Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Ρεάλ Μαδρίτης: Με το "8" στην φανέλα ο Κακά


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μπροστά σε 40.000 φιλάθλους η Ρεάλ Μαδρίτης παρουσίασε τον Κακά, ο οποίος διάλεξε τον αριθμό "8" για την φανέλα του.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ έκανε τον απαραίτητο πρόλογο στην ειδική εξέδρα που στήθηκε στον αγωνιστικό χώρο του Σαντιάγκο "Μπερναμπέου" και παρουσίασε τον Κακά, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα, χαιρέτησε την Μαδρίτη και μίλησε για μία ξεχωριστή ημέρα.

"Αυτή είναι μία ξεχωριστή ημέρα για μένα, είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το νέο στάδιο της καριέρας μου στην Ρεάλ Μαδρίτης".

"Η επιθυμία μου είναι να γράψω το όνομά μου στην ιστορία αυτού του συλλόγου, με νίκες και κατακτήσεις, Γειά σου Μαδρίτη", τόνισε χαρακτηριστικά ο Κακά στα πρώτα του λόγια ως ποδοσφαιριστής της Ρεάλ.

Πέρεθ: "Ένας ξεχωριστός παίκτης"

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ, αυτός που έδωσε 67.000.000 ευρώ στην Μίλαν για την πραγματοποίησης της μεταγραφής, χαρακτήρισε τον Κακά ως έναν ξεχωριστό παίκτη.

"Είναι ένας από αυτούς τους ξεχωριστούς παίκτες. Ένας ποδοσφαιριστής που αυξάνει την θέληση όλων μας στον σύλλογο να τον φέρουμε εκεί που απαιτεί η ιστορία μας", ανέφερε ο Πέρεθ.

"Ο Κακά είχε την δυνατότητα να κατακτήσει την κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου με μία άψογη συμπεριφορά , αποτελόντας πρότυπο εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Αντιπροσωπεύει τις βασικές αξίες της Ρεάλ Μαδρίτης".

Εκπληκτική η εξέδρα της παρουσίασης

Στην εξέδρα αυτή έχουν τοποθετηθεί ως φόντο φωτογραφίες τεσσάρων "μύθων" του συλλόγου, των Ραούλ (να πανηγυρίζει στο "Καμπ Νόου"), Χουανίτο, Ντι Στέφανο και Ζιντάν (γκολ στην Γλασκώβη), ενώ υπάρχουν και τα 9 κύπελλα πρωταθλητριών που έχει κατακτήσει η "βασίλισσα".

Από το αεροδρόμιο στο νοσοκομείο

Ο Κακά έφτασε στην Μαδρίτης, "Barajas International", στις 07:30 το πρωί και αμέσως οδηγήθηκε στο νοσοκομείο "Sanitas La Moraleja" για τις ιατρικές εξετάσεις.

Όλα φυσικά πήγαν μία χαρά, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος. "Ο υπεύθυνος του ιατρικού επιτελείου της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλος Ντίες, επιβεβείωσε πως ο Κακά είναι το τέλειο παράδειγμα νεαρού άνδρα που προσέχει τον εαυτό του και ότι είναι δυνατό για να μείνει υγιής".

"Οι σημερινές εξετάσεις επιβεβαίωσαν πως είναι ένας ποδοσφαιριστής σε άψογη κατάσταση για να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο, όπως αποδείχθηκε και στο Confederations Cup", ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης



30.6.2009
Τα εισιτήρια διαρκείας του πετάλου
Από την Τετάρτη 01/07, η διάθεση των διαρκείας της κατηγορίας POWER (θύρες πετάλου, 7, 8, 9, 10 - τιμή 120 ευρώ), θα γίνεται κατά αποκλειστικότητα από τους Συνδέσμους Φίλων του ΗΡΑΚΛΗ. Συγκεκριμένα από τους Συνδέσμους: ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΥΡΑ 10 (και τα κατά τόπους παραρτήματά της), Πλήθωνος Γεμιστού και Αγίου Δημητρίου, τηλ: 6937 650860. Σ.Φ.Η. 40 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, Ελευθερών 3, τηλ: 2310 246153. Σ.Φ.Η. ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ, Σερρών 15-17, τηλ: 6998 633555. Σ.Φ.Η. ΑΠΑΤΣΗ, Ηετίωνος και Καραβαγγέλη. Σημειώνεται ότι την Δευτέρα 06/07 παύει να υφίσταται η δέσμευση των θέσεων για τους περσινούς κατόχους καρτών διαρκείας. Ωστόσο, το προνόμιο της έκπτωσης ύψους 10% για τους περσινούς κατόχους, παρατείνεται ως την Δευτέρα 13/07, χωρίς ? βεβαίως ? να παρατείνεται το προνόμιο κράτησης θέσεων.
ΧΑΡΤΛΕΥ:Η υπόθεση του Πολ Χάρτλεϊ δυσκολεύει και δυσκολεύει πολύ για τον Ηρακλή. Από την αρχή όλα ήταν σε τεντωμένο σχοινί μιας και ποτέ δεν ήταν εύκολο το "ναι" του παίκτη.Ο Μακ Γκρέγκορ πάντως με τον τρόπο που μιλούσε ήταν σαν να έβαζε για τον Χάρτλεϊ και τις δύο προτάσεις στο ίδιο επίπεδο, από άποψη συμφέροντος, για τον παίκτη. Ιπσουιτς και Μπρίστολ Σίτι είναι αυτές που μονομαχούν. "Σε ό,τι αφορά στον Ηρακλή, πιστεύω ότι είναι 50-50", είναι η εκτίμηση του Μακ Γκρέγκορ που συμπλήρωσε μάλλον όμως τα ποσοστά του να απαντήσει "ναι" στον Ηρακλή έχουν μειωθεί πάρα πολύ. Το θέμα όμως είναι ότι ο Χάρτλεϊ δείχνει να προτιμά την παραμονή του στη Μεγάλη Βρετανία. Με τη Σέλτικ, συναντήθηκε τη Δευτέρα, 29/6, δύσκολα όμως, όπως λένε οι πληροφορίες, να συνεχίσει εκεί. Υπάρχει βέβαια και το ενδιαφέρον από τη Χαρτς.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Χωρίζουν οι δρόμοι του Ηρακλή και του Κώστα Τότσιου. Ο αρχηγός της ομάδας δεν θα συνεχίσει για τρίτη χρονιά στον "Γηραιό" μιας και στη συνάντηση που έγινε (30/6) .διαπιστώθηκε σημαντική διαφορά στο οικονομικό. Σερραίος γκαρντ ζήτησε περισσότερα από όσα μπορεί να του δώσει η ομάδα και το χάσμα είναι αγεφύρωτο. Ανεξάρτητα πάντως από το "διαζύγιο" και τη διαφωνία, η συνάντηση ήταν σε καλό κλίμα, επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή σχέση, που έχουν αναπτύξει οι δύο πλευρές μεταξύ τους τα δύο πολύ δύσκολα χρόνια, που προηγήθηκαν.

Ψιθυροι......................

  • Στο κλαμπ των παντρεμένων μπήκε την Δευτέρα (29/6) το βράδυ ο Γιοτάμ Χαλπερίν. Ο άσος του Ολυμπιακού παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του στο Τελ Αβίβ, όπου βρέθηκαν πολλά στελέχη της ερυθρόλευκης ΚΑΕ, οι συνεργάτες του Παναγιώτη Γιαννάκη, Μάνος Μανουσέλης και Χρήστος Μαρμαρινός, καθώς και ο Νίκολα Βούισιτς.

  • Τελικά αυτός ο Κουτσολιάκος δεν είναι μάνατζερ, "θαυματοποιός" είναι ο άνθρωπος. Μέχρι και τον... Πλιάτσικα κατάφερε να πάει στην Σάλκε!
  • Ο πρόεδρος είναι μεγάλο "αλάνι" και δεν γουστάρει... μαγκιές από κανέναν, πόσο μάλλον από ατζέντηδες που προσπαθούν να πουλήσουν την... πραμάτειά τους, παρουσιάζοντας τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ετσι, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε στο γραφείο του, τα... πήρε άγρια με κάποιον μάνατζερ και άρχισε να του ρίχνει... σφαλιάρες, με παρόντα τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, ο οποίος έχει... αυξημένες αρμοδιότητες!

Αργυρό ο Γρηγοριάδης, χάλκινο η Πετραδάκη

grigoriadis.jpgΤο αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Άρης Γρηγοριάδης στα 100μ. ύπτιο στους Μεσογειακούς Αγώνες, που λαμβάνουν χώρα στην Πεσκάρα στην Ιταλία αυτές τις μέρες. Μάλιστα, ο αθλητής της κολύμβησης κατέρριψε και το πανελλήνιο ρεκόρ. Το ίδιο συνέβη και στις γυναίκες, με την Ασπασία Πετραδάκη να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα.


Το αργυρό μετάλλιο με νέο πανελλήνιο ρεκόρ (54.00) κατέκτησε ο Αρης Γρηγοριάδης στον τελικό των 100μ. ύπτιο ανδρών, των Μεσογειακών Αγώνων της Πεσκάρα. Ετσι ο Ελληνας πρωταθλητής κατέρριψε το προηγούμενο (54.27), που είχε πετύχει ο ίδιος στις 20/3/2008 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν. Νικητής ήταν ο Ισπανός Άσγουιν Βίλντεμπερ με 52.87, ενώ ο Δημήτρης Χασιώτης τερμάτισε 6ος με 57.09.

Στις γυναίκες η Ασπασία Πετραδάκη κατέκτησε στον τελικό των 100μ. ύπτιο το χάλκινο μετάλλιο με νέο πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών και νεανίδων (1:02.48). Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέρριψε το προηγούμενο (1:02.86), που είχε πετύχει η ίδια στον πρωινό προκριματικό. Νικήτρια ήταν η Γαλλίδα Αλεξιάν Καστέλ με 1:02.13, ενώ η Αμαρυλλίς Αγγουριδάκη τερμάτισε 8η με 1:04.47.

Παπ: «Τσάμπιονς Λιγκ με Ντιναμό»

papa.jpgΕνθουσιασμένος με τη νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα του, ο Δημήτρης Παπδόπουλος παρουσιάστηκε από τη διοίκηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο «Πάπα», όπως είναι πλέον το παρατσούκλι του, θα φορέσει το νούμερο «99» και όλοι σχολίαζαν πως τόσα να είναι και το γκολ με τη νέα του ομάδα. «Θέλω να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ» τόνισε ο Παπαδόπουλος.



«Υπάρχουν έμπειροι και ταλαντούχοι στην ομάδα, οι οποίοι μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Οι Μπίσκαν, Ρόμπερτ Κόβατς, Μπούτινα είναι παίκτες κλαάσης και θα προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο της ομάδας. Από την πλευρά μου θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσβ στην υπολόποιηση των στόχων. Θα προσπαθήσουμε να στείλουμε τη Ντιναμό στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ» τόνισε ο Παπαδόπουλος, ο οποίος πήρε τη φανέλα με το νούμερο 99.

Το «παλεύει» ο ΠΑΣ για Μπακαγιόκο

bakagioko_kipello3.jpgΗ απόκτηση ενός επιθετικού «γκολτζή» είναι το ζητούμενο πλέον στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο να είναι ο «εκλεκτός» του Γιώργου Χριστοβασίλη και του Βαγγέλη Αγγελή.

Ο 32χρονος «κυνηγός» από την Ακτή Ελεφαντοστού έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και στην γιαννιώτικη ομάδα έχουν κάνει την κίνησή τους, ευελπιστώντας ότι θα αποδεχθεί την πρότασή τους, η οποία φέρεται να είναι καλύτερα απ' αυτή του Άρη. Το βασικό πρόβλημα ωστόσο για την εν λόγω μεταγραφή, είναι το γεγονός ότι στα Γιάννινα δεν υπάρχει γαλλικό σχολείο για να φιλοξενήσει τα παιδιά του Μπακαγιόκο, κάτι που ενδέχεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στη μεταγραφή.
Την ίδια ώρα οι Γιαννιώτες προχωρούν στην απόκτηση και του 19χρονου Τόμας ντε Βισέντι, της Εξκούρσιο, ομάδα 3ης κατηγορίας στην Αργεντινή. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της «Ole», υπάρχει συμφωνία με τον σύλλογο του παίκτη, ενώ ο Ντε Βισέντι αναμένεται να δοθεί «δανεικός» για να «ψηθεί» και να γυρίσει στα Γιάννινα μετά από ένα χρόνο πιο έτοιμος.

ΠΑΟ: Παρελθόν ο Σαραβάκος

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Παρελθόν για το Δ.Σ. του Παναθηναϊκού αποτελεί ο Δημήτρη Σαραβάκος κατόπιν δικής του επιθυμίας. Ο «μικρός» έμεινε εκτός από τη νέα διοίκηση, τη στιγμή που τέσσερα νέα πρόσωπα μπήκαν στη διοίκηση. Πρόκειται για τους Εμμανουήλ Πενθερουδάκη, Παναγιώτη Κυριακόπουλο, Δημήτριο Χατζή και Γιώργο Προυσανίδη.

Αρωμα Ολυμπιακού και Ελλάδας στο γάμο του Χαλπερίν

Επιμέλεια: Δ.Μ.

O μισός Ολυμπιακός έδωσε το “παρών” στο γάμο του Γιοτάμ Χαλπερίν που τελέστηκε τη Δευτέρα στο Τελ Αβίβ.
Ο Ισραηλινός γκαρντ παντρέυτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Αβιβίντ παρουσία των Χρήστου Σταυρόπουλου, Μάνου Μανουσέλη, Χρήστου Μαρμαρινού, Νίκολα Βούισιτς και άλλων παραγόντων της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

H βραδιά είχε και ελληνικό χρώμα καθώς η δεξίωση του ζεύγους άνοιξε με το τραγούδι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη “Δυνατά-δυνατά” ενώ φίλος του γαμπρού φορούσε καθόλη τη διάρκεια του πάρτι φανέλα του Ολυμπιακού με το όνομα και του νούμερου του Χαλπερίν.

ΠΑΟΚ: Αποχωρεί ο Βασίλης Λάκης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την λύση της συνεργασίας της με τον Βασίλη Λάκη,ανακοίνωσε σήμερα η ΠΑΕ ΠΑOK.Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει ότι λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του Βασίλη Λάκη. Ευχαριστούμε θερμά τον ποδοσφαιριστή για τις υπηρεσίες του τα δυο προηγούμενα χρόνια και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στη σταδιοδρομία του.

Στη Σάλκε ο Πλιάτσικας!

Επιμέλεια: Δ.Μ.


Στη Σάλκε θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βασίλης Πλιάτσικας, όπως μετέδωσε ο «Sentra 103,3». Ο νεαρός μέσος της ΑΕΚ, έχει μεταβεί στη Γερμανία, για να συζητήσει με υποψήφιες ομάδες της Μπουντεσλίγκα, τη μεταγραφή του, με τη Σάλκε να αποτελεί σύμφωνα με όσα προκύπτουν, τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ετσι κι αλλιώς, η μετακόμιση του Βασίλη Πλιάτσικα στην Μπουντεσλίγκα, ήταν κάτι που θερούταν σχεδόν δεδομένο. Ο νεαρός μέσος βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες -με άδεια από τη διοίκηση της ΑΕΚ- στη Γερμανία προκειμένου να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του, με τα σενάρια περί ενδιαφέροντος μεγάλων συλλόγων, όπως η Βέρντερ Βρέμης και η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, να φουντώνουν διαρκώς.

Τελικά, την υπογραφή του νεαρού ποδοσφαιριστή, φαίνεται πως κερδίζει η Σάλκε, μεταγραφή η οποία αν ολοκληρωθεί θα πρόκειται για πολύ μεγάλη επιτυχία για την πλευρά του Πλιάτσικα. Αλλωστε στην τεχνική ηγεσία της Σάλκε βρίσκεται ο Φέλιξ Μάγκατ και στόχος της την επόμενη σεζόν θα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Να σημειωθεί ότι ο Πλιάτσικας είχε ζητήσει τον Μάιο να μείνει ελεύθερος, ωστόσο συζήτησε με την ΑΕΚ και συμφωνήθηκε να μπει ρήτρα 300.000 ευρώ στο συμβόλαιό του, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να πάρει μεταγραφή, αφού δεν ήταν ανάμεσα στις βασικές επιλογές του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ παράλληλα και η ΑΕΚ θα έπαιρνε κάποια χρήματα.

Ο Πλιάτσικας ανήκε από το 2005 στην ΑΕΚ, όταν είχε μεταγραφεί στο Χαϊδάρι, ενώ πέρυσι, μετά την εκπληκτική του εμφάνιση στο ντέρμπι της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό, είχε κληθεί από τον Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική ομάδα, κάνοντας ντεμπούτο στο φιλικό παιχνίδι με την Ιταλία στο «Καραϊσκάκη» τον περασμένο Νοέμβριο.

Στην Ομόνοια ο Τάσος Κυριάκος


Ο Τάσος Κυριάκος... Παίκτης της Ομόνοιας για τα δύο επόμενα χρόνια θα είναι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- ο Τάσος Κυριάκος. Ο έμπειρος μέσος που έμεινε ελεύθερος από την Λάρισα, συμφώνησε στην πρόταση που του έγινε από τον Τάκη Λεμονή, με τον οποίο άλλωστε είχε συνεργαστεί στην Καλλιθέα.

Μάλιστα η Κυπριακή ομάδα, ανακοίνωσε την συμφωνία με τον παίκτη: "Η ΟΜΟΝΟΙΑ ανακοινώνει πως, αναμένει αύριο στην Κύπρο τον Ελλαδίτη ακραίο επιθετικό Τάσο Κυριάκο. Με τον παίκτη υπάρχει καταρχήν συμφωνία και έρχεται στο νησί για να εξεταστεί από τους ιατρούς του Καμπ 8. Ο Κυριάκος είναι 30 ετών και έχει αγωνιστεί σε Καλλιθέα, Αστέρα Τρίπολης, Ολυμπιακό Πειραιώς, Αρη και Λάρισα".

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας του με την Ομόνοια, ο Τάσος Κυριάκος, δήλωσε στο novasports.gr: "Είμαι πολύ χαρούμενος από την εξέλιξη αυτή. Πάω στην Κύπρο, σε μία ομάδα που καλύπτει πλήρως τις φιλοδοξίες μου και τους στόχους μου. Μεγάλο ρόλο για να πάρω την απόφασή μου, έπαιξε φυσικά η παρουσία του κ. Τάκη Λεμονή με τον οποίο έχω συνεργαστεί στο παρελθόν. Στην Ομόνοια θα βρω φίλους, με τους οποίους επίσης έχω αγωνιστεί στο παρελθόν. Πρόκειται για ένα μεγάλο σύλλογο που έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και κάνει πρωταθλητισμό. Οτι θέλει κάθε αθλητής για την καριέρα του".

Πήρε Σάφερ η Μπενφίκα

safer_ar.jpgΣτους «αετούς» της Λισσαβόνας θα συνεχίσει την καριέρα του ο 23χρονος Αργεντινός Χοσέ Αλμπέρτο Σάφερ.



Ο εν λόγω παίκτης αγωνίζεται στην αριστερή πτέρυγα ενώ είχε δείξει ενδιαφέρον για αυτόν η ΑΕΚ στο παρελθόν. Παράλληλα παίκτης της Μπενφίκα είναι και ο 20χρονος δεξιός μπακ Πάτρικ ο οποίος αγωνίζεται στην Κρισιούμα.

Τόρες: «Μπορεί τετράδα η Σίτι»

torres_fernando.jpgΟ Φερνάντο Τόρες έχει μείνει εντυπωσιασμένος από την Μάντσεστερ Σίτι και τους ποδοσφαιριστές που πολιορκεί. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ ανέφερε ότι τη νέα περίοδο η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να κάνει την έκπληξη και να βρεθεί στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ.


Οι «σίτιζενς» έχουν ήδη αποκτήσει τον Γκάρεθ Μπάρι και τον Ρόκε Σάντα Κρουζ με τον διεθνή στράικερ των «κόκκινων» να αναφέρει «Είμαι σίγουρος ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι θα είναι οι κύριοι αντίπαλοι μας αλλά δεν μπορείς να αφήσεις έξω την Άρσεναλ και την Μάντσεστερ Σίτι. Φτιάχνει μια δυνατή ομάδα και έχουν κάνει καλές μεταγραφές».

Κρέμασε τα παπούτσια του ο Μίκλαντ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα έβαλε ο Έρικ Μίκλαντ. Ο 37χρονος Νορβηγός, ο οποίος αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό το διάστημα 1997-2000, γνωστοποίησε στους διοικούντες τη Σταρτ ότι «κρεμάει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του», τονίζοντας:

«Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που με αναγκάζουν να σταματήσω. Ο πιο σημαντικός είναι ότι νιώθω πως δεν μπορώ να ανταποκριθώ στο επίπεδο που θα ήθελα. Είχα μία φανταστική χρονιά, όμως αποφάσισα να αποσυρθώ σε καλή φάση για την ομάδα».

Στη διάρκεια της καριέρας του το «κουνούπι» φόρεσε τις φανέλες των Μπρίνε, Σταρτ, Ουτρέχτης, Παναθηναϊκού, Μόναχο 1860 και Κοπεγχάγης. Αγωνίστηκε σε 78 αναμετρήσεις της εθνικής Νορβηγίας (σημείωσε και δύο τέρματα), την οποία ενίσχυσε στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1994 και του 1998, καθώς και στο EURO 2000.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΕΣΤΕΙΛΕ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΕΝΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ Ο ΜΑΤΙΑΣ ΛΕΚΙ!ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Ο Ματίας Λέκι έστειλε, 30/6, υπογεγραμμένο το μονοετές συμβόλαιο στον Ηρακλή και στις 10 Ιουλίου θα είναι στη Θεσσαλονίκη. Αφού περάσει τις εξετάσεις, θα υπογράψει και θα επικυρώσει τη συμφωνία. Η γυναίκα του 28χρονου Αργεντινού έφερε στον κόσμο το παιδί τους και για αυτό τον λόγο ζήτησε μια παράταση στην άφιξή του, να μην είναι δηλαδή στις 6 Ιουλίου που είναι και η "πρώτη" της ομάδας, κάτι βεβαίως που ο Ηρακλής το έκανε αποδεκτό. Ο Τάσος Κατσαμπής πλέον θα έχει μια κολώνα δίπλα του που ακούει στο όνομα του Ματίας Λέκι.Οσο για το θέμα του Πόλ Χάρτλευ οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Ηρακλής είναι σε αναμονή.Δημοσιύματα εξ'Aθηνών δίνουνε τελειωμένη την μεταγραφή του στην ομάδα της Ιπσουιτς.Αν δεν βγει τίποτα από τον επίσημο Ηρακλή τότε πρέπει να είμαστε σε αναμονή για την απάντηση του Σκοτσέζου μέσου.

ΠΑΟΚ: Εισητήρια Διαρκείας

Επιμέλεια: Δ.Μ.


Κάθε μέρα που περνά αυξάνεται και ο ρυθμός στη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας. Η χθεσινή ημέρα, μάλιστα, ήταν η καλύτερη από τις 3 Ιουνίου, οπότε και η ξεκίνησε η πώληση των εισιτηρίων διαρκείας της σεζόν 2009-2010. Συνολικά στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας διατέθηκαν 731 εισιτήρια διαρκείας, περισσότερα από κάθε άλλη φορά (618 εισιτήρια ήταν το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ ημέρας για φέτος).

Ο συνολικός αριθμός των εισιτηρίων διαρκείας έφτασε αισίως στα 8.840 και, θεωρώντας δεδομένο ότι οι ρυθμοί όσο περνούν οι μέρες θα αυξάνονται και καθώς αναμένεται να γίνουν και... υπερωρίες την Τετάρτη, λόγω της πρώτης προπόνησης της ομάδας, είναι βέβαιο ότι ο αριθμός στο τέλος της εβδομάδας θα ξεπεράσει και τις 12.000! Και μετά τις 3 Ιουλίου, όταν και θα ολοκληρωθεί ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους να ανανεώσουν τις θέσεις τους οι παλαιοί κάτοχοι, θα ξεκινήσει η ελεύθερη διάθεση των διαρκείας για όλους τους φιλάθλους.

OΣΦΠ : Διάψευση για Owen


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Κύκλοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός διέψευσαν χθες οτι οι «ερυθρόλευκοι» ενδιαφέρονται για τον Μάικλ Όουεν.


Σήμερα την είδηση αναδημοσιεύει το «skysports» με ρεπορτάζ που τονίζει ότι η ελληνική ομάδα δεν έχει οποιαδήποτε πρόθεση να εντάξει στο δυναμικό της τον Άγγλο άσο.

Μάλιστα, φιλοξενούνται και δηλώσεις εκπροσώπου της ομάδας του Πειραιά, χωρίς να κατονομάζεται, με τις οποίες λέει πως δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για τον 29χρονο επιθετικό.

«Πρόκειται για σενάριο που απέχει πολύ από την αλήθεια. Δεν έχουμε συζητήσει καν με τους μάνατζερς του ποδοσφαιριστή. Δεν έχουμε κάνει οποιαδήποτε προσφορά και ούτε θα κάνουμε. Ο Μάικλ Όουεν δεν αποτελεί στόχο του Ολυμπιακού. Ο ποδοσφαιριστής που θέλαμε από την Αγγλία λέγεται Ματ Ντάρμπισαϊρ και τον έχουμε ήδη αποκτήσει!», φέρεται να λέει παράγοντας της Πειραϊκής ομάδας.

ΠΑΟΚ: Εκλείσε ο Βασίλης Λάκης στην Καβάλα.


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Βασίλης Λάκης είναι το νέο μεταγραφικό «μπάμ» της Καβάλας. Ο διεθνής μέσος που την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, τα βρήκε σε όλα με την οικογένεια Ψωμιάδη και αναμένεται να δώσει το "παρών" στην επίσημη "πρώτη" των "Αργοναυτών" την Πέμπτη.
Ήταν μία μεταγραφή που την κυνήγησε με όλες τις δυνάμεις της η διοίκηση της Καβάλας και όπως λέγονταν με νόημα από τη διοίκηση του ΑΟΚ "αυτό ήταν μόνο η αρχή, θα ακολουθήσουν κι’ άλλες τέτοιες μεταγραφές...".
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Στέλιος Ηλιάδης, που επίσης έλυσε το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ, είναι πολύ κοντά στο να φορέσει τη φανέλα με το καραβάκι στο στήθος.
Μέχρι στιγμής, η νεοφώτιστη μακεδονική ομάδα έχει αποκτήσει τους Ψωμά, Τάντιτς, Σκλιοπίδη και Λίτσο και έπεται συνέχεια.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΡΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ...


Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι περισσότεροι Ελληνες κολυμβητές, στα προκριματικά της 4ης ημέρας στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα.
Ο Αρης Γρηγοριάδης φαίνεται ότι άφησε πίσω του την κάτω των δυνατοτήτων του παρουσία του στα 50μ. ύπτιο και με 54.52 σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα 100μ. ύπτιο, καταρρίπτοντας μάλιστα το ρεκόρ αγώνων. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η Ασπασία Πετραδάκη με 1:02.86 σημείωσε επίσης τον ταχύτερο χρόνο των προκριματικών, επιτυγχάνοντας παράλληλα διπλό πανελλήνιο ρεκόρ, γυναικών και νεανίδων (τα προηγούμενα ρεκόρ ήταν, αντίστοιχα, 1:03.26 της Ειρήνης Καραστεργίου από τις 31 Ιανουαρίου 2004 στον Πειραιά και 1:03.27 της ίδιας της Πετραδάκη από τον περασμένο Απρίλιο, στα "Νιόβεια"). Επίσης, πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων πέτυχε η Κρίστελ Βουρνά στα 50μ. πεταλούδα με 27.16 (προηγούμενο δικό της 27.50, από τις 12 Ιουλίου 2008, στο Παγκόσμιο εφήβων/νεανίδων του Μοντερέι), παίρνοντας ως τέταρτη το εισιτήριο για τον τελικό. Στους απογευματινούς τελικούς προκρίθηκαν επίσης οι Γιώργος Δεμέτης και Ανδρέας Ζήσιμος στα 200μ. ελεύθερο (αντίστοιχα 4ος με 1:49.96 και 7ος με 1:50.70), οι Βασιλική Τσαμπασιάν και Ελένη Κωστή στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών (5η με 2:03.00 η Τσαμπασιάν και 6η με 2:03.05 η Κωστή), ο Δημήτρης Χασιώτης στα 100μ. ύπτιο ανδρών (8ος με 57.61) και η Αμαρυλλίς Αγγουριδάκη στα 100μ. ύπτιο γυναικών (7η με 1:03.70). Αντίθετα, χωρίς ελληνική συμμετοχή θα διεξαχθεί ο τελικός των 50μ. πεταλούδα ανδρών, αφού ο Απόστολος Τσαγκαράκης έμεινε στην 11η θέση με 24.73 και ο Στέφανος Δημητριάδης στην 13η με 24.85, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Νόρα Δράκου κατετάγη 11η με 27.82 και αποκλείστηκε. Τέλος, στον προκριματικό των 4Χ200μ. ελεύθερο γυναικών, στον οποίο συμμετείχαν μόλις πέντε ομάδες, η Ελλάδα με τις Στέλλα Μπούμη, Βασιλική Τσαμπασιάν, Ελένη Κωστή και Νόρα Δράκου έμεινε στην τελευταία θέση με 9:15.69, αλλά θα είναι παρούσα στον απογευματινό τελικό.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο ΚΑΡΟΛ ΣΤΟΝ ΑΡΗ???



Την περίπτωση του 32χρονου Βορειοιρλανδού γκολκίπερ Ρόι Κάρολ εξετάζουν στον Άρη ο οποίος υπερασπιζόταν την εστία της Ντέρμπι. Συνεχίζεται το φλερτ της Γουϊγκαν με τον Γιάχιτς.
Παρτενέρ του Σηφάκη αναζητούν στο στρατόπεδο του Άρη με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν απλώσει τα δίχτυα τους στην Αγγλία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας SportDay οι «κιτρινόμαυροι» εξετάζουν την περίπτωση του 32χρονου πορτιέρο της Ντέρμπι Ρόι Κάρολ. Ο εν λόγω γκολκίπερ έχει πλούσιο βιογραφικό καθώς έχει περάσει από αρκετές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ ενώ από το 2001 εώς το2005 αγωνιζόταν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παράλληλα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το θέμα του Σάνελ Γιάχιτς καθώς έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η Γουίγκαν. Ο τεχνικός Ρομπέρτο Μαρτίνεζ δείχνει θετικός στην απόκτηση του παίκτη ωστόσο ακόμα δεν έχει εκφραστεί επίσημο ενδιαφέρον.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

kim come here!....



Κάλεσμα στον πρώην συμπαίκτη του στη Ρεν, Κιμ Κάλστρομ να έρθει στον Ολυμπιακό έκανε ο Ντουντού. Ο βραζιλιάνος παίκτης των ερυθρολεύκων, μίλησε στην σουηδική εφημερίδα "Fotbοll Expressen", στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στον σκανδιναβό: "Κιμ, έλα στον Ολυμπιακό".
"Μ' αρέσει πολύ ο Κάλστρομ. Είναι πραγματικά πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Περάσαμε όμορφες στιγμές στην Ρεν (2004-05) και θα μπορούσαμε να έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Κιμ έλα στον Ολυμπιακό. Μαζί θα μπορέσουμε να ανεβάσουμε την ομάδα στο επόμενο επίπεδο", τόνισε ο Ντουντού.
Στο σημερινό (30/6) ρεπορτάζ της εφημερίδας, αναφέρεται πως η ομάδα του Πειραιά προσφέρει 4 εκ. ευρώ για την απόκτησή του, ποσό που υπολείπεται κατά δύο εκατομμύρια από αυτό που ζητάει η Λιόν (6 εκ.).
Στον Ολυμπιακό πιστεύουν ότι το χάσμα δεν είναι αγεφύρωτο και τελικά η χρυσή τομή θα βρεθεί. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η στάση του ίδιου, ο οποίος φέρεται να έχει συμφωνήσει με τους πρωταθλητές Ελλάδας για συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 2 εκ. ευρώ.
Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται και δηλώσεις του ίδιου του Κάλστρομ. "Δεν είχα και την καλύτερη σεζόν στη Λιόν, αλλά και πάλι έπαιξα σε 25 με 30 αγώνες. Θα δούμε στις επόμενες ημέρες τι θα γίνει", τόνισε ο σουηδός.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Λύκος» μέχρι το 2012 ο Γκραφίτε

grafite.jpgΜετά την παραμονή του Εντιν Ντζέκο στην Βόλφσμπουργκ στους «λύκους» θα μείνει και ο παρτενέρ του στην επίθεση, Γκραφίτε. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός που είχε ακουστεί και για τον Παναθηναϊκό ανανέωσε το συμβόλαιο του με την γερμανική ομάδα.

Ο πρώτος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα θα αγωνίζεται στο «Φολκσβάγκεν Αρίνα» μέχρι το 2012. Οι ετήσιες αποδοχές του Γκραφίτε είναι στα 2,2 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή 700.000 ευρώ παραπάνω από όσα έπαιρνε.

Πάει πάλι με... Φεράρι!

aida_yespica33.jpgΗ Άιντα Γέσπικα, σύντροφος του Ματέο Φεράρι τα βρήκε και πάλι με τον κεντρικό αμυντικός της Τζένοα αφού τώρα τελευταία δεν ήταν και τόσο καλά. Το ζεύγος πήγε μαζί σε μια επίδειξη μόδας, την «Paul-Betty» και αυτό έδειξε ότι επανασυνδέθηκαν και δεν σκέφτονται καν το διαζύγιο όπως είχε ακουστεί. Αλλωστε το 27χρονο μοντέλο έχει και ένα παιδί με τον Φεράρι, τον Αρον που γέννησε τις 27 Νοεμβρίου 2008.

Ασχημα τα νέα για τον Γιάο Μινγκ


Ο Γιάο Μινγκ σε προσπάθειά του κόντρα στο Πόρτλαντ Αδοξο τέλος μπορεί να έχει η καριέρα του Γιάο Μινγκ στο ΝΒΑ. Το κάταγμα στο πόδι του Κινέζου σέντερ των Χιούστον Ρόκετς δεν παρουσιάζει βελτίωση και ο χρόνος απουσίας του δεν μπορεί να προσδιοριστεί, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο ακόμη και για τερματισμό της (σπουδαίας) καριέρας του.

Ο Μινγκ υποφέρει από ένα ρωγμώδες κάταγμα στο αριστερό του πόδι, από τις 8 Μαΐου, στον 2ο γύρο των πλέι οφ με αντιπάλους τους Λέικερς. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει αποθεραπευτεί, έστω και αν οι γιατροί είχαν εκτιμήσει στις 8 με 12 εβδομάδες το διάστημα αποθεραπείας του.

Την περασμένη εβδομάδα, όμως, που έκανε και νέα ακτινογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί η εξέλιξη της υγείας του, τα αποτελέσματα έδειξαν πως το κόκκαλο του όχι απλά δεν έχει δέσει, αλλά είναι όπως την πρώτη μέρα του τραυματισμού του!

Στην Ευρωλίγκα ο Άρης!

aris_mazz.jpgΤο «εισιτήριο» για την Ευρωλίγκα, όπου θα συμμετάσχει σε προκριματικά ματς μαζί με το Μαρούσι, παίρνει ο Άρης! Αν και δεν έχει το τυπικό δικαίωμα, εντούτοις τα μεγάλα κεφάλια της Ευρωλίγκας αποφάσισαν να του δώσουν την θέση της ουκρανικής Αζόβμας Μάριοπουλ. Ενημερώθηκε και επίσημα ο πρόεδρος του Αρη κ.Δαμιανίδης.


Απρόοπτη αλλά ευχάριστη εξέλιξη για τον Άρη, αφού μπορεί να μην κατάφερε μέσα από τα παρκέ να αποκτήσει την δυνατότητα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου, ωστόσο η διοργάνωση είναι έτοιμη να του δώσει μία δεύτερη... ευκαιρία, προσφέροντάς του μία θέση στα προκριματικά. Η ομάδα του Αντρέα Ματσόν θα «παλέψει» για μία θέση στους ομίλους μαζί με το Μαρούσι, που πήρε την πρόκριση μέσω των play-offs της Α1, κατακτώντας τη τρίτη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος. Πλέον είναι αρκετά πιθανό η Ελλάδα να έχει τέσσερις εκπροσώπους στην Ευρωλίγκα της νέας περιόδου.

Η πρωταθλήτρια Ουκρανίας, Αζόβμας Μάριοπουλ, αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, τα οποία καθιστούν αδύνατη την συμμετοχή της στην διοργάνωση, με τον Άρη να παίρνει την θέση της. Ολόκληρος ο αγωνιστικός προγραμματισμός των «κιτρίνων» είναι βέβαιο ότι θα μεταβληθεί σημαντικά, αφού οι απαιτήσεις της Ευρωλίγκας είναι μεγαλύτερες.

Την κατηγορία ανθρωποκτονίας αντιμετωπίζει ο Μπράις Μουν

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ενα τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στις 06:00 το πρωί της Δευτέρας (29/06) στη Νότια Αφρική με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Μπράις Μουν. Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού χτύπησε θανάσιμα με το αυτοκίνητό του την 25χρονη Μέιβις Ενκούμπε η οποία υπέκυψε στα τραύματά της περίπου δύο ώρες αργότερα.

Ο Μουν επέστρεφε με το αυτοκίνητό του από το πάρτι που διοργάνωσε ο συμπαίκτης του στην Εθνική ομάδα της Νοτίου Αφρικής, Ααρον Μοκοένα για να γιορτάσουν τη λήξη του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών και την κατάληψη της τέταρτης θέσης για την ομάδα τους.

Στις 06:00π.μ. ο Μουν παρέσυρε την άτυχη γυναίκα η οποία παρέμεινε αβοήθητη για μιάμιση ώρα. Τόσος χρόνος χρειάστηκε μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο στο σημείο του δυστυχήματος ενώ δύο νοσοκομεία αρνήθηκαν να τη δεχτούν, πιθανότατα, λόγω της απεργίας των γιατρών! Τελικά, η 25χρονη βρέθηκε στην κλινική, Morningside Medi Clinic, όπου στις 07:50 άφησε την τελευταία της πνοή.

Στην κλινική διακομίστηκε και ο παίκτης του Παναθηναϊκού για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες καθώς χτύπησε, όχι σοβαρά, στο κεφάλι. Πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Μουν προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

ΟΦΗ: Επιστρέφει ο Μύρων Σηφάκης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Μύρων Σηφάκης επιστρέφει μετά από τρία χρόνια στον ΟΦη και θα αποτελέσει μαζί με τον Νίκι Παπαβασιλείου το προπονητικό δίδυμο του συλλόγου στη νέα σεζόν.

Ο Νίκος Μαχλάς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΑΟΧ Σταύρο Πάτερο και συμφώνησαν σε όλα για την "μετακόμιση" του Σηφάκη από τα Χανιά στο Ηράκλειο. Ο Μύρων Σηφάκης αντιμετώπισε προβλήματα με την διοίκηση του ΑΟ Χανίων την περασμένη και οι προστριβές ήταν πολύ συχνές.

Ο Μύρων Σηφάκης επιστρέφει στον ΟΦΗ μετά από 3 χρόνια καθώς το καλοκαίρι του 2006 είχε αποχωρήσει λόγω... Μαχλά και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε λόγω του ίδιου προσώπου να επιστρέψει στην αγαπημένη του ομάδα.

AEK: Λούκατς για τρία χρόνια

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ υπέγραψε ο Μίλαν Λούκατς. «Χαίρομαι που αποτελώ πλέον μέλος της οικογένειας της ΑΕΚ που διαθέτει τους καλύτερους και πιο ένθερμους οπαδούς που σε κερδίζουν αμέσως» ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο 24χρονος τερματοφύλακας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον τερματοφύλακα Milan Lukac (4/10/1985) ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριών χρόνων».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίλαν Λούκατς: «Ενα παιδικό όνειρο μου γίνεται πραγματικότητα καθώς κατάφερα να είμαι σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδας στην Ευρώπη και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Όλα πήγαν πολύ καλά και τα βρήκα όλα πολύ επαγγελματικά. Χαίρομαι που αποτελώ πλέον μέλος της οικογένειας της ΑΕΚ που διαθέτει τους καλύτερους και πιο ένθερμους οπαδούς που σε κερδίζουν αμέσως. Η αλήθεια είναι ότι ανυπομονώ να βγω στον αγωνιστικό χώρο, να δείξω την ποιότητα μου και να βοηθήσω την ΑΕΚ να γυρίσει στις επιτυχίες. Ανυπομονώ επίσης να εκπληρώσω το δεύτερο παιδικό μου όνειρο, να βοηθήσω κι εγώ ώστε η ομάδα μου να πάρει τουλάχιστον έναν τίτλο. Αισθάνομαι ήδη σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου και σίγουρα πολύ σύντομα θα προσπαθήσω να μάθω και τα ελληνικά».

Πρωτιά για Νικολαίδη

Πρωτιά για Νικολαίδη

Ομαλά και χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα-πέραν ίσως της μεγάλης αποχής που μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως- κύλησαν για μια ακόμη φορά οι διαδικασίες της Λέσχης Φίλων Άρη.
Από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χτες το βράδυ στα παλιά γραφεία του ΑΣ στο Κλεάνθης Βικελίδης, προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο θα αναλάβει τα σκήπτρα του κορυφαίου θεσμικού οργάνου της “κιτρινόμαυρης οικογένειας” για τους δώδεκα επόμενους μήνες με μοναδική επιδίωξη και απώτερο σκοπό να κρατήσει αρραγή την ενότητα και να διατηρήσει όλα τα κεκτημένα που καθιστούν τη Λέσχη ως τον “απόλυτο ρυθμιστή των εξελίξεων”.
Πέραν της σημαντικής αποχής, η οποία και πρωταγωνίστησε, οι επτά που πλειοψήφησαν και θα πρέπει από δώ και πέρα να συνεδριάσουν την Τετάρτη, να συγκροτηθούν σε σώμα και φυσικά να συστήσουν την νέα διοίκηση είναι οι :
Αλέξανδρος Νικολαϊδης(αξιωματικός της Πυροσβεστικής ,φοιτητής ΤΕΦΑΑ),
Ιωάννης Γρανούζης(επιχειρηματίας), Αναστάσιος Δεσύπρης(πολιτικός μηχανικός), Θωμάς Γιαννόπουλος(δικηγόρος), Θεόδωρος Εμμανουηλίδης(δικηγόρος), Γεώργιος Μποτζώρης(πολιτικός μηχανικός,δρ. συγκοινωνιολογίας) και Δημήτριος Παπαδόπουλος(προϊστάμενος τμήματος εξυπηρέτησης πελατών ΕΥΑΘ).
Για την εξελεγκτική επιτροπή εκλέχτηκαν: Δημήτριος Κάκκος, Απόστολος Κούγκας και Κυριάκος Χαμουζάς.
Νικολαϊδης: Ευχαριστώ αλλά …δεν θα πάω για πρόεδρος
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας και την κατάκτηση του νέου χρυσού μεταλλίου(πρόκειται για το κιτρινόμαυρο χρυσό μετάλλιο), ο Ολυμπιονίκης μας Αλέξανδρος Νικολαϊδης.
“Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους της ομάδας μου, τόνισε στο “Μ” που επικοινώνησε μαζί του αργά το βράδυ αμέσως μετά τα αποτελέσματα, για την εμπιστοσύνη τους και τα όποια συναισθήματα εκφράστηκαν με την ανάδειξή μου ως πρώτου στην ψηφοφορία που έγινε στο κορυφαίο όργανό μας τη Λέσχη.
Με γεμίζουν και μένα και όλους μας με πολλές υποχρεώσεις .
Θέλω να πώ ότι δεν πρόκειται να πάω για πρόεδρος, αφού σαν αθλητής εν΄ ενεργεία που είμαι δεν μπορώ να διαθέσω τον κατάλληλο χρόνο για να βοηθήσω όλη αυτή την προσπάθεια και φυσικά να δικαιολογήσω την εμπιστοσύνη του κόσμου.
Θέλω να γίνει σωστά ό,τι είναι να γίνει γι΄ αυτό και το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν θα μπορέσω να αφοσιωθώ όσο θέλω αφού το μυαλό μου και η προσοχή μου θα βρίσκονται στην προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Θα στηρίξω πάντως, εννοείται όποιον αποφασίσουμε ότι πρέπει να μπει μπροστά και να τρέξει αυτό τον κυρίαρχο θεσμό”.
Ξεπέρασε το 55% η αποχή
Η έλλειψη, πιθανότατα ,της κόντρας ή έστω του “αντιπάλου δέους” ,ήταν φυσικό επόμενο να επηρεάσει το εκλογικό σώμα και να προκύψει ένα μεγάλο νούμερο όσον αφορά την αποχή.
Αν κάνουμε μια πρώτη ανάλυση βάσει των αριθμητικών στοιχείων , προκύπτει ότι από τα 4.052 μέλη που αριθμεί συνολικά ο φορέας, δικαίωμα ψήφου ως γνωστόν είχαν όσοι ήταν οικονομικά τακτοποιημένοι ,δηλαδή 2.900. Από αυτούς συμμετείχαν στη διαδικασία (ψήφισαν) 1.285.
Οι εκλογές διεξήχθησαν σε τέσσερα τμήματα και για να κυλήσουν όλα άψογα μερίμνησαν 12 δικηγόροι ενώ συμμετείχαν και 5 άτομα(κυρίες).
” Όλα πήγαν όπως ακριβώς τα περιμέναμε και τα είχαμε σχεδιάσει, δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής και “ψυχή” της διαδικασίας κ. Μπαλάφας. Για μια ακόμη φορά η Λέσχη απέδειξε ότι παραμένει το κυρίαρχο όργανο και έτσι πρέπει να διατηρηθεί και να διαφυλαχτεί από όλους μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και για τα μέλη μας που ακολούθησαν τις οδηγίες μας κρατώντας ένα υψηλό επίπεδο και για τους συνεργάτες μου που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να φέρουμε σε πέρας αυτή τη δύσκολη όσο και υπεύθυνη αποστολή μας απέναντι στο σύλλογο που υπηρετούμε”.Πηγη Μετροσπορ

ΠΑΟΚ: Συμφώνησε με Σαβίνι!

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε προφορική συμφωνία με τον Μίρκο Σαβίνι ήρθε ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του βορρά τα βρήκε με τον 30χρονο Ιταλό αριστερό οπισθοφύλακα, ο οποίος αναμένεται στη Θεσσαλονίκη μέσα στις επόμενες ημέρες για να υπογράψει με τη νέα του ομάδα. Πρόκειται για ακόμα μια σημαντική προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας του Φερνάντο Σάντος.

Η εμπειρία του Σαβίνι μπορεί να αποδειχτεί καταλυτικός παράγοντας στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ για το κάτι παραπάνω την εφετινή σεζόν. Κι αυτό διότι ο παίκτης είχε γεμάτες χρονιές σε όλες τις ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί έως σήμερα. Και το γεγονός ότι έχει παίξει στο Καμπιονάτο φτάνει για να αντιληφθεί κανείς το πόσο χρήσιμος μπορεί να αποδειχτεί. Φτάνει βέβαια να πάνε όλα καλά και να ανακοινωθεί η μεταγραφή του από τον Δικέφαλο του βορρά.

Φήμες για Μάντζιο

mantzios.jpgΣενάρια από τους «κύκλους» της ΑΕΚ αναφέρουν ότι η «Ένωση» θα ζητήσει τον Βαγγέλη Μάντζιο αντί για τα 800.000 ευρώ για τον Κατσουράνη από τον Παναθηναϊκό. Μέχρι το Σαββατοκύριακο ελπίζουν να έχουν θετικές εξελίξεις στην «μάχη» που δίνουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ για την απόκτηση του Λεονάρντο. Στο προσκήνιο βρίσκονται και πάλι οι Ογκαράρου και Ρίος .

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΓΙΑΚΟΜΠ-ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΧΑΡΤΛΕΥ-ΛΕΚΙ.



Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης


Με αγωνία περιμένουν οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Ηρακλής και ο κόσμος της ομάδας τις απαντήσεις των Λέκι-Χάρτλευ.Μέχρι αργά χές το βράδυ οι κυανόλευκοι περίμεναν την απάντηση του 32χρονου μέσου Πολ Χάρτλευ αλλά δεν ήρθε.Από οτι φένεται η απάντηση του Πόλ θα έρθει 100% σήμερα μέχρι το ράδυ.Ο Πόλ συναντήθηκε εχθές με την διοίκηση της Σέλτικ και συζητήσανε για την ανανέωση της συνεργασίας τους χώρις να βγαίνει κάτι ''παραέξω''από την πλευρά του μάνατερ κ. Ντονάχι η του ίδιου του ποδοσφαιριστή.Όπως και να χει, ο παίκτης θα δώσει την απάντησή του στον «γηραιό» την Τρίτη, με τον μάνατζέρ του, Μαρκ Ντοναχί, να δίνει ελπίδες στον Ηρακλή, μέσο της εφημερίδας «Metrosport»: «Δεν πρόκειται να ανακοινώσουμε τίποτα πριν μιλήσουμε πρώτα με τους ανθρώπους του Ηρακλή. Οφείλουμε να τους δώσουμε την απάντηση που τους υποσχεθήκαμε. Ο Χαρτλει εχει πάρει την απόφαση του. Μπορείτε ωστόσο να αισιοδοξείτε για την έκβαση της υπόθεσης ».Οσο αναφορά την περίπτωση του Ματίας Λέκι μέχρι αργά εχθές ο βράδυ αναμένονταν η υπογραφή του προσύμφωνου που του έστειλε η ΠΑΕ Ηρακλής στην Αργεντινή.Εχθές ο Λέκι μίλησε με τον μανατζέρ του για τις προτάσεις που έχει και η απόφαση του απ'οτι φένεται είνι να συνεχίσει στην Ευρώπη.Χθες το απόγευμα στη Μίκρα βρέθηκαν οι Επστάιν, Γιάκομπ, Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Περπερίδης, Φούφουλας και Μακρής, ξεκινώντας το τρέξιμο υπό τις οδηγίες του γυμναστή της ομάδας. Θα συνεχίσουν αυτή την εβδομάδα σ’ ανάλογο ρυθμό και να… υποδεχθούν τους υπόλοιπους παίκτες του Ηρακλή στην “πρώτη” της Δευτέρας στο Καυτανζόγλειο. Σ’ αυτό το γκρουπ ποδοσφαιριστών, επρόκειτο να προστεθεί και ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος, ο οποίος κατόπιν αδείας που εξασφάλισε, θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από την Τετάρτη.


ΜΑΟΥΡΟ ΜΙΛΑΝΟ

Αισιόδοξος και χαρούμενος, εμφανίστηκε από την Αργεντινή, ο Μάουρο Μιλάνο, απ’ όπου μίλησε στο «ΑΘΛΗΤΙΚΟ METROPOLIS» για τη διετή συμφωνία του με τον Ηρακλή. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός υπογράμμισε πως έρχεται αύριο από την πατρίδα του με προορισμό την Αθήνα, θα περάσει τις ιατρικές εξετάσεις κι εφόσον όλα πάνε καλά θα τελειώσει το θέμα της ένταξής του στους «κυανόλευκους».Ξεκινώντας τις τοποθετήσεις του, ο Μάουρο Μιλάνο τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω πρόεδρο και όλη τη διοίκηση του Ηρακλή για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν κι εφόσον όλα πάνε καλά μετά τις ιατρικές εξετάσεις και υπογράψω το συμβόλαιο, υπόσχομαι να δείξω στον κόσμο του Ηρακλή ότι μπορώ να δώσω και να δείξω ότι αξίζω και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στο γήπεδο», είπε αρχικά ο Μιλάνο που συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε συμφωνήσει, απλά απομένουν οι εξετάσεις και οι υπογραφές του συμβολαίου». Ερωτηθείς για το αν νιώθει καλά μετά τον τραυματισμό που είχε, ο Μάουρο Μιλάνο απάντησε: «Ναι, νιώθω πολύ καλά. Ένα πρόβλημα που είχα το ξεπέρασα πλήρως και μένουν οι εξετάσεις για να το επιβεβαιώσουν αυτό».Σχετικά με το ότι ήταν συμπαίκτης με τον Λούσιο Φιλομένο, ο οποίος επίσης θα βρίσκεται στην ίδια πόλη, αλλά σε άλλη ομάδα, ο Μιλάνο σχολίασε: «Το γνωρίζω και χάρηκα που το έμαθα. Από εδώ και πέρα θα είμαστε αντίπαλοι. Εμένα όμως με ενδιαφέρει μόνο οι νίκες του Ηρακλή» είπε στέλνοντας το μήνυμα.Ο Μιλάνο ρωτήθηκε για το αν είχε άλλες προτάσεις πριν τον Ηρακλή και τι γνωρίζει για τη νέα του ομάδα,δηλώνοντας: «Είχα προτάσεις από τον Ατρόμητο και τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά προτίμησα τον Ηρακλή. Έπαιξα κόντρα στην ομάδα πέρσι και γνωρίζω το μέγεθός της. Για τον νέο Ηρακλή θα τα μάθω όλα σύντομα».


ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΥΔΑΣ

Στα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 98,7 και στην εκπομπή «Η ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ», φιλοξενήθηκε ο γυμναστής του Ηρακλή, Νίκος Καρύδας, μιλώντας για την προετοιμασία που ξεκινά για επτά ποδοσφαιριστές, τις καταστάσεις που συνάντησε ερχόμενος στην ομάδα, αλλά και τι πρέπει να γίνει για να πρωταγωνιστήσουν οι «κυανόλευκοι».
Αρχικά για τους επτά ποδοσφαιριστές που θα ξεκινήσουν νωρίτερα την προετοιμασία, ανέφερε: «Δεν θα έλεγα ότι είναι βάσανο. Η περίοδος της προετοιμασίας είναι κάτι ωφέλιμο για τους ποδοσφαιριστές. Εδώ και αρκετά χρόνια αναλαμβάνω προετοιμασίες. Αυτή είναι η δουλειά μου. Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι είναι κάτι φυσιολογικό μερικοί παίκτες να ξεκινούν νωρίτερα την προετοιμασία, καθώς κάποιοι έχουν κάνει διακοπές μακράς διαρκείας, κάποιοι έρχονται από τραυματισμό και κάποιοι από μόνοι τους ζήτησαν να συμμετάσχουν. Είναι πιθανό σταδιακά να μπουν κάποιοι ποδοσφαιριστές σε αυτό το πρόγραμμα». Ακολούθως αναφέρθηκε στις πρώτες εντυπώσεις που έχει αποκομίσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βλέπω ότι ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που έχει τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει, να ανέβει ψηλά. Εκείνο που χρειάζεται για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, είναι ο σωστός προγραμματισμός. Στον Ηρακλή υπάρχουν πολύ καλές εγκαταστάσεις. Οι ποδοσφαιριστές έχουν πέντε γήπεδα για να προπονούνται αλλά και γυμναστήριο. Με χαροποιεί που βλέπω πέρα από τον Ηρακλή και άλλες ομάδες στην Θεσσαλονίκη να δραστηριοποιούνται για τα τμήματα υποδομής». Στη συνέχεια τοποθετήθηκε για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές: «Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχουν μόνο νεαροί παίκτες στην ομάδα. Υπάρχουν και πιο ώριμοι. Νεαρός παίκτης δεν είναι κάτω τον 21 ετών. Νεαροί ποδοσφαιριστές είναι στα 17 τους, όταν και θα πρέπει να βρίσκονται στο τοπ της απόδοσης τους. Στην Ελλάδα υπάρχει απαξίωση για τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που θεωρούνται ακόμη ταλέντα, ενώ θα έπρεπε να είναι έτοιμοι παίκτες. Ο Ηρακλής πρέπει να παλέψει εσωτερικά για να το αλλάξει. Πρέπει οι νεαροί παίκτες να είναι σε ψηλό επίπεδο, να έχουν όραμα και φιλοδοξίες για να ανεβάσουν ψηλά την ομάδα και ανέβουν και οι ίδιοι. Η επόμενη χρονιά για τον Ηρακλή έχει απαιτήσεις; «Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος. Πάντα πιστεύω στην προσωπική μου δουλειά, η οποία βέβαια είναι αποτέλεσμα τις δουλειάς που κάνουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Αν οι παίκτες κάνουν σωστή προσπάθεια, τότε θα βοηθήσουν και τη δική μου δουλειά. Είναι θέμα συνολικής δουλειάς. Όλοι πρέπει να βάλουμε το μεράκι μας και τις δυνατότητες μας», ήταν τα λόγια του έμπειρου γυμναστή. Ερωτηθείς για τις υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λίγκ, απάντησε: «Βλέπω ότι όλες οι ομάδες δυναμώνουν. Περιμένω να δω ένα ποιοτικότερο πρωτάθλημα, από αυτά των προηγουμένων ετών. Ο Ηρακλής είναι τώρα η ομάδα που εργάζομαι και υποστηρίζω. Η ομάδα έχει μεγάλη ιστορία και δεν θέλω να περάσει αυτά που πέρασε τα δύο τελευταία χρόνια. Φέτος η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει για τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Η διοίκηση είναι αυτή που βάζει τα λεφτά και θέτει στόχους. Οι στόχοι έρχονται μόνο μέσα από την δουλειά. Προσωπικά ο Ηρακλής θέλω να πάρει την πρώτη θέση και όχι μια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Η πέμπτη θέση ίσως να μην είναι αρκετή για μένα και τον κ. Προτάσοφ. Σε όλα τα επίπεδα πρέπει να λειτουργήσουμε σωστά για να έρθουν οι επιτυχίες. Πρέπει όλοι να είμαστε μαζί». Τέλος απευθυνόμενος στον κόσμο του Ηρακλή, τόνισε: «Θέλω να χαιρετίσω τον κόσμο της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα τον κόσμο του Ηρακλή. Θέλω να ζητήσω την συμπαράσταση του κόσμου, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».


ΒΙΚΤΟΡΑΣ ΓΙΑΚΟΜΠ

Στα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 98,7 και στην εκπομπή «Η ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ», φιλοξενήθηκε ο γυμναστής του Ηρακλή, Νίκος Καρύδας, μιλώντας για την προετοιμασία που ξεκινά για επτά ποδοσφαιριστές, τις καταστάσεις που συνάντησε ερχόμενος στην ομάδα, αλλά και τι πρέπει να γίνει για να πρωταγωνιστήσουν οι «κυανόλευκοι».
Αρχικά για τους επτά ποδοσφαιριστές που θα ξεκινήσουν νωρίτερα την προετοιμασία, ανέφερε: «Δεν θα έλεγα ότι είναι βάσανο. Η περίοδος της προετοιμασίας είναι κάτι ωφέλιμο για τους ποδοσφαιριστές. Εδώ και αρκετά χρόνια αναλαμβάνω προετοιμασίες. Αυτή είναι η δουλειά μου. Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι είναι κάτι φυσιολογικό μερικοί παίκτες να ξεκινούν νωρίτερα την προετοιμασία, καθώς κάποιοι έχουν κάνει διακοπές μακράς διαρκείας, κάποιοι έρχονται από τραυματισμό και κάποιοι από μόνοι τους ζήτησαν να συμμετάσχουν. Είναι πιθανό σταδιακά να μπουν κάποιοι ποδοσφαιριστές σε αυτό το πρόγραμμα». Ακολούθως αναφέρθηκε στις πρώτες εντυπώσεις που έχει αποκομίσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βλέπω ότι ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που έχει τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει, να ανέβει ψηλά. Εκείνο που χρειάζεται για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, είναι ο σωστός προγραμματισμός. Στον Ηρακλή υπάρχουν πολύ καλές εγκαταστάσεις. Οι ποδοσφαιριστές έχουν πέντε γήπεδα για να προπονούνται αλλά και γυμναστήριο. Με χαροποιεί που βλέπω πέρα από τον Ηρακλή και άλλες ομάδες στην Θεσσαλονίκη να δραστηριοποιούνται για τα τμήματα υποδομής». Στη συνέχεια τοποθετήθηκε για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές: «Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχουν μόνο νεαροί παίκτες στην ομάδα. Υπάρχουν και πιο ώριμοι. Νεαρός παίκτης δεν είναι κάτω τον 21 ετών. Νεαροί ποδοσφαιριστές είναι στα 17 τους, όταν και θα πρέπει να βρίσκονται στο τοπ της απόδοσης τους. Στην Ελλάδα υπάρχει απαξίωση για τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που θεωρούνται ακόμη ταλέντα, ενώ θα έπρεπε να είναι έτοιμοι παίκτες. Ο Ηρακλής πρέπει να παλέψει εσωτερικά για να το αλλάξει. Πρέπει οι νεαροί παίκτες να είναι σε ψηλό επίπεδο, να έχουν όραμα και φιλοδοξίες για να ανεβάσουν ψηλά την ομάδα και ανέβουν και οι ίδιοι. Η επόμενη χρονιά για τον Ηρακλή έχει απαιτήσεις; «Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος. Πάντα πιστεύω στην προσωπική μου δουλειά, η οποία βέβαια είναι αποτέλεσμα τις δουλειάς που κάνουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Αν οι παίκτες κάνουν σωστή προσπάθεια, τότε θα βοηθήσουν και τη δική μου δουλειά. Είναι θέμα συνολικής δουλειάς. Όλοι πρέπει να βάλουμε το μεράκι μας και τις δυνατότητες μας», ήταν τα λόγια του έμπειρου γυμναστή. Ερωτηθείς για τις υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λίγκ, απάντησε: «Βλέπω ότι όλες οι ομάδες δυναμώνουν. Περιμένω να δω ένα ποιοτικότερο πρωτάθλημα, από αυτά των προηγουμένων ετών. Ο Ηρακλής είναι τώρα η ομάδα που εργάζομαι και υποστηρίζω. Η ομάδα έχει μεγάλη ιστορία και δεν θέλω να περάσει αυτά που πέρασε τα δύο τελευταία χρόνια. Φέτος η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει για τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Η διοίκηση είναι αυτή που βάζει τα λεφτά και θέτει στόχους. Οι στόχοι έρχονται μόνο μέσα από την δουλειά. Προσωπικά ο Ηρακλής θέλω να πάρει την πρώτη θέση και όχι μια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Η πέμπτη θέση ίσως να μην είναι αρκετή για μένα και τον κ. Προτάσοφ. Σε όλα τα επίπεδα πρέπει να λειτουργήσουμε σωστά για να έρθουν οι επιτυχίες. Πρέπει όλοι να είμαστε μαζί». Τέλος απευθυνόμενος στον κόσμο του Ηρακλή, τόνισε: «Θέλω να χαιρετίσω τον κόσμο της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα τον κόσμο του Ηρακλή. Θέλω να ζητήσω την συμπαράσταση του κόσμου, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».
ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΟΛΕΓΚ ΠΡΟΤΑΣΟΦ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΕΝΤΙΔΗΣ

Τη θέση του τεχνικού συνεργάτη του κ. Oleg Protasov, αναλαμβάνει ο κ. Νίκος Νεντίδης, ο οποίος φόρεσε, ως ποδοσφαιριστής, τη φανέλα του ΗΡΑΚΛΗ κατά την αγωνιστική περίοδο 1993 – 1994. Ο κ. Νεντίδης, ο οποίος κατά το παρελθόν υπήρξε συμπαίκτης του Προπονητή της ομάδας, συμφώνησε με την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ για συνεργασία δύο ετών (έως το καλοκαίρι του 2011). Ο Νίκος Νεντίδης γεννήθηκε στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης (07-06-1966). Αγωνίστηκε, κατά σειρά, στον ΠΑΟ Κουφαλίων (1982-1985), στον Απόλλωνα Καλαμαριάς (1985-1987), στον Ολυμπιακό (1988-1993), στον ΗΡΑΚΛΗ (1993-1994), στον Αγροτικό Αστέρα (1994-1995), στον Απόλλωνα Καλαμαριάς (1995-1997), στον Ναυπακτιακό Αστέρα (1997-1998) και στον ΠΑΟ Κουφαλίων (1998-1999). Ως Α΄ Προπονητής εργάστηκε: Στα Τμήματα Υποδομής του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ Κουφαλίων, στις πρώτες ομάδες του Καμπανιακού και του ΠΑΟ Κουφαλίων. Πέρσι, μετείχε στο Scouting Team της Α΄ Ομάδας του Ολυμπιακού. Μετά την πρόσληψη και του κ. Νεντίδη, διαμορφώθηκε η τελική σύνθεση του Τεχνικού Team της ομάδας για την περίοδο 2009-2010: Προπονητής: Oleg Protasov Βοηθός Προπονητή: Νίκος Ντεντίδης Γυμναστής: Νίκος Καρύδας Προπονητής Τερματοφυλάκων: Φώτης Γκιζέλης.
Ψίθυροι-Ψίθυροι
*Από σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου όλοι οι σύνδεσμοι της Αυτόνομης Θύρας 10 θα διαθέτουν εισιτήρια διαρκείας για το πέταλο του Καυτανζογλείου στην τιμή των 120€. Οπως και ο σύνδεσμοςΣΦΗΣΕ(Σύνδεσμος Φίλων Ηρακλή 40 Εκλησιών).
*Προτάθηκε ο Χάλαρης του Ηλυσιακού στο ποδόσφαιρο,1.87 ύψος.
*Εντονη κινιτηκότητα επικρατεί στα ησιτήρια διαρκείας,αν εξελιχθούνε θετικά τα θέματα των Λέκι-Χάρτλευ σίγουρα ο αριθμός θα εκτοξευχθεί.
*Ούτε φαντάροι να ηταν στην ΠΑΕ Ηρακλή με τέτοιο ''καψώνι'' που δέχονται στην υπόθεση Χάρτλευ.
* Το γεγονός ότι η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας θα πραγματοποιηθεί στο Καυταντζογλειο έχει προσελκίσει τους φιλάθλους του Ηρακλή.
*Νέοι σύνδεσμοι:Τη Παρασκευή που προηγείται της πρεμιέρας του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του συνδέσμου στον Τρίλοφο, που ήδη ξεκίνησε την λειτουργία του.Την επόμενη Παρασκευή θα υπάρξουν τα εγκαίνια για τον αντίστοιχο σύνδεσμο που θα λειτουργήσει στην Βαλμάδα.
*Υπάρχει θέμα εδω και ένα μήνα με το μεταγραφικό “μπαμ” που ακούγεται με τον περιφερειακό επιθετικό που αγωνίστηκε και στο Μουντιάλ του 2006.
*Οσο αναφορά το μπάσκετ η ομάδα βρίσκεται σε αναμονή για απαντήσεις παικτών.

Στον Ολυμπιακό η Βαλκάι

Στον Ολυμπιακό η Βαλκάι

Μεταγραφική ενίσχυση από την Ουγγαρία για τη γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" συμφώνησαν με την Αγκνες Βαλκάι για συνεργασία ενός έτους.




Η Αγκνες Βαλκάι αγωνίζεται στην περιφέρεια, είναι 28 ετών και με την Εθνική ομάδα της Ουγγαρίας είχε στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2005. Μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου, ενώ πέρσι αγωνίστηκε στην ουγγρική Χόνβεντ.

«Θετικός» ο Μαρτσένα

marchena.jpgΟ Ντάνιελ Βαν Μπούιτεν δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να μεταγραφεί και ο Παναθηναϊκός ρίχνει περισσότερο βάρος στον Κάρλος Μαρτσένα. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός είναι θετικός να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Δανεικός στην Βίσλα Κρακοβίας δόθηκε ο Ντέιβιντ. Στις 10:00 είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού όπου θα βγει το νέο Δ.Σ

Ο 30χρονος στόπερ επέστρεψε από τη Νότιο Αφρική όπου ήταν με την εθνική του ομάδα για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Όπως φέρεται ο άσος της Βαλένθια έχει πει στον μάνατζερ του ότι δεν θα έλεγε όχι στον Παναθηναϊκό για να έρθει να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα κάτι που επιβεβαίωσε Μανουέλ Γκαρθία Κιλόν στην «Sportday»: «Συναντήθηκα με τον Κάρλος και του μετέφερα το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Όταν θα έχουμε κάτι επίσημο στα χέρια μας, θα δούμε τι θα γίνει».
Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί είναι από την Βαλένθια που κοστολογεί τον παίκτη στα πέντε εκατομμύρια ευρώ και δεν πρόκειται να πέσει από εκεί καθώς έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που πουλάει τους πρωτοκλασάτους παίκτες. Ήδη ο Ραούλ Αλμπιόλ μετακόμισε στην Μαδρίτη έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ και θα συνεχίσουν οι Νταβίντ Βίγια και Νταβίντ Σίλβα.
Σύμφωνα με την «La Provincias» ο εκπρόσωπος του Μαρτσένα θα μεταφέρει την πρόταση του Παναθηναϊκού στην διοίκηση της Βαλένθια με τους πράσινους να μην είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν παραπάνω από 3 με 4 εκατομμύρια ευρώ.
Σε δεύτερο πλάνο είναι οι περιπτώσεις τον Ματίας Μπιέρσμιρ και Γκάμπριελ Παλέτα ενώ όσον αφορά το σενάριο για τον Γκριγκέρα ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για την απόκτηση του μόνο αν πουληθεί ο Μπράις Μουν.

Αλεξ: «Βρείτε τα με Σπαρτάκ»
Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται και πάλι το όνομα του Άλεξ για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Ο πρώην άσος της Ιντερνασιονάλ και νυν της Σπάρτακ Μόσχας μίλησε στην «Πράσινη» αλλά δήλωσε άγνοια για το θέμα «Δεν γνωρίζω κάτι για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Εχω συμβόλαιο με την Σπάρτακ και αυτή θα αποφασίσει για το μέλλον μου αν τεθεί θέμα. Θεωρώ όμως ότι είναι πολύ δύσκολο να με δώσουν σε κάποια άλλη ομάδα εκτός και αν πρόκειται για μια εξαιρετική πρόταση. Αν ο Παναθηναϊκός συμφωνήσει με την ομάδα, τότε φυσικά και εγώ δεν θα είχα πρόβλημα να συζητήσω».

Εκλέγεται το Δ.Σ.
Στις 10:00 σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού όπου θα βγει το νέο Δ.Σ. Οι μέτοχοι του τριφυλλιού θα εκλέξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της ΠΑΕ στη συμβολή των οδών ΑΛεξάνδρας και Κηφισίας.
Αλλά αναμένεται να υπάρξουν πολλές αλλαγές και απουσίες λόγω του διαδικαστικού χαρακτήρα της υπόθεσης. Ακόμα δεν είναι σίγουρο αν δώσει το παρών και ο πρόεδρος των πρασίνων Νικόλας Πατέρας χωρίς ωστόσο έτσι να υποτιμάται η εκλογή του Δ.Σ. από τα μέλη της διοίκησης.
Είναι γνωστό ότι έχουν παραιτηθεί ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Απόστολος Ταμβακάκης από την θέση που κατείχαν ενώ προτίθεται να αφήσει την θέση του και ο Δημήτρης Σαραβάκος.

Μικρά – μικρά από τον Τύπο
Επίσημη κρούση έχει γίνει μόνο για τον Αλέξανδρο Τζιόλη.
Μόνο φήμες είναι οι προτάσεις για Κλέιτον, Ίβανσιτς και Σιμάο.
Ναυαγεί η περίπτωση του Νασίφ Μόρις στην Μπέτις.
Αποφασίστηκε ο Δάρλας να παραχωρηθεί με την μορφή δανεισμού.
Ο Παναθηναϊκός απέρριψε πρόταση 1,5 εκατ. ευρώ της Γουέστ Χαμ για τον Μπράις Μουν.
Σύμφωνα με τη «La Prensa» ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον Νταβίντ Σουάζο.
Με διπλές προπονήσεις συνεχίζεται η προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Παιανία.
Κώστας Κατσουράνης και Σεμπαστιάν Λέτο θα αρχίσουν να προπονούνται από την Τετάρτη με την ομάδα.
Σενάριο για τον Ζούλιο Μπαπτίστα έφεραν στην δημοσιότητα οι Ιταλοί.
Την τεχνική ηγεσία της Golden Team αναλαμβάνει ο Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Πιέζει ο Γκονζάλες

gonzales_mark.jpgΈτοιμος να φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού δηλώνει ο Μαρκ Γκονζάλες. Ο Χιλιανός άσος της Μπέτις, δεν βλέπει με καλό μάτι το ενδεχόμενο να παραμείνει στην ομάδα του και να αγωνιστεί στη β΄ κατηγορία, ενώ οι Ισπανοί κάνουν λόγο για τετραετή συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους». Κινήσεις τακτικής από πλευράς Λιόν για το θέμα του Κιμ Κάλστρομ. Από Αύγουστο για επιθετικό.

«Ψημένος ο Γκονζάλες»

Την απόφασή του να φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού φέρεται να έχει πάρει ο Μαρκ Γκονζάλες. «Θέλω να εγκρίνετε τη μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να παίξω στη β΄ κατηγορία και έχω συμφωνήσει σε όλα με τον Ολυμπιακό», φέρεται να δήλωνε ο Χιλιανός άσος στη διοίκηση της Μπέτις σύμφωνα με τον «Πρωταθλητή». Οι Ισπανοί εκτιμούν ότι ο παίκτης έχει συμφωνήσει για συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με τους «ερυθρόλευκους».

Παρόλα αυτά η Μπέτις έχει ζητήσει 7 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του ενώ ο Ολυμπιακός από την πλευρά του στην πρώτη προσπάθεια που έκανε για την απόκτησή του πρόσφερε στον ισπανικό σύλλογο 3 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, στον Ολυμπιακό υπάρχει η αισιοδοξία ότι οι δύο πλευρές μπορούν να τα βρουν κάπου στη μέση δηλαδή κάπου στα 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ καθοριστικό ρόλο αναμένεται να παίξει και η επιθυμία του παίκτη.

«Από την πρώτη μέρα που μάθαμε για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, ο Μαρκ ξεκαθάρισε ότι θέλει να πάει στην Ελλάδα διαφορετικά δεν θα το συζητούσαμε καν. Το έχει μεταφέρει στην Μπέτις και περιμένει να δει τι κατάληξη θα έχει το θέμα. Δεν είναι στο χέρι του η μεταγραφή Είναι στο χέρι κατά πρώτον της Μπέτις και έπειτα του Ολυμπιακού», δήλωσε μεταξύ άλλων στον «Πρωταθλητή», ο άμεσος συνεργάτης του μάνατζερ του Χιλιανού άσου.

Σε ότι αφορά στο θέμα του Κιμ Κάλστρομ η διοίκηση του Ολυμπιακού βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την αντίστοιχη της Λιόν. «Περιμένουμε να μας ενημερώσετε για τη δομή πιθανής συνεργασίας στη μεταγραφή του παίκτη», ήταν η απάντηση των Γάλλων στο ενδιαφέρον των πρωταθλητών Ελλάδας.

Στον Ολυμπιακό πάντως, επεδίωξαν να κάνουν νέα κρούση για να μάθουν συγκεκριμένα πράγματα για τις απαιτήσεις της Λιόν, αλλά και πάλι δεν πήραν ξεκάθαρη απάντηση. «Ο Κάλστρομ δεν είναι από τους παίκτες που βρίσκονται στη λίστα με εκείνους που δεν που δεν επιθυμεί ο προπονητής μας Κλοντ Πιελ για την επόμενη περίοδο. Δεν έχουμε αντίρρηση όμως να κάνουμε μια συνάντηση μαζί σας για να συζητήσουμε από κοντά όλες τις πτυχές της υπόθεσης», απάντησαν οι άνθρωποι της Λιόν.

Στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ διέψευσαν την πληροφορία ότι έχουν κάνει επίσημη προσφορά για τον Κάλστρομ ύψους 4 εκατ. ευρώ. Η Λιόν θα ζητήσει γύρω στα 7 εκατ. ευρώ, αλλά υπάρχει η αισιοδοξία ότι μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή κοντά στα 5,5 εκατ. ευρώ. Μέχρι την Πέμπτη πάντως, στον Ολυμπιακό δεν πρόκειται να επισημοποιήσουν τις προθέσεις τους για τον Σουηδό μέσο. Κάτι τέτοιο θα γίνει μετά τη νέα συνάντηση που θα έχουν στην Αυστρία ο Σωκράτης Κόκκαλης με τον Τιμούρ Κετσπάγια.


Από Αύγουστο για επιθετικό

Το βάρος στην ενίσχυση της μεσαίας γραμμής δίνουν αυτή την εποχή στον Ολυμπιακό. Η απόκτηση επιθετικού δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες των «ερυθρολεύκων» και μπορεί να πάρει παράταση για τον Αύγουστο. Ο Κετσπάγια θεωρεί ότι με το υπάρχον υλικό στην επίθεση μπορεί η ομάδα του να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ θα πρέπει να ολοκληρωθεί και το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Τα ονόματα που ακούγονται αυτή την εποχή ωστόσο είναι πολλά. Για τον Βραζιλιάνο Φρεντ, στον Ολυμπιακό έλεγαν «μας έχει προταθεί και τον ξέρουμε, αλλά δεν έχουμε κάνει καμία κίνηση». Κάτι τέτοιο πάντως, δεν αποκλείεται να γίνει αφού ο Φρεντ είναι στο στυλ του επιθετικού που ψάχνουν οι πρωταθλητές Ελλάδας. Η διοίκηση του Ολυμπιακού διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει ασχοληθεί με τον Μάικ Όουεν τον οποίο προτείνουν το τελευταίο διάστημα οι μάνατζερ. Μάλιστα, ένα από τα ονόματα που προτάθηκαν ήταν αυτό το Αντρέι Σεφτσένκο, ο οποίος θα μείνει ελεύθερος από την Τσέλσι.


Μικρά μικρά από τον Τύπο

*Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πολύ πιθανόν να ζητήσει να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με ένα ποσό της τάξεως των 15 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο επισήμως

*Για δεξί μπακ ψάχνει η Βιγιαρεάλ και ο Ερνέστο Βαλβέρδε φέρεται να εξετάζει την περίπτωση του Βασίλη Τοροσίδη

*Επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Κριστιάν Λεντέσμα την Τετάρτη ή την Πέμπτη, αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι θα μείνει, ενώ υπάρχει ακόμα και το ενδεχόμενο να λυθεί η συνεργασία των δύο πλευρών

Επαφές Ρεάλ με Γκαρμπαχόσα

garbahosa_khimki1.jpgΗ Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να πρωταγωνιστήσει την επόμενη σεζόν σε ACB και Ευρωλίγκα αντίστοιχα, προβαίνοντας σε μεγάλες επενδύσεις και αποκτώντας ότι καλύτερο υπάρχει στην ευρωπαϊκή αγορά. Επόμενος στόχος της είναι ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα, ο οποίος παραδέχεται ότι έχει μιλήσει με τους ιθύνοντες της «Βασίλισσας», ωστόσο υπενθυμίζει ότι έχει ακόμα συμβόλαιο με την Κίμκι.


Ο Ισπανός φόργουορντ δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο επαναπατρισμού του, δηλώνοντας ότι έχει γίνει μία πρώτη επαφή με τους Μαδριλένους: «Υπήρξε μια πρώτη επαφή. Η Ρεάλ αποτελεί τιμή όχι μόνο για μένα αλλά για κάθε παίκτη», παράλληλα όμως τονίζει ότι η ενδεχόμενη «μετακίνησή» του στη Ρεάλ, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την ρωσική ομάδα, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το 2011: «Δεσμεύομαι με συμβόλαιο και έτσι όποια ομάδα ενδιαφέρεται για μένα θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσει με την Κίμκι. Δεν εξαρτάται από εμένα

Τελειώνει θετικά με τον Ολεμπέ!

ren-salomon_olemb-1a.jpgΈτοιμοι να κάνουν το μεγάλο «μπαμ» με την απόκτηση του διεθνούς (65 συμμετοχές) Καμερουνέζου Ρενέ Σόλομον Ολεμπέ, είναι πλέον οι άνθρωποι του Πανθρακικού, οι οποίοι τα έχουν βρει σε όλα με την τουρκική Καϊσαρίσπορ, όπου και ανήκει ο παίκτης.

Αυτό που απομένει είναι να πει το «ναι» και ο Ολεμπέ, με τον οποίο υπάρχει προς το Το θετικό για τους «ακρίτες» είναι πως ο αριστεροπόδαρος ακραίος, με τεράστια καριέρα σε Μαρσέιγ, Γουίγκαν, Λιντς και Ναντ, δεν έχει άλλες αξιόλογες προτάσεις στα χέρια του και πλέον έχει ωριμάσει μέσα του η ιδέα να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και τον Πανθρακικό. Από εκεί και πέρα θα γίνουν μία με δύο κινήσεις ακόμη σε άμυνα και επίθεση, με τις οποίες πιθανότατα θα «κλείσει» και το ρόστερ της επόμενης περιόδου.

«Όχι» σε Τρίπολη από Ριέρα

riera.jpgΤο... αθόρυβο «κόλπο γκρόσο» που επιχείρησε την τελευταία εβδομάδα η διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης με την περίπτωση του Σίτο Ριέρα δεν στέφθηκε από επιτυχία.

Ο 23χρονος Ισπανός φορ, που πέρσι έβγαλε... μάτια με τη φανέλα του Πανθρακικού, ενημέρωσε τους διοικούντες την πελοποννησιακή ΠΑΕ, ότι δεν τον ενδιαφέρει να γυρίσει στην Ελλάδα για μία ομάδα επιπέδου Αστέρα, συμπληρώνοντας πως θα τον «τραβούσε» μόνο η προοπτική ενός εκ των μεγάλων του τέως ΠΟΚ (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ) ή του ΠΑΟΚ. Ο Ριέρα επέστρεψε στην Εσπανιόλ όπου κι ανήκει και περιμένει να δει αν θα προκύψει κάποια άλλη δελεαστική πρόταση, προκειμένου να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Ειδάλλως θα μείνει στον καταλανικό σύλλογο και θα περιμένει καρτερικά να του δοθεί μία ευκαιρία.

Υπέγραψε ο Λούκατς

luka.jpgΟ Μίλαν Λούκατς είναι πλέον και τη... βούλα παίκτης της ΑΕΚ, με την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ να ανακοινώνει το απόγευμα της Δευτέρας την απόκτηση του Σέρβου πορτιέρο. «Ένα παιδικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα» είπε μεταξύ άλλων ο 23χρονος άσος. Πρόταση για Λεονάρντο, οδεύει προς Γερμανία ο Πλιάτσικας.




Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Milan Lukac τόνισε στο aekfc.gr:

«Ένα παιδικό όνειρο μου γίνεται πραγματικότητα καθώς κατάφερα να είμαι σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδας στην Ευρώπη και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Όλα πήγαν πολύ καλά και τα βρήκα όλα πολύ επαγγελματικά. Χαίρομαι που αποτελώ πλέον μέλος της οικογένειας της ΑΕΚ που διαθέτει τους καλύτερους και πιο ένθερμους οπαδούς που σε κερδίζουν αμέσως. Η αλήθεια είναι ότι ανυπομονώ να βγω στον αγωνιστικό χώρο, να δείξω την ποιότητα μου και να βοηθήσω την ΑΕΚ να γυρίσει στις επιτυχίες. Ανυπομονώ επίσης να εκπληρώσω το δεύτερο παιδικό μου όνειρο, να βοηθήσω κι εγώ ώστε η ομάδα μου να πάρει τουλάχιστον έναν τίτλο. Αισθάνομαι ήδη σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου και σίγουρα πολύ σύντομα θα προσπαθήσω να μάθω και τα ελληνικά».


Καταθέτει πρόταση


Σε ό,τι αφορά τα ανοιχτά μεταγραφικά μέτωπα της ΑΕΚ, ο Λεονάρντο αποτελεί την προτεραιότητα και εντός των ημερών θα κατατεθεί επίσημη πρόταση προς τον Λεβαδειακό. Ο Γιάννης Κομπότης μπορεί να υποστηρίζει ότι θέλει περισσότερα από ένα εκατ. ευρώ για τον νεαρό Βραζιλιάνο άσο, αλλά τόσα λεφτά δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει. Ειδικά από τη στιγμή που οι Βοιωτοί έχουν το 50% του παίκτη. Στην ΑΕΚ αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν να βρουν τη λέση με ένα ποσό ανάμεσα στις 600.000 και τις 700.000 ευρώ, ενώ είναι διατεθειμένοι όπως έχουμε ξαναγράψει να δώσουν και έμψυχα ανταλλάγματα. Το ρόστερ, άλλωστε, είναι πολύ μεγάλο αυτή τη στιγμή και κάποιοι θα πρέπει να παραχωρηθούν (στην προκειμένη περίπτωση με δανεισμό).

Περιμένουν τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ

Ανοιχτό είναι και το θέμα του Εντίνιο, που έχει θέσει εαυτόν εκτός ομάδας και η ΑΕΚ περιμένει με ανυπομονησία επίσημη πρόταση για να τον παραχωρήσει. Αυτή, κατά πάσα πιθανότητα, θα έρθει από αγγλική ομάδα και αν δε φτάνει τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ, δεν πρόκειται να πουλήσει τον παίκτη η Ένωση. Οι απαιτήσεις των κιτρινόμαυρων είναι γνωστές εδώ και καιρό στην πλευρά του ποδοσφαιριστή και ο μάνατζερ του Εντίνιο αισιοδοξεί πως εντός των προσεχών 24ωρων θα έχει φέρει πρόταση τέτοιου ύψους και το θέμα θα τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για όλους τους εμπλεκόμενους.

Γερμανία ο Πλιάτσικας

Λεφτά η ΑΕΚ αναμένεται να πάρει και από τον Βασίλη Πλιάτσικα. Ο νεαρός μέσος παραχωρείται και ο μάνατζερ του προσπαθεί να του βρει ομάδα στη Γερμανία. Αρχικά υπήρχαν φήμες για ομάδα της Bundesliga αλλά αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Όπως και να έχει, την Ένωση δεν την απασχολεί το ποια θα είναι η επόμενη ομάδα του Πλιάτσικα, όσο το να φέρει μια καλή πρόταση για να παραχωρηθεί.

Αποφάσεις Μπάγεβιτς

Τις επόμενες μέρες θα αποφασίσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για το ποιος είναι ο δεξιός μπακ που θέλει να αποκτηθεί αλλά και για το ποιος θα διαδεχθεί τον Στέλιο Μανωλά. Για το δεξί άκρο της άμυνας έχουν ακουστεί πολλά ονόματα ενώ συντηρείται πάντα το σενάριο για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη. Ο Σερβοέλληνας προπονητής είναι αυτός που θα πάρει την απόφαση και θέλει να είναι απολύτως βέβαιος για αυτή. Οσο για τον διάδοχο του Μανωλά, παραμένει άγνωστο τόσο το ποιος θα είναι όσο και το αν θα αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή ή του αρχισκάουτερ. Τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτά των Βασίλη Τσιάρτα και Βασίλη Δημητριάδη και ο προπονητής θα αποφασίσει ποιον θέλει για συνεργάτη του.


