Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΑΕΛ-Ατρόμητος (28/8, 18:15GR)


Σε ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί ανάμεσα σε δυο ομάδες που έχουν ενισχυθεί και έχουν υψηλούς στόχους ενόψει της νέας περιόδου, η ΑΕΛ υποδέχεται το απόγευμα του Σαββάτου (28/8, 18:15GR) τον Ατρόμητο στο Αλκαζάρ για την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος.

Με βλέψεις για την πρώτη εξάδα ξεκινάνε φέτος οι βυσσινί και οι περιστεριώτες και θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους, παίρνοντας την πρώτη τους νίκη.

"Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που έχει ένα πλεονέκτημα όσον αφορά στη συνοχή. Έχει κάνει μόλις δύο προσθήκες στο ρόστερ του, οπότε οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που έχει δουλεύουν όλοι μαζί από πέρσι. Είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο.

Έχουμε δίψα για διάκριση και νοοτροπία νικητή γιατί οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές μας έχουν μεγάλες παραστάσεις και τεράστιες εμπειρίες από ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Αυτό που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι η ΑΕΛ να παρουσιαστεί όπως ακριβώς τελείωσε το περσινό πρωτάθλημα. Με δίψα για τη νίκη, με πίεση στον αγωνιστικό χώρο, με πολλές ευκαιρίες για γκολ και με καλή αμυντική οργάνωση", τόνισε ο τεχνικός της ΑΕΛ.

Ο Γιάννης Παπακώστας θα έχει στην διάθεσή του και τον Ντζιτζάπ Γκέρεμι, μολονότι ο καμερουνέζος άσος βρίσκεται μόλις 3 μέρες στον Κάμπο.

Ολα δείχνουν ότι θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της λαρισινής ομάδας δίνοντας την πρώτη του παράσταση μπροστά στο κοινό των θεσσαλών, αν και δεν θα βρίσκεται στην ενδεκάδα.

Εκτός βασικού σχήματος θα είναι όπως όλα δείχνουν και οι Κουζέν-Κανόμπιο. Βέβαια υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να πάρουν χρόνο συμμετοχής, ανάλογα και με την εξέλιξη του αγώνα.

Βιέρα και Αμπάρης διεκδικούν με ίσες πιθανότητες τη θέση κάτω από τα γκολπόστ. Οι υπόλοιποι δέκα θα είναι οι Νταμπίζας – Ταυλαρίδης στο κέντρο της άμυνας, με τον Βελάσκο από τα δεξιά και τον Βενετίδη από τα αριστερά. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Ρομέου και Ιγκλέσιας. Πιο μπροστά οι Μπλάζεκ, Μετίν και Πούρι και στην κορυφή ο Μακίνουα σε διάταξη 4-2-3-1.

Στην αποστολή μετέχουν 20 παίκτες: Βιέρα, Αμπάρης, Βελάσκο, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Ταλ, Βενετίδης, Κατσιαρός, Ιγκλέσιας, Ρομέου, Μετίν, Κανόμπιο, Πούρι, Μπλάζεκ, Γκέρεμι, Αμπουχατζίρα, Κουζέν, Μακίνουα, Κολοβέτσιος, Σίμιτς.

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Δώνης επιστρέφει στο Αλκαζάρ για άλλη μια φορά σαν αντίπαλος και θέλει να το καλύτερο για την ομάδα του.

Ο Θεσσαλονικιός τεχνικός θα παρατάξει τον Ατρόμητο με σκοπό το τρίποντο και πιστεύει πολύ στις δυνατότητες της ομάδας, όπως τόνισε και στην συνέντευξη Τύπου στα μέσα της εβδομάδας.

"Στο παιχνίδι της πρεμιέρας με την ΑΕΛ θέλουμε το αποτέλεσμα που θα μας δώσει καλύτερη ψυχολογία. Για εμάς το καλό αποτέλεσμα είναι μόνο η νίκη. Παρακολουθήσαμε την ΑΕΛ σε κάποια φιλικά ματς. Σε αυτά που την είδαμε ήταν κακή αλλά δε μας ξεγελά η εικόνα των φιλικών παιχνιδιών. Ξέρουμε ότι η ΑΕΛ έχει παίκτες με προσωπικότητα, ωστόσο θεωρούμε ότι είμαστε καλύτεροι από αυτήν και ατομικά και συνολικά", τόνισε ο 41χρονος τεχνικός.

Εκτός αποστολής έμειναν όπως αναμενόταν οι Μπρίτο και Σκόνδρας που είναι τραυματίες.

Οι είκοσι εκλεκτοί του Δώνη, από τους οποίους θα αποκλειστούν δύο, είναι οι εξής: Μιχαηλίδης, Σάντκβιστ, Νάστος, Σαμπού, Καμαρά, Αναστασάκος, Σφακιανάκης, Σαρμιέντο, Μελισσάς, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Τάτος, Καραγκούνης, Φαβάλι, Περόνε, Καραλής, Σαγκανόφσκι, Μπάλας, Αθανασίου, Νεμπεγλέρας.

Στο Αλκαζάρ αναμένεται να βρεθούν αρκετοί οπαδοί της ΑΕΛ, αφού οι βυσσινοί έχουν ζεσταθεί με τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις που έχει κάνει ο Κώστας Πηλαδάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις δύο φορές έχει καταφέρει να φύγει χωρίς ήττα από τη Λάρισα ο Ατρόμητος. Η πρώτη ήταν πριν από 34 χρόνια, όταν και απέσπασε "λευκή" ισοπαλία 0-0 και η άλλη πέρυσι (2-2).

Στο μεσοδιάστημα, η ΑΕΛ υποδέχτηκε άλλες τέσσερις φορές τον Ατρόμητο και τον κέρδισε και στις 4 περιπτώσεις, με συνολικά γκολ 9-2

ΛΑΡΙΣΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΚΟΡ
1974-75 0-0
1980-81 3-0
2005-06 2-1
2006-07 2-1
2007-08 2-0
2009-10 2-2

Δεν υπάρχουν σχόλια: