Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: 73-54

http://www.sport24.gr/ast/cov/pa/panathinaikos_2010_5_26_22_45_46_b.jpgΠάρτυ του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ αποτέλεσε ο πρώτος τελικός των πλέι οφ. Οι "πράσινοι" επικράτησαν με το εμφατικό 73-54 απέναντι στον τραγικό Ολυμπιακό (0/23 τρίποντα) που επεφύλαξε μία από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις για ένα από τα πλέον σημαντικά ματς της χρονιάς.Τα δεκάλεπτα: 19-16, 41-26, 66-42, 73-54

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Σπανούλης 7(2), Περπέρογλου 6(1), Μπατίστ 13, Φώτσης 13(4), Γιασικεβίτσιους 2, Νίκολας 5(1), Τσαρτσαρής 10(1), Διαμαντίδης 7(1), Πέκοβιτς 10, Καλάθης.

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Πεν 2, Τσίλντρες 7, Βούισιτς 3, Μπουρούσης 9, Μπέβερλι, Κλέιζα 13, Μαυροκεφαλίδης, Τεόντοσιτς 10, Σχορτσιανίτης 6.

Απολύθηκε από την Πόρτο ο Φερέιρα


Ο τεχνικός της Πόρτο, Ζεσουάλδο Φερέιρα Στην απόλυση του Ζεσουάλδο Φερέιρα προχώρησε σήμερα η Πόρτο, όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του πορτογαλικού συλλόγου. Στο κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι "δράκοι" δεν αναφέρεται ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του έμπειρου τεχνικού. Ένας από τους υποψήφιους φέρεται πως είναι ο Λάζλο Μπόλονι.


Ο Φερέιρα ανέλαβε την Πόρτο το 2006 ερχόμενος από την Μποαβίστα και οδήγησε την ομάδα του Οπόρτο σε τρεις τίτλους και δύο Κύπελλα.

Στο παρά... δύο πήρε το βαθμό ο Ιωνικός


Φάση από τον αγώνα Ιωνικός - Ρόδος Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι του Ιωνικού με τη Ρόδο στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι άουτ. Συναρπαστικό το φινάλε στο ματς, καθώς τα δύο τέρματα σημειώθηκαν στα τελευταία δεκαέξι λεπτά, ενώ λίγο πριν ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι (στο 88'), οι Ροδίτες είχαν δύο δοκάρια!

Στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης ο Ιωνικός ήταν αυτός που διατηρούσε τον έλεγχο. Η ομάδα της Νεάπολης προσπάθησε να ασκήσει πίεση στην εστία των φιλοξενούμενων, όμως η καλή αμυντική λειτουργία των "ελαφιών" δεν επέτρεψε στους επιθετικούς του συγκροτήματος του Βασίλη Βούζα να φτάσουν στο γκολ.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στην επανάληψη με τον Ιωνικό να έχει την υπεροχή. Ωστόσο, στο 74' η Ρόδος κατάφερε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους καθώς έφτασε στο γκολ με κεφαλιά του Πελέκη έπειτα από σέντρα που επιχείρησε από δεξιά ο Λουτσιάνο.

Το γκολ αυτό έδωσε... φτερά στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν δύο δοκάρια στο 80' και στο 83' σε σουτ που επιχείρησε ο Λουτσιάνο.

Ωστόσο, ο Ιωνικός βρήκε το σθένος να αντιδράσει και στο 88' ισοφάρισε με κεφαλιά του Κριστόρι έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σάλτο αποσπώντας το βαθμό της ισοπαλίας.

Ιωνικός (Βασίλης Βούζας): Πουρής, Μπάγιτς, Λανγκλέ (70' Γεωργίου), Κριστόρι, Τσερκέζος, Μακράκης, Σάλτο, Χαλαουάνι (64' Σιδέρης), Γάλας (55' Γιόνδης), Κεφαλούκος, Μπέριος.
Ρόδος (Γιώργος Στράντζαλης): Παναγιωτόπουλος, Γ. Καντιμοίρης (70' Ζιλβάν), Πρίπου, Πελέκης, Παπαδημήτρης, Λάζετιτς (92' Κακλαμάνος), Μπιμπίρης, Ιράλα, Λουτσιάνο (93' Αγγελόπουλος), Δανάς, Στ. Καντιμοίρης

Νίκη παραμονής η Δόξα Δράμας


Οι παίκτες της Δόξας Δράμας πανηγυρίζουν ένα από τα δύο γκολ εις  βάρος του Θρασύβουλου Σημαντική νίκη με 2-0 σε βάρος του Θρασύβουλου πέτυχε η Δόξα Δράμας για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι άουτ και πραγματοποίησε σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία. Δίκαια κέρδισε το συγκρότημα του Στράτου Βουτσακέλη. Κακή εμφάνιση για τους Αθηναίους, που υποτάχθηκαν φυσιολογικά στους αντιπάλους τους.

Η μακεδονική ομάδα επέβαλε από την αρχή της αναμέτρησης το δικό της ρυθμό και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Οι "μαυραετοί" άσκησαν ασφυκτική πίεση στην εστία του Θρασύβουλου, καλύτερος παίκτης του οποίου ήταν ο τερματοφύλακας Μπαρτζώκας καθώς πραγματοποίησε σωρεία θετικών επεμβάσεων.

Ωστόσο, στο 26' δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να αποτρέψει το πρώτο γκολ των γηπεδούχων, που σημειώθηκε με σουτ του Χλωρού.

Στην επανάληψη, η Δόξα ήταν το ίδιο καλή και στο 62' κατάφερε να παραβιάσει για δεύτερη φορά την εστία των "πράσινων" με δυνατό σουτ του Πινδώνη. Η μακεδονική ομάδα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στην προσπάθειά της να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα και μαζί και τη σημαντική νίκη.

Δόξα Δράμας (Στράτος Βουτσακέλης): Τοπαλίδης, Παρμαξίδης, Χλωρός, Τσιμπλίδης (64' Χ. Μουρατίδης), Πινδώνης, Μπαξεβανίδης, Μαχαιρούδης (72' Τσουκαλάς), Αγγος, Πακάλτσης, Σαμαράς, Μαρκόφσκι (80' Βαν Ες).
Θρασύβουλος (Αντώνης Μανίκας): Μπαρτζώκας, Χατζηπαντελίδης, Κονέσνι, Ζώνας, Βασιλείου, Χ. Μίχος (62' Κόζλεϊ), Σπ. Μίχος, Κατσίκης, Σαπάνης (58' Τσούτσουρας), Κλούσενερ, Παληγεώργος (46' Ντοριβάλ)

Κέρδισε και ελπίζει ο Εθνικός!


Οι παίκτες του Εθνικού πανηγυρίζουν το γκολ του Σουμπίνιο Σημαντική νίκη με 2-1 σε βάρος του Πιερικού πήρε ο Εθνικός στο Αιγάλεω για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ και δικαιούται να ελπίζει στη διεκδίκηση της ανόδου. Ανώτεροι οι "κυανόλεκοι" στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, ανέβηκαν στην επανάληψη οι Κατερινιώτες αλλά δεν απέφυγαν την ήττα.

Ο Εθνικός κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ με την εκπνοή του πρώτου μέρους με εκτέλεση φάουλ του Σουμπίνιο.

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και στο 49' έφτασαν και σε δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Φερέιρα έπειτα από σέντρα που επιχείρησε ο Παγώνης.

Από την πλευρά τους, οι Κατερινιώτες... ξαναμπήκαν στο ματς στο 64' με πέναλτι που κέρδισε ο Θάνος από τον Παγώνη και μετέτρεψε σε γκολ ο Μαρτίνες.

Ο Πιερικός αναζήτησε το γκολ της ισοφάρισης και λίγο έλειψε να το πετύχει στο 83' αλλά ο Ολγκίν νικήθηκε στο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα Συμεωνίδη.

Τελικά, ο Εθνικός κράτησε -έστω και δύσκολα- τη σπουδαία νίκη μέχρι τέλους.

Εθνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Συμεωνίδης, Ψιάνος, Παγώνης, Μοσχογιάννης, Σύρος, Σιλιγαρδάκης, Σουμπίνιο, Κορακάκης, Ροντρίγκο, Φερέιρα (60' Τσεμπερίδης), Φαρινόλα (87' Καρακώστας).
Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Τασίδης, Εξουζίδης, Γιαζιτζόγλου (84' Γκουγκουλιάς), Παντελιάδης, Μακρής, Μαρτίνεζ, Φρέντερικς (74' Ρέγιες), Θάνος, Ολγκίν.

"Διπλό" ανόδου ο Πανσερραϊκός στο Ηράκλειο!


Γεωργιάδης και Τάντιτς πανηγυρίζουν... Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 1-0 σε βάρος του ΟΦΗ πέτυχε ο Πανσερραϊκός για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ και πλέον βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Τάντιτς πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, η οποία είχε ένταση και διακοπές.

Η ομάδα της Κρήτης ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο και περιόρισε σε παθητικό ρόλο τους Μακεδόνες. Ομως, οι φιλοξενούμενοι ήταν σωστά "στημένοι" στον αγωνιστικό χώρο και έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ελάχιστα από τους αντιπάλους τους.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά και η πρώτη σημαντική φάση δημιουργήθηκε στο 67' όταν ο Πανσερραϊκός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πίτσου στον Κωνσταντινίδη.

Ωστόσο, δώδεκα λεπτά αργότερα, οι Σερραίοι έφτασαν στο γκολ με εκτέλεση κόρνερ του Τάντιτς και πήραν προβάδισμα στο σκορ. Το τέρμα αυτό προκάλεσε ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου με συνέπεια ο διαιτητής Καλόπουλος να πάρει τους βοηθούς του στο κέντρο του γηπέδου. Μετά από τρία λεπτά, πάντως, το παιχνίδι ξανάρχισε.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ωστόσο, διακόπηκε και πάλι και επανάρχισε μετά από δέκα λεπτά και αφού πρώτα ο διαιτητής μάζεψε τους παίκτες στο κέντρο και τους... μίλησε!

ΟΦΗ (Γιώργος Παράσχος): Βεζυρίδης, Κιάσσος (70' Ζορμπάς), Πίτσος, Νατσούρας, Μπερτίν, Κάλαϊτζιτς, Σταυρακάκης, Πόποβιτς, Κωνσταντινίδης, Αγρίτης (60' Βλόνταρτσικ), Ογκουνσότο (63' Μπούρμπος).
Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Κοτταράς, Γαλανόπουλος, Βοσκόπουλος, Κάστρο, Μπανγκουρά, Τάντιτς, Σκάγκλια (66' Κάλι), Κωνσταντινίδης, Λεοζίνιο, Μιχαήλ, Ζαπρόπουλος.

Ανακοίνωσε Μουρίνιο ο Πέρεθ


Ο... ξεχωριστός Ζοσέ Μουρίνιο Ο κύβος ερρίφθη και ο Ζοζέ Μουρίνιο ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τη Μαδρίτη. Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Μανουέλ Πελεγκρίνι και την αντικατάστασή του με τον Μουρίνιο, εφόσον ο Πορτογάλος βρει τη "χρυσή τομή" στη λύση της συνεργασίας του με την Ιντερ.

Αυτό σημαίνει ότι ο Πέρεθ αποκάλυψε αυτό που εδώ και μέρες είναι γνωστό, δηλαδή τη συμφωνία με τον κορυφαίο προπονητή της δεκαετίας. "Είμαστε πεπεισμένοι ότι χρειαζόμασταν μία νέα πνοή και ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι ο κατάλληλος για τη δουλειά αυτή", είπε ο πρόεδρος της "βασίλισσας".

O πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε και για τον Μανουέλ Πελεγκρίνι, αλλά ελάχιστα. Απλά είπε ότι αφοσιώθηκε στο έργο του και ότι ήταν άριστος επαγγελματίας και στη συνέχεια μίλησε και πάλι για τον Μουρίνιο. Τον χαρακτήρισε καλύτερο όλων, ενώ έκανε λόγο για την αγωνιστική του ταυτότητα που τη διακρίνουν οι αξίες, το πνεύμα αυτοθυσίας και η νίκη, συμπληρώνοντας ότι το στιλ παιχνιδιού του ταιριάζει απόλυτα στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσιες απολαβές που θα ξεπερνούν τα 10.000.000 ευρώ. Αν το πρωί της Πέμπτης ανακοινωθεί και τυπικά η λύση της συνεργασίας του με την Ιντερ, δεν αποκλείεται το απόγευμα της Πέμπτης να παρουσιαστεί στο κοινό της Μαδρίτης.

H "βασίλισσα" θα είναι ο όγδοος σταθμός στην καριέρα του και ο έκτος ως πρώτος προπονητής, αφού στις Αμαδόρα και Μπαρτσελόνα είχε άλλους ρόλους. Εχει κοουτσάρει για ένα διάστημα το 2000 την Μπενφίκα, στη συνέχεια τη Λεϊρία, την Πόρτο, την Τσέλσι, την Ιντερ και τώρα τη Ρεάλ. Σε ηλικία 47 ετών έχει προλάβει και έχει κατακτήσει τα πάντα, περισσότερες από μια φορά.

Η καριέρα του σε αριθμούς
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: 20/9/2000-5/12/2005, 11 αγώνες: 6 νίκες-3 ισοπαλίες-2 ήττες, Ποσοστό νίκης 54.55%
ΛΕΪΡΙΑ: 1/1/2001-20/1/2002, 31 αγώνες: 17 νίκες-10 ισοπαλίες-4 ήττες, Ποσοστό νίκης 54.84%
ΠΟΡΤΟ: 23/1/2002-26/5/2004, 123 αγώνες: 87 νίκες-21 ισοπαλίες-15 ήττες, Ποσοστό νίκης 70.73%
ΤΣΕΛΣΙ: 2/6/2004-20/9/2007, 185 αγώνες: 131 νίκες-36 ισοπαλίες-18 ήττες, Ποσοστό νίκης 70.81%
ΙΝΤΕΡ: 2/6/2008-........, 108 αγώνες: 67 νίκες-26 ισοπαλίες-15 ήττες, Ποσοστό νίκης 62.04%
ΣΥΝΟΛΟ: 458 αγώνες: 308 νίκες-96 ισοπαλίες-54 ήττες, Ποσοστό νίκης 67.25%

ΤΙΤΛΟΙ
ΠΟΡΤΟ (2002–2004)
* ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ (2): 2002-03, 2003-04
* ΚΥΠΕΛΛΑ (1): 2002-03
* ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ (1): 2003
* ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ (1): 2003-04
* ΚΥΠΕΛΛΟ UEFA (1): 2002-03

ΤΣΕΛΣΙ (2004–2007)
* ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ (2): 2004-05, 2005-06
* ΚΥΠΕΛΛΑ (1): 2006-07
* ΛΙΓΚ ΚΑΠ (2): 2004-05, 2006-07
* ΚΟΜΙΟΥΝΙΤΙ ΣΙΛΝΤ (1): 2005

ΙΝΤΕΡ (2008-)
* ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ (2): 2008-09, 2009-10
* ΚΥΠΕΛΛΑ (1): 2009-10
* ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ (1): 2008
* ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ (1): 2009-10

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
* UEFA ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (2): 2002–03, 2003–04
* ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (2): 2002–03, 2003–04
* ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (2): 2004–05, 2005–06
* ΙΤΑΛΙΑ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (1): 2009
* ΔΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ: ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (2): 2004, 2005
* ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (2): 2002–03, 2003–04

Μεγάλη νίκη του Αμαρουσίου


Ο Κις σκοράρει μπροστά στον Όουενς Το Μαρούσι νίκησε τον Πανελλήνιο με 75-70 στο κλειστό του Αγίου Θωμά και έκανε το 1-0 στη σειρά των μικρών τελικών. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πραγματοποίησε επί μέρους σκορ 8-2 στα τελευταία δύο λεπτά της αναμέτρησης και κατάφερε να πάρει τη σπουδαία νίκη.

Πλέον το Μαρούσι πήρε σημαντικό προβάδισμα για την κατάληψη της τρίτης θέσης, καθώς αν και δεν είχε καλή απόδοση πέτυχε τη νίκη. Ο Πανελλήνιος ήταν εξαιρετικός για ένα ημίχρονο. Στην πρώτη περίοδο προηγήθηκε με 18-13. Η ομάδα των βορείων προαστίων έβρισκε δύσκολα το δρόμο προς το καλάθι. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ιαν Βουγιούκας δεν είχε αντίπαλο κάτω από το καλάθι του Αμαρουσίου κι έτσι ο Πανελλήνιος πήρε προβάδισμα επτά πόντων (36-29) με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο τρίτο δεκάλεπτο. Το Μαρούσι μπήκε στη θέση του οδηγού και με αιχμή του δόρατος τους Μπίλι Κις και Στεφάν Νατζφέι κατάφερε να μειώσει στον ένα πόντο (53-54) με τη λήξη της τρίτης περιόδου. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν συγκλονιστικό με τις με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Με δύο βολές ο Μπίλι Κις έκανε το 67-65 ένα τρίλεπτο πριν από το τέλος. Ο Ντέβιν Σμιθ απάντησε με τρίποντο για το εκ νέου προβάδισμα του Πανελληνίου. Ένα τρίποντο του Αμαρουσίου από τον Πελεκάνο κι ένα δίποντο του Σμιθ έφεραν το παιχνίδι στην ισοπαλία (70-70). Εκεί το Μαρούσι λειτούργησε καλύτερα και στο τελευταίο λεπτό έτρεξε ένα σερί 5-0 για το τελικό 75-70.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 29-36, 53-54, 75-70

ΜΑΡΟΥΣΙ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Κις 17 (3), Λούκας 13 (1), Πελεκάνος 8 (2), Μπατής 7 (1), Χόμαν, Νάτζφεϊ 14 (4), Μαυροειδής 4, Καλάθης, Αριγκμπάμπου 3, Καϊμακόγλου 9 (1)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Ηλίας Ζούρος): Ξανθόπουλος 4, Παπαμακάριος 11 (2), Χαραλαμπίδης 2, Καλαϊτζής, Όουενς 4, Σμιθ 14 (3), Πέτρουλας 3 (1), Κολώκας, Μπλάκνεϊ 11 (2), Ντέιβις, Βουγιούκας 21

Σάντος: "Ετοιμος ο ΠΑΟΚ"


Ο Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του ΠΑΟΚ. "Ο ΠΑΟΚ είναι κατά 80% έτοιμη ομάδα. Ο νέος προπονητής θεωρώ ότι θα χρειαστεί μόνο να προσθέσει κάποια από τα στοιχεία του. Κατά τα άλλα ο ΠΑΟΚ έχει μια βάση για να δουλέψει όποιος προπονητής επιλέξει η διοίκηση", είπε ο΄Φερνάντο Σάντος στο Novasports. Και πρόσθεσε: "Νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια μπορούν να έρθουν επιτυχίες".

Για τα άσχημα αποτελέσματα στην αρχή της χρονιάς ο Σάντος, επεσήμανε: "Η καθυστερημένη άφιξη των Βιτόλο και Βιεϊρίνια μας επηρέασε. Θα ήταν αλλιώς αν ξεκινούσαμε την σεζόν με αυτούς. Πιστεύω ότι μας στοίχισε και παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν, θεωρώ ότι στα παιχνίδια με την Χέρενφεν ήμασταν καλύτεροι και θα μπορούσαμε να είχαμε προκριθεί".

Στο συνδρομητικό κανάλι της NOVA μίλησε κι ο Αντρέ Βιείρίνια. Συγκεκριμένα τόνισε: "Τη νέα χρονιά θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε ότι κάναμε, όσο προπονητής της ομάδας μας ήταν ο Φερνάντο Σάντος. Έκανε καταπληκτική δουλειά και πρέπει να τη συνεχίσουμε για να κρατήσουμε την ομάδα ψηλά. Πιστεύω ότι με μία-δύο προσθήκες θα καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και γιατί όχι να μπούμε και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ."

Στην ΑΕΚ ο Εντερ!


Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Αστέρα ο Εντερ Ακόμη μια μεταγραφική κίνηση πραγματοποίησε η ΑΕΚ, λίγες ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της περιόδου. Η Ένωση προχώρησε στην απόκτηση του 23χρονου Βραζιλιάνου επιθετικού, Λουίς Λίμα Ντε Σόουζα Έντερ, ο οποίος από τον Ιανουάριο του 2009 αγωνιζόταν στην Τρίπολη για λογαριασμό του Αστέρα (δανεικός από τη Φλαμένγκο).

Ο Έντερ είχε την τελευταία σεζόν 18 συμμετοχές ως βασικός (από τις συνολικά 26) και σημείωσε πέντε τέρματα. Η είδηση της μεταγραφής του Έντερ έρχεται λίγες ημέρες μετά την απόκτηση από την Ένωση των Αργυρίου και Ματεντζίδη, οι οποίοι αγωνίζονταν στον Πανθρακικό.

Στο μεταξύ, ο Γκουστάβο Μαντούκα αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΚ, με τον 30χρονο παίκτη να «μετακομίζει» στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ με διετές συμβόλαιο.

Η Μπέρμιγχαμ απέκτησε τον Νίκολα Ζίγκιτς


Ο Νίκολα Ζίγκιτς πανηγυρίζει Παίκτης της Μπέρμιγχαμ είναι, σύμφωνα με αγγλικά, αλλά και ισπανικά ΜΜΕ, ο Νίκολα Ζίγκιτς. Τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο αγγλικός σύλλογος κατέβαλε στη Βαλένθια το ποσό των επτά εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να αποδεσμεύσει τον παίκτη, ο οποίος πέρασε με επιτυχία από ιατρικές εξετάσεις.

Ο 29χρονος επιθετικός, ο οποίος θα βρίσκεται στην αποστολή της Σερβίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, αγωνιζόταν στη Βαλένθια από το 2007, όταν και αποκτήθηκε από τη Ρασίνγκ Σανταντέρ.

Ο Μιχαϊλοβιτς νέος προπονητής της Φιορεντίνα


Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς Ο Σίνισα Μιχαϊλοβιτς, ο οποίος μέχρι πρότινος καθόταν στον πάγκο της Κατάνια, θα είναι ο νέος προπονητής της Φιορεντίνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου. Ο Σέρβος, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Τσέζαρε Πραντέλι, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να μεταβεί στην Ιταλία, προκειμένου να υπογράψει το νέο συμβόλαιό του, αφού οικογενειακό πρόβλημα τον υποχρεώνει προς το παρών να παραμένει στο Βελιγράδι.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, υποψήφιος αντικαταστάτης του Μιχαϊλοβιτς στον πάγκο της Κατάνια είναι ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Ζίκο.

Ο Επαλέ κι ο Λέκι


Ο Ζοέλ Επαλέ... Η παρουσία του Ζοέλ Επαλέ στη Θεσσαλονίκη θα τροφοδοτήσει σενάρια επιστροφής του στον Ηρακλή. Οι "κυανόλευκοι" θα επιδιώξουν να τον επαναφέρουν στην ομάδα τους και μάλιστα με συντονισμένες προσπάθειες.

Κατά συνέπεια, ο Καμερουνέζος ποδοσφαιριστής θα απασχολήσει έντονα στο άμεσο μέλλον. Αν και οι αποδοχές του είναι πολύ μακριά από τα οικονομικά δεδομένα του Ηρακλή, υπάρχει επιθυμία να γεφυρωθεί το χάσμα και να βρεθεί η χρυσή τομή.

Από την άλλη, υπάρχει σημείο επαφής πλέον με τον Ματίας Λέκι. Ο τελευταίος συζητά το ενδεχόμενο υπογραφής νέου συμβολαίου με τον Ηρακλή. Η αρχή έγινε με την καταβολή ενός μέρους των οφειλομένων, καθώς και με τη δέσμευση της νέας διοίκησης ότι το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί σύντομα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η υπόθεση Επστάιν, με λίγες πιθανότητες να παραμείνει στην ομάδα. Ο Γερμανός έχει καταθέσει προσφυγή και περιμένει να πληρωθεί τα δεδουλευμένα, χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα την αποσύρει και θα παραμείνει στην ομάδα.

Ο Γερμανός έχει κινήσει το ενδιαφέρον ομάδων από τον ελληνικό χώρο. Ο Ηρακλής θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει τον Γερμανό ως ποδοσφαιριστή του, προκειμένου, σε περίπτωση που αποχωρήσει να καρπωθεί ένα ποσό.

Ψηφίζει Άρη ο Νασούτι

Ψηφίζει Άρη ο Νασούτι

Είναι το θέμα των ημερών. Δίχως καμία αμφιβολία. Τα ερωτήματα που αιωρούνται για το πότε τελικά θα ληφθεί η οριστική απόφαση για το εάν θα συνεχίσει ή όχι την καριέρα του στον Άρη, είναι καθημερινά. Ο κόσμος γνωρίζει πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής ήταν ο «βράχος» της άμυνας της ομάδας και αυτός που την οργάνωνε μαζί με τον Ρονάλντο. Για τον λόγο αυτό φυσικά η ανησυχία είναι μεγάλη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ωστόσο, όλα θα λάβουν τέλος τις πρώτες ημέρες του Ιούνη.

Η επιθυμία του παίκτη και της οικογένειά του

Έχουμε σημειώσει πολλές φορές ότι το καλύτερο και πιο δυνατό πάτημα του Άρη είναι η μεγάλη επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή να παραμείνει στην ομάδα. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κριστιάν Νασούτι σήμερα φτάνει στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και εντός των ημερών έχει κλείσει συνάντηση με τους ανθρώπους της Ρίβερ Πλέιτ. Τι θα τους πει; «Δεν πάω πουθενά, πουθενά στον Άρη μένω»! Είναι κάτι που θα τους ξεκαθαρίσει από το πρώτο κιόλας ραντεβού τους. Άλλωστε και στις δηλώσεις του ποτέ δεν έκρυψε κάτι τέτοιο.

Τριετές συμβόλαιο

Στον Άρη μιλούν με αισιόδοξα λόγια επί του θέματος. Σε περίπτωση που οι Αργεντίνοι πουν το πολυπόθητο «ΝΑΙ» τότε θα προτείνουν στον παίκτη 3ετές συμβόλαιο με υψηλές αποδοχές. Την ίδια στιγμή να υπενθυμίσουμε πως το συμβόλαιο του παίκτη με την Ρίβερ «εκπνέει» το καλοκαίρι του 2011. Κάτι που σημαίνει πως σε καμία περίπτωση δεν συμφέρει την Ρίβερ να μην τον πουλήσει φέτος, αφού του χρόνου ο σύλλογος δεν θα πάρει ούτε ευρώ! Όλα αυτά φυσικά είναι υπέρ του Άρη….

Ανυπομονεί για Μουρίνιο ο Ρονάλντο

http://www.sport24.gr/ast/cov/ro/ronaldo_2010_5_2_20_26_33_b.jpgΤην ανυπομονησία του να δουλέψει μαζί με τον Ζοσέ Μουρίνιο στην Ρεάλ Μαδρίτης, εξέφρασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.Ο Πορτογάλος άσος ο οποίος αγωνίζεται στην "Βασίλισσα" από το περασμένο καλοκαίρι μετά την μεταγραφή-ρεκόρ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έκρυψε ότι θα ήθελε να έχει για προπονητή τον συμπατριώτη του. "Η άφιξη του Μουρίνιο θα με κάνει πολύ χαρούμενο. Αν η άφιξη του θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς;Ναι, γιατί είναι νικητής", ανέφερε.

Για την ώρα η πρόσληψη του Ζοσέ Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα καθώς ο Πορτογάλος προσπαθεί να βρει λύση για να σπάσει το συμβόλαιο του με την Ίντερ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ισπανικό Τύπο, η Ίντερ θέλει 16εκατ. ευρώ για να λύσει τη συνεργασία της με τον Πορτογάλο προπονητή.

Η Μαρία σε στέλνει στο ...νοσοκομείο!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/media_5619.jpghttp://www.sportdog.gr/Articles/Images/media_5609.jpgΗ Μαρία Ζοζέ "Κότε" Λόπεζ είναι 27 ετών, γεννημένη στις 26 Απριλίου του 1983 στο Σαντιάγκο της Χιλής. Εργάζεται ως φωτομοντέλο και έχει στο ενεργητικό της αμέτρητες αισθησιακές φωτογραφήσεις και αρκετά σκάνδαλα. ο πιο ηχηρό από αυτά έστειλε στο ...νοσοκομείο τον Μαουρίτσιο Πινίγια, Χιλιανό πρώην παίκτη του Απόλλωνα Λεμεσού και νυν της ιταλικής Γκροσέτο! Ενώ ήταν ήδη (από το 2006) παντρεμένη με τον Χιμένεθ, η Μαρία βρέθηκε σε ξενοδοχείο του Σαντιάγκο με τον Πινίγια, ωστόσο το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τα κουτσομπολίστικα έντυπα της Χιλής, με αποτέλεσμα η συνεύρεσή τους να φτάσει στα αφτιά του απατημένου συζύγου.

Αυτός έγινε φυσικά έξαλλος, βρήκε τον Πινίγια σε ένα κλαμπ του Σαντιάγκο και τον χτύπησε πολύ άσχημα, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τον αυχένα!
Πριν το γάμο με τον Χιμένεθ, η Μαρία είχε μια σύντομη σχέση και με τον Ροναλντίνιο, την εποχή που ο Βραζιλιάνος σταρ έπαιζε στην Μπαρτσελόνα.

Τελευταία, όπως λένε τα Μέσα της Χιλής, έχει γίνει ...καλό κορίτσι και μάλιστα μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να φέρει στον κόσμο τα πρώτα της παιδιά! Ο Λουίς και η Μαρία, μετά από τέσσερα χρόνια ταραγμένου γάμου, το πήραν απόφαση να τεκνοποιήσουν και περιμένουν τρίδυμα, όλα κοριτσάκια! Μάλιστα, όπως δήλωσε η Μαρία, έχουν ήδη αποφασίσει και τα ονόματά τους: Ισιντόρα, Ραφαέλα και Ρεμπέκα.

Οι Έλληνες του Αρη


Ο Φυτανίδης σε προσπάθειά του.... Ο Φυτανίδης, ο Μενδρινός και ο Παπαζαχαρίας είναι μερικοί από τους ποδοσφαιριστές που φημολογείται ότι ενδιαφέρουν τον Αρη. Εφόσον είναι υπαρκτό, τότε θα πρέπει να μιλάμε για μια στροφή της ΠΑΕ Αρης στην ελληνική αγορά.

Ο Σωκράτης 25χρονος κεντρικός αμυντικός βρίσκεται στη λίστα των κιτρίνων εδώ και καιρό. Η ΠΑΕ Αρης έχει βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του ποδοσφαιριστή αλλά, υπάρχει το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης, στον οποίο ανήκει.

Επίσης, αν τυχόν ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας μείνει ελεύθερος από τον Ηρακλή είναι βέβαιο πως ο Αρης θα ενδιαφερθεί για την απόκτησή του. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί τον περασμένο Ιανουάριο. Ωστόσο, προς το παρών δεν υπάρχει σημείο επαφής.

Σχετικά με τον Μενδρινό, υπάρχει συζήτηση και είναι δεδομένο ότι εξετάζεται ως μια από τις λύσεις για το κέντρο.

Από εκεί και πέρα όσον αφορά τα υπόλοιπα ονόματα που έχουν ακουστεί κατά καιρούς να ενδιαφέρουν τον Αρη δεν έχει προκύψει κάτι το ιδιαίτερο τα τελευταία 24ώρα. Ο Ντένις Επστάιν είναι σίγουρο πως δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ηρακλή. Ο Γερμανός μέσος ίσως να εξεταστεί από τους ανθρώπους του ’ρη αλλά στο κόλπο της απόκτησης του ποδοσφαιριστή βρίσκονται και οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος.

Το ποδόσφαιρο θρηνεί τον Αλέκο!


Αλέκος Παπαγεωργίου Σε ηλικία 55 ετών έφυγε από τη ζωή το βράδι της Τρίτης ο Αλέκος Παπαγεωργίου, παλιός ποδοσφαιριστής τον ΠΑΣ Γιάννινα και του Απόλλωνα Αθηνών, αλλά και για πολλά χρόνια προπονητής.
Τον Αλέκο πρόδωσε η καρδιά του, την ώρα μάλιστα που βρισκόταν πάνω στη μηχανή του. Αγωνιζόταν με άλλους βετεράνους σε γήπεδο 5Χ5 και αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζαλάδα. Του είπαν να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε και αποφάσιε να φύγει μόνος με τη μηχανή του. Αυτή η απόφαση απέβη μοιραία. Μάλιστα έπαθε την ανακοπή φτάνοντας έξω από το σπίτι του!

Ο Αλέκος γεννήθηκε στη Λαμία στις 20 Μαρτίου 1955 και το 1977 μεταγράφηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Το 1982 μεταγράφηκε στον Απόλλωνα, που έπαιξε μέχρι το 1986. Είχε 189 συμμετοχές στην Α' Εθνική και πέτυχε έξι γκολ, παίζοντας σε ολες τις θέσεις της άμυνας.
Στη συνέχεια εργάστηκε σε πολλές ομάδες σαν προπονητής, με τελευταία επιτυχία την άνοδο της Ζακύνθου στην Γ' Εθνική το 2006.

Ο Αλέκος Παπαγεωργίου υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ του ΠΣΑΠ, με έντονη συνδικαλιστική δράση. Αγωνιστής της ζωής, ο Αλέκος μεγάλωσέ και σπούδασε δύο κόρες. Πρόσφατα μάλιστα είχε αποκτήσει δύο εγγονάκια, που δεν πρόλαβε να χαρεί όσο θα ήθελε.

Ανακοίνωση για το γεγονός έβγαλε ο ΠΣΑΠ:

"Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου Αλέκου Παπαγεωργίου ο οποίος έχασε χθες βράδυ τη ζωή του.
Ο Αλέκος Παπαγεωργίου υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Σ.Α.Π. ενώ προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην ομάδα του Συνδέσμου μας που δίνει φιλικά παιχνίδια σε όλη την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Το ήθος κι η ακεραιότητα του όπως επίσης κι η σταθερή κι αταλάντευτη προσήλωση του στις αρχές και τις αξίες της συναδελφικής αλληλεγγύης, η αγωνιστικότητα κι η ευθυκρισία του τον διέκριναν ως άνθρωπο κι ως ποδοσφαιριστή αλλά κι ως προπονητή.
Αγωνίσθηκε επί σειρά ετών στην Α' Εθνική κατηγορία με τον Απόλλωνα Αθηνών και τον ΠΑΣ Γιάννινα ενώ ξεκίνησε την καριέρα του από την Λαμία.
Στα 56 του έσβησε πρόωρα αφήνοντας πίσω μία υπέροχη οικογένεια που είχε ομορφύνει ακόμα περισσότερο χάρις στα δύο εγγονάκια του.
Η απώλεια του είναι μεγάλη για τον Π.Σ.Α.Π. κι ανάλογη είναι η θλίψη μας.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

Επιμένουν οι Πορτογάλοι για Φερέιρα

Επιμένουν οι Πορτογάλοι για Φερέιρα

Στον ΠΑΟΚ στέλνει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα το σύνολο του Πορτογαλικού Τύπου. Ο έμπειρος τεχνικός στην διάρκεια της σημερινής ημέρας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, θα έχει συνάντηση με την διοίκηση της Πόρτο, οπου και θα λυθεί η συνεργασία. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ο «σοφός» θα είναι ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ μετά το ναυάγιο των συζητήσεων με τον Ζόρζε Κόστα. Μάλιστα φιλοξενούνται απόψεις και του ίδιου, στις οποίες υπογραμμίζει ότι γνωρίζει τα πάντα για τον δικέφαλο! Πάντως στον ΠΑΟΚ δεν επιβεβαιώνουν το θέμα και πολύ δε περισσότερο κανείς δεν κάνει λόγο για την παραμικρή συμφωνία.

Θλάση ο Σηφάκης

http://www.sport24.gr/ast/cov/67/675900_b.jpgΘλάση υπέστη στο φιλικό ματς της Τρίτης μεταξύ της Ελλάδας με την Βόρεια Κορέα ο Μιχάλης Σηφάκης και την Τετάρτη θα γίνει γνωστό το διάστημα που θα απουσιάσει. Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του διεθνούς πορτιέρο της "Γαλανόλευκης", όταν κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση του, όμως συνεχίστε να αγωνίζεται κανονικά.

Στην ανάπαυλα οι πόνοι έγιναν πιο έντονοι και αποφασίστηκε τη θέση του να πάρει ο Αλέξανδρος Τζόρβας. Την Τετάρτη θα γίνουν περαιτέρω εξετάσεις, αφού η αρχική εκτίμηση του ιατρικού τιμ είναι πως ο 26χρονος ποδοσφαιριστής έχει υποστεί θλάση στον ραχιαίο.

Ο Ότο Ρεχάγκελ περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα των εξετάσεων, για να γνωρίζει τοι αν θα έχει στη διάθεση του τον τερματοφύλακα του Άρη ενόψει του Μουντιάλ.

Πετρόπουλος: «Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟ»

Πετρόπουλος: «Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟ»

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο Αντώνης Πετρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο νταμπλ που κατέκτησε με τον Παναθηναϊκό, αλλά και τα σενάρια που ακούγονται για τον ίδιο…

«Από χθες ξεκινήσαμε διακοπές, είναι οι πιο ευχάριστες για μας μετά το νταμπλ. Θα έχουμε και πολύ χρόνο να ξεκουραστούμε μπροστά μας» τόνισε αρχικά ο επιθετικός του ΠΑΟ και συνέχισε: «Ξεκίνησα από μικρές ομάδες και έφτασα στον Παναθηναϊκό. Είμαι ευχαριστημένος από την πορεία μου μέχρι τώρα. Όλα τα παιδιά που ξεκινάνε από μικρά πρέπει να έχουν φιλοδοξίες. Έχω συμπαίκτες ποδοσφαιριστές με μεγάλη διεθνή καριέρα και προσπαθώ δίπλα τους να βελτιώνομαι».
Για το φετινό πρωτάθλημα υποστήριξε: «Το πρωτάθλημα ήταν πολύ δυνατό, πολλές ομάδες παλέψανε για τις πρώτες θέσεις. Εμείς ήμασταν σταθεροί, πήραμε κάποια κρίσιμα μας, είχαμε ένα καταπληκτικό ρόστερ και αυτό φάνηκε. Όταν χάσαμε στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, αφήσαμε αμέσως πίσω το παιχνίδι αυτό και η συνέχεια ήταν καλύτερη, πλην βεβαίως της ήττας από τον Ολυμπιακό. Όμως στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό».
Τέλος, για τα σενάρια και τις φήμες για πιθανή μεταγραφή του, είπε: «Κάθε καλοκαίρι ακούγεται το όνομά μου. Δε γνωρίζω τίποτα από όλα όσα γράφονται. Έχω συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και συνεχίζω με την ομάδα μου. Στην τελευταία συζήτηση που έκανα μου είπαν ότι θα είμαι κανονικά στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και την επόμενη χρονιά».

Βλέπει Ισπανία ή Βραζιλία ο Φαν Γκαάλ


Ο Λουίς φαν Χααλ Ο Λουϊς Φαν Γκάαλ παραχώρησε συνέντευξη στην «Bild» και αναφερόμενος στο επικείμενο Μουντιάλ, εξέφρασε την άποψη ότι δεν βλέπει κάποιον από τους ποδοσφαιριστές του να στέφονται πρωταθλητές κόσμου.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν περιμένω από κάποιον παίκτη μου να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής», δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι το τρόπαιο θα πάει στην Ισπανία ή την Βραζιλία».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι Βαυαροί «εκπροσωπούνται» στην κορυφαία διοργάνωση με 13 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οκτώ στην εθνική Γερμανίας (σ.σ. από τους 27 προεπιλεγέντες), Ολλανδίας (Βράαφχαϊντ, Φαν Μπόμελ, Ρόμπεν), Γαλλίας (Ριμπερί) και Αργεντινής (Ντεμικέλις).

Καταλήγοντας ο Ολλανδός προπονητής, σχολίασε ότι ο Ντεμικέλις θα μπορούσε να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής, εάν δεν ήταν στην εθνική Αργεντινής ο Ντιέγκο Μαραντόνα: «Ισως η Αργεντινή να έχει την καλύτερη ομάδα, όμως νομίζω ότι ένας προπονητής είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας».

Ο Δερμιτζάκης και ο... ανεπιθύμητος Σαλπιγγίδης


Ο Παύλος Δερμιτζάκης στη συνέντευξη τύπου Ο Παύλος Δερμιτζάκης επιβεβαίωσε ότι υπάρχει επαφή με τον ΠΑΟΚ. Αυτό αποκάλυψε πρώην συνεργάτης του, απότη Ρόδο, όπου συνεργάτηκαν επί 2,5 χρόνια στον Διαγόρα. Ο Δερμιτζάκης συζητά με τον "δικέφαλο" του βορρά και τους παράγοντες της ομάδας προκειμένου να συνεργαστούν για τις επόμενες περιόδους.

Από την άλλη, πάντως, υπάρχει ενδιαφέρον για τρεις ακόμη προπονητές. Η o' jogo αναφέρεται σε ενδιαφέρον για τον Φερέιρα της Πόρτο, ωστόσο, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ως υποψήφιοι παρουσιάζονται τρεις ακόμη προπονητές, ένας Ιταλός, ένας Ισπανός και ένας ακόμη Ευρωπαίος.

Αντιδρούν στην επιστροφή του Σαλπιγγίδη
Στην επιστροφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ εναντιώνονται σύνδεσμοι του δικεφάλου, από τις Δυτικές συνοικίες. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Κάνοντας έναν απολογισμό για την μέχρι τώρα πορεία της ομοσπονδίας των Δυτικών Συνοικιών θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους απανταχού ΠΑΟΚτσήδες πως τόσα χρόνια πορευτήκαμε με το μότο «Περηφάνια Αντίσταση Όνειρο Κατάκτηση", αναφέρουν στην αρχή της ανακοίνωσής τους οι Δυτικές Συνοικίες, οι οποίες στη συνέχεια θυμίζουν τους αγώνες που έδωσαν μέχρι να αναλάβει την διοίκηση της ΠΑΕ, ο Θόδωρος Ζαγοράκης και οι συνεργάτες του.
"Εμείς είμαστε αυτοί που πείσαμε και προτρέψαμε τον Θεόδωρο Ζαγοράκη να ασχοληθεί και να αναλάβει εξέχουσα θέση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όλοι μαζί πιστέψαμε, προστατέψαμε και οραματιστήκαμε τον μεγάλο ΠΑΟΚ που κάποια μέρα θα κερδίσει την χαμένη του αίγλη. Εμείς είμαστε όμως που θα βρεθούμε απέναντι σε τυχόν λανθασμένες κινήσεις που θα στιγματίσουν και θα πληγώσουν το κύρος και την αξιοπρέπεια του ΠΑΟΚτσή. Δεν γίναμε ΠΑΟΚ για τους τίτλους και για τα δήθεν μεγαλεία, οι λέξεις Περηφάνια Αντίσταση Όνειρο Κατάκτηση μας εκφράζουν και είναι τρόπος ζωής για εμάς τους γραφικούς, τους κλασσικούς 50 που ξεκινήσαμε την κατάληψη...", αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Ακολουθούν οι επτά λόγοι για τους οποίους οι Δυτικές Συνοικίες θεωρούν ότι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τους πρόδωσε και δεν θέλουν την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ.
Συγκεκριμένα λένε για τον 29χρονο επιθετικό ότι είναι:
"* Αυτός που προσπάθησε να σταματήσει τις διαμαρτυρίες εις βάρος του Ιωάννη Γούμενου λέγοντας πως κανένας δεν έχει δικαίωμα να δημιουργεί αναστάτωση στο σπίτι του προέδρου του ΠΑΟΚ.
* Αυτός που ηθελημένα έγινε σωσίβιο του Ι. Γούμενου βοηθώντας τον να παραμείνει στην προεδρία της ομάδας, αποχωρώντας για τον Παναθηναϊκό την στιγμή που τον είχαμε προτείνει να περιμένει ένα 6μηνο, έτσι ώστε ο Γούμενος να μην καρπωθεί χρήματα από ενδεχόμενη μεταγραφή του.
* Αυτός που κορόιδεψε 12 άτομα κατεβάζοντάς τους στο Ελ. Βενιζέλος και αντί να συναντηθεί μαζί τους προτίμησε να φύγει από την πίσω πόρτα.
* Αυτός που μπροστά στην θρυλική Θ4 έκανε χειρονομία «Σσσς», δείχνοντας ασέβεια για τον καημό μας που εκείνη την στιγμή αντιδρούσαμε για την διοικητική κατάσταση της ΠΑΕ.
* Αυτός που προτίμησε να εκτελέσει το πέναλτι εις βάρος του ΠΑΟΚ στον πρώτο του αγώνα (ΠΑΟ-ΠΑΟΚ: 2-1)
* Αυτός που δεν απέσυρε την προσφυγή του, αντιθέτως την έβαλε στο αρχείο με αποτέλεσμα να μπορεί να την επικαλεστεί οποιαδήποτε στιγμή, ενώ την ίδια ώρα άλλοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ τις είχαν αποσύρει.
* Αυτός που μούντζωσε τον ΛΑΟ του ΠΑΟΚ, μέσα στην Ν. Σμύρνη".
Και η ανακοίνωση κλείνει με δύο υστερόγραφα:
"ΥΓ.1 Φοράμε παντελόνια και πρόλογο δεν τρώμε.
ΥΓ.2 Για ακόμη μια φορά η έννοια Περηφάνια βεβηλώνεται. Τα υπόλοιπα σε πράξεις."
http://www.sport.gr/files/news/2010-05-26/1274865421_camera_250x.jpgΟριστικοποιήθηκε το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ για την πρώτη εβδομάδα του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής (11-17/6)

11/6
16.00-17.00 Εκπομπή
17.00 Ν. Αφρική-Μεξικό (περιγραφή: Βλάχος-Θεοφιλόπουλος)
19.00-20.00 Εκπομπή
20.00 Κεντρικό δελτίο ειδήσεων
21.00-21.30 Εκπομπή
21.30 Ουρουγουάη-Γαλλία (περιγραφή: Κωσταβάρας)
23.30 Κεντρική εκπομπή

12/6
13.00-14.30 Εκπομπή
14.30 Κορέα-Ελλάδα (περιγραφή: Παπαδημητρίου)
16.30-17.00 Εκπομπή
17.00 Αργεντινή-Νιγηρία (περιγραφή: Βλάχος-Θεοφιλόπουλος)
19.00-20.00 Εκπομπή
20.00 Κεντρικό δελτίο ειδήσεων
21.00 -21.30 Εκπομπή
21.30 Αγγλία-ΗΠΑ (περιγραφή: Λιαλιάτσης)
23.30 Kεντρική εκπομπή

13/6
13.00 Εκπομπή
14.30 Αλγερία-Σλοβενία (περιγραφή: Δημητριάδης)
16.30 -17.00 Εκπομπή
17.00 Σερβία-Γκάνα (περιγραφή: Βλάχος-Θεοφιλόπουλος)
19.00-20.00 Εκπομπή
20.00 Κεντρικό δελτίο ειδήσεων
21.00-21.30 Εκπομπή
21.30 Γερμανία-Αυστραλία (περιγραφή: Χαϊκάλης)
23.30 Κεντρική εκπομπή

14/6
13.00-14.30 Εκπομπή
14.30 Ολλανδία-Δανία (περιγραφή: Βλάχος-Θεοφιλόπουλος)
16.30-17.00 Εκπομπή
17.00 Ιαπωνία-Καμερούν (περιγραφή: Νικολάου)
19.00-20.00 Εκπομπή
20.00 Κεντρικό δελτίο ειδήσεων
21.00-21.30 Εκπομπή
21.30 Ιταλία-Παραγουάη (περιγραφή: Κωσταβάρας)
23.30 Κεντρική εκπομπή

15/6
13.00-14.30 Εκπομπή
14.30 Ν. Ζηλανδία-Σλοβακία (περιγραφή: Λιαλιάτσης)
16.30-17.00 Εκπομπή
17.00 Ακτή Ελεφαντοστού-Πορτογαλία (περιγραφή: Δημητριάδης)
19.00 -20.00 Εκπομπή
20.00 Κεντρικό δελτίο ειδήσεων
21.00-21.30 Εκπομπή
21.30 Βραζιλία-Β. Κορέα (περιγραφή: Βλάχος-Θεοφιλόπουλος)
23.30 Κεντρική εκπομπή

16/6
13.00-14.30 Εκπομπή
14.30 Ονδούρα-Χιλή (περιγραφή: Χαϊκάλης)
16.30-17.00 Εκπομπή
17.00 Ισπανία-Ελβετία (περιγραφή: Νικολάου)
19.00-20.00 Εκπομπή
20.00 Κεντρικό δελτίο ειδήσεων
21.00-21.30 Εκπομπή
21.30 Ν. Αφρική-Ουρουγουάη (περιγραφή: Κωσταβάρας)
23.30 Κεντρική εκπομπή

17/6
13.00-14.30 Εκπομπή
14.30 Αργεντινή-Κορέα (περιγραφή: Βλάχος-Θεοφιλόπουλος)
16.30-17.00 Εκπομπή
17.00 Ελλάδα-Νιγηρία (περιγραφή: Παπαδημητρίου)
19.00-20.00 Εκπομπή
20.00-21.00 Κεντρικό δελτίο ειδήσεων
21.30 Γαλλία-Μεξικό (περιγραφή: Κατσαρός)
23.30 Κεντρική εκπομπή

Ψιθυροι

  • Το Κλεάνθης Βικελίδης προτίμησε ένα νιόπαντρο ζευγάρι για την καθιερωμένη φωτογράφιση του γάμου!
  • H αποστολή του Παναθηναϊκού λίγο πριν πάρει το δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα, επισκέφτηκε την Δευτέρα (24/5) τους καταρράκτες του Νιαγάρα, όπως και το τρίτο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, τον CN Tower! Οπως είναι φυσικό, οι φωτογραφικές μηχανές και τα βίντεο πήραν… φωτιά, αφού ήθελαν να αποθανατίσουν αυτές τις στιγμές...
  • Πατέρας έγινε για δεύτερη φορά ο Ολυμπιονίκης της ελληνορωμαϊκής Κώστας Θάνος, καθώς η σύζυγός του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.
  • "Τζίγγερ, Derby, Πράσινη, κόψτε τα αστεία μη βάζετε εμπόδια στου ΠΑΟ τη δυναστεία", αναφέρει ένα από τα πανό που είχαν κρεμάσει οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, όπου οι πράσινοι αντιμετώπισαν τον Πανελλήνιο στον 3ο μεταξύ τους αγώνα στα ημιτελικά της Α1.

Φωτο Ημέρας

Μάγεψε η Βλάσιτς στο αλμα................

Βρέθηκε λύση με Σμολάρεκ

http://www.sport24.gr/ast/cov/65/653970_b.jpgΤα βρήκαν Σταύρος Ψωμιάδης και Σμολάρεκ για παραμονή του Πολωνού με μειωμένες αποδοχές η πώληση στο εξωτερικό. Προσπάθειες παραμονής του Σιόντη. Ήταν ξεκάθαρο το προηγούμενο διάστημα πως η διοίκηση των "Αργοναυτών" ήθελε να ξεφορτωθεί το μεγάλο συμβόλαιο του Έμπι Σμολάρεκ, καθώς στο διάστημα που έμεινε στην Καβάλα δεν μπόρεσε να δείξει κάτι ιδιαίτερο.

Οι πρώτες επαφές μεταξύ οικογένειας Ψωμιάδη και Σμολάρεκ δεν είχαν κοινό σημείο επαφής, κάτι που έγινε ωστόσο την Τρίτη, όταν ο 29χρονος άσος συμφώνησε είτε να μείνει με μειωμένες αποδοχές, είτε να φέρει πρόταση από το εξωτερικό.

Τέλος όσον αφορά τον Στέφανο Σιόντη, οι άνθρωποι της Καβάλας είναι ευχαριστημένοι από την παρουσία του και θα μιλήσουν με την διοίκηση του Παναθηναϊκού, για να τον κρατήσουν άλλον ένα χρόνο.

Συμφωνία με ΟΠΑΠ-Όλα καλά με Τούμπα

http://www.sport24.gr/ast/cov/13/13051_b.jpg

Αίσιο τέλος είχε το θέμα που προέκυψε με την καταλληλότητα της Τούμπας εν όψει της νέας σεζόν για τον ΠΑΟΚ. Την Τρίτη ο ΟΠΑΠ απάντησε θετικά αναφορικά με την επιδότηση των βελτιωτικών έργων της έδρας του "Δικεφάλου", κάτι που σημαίνει πως αν όλα εξελιχθούν φυσιολογικά, ο ΠΑΟΚ θα αγωνίζεται κανονικά στους ευρωπαϊκούς αγώνες στην Τούμπα.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Ζαγοράκης, μαζί με τον αντιπρόεδρο Ηλία Βολίδη και τον πρόεδρο του ερασιτέχνη, Θανάση Κατσαρή, παρέδωσαν στο διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ, Γιάννη Σπανουδάκη, το φάκελο με τη μελέτη των έργων που είναι απαραίτητο να γίνουν και το ποσό της χορηγίας απ' τον οργανισμό αναμένεται να φτάσει το 1,3 εκ. ευρώ.

Το ακριβές ποσό θα γίνει γνωστό την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε και θα γίνει το ΔΣ του ΟΠΑΠ, με τον τελευταίο να κερδίζει απ' αυτήν την ιστορία τη διαφήμισή του τόσο στο γήπεδο της Τούμπας, όσο και στο κλειστό της Πυλαίας.

Συμφωνία με Ουντινέζε για Μπελέκ

http://www.sport24.gr/ast/cov/65/652197_b.jpgΜέχρι την Τετάρτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία του Πανθρακικού με την Ουντινέζε για τη μεταγραφή του Στιβ Μπελέκ. Στις 800.000 Ευρώ η συμφωνία. Τελικά ο 18χρονος άσος των "κροκοδείλων" δεν θα πάει στην Αγγλία, αφού η ιστορία με τα χαρτιά και ο αυστηρός νόμος στην Πρέμιερ Λιγκ καθυστερούν την συμφωνία, αλλά στην Ιταλία και την Ουντινέζε.

Όπως συνέβη και με την ΑΕΚ έτσι και τώρα η διοίκηση του Πρανθρακικού δεν έχει σκοπό να περιμένει άλλο, υπό τον φόβο πως μπορεί στο τέλος ο ποδοσφαιριστής να παραμείνει στην ομάδα, χάνοντας έτσι μια μεγάλη ευκαιρία για ένα μεγάλο οικονομικό αντίτιμο.

Η πρόταση της ιταλικής ομάδας αγγίζει τις 800.000 Ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να δοθούν και κάποιοι παίκτες δανεικοί. Μέχρι την Παρασκευή ο Μπελέκ θα πάει στην γειτονική χώρα όπου θα υπογράψει το συμβόλαιο του, δίνοντας τέλος σε ένα σίριαλ που κράτησε αρκετό καιρό.

Μια ανάσα από την Κατάνια ο Ζίκο

http://www.sport24.gr/ast/cov/zi/zico2501_b.jpgΠολύ κοντά σε συμφωνία με την Κατάνια είναι ο Ζίκο σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Πιέτρο Λο Μονακό. Ο πρώην προπονητής των "ερυθρόλευκων" Ζίκο απ' ότι φαίνεται δεν θα μείνει για πολύ καιρό χωρίς δουλειά, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Πορτογαλία και την Ιταλία, θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κατάνια.

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου Πιέτρο Λο Μονακό με δηλώσεις του στην Gazzetta Dello Sport.

"Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουμε το όνομα του νέου τεχνικού μας. Τώρα στο αν μας ενδιαφέρει κανείς... Ναι αυτός είναι ο Ζίκο", τόνισε ο 56χρονος παράγοντας.

Να θυμίσουμε ότι στον πάγκο της Κατάνια μέχρι πρόσφατα βρισκόταν ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, που πλέον είναι υποψήφιος για τον πάγκο της Ίντερ.

«Έφυγε» ο Μπελοστένι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/22cdf6ebd98d61058b674a91468223c3_L.jpg?1274842867?1274842867?1274842867Στο πένθος έχει βυθιστεί το ουκρανικό μπάσκετ, καθώς ο Αλεξάντερ Μπελοστένι άφησε την τελευταία πνοή του σε ηλικία μόλις 51 ετών, με τον πρώην αρχηγό της Σοβιετικής Ένωσης να χάνει την «μάχη» με την επάρατη νόσο.

Ο κορυφαίος Ουκρανός καλαθοσφαιριστής, που «πάλευε» τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο των πνευμόνων, ζούσε τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία. Ήταν στέλεχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης από το 1977 ως το 1992 (σ.σ απουσίαζε από το Ευρωμπάσκετ του 1987), ενώ πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου στην Σεούλ (1988), ενώ είχε κρεμάσει στο στήθος του και το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας (1980).

Παράλληλα, κατέκτησε ένα χρυσό (1982) και τρία αργυρά μετάλλια (1978, 1986, 1990) σε παγκόσμια πρωταθλήματα και τρία χρυσά μετάλλια (1979, 1981, 1985), ένα αργυρό (1977) και δύο χάλκινα (1983, 1989) σε Ευρωμπάσκετ. Σε επίπεδο συλλόγων αγωνίστκε τα περισσότερα χρόνια της σπουδαίας καριέρας του στην ουκρανική Μπουντιβέλνικ, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του σοβιετικού πρωταθλήματος το 1989.

Η ουκρανική ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας τα εξής: «Εκ μέρους όλων των φιλάθλων εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους φίλους του εκλιπόντος. Η λαμπρή του ανάμνηση θα ζει πάντα στις καρδιές μας».

Οι αναπληρωματικοί των Suns έβαλαν τα γυαλιά στους Lakers

http://www.contra.gr/images/m/phoenix_260510_m.jpgH εξέλιξη των δύο πρώτων αγώνων προμήνυε μία άνετη επικράτηση των Lakers έναντι των Suns. Ομως η ομάδα του Phoenix αποδεικνύεται επτάψυχη και στον τέταρτο αγώνα ρόλο πρωταγωνιστών ανέλαβαν οι παίκτες από τον πάγκο. Με τις ρεζέρβες τους να πετυχαίνουν 50 πόντους οι Suns νίκησαν 115-106, ισοφάρισαν σε 2-2 την τελική σειρά της δυτικής περιφέρειας και τα πάντα αρχίζουν από την αρχή.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ήλεγχαν την κατάσταση στο πρώτο ημίχρονο όπου προηγήθηκαν με 64-55. Οι Lakers απάντησαν στην τρίτη περίοδο φέρνοντας το ματς στα ίσα και με τρίποντο του Farmar προηγήθηκαν με 87-85 στην πρώτη επίθεση της τέταρτης περιόδου. Σε εκείνο το σημείο ο προπονητής των Suns, Alvin Gentry εμπιστεύτηκε τους αναπληρωματικούς του παίκτες. Τους άφησε εννέα λεπτά στο παρκέ κόντρα στους βασικούς των Lakers και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Ενα σερί 18-3 έφερε το Phoenix σε θέση ισχύος (103-94) και όταν επέστρεψαν ο Steve Nash και η παρέα του το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν η συντήρηση αυτού του πλεονεκτήματος. Οι Suns έκαναν το 2-2 και η σειρά επιστρέφει στο Staples Center του LA για τον πέμπτο αγώνα τα ξημερώματα της Παρασκευής (28/05), ενώ σίγουρα θα υπάρξει και έκτος αγώνας στο Phoenix (30/05).

Ο Amare Stoudemire ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 21 πόντους, ο Steve Nash παίζοντας με σπασμένη μύτη πρόσθεσε 15 πόντους και 8 ασίστ αλλά εκείνοι που βοήθησαν τα μέγιστα ήταν οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο. Ο Channing Frye πέτυχε 14 πόντους, όσους και ο Leandro Barbosa. O Jared Dudley έβαλε το λιθαράκι του με 11 πόντους όπως και ο Goran Dragic με 8 και ισάριθμες ασίστ, σε 18 λεπτά συμμετοχής.

Από την άλλη πλευρά ο Kobe Bryant ήταν μία ομάδα μόνος του. Οι 38 πόντοι και οι 10 ασίστ δεν ήταν αρκετοί αφού δεν είχε την απαραίτητη βοήθεια. Ο Pau Gasol περιορίστηκε στους 15 πόντους, όσους πέτυχε και ο Lamar Odom.

Ακόμη και ο Μουρίνιο κλαίει

http://www.contra.gr/images/m/zose26510_m.jpgΟ σοφός λαός μπορεί να λέει πως “οι άνδρες δεν κλαίνε”, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει. Πόσω μάλλον όταν αντικρίζεις δάκρυα στα μάτια δύο σκληροτράχηλων ανδρών, όπως ο Ζοσέ Μουρίνιο και ο Μάρκο Ματεράτσι.Ο τελικός του “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” είχε τελειώσει. Οι πανηγυρισμοί των “νερατζούρι” για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ είχαν σταματήσει (μέχρι να επιστρέψει η αποστολή της ομάδας στο Μιλάνο) και ο Ζοσέ Μουρίνιο έμπαινε στο πολυτελέστατο αυτοκίνητο, που είχε ναυλωθεί ειδικά για αυτόν, προκειμένου να μεταφερθεί στην πατρίδα του. Δεν πρόλαβε όμως να κάνει 5 μέτρα και αντίκρυσε τον Μάρκο Ματεράτσι, έξω απο το πούλμαν της ομάδας να συνομιλεί στο τηλέφωνο.

Αμέσως έδωσε εντολή στον οδηγό να σταματήσει και κατέβηκε κάτω. Κατευθύνθηκε προς στον έμπειρο αμυντικό και μετά το σύντομο διάλογο που είχαν, ήρθε η στιγμή που κανένας δεν πίστευε οτι θα έβλεπε ποτέ. Οι δύο άνδρες συναισθηματικά φορτισμένοι, σκύβουν ο ένας στον ώμο του άλλου και βάζουν τα κλάμα, καθώς οι δρόμοι τους πλέον χωρίζουν.

Ακόμη και αν κάποιος είχε αμφιβολίες για το αν ο Πορτογάλος τεχνικός κλαίει, ας ρίξει μία ματιά στο πρόσωπό του, την ώρα που επιστρέφει στο αυτοκίνητό του.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης απέκτησε τον Μέριδα


Ο Φραν Μερίδα με τη φανέλα της Αρσεναλ Μετά την επέκταση της συνεργασίας με τον Κίκε Σάντσεθ Φλόρες, η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε και την απόκτηση του Φραν Μέριδα από την Αρσεναλ. Ο 20χρονος μέσος, ο οποίος είναι διεθνής με τις "μικρές" εθνικές ομάδες της Ισπανίας και είχε σκοράρει εναντίον της Λίβερπουλ στο πλαίσιο του Λιγκ Καπ τον περασμένο Οκτώβριο, έμεινε ελεύθερος από τους "κανονιέρηδες" και υπέγραψε στους "ροχιμπλάνκος" για 4 χρόνια, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα των Μαδριλένων.

Επεισόδια μεταξύ οπαδών στη Νέα Σμύρνη


Επίθεση με πέτρες και μολότοφ Επεισόδια μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου σημειώθηκαν στις 9:30 χθες το βράδυ στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Σύμφωνα με την Αστυνομία οπαδοί του Παναθηναϊκού που έφθασαν εκεί με περίπου 20 δίκυκλα επιτέθηκαν σε μπουτίκ του Πανιωνίου και συνεπλάκησαν με οπαδούς της ομάδας της Νέας Σμύρνης που βρίσκονταν εκεί.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι συμπλεκόμενοι προξένησαν ζημιές με βόμβες μολότοφ στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Στον τόπο της συμπλοκής έφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά στο μεταξύ οι δράστες είχαν εξαφανιστεί. Από την Αστυνομία γίνονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, ενώ διενεργείται προανάκριση.

Είναι ή όχι η κορυφαία των κορυφαίων;

http://i4.ytimg.com/vi/CP00wJSfgMQ/default.jpg

Η Ιντερ είναι η νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης και ανέβηκε στον θρόνο ύστερα από 45 χρόνια επειδή ο ανοιχτοχέρης πρόεδρός της αποφάσισε να κάνει, μέσα σε διάστημα δύο ετών, δύο (απλά στη σκέψη και στη σύλληψη, δύσκολα στην εφαρμογή) πράγματα.

Το πρώτο ήταν τα του… οίκο του. Ο Μάσιμο Μοράτι είδε κι απόειδε με τον Λουτσιάνο Μότζι να κυριαρχεί και να ελέγχει απόλυτα τη διαιτησία, χάνοντας τίτλους ακόμη κι από την αδιάφορη Λάτσιο. Χτυπούσε πόρτες στη δικαιοσύνη, έκραζε αλλά φευ…

Οπότε τι έκανε; Εστησε ένα ολόκληρο δίκτυο κατασκοπίας, παρακολουθούσε τηλέφωνα διαιτητών και παραγόντων κι όταν είχε τις αποδείξεις τις έστειλε στους δικαστές, στέλνοντας τη Γιουβέντους στη δεύτερη κατηγορία, την ώρα που η Ιντερ άρχιζε να παίρνει σερί τίτλους!

Οι συνεχόμενοι τίτλοι, αρχικά με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι και ύστερα με τον Ζοσέ Μουρίνιο, έδωσαν στην Ιντερ αυτό που της έλειπε: αυτοπεποίθηση. Παίκτες όπως ο Στάνκοβιτς, ο Ζανέτι και ο Ματεράτσι έβλεπαν πως δεν θα τους κόψει βαθμούς με τη Σιένα ή την Ουντινέζε ο εκάστοτε «κόρακας» και η εντός συνόρων κυριαρχία ήρθε άνετα.

Τι έλειπε; Προφανώς το επόμενο σκαλοπάτι, η ευρωπαϊκή καταξίωση που μόνο παγκόσμιας κλάσης προπονητές μπορούν να πετύχουν. Εξ ου και η πρόσληψη του Μουρίνιο, μετρ στο να δημιουργεί φοβερές ομάδες με ό,τι διαθέτει, με κάποιες, λίγες όμως, ακριβές προσθήκες και με κινήσεις που εξηγούνται μόνο με τα αποτελέσματα.

Το 2004 ο Μουρίνιο πήρε πάλι το Champions League με παίκτες που μόνο υπό τις οδηγίες του έγιναν πρωταθλητές και πρωταγωνιστικές, μόνο τυχαίο δεν είναι! Ο Μάνικε, ο Μέντες, ο Ντερλέι, ο ΜακΚάρθι, ο Κάρλος Αλμπέρτο, ο Κοστίνια, ο Νούνο Βαλέντε και ο Αλενίτσεφ ήταν Πρωταθλητές Ευρώπης τότε, πριν και μετά δεν έκαναν ουσιαστικά τίποτα στη ζωή τους!

Πώς έφερε ο Πορτογάλος την Ιντερ στην κορυφή της Ευρώπης; Ούτε με Κριστιάνο Ρονάλντο, ούτε με Κακά, ούτε με Ρομπίνιο. Εδώ καλά καλά τον έκραζαν το καλοκαίρι όταν ξαπόστειλε τον Ιμπραΐμοβιτς και έφερε αντάλλαγμα από την Μπαρτσελόνα τον Ετό για να παίζει δεξιός εξτρέμ ενώ για αντί-Ιμπρα επέλεξε τον 30χρονο Μιλίτο που σκόραρε συχνά μεν, για την Τζένοα δε.

Εφερε επίσης τον Λούσιο που έμεινε ελεύθερος από την Μπάγερν επειδή δεν της έκανε (!), επέλεξε τον Σνάιντερ που είχε χαθεί στη μετριότητα στη Ρεάλ Μαδρίτης, στηρίχθηκε στον Μότα που είχε κάνει μια μάλλον μέτρια σεζόν στην Τζένοα, ανέστησε τον Σάμουελ, βελτίωσε τον Μαϊκόν, έστειλε στην εξέδρα τον Μπαλοτέλι επειδή απαύδησε μαζί του και καλυτέρευσε τον Μουντάρι.

Οταν ήρθε ο Γενάρης, και με την Ιντερ πρώτη και με διαφορά στο Καμπιονάτο συν την Τσέλσι να περιμένει στο Champions League, θα περίμενε κανείς μια «ηχηρή» μεταγραφή τύπου Αντριάνο από πλευράς Μουρίνιο. Κάποιον να κάνει τη διαφορά. Κι όμως, έφερε τον Πάντεφ από τη Λάτσιο κάνοντας μέσα σε λίγες εβδομάδες τον Σκοπιανό να φορ κάνει τα ματς της ζωής του ως μέσος!

Ο Μουρίνιο λατρεύει να έχει παίκτες που παίζουν σε παραπάνω από μία θέση και δημιούργησε μια «μηχανή» με αυτοματισμούς. Αυτό που έλειπε για την υπέρβαση στο Champions League ήταν η πίστη στην επιτυχία, το «διπλό» στο Λονδίνο επί της εκπληκτικής φέτος Τσέλσι έδωσε το έναυσμα για την αναρρίχηση στην κορυφή.

Πολλοί, ακόμη και στα comments των αναγνωστών στα blogs του Sportnet, μιλούν για αντί-ποδόσφαιρο. Αλήθεια όμως…
* Ποιος έπαιξε πραγματικό αντί-ποδόσφαιρο, η Ιντερ στη Βαρκελώνη ή η Μπαρτσελόνα στο αντίστοιχο πρώτο ματς στο Μιλάνο;
* Τι είναι ποιο δύσκολο τελικά, να παίζεις φαντεζί, όμορφο και θεαματικό ποδόσφαιρο ή να διαθέτεις αξιόπιστη μεσοαμυντική γραμμή; Διότι αν το πρώτο είναι πιο δύσκολο και η Μπάρτσα το κάνει καλύτερα απ’ όλους, πού ήταν η Μπάρτσα στον τελικό;
* Είδατε κάνα αντί-ποδόσφαιρο στον τελικό; Όχι η Ιντερ βέβαια… Διότι η Μπάγερν περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και φάνηκε μετά το δεύτερο γκολ, όταν όλα ουσιαστικά είχαν κριθεί.

Για να είσαι άξιος, πρέπει να νικάς κι άλλους άξιους. Οι Λομβαρδοί άφησαν εκτός νυμφώνος τις μετέπειτα Πρωταθλήτριες Αγγλίας και Ισπανίας, Τσέλσι και Μπαρτσελόνα, που στα πρωταθλήματά τους πέτυχαν μαζί… 201 γκολ! Είναι ή όχι η κορυφαία των κορυφαίων;

Α, και κάτι τελευταίο… Αν ο Φαν Χάαλ είχε κρατήσει τον Λούσιο, υπήρχε περίπτωση ο Βραζιλιάνος να έτρωγε τέτοια ντρίμπλα όπως ο Βαν Μπούιτεν; Όχι δα! Επιμελεια Koubanezos

Διαψεύδει ο Μαντσίνι για Χάμσικ


Ο Χάμσικ ισοφαρίζει για τη Νάπολι Αρνητική ήταν η απάντηση του Ρομπέρτο Μαντσίνι, σε ερώτηση για το αν η Μάντσεστερ Σίτι ενδιαφέρεται για τον Μάρεκ Χάμσικ από τη Νάπολι. Ο Σλοβάκος μέσος έγινε γνωστός την περασμένη σεζόν και φέτος φήμες αναφέρουν ότι ενδιαφέρονται για την απόκτησή του οι "πολίτες" και η Τσέλσι.

Ωστόσο, ο Ιταλός τεχνικός της ομάδας του Μάντσεστερ δήλωσε ότι ο 22χρονος, που είχε φέτος 12 γκολ και 37 συμμετοχές στο ιταλικό πρωτάθλημα, δεν συγκαταλέγεται στη λίστα του. "Ο Χάμσικ δεν υπάρχει στα πλάνα της Μάντσεστερ Σίτι", σχολίασε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ιταλία, στο περιθώριο της κατάθεσής του για το σκάνδαλο "Calciopoli" την Τρίτη.

Δεν το πιστεύει ο Γουόλκοτ


Ο Θίο Γουόλκοτ Μετά από μία μέτρια εμφάνιση στο φιλικό με το Μεξικό, ο Τέο Γουόλκοτ δήλωσε ότι δεν πιστεύει στη συμμετοχή του στην τελική 23άδα της Αγγλίας που θα λάβει μέρος στο Μουντιάλ. Ο άσος της Αρσεναλ επέμεινε ότι χρειάζεται δουλειά για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Φάμπιο Καπέλο.

"Το μόνο που θέλω είναι να πηγαίνω καλά στην προπόνηση και αν συμβεί αυτό, έχω πιθανότητες να παίξω", δήλωσε ο Γουόλκοτ στο Sky Sports. "Δεν πιστεύω ότι είναι εγγυημένη η θέση κανενός ακόμα, οπότε θα δουλέψουμε σκληρά όπως κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην Αυστρία", συμπλήρωσε.

Αισιόδοξος ότι θα μείνει ο Μπάλακ


Μίκαελ Μπάλακ Ετοιμος να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Τσέλσι δηλώνει ο Μίκαελ Μπάλακ. Ο Γερμανός άσος θα χάσει το Μουντιάλ λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο, αλλά η υποστηρικτική στάση της ομάδας στο πρόσωπό του, τον κάνει να αισιοδοξεί ότι υπάρχει μέλλον γι' αυτόν στο "Στάμφορντ Μπριτζ".

"Νομίζω ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με την Τσέλσι, καθώς τις τελευταίες ημέρες βρίσκομαι σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους. Οι άνθρωποι του συλλόγου προσπαθούν να με στηρίξουν και να με βοηθήσουν. Το γεγονός αυτό ενισχύει την πιθανότητα παραμονής μου, όπως και το ότι ο Κάρλο Αντσελότι έδειξε να με εμπιστεύεται κατά τη διάρκεια της σεζόν", δήλωσε ο Μπάλακ, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Daily Mail"

Σκέφτεται την επιστροφή στη Ρεάλ


Γουέσλεϊ Σνάιντερ Η διαφαινόμενη πρόσληψη του νυν προπονητή του στην Ιντερ Ζοσέ Μουρίνιο από τη Ρεάλ Μαδρίτης έχει κάνει τον Γουέσλι Σνέιντερ να σκέφτεται την επιστροφή του στη "βασίλισσα". Ο Ολλανδός μέσος δήλωσε ότι δεν θα απέκλειε το ενδεχόμενο, αν είναι σύμφωνος και ο Πορτογάλος τεχνικός.

"Η επιστροφή στη Ρεάλ; Ολα είναι πιθανά", δήλωσε ο Σνέιντερ στην εφημερίδα "De Telegraaf". "Για την ώρα όμως, δεν έχω μιλήσει με τον Μουρίνιο για το θέμα αυτό/ Κατέκτησα φέτος τρία τρόπαια με την Ιντερ, οπότε δεν πιστεύω ότι η ομάδα θα με απογοητεύσει...", συμπλήρωσε προκαλώντας έκπληξη, αφού μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν είχε δηλώσει σίγουρος ότι θα συνεχίσει στην Ιντερ.

