Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Στην Ευρωλίγκα ο Άρης!

aris_mazz.jpgΤο «εισιτήριο» για την Ευρωλίγκα, όπου θα συμμετάσχει σε προκριματικά ματς μαζί με το Μαρούσι, παίρνει ο Άρης! Αν και δεν έχει το τυπικό δικαίωμα, εντούτοις τα μεγάλα κεφάλια της Ευρωλίγκας αποφάσισαν να του δώσουν την θέση της ουκρανικής Αζόβμας Μάριοπουλ. Ενημερώθηκε και επίσημα ο πρόεδρος του Αρη κ.Δαμιανίδης.


Απρόοπτη αλλά ευχάριστη εξέλιξη για τον Άρη, αφού μπορεί να μην κατάφερε μέσα από τα παρκέ να αποκτήσει την δυνατότητα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου, ωστόσο η διοργάνωση είναι έτοιμη να του δώσει μία δεύτερη... ευκαιρία, προσφέροντάς του μία θέση στα προκριματικά. Η ομάδα του Αντρέα Ματσόν θα «παλέψει» για μία θέση στους ομίλους μαζί με το Μαρούσι, που πήρε την πρόκριση μέσω των play-offs της Α1, κατακτώντας τη τρίτη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος. Πλέον είναι αρκετά πιθανό η Ελλάδα να έχει τέσσερις εκπροσώπους στην Ευρωλίγκα της νέας περιόδου.

Η πρωταθλήτρια Ουκρανίας, Αζόβμας Μάριοπουλ, αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, τα οποία καθιστούν αδύνατη την συμμετοχή της στην διοργάνωση, με τον Άρη να παίρνει την θέση της. Ολόκληρος ο αγωνιστικός προγραμματισμός των «κιτρίνων» είναι βέβαιο ότι θα μεταβληθεί σημαντικά, αφού οι απαιτήσεις της Ευρωλίγκας είναι μεγαλύτερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: