Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Αναπληρωτής πρόεδρος στην ΚΕΔ ο Νταμπώσης!!

«Επιβράβευσαν» τον παρατηρητή του Καλόπουλου στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Αναπληρωτής πρόεδρος στην ΚΕΔ ο Νταμπώσης
Του Σάββα Λιβάνιου

Το ΔΣ της ΕΠΟ, όπως ανακοινώθηκε, «ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για την τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Νταμπώση (ΕΠΣ Πιερίας) στη θέση του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ».

Ποιος είναι ο εν λόγω κύριος; Ως διαιτητής σφύριξε για τρεις σεζόν στην Α’ εθνική (από το 2003 έως το 2006) και το πιο σημαντικό παιχνίδι απ’ αυτά ήταν το ντέρμπι μεταξύ του Άρη με τον ΠΑΟΚ. Μιλάμε δηλαδή για έναν διαιτητή δεύτερης διαλογής, ο οποίος είχε γίνει γνωστός στο... πανελλήνιο από τη διαιτησία του σε παιχνίδι Β’ Εθνικής μεταξύ του Εργοτέλη με τον Ηλυσιακό (διεξήχθη στις 29/01/2006). Το παιχνίδι ήταν αξιολογημένο και κρίθηκε με πέναλτι που δόθηκε στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων (2-1). Η πρωϊνή εφημερίδα του Ηρακλείου «Πατρίς» έγραψε στην ενότητα «ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ»:

«Ο Δημήτρης Νταμπώσης. Ο 41χρονος καθηγητής Φυσικής Αγωγής και διαιτητής από τον Σύνδεσμο Πιερίας ήταν αυτός που σημάδεψε με τις αποφάσεις του το παιχνίδι. Ο Ηλυσιακός διαμαρτύρεται (και έχει δίκιο) για τη φάση που έκρινε το παιχνίδι στο 99’ αλλά κι ο Εργοτέλης έχει τα δικά του παράπονα για τη φάση του 34’ με τον Κόβατς. Το ματς ήταν αξιολογημένο αλλά ο Νταμπώσης με την διαιτησία του έδειξε ότι είναι λίγος ακόμα για την Β’ Εθνική>. Ο προπονητής του Ηλυσιακού στο επίμαχο παιχνίδι Χουάν Ραμόν Ρότσα είχε δηλώσει για τον ρέφερι από την Πιερία: <Σήμερα ήταν μια μαύρη μέρα για το ποδόσφαιρο. Ο διαιτητής γελοιοποίησε το ποδόσφαιρο, τη διαιτησία και τον εαυτό του».

Κι αυτόν τον διαιτητή οι Γκιρτζίκης, Καραμελίδης αποφάσισαν να τον κάνουν αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ αντικαθιστώντας τον Γιάννη Τσαχειλίδη. Με μία διαφορά: Δεν θα είναι υπεύθυνος για τους ορισμούς των διαιτητών της Σούπερ Λίγκας. Θα ορίζει μόνο τους παρατηρητές διαιτησίας. Για τους ορισμούς των διαιτητών ανεπίσημα λέγεται πως θα τους κάνει ο Φραγκίσκος Σωμαρακάκης.

Παρατηρητής του Καλόπουλου

Ο Δημήτρης Νταμπώσης τα τελευταία χρόνια είναι παρατηρητής διαιτησίας. Τον Φεβρουάριο του 2011 ορίστηκε παρατηρητής διαιτησίας στο πολυσυζητημένο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, το αποτέλεσμα του οποίου αλλοιώθηκε, κατά κοινή παραδοχή, υπέρ των <ερυθρόλευκων> από τον διαιτητή Καλόπουλο. Παρόλα αυτά ο Νταμπώσης δεν τον παρέπεμψε και λίγα χρόνια αργότερα ορίστηκε στην ΚΕΔ. Τα σχόλια δικά σας...

Αναλυτικά τα 34 παιχνίδια του Νταμπώση στην Α’ εθνική

2003-‘04

Αρης - ΠΑΟΚ 1-1
Σκόντα Ξάνθη - ΑΕΚ 1-2
Προοδευτική - ΑΕΚ 2-4
Αιγάλεω - Προοδευτική 3-0
Προοδευτική - ΠΑΟΚ 1-3
Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-0
Πανηλειακός - Ηρακλής 1-2
Ηρακλής - Ακράτητος 2-1
Kαλλιθέα - Πανηλειακός 2-2
ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 0-3

2004-‘05

ΠΑΟΚ - Αιγάλεω 2-4
Απόλλων Καλαμαριάς - ΠΑΟΚ 2-1
Πανιώνιος - Αρης 1-1
Ολυμπιακός - Αιγάλεω 3-1
ΟΦΗ - Καλλιθέα 1-1
Ηρακλής - Εργοτέλης 2-0
Χαλκηδόνα - Αιγάλεω 1-1
Καλλιθέα - Κέρκυρα 1-2
Πανιώνιος - Σκόντα Ξάνθη 0-0
Ολυμπιακός - ΟΦΗ 3-0
Πανιώνιος - Απόλλων Καλαμαριάς 0-0
ΟΦΗ - Ηρακλής 2-1
ΟΦΗ - Αιγάλεω 0-1

2005-‘06

ΑΕΚ - Σκόντα Ξάνθη 0-0
Ολυμπιακός - Ατρόμητος Αθηνών 3-0
Ηρακλής - Αιγάλεω 4-2
Πανιώνιος - Ακράτητος 2-4
Αιγάλεω - Καλλιθέα 1-0
Σκόντα Ξάνθη - ΑΕΚ 0-0
Ατρόμητος Αθηνών - Παναθηναϊκός 1-0
Αιγάλεω - Ηρακλής 1-1
Ηρακλής - Ατρόμητος Αθηνών 2-0
Λεβαδειακός - Πανιώνιος 3-2
Σκόντα Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: