Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Γκαζιάρης Παναθηναϊκός!!

Παίζοντας στο… φουλ καθ’ όλη τη διάρκεια, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το tour του στην Κίνα, επικρατώντας εύκολα 85-63 των Τάιγκερς. Πλουραλισμός και καλές επιλογές στην επίθεση, διάθεση στην άμυνα.

Γκαζιάρης Παναθηναϊκός

Ο Ραντούλιτσα (15π.) αποδείχθηκε εκ νέου «ταύρος» κάτω απ' τη ρακέτα, σταθερά «δυνατοί» οι Πάβλοβιτς (13π.), Γιάνκοβιτς, οργανωτικός ο Καλάθης (8 ασίστ), ανεβασμένος ο Χαραλαμπόπουλος, αρκετή «δουλειά» απ' τον Κούζμιτς και μοίρασμα του χρόνου συμμετοχής απ' τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, που δεν είχε στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Γκιστ και τον τραυματία Παππά.

Το ματς

Με τον Ραντούλιτσα να κάνει «πάρτι» κάτω απ’ τη ρακέτα, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 7-6, με όλους τους πράσινους πόντους δικούς του. Οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς συνέχισαν με «όπλο» την υπεροπλία τους κοντά στο καλάθι και η διαφορά ανέβηκε στους 5 με Φώτση-Πάβλοβιτς (15-9). Οι Τάιγκερς πλησίασαν προς στιγμήν (15-13), ωστόσο τα συνεχόμενα καλάθια από Καλάθη και Γιάνκοβιτς έφεραν το τριφύλλι σε σαφή θέση οδηγού, τρέχοντας σερί 7-0 για το 22-13 στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Οι Κινέζοι μπήκαν δυνατά στο πρώτο δίλεπτο της επόμενης περιόδου και μείωσαν εκ νέου στους τέσσερις (20-24), ωστόσο κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε κι άφησε… σκόνη. Με πλουραλισμό στην επίθεση, οι Κυπελλούχοι Ελλάδας άρχισαν να τρέχουν στο γήπεδο και να ανεβάζουν για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (30-20). Ο Φελντέιν ζεστάθηκε για τα καλά κι άρχισε να φορτώνει πόντους το αντίπαλο καλάθι, με το τρίποντο του –και σήμερα κομβικού- Πάβλοβιτς να διαμορφώνει το 41-27 κι ενώ οι πράσινοι είχαν «σφραγίσει» την άμυνά τους. Ο εξαιρετικός Γιάνκοβιτς ανέλαβε δράση στο φινάλε του πρώτου μέρους και δικά του καλάθια «εκτόξευσαν» τη διαφορά στο 48-30.

Οι πράσινοι είχαν βάλει το νερό στ’ αυλάκι ως προς τη νίκη, ωστόσο δεν άφηναν το πόδι απ’ το γκάζι. Εκτελώντας γρήγορα τις επιθέσεις τους και με τον Πάβλοβιτς να ‘ναι on fire, η ελληνική ομάδα έφτασε και στο +21 (58-37), βγάζοντας αρκετές αρετές και «αυτοματισμούς» στην μία άκρη του παρκέ. Η άμυνα του Παναθηναϊκού παρέμενε σε «καλά» επίπεδα, στην επίθεση έβρισκε τον τρόπο να ευστοχεί, είτε από κοντά, είτε από μέση απόσταση, είτε από μακρινή και με Φελντέιν, Διαμαντίδη ήρθε φυσιολογικά το 67-43 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Ο Κούζμιτς πέρασε στον παρκέ –όπως και ο νεαρός Καλαϊτζάκης- και «ταϊζόμενος» εξαιρετικά διαμόρφωσε το 72-49. Χαραλαμπόπουλος (ανέβηκε στο... φινάλε του ματς) και Πάβλοβιτς το πήραν… προσωπικά και πετυχαίνοντας συνεχόμενους πόντους, με όπλο και την καλή άμυνα, έφεραν την ομάδα τους στο 82-54, προτού ο Καλάθης με τρίποντο «γράψει» το 85-58. Τυπική διαδικασία το τελευταίο τρίλεπτο, με την ομάδα του Τζόρτζεβις που ΄χε βάλει τους μικρούς μέσα, να δέχεται ένα μίνι σερί 5-0 για το τελικό 85-63.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 30-48, 43-67, 63-85

Παναθηναϊκός: Χαραλαμπόπουλος 11, Πάβλοβιτς 13(1), Φώτσης 9, Διαμαντίδης 2, Γιάνκοβιτς 10(1), Παπαγιάννης 2, Ραντούλιτσα 15, Κούζμιτς 6, Φελντέιν 10, Καλάθης 7 (1 τρ., 8ασ.), Λούντζης, Καλαϊτζάκης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: