Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Μετά την βαριά ήττα ήρθε η απόλυση!!

Στην απόλυση του Γκρέιαμ Αλεξάντερ προχώρησε η Φλίτγουντ μία ημέρα μετά την βαριά ήττα της ομάδας από την Τζίλιγχαμ με σκορ 5-1.
Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αφού η ομάδα της League One αγνοεί τη νίκη εδώ και έξι αγωνιστικές. Μάλιστα, έχει ηττηθεί στα τρία τελευταία παιχνίδια της.
Ο Σκωτσέζος κόουτς βρισκόταν στο Χάιμπουρι από το 2012.
*Πηγή: England365.gr*

Πήρε νεαρό Βέλγο η Πάλας!

Την απόκτηση του νεαρού Τζέισον Λοκιλό από την Άντερλεχτ ανακοίνωσε η Κρίσταλ Πάλας.
Ο 17χρονος βρισκόταν στην Αγγλία από το καλοκαίρι και έκανε προπονήσεις με την Κ18 και την Κ21.
Πλέον δόθηκε το «οκ» για την άδεια εργασίας του και ο σύλλογος ανακοίνωσε την απόκτησή του.
«Είμαι πολύ χαρούμενος. Η Πάλας είναι ένας καλός σύλλογος που προοδεύει. Πήρε και τον Καμπάιγ που είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Με τους Μπολάσι, Ζαχά, Πάντσεον, έχει εξαιρετικά άκρα» ανέφερε ο Λοκιλό στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.
*Πηγή: England365.gr*

Αμφίβολος για Μονακό ο Σον!!

Εξαιρετικά αμφίβολος για το παιχνίδι της Τότεναμ κόντρα στην Μονακό είναι ο Χέουνγκ-Μιν Σον.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου ο ποδοσφαιριστής θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή εάν θα συμμετάσχει στην δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.
«Ο Σον τραυματίστηκε σε μια διεκδίκηση στη νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι και τις τελευταίες ημέρες εξετάζεται. Το ιατρικό μας επιτελείο θα τον παρακολουθεί για να διαπιστωθεί πότε θα είναι υγιής να επιστρέψει» ανέφερε η ανακοίνωση.
Ο Κορεάτης είχε σκοράρει δις στην πρεμιέρα κόντρα στην Καραμπάγκ.
*Πηγή: England365.gr*

Πλήρωσε πρόστιμο με... μπρούτζινα και τον έδιωξαν!

Στην Λίβερπουλ επέστρεψε ο τερματοφύλακας Λόρενς Βιγκουρού, ο οποίος πλήρωσε πρόστιμο που του επιβλήθηκε από τους ανθρώπους της Σουίντον σε μονόλεπτα!
Συνήθως είναι τα ρέστα που παίρνεις από το σούπερ μάρκετ ή τα χρήματα που πας σε σακουλάκια για να στα κάνουν «χοντρά».
Έλα όμως που στον 21χρονο δεν άρεσε καθόλου η απόφαση να τιμωρηθεί με πρόστιμο γιατί άργησε σε προπόνηση. Αν και η επιρροή των πιο παλιών παικτών είχε ως αποτέλεσμα το ποσό να μειωθεί από 150 λίρες σε 50, ο Βιγκουρού αποφάσισε να σκάσει μύτη στις εγκαταστάσεις του συλλόγου με σακούλες γεμάτες... μονόλεπτα!
Η κίνησή του δεν άρεσε καθόλου στον Μαρκ Κούπερ, ο οποίος αρχικά τον «έκοψε» από την ομάδα και τον έστειλε πίσω στην Λίβερπουλ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, αναγκάστηκε να πληρώσει και ολόκληρο το πρόστιμο. Σε χαρτονομίσματα αυτή τη φορά...
*Πηγή: England365.gr*

Χωρίς Βαλντές η φωτογράφιση της Γιουνάιτεντ!!

Ξένο σώμα πρέπει να θεωρείται ο Βίκτορ Βαλντές στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς δεν συμπεριλήφθηκε ούτε στην επίσημη φωτογράφιση της ομάδας.
Το απόγευμα της Δευτέρας (28/9) οι ποδοσφαιριστές των «κόκκινων διαβόλων» συγκεντρώθηκαν στο «Ολντ Τράφοντ» για την ετήσια φωτογράφιση, ωστόσο ανάμεσά τους δεν βρισκόταν ο Ισπανός τερματοφύλακας, που έχει έρθει σε ρήξη με τον Λουίς φαν Χάαλ.
Στην μέση βρίσκονται οι Νταβίντ Ντε Χέα, Σέρχιο Ρομέρο και Σαμ Τζόονστοουν και όχι ο ίδιος, που σύντομα θα παραχωρηθεί σε άλλο σύλλογο ή θα μείνει ελεύθερος.
Στην ανακοίνωση της Γιουνάιτεντ δεν γίνεται καμία αναφορά.
*Πηγή: England365.gr*

Θέλει Ρογκ η Λίβερπουλ!

Την απόκτηση του Μάρκο Ρογκ από τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ επιθυμεί η Λίβερπουλ σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα.
Ο νεαρός Κροάτης, που έπαιξε κόντρα στην Άρσεναλ στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα στην χώρα του και οι «κόκκινοι» δείχνουν διατεθειμένοι να επενδύσουν 10 εκ. λίρες για τα δικαιώματά του.
Πέρυσι οι άνθρωποι της Λίβερπουλ αποφάσισαν να τον αφήσουν να συνεχίσει την ανάπτυξή του στην Κροατία και πλέον λέγεται πως τώρα είναι η σωστή στιγμή για να γίνει η κίνηση (σ.σ φυσικά κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου).
Ο 20χρονος, διεθνής από πέρυσι σε ένα φιλικό κόντρα στην Αργεντινή, κατάφερε να αξίζει έξι εκατομμύρια περισσότερα απ' όσα τον απέκτησε η Ντίναμο τον περασμένο Ιούλιο.
*Πηγή: England365.gr*

Κονέ: «Έβερτον για μεγάλα πράγματα...»

Ο τρόπος με τον οποίο η Έβερτον αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ έκανε την ολική ανατροπή απέναντι στη Γουέστ Μπρομ και πανηγύρισε τη νίκη, το βράδυ της Δευτέρας, έδειξε ότι η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα φέτος, όπως υποστήριξε ο Αρούνα Κονέ.
Ο εκ των σκόρερ της αναμέτρησης στο «Χόθορνς», όπου... έκλεψε λίγη από τη δόξα του Λουκάκου, με τον Βέλγο να σκοράρει δύο φορές και να κάνει την ασίστ στον Κονέ για την προσωρινή ισοφάριση σε 2-2, είπε:
«Αν καταφέρουμε να έχουμε τέτοια προσήλωση στο στόχο μας και τέτοια θέληση για τη νίκη, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα και να πετύχουμε κάτι πολύ καλό στο φετινό πρωτάθλημα. Όταν έχουμε και τον Λουκάκου στην καλή του μέρα, όλη η ομάδα παίρνει πολλές βοήθειες. Τώρα κοιτάμε το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ και μακάρι να μπορέσω να παίξω κι εγώ, αλλά θα περιμένω την απόφαση του προπονητή μου». 
*Πηγή: England365.gr*

Αφήνει εκτός τον Στάριτζ ο Ρότζερς!!

Ο Ντάνιελ Στάριτζ δεν είναι έτοιμος να παίξει ξανά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και θα μείνει εκτός αποστολής της Λίβερπουλ για την αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Σιόν για το Γιουρόπα Λιγκ.  
Ο Μπρένταν Ρότζερς, στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε για το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, υποστήριξε ότι ο Άγγλος επιθετικός (που σκόραρε δύο φορές στη νίκη επί της Άστον Βίλα με 3-2) δεν είναι ακόμα έτοιμος να ξαναπαίξει τόσο σύντομα.
Λόγω του μεγάλου του ιστορικού και της ταλαιπωρίας του από τα μυϊκά προβλήματα στο πρόσφατο παρελθόν, ουδείς θέλει να τον ξαναδεί να πιέζεται τόσο γρήγορα και γι' αυτό ακόμα προσέχει πάρα πολύ ο παίκτης ακόμα και στις προπονήσεις. Οπότε, μένει εκτός από το ματς με τη Σιόν...
*Πηγή: England365.gr*

Ο Ρούνεϊ, ο Σβάινσταϊγκερ και η προφορά του Μέρσεϊσαϊντ!! (video)

Ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ παραδέχθηκε πως πολλές φορές δεν καταλαβαίνει τον Γουέιν Ρούνεϊ λόγω της προφοράς του.
Ο Γερμανός μέσος ρωτήθηκε στην συνέντευξη Τύπου για την δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ εάν ο αρχηγός του λέει ποιήματα στα αποδυτήρια, μετά την αποκάλυψη πως τα απολαμβάνει ιδιαίτερα, και απάντησε με έναν μοναδικό τρόπο.
«Δεν μου αρέσει να μιλάω για το τι γίνεται στα αποδυτήρια, αλλά μερικές φορές δεν τον καταλαβαίνω όταν μιλάει εξαιτίας της προφοράς του Μέρσεϊσαϊντ» δήλωσε με τον Λουίς φαν Χάαλ να γελάει δίπλα του..


 
 

*Πηγή: England365.gr*

Μετά τη διακοπή ο Οκόρε!!

Ο Τιμ Σέργουντ δεν θέλει να βιαστεί με την περίπτωση του Τζόρες Οκόρε και θα δοκιμάσει να τον χρησιμοποιήσει στα ματς της Άστον Βίλα μετά την προσεχή διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων...  
Ο Δανός αμυντικός είχε περάσει την πόρτα του χερουργείο μέσα στο καλοκαίρι έπειτα από πρόβλημα που είχε αποκομίσει στο γόνατο στο φινάλε της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.
Έχοντας πλέον παίξει και στο πρόσφατο ματς της δεύτερης ομάδας της Άστον Βίλα απέναντι στη Γουέστ Μπρομ, ο Οκόρε μετράει αντίστροφα, όμως, αναμένεται να τον δούμε στα πλάνα του Σέργουντ από την 8η αγωνιστική...
*Πηγή: England365.gr*

«Ροντέο» απ’ τα… λίγα!! (video)

Ο… κακός χαμός στο Αστάνα-Γαλατάσαραϊ! Σε ένα ματς με γκέλες κι αυτογκόλ, οι Καζάκοι επέστρεψαν δύο φορές και στο 89’ ισοφάρισαν σε 2-2 για τον πρώτο τους ιστορικό βαθμό στο Champions League.

«Ροντέο» απ’ τα… λίγα! (video)
Με τον ενθουσιασμό της «πρωτάρας» η Αστάνα επέμεινε, έψαξε το γκολ και δικαιώθηκε δύο φορές κόντρα στη Γαλατασαράι, παίρνοντας τον παρθενικό της βαθμό στους ομίλους του Champions League, σε ένα ματς που κρίθηκε με (αυτο)γκολ στο νήμα!

Παρά το αρχικό άγχος για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι στην ιστορία τους στη διοργάνωση, αλλά και τον «κεραυνό» του Κίσα στο 31’ που έδωσε προβάδισμα στους Τούρκους, οι Καζάκοι βρήκαν τα αποθέματα, πάλεψαν και ισοφάρισαν στο 77’ χάρη σε αυτογκόλ του Μπαλτά!

Κι όμως οι φιλοξενούμενοι έδειξαν έτοιμοι να αποδράσουν, όταν με νέο αυτογκόλ, του αντίπαλου τερματοφύλακα, Έριτς (86’) ανέκτησαν εκ νέου τα ηνία του ματς. Αμ, δε, που ‘χαν τελειώσει οι «συγκινήσεις»! Η Αστάνα κατάφερε να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά στο 89’, με τον Κάνιας να ευστοχεί σε κενή εστία και να διαμορφώνει το τελικό 2-2, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ.
















Βαθμολογία:

1. Ατλέτικο Μαδρίτης 3 (σε 1 ματς)
2. Μπενφίκα 3 (σε 1 ματς)
3. Αστάνα 1 (σε 2 ματς)
4. Γαλατασαράι 1 (σε 2 ματς)

Η επόμενη αγωνιστική (21/10):

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αστάνα
Γαλατασαράι - Μπενφίκα *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ήθελε να υπογράψω πριν δυο χρόνια»!

Συνέντευξη στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία έδωσε ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ο οποίος μιλάει για την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, για την υποδοχή του κόσμου, αλλά και για την δική του «dream team πέντε παικτών»!
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξασφάλισε την εν λόγω συνέντευξη και την παρουσιάζει μέσα από το επίσημο σάιτ της ομάδας.
Μεταξύ άλλων ο Βούλγαρος σταρ δήλωσε:
Για την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ:
«Όπως και τα περισσότερα πράγματα στη ζωή μου, πραγματοποιήθηκε την τελευταία στιγμή. Ήταν πολύ έντονο και πολύ ενδιαφέρον. Από τη στιγμή που η ομάδα επέμενε να φτάσουμε σε συμφωνία κυνηγώντας ενεργά τη συνεργασία μας και έδειξαν αφενός καλή θέληση και αφετέρου επιμονή να υπογράψουν μαζί μου. Στο τέλος αυτό ήταν που με βοήθησε να πάρω την απόφασή μου. Και αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να συμφωνήσω με την ομάδα. Είχαμε κουβέντες με τον κόουτς που μου είπε πραγματικά πόσο με θέλουν. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, ο κ. Σαββίδης, επέμενε να υπογράψουμε. Στην πραγματικότητα ξεκίνησε να μου ζητάει να υπογράψω στον ΠΑΟΚ εδώ και δύο χρόνια. Με λίγα λόγια: Οι άνθρωποι εδώ έδειξαν ότι με θέλουν. Όλα οριστικοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες της μεταγραφικής περιόδου. Έτσι, εδώ είμαι και ξεκινάω ένα νέο κεφάλαιο της ζωής μου στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.»
Για την υποδοχή του:
«Αυτό ήταν κάτι που δεν το περίμενα. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Αν και με έκανε να ντραπώ λίγο, είμαι εκ φύσεως συνεσταλμένος. Αλλά πρώτα και πάνω από όλα ήταν ευχάριστη έκπληξη. Η οικογένεια και οι φίλοι μου, εντυπωσιάστηκαν όλοι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς που έκαναν την υποδοχή μου μια αξέχαστη εμπειρία και για μένα και για την οικογένειά μου. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.»
Για αυτό που είπε στην παρουσίασή του, για τη γέννηση του πατέρα του κοντά στα σύνορα:
«Στην πραγματικότητα ο πατέρας μου εκνευρίστηκε λίγο μαζί μου, καθώς τελικά γεννήθηκε μόνο δύο χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα, ώστε η αρχική μου δήλωση δεν ήταν ακριβής. Είπα ότι γεννήθηκε 50 χιλιόμετρα μακριά. Πάντα πίστευα με την καρδιά μου ότι εμείς οι Βούλγαροι κι εσείς οι Έλληνες είμαστε εξαιρετικά κοντά μεταξύ μας. Μοιραζόμαστε κοινή κουλτούρα και τρόπο ζωής και μοιάζουμε ως λαοί.»
Για τη δική του dream team πέντε παικτών:
«Οκ. Προφανώς ένας είμαι εγώ. Ινιέστα, Νόιερ, Κομπανί και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.»
*Πηγή: arenafm.gr*

Στον αέρα τα τηλεοπτικά του Άρη!!

Ο Άρης δίνει σε τρεις μέρες το πρώτο του παιχνίδι για το πρωτάθλημα με την Κρύα Βρύση και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία συμφωνία και είναι ανοιχτό εάν στον αγώνα του Σαββάτου θα υπάρχει ή όχι τηλεοπτική κάλυψη.
Βασικοί υποψήφιοι είναι τα δυο συνδρομητικά κανάλια Nova και ΟΤΕ ΤV.*Πηγή: arenafm.gr*

Χρόνια πολλά στον Φράνκ!!

Τις ευχές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δέχτηκε σήμερα ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Φράνκ Άρνεσεν μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του «Δικεφάλου».
«Ο Φρανκ Άρνεσεν είναι γεννημένος στις 30 Σεπτεμβρίου 1956 στηνΚοπεγχάγη της Δανίας και είχε σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα σε Άγιαξ(1975-1981), Βαλένθια (1981-1983), Άντερλεχτ (1983-1985) και PSV (1985-1988), ενώ ήταν 52 φορές διεθνης με την Εθνική Δανίας έχοντας πετύχει 14 γκολ.
Μετά το τέλος της καριέρας του ήταν βοηθός προπονητή στην PSV (1991-93), ενώ από το 1994 και για μια δεκαετία ήταν ο αθλητικός της διευθυντής. Στη «χρυσή» δεκαετία της PSV ήταν εκείνος που έφερε στην ομάδα τους Ρονάλντο, Γιάαπ Σταμ, Ρουντ Φαν Νίστελρόι και Άριεν Ρόμπεν, ανάμεσα σε πολλούς ακόμη γνωστούς ποδοσφαιριστές.
Το 2004 ανέλαβε καθήκοντα τεχνικού διευθυντή στην Τότεναμ, πριν την επόμενη κιόλας σεζόν τον προσεγγίσει ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και τον φέρει στην Τσέλσι, στην οποία έμεινε για έξι χρόνια (2005-2011). Τη διετία 2011-2013 βρέθηκε στο Αμβούργο, ενώ πέρυσι ανέλαβε την Μέταλιστ, όμως λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία αναγκάστηκε να παραιτηθεί.
Ο Φρανκ Άρνεσεν έχει πλούσια εμπειρία στο χώρο του αθλητικού μάνατζμεντ με ειδικότητα στην ανακάλυψη και καθιέρωση ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, ενώ είναι γνωστή η επιμονή του στο οργανωμένο σκάουτινγκ και την ανάπτυξη των Ακαδημιών, σε όλες τις ομάδες στις οποίες δούλεψε.
Τον Μάιο του 2015 ο Άρνεσεν αποδέχθηκε την πρόταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την θέση του Αθλητικού Διευθυντή και πλέον έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της δημιουργίας ενός ποδοσφαιρικού τμήματος που θα μπει στην ποδοσφαιρική ελίτ της Ευρώπης».
*Πηγή: arenafm.gr*

Ο ΠΑΟΚ τιμάει τους πρόσφυγες!! (video)

H ΠΑΕ ΠΑΟΚ καινοτομεί γι” ακόμη μια φορά, συμμετέχοντας ενεργά στην πρωτοβουλία «90 Minutes For Hope». Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου και παρακολουθήστε το βίντεο.
«Ο ΠΑΟΚ τιμά την ιστορία και την προσφυγική καταγωγή του και συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία «90 Minutes For Hope»  του European Club Association. Αυτή την αγωνιστική του Europa League βοηθάμε όλοι μαζί τους πρόσφυγες προσφέροντας σημαντική οικονομική ενίσχυση.
Ένα ευρώ από κάθε εισιτήριο της μεγάλης sold out αναμέτρησης της Τούμπας απέναντι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ θα πάει, μέσω του 90 Minutes For Hope, σε ένα ακόμα μεγαλύτερο αγώνα. Αυτό της αντιμετώπισης της κρίσης των προσφύγων.
Το ποδόσφαιρο δίνει ελπίδα κι ο ΠΑΟΚ βοηθά ενεργά τους πρόσφυγες. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο.  Οι παίκτες κι ο προπονητής της ομάδας μας δίνουν το μήνυμα μέσω του ειδικού video που ετοίμασε το PAOK TV».
 
 
 
 
 
 
*Πηγή: arenafm.gr*

«50- 50 με Ντόρτμουντ ο ΠΑΟΚ»

Ο Νίκος Κολομπούρδας μίλησε για τη μεγάλη πρόκριση επί της Άρσεναλ, αλλά και για τα δικά του «παιδιά»  από τις ακαδημίες που που τώρα είναι στην πρώτη ομάδα:
«Μπορεί να πέρασαν τα χρόνια, αλλά θυμάμαι την πρόκριση, το γκολ του Βρύζα, την υποδοχή στο αεροδρόμιο. Θυμάμαι τη χαρά για την πρόκριση. Ήταν πολύ γρήγορο το παιχνίδι, ήμασταν 8 Έλληνες στην 11άδα. Είχαμε ιδιαίτερο χαρακτήρα σαν ομάδα.
Οι διαφορές ήταν πολύ μεγάλες τότε. Μπορεί να κοιτάξει τώρα την Ντόρτμουντ στα μάτια. Τότε ήταν αλλιώς.
Η Ντόρτμουντ, παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο, δε θα αλλάξει στιλ παρά τις αλλαγές. Ποδόσφαιρο με τρανζίσιον, αλλά μέσα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ μπορεί. Το παιχνίδι θα είναι 50% 50%.
Δείχνει μεγάλη αυτοπεποίθηση ο προπονητής τους, το ρόστερ τους όμως είναι πολύ ποιοτικό.
Κωνσταντινίδης, Κίτσιου, Κάτσε, Πέλκας είναι παιδιά που τα δούλεψα εγώ και χαίρομαι πολύ γι΄αυτά τα παιδιά γιατί είναι πολύ καλοί παίκτες και άριστοι χαρακτήρες».
*Πηγή: arenafm.gr*

Φίλαθλοι της Ντόρτμουντ στο «Βικελίδης»!

H παρουσία Γερμανών φιλάθλων στη Θεσσαλονίκη είναι ήδη αρκετά έντονη για το αυριανό ματς της Μπορούσια Ντόρτμουντ με τον ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα αρκετοί φίλαθλοι της Ντόρτμουντ βρέθηκαν στην περιοχή Χαριλάου και ήπιαν τον καφέ τους, απέναντι από το γήπεδο έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με φίλους του Άρη. Παράλληλα, κάπιοι είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν και την μπουτίκ του μπασκετικού Άρη στο Αλεξάνδρειο.
*Πηγή: metrosport.gr*

Τι ανέβασε η Ντόρτμουντ από την Τούμπα!! (pic)

Την πρώτη της προπόνηση σε Ελληνικό έδαφος πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Μπορούσια Ντόρτμουντ στο στάδιο της Τούμπας με το τμήμα των social media της Γερμανικής ομάδας να ανεβάζει την πιο κάτω φωτογραφία από το γήπεδο που θα πραγματοποιηθεί ο αυριανός αγώνας.

Το «περίεργο» της πιο κάτω φωτογραφίας είναι το 3-5 που αναγράφεται στον πίνακα του σταδίου της Τούμπας με το «Εντάξει θα το πάρουμε αυτό ως το τελικό αποτέλεσμα για αύριο» να συνοδεύει την φωτογραφία στον επίσημο λογαριασμό της Borussia Dortmund στο Facebook!


*Πηγή: metrosport.gr*

Το μεγάλο στοίχημα, η συσπείρωση στον Α.Σ Αρης!

Αρθρογραφεί ο Βασίλης Μάστορας Η εικόνα που παρουσίαζε η αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της προχθεσινής Γ. Συνέλευσης του Α.Σ. Αρης ήταν αποκαρδιωτική, αλλά το γεγονός δεν προκάλεσε σε κανέναν έκπληξη. Ηταν λίγο πολύ αναμενόμενο, μετά τα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον Ερασιτέχνη Αρη, ότι δύσκολα τα μέλη θα μαγνητίζονταν από μία συνέλευση που είχε ως θέμα τον διορισμό της νέας διοίκησης Ειρηνοδικείου.

Ετσι προτίμησαν να αφιερωθούν σε άλλα ενδιαφέροντα πράγματα της καθημερινότητας τους, από το να συμμετάσχουν στις εργασίες της Γ. Συνέλευσης. Ακόμη κι όταν ήταν ντέρμπι η εκλογή του νέου εφόρου στη μάχη του Αρβανιτίδη με τον Καρυπίδη η προσέλευση ήταν απογοητευτική. Με αυτά τα δεδομένα η παρουσία 27 ταμειακώς τακτοποιημένων μελών, προχθές, αποκτά ιστορική αξία και αποδεικνύει ότι υπάρχουν ακόμη μέλη τα οποία δεν αποθαρρύνονται με αυτά που γίνονται στον Α.Σ. Αρης.


Κανείς βεβαίως δεν μπορεί να κατηγορήσει τους υπόλοιπους οι οποίοι έχουν απογοητευθεί από τις διαδικασίες των Συνελεύσεων, οι οποίες εδώ και σχεδόν 15 χρόνια έχουν χάσει την αύρα του παρελθόντος. Των Συνελεύσεων δηλαδή εκείνων που αποτελούσαν ένα ζωντανό κύτταρο του Ερασιτέχνη, που συγκέντρωναν σημαντικό αριθμό μελών, χωρίς οι διαδικασίες να ξεφεύγουν από το δημοκρατικό πλαίσιο. Συγχρόνως ήταν η μήτρα που γεννούσε παράγοντες οι οποίοι μελλοντικά αξιοποιούνταν στα διάφορα τμήματα.

Η απαξίωση δεν είναι προϊόν μόνο ενός γεγονότος, αλλά είναι ο επίλογος πολλών φθοροποιών καταστάσεων. Μακάρι το πρόβλημα του Α.Σ. Αρης να ήταν μόνο οικονομικό. Σε μία τέτοια περίπτωση όλοι θα γνώριζαν τον… αντίπαλο. Το πρόβλημα είναι πρώτα η εσωστρέφεια και μετά το απύθμενο χρέος. Το πρώτο δύσκολα διαχειρίζεται σε μία ομάδα όπως είναι ο Αρης, πολύ δε περισσότερο τώρα που η ποδοσφαιρική ομάδα έχει, σε τυπικό επίπεδο, άμεση εξάρτηση από τη διοίκηση του Α.Σ. Το «μαγαζί» προφανώς παραμένει γωνία και έχει ακόμη… «δουλειά» γι’ αυτό και κάποιοι επιμένουν να έχουν ρόλο στο σωματείο. Ούτε τολμηροί είναι ούτε αγαπούν περισσότερο τον σύλλογο απ’ αυτούς που απέχουν. Βεβαίως έτσι που έχει κατρακυλήσει ο ιστορικός σύλλογος, δυστυχώς, ακούγεται και η άποψη «ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτοί».

Το ζήτημα είναι εάν υπάρχουν πιθανότητες να «μηδενίσει» το κοντέρ και να αρχίσει πλέον η ανασύνταξη του Σωματείου. Τι χρειάζεται; Ανθρώπους που στο ελάχιστο θα έχουν τη δυνατότητα να δανειοδοτούν το ταμείο του Α.Σ. Αρης όταν δεν υπάρχει ρευστότητα από τα ποσοστά του ποδοσφαιρικού τμήματος, ώστε να μην ξευτελίζεται επειδή δεν πληρώνει το αέριο για να ζεσταθεί η πισίνα.

Οπότε ακόμη μία φουρνιά διαχειριστών  δεν αποτελεί λύση για την διοίκηση του Ερασιτέχνη.
*Πηγή: metrosport.gr*

“Κλειδί” η ψυχολογία στα δύο μεγάλα ματς!!

Αρθρογραφεί ο Στέλιος Γρηγοριάδης 

Eίναι λίγες οι σπουδαίες ευρωπαικές ομάδες που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ μπροστά στα 89 χρόνια της ιστορίας του. Αιτία, φυσικά, το γεγονός ότι αγωνίστηκε δύο μόνο φορές στο παλιό Κύπελλο Πρωταθλητριών και καμία στο Τσάμπιονς Λιγκ.


Η Ντόρτμουντ συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ομάδων που αντιμετώπισε, μαζί με Μπαρτσελόνα, Νάπολι, Μίλαν, Μπάγερν, Αρσεναλ, Αγιαξ, Ντινάμο Κιέβου, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λυών, Παρί Σεν Ζερμέν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σεβίλλη, Στουτγάρδη, Σάλκε, Αιντχόφεν, Φιορεντίνα, Φενέρμπαχτσε, ίσως και κάποιες που ξεχνώ αυτή τη στιγμή. Επομένως είναι τεράστια η λάμψη του αυριανού αγώνα και μια ποδοσφαιρική γιορτή από τις σχετικά λίγες που έχουν γευτεί όλες οι γενιές των φίλων του ΠΑΟΚ, συνολικά.

Παίκτες και του Τούντορ παίζουν για την προσωπική δόξα, για το πρεστίζ της ομάδας, για να ικανοποιήσουν τον κόσμο, αλλά και για να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ να προκριθεί στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, ώστε να εισρεύσουν στα ταμεία της ΠΑΕ όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Είπαμε: Παίκτες και προπονητές είναι υποχρεωμένοι να φέρνουν λίγα έστω από τα χρήματα τα οποία εισπράττουν από τον Ιβάν Σαββίδη.

Ωστόσο, κακά τα ψέματα. Δεν υπάρχει νομίζω οπαδός του ΠΑΟΚ που να έχει γι' αυτό το ματς μεγαλύτερο ενδιαφέρον από όσο για το αμέσως επόμενο. Ούτε ένας που θα επέλεγε νίκη αύριο και ήττα την Κυριακή, εάν του έλεγαν ότι η ομάδα του στο ένα παιχνίδι θα χάσει και στο άλλο θα κερδίσει και του επέτρεπαν να επιλέξει ο ίδιος. Μία μόνο εξαίρεση θα μπορούσε να γίνει. Με τη νίκη επί της Ντόρτμουντ να έφτανε ο ΠΑΟΚ στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ...

Προσωπικά δεν συμφωνώ, φυσικά, γιατί με τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ υποχρεωτικά δύο φορές τον χρόνο και μπορεί να παίξει άλλη μία ή δύο στο Κύπελλο και άλλες δύο στα πλέι οφ, ενώ οι αναμετρήσεις με την Ντόρτμουντ και άλλες ομάδες παρόμοιου επιπέδου δεν είναι συχνές. Ούτε και συγκρίνονται τα οφέλη που προσφέρουν με τα οφέλη μιας (ακόμη) νίκης επί του Ολυμπιακού. Καταλαβαίνω, ωστόσο, τόσο τον φανατισμό κατά του Ολυμπιακού, όσο και την ενδόμυχη ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα κατορθώσει ο ΠΑΟΚ και να διεκδικήσει αλλά και να κατακτήσει το Πρωτάθλημα, ανατρέποντας την ερυθρόλευκη κυριαρχία όλων των τελευταίων χρόνων.

Το θέμα είναι πώς θα διαχειριστεί η ομάδα τους δύο αυτούς πολύ μεγάλους αγώνες. Αν θα καταφέρει να τους αντιμετωπίσει και τους δύο και με το πάθος και με την ψυχραιμία, που, ταυτόχρονα, χρειάζονται. Πώς δεν θα αγχωθεί, χωρίς όμως και να είναι “χαλαρή”. Πώς θα κάνει το παν και στα δύο ματς, χωρίς να εξαντληθεί στο πρώτο και εμφανιστεί κουρασμένη στο δεύτερο. Η πώς δεν θα χάσει το ηθικό της ενόψει του δεύτερου εάν τυχόν ηττηθεί στο πρώτο.

Στην ψυχολογική προετοιμασία των παικτών σημαντικό ρόλο θα παίξει φυσικά ο Ιγκόρ Τούντορ. Ενας καλός προπονητής είναι και καλός ψυχολόγος. Διότι η διάθεση των παικτών, το καλό ηθικό και η σωστή προσέγγιση των αγώνων είναι ίσως σπουδαιότεροι παράγοντες από την τακτική που διδάσκουν οι προπονητές. Τακτική που πηγαίνει περίπατο πολλές φορές στη διάρκεια των αγώνων και πιο πολύ “μετρούν” οι εμπνεύσεις συγκεκριμένων παικτών, το “καθαρό” μυαλό και η αποφασιστικότητα για την επίτευξη του στόχου.

Οπως και να το κάνουμε, πάντως, αυτή η εβδομάδα είναι σπουδαία για τους φίλους του ΠΑΟΚ και θα μείνει στην κυριολεξία αξέχαστη αν φέρει δύο νίκες. Τότε θα μιλάμε για την απόλυτη ευχαρίστηση, την απόλυτη ηδονή. Γιατί όχι; Ολα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο. Για την Κυριακή, δεν το συζητάω. Σαφώς έχει ο ΠΑΟΚ τις δυνατότητες να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Ανέκαθεν τις είχε και πάντα θα τις έχει. Οσο για το αυριανό παιχνίδι, ναι είναι μεγαθήριο η Ντόρτμουντ, αλλά δεν είναι και ανίκητη. Ενας ΠΑΟΚ σοβαρός, πειθαρχημένος και αποτελεσματικός δεν θα είναι απίθανο να κερδίσει, προσφέροντας στον κόσμο του το καλύτερο ορεκτικό ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό...


*Πηγή: metrosport.gr*

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πώς είναι να παίζεις στην Τούμπα»

Στο Metropolis 95.5 και τη Σοφία Αλατζά μίλησε ο αμυντικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο διεθνής στόπερ αναφέρθηκε στο αυριανό μεγάλο ματς με τον ΠΑΟΚ, σχολίασε την ατμόσφαιρα της Τούμπας καθώς, επίσης, και την κατάσταση στην εθνική ομάδα.
Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη ζωή στη Γερμανία: «Είμαι πέντε χρόνια στο εξωτερικό και η ζωή εδώ, πλέον, είναι η συνηθισμένη. Σίγουρα για έναν Έλληνα που έρχεται εδώ στην αρχή είναι δύσκολα. Μου λείπει η Ελλάδα σίγουρα, όμως, το επάγγελμά μου είναι εδώ.

Για το αν παρακολουθεί το ελληνικό πρωτάθλημα: «Το παρακολουθώ όσο μπορώ, γιατί κι εμείς αγωνιζόμαστε σχεδόν τις ίδιες ώρες».

Για την αντιμετώπιση που έχει ως Έλληνας από τους Γερμανούς: «Δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Προσωπικά δεν υπάρχει θέμα. Γνωρίζουν την κατάσταση στην Ελλάδα και ο απλός κόσμος γνωρίζει ότι δεν είναι θέμα Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης.

Για το πώς ένιωσε όταν έμαθε ότι θα παίξει κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Ένιωσα χαρούμενος γιατί μετά από πολλά χρόνια ήρθε η στιγμή να αγωνιστώ αντίπαλος με μία ελληνική ομάδα. Ήξερα, όπως και αρκετοί συμπαίκτες μου, για την έδρα του ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη. Όλοι μου είπαν ότι θα είναι ένα δύσκολο αλλά και ωραίο παιχνίδι».

Για το τι τους είπε για τον ΠΑΟΚ: «Είπα στους συμπαίκτες μου ότι ο ΠΑΟΚ έχει καλή ομάδα και καυτή έδρα. Αγωνίστηκα στην Τούμπα και στο παρελθόν με την φανέλα της ΑΕΚ και γνωρίζω πως είναι να παίζεις εκεί. Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι. Βέβαια και εμείς έχουμε καλή ομάδα. Θα πρέπει, όμως, να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Και η ισοπαλία θα είναι θετικό αποτέλεσμα για εμάς, αλλά λόγω νοοτροπίας κοιτάμε να κερδίσουμε όλα τα ματς».

Για το πώς βλέπει τον ΠΑΟΚ: «Φέτος δεν είδα πάρα πολλά παιχνίδια, επειδή οι ώρες των αγώνων συμπίπτουν. Από το λίγο που παρακολούθησα και από την ανάλυση που κάναμε, σίγουρα ο ΠΑΟΚ είναι ένα δυνατό σύνολο. Τα τελευταία χρόνια ο κ. Σαββίδης έχει βοηθήσει πολύ τον ΠΑΟΚ. Εχει πληρώσει τα χρέη και έφτιαξε μία ομάδα που είναι ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα. Πέρσι ήταν ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να πάρει τον τίτλο. Δεν τα κατάφερε, τελικά, αλλά αυτό που μου μένει σαν εικόνα είναι ότι έχει κάνει βήματα προόδου».

Για τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ: «Είναι μεγάλος παίκτης, αλλά δεν πρέπει να εστιάζουμε σε έναν ποδοσφαιριστή. Όπως και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προσέξει όλους τους δικούς μας παίκτες».

Για την Τούμπα: «Την Τούμπα την περιμένω μια πολύ καυτή έδρα, ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Γνωρίζω το πόσο δύσκολο είναι να παίζεις εκεί, αλλά και εμείς έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και παίζοντας κάθε δεύτερη εβδομάδα στο δικό μας γήπεδο, όλοι βλέπουν πόσο καλή έδρα έχουμε κι εμείς».

Για τις σχέσεις του με παίκτες του ΠΑΟΚ: «Προσωπικά γνωρίζω τα παιδιά που είμαστε μαζί και στην Εθνική ομάδα και έχω πολύ καλές σχέσεις μαζί τους».

Για την Εθνική: «Περιμένουμε τώρα να δούμε τι θα γίνει στο θέμα προπονητή, σίγουρα, όμως, τα πράγματα δεν πάνε καλά. Το ξέρουμε ότι υπάρχουν προβλήματα έχουμε κι εμείς οι παίκτες ευθύνη γι’ αυτό. Πρέπει να βελτιώσουμε όσο το δυνατό περισσότερο την κατάσταση. Να μας γίνει μάθημα και να μην επαναληφθεί τέτοια εικόνα. Πρέπει να βρούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τον παλιό μας εαυτό».

Για το αν σκέφτεται να επιστρέψει στην Ελλάδα: «Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι να επιστρέψω. Κάποτε ούτε καν ονειρευόμουν να ζήσω αυτά που ζω. Στο κομμάτι του ποδοσφαίρου συμπεριφέρονται πολύ διαφορετικά απ' ότι στην Ελλάδα και είναι πολλά χρόνια μπροστά σε θέματα οργάνωσης».
 *Πηγή: metrosport.gr*

Είναι ευκαιρία, τελειώστε τους!!

Αρθρογραφεί ο Δημήτρης Μπούζας
Η χθεσινή μέρα, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς, ότι έστω και συμπτωματικά αποτέλεσε ένα "σταυροδρόμι" στο οποίο συναντήθηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εξελίξεις που αφορούσαν το ποδόσφαιρο (σε εθνικό, ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο).

Ο ξένος Τύπος, όπως πάντα αδέσμευτος και ανεξάρτητος, πρωτοστάτησε στην αντικειμενική επικοινωνιακή αξιολόγηση της ειδησεογραφίας και όλων όσων προέκυψαν (μέχρι στιγμής) από τις αιφνιδιαστικές και σαρωτικές έρευνες του FBI. Στον αντίποδα ο ελληνικός, για μια ακόμη φορά, παρουσιάστηκε αξιοθρήνητος, κατώτερος των περιστάσεων και "πρόθυμος" για τις γνωστές φτηνιάρικές και ιδιοτελείς ένοχες σιωπές και συγκαλύψεις.


Οι ξένοι... από την μια μεριά βγήκαν φόρα παρτίδα και ξεμπρόστιασαν τους πάντες. Οι Ελληνες "συνάδελφοί" τους από την άλλη -με ελάχιστες εξαιρέσεις- προχώρησαν σε επιλεκτικές και ύποπτες αποστασιοποιήσεις, με προφανή στόχο να καλύψουν συγκεκριμένους εκπροσώπους της εγκληματικής εθνικής μας οργάνωσης και συλλόγους οι οποίοι κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν να έχουν στενή επαφή και σύνδεση και να απολαμβάνουν ειδικών μεταχειρίσεων από την ανώτατη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αρχή (UEFA).


Γι' αυτό τον λόγο προχώρησαν στον "διαχωρισμό" αφήνοντας στην άκρη "τα δικά μας" (δηλαδή τα δικά  τους) και ασχολήθηκαν -ή δεν ασχολήθηκαν καθόλου- με τα "άλλα" που αφορούσαν το αμαρτωλό δίδυμο Μπλάτερ-Πλατινί και τον χρηματισμό του τελευταίου. Για όσα είχαν σχέση όμως με τη "συνομωσία" και το "παρασκήνιο" στο οποίο πρωτοστάτησαν ο πρόεδρος της UEFA, ο γιος του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού και ο εντεταλμένος να επισκεφτεί τις ελληνικές ανακριτικές αρχές κ. Γκαρσία και είχαν σαν συνέπεια να επιτραπεί σκανδαλωδώς στον Ολυμπιακό να συμμετάσχει στο Champions League, ούτε κουβέντα.


Ο τελευταίος (δηλαδή ο κ. Γκαρσία) όπως αποκαλύφθηκε... έχασε τον δρόμο, ή ξέχασε ότι είχε υποχρέωση να επισκεφτεί τον Ελληνα ανακριτή που ασχολούταν με την υπόθεση των στημένων, όπως το έκανε στην αντίστοιχη περίπτωση που αφορούσε την Φενέρμπαχτσέ. Εν πάση περιπτώσει το ποια είναι η ΕΠΟ το γνωρίζουμε. Οπως επίσης γνωρίζουμε την προκλητική και σκανδαλώδη προστασία που απολαμβάνει ο Ολυμπιακός με την βοήθεια του κ. Θόδωρου Θεοδωρίδη (οι στοχοποιημένες διεθνοποιήσεις των Ελλήνων διαιτητών που αποδεικνύονται πρόθυμοι να ακολουθήσουν τις εντολές του συστήματος το οποίο ελέγχει η ομάδα του Πειραιά θα καταγραφούν στην ιστορία σαν οι πιο τρανταχτές αποδείξεις μιας προκλητικής και εξοργιστικής εύνοιας).


Το ζητούμενο όμως στην προκειμένη περίπτωση τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει από ελληνικής πλευράς, μια και στο δεύτερο επίπεδο που αφορά την UEFA και την FIFA -Μπλάτερ, Πλατινί- σίγουρα θα βρεθεί άκρη. Νομίζουμε και πιστεύουμε ότι η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων που έχει να κάνει ιδιαίτερα με την ανώτατη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αρχή και το επιτελείο των νταβαζήδων που επί χρόνια εκβίαζαν τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις παρέχει και δίνει την ευκαιρία στον Σταύρο Κοντονή να τσακίσει και να παραλύσει τον εγχώριο βραχίονα τους.


Ο οποίος δεν είναι άλλος από την υπόδικη ΕΠΟ που οι εκπρόσωποι της αδιόρθωτοι και αμετανόητοι (για μια ακόμη φορά) στο διάστημα της υπηρεσιακής κυβέρνησης επιχείρησαν να παρανομήσουν -και το έπραξαν- διορίζοντας όχι τους τακτικούς δικαστές που όφειλαν, αλλά ανθρώπους δικούς τους στο διαιτητικό δικαστήριο. Ο κ. Κοντονής τους έχει πιάσει με τη γίδα στην πλάτη στην συγκεκριμένη περίπτωση. Οπως με την γίδα στην πλάτη έπιασε και τον Μισέλ Πλατινί το FBI. Η συγκυρία και η ευκαιρία για να τελειώσει μια και καλή μαζί τους ο Ελληνας Υφυπουργός χαρακτηρίζονται ιδανικές για να τελειώσει μια και καλή μαζί τους ο Σταύρος Κοντονής. Και μπορεί και έχει κάθε λόγο να το κάνει. Οσο για την "χαριστική βολή"; Ας αναλάβει να την δώσει η ελληνική δικαιοσύνη.

Με Βίτορ ο ΠΑΟΚ!!

Ξεπέρασε τον τραυματισμό του και προορίζεται για βασικός ο Μιγκέλ Βίτορ που είναι έτοιμος για τη μεγάλη μάχη με την Ντόρτμουντ στην Τούμπα.

Με Βίτορ ο ΠΑΟΚ!
Έναν πολύ καλό λόγο να χαμογελά έχει ο Ιγκόρ Τούντορ. Ο Κροάτης τεχνικός είδε τον Μιγκέλ Βίτορ να προπονείται κανονικά έχοντας ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις που είχε λόγω ενός χτυπήματος που δέχθηκε κόντρα στον Ατρόμητο.

Μάλιστα, τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για τον αγώνα με την Ντόρτμουντ στην Τούμπα και αναμένεται να του δώσει και θέση βασικού.

Στην τελευταία προπόνηση ο Τούντορ δεν… έτρεξε τους παίκτες θέλοντας να μην σπαταληθούν δυνάμεις και προτίμησε να ασχοληθεί με την τακτική προσέγγιση του παιχνιδιού απέναντι στους Γερμανούς για το Europa League.

Αναλυτικά η αποστολή: Όλσεν, Γλύκος, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κόστα, Μαλεζάς, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας, Κάτσε, Σάμπο, Τζιόλης, Χαρίσης, Μακ, Πέλκας, Ροντρίγκεζ , Ζάιρο, Αθανασιάδης, Μπερμπάτοφ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τούχελ: «Μας προσάπτουν ότι δεν παίρνουμε στα σοβαρά τον ΠΑΟΚ, αλλά...»

Ο Τόμας Τούχελ επέμεινε πως η Ντόρτμουντ παίρνει στα σοβαρά την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, παρά τους παίκτες που επέλεξε να αφήσει στη Γερμανία ενόψει του ντέρμπι με την Μπάγερν.

Τούχελ: «Μας προσάπτουν ότι δεν παίρνουμε στα σοβαρά τον ΠΑΟΚ, αλλά...»
Ως ευκαιρία για κάποιους παίκτες της Ντόρτμουντ να αποδείξουν την αξία τους, χαρακτήρισε την αυριανή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ ο Τόμας Τούχελ.

«Οι παίκτες που είναι εδώ έχουν σημασία και όχι οι παίκτες που λείπουν. Δεν υποτιμάμε τον ΠΑΟΚ. Γνωρίζω ότι πολλοί μας προσάπτουν ότι δεν παίρνουμε το παιχνίδι στα σοβαρά. Χαίρομαι πολύ που αύριο είναι μια καλή ευκαιρία για κάποιους παίκτες να δείξουν την αξία τους», τόνισε ο τεχνικός της γερμανικής ομάδας.

Αναλυτικά, τα λεγόμενά του στην συνέντευξη Τύπου:

Για την διαμόρφωση της ευρωπαϊκής λίστας: «Κάποιοι από την ομάδα των νέων δε μπόρεσαν να μπουν στην ομάδα. Πήραμε κάποιους άλλους που εντυπωσίασαν σε κάποια φιλικά και τους συμπεριλάβαμε στη λίστα της UEFA».

Για τους παίκτες που αποφάσισε να αφήσει στην Γερμανία: «Αυτό το θέμα δεν πρέπει να αναλύεται πολύ. Προτεραιότητα αποτελεί το αυριανό παιχνίδι. Την Κυριακή έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τη Μπάγερν, η οποία σε αντίθεση με εμάς έπαιξε την Τρίτη. Κάποιοι παίκτες ίσως δικαιούνταν ένα διάλειμμα για να ξεκουραστούν και κάποιοι άλλοι θα πάρουν την ευκαιρία τους στο αυριανό παιχνίδι. Γνωρίζω ότι πολλοί μας προσάπτουν ότι δεν παίρνουμε το αυριανό παιχνίδι στα σοβαρά. Χαίρομαι πολύ που αύριο είναι μια καλή ευκαιρία για κάποιους παίκτες να δείξουν την αξία τους».

Για τις επιλογές του και τον αποκλεισμό, μεταξύ άλλων, του Παπασταθόπουλου από την αποστολή: «Ο Παπασταθόπουλος τις τελευταίες 68 ημέρες έπαιξε σε 15 παιχνίδια. Δε μπορούσα να τον κουράσω άλλο. Οι παίκτες που είναι εδώ έχουν σημασία και όχι οι παίκτες που λείπουν. Δεν υποτιμάμε τον ΠΑΟΚ. Χρειάζομαι φρέσκια ομάδα και αυτή τη φρέσκια ομάδα θα βάλω κόντρα στον ΠΑΟΚ. Πρέπει να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να κερδίσουμε».

Για τον ΠΑΟΚ: «Πρόκειται για μια ομάδα με πολλή ενέργεια, με πολύ πάθος με τη βοήθεια του κοινού, η οποία εντός έδρας παίζει επιθετικά και αυτό περιμένω να δω και αύριο».

Για την παρουσία του Μπερμπάτοφ στους «ασπρόμαυρους»: «Φυσικά και δεν έχει σχέση με τον Μπερμπάτοφ πριν 8 χρόνια, αλλά πρόκειται για έναν παίκτη που με την πάροδο του χρόνου, ίσως να έγινε εξυπνότερος. Το θαύμαζα όταν έπαιζε στη Λεβερκούζεν, έχει ασυνήθιστη αύρα και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του. Ξέρω και τους άλλους παίκτες του ΠΑΟΚ που έπαιξαν στο παρελθόν στη Μπουντεσλίγκα, αλλά δε μπορώ να γνωρίζω πως έχουν εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου».

«Είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα. Χαίρομαι πολύ για αυτό, έχω αντιμετωπίσει πολύ φιλική ατμόσφαιρα. Ξέρω τον ΠΑΟΚ και την ατμόσφαιρα, ξέρω τι μας περιμένει και βλέποντας το γήπεδο, μπορεί κανείς να διαισθανθεί κανείς τι μας περιμένει», είπε στο κλείσιμο των δηλώσεών του.

Ανάπηρη η Άρσεναλ, τυχερός ο Ολυμπιακός!!

Χωρίς να είναι καλύτερη ομάδα και χωρίς να έχει στόχο το «2» στο Λονδίνο, κέρδισε! Την πρώτη νίκη στην Αγγλία πέτυχε ο Ολυμπιακός σε παιχνίδι τσάμπιονς ληγκ. Δεν είναι αυτό το θέμα. Ο Μάρκος Σύλβας πήρε το δίπλωμα του Αρσέν Λουπέν της Άρσεναλ. Ούτε αυτό είναι το θέμα.
Ο Ολυμπιακός χωρίς να είναι η καλύτερη ομάδα, το ένα, και χωρίς να έχει στόχο το «2» στο Λονδίνο κέρδισε, το δύο. Και το τρία και το λουρί της μάνας είναι ότι ο πρωταθλητής έβαλε τρία γκολ στην έδρα της Άρσεναλ. Απίθανα πράγματα.
Αυτό είναι το θέμα! Ότι στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Όλα είναι μέσα. Να πάρει πανάξια τη νίκη ο Ολυμπιακός που έπαιξε έξυπνα, όχι μόνον αποτελεσματικά, διότι δεν φοβήθηκε το παιχνίδι της ανάπηρης Άρσεναλ. Και επειδή, να το πούμε κι αυτό, στάθηκε τυχερός.
Μέσα στο παιχνίδι είναι και το φάρδος. Να βάλει το 1-0 ο Ολυμπιακός με την αλλαγή της πορείας της μπάλλας και το 2-0 να το γράψει ο ίδιος ο τερματατζής της Άρσεναλ.
Μπράβο στον Ολυμπιακό, φτου στην Άρσεναλ, έχουν κάθε δικαίωμα βάζελοι και λοιπές δυνάμεις της αριστεράς και της προόδου να στεναχωριούνται με την πολύ μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού, το 3-2 στην Άρσεναλ.
Υπάρχει μια διαφορά κλάσεως ανάμεσα στην Άρσεναλ και τον Ολυμπιακό. Κι αυτό φάνηκε στο γήπεδο, όμως δεν μέτρησε! Επειδή η ανώτερης κλάσεως Άρσεναλ ήταν για τα πανηγύρια. Να την λυπάσαι. Την είδε μέχρι Μπαρτσελώνα. Έπαιζε τον Ολυμπιακό με τέτοιο τρόπο επιθετικά, έψαχνε το γκολ λες και τη φανέλλα τη φορούσαν Μέσι, Νεϋμάρ κα Σουάρες.
Μια Άρσεναλ που ούτε στιγμή δεν επιβλήθηκε. Κανένα ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Και γρήγορα οι παίκτες του Ολυμπιακού, χωρίς να σνομπάρουν την περίεργη εμφάνιση της λονδρέζικης ομάδας της έδωσαν να καταλάβει.

Τα λέει όλα για το 3-2 του Ολυμπιακού στην Άρσεναλ και την εγκληματική οργάνωση στο πρωτάθλημα ο apodytiriakias.gr


Ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-2 στο Λονδίνο, μια νίκη μοναδική σε βάρος της Άρσεναλ, κι αυτός που οφείλει να προβληματιστεί και να... κρυφθεί είναι ο Ευάγγελος Μαρινάκης! Από ντροπή. Αν, βέβαια, αντιλαμβάνεται ότι είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού κι όχι μιας ομάδας γειτονιάς, οπότε... δικαιολογείται η συμπεριφορά του από τους κουτσαβάκηδες και σαβουρόμαγκες οπαδούς της ομαδάρας της γειτονιάς.
Δεν ταιριάζει ο Ολυμπιακός να διασύρεται με συγκεκριμένες βαρειές και αξιόποινες πράξεις του μεγαλομετόχου του από τη μία και από την άλλη η ομάδα στο γήπεδο να φθάνει στο θρίαμβο. Βεβαίως και βεβαιότατα ο Ολυμπιακός χρεώνεται ο, τιδήποτε ενοχοποιεί τον μεγαλομέτοχό του, μάλιστα όταν οι κατηγορίες στηρίζονται σε δικαστικού τύπου δεδομένα κι όχι σε καταγγελίες ατόμων άλλης ΠΑΕ.
Ολυμπιακός δεν είναι οι ποδοσφαιριστές του μόνο. Ούτε η ανώνυμη εταιρεία, η ΠΑΕ. Ολυμπιακός πρώτα είναι ο κόσμος του. Οι οπαδοί του. Γι' αυτούς, λοιπόν, το κατηγορητήριο σε βάρος του Μαρινάκη για συμμετοχή, σε αρχηγικό επίπεδο, στην εγκληματική οργάνωση στο πρωτάθλημα είναι γεγονός καταδικαστέο. Ακόμα κι αν, τελικά, ο Μαρινάκης απαλλαγεί κάθε κατηγορίας.
Ασφαλώς και ο Μαρινάκης δεν είναι ένοχος, για όσα του καταλογίζει ο ανακριτής. Δεν θα το πεις πριν γίνει η δίκη. Η «ενοχή» του Μαρινάκη, που πιθανόν να θεωρηθεί περισσότερο αξιόποινη, ηθικά, είναι γιατί με τη δική του συμπεριφορά σκιάζονται οι αγωνιστικές επιτυχίες του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.
Κάποτε θα τελειώσει αυτή η ιστορία της εγκληματικής οργάνωσης. Ακόμα, λοιπόν, κι αν αποδειχθεί ότι ο πρόεδρος της ομάδας είναι αθώα περιστερά, το κακό θα έχει ήδη τραυματίσει τον Ολυμπιακό. Με την προσωπική ευθύνη του Μαρινάκη, που δεν ήταν προσεκτικός, που έδινε δικαιώματα να πέφτει λάσπη στον Ολυμπιακό.
Χαστούκι στα μάγουλα του Μαρινάκη και μια κλωτσιά στην κοιλιά του είναι το 3-2 στο Λονδίνο εναντίον της Άρσεναλ. Στο γήπεδο η ομάδα του «είπε» ότι δεν χρειάζεται να κινείται έτσι όπως τον κατηγορούν οι αντίπαλοί του.

*Πηγή: sportdog.gr*

Ο Σίλβα πήρε από τον Βενγκέρ και τις... κιλότες!!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Αλέφαντος για τον Ολυμπιακό! «Μπορεί να φτάσει ως ημιτελικά» - «Μου θύμισε την Ίντερ του Μουρίνιο» - Ποιος είναι ο ...Σνάιντερ και ποιος είναι ...μάνα καημένη;Νομίζω είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Ολυμπιακού όλων των εποχών! Διότι εδώ μιλάμε για Αγγλία. Δε σταύρωνες ούτε ισοπαλία στην Αγγλία τόσα χρόνια. Εδώ μιλάμε για Έμιρετς. Θα το πω όπως το νιώθω: Του πήρε και τις κιλότες του Βενγκέρ ο Σίλβα! Είχα πει ότι περίμενα αυτήν την εβδομάδα για να κρίνω τον προπονητή του Ολυμπιακού. Με κατέπληξε. Ο Ολυμπιακός "ξεκώλιασε" ποδοσφαιρικά την Άρσεναλ στο Λονδίνο, τι να λέμε.

Είδα έναν Ολυμπιακό εκπληκτικά στημένο από τον προπονητή του. Τέτοιο στήσιμο εκτός έδρας ούτε στον ύπνο του δεν είχε δει ο Μίτσελ.

Μεγάλη κίνηση να αφήσει έξω τον Μαζουακού, άντε Μαζουακού πολλά μάς τα έκανες αυτό το καλοκαίρι, έβαλε τον Σαλίνο ο οποίος είναι σκύλος, πειθαρχημένος, τρέχει, και είναι πιο αξιόπιστος αμυντικά από τον Μαζουακού. Πιο καλή άμυνα παίζει ο Σαλίνο.

Μεγάλη κίνηση να βάλει τον Καμπιάσο μπροστά από τα στόπερ να τρέχει στα μικρά μέτρα. Για τα μικρά μέτρα είναι τώρα ο Καμπιάσο, μάνα καημένη. Και είχε βάλει κοντά του τον Κασάμι να τον καλύπτει στα μεγάλα μέτρα με απίστευτα τρεξίματα. Το καλύτερό τους ματς έκαναν και οι δύο με τον Ολυμπιακό. Στα 15 μέτρα έκλειναν με την άμυνα, έτσι θέλω να βλέπω τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη, πονηρό, σφικτό, κλειστό στους χώρους πίσω, αλλά να δαγκώνει γρήγορα στις αντεπιθέσεις φεύγοντας μπροστά με τρεις και με τέσσερις παίκτες.

Οι εξτρέμ κάλυπταν τους πλάγιους μπακ, βοηθούσαν, έτσι θέλω να βλέπω τον Ολυμπιακό, έτρεξαν πολύ, άριστη φυσική κατάσταση είχε η ομάδα. Και ο Σεμπά και ο Πάρντο βοηθούσαν πίσω.

Φυσαρμόνικα άνοιγε και έκλεινε η ομάδα, μου θύμισε την Ίντερ του Μουρίνιο που πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ με Καμπιάσο μέσα. Και αν είχαμε έναν σέντερ φορ μεγαλύτερης κλάσης, θα βάζαμε και άλλα γκολ στην Άρσεναλ. Ο Ιντέγιε δεν ξέρει πολλή μπάλα, καλύτερος ήταν ο Φινμπόγκασον όταν μπήκε. Πολύ ωραίο το πλασέ του στο γκολ, δεν ήταν εύκολο για άλλον παίκτη, πρέπει να ξέρεις μπάλα για να κάνεις αυτό το πλασέ σε χρόνο ντε-τε.

Εκπληκτικός πάλι ο Φορτούνης μέχρι ένα σημείο που κουράστηκε. Πολυβόλο έβγαινε ο Ολυμπιακός στις αντεπιθέσεις με τα εξτρέμ, τον φορ και τον Φορτούνη. Αυτό ήταν το τέλειο παιχνίδι. Έτσι ο Ολυμπιακός -και εφόσον ανέβουν οι μεταγραφές του- μπορεί να φτάσει ακόμα και στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Θωρακισμένος πίσω, με τα χαφ κοντά στην άμυνα, να κλείνει τους χώρους και να δαγκώνει μπροστά με τους γρήγορους που έχει. Ο Φορτούνης μου θύμισε το ρόλο του Σνάιντερ όταν η Ίντερ του Μουρίνιο πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ!

Και σταματήστε επιτέλους με τον Μαρινάκη, γίνεστε γελοίοι. Ο Ολυμπιακός νικάει τη Γιουβέντους, την Ατλέτικο, τη Μάντσεστερ, την Άρσεναλ στο Λονδίνο, με ξένους διαιτητές. Εσείς δεν περνάτε την Εστορίλ και την …Καβάλα από το Αζερμπαϊτσάν, την Καμπάλα, με ξένους διαιτητές. Μα καλά, δεν καταλαβαίνετε ότι ο Μαρινάκης έχει φτιάξει ομάδα; Είναι ο ήρωας των φιλάθλων του Ολυμπιακού, 5 εκατομμύρια ανθρώπους, φέρνει παίκτες με ποιότητα, αγαπάει τον Ολυμπιακό.

Βάλτε και εσείς λεφτά να φτιάξετε ομάδες. Εγώ το θέλω πολύ να φτιάξετε ομάδες, να έχει κόντρα το πρωτάθλημα όπως ήταν παλιά. Όποτε παίζει πολύ καλά ο Παναθηναϊκός, το λέω και το φωνάζω. Αν παίζει πολύ καλά ο ΠΑΟΚ, το λέω επίσης. Φτιάξτε ομάδες. Σταματήστε να καταστρέφετε το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίζοντάς το καθημερινά.

Αν προσέξει ο Ολυμπιακός και παίξει έξυπνα τα άλλα ματς, θα περάσει δεύτερος από τον όμιλο. Θα στείλει ο Ολυμπιακός τον Βενγκέρ στην απόλυση!

Έλα μωρέ με τον Βενγκέρ, πλέον τον κράζουν όλοι, εγώ τον κράζω εδώ και 10 χρόνια. Το τι μ…ες έκανε με τον Ολυμπιακό, δε λέγεται, δε θέλω να τα λέω αναλυτικά για να μη μειώσω την απόδοση του Ολυμπιακού.

Μα καλά, αφήνεις τον Τσεχ έξω και βάζεις τον Όσπινα; Μέχρι και τον Κάμπελ ξέθαψε σε αυτό το ματς. Τον Καθόρλα τον βάζεις αμυντικό χαφ μαζί με τον Κοκλέν και οργιάζει ο Φορτούνης σε αυτό το χώρο; Τι κάνεις για να περιορίσεις τον Φορτούνη; Αδιάβαστος. Υποτίμησες τον Ολυμπιακό και ο Ολυμπιακός θα σε στείλει στην απόλυση με τον αποκλεισμό που θα έχεις στον όμιλο. 
*Πηγή: sportdog.gr*

«Θα επέλεγα την Μπάγερν…»


Η Ντόρτμουντ δεν υποτιμά τον ΠΑΟΚ, αν και έχει στο μυαλό της και το ντέρμπι απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. Διαβάστε τι δήλωσε ο Γκονζάλο Κάστρο για την επίσκεψη της γερμανικής ομάδας στην Τούμπα.

«Θα επέλεγα την Μπάγερν…»

«Θα επέλεγα την Μπάγερν», απάντησε ο Γερμανός μέσος στο ερώτημα ποια νίκη θα ήταν πιο σημαντική για την ομάδα του, επεσήμανε όμως πως απαιτείται συγκέντρωση για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα και στην Τούμπα, λίγες ημέρες πριν το γερμανικό ντέρμπι.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για το τι περιμένει να συναντήσει στην Τούμπα: «Περιμένω μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, αλλά εμείς πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και τότε θα έχουμε την ευκαιρία για τη νίκη. Εχουμε ανάλυση βίντεο σήμερα. Ο προπονητής θα μας παρουσιάσει την ομάδα του ΠΑΟΚ και το πιο σημαντικό είναι να επιβάλλουμε εμείς το δικό μας ρυθμό στον αγώνα

Γνωρίζω την ατμόσφαιρα, είναι φανατική ατμόσφαιρα. Εχω Ελληνες φίλους και ξέρω ότι είναι τρελοί για το ποδόσφαιρο. Αυτή η ωραία ατμόσφαιρα νομίζω θα φέρει ένα καλό παιχνίδι».


Για την παρουσία του Μπερμπάτοφ στους Θεσσαλονικείς: «Έχουμε παίξει μαζί. Πρόκειται για εξαιρετικό επιθετικό και άνθρωπο, αλλά από τη στιγμή που άλλαξε ομάδα δεν είχαμε κάποια επικοινωνία».

Για το δύσκολο διάστημα έως ότου να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα: «Δεν ήταν απλό για μένα. Είμαι 10 χρόνια επαγγελματίας παίκτης και προσπαθώ κάθε μέρα να πείσω τον προπονητή μου με την απόδοσή μου».

Για το ντέρμπι που έπεται με την Μπάγερν: «Είναι σημαντικό να συγκεντρωθούμε στο αυριανό παιχνίδι και αφού τελειώσει, θα πρέπει να συγκεντρωθούμε από την Παρασκευή στο παιχνίδι με τη Μπάγερν το οποίο περιμένει όλη η Γερμανία».

Για το σε ποιο από τα δύο παιχνίδια θα ήθελε πιο πολύ τη νίκη: «Θα επέλεγα το παιχνίδι εναντίον της Μπάγερν. Κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής θέλει να την κερδίσει».

Αφαίρεση βαθμών επειδή χρωστάει στον Παναθηναϊκό!!

Με αφαίρεση έξι βαθμών τιμωρήθηκε η Ρασίνγκ Σανταντέρ επειδή χρωστάει ακόμη χρήματα στον Παναθηναϊκό από το 2009 και τη μεταγραφή του Νασίφ Μόρις!

Αφαίρεση βαθμών επειδή χρωστάει στον Παναθηναϊκό!

Ο Νοτιοαφρικανός άφησε την Ελλάδα με προορισμό τη Ρασίνγκ Σανταντέρ έναντι περίπου 150.000 ευρώ, όμως η ισπανική ομάδα πλήρωσε μόνο τα μισά στο «τριφύλλι». Έτσι, έμεινε ένα ποσό κοντά στις 75.000 το οποίο δεν μπήκε ποτέ στο ταμείο του «τριφυλλιού».

Η υπόθεση έφτασε μέχρι τη FIFA που τιμώρησε το σύλλογο με αφαίρεση έξι βαθμών.

Σε ό,τι αφορά τώρα το αν αυτά τα λεφτά θα φτάσουν ποτέ στα χέρια των «πρασίνων», μάλλον δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες πως αυτό θα συμβεί σύντομα. Και αυτό διότι η ομάδα που πλέον αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος έχει… βαρέσει κανόνι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Marca, η απόφαση της FIFA θα τελεσιδικήσει, ενώ θα χρειαστεί να υπάρξει ρύθμιση και αυτού –μεταξύ άλλων- του χρέους της ομάδας προς τρίτους.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστροφή από Λονδίνο και στα… καπάκια Ρέντη!

Η αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε θριαμβεύτρια από το Λονδίνο και ο Ρομπέρτο δεν βλέπει την ώρα για να ξαναπιάσει δουλειά.

Επιστροφή από Λονδίνο και στα… καπάκια Ρέντη
Οι μεγάλες ομάδες ξεκινάνε από έναν μεγάλο τερματοφύλακα, κάτι που πιστοποίησε για μια ακόμη φορά χθες ο Ρομπέρτο στο «Έμιρεϊτς».
Και παρόλο που μόλις επέστρεψε από το Λονδίνο η αποστολή του Ολυμπιακού, ο Ισπανός τερματοφύλακας δε βλέπει την ώρα να πιάσει ξανά δουλειά.

Έστω και το καθιερωμένο χαλάρωμα έπειτα από μια αναμέτρηση. «Φτάσαμε στην Αθήνα και πάμε κατευθείαν για προπόνηση... Χωρίς διακοπή!», το τιτίβισμά του.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Υποδοχή ηρώων στον Ολυμπιακό!!

Δεκάδες οπαδοί του Ολυμπιακού υποδέχτηκαν την αποστολή της ομάδας στην επιστροφή της από το Λονδίνο με το σπουδαίο «διπλό» επί της Άρσεναλ. Καπνογόνα, συνθήματα και απαίτηση για νίκη και στην Τούμπα.

Υποδοχή ηρώων στον Ολυμπιακό

Δεκάδες φίλοι της ομάδας περίμεναν καρτερικά στο «Ελ. Βενιζέλος» τους… πορθητές του Emirates, που προσγειώθηκαν λίγο μετά τις 18:00, με περίπου μια ώρα καθυστέρηση.

Οι συγκεντρωμένοι οπαδοί αποθέωσαν τους «ερυθρόλευκους», φώναζαν ρυθμικά ονόματα των παικτών, αλλά και του Μάρκο Σίλβα, ενώ άναψαν και αρκετά καπνογόνα δημιουργώντας ατμόσφαιρα… «Καραϊσκάκη».

Κάποιοι, δε, φρόντισαν να στείλουν σύνθημα και για την επόμενη μέρα, καθώς ζήτησαν με συνθήματα νίκη στην Τούμπα την Κυριακή απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειχναν να απολαμβάνουν τις στιγμές, ειδικά οι νέοι που δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιες εκδηλώσεις λατρείας. Το πούλμαν παρέλαβε την ομάδα και αμέσως οι Πειραιώτες μετέβησαν στου Ρέντη για την απαραίτητη αποκατάσταση, ενώ από την Πέμπτη θα αρχίσει ουσιαστικά η προετοιμασία για τον αγώνα της έκτης αγωνιστικής.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστρέφει στη Μίλαν ο Μπόατενγκ!!

Έτοιμος να επιστρέψει στη Μίλαν είναι ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ. Από την Πέμπτη θα αρχίσει προπονήσεις με τους «ροσονέρι», με στόχο να υπογράψει και να μπει στην ομάδα τον Ιανουάριο.

Επιστρέφει στη Μίλαν ο Μπόατενγκ!
Στη Μίλαν φαίνεται πως θα βρει «καταφύγιο» ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ. Ο Γκανέζος μέσος τέθηκε στο περιθώριο στη Σάλκε για πειθαρχικούς λόγους, αλλά του δόθηκε άδεια να αρχίσει από την Πέμπτη προπονήσεις με τους «ροσονέρι», προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης κι εφόσον τελικά υπογράψει να ενισχύσει την ομάδα από τον Ιανουάριο.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο αθλητικός διευθυντής της Σάλκε, Χορστ Χελντ. Ο 28χρονος άσος είχε παίξει στη Μίλαν από το 2010 μέχρι το 2013 μετρώντας συνολικά 17 γκολ σε 100 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το καρέ που ανησυχεί τον προπονητή της Σάλκε εν όψει Αστέρα!!

Έχει τους λόγους του να είναι σε εγρήγορση ο Αντρέ Μπράιτενραϊτερ για τον αγώνα της Σάλκε με τον Αστέρα Τρίπολης. «Θα παρατάξω την καλύτερη ενδεκάδα», τόνισε ο Γερμανός τεχνικός.

Το καρέ που ανησυχεί τον προπονητή της Σάλκε εν όψει Αστέρα
Μία ημέρα μετά τον αγώνα με τον Αστέρα, κλείνει τα 42 του χρόνια. Ανήμερα, λοιπόν, θέλει να γιορτάσει για δώρο την έκτη σερί νίκη της Σάλκε. Ο Αστέρας, όμως, είναι εδώ για να του το χαλάσει και ο ίδιος φαίνεται να το ξέρει.

Για αυτό και ο προπονητής τη Σάλκε, Αντρέ Μπράιτενραϊτερ είπε στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα της Πέμπτης για το Europa League: «Πατάμε και τα δύο πόδια στο έδαφος». Για αυτό και θυμήθηκε τι έπαθε ένας δικός του πλέον ποδοσφαιριστής πέρυσι από τον Αστέρα, εννοώντας τον Γκάις που αγωνιζόταν στην Μάιντς. Για αυτό και διάλεξε τους καλύτερους του αντιπάλου: «Γιάννου, Ιγκλέσιας, Γκοϊάν, Σανκαρέ». Και πολύ περισσότερο για αυτό: «Θα παρατάξω την καλύτερη 11άδα που έχω».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

Για τις πέντε σερί νίκες: «Φερόμαστε κανονικά, Είμαστε χαρούμενοι αλλά προσπαθούμε να έχουμε και τα δύο πόδια στο έδαφος».

Για τον Αστέρα: «Κάθε αντίπαλο τον αναλύουμε και σε τακτική και σε βίντεο. Θα είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι, ο Αστέρας είναι μία καλή και επικίνδυνη ομάδα κυρίως στην κόντρα επίθεση. Έχασε το τελευταίο παιχνίδι με 2-1 στο οποίο έπαιξε με 4-4-2 και 4-3-3. Δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι για εμάς, όπως περιμένουν πολλοί, πως θα μπούμε και θα βάλουμε πολλά γκολ. Ο Αστέρας έχει επικίνδυνους παίκτες, εμείς θέλουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να πάρουμε τη νίκη».

Για τον Γκάις που πέρυσι αποκλείστηκε από τον Αστέρα με την Μάιντς: «Έκανα μία μικρή κουβέντα μαζί του. Μου μίλησε όταν είχε γίνει η κλήρωση. Ο Αστέρας έχει καλούς παίκτες, όπως ο Γιάννου που έχει βάλει τέσσερα γκολ, τον Ιγκλέσιας που είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά και στην άμυνα με Σανκαρέ και Γκοϊάν. Ίσως μας εκπλήξει στα πρώτα 15 λεπτά προσπαθώντας να πιέσει, αν και γενικά πιστεύω πως θα παίξει αμυντικά».
Για τα φαβορί του ομίλου: «Ίσως είμαστε εμείς το φαβορί αλλά αυτό δεν
σημαίνει πως έχουμε περάσει. Έχουμε τρεις καλούς αντιπάλους. Είναι ένας ισορροπημένος όμιλος. Εμείς θέλουμε την πρώτη θέση, η δεύτερη είναι ανοιχτή».

Για το σχήμα που θα παρατάξει: «Έχω εναλλακτικές λύσεις. Δεν
υπάρχει πρώτη και δεύτερη ομάδα, πάντως θα παίξει την Πέμπτη η καλή μου ενδεκάδα».

Για έναν Ολλανδό που τρύπωσε στην προπόνηση της Σάλκε: «Έγινε στα τέλη Αυγούστου, προκάλεσε την έκπληξή μας, ήταν μία πλάκα και είχαμε δύο επιλογές. Η να τον διώξουμε ή να δεχτούμε το αστείο. Εμείς κάναμε το δεύτερο. Τον συστήσαμε ως παίκτη και προπονήθηκε για λίγο μαζί μας».

Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας, Σάσα Ρίτχερ δήλωσε: «Έχουμε πολύ καλό κλίμα στην ομάδα, έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό σερί και ελπίζουμε να πετύχουμε νίκη και με τον Αστέρα. Το συστατικό της επιτυχία είναι πως έχουμε πολλούς νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές». *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο… περίπατος της ΑΕΚ με την Εφές!! (video)

Η ΑΕΚ ήταν σαρωτική απέναντι στην Αναντολού Εφές και το επίσημο κανάλι της «Ένωσης» συγκέντρωσε τις καλύτερες φάσεις από τη γιορτή στο ΟΑΚΑ.

Ο… περίπατος της ΑΕΚ με την Εφές (video)
Απ’ όλα είχε το φιλικό της ΑΕΚ με την Αναντολού Εφές. Η γιορτή στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε με τις βραβεύσεις των Ντράγκαν Σάκοτα και Ντούσαν Ίβκοβιτς, ενώ στη συνέχεια η «Ένωση» μετέτρεψε σε… πάρτι εντός παρκέ το ματς με την τουρκική ομάδα.

Δείτε το βίντεο της ΚΑΕ:
 
 


*Πηγή: sport-fm.gr*

Πλήρωσε πρόστιμο με… ψιλά, αλλά τελικά δεν τον έδιωξαν!!

Η Σουίντον αποδέχθηκε την «συγγνώμη» του Λόρενς Βιγκουρού (είχε πληρώσει πρόστιμο με… ψιλά!) και τελικά δεν ακυρώθηκε ο δανεισμός του από τη Λίβερπουλ.

Πλήρωσε πρόστιμο με… ψιλά, αλλά τελικά δεν τον έδιωξαν

Όταν έφτασε η ώρα να πληρώσει το πρόστιμο το έκανε φέρνοντας σακούλες γεμάτες με ψιλά (πένες) προκαλώντας την οργή της διοίκησης, η οποία ήταν έτοιμη να «ακυρώσει» τον δανεισμό του από τη Λίβερπουλ. Έπειτα από την απολογία του όμως αποφασίστηκε τελικά να παραμείνει. Εννοείται πως αυτή τη φορά πλήρωσε με χαρτονομίσματα...
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Η ΕΠΟ φανέρωσε τις προθέσεις της»

Οργή στον Παναθηναϊκό για τις κινήσεις της ΚΕΔ. Οι «πράσινοι» κατακεραυνώνουν τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, Νταμπώση, αλλά και τους Σωμαρακάκη-Γιάχο, με τους οποίους έχουν προηγούμενα.

«Η ΕΠΟ φανέρωσε τις προθέσεις της»
Έξαλλοι είναι στον Παναθηναϊκό για τις τελευταίες κινήσεις της ΚΕΔ κάνοντας λόγο με ανεπίσημη θέση τους για φανέρωση των πραγματικών προθέσεων της ΕΠΟ. Οι «πράσινοι» εξαπολύουν βολές κατά του αναπληρωτή αντιπροέδρου Δημήτρη Νταμπώση με τον οποίο έχουν προηγούμενα από ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο το 2011, ενώ βάλουν κατά του Φραγκίσκου Σωμαρακάκη, ο οποίος όρισε τον ρέφερι Βοσκάκη, που θεωρείται υπεύθυνος για την αποπομπή Τσαχειλίδη, όπως και κατά του Γιάχου που ορίστηκε στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού.

Αναλυτικά, η θέση του Παναθηναϊκού αναφέρει: «Μέσω της επιλογής του Δημήτρη Νταμπώση στη θέση του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, η ΕΠΟ φανέρωσε τις προθέσεις της. Ο βίος και η πολιτεία του Νταμπώση στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι γνωστή. Αρκεί να θυμίσουμε ότι ήταν ο παρατηρητής διαιτησίας στην κλοπή που συντελέστηκε εις βάρος του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο το Φεβρουάριο του 2011 αλλά και στην αναμέτρηση των δύο ομάδων την περσινή σεζόν. Ο βαθμός του Νταμπώση σε Καλόπουλο και Καλογερόπουλο δεν παρέπεμψε κανέναν εκ των δύο…

Η νέα σύνθεση της ΚΕΔ φανέρωσε άμεσα τις προθέσεις της. Ο Σωμαρακάκης που ορίζει τους διαιτητές, τοποθέτησε τον Βοσκάκη στον αγώνα της ομάδας μας στην Ξάνθη. Ποιος είναι ο Βοσκάκης και τι έχει κάνει στο… πλούσιο παρελθόν του είναι γνωστό σε όσους βλέπουν πέραν από το δάχτυλό τους. Είναι καταγεγραμμένο βέβαια στα ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών και αποτελεί κοινό μυστικό στις τάξεις της ελληνικής διαιτησίας ότι ο Βοσκάκης αποτέλεσε την πέτρα του σκανδάλου στην αποπομπή Τσαχειλίδη. Σύμφωνα με αυτά είχε ζητηθεί από τον Τσαχειλίδη -μέσω των γνωστών παράκεντρων εξουσίας- να ορίσει τον Βοσκάκη στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο κάτι που τελικώς δεν έπραξε ο Τσαχειλίδης με αποτέλεσμα να εξωθηθεί σε παραίτηση.

Το «γλυκό έδεσε» με τον ορισμό Γιάχου στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Του διαιτητή δηλαδή που πρωταγωνίστησε στον τελικό Κυπέλλου του 2013 με τις αποφάσεις που καθόρισαν το νικητή του αγώνα Αστέρας Τρίπολης- Ολυμπιακός.

Όσο για τον έτερο «φρέσκο» της παρέας της ΚΕΔ, Νταμπώση όρισε παρατηρητή του αγώνα μας στην Ξάνθη τον γνωστό και μη εξαιρετέο Καρατζά του συνδέσμου Ευβοίας όπου προΐσταται το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ και κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Παπακωνσταντίνου
».

«Εύχομαι ο Τζον Σνόου να έχει πεθάνει»

Ποιος είδε τον Βίκτορ Ανιτσέμπε και δεν τον φοβήθηκε! Ο επιθετικός της Γουέστ Μπρομ έβαλε κατά συγκεκριμένων ηθοποιών της σειράς «Game of Thrones» και δεν δίστασε να τους κράξει μέσω Twitter.

«Εύχομαι ο Τζον Σνόου να έχει πεθάνει»

Αυτό ακριβώς συνέβη και στον Βίκτορ Ανιτσέμπε που αγωνίζεται στη Γουέστ Μπρομ και ως μεγάλος fan της σειράς που σαρώνει σε όλο τον κόσμο, του «Game Of Thrones», ζήτησε να βγει μια φωτογραφία μαζί με δύο εκ των πρωταγωνιστών.

Πρόκειται για τους Κιτ Χάρινγκτον (γνωστός στη σειρά ως Τζον Σνόου) και τη Ρόουζ Λέσλι (ήταν η Ίγκριτ που όμως… αποχαιρέτησε στη διάρκεια του τέταρτου κύκλου), οι οποίοι όμως αρνήθηκαν στον Ανιτσέμπε να φωτογραφηθούν.

«Συναντήθηκα τυχαία με τον Κιτ Χάρινγκτον και τη Ρόουζ Λέσλι στο ξενοδοχείου μου και επειδή είμαι μεγάλος fan του Game Of Thrones, ζήτησα από αυτούς ευγενικά για μία φωτογραφία.

Είναι ντροπή τους που αρνήθηκαν και φέρθηκαν με τον τρόπο που το έκαναν. Εγώ ποτέ δεν θα αρνιόμουν μια φωτογραφία με κάποιον, γιατί χωρίς τους οπαδούς είμαστε ένα τίποτα.

Πλέον, ελπίζω ο Τζον Σνόου να είναι πραγματικά νεκρός στο Game Of Thrones», ανέφερε μέσω twitter ο έξαλλος, Βίκτορ Ανιτσέμπε.










*Πηγή: sport-fm.gr*

Έδωσε δανεικό στην Καρσίγιακα η Φενέρ!!

Στην Πινάρ Καρσίγιακα ως δανεικός από τη Φενερμπαχτσέ θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν ο Κενάν Σιπάχι.

Έδωσε δανεικό στην Καρσίγιακα η Φενέρ
Τέλος στο σίριαλ Κενάν Σιπάχι στην Τουρκία, καθώς η Φενερμπαχτσέ τον παραχώρησε δανεικό στην Πινάρ Καρσίγιακα για την προσεχή σεζόν.

Μετά και την απόκτηση των Κώστα Σλούκα, Μπόμπι Ντίξον (πλέον Μοχάμεντ Άλι), αλλά και την επιστροφή του Ρίκι Χίκμαν από τον τραυματισμό του, δεν υπήρχε χώρος στα γκαρντ για τον 20χρονο και έτσι η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον έδωσε στην αντίπαλο του Παναθηναϊκού στη φετινή Ευρωλίγκα.

Τη σεζόν που πέρασε, ο Σιπάχι αγωνίστηκε σε 22 παιχνίδια με τη Φενέρ, έχοντας κατά μέσο όρο 3,1 πόντους, 1,3 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στριμώχτηκε η παρουσιάστρια-σύντροφος του Ρούντι Γκαρσία!!

Η Φραντσέσκα Μπριέντσα βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Γιατί ενώ είναι παρουσιάστρια της Roma TV και διατηρεί σχέση με τον προπονητή, Ρούντι Γκαρσία, έπρεπε να σχολιάσει τις κριτικές για το σύντροφό της.

Στριμώχτηκε η παρουσιάστρια-σύντροφος του Ρούντι Γκαρσία
Η Ρόμα γνώρισε απρόσμενη ήττα με 3-2 από την ΜΠΑΤΕ στη Λευκορωσία και ο Ρούντι Γκαρσία δέχεται σκληρή κριτική.

Η σύντροφός του, τυχαίνει να είναι παρουσιάστρια στη Roma TV και χθες βράδυ βρέθηκε σε δύσκολη θέση, όταν κλήθηκε στη διάρκεια εκπομπής να θέσει επί τάπητος το μέλλον του προπονητή.

Εκείνη, πάντως, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ απέφυγε να πάρει σαφή θέση, αλλά κράτησε αποστάσεις, χωρίς να εκτεθεί επαγγελματικά ή… συναισθηματικά.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η Super League τιμά τη μνήμη του Βασίλη Κοντοβαζαινίτη!!

Την απόφαση να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλες τις αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής έλαβε η Super League, ώστε να τιμηθεί η μνήμη του Βασίλειου Κοντοβαζαινίτη.

Η Super League τιμά τη μνήμη του Βασίλη Κοντοβαζαινίτη

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League:

«Ανακοινώνεται ότι σε όλους τους αγώνες της 6ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αείμνηστου Βασίλειου Κοντοβαζαινίτη, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, Αντιπροέδρου της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ και τ. προέδρου της ΕΠΑΕ (Διοργανώτριας Αρχής του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου)».

Κένταλ: «Είναι μαγικό πόσο γενναιόδωροι είναι οι Έλληνες»!


Ευγνώμων αισθάνεται ο Λέβον Κένταλ για τη ψυχολογική, αλλά και οικονομική στήριξη που έχει λάβει μέχρι τώρα από τους Έλληνες, για τη «μάχη ζωής» που δίνει ο 14 μηνών γιος του.

Κένταλ: «Είναι μαγικό πόσο γενναιόδωροι είναι οι Έλληνες»
Συγκινημένος εμφανίστηκε ο Λέβον Κένταλ σε επικοινωνία που είχε με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, για τη βοήθεια που έχει πάρει από τους Έλληνες για τη «μάχη ζωής» που δίνει ο 14 μηνών γιος του, ο οποίος διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο.

Ο Καναδός πρώην σέντερ των Πανιωνίου και Αμαρουσίου, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον ΠΣΑΚ για τη στήριξημ στη συνέχεια έδωσε στοιχεία του λογαριασμού του, για όποιον θέλει να συνεισφέρει.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

ALPHA BANK

Last name/Company name: ΚΕΝDΑLL
First name: LΕVΟΝ-ΜΑΧWΕLL SΙΜΟΝ
Account number: 146002101262329
IBAN Acc. number: GR22 0140 1460 1460 0210 1262 329
Currency: EUR
Product Description: Alpha Savings
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κλοπή πανό στο γήπεδο της Σάλκε πριν τον… Αστέρα!!

Άγνωστοι διέρρηξαν το γήπεδο της Σάλκε και έκλεψαν οκτώ πανό οπαδών που ήταν τοποθετημένα στις κερκίδες. Αναστάτωση παραμονή του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Κλοπή πανό στο γήπεδο της Σάλκε πριν τον… Αστέρα
Αναστάτωση έχει προκληθεί στις τάξεις της Σάλκε παραμονή του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης για το Europa League. Άγνωστοι διέρρηξαν το γήπεδο της ομάδας κι αφαίρεσαν από τις κερκίδες τα μεγάλα πανό οκτώ συνδέσμων φιλάθλων των «βασιλικών μπλε». Τα κίνητρα των δραστών παραμένουν άγνωστα, αφού δεν έχουν προκύψει άλλες… δολιοφθορές.

Οι άνθρωποι της Σάλκε συνεργάζονται με την αστυνομία κι ελπίζουν να αναγνωρίσουν και να ταυτοποιήσουν τους δράστες με τη βοήθεια των καμερών από το κλειστό κύκλωμα του γηπέδου. *Πηγή: sport-fm.gr*