Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Τουρκία Πήρε το κύπελλο η Τράμπζονσπορ

http://www.sport24.gr/ast/cov/tr/trabzonspor_b.jpgΗ Τράμπζονσπορ κατέκτησε το κύπελλο Τουρκίας, επικρατώντας με 3-1 της Φενέρμπαχτσε στον τελικό.Η αναμέτρηση έγινε στο "GAP Stadium", το οποίο βρίσκεται στην Έδεσσα της Μεσοποταμίας, περιοχή που πλέον ονομάζεται Σανλιούρφα.

Η "Φενέρ" ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 55' με τον Άλεξ, αλλά η ομάδα της Τραπεζούντας έκανε την μεγάλη ανατροπή.

Ο Ουμούτ ισοφάρισε στο 66', ο Ενγκίν έκανε το 2-1 στο 80' και το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Κολμάν στο 93'.

Αυτή είναι η 8η φορά που η Τράμπζονσπορ κατακτά το τρόπαιο και έφτασε στην Μπεσικτάς στην 2η θέση των κατακτήσεων. Πρώτη είναι η Γαλατάσαράι με 14, ενώ η Φενέρμπαχτσε έχει 4.

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ: Ονούρ, Σερκάν, Σονγκ, Εγκεμέν, Καλέ, Σελτούκ (83' Σεζέρ), Κολμάν, Ενγκίν (86' Σεϊχούν), Μπουράκ, Αλαζίνιο (91' Γκιράι), Ουμούτ.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Βολκάν Ντεμιρέλ, Γκιοκχάν Γκιονιούλ (87' Γκιοκχάν Ουνιάλ), Λουγκάνο, Μπιλίκα, Βέντερσον, Μεχμέτ Τοπούζ, Σελτσούκ, Εμρέ (67' Ντέιβιντ), Εζέρ, Άλεξ, Γκουΐθα.

Περίπατος για Σεβίλλη

Μία από τις πιο εύκολες νίκες της σεζόν πέτυχε η Σεβίλλη η οποία πέρασε από το «Σαρδινέρο» διασύροντας με 5-1 την Σανταντέρ.Την παραμικρή αντίσταση δεν συνάντησε στο «Σαρδινέρο» η Σεβίλλη. Οι Ανδαλουσιανοί κέρδισαν με 5-1 την Σανταντέρ και παρέμειναν σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ, την ώρα που η Ράσινγκ παραμένει κοντά στις επικίνδυνες θέσεις.

Πολύ άνετη επικράτηση και για την Ατλέτικο, η οποία επικράτησε με 3-1 της Βαγιαδολίδ στην πρώτη ήττα του Κλεμέντε στον πάγκο της. Την παραμονή της εξασφάλισε η Οσασούνα μετά το 3-1 επί της Λα Κορούνια, ενώ η Σαραγόσα πήρε πολύτιμο τρίποντο επί της Εσπανιόλ ανανεώνοντας ουσιαστικά την παρουσία της στην Πριμέρα.

Σημαντικό βαθμό πήρε στο «Σαν Μαμές» η Μάλαγα αποσπώντας ισοπαλία 1-1 από την Μπιλμπάο, η οποία στην κρίσιμη στροφή έμεινε από... λάδια και έτσι δύσκολα θα βγει στην Ευρώπη, δεδομένου ότι την επόμενη αγωνιστική έχει να πάει και στο «Μπερναμπέου».

Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής:

Τρίτη (04/05)
Χετάφε-Σπόρτινγκ Χιχόν 1-1 (48΄ Σολδάδο - 18΄ Ντε λας Κουέβας)
Μπαρτσελόνα-Τενερίφη 4-1 (17΄,90΄ Μέσι, 63΄ Μπόγιαν, 77΄ Πέδρο - 39΄ Ρομάν)
Αλμερία-Βιγιαρεάλ 4-2 (13΄ Κρουσά, 28΄,41΄ Ούτσε, 90΄ Πιάτι - 54΄ Μαρκάνο, 66΄ Ιμπαγάσα)
Βαλένθια-Χερέθ 3-1 (45', 58' Μάτα, 68' Σίλβα - 37' Αρμεντέρος)

Τετάρτη (05/05)
Μπιλμπάο-Μάλαγα 1-1 (4' Τοκέρο - 19' Ντούντα)
Σαραγόσα-Εσπανιόλ 1-0 (78' Κολούνγκα)
Σανταντέρ-Σεβίλλη 1-5 (61' Τσίτε - 3', 89' Νεγρέδο, 21' πεν. κανουτέ, 46' Νάβας, 48' Καπέλ)
Οσασούνα-Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 3-1 (11' Καμούνιας, 24' Παντιάνι, 32' Χουανφράν - 15' Ρίκι)
Ατλέτικο-Βαγιαδολίδ 3-1 (43' Χουανίτο, 66' Χουράδο, 73' Φορλάν - 78' Σέσμα)
Μαγιόρκα-Ρεάλ (23:00)

Η βαθμολογία (36 αγώνες)
Μπαρτσελόνα 93
Ρεάλ Μαδρίτης 89 *
Βαλένθια 68
Σεβίλλη 60
Μαγιόρκα 59 *
Βιγιαρεάλ 52
Χετάφε 52
Αθλέτικ Μπιλμπάο 51
Ατλέτικο Μαδρίτης 46
Λα Κορούνια 44
Οσασούνα 42
Εσπανιόλ 41
Αλμερία 41
Σαραγόσα 40
Χιχόν 39
Σανταντέρ 36
Μάλαγα 36
Τενερίφη 35
Βαγιαδολίδ 33
Χέρεθ 30

Θέλει κι άλλο Μουντιάλ ο Καναβάρο


Ο Φάμπιο Καναβάρο πανηγυρίζει... Ετοιμος για την κατάκτηση ακόμα ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου δηλώνει ο Φάμπιο Καναβάρο. Ο αρχηγός της εθνικής Ιταλίας δηλώνει ότι η "σκουάντρα ατζούρα" μπορεί και πάλι να σηκώσει το τρόπαιο, επαναλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο τον θρίαμβό της στη Γερμανία το καλοκαίρι του 2006.

"Ελπίζουμε ότι θα φέρουμε το κύπελλο μαζί μας στην πατρίδα γυρίζοντας", υποστήριξε ο αμυντικός της Γιουβέντους, προσθέτοντας ότι μετά το τέλος της διοργάνωσης της Νότιας Αφρικής θα πει αντίο στην εθνική ομάδα. "Μου λένε από τώρα ότι είμαι πολύ μεγάλος για την εθνική, φανταστείτε τι θα λένε τον ερχόμενο Αύγουστο", αστειεύτηκε.

Ενδεχόμενο αναβολής του αγώνα ΑΕΚ - Αρης

Εν αναμονή της απόφασης της πολιτείας βρίσκονται στο στρατόπεδο της ΑΕΚ για το εάν θα διεξαχθεί την Πέμπτη ο αγώνας της 3ης αγωνιστικής των playoff με αντίπαλο τον Αρη στο ΟΑΚΑ.Αρχικά το ματς ήταν προγραμματισμένο για την Τετάρτη (05/05) αλλά λόγω της απεργίας των συνδικάτων την ίδια ημέρα, συνεπώς και του προσωπικού του ΟΑΚΑ το οποίο ανήκει στην πολιτεία, ο αγώνας μετατέθηκε για την Πέμπτη (06/05).

Η τραγωδία που έπληξε τη χώρα με τον θάνατο τριών συνανθρώπων μας το μεσημέρι της Τετάρτης στο περιθώριο των διαδηλώσεων είναι πιθανό να επιφέρει νέα αναβολή στην ημέρα διεξαγωγής του ματς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, επιθυμεί να έχει όλη την αστυνομική δύναμη της Αθήνας σε εγρήγορση και όχι να αναλλωθεί στην περιφρούρηση της τάξης στο ΟΑΚΑ.

Να μείνουν ζωντανοί...

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_ceS0eK7DiJ.jpgΜε την ελπίδα ότι το ντέρμπι της Τούμπας θα έρθει... ισόπαλο θα παραταχθούν το απόγευμα της Πέμπτης (19:00, ΣΚΑΪ) ΑΕΚ και Άρης στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.Όλα αυτά βέβαια την ώρα που υπάρχει ο κίνδυνος να αναβληθεί εκ νέου το παιχνίδι (όπως κι εκείνο της Τούμπας) αυτή τη φορά εξαιτίας των θλιβερών γεγονότων σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Φουλ επίθεση για την πρώτη νίκη

Το πρώτο της «τρίποντο» στα πλέι-οφ θέλει να πάρει η ΑΕΚ κόντρα στην Άρη, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να προσανατολίζεται να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 και τον Μπλάνκο στην ενδεκάδα. Ο Αργεντινός στράικερ απουσίασε από το Φάληρο την περασμένη Κυριακή, ενώ την είσοδο του στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Γκουστάβο Μαντούκα.

Συγκεκριμένα, ο Σερβοέλληνας τεχνικός, που βλέπει τα περιθώρια να έχουν στενέψει, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους εννέα από του έντεκα που έπαιξαν κόντρα στον Ολυμπιακό, αντικαθιστώντας μόνο τον τιμωρημένο Μάκο, με τον Ίσμαελ Μπλάνκο και τον Χέρσι με τον Μαντούκα. Από εκεί και πέρα, ο Σάχα θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια με τους Αραούχο (δεξιά), Μανωλά, Μαϊστόροβιτς και Λαγό (αριστερά) να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Σκόκο, Γιάχιτς, Καφές και Μαντούκα στο κέντρο, ενώ στην επίθεση της Ένωσης θα αγωνιστούν οι Μπλάνκο και Τζιμπούρ.

Αναλυτικά η αποστολή: Σάχα, Αραμπατζής, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας, Γιάχιτς, Μανωλάς, Καράμπελας, Αραούχο, Αλεξόπουλος, Καφές, Λαγός, Μαντούκα, Χέρσι, Γιαχάγια, Γκερέιρο, Γκέντσογλου, Τζιμπούρ, Μπλάνκο, Νέμεθ, Σκόκο, Λεονάρντο.

Για διπλό... Τσάμπιονς Λιγκ

Την επιστροφή στις νίκες ψάχνει ο Άρης μετά την ήττα (2-0) από τον ΠΑΟΚ το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην Τούμπα. Οι «κίτρινοι» με το τρίποντο απέναντι στον Ολυμπιακό είχαν φτάσει πολύ κοντά στην κορυφή κι εκεί θέλουν να επανέλθουν με ένα επιτυχές αποτέλεσμα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Όσον αφορά στα αγωνιστικά, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ σκέφτεται να επαναφέρει στην αρχική ενδεκάδα τον Σέρχιο Κόκε, ώστε να πλαισιώσει στην επίθεση τον Έντι Τζόνσον σε ένα σύστημα 4-4-2. Από εκεί και πέρα, ο Σηφάκης θα είναι στο τέρμα για τους Θεσσαλονικείς, με τους Αράνο, Νέτο, Κουλουχέρη και Ρονάλντο να απαρτίζουν την τετράδα της άμυνας, ενώ Κάβο, Μεριέμ, Γκαρσία και Πρίττα θα αγωνιστούν στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Εκτός έμεινε την τελευταία στιγμή ο Κριστιάν Νασούτι εξαιτίας ενός σφιξίματος στην γάμπα.

Η αποστολή: Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Νέτο, Ορτίθ, Ρονάλντο, Αράνο, Γκαρσία, Φερνάντεζ, Χαβίτο, Πρίττας, Κόκε, Τζόνσον, Αντού, Μεριέμ, Κουλουχέρης, Κάμπορα, Ναφτί, Κάλβο.

Φουντώνει η μάχη για το σεντόνι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/45ba3d6b578196f07910412e305f216b_L.jpg?1273076339?1273076339?1273076339Η Λιόν κέρδισε την Οσέρ με 2-1 και η κατάσταση για το Τσάμπιονς Λιγκ περιπλέκεται μετά τα διπλά των Λιλ και Μονπελιέ. Πρωταθλήτρια αν κερδίσει την Ρεν στέφεται η Μαρσέιγ, εκτός «σεντονιού» η Μπορντό.Το γκολ του Πιάνιτς πέντε λεπτά πριν το τέλος χάρισε στη Λιόν μία πολύ σημαντική νίκη με 2-1 επί της Οσέρ, κορυφώνοντας το ενδιαφέρον για την δεύτερη και τρίτη θέση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι εκτός έδρας νίκες των Λιλ και Μονπελιέ περιέπλεξαν ακόμα περισσότερο την κατάσταση η οποία θα ξεκαθαρίσει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, με την διαφορά του δεύτερου από τον πέμπτο να είναι μόλις τέσσερις βαθμοί.

Η ήττα της Οσέρ δίνει το δικαίωμα στην Μαρσέιγ να πανηγυρίσει από σήμερα τον τίτλο αρκεί να κερδίσει την Ρεν σήμερα το βράδυ.

Εκτός Τσάμπιονς Λιγκ έμεινε και μαθηματικά η Μπορντό που αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 στη Νις.

Τα αποτελέσματα:

Μπουλόν-Σεντ Ετιέν 0-1 (88' Ριβιέρ)
Λανς-Γκρενόμπλ 1-1 (68' Μαουλιντά - 45 Κουρτουά)
Λοριάν-Μονακό 2-2 (42' Αμαλφιτάνο, 80' Γκαμέιρο - 41' Χαρούνα, 72' Μααζού)
Λιόν-Οσέρ 2-1 (45' πεν. Λισάντρο, 85' Πιάνιτς - 15' Γέλεν)
Νανσί-Λε Μαν 3-2 (18', 32' Φερέ, 62' Μαλονγκά - 25' Μαϊγκά, 27' Ντοσεβί)
Νις-Μπορντό 1-1 (28' Φαέ - 34' Γουέντελ)
Παρί Σεν Ζερμέν-Βαλενσιέν (30' Έρντινγκ, 90' Κέζμαν - 58' Μπονκ, 90'+3 Μπεν Κχαφαλάχ)
Σοσό-Μονπελιέ 0-1 (73' Κόστα)
Τουλούζ-Λιλ 0-2 (34' Καμπαγιέ, 48' Ομπράνιακ)
Μαρσέιγ-Ρεν (22:00)

Ανοίγει λογαριασμό για τον κόσμο του ο Ηρακλής

Ανοίγει λογαριασμό για τον κόσμο του ο Ηρακλής

Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ Ηρακλής έκανε γνωστό πως άνοιξε λογαριασμό, στον οποίο οι οπαδοί των «κυανόλευκων» μπορούν να βάζουν τα χρήματα που μπορούν, ώστε το ποσό που θα μαζευτεί να χρησιμοποιηθεί για τις άμεσες ανάγκες. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Υπό τις ιδιαίτερα αντίξοες οικονομικές συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Συλλόγου μας, ο κόσμος της ομάδας είναι αυτός, που αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να στηρίξει τον ΗΡΑΚΛΗ και να του προσφέρει οξυγόνο ζωής με την αγάπη του και τη συνεισφορά του.

Από σήμερα (Τετάρτη 05/05/2010) στην Τράπεζα Πειραιώς έχει ανοιχθεί ειδικός λογαριασμός ενίσχυσης της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, όπου οι Ηρακλειδείς μπορούν να καταθέσουν συνεισφορά αγάπης στις δύσκολες στιγμές, που βιώνει η ομάδα. Η οποιαδήποτε συνεισφορά μας, θα είναι πολύτιμη σε αυτή τη φάση και η βοήθεια όλων μας απαραίτητη.

Ο αριθμός λογαριασμού στην Τράπεζα Πειραιώς είναι:

5216047251771

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι ο κόσμος του και ο κόσμος του στηρίζει τον ΗΡΑΚΛΗ. Ολοι μαζί μπορούμε».

Γυμνάστηκαν στο Καυτανζόγλειο


Ο Μπάντοβιτς στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Η αποστολή του Ολυμπιακού ήταν έτοιμη για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη, αλά λόγω των τραγικών γεγονότων στην Αθήνα, η αναμέτρηση μετατέθηκε για την Πέμπτη. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν έμειναν άπραγοι και χρησιμοποίησαν τις εγκαταστάσεις του Καυτανζογλείου σταδίου για να προπονηθούν.

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δεν χαρίστηκε στους παίκτες του. Η αναβολή του αγώνα έδωσε την ευκαιρία στον Σέρβο να προπονήσει τους παίκτες του. Αρχικά υπήρξε η σκέψη οι ερυθρόλευκοι" να γυμναστούν στο ξενοδοχείο, ωστόσο στην αποστολή του Ουμπιακού παραχωρήθηκε το Καυναζόγλειο. Η προπόνηση ολοκλη΄ρωθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οι "ερυθρόλευκοι" είναι έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν το "δικέφαλο" στην Τούμπα την Πέμπτη (21:15 Novasports1), όπου θέλουν να φύγουν με το θετικό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να κάνουν σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ

Ο Μπάντοβιτς στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Η αποστολή του Ολυμπιακού ήταν έτοιμη για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη, αλά λόγω των τραγικών γεγονότων στην Αθήνα, η αναμέτρηση μετατέθηκε για την Πέμπτη. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν έμειναν άπραγοι και χρησιμοποίησαν τις εγκαταστάσεις του Καυτανζογλείου σταδίου για να προπονηθούν.

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δεν χαρίστηκε στους παίκτες του. Η αναβολή του αγώνα έδωσε την ευκαιρία στον Σέρβο να προπονήσει τους παίκτες του. Αρχικά υπήρξε η σκέψη οι ερυθρόλευκοι" να γυμναστούν στο ξενοδοχείο, ωστόσο στην αποστολή του Ουμπιακού παραχωρήθηκε το Καυναζόγλειο. Η προπόνηση ολοκλη΄ρωθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οι "ερυθρόλευκοι" είναι έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν το "δικέφαλο" στην Τούμπα την Πέμπτη (21:15 Novasports1), όπου θέλουν να φύγουν με το θετικό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να κάνουν σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ.

Φεύγει για προσωπικούς λόγους ο Σάλπι


Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης Υπεραισιόδοξος για το μέλλον του Παναθηναϊκού παρουσιάστηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ωστόσο φάνηκε να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου από την Παιανία. Ο διεθνής επιθετικός, προ ημερών βγήκε με συμπαίκτες του να διασκεδάσει σε μαγαζί της παραλιακής. Εκεί, οπαδοί του "τριφυλλιού" τον πλησίασαν και άνοιξαν κουβέντα μαζί του. Ένας εξ αυτών μάλιστα, τον ρώτησε για ποιο λόγο θέλει να φύγει από την νταμπλούχο ομάδα, με τον "Σάλπι" να τονίζει ότι υπάρχουν προσωπικοί λόγοι. Συγχρόνως ζήτησε να στηριχθεί η ομάδα, επειδή έχει δυνατότητες.

Αναλυτικά η συνομιλία:
Φίλαθλος: "Μήτσο, θα μου εξηγήσεις ένα πράγμα; Στον Παναθηναϊκό έχεις τα πάντα, σε έχουνε σαν βασιλιά, είναι δυνατόν να φύγεις και να πας πάλι στον ΠΑΟΚ και την αβεβαιότητα; Δεν βλέπεις ότι είναι λάθος και στο λέω πάνω από όλα για σένα αυτό".
Σαλπιγγίδης: "Ναι, καθαρά επαγγελματικά μπορεί να είναι και λάθος από τη στιγμή που φεύγεις από την νταμπλούχο ομάδα της Ελλάδας".

Φίλαθλος: "Όχι, λάθος, έγκλημα να λες".
Σαλπιγγίδης: "Πες το κι έτσι αν θες, δεν έχει σημασία. Είναι όμως κάποιοι προσωπικοί λόγοι που πρέπει να τους καταλάβουν όλοι. Δεν έχουν να κάνουν με την μπάλα".

Φίλαθλος: "Τι να σου πω; Αν είναι έτσι, καλή σου τύχη".
Σαλπιγγίδης: "Σευχαριστώ, όμως θέλω να ξέρεις και κάτι ακόμα. Και να το ξέρετε όλοι σας. Ανεξάρτητα από το τι θα κάνω εγώ εσάς θα πρέπει να ενδιαφέρει πάνω απ όλα η ομάδα. Και αυτό λοιπόν για το οποίο βάζω το χέρι μου στη φωτιά είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει επίπεδο και απέχει πολύ από τους ανταγωνιστές τους. Είναι ήδη πανίσχυρος και θα γίνει ακόμη πιο δυνατός στη συνέχεια. Έχει φοβερό ρόστερ το οποίο θα φτιάξει κι άλλο και έναν πρόεδρο που ασχολείται με την ομάδα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μην φοβάστε λοιπόν τα καλύτερα έρχονται".

Συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην Τούμπα


Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη Χιλιάδες οπαδοί του δικεφάλου έτρωγαν και έπιναν αρκετές ώρες νωρίτερα, σε εστιατόρια της περιοχής και ανέμεναν την αναμέτρηση της Τούμπας. Αρκετοί από αυτούς είχαν συγκεντρωθεί στον περιβάλλοντα χώρο, γύρω στις 17.00, δημιουργώντας πηγαδάκια με συζήτηση για τον ΠΑΟΚ και την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Μετά τις 17.30, από τη διοίκηση, έγινε γνωστό ότι το παιχνίδι αναβάλλεται και οι οπαδοί της ομάδας αποχώρησαν.

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης βγήκε από τα γραφεία της Τούμπας και συνάντησε τον επικεφαλής της αστυνομίας που είχε ήδη πάρει θέση για τον αγώνα και συζήτησαν σχετικά με την μετάθεση του αγώνα για αύριο, την ίδια ώρα.

Πήγαν για προπόνηση
Στον αγωνιστικό τομέα, δεν αλλάζει κάτι. Ο Φερνάντο Σάντος, μαθαίνοντας για την αναβολή της αναμέτρησης, ειδοποίησε τους ποδοσφαιριστές να πάνε για προπόνηση.

Μηδενός εξαιρουμένου, όλοι έδωσαν το παρών και η προετοιμασία έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις. Προστέθηκε μια ακόμη προπόνηση που έμοιαζε με χαλάρωμα ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό.

Τα πλάνα του δεν αλλάζουν, το σχήμα και οι ποδοσφαιριστές που θα ξεκινήσουν στην ενδεκάδα είναι κάτι που τον απασχόλησε μέχρι την Τρίτη, όταν ανακοίνωσε την αποστολή, για την οποία δεν προκύπτει κάτι καινούργιο.

Νέα πρόσωπα


Πρίττας και Αράνο μαρκάρουν τον Βιερίνια Η επιστροφή του Κόκε στο αρχικό σχήμα, δημιουργώντας δίδυμο με τον Χαβιέ Κάμπορα, είναι ότι σημαντικότερο προκύπτει από τα πλάνα του Κούπερ για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Επίσης, η προσθήκη του Αράνο, που θα παίξει στα αριστερά της άμυνας, είναι κι αυτή μια αλλαγή σε σύγκριση με την αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής, στην Τούμπα.

Ο Πρίττας εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα αγωνιστεί στα χαφ, ενώ «αίνιγμα» αποτελεί ο παρτενέρ του. Σχετικά με τα άκρα, τα πάντα είναι «ανοιχτά». Μεριέμ, Κάλβο και Αντού διεκδικούν τις θέσεις. Λογικά ο Γάλλος θα ξεκινήσει στα δεξιά, με τον Κάλβο να αγωνίζεται αριστερά, εφόσον ο 55χρονος τεχνικός κρίνει ότι μπορεί να βοηθήσει καθώς μην ξεχνάμε, ότι απουσίαζε από τις προπονήσεις για περίπου μια εβδομάδα.

Τέλος και αναφορικά με το επιθετικό δίδυμο, θα το αποτελέσουν κατά τα φαινόμενα ο Κόκε με τον Κάμπορα, αν και ο πρώτος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα χθες λόγο ενοχλήσεων στους κοιλιακούς. Ο Τζόνσον θα ξανακάτσει στον πάγκο.

Στη Θεσσαλονίκη μένει ο Νασούτι
Ατυχος στάθηκε ο Κριστιάν Νασούτι. Ο Αργεντίνος αμυντικός, στην τελευταία προπόνηση της ομάδας του Αρη, ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ, ένοιωσε ένα σφίξιμο στη γάμπα. Εξετάστηκε και κρίθηκε σωστό να αποκλειστεί από την αποστολή.

Για τον Νασούτι θα γίνει αγώνας δρόμου ώστε να προλάβει τον αγώνα της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ, στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ συμπεριέλαβε στην αποστολή 18 ποδοσφαιριστές. Πιο συγκεκριμένα την αποστολή απαρτίζουν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Νέτο, Ορτίθ, Ρονάλντο, Αράνο, Γκαρσία, Φερνάντεζ, Χαβίτο, Πρίττας, Κόκε, Τζόνσον, Αντού, Μεριέμ, Κουλουχέρης, Κάμπορα, Ναφτί, Κάλβο. Εκτός αποστολής έμειναν οι Λαμπριάκος (τιμωρημένος), Νασούτι (λόγω τραυματισμού στην γάμπα), Βαγγέλη (λόγω τραυματισμού),Πιοβεζάν, Ντέιλι, Αγτζίδης, Αραβίδης, Φρασέρι, Γραικός, Οικονομόπουλος, Μπουγαίδης.

Τρεις νεκροί στα επεισόδια...

http://www.novasports.gr/media/69616.jpgΤρία άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα σε κτίριο τράπεζας στην οδός Σταδίου. Υστερα από ρίψης μολότοφ προκλήθηκε πυρκαγιά και τρία άτομα δεν κατάφεραν να βγουν έξω, ενώ άλλοι τέσσερις απεγκλωβίστηκαν από δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Πάνω από 100.000 κόσμος συγκεντρώθηκε για να διαδηλώσει ενάντια στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, ενώ μία ομάδα από δεκάδες άτομα προσπάθησαν να μπουν στη Βουλή, αλλά απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Φωτιά έχει εκδηλωθεί σε κυβερνητικά κτίρια επί της λεωφόρου Συγγρού.

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής
H Πυροσβεστική Υπηρεσία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε κτίριο τράπεζας, στην οδό Σταδίου 23, όπου εντοπίστηκαν τρία άτομα νεκρά (δύο γυναίκες και ένας άνδρας), ενώ άλλα πέντε άτομα (τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας) απεγκλωβίστηκαν σώα, από υπερκείμενους ορόφους.

Επίσης εκδηλώθηκαν πυρκαγιές και υπέστησαν ζημιές, τα παρακάτω κτίρια:
Το κτίριο της Νομαρχίας Αθηνών, στην οδό Συγγρού 15,
Το κτίριο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, στην οδό Αμαλίας 40,
Κτίριο Γραφείων , στην οδό Συγγρού 1.

Ζημιές υπέστησαν επίσης ένα πυροσβεστικό όχημα από πυρκαγιά, μπροστά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και κάδοι απορριμμάτων.

Τέλος πέντε άτομα μεταφέρθηκαν ελαφρά τραυματισμένα, στα Νοσοκομεία «Γ. Γεννηματά» και «Σωτηρία».
Στην αντιμετώπιση των συμβάντων, συμμετείχαν 110 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 40 οχήματα, ενώ πριν την έναρξη των επεισοδίων υπήρχε διασπορά πυροσβεστικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας.
Προανάκριση διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία».

Tenorio-Στοίχημα...


Επιμέλεια-Tenorio.


Xαιρετώ όλα τα φιλαράκια.


Θεωρώ πως ήταν αρκετά καλός ο απολογισμός της περασμένης Κυριακής, μιάς καί περάσαν 4 από τα 5 σημεία πού είχαμε αναφέρει από την στήλη.Γενικώς ήταν μιά καλή στοιχηματικη μέρα γιά πολύ κόσμο, καθώς βγήκαν πολλά καί καλά σημεία Αθροιστικά τα σημεία πού επαληθεύτηκαν στο σύστημα μας, είχαν απόδοση τετράδας 28 μονάδες.Αφήνουμε τα περασμένα καί πάμε ευθύς αμέσως στα φρέσκα , εκεί όπου θα συνδιάσω τέσσερα σημεία από το σημερινό πρόγραμμα καί ένα από την Πέμπτη (το διπλό της Sion). Σιγά σιγά πλέον φτάνουμε προς το τέλος ,καί οί ομάδες πού έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον τα δίνουν όλα ώστε καθεμιά να πραγματοποιήση τούς στόχους πού έχει βάλει από το ξεκίνημα της χρονιάς.Επιλογή τουλάχιστον αυτής τις στήλης να μην ασχολείτε με αδιάφορα παιχνίδια.



Toulouse - Lille (2)


Bαθμολογικά αδιάφορη η Toulouse στο παιχνίδι χωρίς κανένα απολύτως κίνητρο.Σε πολύ καλή κατάσταση η Lille η οποία προέρχεται από 3 σερί νίκες. Βρίσκεται σε τροχιά εξόδου στο Champions League καί θέλει την νίκη για να αποκτήσει προβάδισμα για την 3η θέση.

Εποχιακή βέβαια είναι η τιμή στην απόδοση τού διπλού θα έπρεπε σαφώς να είναι πολύ παραπάνω.Σε φόρμα καί με κίνητρο η Lille θα ρισκάρω στο διπλό σε απόδοση (2.05)


Nice - Bordeaux (2)

Νίκη επιτέλους μετά από πολλές αγωνιστικές για την Bordeaux πού νίκησε έστω καί δύσκολα την Toulouse με 1-0, καί έτσι παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγη της θέσης πού οδηγεί τουλάχιστον στο Europa League.

Η Nice αν καί προηγήθηκε εκτός έδρας με 0-3 στο Boulon εν τούτοις κατάφερε καί ισοφαρίστηκε σε 3-3 μέσα στα τελευταία 15 λεπτά τού αγώνα.Αυτό μού δείχνει ότι δεν έχει καθόλου συγκέτρωση καί πως περιμένει απλά το φινάλε τις σεζόν.To είπαμε καί το ξαναλέμε είναι τέοια η περίοδος προς το τέλος των πρωταθλημάτων πού κάνουμε λιγάκι καί τα στραβά μάτια όσο αφορά τις αποδόσεις.

Θα ρισκάρω στην εποχιακή καί εδώ τιμή τού διπλού της Bordeaux σε απόδοση (2.05)


Atletico Madrid - Real Valladolid (2)

Δεν διεκδικεί κάτι πλέον στο πρωτάθλημα η Atletico μιάς καί δεν έχει κάποιο βαθολογικό κίνητρο, αυτό πού καίει στην παρούσα φάση τούς γηπεδούχους είναι οί δύο τελικοί πού έχουν μπροστά τους, τόσο στο Κύπελλο Ισπανίας όσο καί στο τελικό τού Europa League.

Καίγεται καί τσουρουφλίζεται γιά την νίκη η Valladolid η οποία αν θέλει να σωθεί θα πρέπει να καρδίσει το σημερινό παιχνίδι.Γενικά σε καλή κατάσταση η ομάδα πιστεύω πως μπορεί να πάρει το τρίποντο σήμερα μέσα στην εδρα της Atletico.Δεν νομίζω να βάλουν καί με πολύ πάθος τα πόδια τους στη φωτιά οί γηπεδούχοι, καθώς όπως ανέφερα τα παιχνίδια πού ακολούθούν για τούς Ροχιμπλάνγκος είναι ιδιαιτέρος σημαντικά στο τέλος της σεζόν.

Καλές οί σχέσεις των δύο ομάδων σε διοικητικό επίπεδο.Σκούρα τα βρίσκει η Atletico όταν σφυρίζει διαιτητής ο Miguel Angel Aitha Gometh , καθώς έχει 6 ήττες σε 7 ματς μαζί του , με 6 κόκκινες κάρτες και 5 πέναλτι εις βάρος της. Μία από τις ήττες ήταν πέρυσι στο 2-1 εντός έδρας από τη Valladolid

Θα ρισκάρω στο κίνητρο της Vallladolid σε απόδοση (3.55)


Sint Truiden - Gent (2)

Koυρασμένη με έλλειψη δυνάμεων παρουσιάστηκε η Sint-Truiden στο περασμένο παιχνίδι με την Club Bryz..Oi γηπεδούχοι παλεύουν στα Play - off για την θέση πού οδηγεί στο επόμενο Europa League.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Gent με αντίπαλο την Kortraik την περασμένη αγωνιστική δεν μπόρεσε όμως να φτάσει στη νίκη καί έτσι έμεινε στο στείρο 0-0.Παράπονα γιά την διαιτησία τού αγώνα έχει η Gent καθώς όπως υποστηρίζουν οί ίδιοι τούς ακυρώθηκαν δύο κανονικά τέρματα καί δεν τούς δώθηκε πέναλτυ.

Κερδίζει σήμερα η Gent ,καί παίζει τα ρέστα της μέσα στην έδρα της στο τελευταίο αγώνα των Play - off με αντίπαλο την Bruz γιά την κατάκτηση της 2ης θέσης καί την έξοδο στο Champions League

Πολύ καλή η παρουσία της Gent στα εκτός έδρας παιχνίδια αφού στα τελευταία 11 αριθμεί 8 νίκες.

Καλύτερη ομάδα σαν σύνολο οι φιλοξενούμενοι είναι ανώτερη ποιοτικά.Θα επιλέξω το διπλό της Gent σε απόδοση (2.45)


Xamax - Sion (2)

Παντελώς αδιάφορη καί γενικώς σε κακή κατάσταση η Xamax περιμένει καρτερικά να τελειώσει το πρωτάθλημα.Με 6 ήττες στα τελευταία 7 παιχνίδια τού λόγου τού αληθές ότι βρίσκεται σε κακή φόρμα.

Μονόδρομος είναι η νίκη για την Sion πού κάνει αγώνα γιά την κατάληψη της 4ης θέσης πού οδηγεί στο επόμενο Europa League.Με την επιστροφή τού παικταρά αρχισκόρερ της Émile Mpenza θεωρώ πως ισχυροποιείται σημαντικά στον επιθετικό τομέα καί έχει προβάδισμα απέναντι στην ντεφορμέ καί χωρίς στόχους ομάδα της Xamax .

Θα ρισκάρω στο διπλό της Sion σε απόδοση (2.40)



Στη σούμα σε σύστημα με ζητούμενα...


Lille - Bordeaux - Valladolid - Gent - Sion.


Αυτά καί γιά σήμερα, καλά να περνάτε , τα σέβη μου...

Απεργία

Η ηλεκτρονική σελίδα των Αθλητικων Ψιθυρων συμμετέχει στην απεργία που κηρύχθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και έτσι δεν θα υπάρχει ενημέρωση σήμερα Τετάρτη μέχρι και τις 06:00.

