Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Το ποδόσφαιρο θρηνεί τον Αλέκο!


Αλέκος Παπαγεωργίου Σε ηλικία 55 ετών έφυγε από τη ζωή το βράδι της Τρίτης ο Αλέκος Παπαγεωργίου, παλιός ποδοσφαιριστής τον ΠΑΣ Γιάννινα και του Απόλλωνα Αθηνών, αλλά και για πολλά χρόνια προπονητής.
Τον Αλέκο πρόδωσε η καρδιά του, την ώρα μάλιστα που βρισκόταν πάνω στη μηχανή του. Αγωνιζόταν με άλλους βετεράνους σε γήπεδο 5Χ5 και αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζαλάδα. Του είπαν να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε και αποφάσιε να φύγει μόνος με τη μηχανή του. Αυτή η απόφαση απέβη μοιραία. Μάλιστα έπαθε την ανακοπή φτάνοντας έξω από το σπίτι του!

Ο Αλέκος γεννήθηκε στη Λαμία στις 20 Μαρτίου 1955 και το 1977 μεταγράφηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Το 1982 μεταγράφηκε στον Απόλλωνα, που έπαιξε μέχρι το 1986. Είχε 189 συμμετοχές στην Α' Εθνική και πέτυχε έξι γκολ, παίζοντας σε ολες τις θέσεις της άμυνας.
Στη συνέχεια εργάστηκε σε πολλές ομάδες σαν προπονητής, με τελευταία επιτυχία την άνοδο της Ζακύνθου στην Γ' Εθνική το 2006.

Ο Αλέκος Παπαγεωργίου υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ του ΠΣΑΠ, με έντονη συνδικαλιστική δράση. Αγωνιστής της ζωής, ο Αλέκος μεγάλωσέ και σπούδασε δύο κόρες. Πρόσφατα μάλιστα είχε αποκτήσει δύο εγγονάκια, που δεν πρόλαβε να χαρεί όσο θα ήθελε.

Ανακοίνωση για το γεγονός έβγαλε ο ΠΣΑΠ:

"Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου Αλέκου Παπαγεωργίου ο οποίος έχασε χθες βράδυ τη ζωή του.
Ο Αλέκος Παπαγεωργίου υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Σ.Α.Π. ενώ προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην ομάδα του Συνδέσμου μας που δίνει φιλικά παιχνίδια σε όλη την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Το ήθος κι η ακεραιότητα του όπως επίσης κι η σταθερή κι αταλάντευτη προσήλωση του στις αρχές και τις αξίες της συναδελφικής αλληλεγγύης, η αγωνιστικότητα κι η ευθυκρισία του τον διέκριναν ως άνθρωπο κι ως ποδοσφαιριστή αλλά κι ως προπονητή.
Αγωνίσθηκε επί σειρά ετών στην Α' Εθνική κατηγορία με τον Απόλλωνα Αθηνών και τον ΠΑΣ Γιάννινα ενώ ξεκίνησε την καριέρα του από την Λαμία.
Στα 56 του έσβησε πρόωρα αφήνοντας πίσω μία υπέροχη οικογένεια που είχε ομορφύνει ακόμα περισσότερο χάρις στα δύο εγγονάκια του.
Η απώλεια του είναι μεγάλη για τον Π.Σ.Α.Π. κι ανάλογη είναι η θλίψη μας.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: