμεσα στη διάθεση του Κλαούντιο Ρανιέρι, του οποίου αποτελούσε άλλωστε διακαή πόθο. Μάλιστα, θα έχει φέτος συμπαίκτη του στη Ρόμα τον μικρότερο αδελφό του, τον 22χρονο Γκιγιέρμο, ο οποίος παίζει εκεί ως δανεικός από τη Ροζάριο Σεντράλ.

Ο Μπουρντίσο είχε περιοριστεί σε ρόλο αναπληρωματικού στην Ιντερ, λόγω της παρουσίας των Λούσιο και Σάμουελ, και δεν υπολογιζόταν από τον Ράφα Μπενίτεθ. Με τα χρήματα που αποκόμισαν από την παραχώρησή του, οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι πιθανό να κινηθούν για κάποια μεταγραφή ως την Τρίτη, ημέρα λήξης της μεταγραφικής περιόδου.

Σύμφωνα με τη "Gazzetta dello Sport", υπάρχει ενδιαφέρον για τον Τζιουζέπε Σκούλι της Τζένοα, αλλά και για τον Ντιέγκο Φορλάν.

Μπορεί και... λειψή


Στην «μάχη» του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας ρίχνεται πλέον η... λειψή Εθνική Ελλάδος, ευελπιστώντας στο νικηφόρο ξεκίνημά της στον γ΄ όμιλο της διοργάνωσης, κόντρα στην αντίστοιχη της Κίνας (4.00μ.μ, ΕΤ-1). Η «επίσημη αγαπημένη» φιλοδοξεί να μπει με το... δεξί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας, παρά τις τις δύο σημαντικές απουσίες των Φώτση και Σχορτσιανίτη (σ.σ λόγω των γνωστών τιμωριών που επέβαλε η FIBA).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται να πιστοποιήσει στο παρκέ της «Άνκαρα Αρένα» την σαφή ανωτερότητά του έναντι των Κινέζων, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιόνας Καζλάουσκας, να προσανατολίζεται στην χρησιμοποίηση των Κώστα Τσαρτσαρή και Ίαν Βουγιούκα, για την κάλυψη του κενού κάτω από την ρακέτα. Παράλληλα και ο σχεδόν έτοιμος, Γιάννης Μπουρούσης, αναμένεται να δώσει σημαντική βοήθεια στην φροντ-λάιν.

Αναφορικά με τις θέσεις της περιφέρειας η υπεροχή της Εθνικής Ομάδος είναι δεδομένη, αφού Σπανούλης, Διαμαντίδης, Ζήσης και Καλάθης καλούνται να της δώσουν... ώθηση, ώστε να φτάσει στην τελική επικράτηση.

Στον αντίποδα οι Ασιάτες παρουσιάζονται σε αυτό το τουρνουά χωρίς τον σούπερ-σταρ των Χιούστον Ρόκετς, Γιάο Μινγκ, με τον φόργουορντ των Ουίζαρντς, Γι Γιανλιάν, να αναλαμβάνει ρόλο... ηγέτη, έχοντας στο πλευρό του τον Ουάνγκ Ζιζί.

Η παράδοση των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων δείχνει... Ελλάδα, καθώς η «επίσημη αγαπημένη» μετρά πέντε νίκες σε έξι αγώνες, οι οποίες μάλιστα είναι και διαδοχικές.

Αναλυτικά η προϊστορία της αγώνων της Ελλάδας με την Κίνα:

20/7/1986 (Μουντομπάσκετ 1986-Μαδρίτη) 111-112
24/7/1990 (Τουρνουά Ακρόπολις 1990-Γλυφάδα) 100-85
9/8/1994 (Μουντομπάσκετ 1994-Χάμιλτον) 77-61
1/8/1996 (Ολυμπιακοί Αγώνες 1996-Ατλάντα) 115-75
27/8/2006 (Μουντομπάσκετ 2006-Σαϊτάμα) 95-64
18/8/2008 (Ολυμπιακοί Αγώνες 2008-Πεκίνο) 91-77

Κοντά στον Σακελλαρίου ο ΠΑΟΚ


Πολύ κοντά στην απόκτηση του αριστερού μπακ του Πανθρακικού, Λευτέρη Σακελλαρίου βρίσκεται ο ΠΑΟΚ.O 23χρονος βρίσκεται σταντ - μπάι από τον ΠΑΟΚ πολύ καιρό, καθώς οι άνθρωποι της διοίκησης περίμεναν την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για να ολοκηρώσουν τη μεταγραφή.Η σχετική προθεσμία των μεταγραφών την λήγει την Τρίτη (31/8) και μέχρι τότε ο ΠΑΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει τον ποδοσφαιριστή, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο Παύλος Δερμιτζάκης από την κοινή τους θητεία στον Πανθρακικό.

Ο Σακελαρίου έχει συμβόλαιο μέχρι το 2012 με τον Πανθρακικό, αλλά υπάρχει η αισιοδοξία ότι η υπόθεση θα έχει θετική κατάληξη μέσα στα επόμενα 24ώρα.

Ο τεχνικός του "δικέφαλου" και οι άνθρωποι της διοίκησης έχουν πολύ καλή γνώμη για τον παίκτη, τον οποίο παρακολουθούν από πέρυσι. Εξάλλου ο ποδοσφαιριστής καθιερώθηκε στην εντεκάδα της ομάδας της Θράκης από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Δερμιτζάκης.

Σκέψεις για Μάντζιο

Στον ΠΑΟΚ υπήρξαν οι σκέψεις για την απόκτηση του Βαγγέλη Μάντζιου, όμως προτιμήθηκε να γίνει ενίσχυση στην αριστερή πτέρυγα.

Ο Λίνο από πέρυσι αποτελεί το μοναδικό ποδοσφαιριστή που παίζει στο αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς ο Σνάουτσερ παίζει αγωνίζεται από τα δεξιά.

Έτσι, με τον Σακελλαρίου ο ΠΑΟΚ αφενός δυναμώνει την αριστερή του πλευρά και αφετέρου επενδύει στο μέλλον.

ΑΕΛ-Ατρόμητος (28/8, 18:15GR)


Σε ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί ανάμεσα σε δυο ομάδες που έχουν ενισχυθεί και έχουν υψηλούς στόχους ενόψει της νέας περιόδου, η ΑΕΛ υποδέχεται το απόγευμα του Σαββάτου (28/8, 18:15GR) τον Ατρόμητο στο Αλκαζάρ για την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος.

Με βλέψεις για την πρώτη εξάδα ξεκινάνε φέτος οι βυσσινί και οι περιστεριώτες και θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους, παίρνοντας την πρώτη τους νίκη.

"Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που έχει ένα πλεονέκτημα όσον αφορά στη συνοχή. Έχει κάνει μόλις δύο προσθήκες στο ρόστερ του, οπότε οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που έχει δουλεύουν όλοι μαζί από πέρσι. Είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο.

Έχουμε δίψα για διάκριση και νοοτροπία νικητή γιατί οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές μας έχουν μεγάλες παραστάσεις και τεράστιες εμπειρίες από ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Αυτό που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι η ΑΕΛ να παρουσιαστεί όπως ακριβώς τελείωσε το περσινό πρωτάθλημα. Με δίψα για τη νίκη, με πίεση στον αγωνιστικό χώρο, με πολλές ευκαιρίες για γκολ και με καλή αμυντική οργάνωση", τόνισε ο τεχνικός της ΑΕΛ.

Ο Γιάννης Παπακώστας θα έχει στην διάθεσή του και τον Ντζιτζάπ Γκέρεμι, μολονότι ο καμερουνέζος άσος βρίσκεται μόλις 3 μέρες στον Κάμπο.

Ολα δείχνουν ότι θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της λαρισινής ομάδας δίνοντας την πρώτη του παράσταση μπροστά στο κοινό των θεσσαλών, αν και δεν θα βρίσκεται στην ενδεκάδα.

Εκτός βασικού σχήματος θα είναι όπως όλα δείχνουν και οι Κουζέν-Κανόμπιο. Βέβαια υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να πάρουν χρόνο συμμετοχής, ανάλογα και με την εξέλιξη του αγώνα.

Βιέρα και Αμπάρης διεκδικούν με ίσες πιθανότητες τη θέση κάτω από τα γκολπόστ. Οι υπόλοιποι δέκα θα είναι οι Νταμπίζας – Ταυλαρίδης στο κέντρο της άμυνας, με τον Βελάσκο από τα δεξιά και τον Βενετίδη από τα αριστερά. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Ρομέου και Ιγκλέσιας. Πιο μπροστά οι Μπλάζεκ, Μετίν και Πούρι και στην κορυφή ο Μακίνουα σε διάταξη 4-2-3-1.

Στην αποστολή μετέχουν 20 παίκτες: Βιέρα, Αμπάρης, Βελάσκο, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Ταλ, Βενετίδης, Κατσιαρός, Ιγκλέσιας, Ρομέου, Μετίν, Κανόμπιο, Πούρι, Μπλάζεκ, Γκέρεμι, Αμπουχατζίρα, Κουζέν, Μακίνουα, Κολοβέτσιος, Σίμιτς.

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Δώνης επιστρέφει στο Αλκαζάρ για άλλη μια φορά σαν αντίπαλος και θέλει να το καλύτερο για την ομάδα του.

Ο Θεσσαλονικιός τεχνικός θα παρατάξει τον Ατρόμητο με σκοπό το τρίποντο και πιστεύει πολύ στις δυνατότητες της ομάδας, όπως τόνισε και στην συνέντευξη Τύπου στα μέσα της εβδομάδας.

"Στο παιχνίδι της πρεμιέρας με την ΑΕΛ θέλουμε το αποτέλεσμα που θα μας δώσει καλύτερη ψυχολογία. Για εμάς το καλό αποτέλεσμα είναι μόνο η νίκη. Παρακολουθήσαμε την ΑΕΛ σε κάποια φιλικά ματς. Σε αυτά που την είδαμε ήταν κακή αλλά δε μας ξεγελά η εικόνα των φιλικών παιχνιδιών. Ξέρουμε ότι η ΑΕΛ έχει παίκτες με προσωπικότητα, ωστόσο θεωρούμε ότι είμαστε καλύτεροι από αυτήν και ατομικά και συνολικά", τόνισε ο 41χρονος τεχνικός.

Εκτός αποστολής έμειναν όπως αναμενόταν οι Μπρίτο και Σκόνδρας που είναι τραυματίες.

Οι είκοσι εκλεκτοί του Δώνη, από τους οποίους θα αποκλειστούν δύο, είναι οι εξής: Μιχαηλίδης, Σάντκβιστ, Νάστος, Σαμπού, Καμαρά, Αναστασάκος, Σφακιανάκης, Σαρμιέντο, Μελισσάς, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Τάτος, Καραγκούνης, Φαβάλι, Περόνε, Καραλής, Σαγκανόφσκι, Μπάλας, Αθανασίου, Νεμπεγλέρας.

Στο Αλκαζάρ αναμένεται να βρεθούν αρκετοί οπαδοί της ΑΕΛ, αφού οι βυσσινοί έχουν ζεσταθεί με τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις που έχει κάνει ο Κώστας Πηλαδάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις δύο φορές έχει καταφέρει να φύγει χωρίς ήττα από τη Λάρισα ο Ατρόμητος. Η πρώτη ήταν πριν από 34 χρόνια, όταν και απέσπασε "λευκή" ισοπαλία 0-0 και η άλλη πέρυσι (2-2).

Στο μεσοδιάστημα, η ΑΕΛ υποδέχτηκε άλλες τέσσερις φορές τον Ατρόμητο και τον κέρδισε και στις 4 περιπτώσεις, με συνολικά γκολ 9-2

ΛΑΡΙΣΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΚΟΡ
1974-75 0-0
1980-81 3-0
2005-06 2-1
2006-07 2-1
2007-08 2-0
2009-10 2-2

Ντούσερ ο αντι-Ουρτάδο στην Εσπανιόλ


Ο Άλντο Ντούσερ, το όνομα του οποίου βρίσκεται από το 2008 κάθε καλοκαίρι στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού ως υποψήφιος για την ενίσχυση του κέντρου, θα αντικαταστήσει τον Μοϊσές Ουρτάδο στην Εσπανιόλ.Αυτό αναφέρει σε σημερινό της ρεπορτάζ η έγκυρη ισπανική εφημερίδα 'ΕlMundoDeportivo', με τον 31χρονο άσο να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την ομάδα της Βαρκελώνης. Εξάλλου, τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του είναι κοντά στα αντίστοιχα του Ισπανού αμυντικού μέσου των 'ερυθρόλευκων'.

Χαλίλχοτζιτς: «Κόλαση η Τούμπα»!


Πραγματική τρέλα επικρατεί στην Τούμπα, όπως δήλωσε ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς για τα παιχνίδια της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League. «Μιλάμε για πολύ θερμή ατμόσφαιρα, για μια κόλαση, την οποία δημιουργούν οι οπαδοί της ελληνικής ομάδας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο προπονητής της κροατικής ομάδας.

«Τον ΠΑΟΚ δεν τον ήθελα στο γκρουπ, αλλά τώρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Η Βιγιαρεάλ φαντάζει το φαβορί για την κατάληξη της πρώτης θέσης, ενώ το δεύτερο ''εισιτήριο'' θα παιχτεί μεταξύ ημών, της Μπριζ και του ελληνικού συλλόγου. Από αυτές τις δύο ομάδες ο ΠΑΟΚ είναι ο πιο επικίνδυνος. Για το παιχνίδι δε, στην Ελλάδα θα πρέπει να προετοιμαστούμε και ψυχολογικά. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο να μπούμε σε ένα στάδιο, στο οποίο θα επικρατεί πραγματική τρέλα. Μιλάμε για πολύ θερμή ατμόσφαιρα, για μια κόλαση, την οποία δημιουργούν οι οπαδοί της ελληνικής ομάδας».

Στη συνέχεια, ο Χαλίλχοτζιτς μίλησε για τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Αντε Ρουκάβινα, λέγοντας: «Τον Ρουκάβινα θα πρέπει να τον προσέξετε, είναι πολύ διαφορετικός στην Ντιναμό και θεωρώ ότι αυτή η μεταγραφή έγινε την κατάλληλη στιγμή και για μας και για εκείνον. Θα είναι κίνδυνος».

Αρης-Ανοικτό για μεταγραφή


Ανοιχτο το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε μία ακόμη μεταγραφική προσθήκη είναι οι διοικούντες της ΠΑΕ Αρης για τη τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Όπως όλα δείχνουν η απόκτηση του Ρικάρντο Φατί δεν θα είναι η τελευταία για τους Θεσσαλονικείς. Κι αυτό διότι η αίσθηση που κυριαρχεί είναι πως υπάρχει ενδεχόμενο υλοποίησης μία ακόμη προσθήκης σε άγνωστη όμως θέση.

Συνάντηση με Κούπερ

Πιθανότατα μετά το ματς με την Καβάλα οι άνθρωποι των «Κίτρινων» θα έχουν συνάντηση με τον Έκτορ Κούπερ στην οποία θα θέσουν επί τάπητος το μεταγραφικό σκέλος.

Επιθετικός ή αμυντικός

Σε περίπτωση που ο Αργεντίνος είναι ευχαριστημένος με την παρουσία των επιθετικών, όπως όλα δείχνουν θα γίνει κίνηση για παίκτη που θα αγωνίζεται στην αμυντική διάταξη.

Στην Παρτιζάν ο Στοϊκοβιτς


Με τον βασικό τερματοφύλακα της εθνικής Σερβίας κάτω από τα δοκάρια θα αγωνιστεί η Παρτιζάν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο σύλλογος του Βελιγραδίου ανακοίνωσε την απόκτηση του Βλάντιμιρ Στοϊκοβιτς ως δανεικού για ένα χρόνο από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ευελπιστεί ότι ο διεθνής γκολκίπερ θα τη βοηθήσει να έχει μία ευπρόσωπη παρουσία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο 27χρονος Στοϊκοβιτς δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί στην πορτογαλική ομάδα και μάλιστα στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου πήγε δανεικός στη Γουίγκαν, όμως κάνει πολύ καλές εμφανίσεις με την εθνική ομάδα της Σερβίας. Αναμένεται να αντικαταστήσει στην Παρτιζάν τον Ράντισα Ιλιτς, που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και τα λάθη του παραλίγο να κοστίσουν τον αποκλεισμό από την Αντερλεχτ στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς

Εκτός ο Χίμπλινγκερ


Χωρίς τον Μάριο Χίμπλινγκερ θα υποδεχθεί ο Εργοτέλης τον Αστέρα Τρίπολης στο Παγκρήτιο, στην πρεμιέρα του στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Ο Αυστριακός αμυντικός έχει υποστεί τράβηγμα στο μηρό και αποκλείστηκε από την αποστολή που ανακοίνωσε ο Νίκος Καραγεωργίου, μετά το πέρας της πρωινής προπόνησης.

Ο Ελληνας τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του 20 ποδοσφαιριστές, που είναι οι: Δασκαλάκης, Αθανασίου, Κανδηλάκης, Χρυσοφάκης, Γιαλούσης, Ορφανός, Αλεξόπουλος, Βίσιο, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Ολίσε, Ρομάνο, Βερπακόφσκις, Φραγκουλάκης, Καρέλης, Μπέτο, Μπούντιμιρ, Λεάλ και Σιάκκας.

Με προβλήματα ο Αστέρας κόντρα στον Εργοτέλη


Ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης για το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο, στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας. Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Βαγγέλης Βλάχος ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας, η οποία απαρτίζεται από είκοσι ποδοσφαιριστές.

Πρόκειται για τους Αναστασόπουλο, Ντεγκρά, Αργυρόπουλο, Ρούμπιλ, Πιπίνη, Φυτανίδη, Μπαρτολίνι, Ορόθκο, Λαδάκη, Κερ, Ροτζέριο, Ρίος, Ιβάνοφ, Φορτούνη, Καρέρα, Αράς, Τσαμπούρη, Ουντόζι, Μπακασέτα και Ρομπέρτο.

Εκτός έμειναν ο νεοαποκτηθείς Φρανκού, οι τιμωρημένοι Μπαστία και Ουριμπάρι και οι τραυματίες Κρις και Ριμκεβίτσιους, ενώ αντίθετα ο Καρέρα ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του.

Νέμεθ: "Επέλεξα τον Ολυμπιακό"


Επιλογή του Κρίστιαν Νέμεθ ήταν ο Ολυμπιακός, όπως υποστήριξε ο ίδιος σε δηλώσεις του. Ο Ούγγρος επιθετικός τόνισε πως είναι τιμητικό που ενδιαφέρθηκαν για να τον αποκτήσουν οι τρεις μεγάλες ομάδες της χώρας, ωστόσο ο ίδιος προτίμησε να φορέσει τα "ερυθρόλευκα".

"Είναι πολύ τιμητικό για μένα που οι τρεις μεγαλύτεροι σύλλογοι της Ελλάδας έδειξαν ενδιαφέρον για μένα. Είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ και στην Ιταλία αλλά ήταν θέμα της Λίβερπουλ.

Στην Ελλάδα υπήρξαν δύο μήνες συζητήσεων με ομάδα οι οποίες δεν κατέληξαν πουθενά... Τελικά, επέλεξα ο ίδιος τον Ολυμπιακό και είμαι πολύ χαρούμενος", τόνισε ο Νέμεθ στο ΣΚΑΪ.

Με Δέλλα, Λυμπερόπουλο στην Πάτρα


Με τους Δέλλα, Λυμπερόπουλο θα παραταχθεί η ΑΕΚ στον πρώτο της αγώνα για το πρωτάθλημα. Οι δύο έμπειροι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά το Σάββατο και τέθηκαν στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς για την αναμέτρηση της "Ενωσης" με την Κέρκυρα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο την Κυριακή (20:30, Novasports1).

Ο Μπάγεβιτς μετά την προπόνηση ανακοίνωσε τους 20 παίκτες που θα πάρει μαζί του στην Πάτρα και μέσα στους οποίους δεν βρίσκεται ο Νίκος Γεωργέας. Ο αμυντικός της ΑΕΚ συνεχίζει τη θεραπεία και έμεινε εκτός αποστολής.

Οι παίκτες που θα ταξιδέψουν στην Πάτρα είναι οι: Σάχα, Αραμπατζής, Μανωλάς, Γιάχιτς, Καράμπελας, Αργυρίου, Δέλλας, Νταντόμο, Γκέντσογλου, Καλαμιώτης, Μάκος, Καφές, Ντιόπ, Λεονάρντο, Σκόκο, Έντερ, Μπερνς, Τζεμπούρ, Μπλάνκο, Λυμπερόπουλος.

Τρία παιχνίδια το μενού του Σαββάτου...


Η αυλαία του πρωταθλήματος άνοιξε την Παρασκευή με τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό να παραχωρεί ισοπαλία στην Σκόντα Ξάνθη. Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββάτο με τρία παιχνίδια τα οποία θα μεταδοθούν ζωντανά από τη Nova.

Συγκεκριμένα στις 18:15 ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Ολυμπιακό Βόλου (Novasports2), ενώ την ίδια ώρα η Λάρισα θα φιλοξενήσει τον Ατρόμητο (Novasports3), στην επιστροφή του Δώνη στο Αλκαζάρ. Τέλος, στις 20:30 ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο (Novasports1).

ΠΛΑΤΙΝΙ: Χαιρετίσματα στον Ζαγοράκη και… ραντεβού στην Τούμπα

ΠΛΑΤΙΝΙ: Χαιρετίσματα στον Ζαγοράκη και… ραντεβού στην Τούμπα

Έστω και για λίγα λεπτά οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ στο Μονακό, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν και να συνομιλήσουν με τον Μισέλ Πλατινί, αργά τα μεσάνυχτα.

Στο ξενοδοχείο που διέμειναν οι εκπρόσωποι των ομάδων και οι αξιωματούχοι της ΟΥΕΦΑ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας συνάντησε τον Γιώργο Φαρλαλή και τον Σταύρο Σουντουλίδη, που εκπροσώπησαν τον ΠΑΟΚ στην κλήρωση και ζήτησε να μάθει νέα για τον… Ζαγοράκη.

«Τι κάνει ο πρόεδρός σας; Μαθαίνω ότι πηγαίνετε καλά και κάνετε καλή δουλειά, χαίρομαι που σας βλέπω εδώ και τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ», είπε ο Μισέλ Πλατινί, που θυμήθηκε και την επίσκεψή του στην Τούμπα.

«Είχα έρθει πριν πέντε χρόνια σ΄ ένα παιχνίδι με τη Στουτγάρδη και μου άρεσε. Να δώσετε χαιρετίσματα στον Ζαγοράκη, χαίρομαι όταν ένας πρώην ποδοσφαιριστής οδηγεί ως παράγοντας μια ομάδα», είπε ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, ο οποίος προσκλήθηκε να έρθει στην Τούμπα να δει κάποιο παιχνίδι για τους ομίλους τους Γιουρόπα Λιγκ. «Αν μου επιτρέψει το πρόγραμμά μου, ευχαρίστως», ήταν τα τελευταία λόγια του Πλατινί. O πρόεδρος της UEFA μάλιστα φαίνεται πως θα κάνει πράξη την επιθυμία του και σύντομα θα βρίσκεται στην Τούμπα γι αένα ευρωπαϊκό παιχνίδι του δικεφάλου, συνδυάζοντας το μάλιστα με εντός έδρας αναμέτρηση και της Παρτιζάν στα πλαίσια των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πλατινί είναι γνωστό άλλωστε πως τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσωπο του Θοδωρή Ζαγοράκη και ουκ ολίγες φορές έχει εκδηλώσει την ικανοποίηση του για το γεγονός πως ο πρώην αρχηγός της εθνικής μας ομάδας έχει αναλάβει την προεδρία ενός τόσο μεγάλου συλλόγου, με τον οποίο μάλιστα έκανε πολύ σημαντικά βήματα προς τα εμπρός. Ο Μισέλ Πλατινί όντας και αυτός ένας πολύ σπουδαίος ποδοσφαιριστής, προτρέπει τους μεγάλους ποδοσφαιριστές που είναι και μεγάλες προσωπικότητες σε τέτοιου είδους κινήσεις και για τον λόγο αυτό θα ήθελε να παρακολουθήσει ένα ακόμη αγώνα στην Τούμπα, στο πλευρό την φορά αυτή του Θοδωρή Ζαγοράκη. Πηγη Metrosport

ΗΡΑΚΛΗΣ: Με Βέλλιο και 20.000 λαό

ΗΡΑΚΛΗΣ: Με Βέλλιο και 20.000 λαό

Η ατυχία «χτύπησε» τον Ηρακλή μία ημέρα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και την μεγάλη πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό. Ο Μίρνες Σίσιτς ανέβασε υψηλό πυρετό καθώς υποφέρει από αμυγδαλίτιδα και η παρουσία του στο σημερινό ματς είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Θυμίζουμε ότι απών θα είναι και ο Βίκτορας Γιάκομπ που είναι τιμωρημένος από την περσινή σεζόν.

Οι σκέψεις του Μαρίνου Ουζουνίδη

Στο 4-5-1 (4-2-3-1):
ο Ελευθερόπουλος θα είναι κάτω από τα δοκάρια.

Οι Χοσέμι και Κατσαμπής στο κέντρο της άμυνας, ο Αραμπατζής δεξιά και ο Λίμα αριστερά.

Στη μεσαία γραμμή ανασταλτικό ρόλο θα έχουν οι Καρλίνιος και Παπαστεριανός, ενώ μπροστά τους θα αγωνιστεί σε ελεύθερο ρόλο ο Μάρα.

Αριστερό χαφ ο «Πίτου» Γκαρσία, δεξί χαφ ο Κομπαγιάσι

και στη κορυφή της επίθεσης ξεκινάει ο Βέλλιος.

Με «21″ στην αποστολή
Ελευθερόπουλος, Μπαντής, Κατσαμπής, Κυριαζής, Κατσικάς, Κανακούδης, Λίμα, Χοσέμι, Αραμπατζής, Σαρακτασάνος, Σζοτ, Ηλιάδης, Μάρα, Καρλίνιος, Παπαστεριανός, Γκαρσία, Βουτσιάς, Κομπαγιάσι, Βέλλιος, Σίσιτς, Σολτάνι.

20.000 λαός…

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων του Ηρακλή, το βράδυ του Σαββάτου θα βρεθούν στις κερκίδες του Καυτανζογλείου περίπου 20.000 οπαδοί των κυανόλευκων, με σκοπό να σπρώξουν την ομάδα προς τη νίκη. Απαιτείται όμως προσοχή και αυτοσυγκράτηση…

Δανεικός στην Σαραγόσα ο Σιναμά-Πονγκόλ


Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού βαδίζει στο τέλος της και η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας κάνει ό,τι μπορεί για να γλιτώσει από συμβόλαια παικτών που δεν υπολογίζονται. Ετσι η πορτογαλική ομάδα παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού τον Φλοράν Σιναμά-Πονγκόλ, στην ισπανική Σαραγόσα.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική αποδέσμευση της ημέρας για την Σπόρτινγκ, καθώς στην Παριζάν θα συνεχίσει την καριέρα του για ένα χρόνο και ο διεθνής Σέρβος γκολκίπερ Βλάντιμιρ Στοϊκοβιτς.

Colpo grosso με Κέζμαν


Το μπαμ με τον Ματέγια Κέζμαν προσπαθεί να κάνει η Καβάλα όπως αναφέρει με σημερινά δημοσιεύματα του ο γαλλικός Τύπος.

Ο Σέρβος στράικερ ο οποίος δεν υπολογίζεται από την ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν, ψάχνεται να αποχωρήσει μιας και οι Παριζιάνοι επιθυμούν να ξεφορτωθούν το ιδιαιτέρως παχυό του συμβόλαιο.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στην Γαλλία ο Κέζμαν εμφανίζεται θετικός στην προοπτική συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Η Καβάλα εξετάζει τη περίπτωση του και το θέμα θα ξεκαθαρίσει εντός των ημερών.

Πρώτο εμπόδιο η Κίνα


Xωρίς τον Αντώνη Φώτση και τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη θα αγωνιστεί η Εθνική μας Ομάδα στον πρώτο της αγώνα στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας που ξεκινάει το Σάββατο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κοντράρεται με την Κίνα στις 16:00 και θέλει να ξεκινήσει με νίκη, έτσι ώστε να κάνει το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.

Ο Γιάννης Μπουρούσης την Παρασκευή γυμνάστηκε κανονικά και έχει τεθεί στη διάθεση του Καζλάουσκας, ωστόσο ο Λιθουανός τεχνικός αναμένεται να στηριχθεί πάνω στους Τσαρτσαρή, Βουγιούκα, καθώς δεν θέλει να ρίξει αμέσως στα βαθιά των διεθνή σέντερ. Ο άσος του Ολυμπιακού θα πάρει λίγο χρόνο συμμετοχής για να ξεκινήσει να βρίσκει ρυθμό.

Εκτός από τους δύο τιμωρημένους ο Καζλάουσκας δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλή

Εν μέσω αντεγκλίσεων μετακομίζει στη Μίλαν ο Ιμπραϊμοβιτς


Παίκτης της Μίλαν πρέπει να θεωρείται ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, σύμφωνα με τα λεγόμενα του εκπροσώπου του, ο οποίος ωστόσο κατάφερε να προκαλέσει την οργή των ανθρώπων της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά εναντίον του.

Ο Μίνο Ραϊόλα κατ' αρχήν κατάφερε να... κλέψει την παράσταση το μεσημέρι της Παρασκευής μιλώντας στο “Sky Sport 24” για την φημολογούμενη μετακόμση του πελάτη του στο Μιλάνο: “Το παιδί έχει σχεδόν γεννηθεί. Είμαστε στο όγδοο μήνα”, ήταν η χαρακτηριστική ατάκα, από την οποία γίνεται κατανοητό πως ο Σουηδός βρίσκεται μία ανάσα από τους “ροσονέρι”.

Tα λεγόμενα του εκπροσώπου του “Ίμπρα” ουσιαστικά είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα ο τεχνικός του ιταλικού συλλόγου, Μαξ Αλέγκρι. Έπειτα από τηλεφωνική συνδιάσκεψη που είχε με τον 28χρονο παίκτη δήλωσε ότι ο Σουηδός είναι διατεθειμένος να υπογράψει στη Μίλαν, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει υπέρμετρη αισιοδοξία στα λεγόμενά του.

Σε αντίθεση με το νέο τεχνικό της Μίλαν τα ιταλικά μέσα αναφέρουν πως απομένουν λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, η οποία θα υποχρεώσει τον ιταλικό σύλλογο να εκταμιεύσει το ποσό των 40.000.000 ευρώ (σ.σ όσα πλήρωσε η Μπάρτσα για τον Βίγια) για να αποκτήσει τον πρώην παίκτη της Ίντερ.

Την ίδια ώρα στη Βαρκελώνη “βράζουν” με τα λεγόμενα του Ραϊόλα περί απρεπούς συμπεριφοράς προς το πρόσωπο του πελάτη του. Με επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους οι Καταλανοί έκαναν γνωστό πως θα κινηθούν νομικά εναντίον του, αφού ο ατζέντης του Σουηδού αναφέρθηκε στον Πεπ Γκουαρντιόλα λέγοντας: “Δεν γνωρίζω ποιο είναι το πρόβλημά του με τον Ιμπραϊμοβιτς”.

Τη Δευτέρα ο Μασεράνο, έφυγαν Κάσερες, Χλεμπ

Με το σίριαλ Ιμπραϊμοβιτς να βρίσκεται εν πλήρη εξελίξει η απόκτηση του Χαβιέ Μασεράνο κατάφερε να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Ο Αργεντινός θα μεταβεί στη Βαρκελώνη το Σάββατο και τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί επίσημα από τη νέα του ομάδα. Παράλληλα θα βάλει την υπογραφή του στο 4ετές συμβόλαιο με τους Καταλανούς.

Αντίθετη πορεία με τον Αργεντινό θα ακολουθήσουν-για άλλη μία χρονιά-οι Αλεξάντερ Χλεμπ και Μάρτιν Κάσερες. Ο Λευκορώσος πέρυσι έπαιξε δανεικός στη Στουτγάρδη και εφέτος θα πάει στην Μπενφίκα, ενώ ο Ουρουγουανός αμυντικός από τη Γιουβέντους θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σεβίλη.

Στην Καβάλα ο Ογκμπέτσε


Μετά την απόκτηση του Οράσιο Καρντόσο, η Καβάλα προχώρησε σε μια πολύ σημαντική κίνηση, αποκτώντας για δύο χρόνια τον Μπαρτολομιού Ογκμπέτσε.Ο 25χρονος Νιγηριανός έχει εμπειρία από το γαλλικό και το ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ το 2002 αγωνίστηκε στο Μουντιάλ της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας.Από το 2001 έως το 2005 ανήκε στην Παρί Σεν Ζερμέν. Το 2005 αγωνίστηκε στην Μπαστιά και το 2005 στη Μεντς ως δανεικός. Την περίοδο 2005 - 2006 πήγε στην Αλ Τζαζίρα, για να επιστρέψει στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά για την Αλαβές. Στη συνέχεια πήγε στη Βαγιαδολίδ και από εκεί στην Καντίθ.

«Σύντομα στη Νιούκαστλ ο Μπεν Αρφά»


Επιβεβαίωσε τη συμφωνία της Νιούκαστλ με τη Μαρσέιγ ο πρόεδρος της γαλλικής ομάδας Ζαν-Κλοντ Ντασιέ, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι του συλλόγου. Ο Ντασιέ επεσήμανε ότι «Αν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές (Νιούκαστλ-Μπεν Αρφά) τότε θα δούμε σύντομα τον Χατέμ με τα χρώματα της Νιούκαστλ».

Η υπόθεση της μετακίνησης του Γάλλου μέσου στον αγγλικό σύλλογο εξελίχθηκε σε καλοκαιρινό σίριαλ το οποίο φαίνεται ότι θα έχει αίσιο τέλος.

Οι δύο ομάδες έδωσαν τα χέρια και το μόνο που απομένει πλέον είναι να συμφωνήσει ο σύλλογος της βόρειας Αγγλίας με τον 23χρονο χαφ. Ο ίδιος ο παίκτης θέλει να φύγει από τη Μασσαλία αφού ο προπονητής της Ολιμπίκ Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν τον υπολογίζει στα βασικά του πλάνα. Μάλιστα, ο Μπεν Αρφά αρνήθηκε να συμμετέχει στις προπονήσεις της Μαρσέιγ, αν δεν τον άφηναν να συνεχίσει την καριέρα του στις «καρακάξες». Το θέμα είχε «κολλήσει» στην οψιόν αγοράς που θα πλήρωνε η Νιούκαστλ σε περίπτωση που έμενε ικανοποιημένη από τον παίκτη, τον οποίο θα αποκτούσε δανεικό.

Μεϊρέλες, η απάντηση της Λίβερπουλ


Μια ανάσα από τον Ραούλ Μεϊρέλες βρίσκεται η Λίβερπουλ σύμφωνα με την «Guardian», αναζητώντας στο πρόσωπο του μέσου της Πόρτο τον αντι-Μασεράνο.

Ο 27χρονος χαφ της Πόρτο συμφώνησε σε όλα με τους «κόκκινους» με το κόστος της μεταγραφής χωρίς το συμβόλαιο του παίκτη να ανέρχεται στις 13 εκ ευρώ. Ο Μεϊρέλες είχε άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα του και ήταν σε διαπραγματεύσεις με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Λίβερπουλ, με την τελευταία να κερδίζει τη μάχη της απόκτησής του.

Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται να περάσει μέχρι αύριο από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και να βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο. Αρκεί να δείξει στο Άνφιλντ με τις εμφανίσεις του ότι μπορεί να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της αντικατάστασης του Χαβιέ Μασεράνο, τον οποίο τελικά ο Ρόι Χότζον δεν μπόρεσε να πείσει να παραμείνει στην ομάδα.

Κρέσιτς: Δύσκολη κλήρωση


Ο Ντάριο Κρέσιτς ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες της πρόκρισης του ΠΑΟΚ επί της Φενερμπαχτσέ. Ο κροάτης τερματοφύλακας του Δικεφάλου του Βορρά χαρακτήρισε δύσκολη την κλήρωση των ομίλων του Europa League, που φέρνει τον ΠΑΟΚ αντιμέτωπο με τις Βιγιαρεάλ, Μπριζ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Αποσπάσματα των δηλώσεων του Κρέσιτς στη Sportday:

Ντάριο, σήμερα που μιλάμε ποια είναι η πρώτη ανάμνηση που σου έρχεται στο μυαλό από το παιχνίδι με την Φενέρ;

"Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Εκεί ένιωσα απελευθερωμένος. Μέχρι τότε υπήρχε απίστευτη πίεση και ένταση μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ηταν σίγουρα ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια που έχω δώσει μέχρι τώρα στην καριέρα μου".

Ηταν δύσκολο επειδή σήμαινε πολλά για τον ΠΑΟΚ αυτό το παιχνίδι;

"Βεβαίως. Να ξέρετε ότι όλοι οι παίκτες συζητήσαμε πολλές φορές για τη σημασία αυτής της αναμέτρησης. Για τον σύλλογο και τα οικονομικά του, αλλά και για τους Ελληνες φιλάθλους που ήθελαν πολύ μια πρόκριση μέσα στην Τουρκία".

Επειτα από αυτούς τους αγώνες μπορούμε να πούμε και για σένα ότι βρίσκεσαι σε ένα ποσοστό αγωνιστικής φόρμας που φθάνει στο 70-80 % των δυνατοτήτων σου;

"Δεν νομίζω. Αισθάνομαι πως έχω πολλά περισσότερα να δώσω στον ΠΑΟΚ. Αυτό το πιστεύω πραγματικά, γιατί επί ένα χρόνο δεν έπαιξα πολύ και ακόμα ψάχνω τον ρυθμό μου. Ηδη νιώθω πολύ καλύτερα, αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης".

Ποιο είναι το σχόλιό σου για την κλήρωση των ομίλων του Europa League. Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει Βιγιαρεάλ, την Μπριζ και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

"Πιστεύω ότι δεν πρέπει να βάζουμε μακροπρόθεσμους στόχους. Ενα ένα τα παιχνίδια. Οσον αφορά την κλήρωση είναι δύσκολη, αλλά χαίρομαι που θα πάμε στο Ζάγκρεμπ απ' όπου κατάγομαι. Ηδη πολλοί φίλοι μου μού λένε ότι θα έρθουν να με υποστηρίξουν…".

Δανεικός στη Νάπολι ο Γεμπντά


Ο ποδοσφαιριστής μετακόμισε το 2008 στην Πορτογαλία για τους "αετούς της Λισαβόνας ", αλλά ο τεχνικός της ομάδας, Χόρχε Χέσους δεν τον υπολογίζει και έτσι προτιμήθηκε να παραχωρηθεί, ώστε να έχει χρόνο συμμετοχής.Η καριέρα του Γάλλου ξεκίνησε το 2004 στην Οσέρ, με τη Με Μανς να αποτελεί το 2007 τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.Ύστερα από έναν χρόνο τον απέκτησε η Μπενφίκα, χωρίς όμως να μπορεί να καθιερωθεί. Πέρσι αγωνίστηκε με τα χρώματα της Πόρτσμουθ, ενώ φέτος θα αγωνίζεται στη Νάπολι.

Ο Γεμπντά, έχει αγωνιστεί με όλες τις μικρές εθνικές της Γαλλίας, ωστόσο, το καλοκαίρι του 2010 τον είδαμε να συμμετέχει στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής για λογαριασμό της Αλγερίας.

Κάρλος Ρουίζ-Γουστάρω να σκοράρω»


Τις δυσκολίες που διέπουν τον όμιλο του Άρη χαρακτήρισε ο Κάρλος Ρουίζ ο οποίος ωστόσο μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον κόσμο των «κίτρινων». Τι είπε για τον ίδιο αλλά και το ματς με την Καβάλα. Ο παίκτης από τη Γουατεμάλα μίλησε στην εφημερίδα «Sportday».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είναι ένας δύσκολος όμιλος. Θα παίξουμε με δυνατές ομάδες και το έργο μας δεν θα είναι εύκολο. Η ομάδα πρέπει να κάνει το απόλυτο στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η έδρα μας πρέπει να είναι το «όπλο» μας», είπε αρχικά και πρόσθεσε

«Είναι ένας δύσκολος όμιλος. Θα παίξουμε με δυνατές ομάδες και το έργο μας δεν θα είναι εύκολο. Θα αντιμετωπίσουμε την εν ενεργεία κάτοχο του τροπαίου, την Ατλέτικο Μαδρίτης, μια δυνατή ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές όπως είναι η Λεβερκούζεν και με την πρωταθλήτρια Νορβηγίας, τη Ρόζεμποργκ. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν μας φοβίζουν.

Αντιθέτως, εμείς από την πλευρά μας θα τα δώσουμε όλα και θα εξαντλήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε για την πρόκριση. Φυσικά, δεν είμαστε το φαβορί. Ομως, η ομάδα μέρα με τη μέρα γίνεται ολοένα και καλύτερη και θα προσπαθήσουμε να διαφοροποιήσουμε τα πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αν θέλουμε να κάνουμε την υπέρβαση, δεν πρέπει να χάσουμε ούτε ένα βαθμό μέσα στην έδρα μας. Η ομάδα πρέπει να κάνει το απόλυτο στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Η έδρα μας πρέπει να είναι το "όπλο" μας»

Για τον ίδιο σημείωσε

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον Αρη και θ' αγωνιστώ με τη φανέλα του στην Ευρώπη κόντρα σε σπουδαίες ομάδες. Για κάθε επιθετικό είναι το ιδανικό σενάριο να ξεκινάει με δύο γκολ. Είμαι αισιόδοξος ότι μόλις φτάσω στο 100% θα δείτε έναν ακόμα καλύτερο Ρουίζ. Χάρηκα πολύ που βοήθησα με τα δυο γκολ που πέτυχα, αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι αυτή είναι και η δουλειά μου».

Για το ματς πρεμιέρα με τη Καβάλα:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ξεκινάει το ελληνικό πρωτάθλημα. Εμείς θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και θα μπούμε στη διοργάνωση με τη δυναμική που έχουμε αποκτήσει από την Ευρώπη. Στόχος μας φυσικά είναι να ξεκινήσουμε στο πρωτάθλημα όπως και στην Ευρώπη».

Ηρακλής-Με όνειρα και φιλοδοξίες


Έτοιμος να εισχωρήσει για μία ακόμη χρονιά στους μεγάλους της Σούπερ Λιγκα, είναι ο Ηρακλής που φιλοξενεί απόψε το βράδυ τον Ολυμπιακό στο Καυταντζόγλειο Στάδιο (20:30, Novasports1).

Οι Θεσσαλονικείς του Μαρίνου Ουζουνίδη θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Βίκτορ Γιάκομπ για το παιχνίδι με την ομάδα του Πειραιά, ωστόσο ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να χρησιμοποιήσει αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεση της ομάδας.

Με 4-3-2-1 για τη νίκη

Οι «Κυανόλευκοι» θέλουν να μπουν με το δεξί στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκα κόντρα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Στη προσπάθεια αυτή ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με την εξής σύνθεση:

Ο Ελευθερόπουλος θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια του «Γηραιού» με την αμυντική διάταξη να απαρτίζεται από τους Αραμπατζή και Λίμα στις πτέρυγες, ενώ κεντρικό δίδυμο θα είναι οι Χοσέμι και Κατσαμπής.

Στο χώρο του κέντρου Παπαστεριανός και Καρλίνιος θα είναι στα χαφ ενώ δεξιά θα βρίσκεται ο Κομπαγιάσι με τον Γκαρσία αριστερά. Στη θέση «10» θα είναι ο Μάρα ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο killer του περσινού ματς στο Καραισκάκη Βέλλιος.

Απόντες για τον Ουζουνίδη είναι ο τιμωρημένος Γιάκομπ ενώ θα απουσιάσει και ο Κρέιτσι.

«Μπλε καμίνι»

Περισσότεροι από 15.000 οπαδοί του «Γηραιού» θα δώσουν σήμερα το παρών για να δουν και να υποστηρίξουν την ομάδα τους στο δύσκολο παιχνίδι- πρεμιέρα με αντίπαλο την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Παράλληλα, από τη διοίκηση εκφράζεται αισιοδοξία για το σημερινό ματς αναφορικά με την άντληση κερδών που είναι σημαντικός τομέας για την ομάδα.

Φωτο Ημερας


Ολα τα λεφτα................................

Ο Αργεντινός Φρανκού ο 15ος


Την απόκτηση του Εμανουέλ Φερνάντες Φρανκού ανακοίνωσε ο Αστέρας Τρίπολης: "Ο Αστέρας προχώρησε στην 15η του φετινή μεταγραφή αποκτώντας τον Αργεντινό επιθετικό Εμμανουέλ Φερνάντες Φρανκού. Ο Φρανκού γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 1986, έχει ύψος 1.77 και με προσόντα του την ταχύτητα, την διεισδυτικότητα και την καλή αντίληψη των φάσεων στη μεγάλη περιοχή θα δώσει λύσεις στο επιθετικό τομέα του Αστέρα".

Τα στατιστικά του Φρανκού τα τελευταία πέντε χρόνια:
2005-06:..........Βελέζ Σάρσφιλντ 8/2
2006-07:..........Βελέζ Σάρσφιλντ 8/-
2007-08(α):......Βελέζ Σάρσφιλντ 9/-
2007-08(β):......Ολίμπια 13/2
2008-09:.........Ταγέρες 15/1
2009-10:.........Χιμνάσια Χουχούι 26/4

Αυλαία στην Πριμέρα Ντιβιζιόν


Ανοίγει το Σάββατο η αυλαία του ισπανικού πρωταθλήματος για την περίοδο 2010-2011, το οποίο δεν φέρει πλέον απλά τον τίτλο του πιο θεαματικού στην Ευρώπη, αλλά είναι... πασπαλισμένο και από τη «χρυσόσκονη» της κατάκτησης του Μουντιάλ από την εθνική ομάδα της χώρας.

Μία πλειάδα αστέρων παγκόσμιας κλάσης θα κοσμήσει και φέτος τα γήπεδα της πριμέρα ντιβιζιόν, όμως το νόμισμα έχει και μία άλλη, σαφώς πιο σκοτεινή όψη: η διαφορά των δύο «αιωνίων» αντιπάλων, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, από τις υπόλοιπες ομάδες μοιάζει να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, ενώ αρχίζουν και κάνουν την εμφάνισή τους σε κάποιους συλλόγους σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Σαν αυτά που υποχρέωσαν την (τρίτη πέρυσι, αλλά 28 βαθμούς μακριά από την κορυφή) Βαλένθια να πουλήσει τους δύο καλύτερους παίκτες της και την UEFA να αποβάλει τη Μαγιόρκα από το Γιουρόπα Λιγκ.

Η φετινή κούρσα για τον τίτλο θα έχει και πάλι δύο διεκδικητές. Η Μπαρτσελόνα διαθέτει έτσι κι αλλιώς την πιο ποιοτική ομάδα στον κόσμο και χρειαζόταν απλά να κρατήσει τον κορμό της. Οχι απλά το έκανε, αλλά πρόσθεσε στο δυναμικό της παίκτες όπως ο Βίγια, ο Μασεράνο και ο Αντριάνο, που την ισχυροποιούν ακόμη περισσότερο. Από την άλλη πλευρά, η σημαντικότερη μεταγραφή της Ρεάλ είναι φυσικά η πρόσληψη του Ζοσέ Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία, με τον Πορτογάλο να υπόσχεται αυτό που για τους φίλους της «βασίλισσας» είναι το... αυτονόητο: τίτλους παντού και θεαματικό ποδόσφαιρο. Οι προσθήκες των Οζίλ, Κεντίρα και Ντι Μαρία δεν έχουν τη λάμψη των μεταγραφών προηγουμένων ετών, αλλά έτσι κι αλλιώς από τους «μερένγκες» αυτό που έλειπε ήταν η ουσία και όχι τα ονόματα.

Από εκεί και πέρα, μάλλον μιλάμε για... άλλο πρωτάθλημα. Η Βαλένθια πούλησε Βίγια και Σίλβα (στη Μάντσεστερ Σίτι) για να αποφύγει τη χρεοκοπία, έχασε και κάποια «εργαλεία» όπως ο Ζίγκιτς και ο Μαρτσένα και η αποστολή της προβλέπεται πολύ δύσκολη, δεδομένου ότι θα έχει παράλληλα και υποχρεώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πολύ θα ήθελε και η Σεβίλη να έχει τον ίδιο «πονοκέφαλο», αλλά οι δύο ήττες από την Μπράγκα την «υποβίβασαν» στο Γιουρόπα Λιγκ και μετέτρεψαν τον Αντόνιο Αλβαρεθ στον πρώτο υποψήφιο προς απόλυση προπονητή.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης δύσκολα θα πάει χειρότερα από πέρυσι (στο πρωτάθλημα) και ακόμη πιο δύσκολα θα επαναλάβει τον ευρωπαϊκό θρίαμβό της. Τουλάχιστον ο Κίκε Σάντσεθ Φλόρες δουλεύει την ομάδα από την αρχή της χρονιάς, Φορλάν και Αγουέρο φοράνε ακόμη τα ερυθρόλευκα και αποκτήθηκαν καλοί παίκτες στην άμυνα (Φιλίπε Λουίς, Γκοντίν) που είναι εδώ και χρόνια η «αχίλλειος πτέρνα» των «ροχιμπλάνκος». Βελτιωμένη δείχνει και η Βιγιαρεάλ, με τον Μαρτσένα να αντικαθιστά τον Γκοντίν και τον Μπόρχα Βαλέρο να προσθέτει ποιότητα στο κέντρο, αλλά το «κλειδί» είναι να μείνουν υγιείς οι Καθόρλα και Σένα. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο με την αμιγώς βασκική ομάδα και το... κολασμένο «Σαν Μαμές» θα είναι και πάλι υπολογίσιμη και όλο και κάποια έκπληξη -όπως η Μαγιόρκα πέρυσι- ενδέχεται να προκύψει. Ολα αυτά, όμως, με φόντο την έξοδο στην Ευρώπη και με «ταβάνι» την τρίτη θέση...

Η πρεμιέρα θα διεξαχθεί σε τρεις ημέρες, αφού η Ατλέτικο θα αγωνιστεί τη Δευτέρα με τη Σπόρτινγκ Χιχόν, λόγω της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Η Μπαρτσελόνα αρχίζει τις υποχρεώσεις της από το Σανταντέρ απέναντι στην τοπική Ρασίνγκ και η Ρεάλ στις Βαλεαρίδες με τη Μαγιόρκα, η Βαλένθια δοκιμάζεται στη Μάλαγα και η Σεβίλη στη Βαλένθια απέναντι στην έτερη ομάδα της πόλης, τη «νεοφώτιστη» Λεβάντε.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Χέρκουλες-Αθλέτικ Μπιλμπάο 28/8
Μάλαγα-Βαλένθια 28/8
Λεβάντε-Σεβίλη 28/8
Λα Κορούνια-Σαραγόσα 29/8
Εσπανιόλ-Χετάφε 29/8
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Βιγιαρεάλ 29/8
Οσασούνα-Αλμερία 29/8
Σανταντέρ-Μπαρτσελόνα 29/8
Μαγιόρκα-Ρεάλ Μαδρίτης 29/8
Ατλέτικο Μαδρίτης-Σπόρτινγκ Χιχόν 30/8

Στην Φούλαμ ο Σαλσίδο


Στη Φούλαμ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κάρλος Σαλσίδο, καθώς ο λονδρέζικος σύλλογος απέκτησε τα δικαιώματά του από την Αϊντχόφεν. Ο διεθνής Μεξικανός επιθετικός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη φιναλίστ του περσινού Γιουρόπα Λιγκ και θα αντικαταστήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Πολ Κοντσέκσι, ο οποίος αναμένεται να μετακινηθεί στη Λίβερπουλ.

"Είναι μία πολύ ποιοτική προσθήκη που θα μας βοηθήσει να βελτιωθούμε", δήλωσε ο τεχνικός των "κότατζερς", Μαρκ Χιουζ, που είχε εντυπωσιαστεί από τις εμφανίσεις του Σαλσίδο στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Σε Μπενφίκα και Σεβίλη οι Χλεμπ και Κάσερες


Στο δανεισμό των Αλεξάντερ Χλεμπ και Μάρτιν Κάσερες προχώρησε η Μπαρτσελόνα, σε Μπενφίκα και Σεβίλλη αντίστοιχα. Ο Λευκορώσος μέσος και ο Ουρουγουανός αμυντικός είχαν υπογράψει μαζί το 2008 στους Καταλανούς, ωστόσο, επί των ημερών του Πεπ Γκουαρντιόλα στο τιμόνι της ομάδας δεν υπολογίζονται. Την περασμένη περίοδο ο Χλεμπ είχε παραχωρηθεί δανεικός στη Στουτγκάρδη, ενώ ο Κάσερες στη Γιουβέντους.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα η εκ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού στον 4ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ είχε ανακοινώσει την απόκτηση του Μασεράνο από τη Λίβερπουλ έναντι του ποσού των 22 εκ. ευρώ. Οι "μπλαουγκράνα" κινούνται, τέλος, για την παραχώρηση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στη Μίλαν έναντι 40 εκ. ευρώ.

Πήρε Τονέλ η Ντιναμό Ζάγκρεμπ


Την απόκτηση του Πορτογάλου αμυντικού Τονέλ ανακοίνωσε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, λίγες ώρες μετά την κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, που έφερε τους πρωταθλητές Κροατίας αντιμέτωπους με τον ΠΑΟΚ.

Ο Αντόνιο Λεονέλ Βιλάρ Νογκέιρα ντε Σόουζα (αυτό είναι το πλήρες όνομα του 30χρονου παίκτη) αγωνιζόταν από το 2005 στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει και τη φάνελα της Πόρτο, καθώς και αυτές των Ακαντέμικα και Μαρίτιμο.

Η Ντιναμό δεν έδωσε στη δημοσιότητα τις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, τονίζει όμως ότι έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη, καθώς δεν αγωνίστηκε με την πορτογαλική ομάδα στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Δανεικός στη Γιουβέντους ο Κουαλιαρέλα


Η Γιουβέντους απέκτησε ως δανεικό από τη Νάπολι τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα, ενισχύοντας έτσι την επιθετική της γραμμή ενόψει της έναρξης του ιταλικού πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, η συμφωνία των δύο συλλόγων προβλέπει αντίτιμο 4.5 εκατ. ευρώ για φέτος για οψιόν αγοράς του το επόμενο καλοκαίρι αντί 10.500.000.

Οι αποδοχές του 27χρονου διεθνή θα ανέρχονται στα 2 εκατ. ευρώ ετησίως.

Νιόπλιας: "Δεν μπορούμε να σταματήσουμε εδώ". Κεχαγιάς: "Το πιστέψαμε"


Ούτε με το αποτέλεσμα ούτε με την εμφάνιση των παικτών στην ισόπαλη πρεμιέρα με την Ξάνθη ήταν ικανοποιημένος ο Νίκος Νιόπλιας. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, εκτός από το παιχνίδι, μίλησε και για τον Λουίς Γκαρσία.Χαρακτηριστικά τόνισε: "Είχαμε ένα καλό ξεκίνημα στο πρώτο ημίχρονο, σημειώσαμε το γκολ και πιστεύω ότι έπρεπε να είχαμε σημειώσει άλλο ένα. Από ένα διάστημα και μετά όμως χάσαμε τον ελέγχο, κάναμε πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις και πίστεψε η Ξάνθη ότι μπορεί να κάνει κάτι. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλά αμυντικά και είχαμε με τους Γκοβού-Νίνη την ευκαιρία να τελειώσουμε παιχνίδι. Δυστυχώς στη μόνη φάση που έγινε στην περιοχή μας, αδρανήσαμε πάρα πολύ, παρόλο που η μπάλα ήρθε από ψηλά. Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει αυτό το γκολ.

Μετά την ισοφάριση κι αφού δεν είχαμε τον κόσμο να μας σπρώξει, δημιουργήσαμε φάσεις με σπασμωδικές ενέργειες. Μάλιστα έτσι όπως εξελισσονται αυτά τα ματς μπορείς εύκολα να τα χάσεις. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε εδώ, πρέπει να προχωρήσουμε. Δεν μαρκάραμε, δεν ελέγχαμε το παιχνίδι, κάναμε βεβιασμένες ενέργειες, κρατούσαμε αναίτια την μπάλα, δεν είχαμε σωστές τοποθετήσεις. Είχαμε μακρινές αποστάσεις, αυτή είναι η αλήθεια. Βελτιώσαμε την εικόνα με τον Καραγκούνη αλλά όσο περνούσα η ώρα, γινόταν δυσκολότερο.

Ομαδικό άθλημα είναι, αν δεν έχεις σε καλή κατάσταση πολλούς παίκτες, η εικόνα δεν είναι η καλύτερη. Πάλι όμως θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι, αλλά δώσαμε το δικαίωμα στην Ξάνθη. Ακόμη και χωρίς ακόμη έναν επιθετικό, θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει γκολ. Θα είχαμε σίγουρα μια λύση παραπάνω, αν είχαμε τον Τζιμπρίλ. Πάντως και ο Πετρόπουλος ήταν μέσα στις φάσεις, πέτυχε και το γκολ.

Πρέπει να δούμε σε ποια κατάσταση είναι ο Γκαρσία, δεν το γνωρίζω Μπορεί να παίξει στα πλάγια ή πίσω στο επιθετικό ή στο 4-4-2 δίπλα στον επιθετικό. Αν αδειάσει θέση μπορεί να γίνει κάτι, αλλά μην μιλάμε θεωρητικά, δεν είναι σωστό. Έχουμε έμπειρους παίκτες, πρέπει να τα ξεπερνάμε αυτά. Το κακό είναι ότι δεν έχουμε παιχνίδια για να βρούμε ρυθμό. Είναι διαφορετικά αν έχεις παιχνίδια. Αν δεν παίξουμε με τον Άρη θα είναι σοβαρό το θέμα. Μόνο με προπόνηση δεν μπορείς να βρεις ρυθμό
". Ο προπονητής της Ξάνθης, Νίκος Κεχαγιάς, δήλωσε από την πλευρά του: "Ήταν ένα καλό αποτέλεσμα, το οποίος μας δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, όμως εμείς κάναμε ένα καλό δεύτερο και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Σίγουρα είναι η αρχή του πρωταθλήματος ακόμη. Είχαμε αρνητικά, είχαμε και θετικά στοιχεία, γι' αυτό και θα συνεχίσουμε τη δουλειά. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί στο δεύτερο ημίχρονο κατάλαβαν ότι μπορούν να χτυπήσουν το παιχνίδι κι έκαναν αυτό που έπρεπε. Καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό και καλή πορεία στην Ευρώπη".

Tenorio - Στοίχημα...Τρία δίκαια φαβορί ...

Επιμέλεια-Tenorio


Την καλησπέρα μού σε όλα τα φιλαράκια.


Δεν μού πολύ - γεμίζει το μάτι το σημερινό πρόγραμμα, έχω την εντύπωση καί μάλλον δεν κάνω λάθος, αύριο έχει πολύ καλύτερες επιλογές , πίο πολλά καί ενδιαφέροντα παιχνίδια.Στην θεωρία πάντα βέβαια οί καλές επιλογές , καθώς το τι θα γίνει τώρα στο τέλος, το ξέρει μόνο ο Παντοδύναμος.


Πάμε στα σημερινά να δούμε τι υπάρχει.


Varese - Atalanta (2)

Tην έκπληξη τις αγωνιστικής πραγματοποίησε στην πρεμιέρα η Varese , καθώς έβγαλε ηχηρό διπλό μέσα στην έδρα της Torino.Τελείως διαφορετικό το σημερινό παιχνίδι, αφού σαν γηπεδούχος η Varese θα πρέπει αυτή τώρα να πάρει προτοβουλία καί να κάνει το παιχνίδι της.Απέναντι τις η Atalanta, μιά έμπειρη καί δυνατή ομάδα πού θα διεκδικήσει με καλές πιθανότητες την επιστροφή της στο Championato.

Θεωρώ ανώτερη σαν φανέλα, σαν ιστορία, σαν εμπειρία ομάδας την Atalanta, είναι δίκαια το φαβορί της αναμέτρησης , καί της δίνω προβάδισμα γιά την νίκη.


Επιλογή μού το διπλό της Atalanta σε απόδοση (2.35)


Arles - Rennes (2)

Πολύ κακό το ξεκίνημα γιά την νεοφώτιστη Arles, η οποία συμλήρωσε 3 σερί ήττες, στα 3 πρώτα μάτς τού πρωταθλήματος.Δύσκολα τα πράμματα γιά τούς γηπεδούχους, καθώς είναι ένα από τα πρώτα φαβορί γιά να αποχαιρετήσουν την κατηγορία.

Περισσότερο στα κέφια της Rennes πιστεύω θα κριθεί το παιχνίδι , όπως καί να το κάνουμε, είναι σαφώς καλύτερη καί πίο έμπειρη ομάδα στην κατηγορία, σε σχέση με την νεοφώτιστη Arles.


Θα ρισκάρω στο διπλό της Rennes σε απόδοση (2.25)


Lorient - Lyon (2)

Με την Lorient παίζει η Lyon , δεν παίζει ούτε με καμιά Marseile ούτε με καμιά Bordeaux.Πιστεύω είναι στα μέτρα της, καί μπορεί να την κερδίσει. Όταν έχω το διπλό σε απόδοση (2.40) δεν έχω να πω καί πολλά πολλά, παίζω διπλό Lyon καί ας φάω μία ντουζίνα γκόλ.




Στη σούμα , τριάδα καρφί με : Atalanta - Rennes - Lyon


Kαλά να είστε, υγεία να έχουμε , καλά να περνάμε, τα σέβη μού...