Στοίχημα από Redoto Bet


γεια σας αδερφια....η τετραδιτσα βγηκε χαλαρα την κυριακη!αυριο το απογευμα μετα την δουλεια θα αναχωρησω ξανα μανα για τουμπα.βλεπεται τα φιλαρακια μου δεν με αφηνουν τωρα...οι επιλογες μου για αυριο ειναι....
ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ=1 ΚΑΙ ΑΝΤΕΡ....ο παοκ εχει τρελη διψα και πεινα....και τον πεινασμενο να τον φοβασαι λενε στο χωριο μου.το θελει οσο τιποτα το ματς και εχει την ψυχολογια να το παρει.ο γαυρος θα παιξει ταμπουρι για να παρει το χ σε ενα κολασμενο γηπεδο.γενικα ειναι για τα σκυλια φετος!ο ντουντου ειναι εκτος.ο γαυρος στα τελευταια 26 ματς δεν εχει σκοραρει απο το 70 λεπτο και μετα.πραγμα που σημαινει οτι δεν εχει δυναμεις και κουραγια οσο περναει η ωρα.αυτο το ματς θα υποστει μεγαλη πιεση.με μισο μηδεν βλεπω νικη του παοκ......
ΙΝΤΕΡ-ΡΟΜΑ=ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ.....ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ.....τελικος κυπελου και εχουν πολλα να λυσουν μεταξυ τους.βλεπω τρελο ρυθμο και παθος και απο τους δυο.θα εχει και κλοτσομπουνι βεβαια και πολλες καρτες.
ΜΑΤΣΕΣΤΕΡ ΣΥΤΙ-ΤΟΤΤΕΝΑΜ=1.... εισαι η μεγαλη ομαδα της πολης και πρεπει στο κρισημοτερο παιχνιδι της χρονιας οι παικτες αξιας και προσωπηκοτες να διξουν τι αξιζουν.μπορουν;;;νομιζω ναι....εχουν την εδρα,το ταλεντο,τα ονοματτα, το χρημα, την αυρα ...τα παντα...δυσκολο ματς και παιχνιδι για μαγκες!μαγκες ειναι της ματσεστερ συτι λεω εγω με το φτωχο μου το μυαλο.για να δουμε................
Υ.Γ. 1 Η ΤΡΙΑΔΑ ΠΑΟΚ-1,ΙΝΤΕΡ-ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ, ΜΑΤΣΕΣΤΡΕ ΣΥΤΙ-1 ΣΤΗΝ ΒΕΤ 365 ΔΙΝΕΙ ΑΠΟΔ. 8,27
Υ.Γ.2 Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΕ 6 ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 5/5 ΝΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΣ;
saloyte magkes!

Rory Gallagher

























Ο Ρόρυ Γκάλαχερ (1948-1995) υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους μουσικούς του μπλουζ-ροκ. Μέγας δεξιοτέχνης της ηλεκτρικής κιθάρας με πολλούς και πιστούς θαυμαστές και στη χώρα μας. Δεν ήταν τυχαίο, ότι 40.000 ροκάδες βρέθηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου 1981 στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας για να ακούσουν τον ιρλανδό ρόκερ και να δουν από κοντά τη «Στρατοκάστερ» του να πιάνει φωτιά. Ήταν μία από τις πρώτες ροκ συναυλίες στη χώρας μας, η οποία συνοδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια. Ήταν μια ζεστή φθινοπωρινή βραδιά, όταν ο Ρόρι Γκάλαχερ (κιθάρες), Τζέρι Μακ Αβόυ (μπάσο) και Μπρένταν Ο' Νιλ (ντραμς) ανέβηκαν λίγο μετά τις εννιά στη σκηνή. Ο Ιρλανδός με την πρώτη νότα πήρε το κοινό μαζί του και το απογείωσε. Πολλοί θαυμαστές του δεν δίσταζαν να ανέβουν στη σκηνή εν ώρα συναυλίας για να αγγίξουν το ίνδαλμά τους και να του εκφράσουν την αγάπη τους. Οι άνδρες ασφαλείας είχαν πολύ δουλειά.
Έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ είχαν αρχίσει τα πρώτα επεισόδια. Πρωταγωνιστές, αρκετοί τζαμπατζήδες και οι άνδρες της Αστυνομίας, που άρχισαν να βαράνε στο ψαχνό και να ρίχνουν δακρυγόνα. Πολύ γρήγορα οι δρόμοι της Νέας Φιλαδέλφειας μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης. Η μυρωδιά των δακρυγόνων έκανε αποπνικτική την ατμόσφαιρα και μέσα στο χώρο της συναυλίας. Μια μοναδική περιγραφή για τα γεγονότα μάς δίνει ο ίδιος ο Γκάλαχερ: «Δεν ήξερα από πού έπρεπε να προφυλαχτώ. Μέσα στα παρασκήνια κυκλοφορούσαν κάποια άτομα με αστυνομική στολή που έδειχναν απειλητικοί. Μπήκαμε, λοιπόν, στα γρήγορα μέσα σ' ένα αυτοκίνητο και ξεκινήσαμε να πάμε στο ξενοδοχείο. Στην πορεία, όμως, μείναμε από βενζίνη κι έτσι βρεθήκαμε μέσα στη δίνη των επεισοδίων, με τα δακρυγόνα να μας έχουν τσακίσει και να είμαστε υποχρεωμένοι να γυρίσουμε με τα πόδια. Η συναυλία από μόνης της ήταν εκπληκτική, αλλά και επικίνδυνη. Απλά δεν ήθελα να αφήσω τα κόκαλά μου σ' ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, χωρίς να ξέρω καν τι συνέβαινε». Την επόμενη μέρα, οι εφημερίδες κυκλοφόρησαν με πρωτοσέλιδα όπως «Κάηκε η Νέα Φιλαδέλφεια από τους ροκάδες». Η συναυλία αργότερα κυκλοφόρησε σε πειρατική έκδοση με τίτλο «Live in Athens 1981».
Δισκογραφία
Rory Gallagher (1971)
Deuce (1971)
Live In Europe (1972)
Blueprint (1973)
Tattoo (1973)
BBC Sessions (1974)
Irish Tour '74 (1974)
Against The Grain (1975)
Calling Card (1976)
Photo Finish (1978)
Top Priority (1979)
Stage Struck (1980)
Jinx (1982)
Defender (1987)
Fresh Evidence (1990)
BBC Sessions (1999) μετά θάνατον