Ανακοίνωσε Ρουμπίλ, Αράς, Μάρτινς ο Αστέρας


Ο Κροάτης Ρούμπιλ Τις τρεις πρώτες του μεταγραφές, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Αστέρας Τρίπολης. Πρόκειται για τους Ρουμπίλ, Αράς και Μάρτινς, με τους οποίους η ομάδα της Αρκαδίας είχε συμφωνήσει από τις προηγούμενες ημέρες, όμως έπρεπε να διευθετυθούν κάποιες λεπτομέρειες για να ανακοινωθούν και επίσημα.

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Τις πρώτες του μεταγραφικές κινήσεις πραγματοποίησε ο Αστέρας, φέρνοντας πίσω στην Τρίπολη μετά από δύο χρόνια τον Ροτζέριο Μάρτινς, ενώ παράλληλα προχώρησε στην απόκτηση των Γκόραν Ρούμπιλ και Σαλίμ Αράς.

Ο Ροτζέριο γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 1984 στην Ουμπεράμπα της Βραζιλίας και είναι ο πρώτος ξένος στην ιστορία του Αστέρα Τρίπολης, συνδέοντας το όνομα του με τις ανόδους από την Γ' Εθνική μέχρι τη Σούπερ Λίγκα και την πρώτη χρονιά σε αυτήν σκοράροντας μάλιστα το πρώτο γκολ του Αστέρα στην κορυφαία εθνική κατηγορία εναντίον του Παναθηναικού. Με τον Αστέρα μετράει 70 συμμετοχές σε αγώνες εθνικών κατηγοριών σημειώνοντας 13 γκολ.

Την σαιζόν 2008-09, ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε με τον Εργοτέλη στη Σούπερ Λίγκα και στην σαιζόν που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες με τον Ολυμπιακό Βόλου, συμβάλλοντας σημαντικά για την άνοδο του στη Σούπερ Λίγκα με 18 τέρματα.

Ο Αράς γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου 1982 στη Μασσαλία, αγωνίζεται ως αριστερό χαφ και είναι 13 φορές διεθνής με την Εθνική Αλγερίας. Ο Αράς έχει αγωνιστεί με επιτυχία στη Μαρσέιγ, το Στρασβούργο (με το οποίο πανηγύρισε το Λιγκ Καπ Γαλλίας το 2005), την Τουλούζ, τη Ρεμς, τη Μπαστιά, ενώ τους τελευταίους έξι μήνες αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Γιάννενα.

Ο Ρούμπιλ γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου 1981 στο Σλαβόνσκι της Κροατίας, αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ και στη μέχρι σήμερα καριέρα του έχει φορέσει με επιτυχία τη φανέλα των Ναντ, Λαβάλ, Σονάν Μπελμάρ, Ριέκα, Χάιντουκ".

Παράλληλα ο Αστέρας προχώρησε σε συμφωνία με δύο νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το τεχνικό τιμ δίπλα στο Βαγγέλη Βλάχο. Πρόκειται για το Νίκο Κοτσοβό, που θα είναι ο βοηθός προπονητή και ο Γιώργος Πήδουλας που θα είναι ο γυμναστής της ομάδας.

Ο Κοτσοβός είναι 43 ετών και πέρσι ήταν σκάουτερ στη Λάρισα, ενώ παλιότερα είχε τον ίδιο ρόλο και στον Πανιώνιο. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στον Πανιώνιο, στον Παναρκαδικό και για πολλά χρόνια στα τοπικά πρωταθλήματα, ενώ η προπονητική του καριέρα περιλαμβάνει θητεία στον Ατρόμητο και τον Φωστήρα. Εχει δίπλωμα προπονητή κατηγορίας UEFA PROFESSIONAL.

Ο Γιώργος Πήδουλας έχει περάσει από την ΑΕΚ την εποχή που ήταν προπονητής ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ, όπου ήταν αρμόδιος και για την αποκατάσταση των ποδοσφαιριστών. Εχει συνεργαστεί ακόμα με τον Ατρόμητο και τον Εθνικό.

Τέλος ξεκίνησε την Τρίτη, η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας του Αστέρα για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 και πολλοί φίλαθλοι ανταποκρίθηκαν από την πρώτη ημέρα κιόλας, ανανεώνοντας το εισιτήριο τους, δείχνοντας και έμπρακτα την ικανοποίηση τους στη κίνηση της ΠΑΕ να χαμηλώσει τις τιμές των εισιτηρίων.

Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας συνεχίζεται καθημερινά 12.00-19.00 από την μπουτίκ της ΠΑΕ στο γήπεδο και από τη Δευτέρα 31 Μαΐου και στο ειδικά διαμορφωμένο εκδοτήριο που θα λειτουργεί στην Πλατεία Πετρινού.

Γιαννούλης: «Πρόκληση η μεταγραφή στην Κολωνία»

Γιαννούλης: «Πρόκληση η μεταγραφή στην Κολωνία»

Ο Κώστας Γιαννούλης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τη μεταγραφή του στην Κολωνία και όχι μόνο. Μεταξύ άλλων ο πρώην αμυντικός του Ηρακλή τόνισε:

«Στο εξωτερικό είναι πιο υψηλό το επίπεδο, είναι μια πρόκληση για κάθε ποδοσφαιριστή».

«Νομίζω ότι με τη μεταγραφή αυτή είμαι κι εγώ ευχαριστημένος, είναι και ο Ηρακλής».

«Χάρισα τα μισά χρήματα και παραπάνω της χρονιάς που πέρασε, αλλά τέλος καλό όλα καλά».

«Είχα συμβόλαιο 15.000 ευρώ τα 2 πρώτα χρόνια και 30.000 τον τρίτο χρόνο. Όπως και όλοι οι νεαροί παίκτες που δυστυχώς δεν ανταμείβονται».

«Ο μάνατζερ μου είπε να κάνω υπομονή και χειρίστηκε άψογα το θέμα μου, με έχει βοηθήσει πάρα πολύ».

«Έχω και καλές και κακές στιγμές στον Ηρακλή. Ήταν τρία καλά χρόνια για μένα. Θα πρέπει τώρα να υπάρξει υπομονή και όλα θα αλλάξουν. Δεν αξίζει ο Ηρακλής με τέτοια ιστορία και τέτοιο κόσμο να παλεύει για την παραμονή».

«Κάποια παιδιά δεν είχαν πετρέλαιο για θέρμανση στο σπίτι τους και δανείζονταν από άλλους παίκτες».

«Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα να αγωνιστώ σε ένα υψηλότερο επίπεδο και μακάρι να με δει ο Ρεχάγκελ και να με καλέσει στην Εθνική ομάδα».

«Ο πρώτος προπονητής που με βοήθησε ήταν ο Πεντράθα που με καθιέρωσε ως βασικό παίκτη και του οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Έρχεται πρόταση για τον Αράνο

Έρχεται πρόταση για τον Αράνο

Η παραμονή του Κάρλος Αράνο στην ομάδα παραμένει μετέωρη, όπως και αρκετών ακόμη ποδοσφαιριστών του υπάρχοντος ρόστερ. Ωστόσο τα Μέσα της Αργεντινής με τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο αριστεροπόδαρος μπακ του Άρη θα συνεχίσει όπως όλα δείχνουν την καριέρα του στην Ουρακάν. Ο Σύλλογος της Αργεντινής, από τον οποίον απέκτησε πέρυσι το καλοκαίρι ο Άρης τον παίκτη, επιδιώκει τον επαναπατρισμό του Αράνο, με τους ιθύνοντες της Ουρακάν να είναι έτοιμοι να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες επίσημη πρόταση στον Άρη.
Ο αργεντίνος αμυντικός έχει συμβόλαιο για άλλον έναν χρόνο με τους «κίτρινους», όμως αυτό δεν φαίνεται να στέκεται εμπόδιο για την Ουρακάν. Από την πλευρά του μάλιστα ο παίκτης δεν φαίνεται να είναι αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με την προοπτική όμως να πάρει ένα καλό συμβόλαιο. Σε περίπτωση λοιπόν που συμβεί κάτι τέτοιο και ο Αράνο επιστρέψει στην ομάδα της Ουρακάν, στα ταμεία του Άρη θα μπουν κάποια σημαντικά χρήματα.

Δεν θέλουν όλοι τον Σαλπιγγίδη


Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έλυσε τον γόρδιο δεσμό για τον Παναθηναϊκό Υπάρχουν αρκετές αντιρρήσεις από τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ για την επιστροφή του Σαλπιγγίδη. Φαίνεται ότι το έργο της διοίκησης δεν είναι εύκολο και όπως αναφέρεται υπάρχει σχετική επιστολή προς τη διοίκηση του ΠΑΟΚ που αντιτάσσεται στην απόκτηση του Σαλπιγγίδη, λόγω της παλιάς διένεξης που είχε δημιουργηθεί κατά την αποχώρησή του.

Επίσης, διέρευσε ότι 18 σύνδεσμοι οπαδών του ΠΑΟΚ υπογράφουν επιστολή ή ανακοίνωση με σκληρό περιεχόμενο για την επιστροφή του διεθνή ποδοσφαιριστή.

Φέιγ βολάν
"Τον προδότη πίσω εσύ θα μας τον φέρεις Ζαγοράκη να το ξέρεις". Αυτό αναφέρουν σε φέιγ βολάν οπαδοί του δικεφάλου που αντιτάσσονται στην επιστροφή του Σαλπιγγίδη.

Πετώντας φέιγ βολάν έξω από όλα τα γραφεία των αθλητικών εφημερίδων της συμπρωτεύουσας και σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης στέλνουν μήνυμα στη διοίκηση Ζαγοράκη.

Από τον Κόστα μέχρι τον Δερμιτζάκη


Ο τεχνικός του Πανθρακικού, Παύλος Δερμιτζάκης στο ματς με την ΑΕΚ Μια σειρά από κρίσιμες επαφές ξεκινούν για το θέμα προπονητή στον ΠΑΟΚ. Η τελευταία συνάντηση με τον Ζόρζε Κόστα δεν απέφερε ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο συζήτησε με τον συμπατριώτη του αλλά, δεν υπήρξε οριστική εξέλιξη και στον ΠΑΟΚ δεν έχουν σκοπό να περιμένουν περισσότερο.

Στην Πορτογαλία, λέγεται ότι όλα εξαρτώνται από τον Ντα Κόστα, το αφεντικό της Πόρτο, που θα αποφασίσει τόσο για τον προπονητή της ομάδας του, όσο και για τις δύο θυγατρικές, την Ακαντέμικα και την Ολιανένσε.

Κατά συνέπεια, ο Ζόρζε Κόστα περιμένει τις συζητήσεις με τον Ντα Κόστα που θα προκύψουν μέσα στις επόμενες μέρες. Θα ξεκαθαρίσει αν τελικά θα αναλάβει την Ακαντέμικα ή αν θα προστεθεί στο τεχνικό τιμ της Πόρτο. Υπό κανονικές συνθήκες θα πάει στην Ακαντέμικα και θα κλείσει οριστικά το κεφάλαιο ΠΑΟΚ.

Να σημειωθεί ότι ο Κονσεϊσάο με τον Ντα Κόστα διατηρούν στενούς δεσμούς κι αυτό έρχεται να προστεθεί σε ένα σκηνικό που στήθηκε στην Πορτογαλία και αφορά γενικότερα το θέμα προπονητή για τον ΠΑΟΚ.

Από την άλλη, υπάρχουν ήδη σκέψεις για τους προπονητές που θα εξεταστούν στη συνέχεια με δεδομένο ότι ο Κόστα έχει απομονωθεί. Μάλιστα, ήδη αναφέρονται ονόματα ορισμένων υποψηφίων και ανάμεσα σε αυτά υπάρχει του Παύλου Δερμιτζάκη.

Πάντως, ο Ζαγοράκης έχει αποφασίσει να περιμένει τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο να κάνει την τελική επαφή με τον Ζόρζε Κόστα στην Πορτογαλία. Αν δεν βγει κάτι θετικό από αυτήν, σκοπεύει να ξεκινήσει αμέσως με τον Ζήση Βρύζα ενεργοποίηση του εναλλακτικού πλάνου που υπάρχει, ώστε να κλείσει το θέμα το συντομότερο δυνατό.

Να σημειωθεί ότι σχετικά με άλλα ονόματα που ακούστηκαν, όπως του Κόσμι και του Λίνεν, από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπήρξε διάψευση ότι ενδιαφέρουν. Αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον.

Υπομονή...


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης Οι διοικητικές εξελίξεις στον Ολυμπιακού αργούν ακόμα. Ο Σωκράτης Κόκκαλης περιμένει έναν από τους υποψήφιους επενδυτές - αγοραστές να κάνει την πρώτη κίνηση και να τον πλησιάσει, την ώρα που ο Βαγγέλης Μαρινάκης διαρρέει πως είναι αποφασισμένος να βάλει 50+20 εκατ. ευρώ στους "ερυθρόλευκους"...

Ο εφοπλιστής "προτείνει" να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπου όπως υποστηρίζεται θα βάλει 50 εκατομμύρια ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό θα διατεθεί για τον προπονητή και τις μεταγραφές που χρειάζεται η ομάδα. Αυτά τα χρήματα θα μετοχοποιηθούν και ο κ. Μαρινάκης θα πάρει στα χέρια του, νέες μετοχές της ΠΑΕ.

Μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, πρόθεση του κ. Μαρινάκη είναι να βάλει άλλα 20 εκατ. ευρώ, ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι να είναι ο Ολυμπιακός "καθαρός" από χρέη! Αυτό βέβαια σημαίνει ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης θα πρέπει να αποδεχθεί ότι δεν θα πάρει ούτε ευρώ και θα παραχωρήσει αντί μηδενικού ουσιαστικά ποσού το σύλλογο.

Προς το παρόν πάντως κάτι τέτοιο δεν νομίζουμε ότι θα το αποδεχθεί ο ιδιοκτήτης των "ερυθρολεύκων", ο οποίος σύμφωνα με τον "Φίλαθλο" σκέφτεται αν δεν προκύψει κάποια εγχώρια λύση, να βάλει στον Ολυμπιακό όμιλο ξένων επενδυτών. Αυτό πάντως που περιμένει πρωτίστως είναι την αποτίμηση της ΠΑΕ...

Σε ότι αφορά τους αδερφούς Αγγελόπουλους, όλα συνηγορούν στο ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν ενδιαφέρονται να μπούνε στην ΠΑΕ. Εκτός των άλλων από την Τετάρτη ξεκινάνε οι τελικοί της Α1 στο μπάσκετ, οπότε όλο το ενδιαφέρον τους είναι στραμμένο εκεί...

Στο μεταξύ, στις αρχές Ιουνίου αναμένεται στην Αθήνα ο ατζέντης του Έντσο Μαρέσκα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μάνατζερ του Ιταλού μέσου θα φέρει πρόταση για να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό...

Τελειωμένη η μεταγραφή του Ζεοβάνι


Ο Ζεοβάνι χάρισε ένα ακόμα βαθμό στη Χαλ... Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η μεταγραφή του Ζεοβάνι στην ΑΕΚ. Όπως αναφέρει το σύνολο του Τύπου, ο Βραζιλιάνος βρίσκεται μία "ανάσα" από το να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα με το "δικέφαλο" στο στήθος. Ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα αναμένεται να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσιες αποδοχές 700.000 ευρώ "καθαρά".

Η μεταγραφή του 30χρονου Βραζιλιάνου, ο οποίος έχει θητεία σε Μπαρτσελόνα, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι, είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ καθώς πρόκειται για παίκτη που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο το "δικέφαλο".

Το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή είναι η αποδέσμευση του Ζεοβάνι από τη Χαλ, η οποία υποβιβάστηκε. Βέβαια δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη αν τελικά η ΑΕΚ δώσει ένα μικρό αντίτιμο στις "τίγρεις" για να "τελειώσει" άμεσα τη μεταγραφή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το "Goal news", η ΑΕΚ έχει κάνει κίνηση για την απόκτηση του 22χρονου Νιγηριανού κεντρικού αμυντικού της Σπάρτα Ρότερνταμ, Αγιοντέλε Αντελέγε. Μάλιστα ο μάνατζέρ του, Αμίροφ Μάμε, δήλωσε στην εφημερίδα: "Είναι αλήθεια πως βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ, αλλά και με κάποιους ακόμα συλλόγους. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω περισσότερα, αλλά σε 1-2 ημέρες νομίζω πως θα ξέρω πού θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Ντέλε".

Για τον παίκτη της ολλανδικής ομάδας έχει μιλήσει με κολακευτικά λόγια και ο Σουηδός τεχνικός της εθνικής Νιγηρίας, Λαρς Λάγκερμπακ: "Είναι πολύ καλός αμυντικός. Εχει πολύ καλές παραστάσεις από τα ματς της ολυμπιακής ομάδας, αλλά δεν έχει τόσο πολλές εμπειρίες και δεν ξέρω αν θα είναι στην τελική επιλογή".

Βαρδινογιάννης: "Ο Παναθηναϊκός δεν χαρίζεται"


Ο Τζίγγερ Ο «πόλεμος» στον πολυμετοχικό συνεχίζει να μαίνεται. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη να εκδώσει ανακοίνωση. Σε πολύ σκληρό ύψος, επιτίθεται επί προσωπικού στον Ανδρέα Βγενόπουλο, ενώ επισημαίνει πως αν κάποιος αγοράσει το μετοχικό πακέτο που έχει στην κατοχή του, τα χρήματα θα τα δώσει στον Ερασιτέχνη και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες!
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε μία ανοιχτή επιστολή προς όλους τους μετόχους, ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος απάντησε προσωπικά. Κατά την προσφιλή του τακτική προσέφυγε σε έναν λίβελο γεμάτο ύβρεις, κραυγές και χαρακτηρισμούς και απέφυγε να τοποθετηθεί υπεύθυνα και επί της ουσίας. Για την ταμπακέρα δεν μας είπε τίποτα.

Αναγκάζομαι λοιπόν να επισημάνω τα ακόλουθα:

Οι στοιχειώδεις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης προστάζουν ότι το 10% δεν μπορεί να διοικεί αγνοώντας τους υπόλοιπους μετόχους. Επαναλαμβάνω, εάν κάποιοι θέλουν να συμπεριφέρονται σαν αποκλειστικοί ιδιοκτήτες του Παναθηναϊκού, τους δίνω πλέον τη δυνατότητα να το κάνουν! Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν επικοινωνιακά τεχνάσματα και πυροτεχνήματα για παραπλάνηση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού.

Την προηγούμενη Παρασκευή ο κ. Πατέρας επέλεξε να υποβάλει την παραίτησή του. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να μείνει ακέφαλος. Οφείλουμε ως μέτοχοι να μεριμνήσουμε και να εξασφαλίσουμε διοικητική συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός ήταν και θα είναι πάνω από πρόσωπα. Έχω ζητήσει από την ημέρα της παραίτησης του Προέδρου τόσο από τον ίδιο όσο και από τον κ. Βγενόπουλο (καθώς και από άλλους μετόχους) να προτείνουν πρόσωπα για την θέση του Προέδρου κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Δεσμεύομαι να στηρίξω έναν Πρόεδρο κοινής αποδοχής.

Προφανώς ο κ. Βγενόπουλος μας θεωρεί «κορόιδα» που ως κατέχοντες το 54% σε κάθε μελλοντική αύξηση θα καταβάλουμε το ποσό που μας αναλογεί, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να συναποφασίζουμε και υπό την απειλή αποχωρήσεων. Αναρωτιέμαι επίσης αν θεωρεί «κορόιδα» τους αδερφούς Γιαννακόπουλους και τα ποσά που έχουν προσφέρει εδώ και δεκαετίες στο σύλλογο. Αναρωτιέμαι ακόμη αν οι κκ Πατέρας, Δάβαρης, Ξυλάς, Πολέμης, Ζολώτας θεωρούν επίσης τους εαυτούς τους «κορόιδα». Βέβαια ίσως να μην είμαστε οι καταλληλότεροι να κρίνουμε τα παραπάνω καθώς δεν έχουμε ως επάγγελμα το να μαζεύουμε χρήματα από «κορόιδα». Αυτό που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός είναι ηγέτες και στιβαρή διοίκηση. Πρόσωπα που νιώθουν κορόιδα δεν αξίζει να κρατούν τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους.

Η οικογένεια μου ήδη από την προηγούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έχει αποδείξει έμπρακτα, όχι στα λόγια, ότι δεν επιθυμεί να πλουτίσει από τον Παναθηναϊκό, ούτε πρόκειται να το κάνει τώρα.

Κύριε Βγενόπουλε, ο Παναθηναϊκός δεν χαρίζεται.

Κανείς, παρά τους επικοινωνιακούς του τακτικισμούς και τις υπόγειες μεθόδους που ακολουθεί δεν μπορεί να μας εξωθήσει στην αποχώρηση.

Για να μην υπάρχουν αυθαίρετες ερμηνείες, σε ποια τσέπη θα πάνε τα λεφτά, το ποσό που αντιστοιχεί στην πώληση του 54% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεσμεύομαι να διατεθεί για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό καθώς και για τη στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων που σήμερα την χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από σοβαρούς μετόχους και όχι ψευδομεσσίες.

ΥΓ Η πρόταση ισχύει μέχρι το επικείμενο Δ.Σ. και λυπάμαι αν χαλάσαμε τα σχέδια κάποιων για ηρωική αποχώρηση έπειτα από την απόκτηση, μέσω του Παναθηναϊκού, της αναγνωρισιμότητας που τόσο πολύ επιζητούσαν».

Λιτή ανταπάντηση Βγενόπουλου
Με σύντομη και λιτή ανακοίνωση απάντησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος στον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Ο "Mr. Mig" τονίζει πως ο Τζίγγερ τάζει στον Ερασιτέχνη και στις ευπαθείς ομάδες, τα λεφτά που ξέρει ότι δεν θα πάρει: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Τώρα που ο κος Γιάννης Βαρδινογιάννης κατάλαβε ότι, δε θα πάρει λεφτά, τα λεφτά που δε θα πάρει θα τα διαθέσει υπέρ του ερασιτέχνη και των κοινωνικά ευπαθών ομάδων», αναφέρει η ανακοίνωση του κ. Βγενόπουλου.

Ισόπαλο το φιλικό τεστ της Εθνικής


Ο Βύντρα σε προσπάθειά του απέναντι στην Βόρειο Κορέα Ισόπαλη 2-2 ήρθε η Εθνική μας ομάδα σε φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Βόρειο Κορέα που έγινε στο γήπεδο «Aλταχ» της Ελβετίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που δημιούργησε αρκετές φάσεις αλλά αντιμετώπισε προβλήματα στην άμυνα, προηγήθηκε δύο φορές στο παιχνίδι με τέρματα των Κατσουράνη (2') και Χαριστέα (48').

Σε γενικές γραμμές η Ελλάδα έδειξε ότι ναι μεν είναι αρκετά καλή στον επιθετικό τομέα και κυρίως στην δημιουργία φάσεων, όμως παράλληλα θέλει αρκετή δουλειά και στην αμυντική της γραμμή.

Κυρίως όμως εκεί που θα πρέπει να δουλέψει ο Ρεχάγκελ με τους παίκτες του, είναι στην ταχύτητα, τόσο την ατομική, όσο και την ομαδική για την κυκλοφορία της μπάλας. Η Βόρεια Κορέα επιλέχθηκε γιατί το στυλ της μοιάζει με αυτό της Νότιας, πρώτης αντιπάλου της Ελλάδας στο Μουντιά.Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, οι Ελληνες διεθνείς φάνηκαν σε αρκετές περιπτώσεις στο παιχνίδι να βρίσκονται μία ταχύτητα κάτω από τους αντιπάλους τους, κάτι που ασφαλώς αποτελεί πρόβλημα.

Πλέον επόμενο τεστ για την Ελλάδα θα είναι αυτό με την Παραγουάη στις 2 Ιουνίου. Μέχρι τότε οι προπονήσεις θα γίνονται επί Ελβετικού εδάφους. Μετά την αναμέτρηση με τους Παραγουανούς, η αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα, όπου και θα παραμείνει για δύο ημέρες, προκειμένου οι παίκτες να δουν τις οικογένειές τους. Κατόπιν θα αναχωρήσει για να εγκατασταθεί στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής.Γήπεδο: "Αλτάχ"

ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης (46' Τζόρβας), Σπυρόπουλος, Βύντρα (46' Σεϊταρίδης), Μόρας, Κυργιάκος (46' Α. Παπαδόπουλος), Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (62' Πατσατζόγλου), Σαμαράς (46' Χαριστέας), Σαλπιγγίδης, Γκέκας (46' Καπετάνος)
Β. ΚΟΡΕΑ: Ρι Μιόνγκ Γκουκ, Τσα Γιόνγκ Χιόκ, Πακ Ναμ Τσολ, Ρι Κβανγκ Τσον, Γι Γιούν Ναμ, Χονγκ Γιόνγκ Γιο, Μουν Ιν Γκουκ (85' Κουμ Ιλ Κιμ), Πακ Τσολ Γιν, Ναμ Σονγκ Τσολ (46' Γιουν Ιλ Ρι), Αν Γιόγκ Χακ, Γιόνκ Τάε Σε