*Παρελθόν μετά από έξι μήνες αποτελεί για την «Ένωση» ο Ολιβιέρ Ενσιαμπαφούμου. ‎‎

Πήρε και Τάντιτς η Καβάλα!

tantits2.jpgΤο επόμενο μεταγραφικό «μπαμ» της Καβάλας μετά τους Ψωμά (από Αστέρα Τρίπολης), Σκλιοπίδη (από Αγροτικό Αστέρα) και Λίτσο (από Παναχαϊκή), ακούει στο όνομα του πρώην μέσου του Πανσερραϊκού, Μπόζα Τάντιτς!

Ο Σέρβος άσος, που τα είχε βρει σε όλα με τα «λιοντάρια» για νέο συμβόλαιο 3 ετών, αποφάσισε τελικά να παραμείνει στη Super League, αποδεχόμενος την πρόταση της Καβάλας και του Γιάννη Παπακώστα με τον οποίο είχαν συνεργαστεί εξαιρετικά στις Σέρρες. Ο Τάντιτς έδωσε το «παρών» και στη σημερινή «πρώτη» της Καβάλας, χωρίς ωστόσο να βγει στον κόσμο. Αντιθέτως προτιμήθηκε η παρουσία του να περάσει... απαρατήρητη, μέχρι να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τη μακεδονική ομάδα, διάρκειας 2 ετών.

Από εκεί και πέρα, στην Καβάλα αισιοδοξούν ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν και τον «δανεισμό» του Φίλιππου Δάρλα από τον Παναθηναϊκό, για τον οποίο έχει «ανάψει» το... πράσινο φως και ο Χενκ τεν Κάτε.

Τα πάντσερ διέσυραν τα... λιοντάρια


Ο Οζίλ πανηγυρίζει με τον Μπένιτς το γκολ που πέτυχε στον τελικό Με το εντυπωσιακό 4-0 η Γερμανία επικράτησε της Αγγλίας στο Μάλμε, στον τελικό του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος των Ελπίδων, που διεξήχθη στη Σουηδία, κατακτώντας τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Μάλιστα το 4-0 είναι και η μεγαλύτερη νίκη ομάδας σε τελικό.

Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Κάστρο (23'), Οζίλ (48') και Βάγκνερ (79', 84').

Η "ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ" ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΩΝ

1978 ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
17.05.1978 Χάλε Ανατολική Γερμανία-Γιουγκοσλαβία 0-1
31.05.1978 Μόσταρ Γιουγκοσλαβία-Ανατολική Γερμανία 4-4
1980 ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
07.05.1980 Ροστόκ Ανατολική Γερμανία-Σοβ. Ενωση 0-0
21.05.1980 Μόσχα Σοβ. Ενωση-Ανατολική Γερμανία 1-0

1982 ΑΓΓΛΙΑ
21.09.1982 Σέφιλντ Αγγλία-Δυτική Γερμανία 3-1
12.10.1982 Βρέμη Δυτική Γερμανία-Αγγλία 3-2

1984 ΑΓΓΛΙΑ
17.05.1984 Σεβίλη Ισπανία-Αγγλία 0-1
24.05.1984 Σέφιλντ Αγγλία-Ισπανία 2-0

1986 ΙΣΠΑΝΙΑ
15.10.1986 Ρώμη Ιταλία-Ισπανία 2-1
29.10.1986 Βαγιαδολίδ Ισπανία-Ιταλία 2-1 (3-0 στα πέναλτι)

1988 ΓΑΛΛΙΑ
24.05.1988 Αθήνα ΕΛΛΑΔΑ-Γαλλία 0-0
12.10.1988 Μπεσανσόν Γαλλία-ΕΛΛΑΔΑ 3-0

1990 ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
05.09.1990 Σεράγεβο Γιουγκοσλαβία-Σοβιετική Ένωση 2-4
17.10.1990 Σιμφερούπολη Σοβιετική Ένωση-Γιουγκοσλαβία 3-1

1992 ΙΤΑΛΙΑ
28.05.1992 Φεράρα Ιταλία-Σουηδία 2-0
03.06.1992 Βάξιο Σουηδία-Ιταλία 1-0

1994 ΙΤΑΛΙΑ
20.04.1994 Μονπελιέ Ιταλία-Πορτογαλία 1-0

1996 ΙΤΑΛΙΑ
20.04.1994 Βαρκελόνη Ιταλία-Ισπανία 1-1 (4-2 στα πέναλτι)

1998 ΙΣΠΑΝΙΑ
31.05.1998 Βουκουρέστι Ισπανία-ΕΛΛΑΔΑ 1-0

2000 ΙΤΑΛΙΑ
04.06.2000 Μπρατισλάβα Ιταλία-Τσεχία 2-1

2002 ΤΣΕΧΙΑ
28.05.2002 Βασιλεία Τσεχία-Γαλλία 0-0 (3-1 στα πέναλτι)

2004 ΙΤΑΛΙΑ
08.06.2004 Μπόχουμ Ιταλία-Σερβία/Μαυροβούνιο 3-0

2006 ΟΛΛΑΝΔΙΑ
04.06.2006 Πόρτο Ολλανδία-Ουκρανία 3-0

2007 ΟΛΛΑΝΔΙΑ
23.06.2007 Γκρόνινγκεν Ολλανδία-Σερβία 4-1

2009 ΓΕΡΜΑΝΙΑ
29.06.2009 Μάλμε Γερμανία-Αγγλία 4-0

Λεβαδειακός Ανακοίνωσε Ριμπέιρο για 3 χρόνια

Ο νεαρός Πορτογάλος μεσοεπιθετικός υπέγραψε για τα επόμενα τρια χρόνια όπως ανακοίνωσε ο Λεβαδειακός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του νεαρού Πορτογάλου μεσοεπιθετικού Σέρτζιο Ριμπέιρο (Σερτζίνιο), για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ειπε..........................

"Θέλω να συνεχίσω στην Μπάγερν Μονάχου. Δεν ξέρω τίποτα για τον Παναθηναϊκό..."

Ντάνιελ Βαν Μπούιτεν

(...ο βέλγος αμυντικός, που αποτελεί μεταγραφικό στόχο των πράσινων, στο sport.gr

Ψιθυροι......................

  • Μόνο ένα σημείο έχουν κερδίσει οι έλληνες πυγμάχοι σε τρεις αγώνες που έχουν δώσει στους Μεσογειακούς και αυτό οφείλεται, σύμφωνα με την ελληνική αποστολή, στη γραμμή που έχει δώσει η AIBA με αφορμή την τιμωρία της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έχουν αφήσει τον έλληνα κριτή, Ηλία Αλμασίδη, να διαιτητεύσει ούτε έναν αγώνα με την αιτιολογία ότι η ΕΟΠ είναι τιμωρημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

  • Ευτυχώς που αρχίζει η προετοιμασία του ΠΑΟΚ, γιατί ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς είχε... ξεχάσει να επιστρέψει από τη Μύκονο
  • Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 110μ. εμπόδια Κώστας Δουβαλίδης προτίμησε να μην αγωνιστεί στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα καθώς θέλει να είναι απόλυτα έτοιμος για το Ευρωπαϊκό νέων του Κάουνας και το Παγκόσμιο του Βερολίνου. Στην Ιταλία δεν θα ταξιδέψει και ο τεχνικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ Στέργιος Τσιφτσόγλου επειδή ανέβασε πυρετό τις τελευταίες μέρες.

Πλησίασε κορυφή η ΚΡ Ρέικιαβικ

kr.jpgΝίκη –θρίλερ για την ΚΡ Ρέικιαβικ η οποία επικράτησε στις καθυστερήσεις της Μπρένταμπλικ με 3-2. Η αντίπαλος της Λάρισας για το Europa League έκανε την ολική ανατροπή, πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της και πλησίασε την κορυφή.






Αν και βρέθηκε στο ημίχρονο πίσω στο σκορ με δυο τέρματα, η αντίπαλος της Λάρισας βρήκε το ρυθμό της στην επανάληψη και κατόρθωσε να κάνει την ολική ανατροπή. Ο Χάουκσον μείωσε στο 48’ και μπορεί οι γηπεδούχοι να απώλεσαν πέναλτι στο 62’, ωστόσο συνέχισαν την πίεση. Στο 87’ ισοφάρισαν χάρη σε αυτογκόλ του Σιγκουγκέιρσον και στις καθυστερήσεις πήραν τη νίκη με γκολ του Ρούτγκερς. Έτσι, η ΚΡ Ρέικιαβικ βρέθηκε στη 2η

θέση, επτά βαθμούς πίσω από την Χαφναρφιόρντουρ.

Στην Παρί ο Κουπέ

coupet.jpgΣτο πρόσωπο του Γκρεγκορί Κουπέ βρήκε τον αντικαταστάτη του Μικαέλ Λαντρό η Παρί Σεν Ζερμέν, αφού ο Γάλλος τερματοφύλακας υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο με την ομάδα του Παρισιού για δυο χρόνια, όπως δήλωσε ο ίδιος.


Ο Γκρεγκορί Κουπέ θα είναι ο αντικαταστάτης του Μικαέλ Λαντρό κάτω από τα γκολπόστ της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο 36χρονος πορτιέρο υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τους Παριζιάνους, όπως δήλωσε και ο ίδιος, όντας, έτσι, η τρίτη γαλλική ομάδα στην οποία θα αγωνιστεί, αφού υπερασπιστεί για τέσσερα χρόνια την εστία της Σεντ Ετιέν και για έντεκα αυτή της Λιόν, ενώ μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Σενάρια για Βιεϊρά!

vieira.jpgΑν και ο Κριστάν Λεντέσμα επιστρέφει για συζητήσεις με τον Ολυμπιακό, οι Ιταλοί συνεχίζουν τα μεταγραφικά σενάρια και κάνουν λόγο πως ο Πατρίκ Βιεϊρά βρίσκεται στα πλάνα των «ερυθρόλευκων». Ο Γάλλος αμυντικός μέσος αναμένεται να αποχωρήσει από τη Γαλλία και η Παρί Σεν Ζερμέν έχει μπει δυνατά για την απόκτησή του.


Παρελθόν για την Ίντερ αναμένεται να αποτελέσει ο Πατρίκ Βιεϊρά, αφού δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Ζοσέ Μουρίνιο. Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει μπει δυνατά για την απόκτησή του, ωστόσο σύμφωνα με τους Ιταλούς αδυνατεί να καλύψει το συμβόλαιο του Βιεϊρά. Οι Γάλλοι αισιοδοξούν, ωστόσο ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε μπορούν να φανούν συνεπείς...

Πρώτη με... τέσσερις στην Καβάλα


Ο Ψωμάς με αντίπαλο τον Γκονσάγκα Την πρώτη προπόνηση της Καβάλας για την νέα περίοδο περίμενε με αγωνία ο κόσμος της ομάδας, προκειμένου να διαπιστώσει ποιοι είναι οι νέοι παίκτες που αποκτήθηκαν. Τέσσερα ήταν τελικά τα νέα πρόσωπα, οι Μανώλης Ψωμάς, Στέφανος Σιόντης, Δημήτρης Σκλιοπίδης και Θόδωρος Λίτσος.

Ο Ψωμάς έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο Σιόντης πήγε στην Καβάλα μέσω Παναθηναϊκού. Ο Σκλιοπίδης αγωνίζονταν τα τελευταία χρόνια στον Αγροτικό Αστέρα, είναι 25 ετών και είναι μέσος. Ο Λίτσος αγωνίζονταν στην Παναχαϊκή και είναι αμυντικός.

Παράλληλα όμως στο τεχνικό τιμ της ομάδας εντάχθηκε και ο πρώην σκάουτερ της Σκόντα Ξάνθης, Στέλιος Κατρακυλάκης, ως τεχνικός διευθυντής. Χρέη προπονητή τερματοφυλάκων θα εκτελεί πλέον ο Γιάννης Πλαβούκος.

Πάντως την Πέμπτη, όταν και θα γίνει ουσιαστικά η "επίσημη πρώτη" της ομάδας και πάλι στο "Ανθή Καραγιάννη", αναμένεται να παρουσιαστούν κι άλλοι παίκτες που έχουν συμφωνήσει με τον ΑΟΚ.