Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πώς είναι να παίζεις στην Τούμπα»

Στο Metropolis 95.5 και τη Σοφία Αλατζά μίλησε ο αμυντικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο διεθνής στόπερ αναφέρθηκε στο αυριανό μεγάλο ματς με τον ΠΑΟΚ, σχολίασε την ατμόσφαιρα της Τούμπας καθώς, επίσης, και την κατάσταση στην εθνική ομάδα.
Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη ζωή στη Γερμανία: «Είμαι πέντε χρόνια στο εξωτερικό και η ζωή εδώ, πλέον, είναι η συνηθισμένη. Σίγουρα για έναν Έλληνα που έρχεται εδώ στην αρχή είναι δύσκολα. Μου λείπει η Ελλάδα σίγουρα, όμως, το επάγγελμά μου είναι εδώ.

Για το αν παρακολουθεί το ελληνικό πρωτάθλημα: «Το παρακολουθώ όσο μπορώ, γιατί κι εμείς αγωνιζόμαστε σχεδόν τις ίδιες ώρες».

Για την αντιμετώπιση που έχει ως Έλληνας από τους Γερμανούς: «Δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Προσωπικά δεν υπάρχει θέμα. Γνωρίζουν την κατάσταση στην Ελλάδα και ο απλός κόσμος γνωρίζει ότι δεν είναι θέμα Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης.

Για το πώς ένιωσε όταν έμαθε ότι θα παίξει κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Ένιωσα χαρούμενος γιατί μετά από πολλά χρόνια ήρθε η στιγμή να αγωνιστώ αντίπαλος με μία ελληνική ομάδα. Ήξερα, όπως και αρκετοί συμπαίκτες μου, για την έδρα του ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη. Όλοι μου είπαν ότι θα είναι ένα δύσκολο αλλά και ωραίο παιχνίδι».

Για το τι τους είπε για τον ΠΑΟΚ: «Είπα στους συμπαίκτες μου ότι ο ΠΑΟΚ έχει καλή ομάδα και καυτή έδρα. Αγωνίστηκα στην Τούμπα και στο παρελθόν με την φανέλα της ΑΕΚ και γνωρίζω πως είναι να παίζεις εκεί. Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι. Βέβαια και εμείς έχουμε καλή ομάδα. Θα πρέπει, όμως, να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Και η ισοπαλία θα είναι θετικό αποτέλεσμα για εμάς, αλλά λόγω νοοτροπίας κοιτάμε να κερδίσουμε όλα τα ματς».

Για το πώς βλέπει τον ΠΑΟΚ: «Φέτος δεν είδα πάρα πολλά παιχνίδια, επειδή οι ώρες των αγώνων συμπίπτουν. Από το λίγο που παρακολούθησα και από την ανάλυση που κάναμε, σίγουρα ο ΠΑΟΚ είναι ένα δυνατό σύνολο. Τα τελευταία χρόνια ο κ. Σαββίδης έχει βοηθήσει πολύ τον ΠΑΟΚ. Εχει πληρώσει τα χρέη και έφτιαξε μία ομάδα που είναι ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα. Πέρσι ήταν ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να πάρει τον τίτλο. Δεν τα κατάφερε, τελικά, αλλά αυτό που μου μένει σαν εικόνα είναι ότι έχει κάνει βήματα προόδου».

Για τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ: «Είναι μεγάλος παίκτης, αλλά δεν πρέπει να εστιάζουμε σε έναν ποδοσφαιριστή. Όπως και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προσέξει όλους τους δικούς μας παίκτες».

Για την Τούμπα: «Την Τούμπα την περιμένω μια πολύ καυτή έδρα, ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Γνωρίζω το πόσο δύσκολο είναι να παίζεις εκεί, αλλά και εμείς έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και παίζοντας κάθε δεύτερη εβδομάδα στο δικό μας γήπεδο, όλοι βλέπουν πόσο καλή έδρα έχουμε κι εμείς».

Για τις σχέσεις του με παίκτες του ΠΑΟΚ: «Προσωπικά γνωρίζω τα παιδιά που είμαστε μαζί και στην Εθνική ομάδα και έχω πολύ καλές σχέσεις μαζί τους».

Για την Εθνική: «Περιμένουμε τώρα να δούμε τι θα γίνει στο θέμα προπονητή, σίγουρα, όμως, τα πράγματα δεν πάνε καλά. Το ξέρουμε ότι υπάρχουν προβλήματα έχουμε κι εμείς οι παίκτες ευθύνη γι’ αυτό. Πρέπει να βελτιώσουμε όσο το δυνατό περισσότερο την κατάσταση. Να μας γίνει μάθημα και να μην επαναληφθεί τέτοια εικόνα. Πρέπει να βρούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τον παλιό μας εαυτό».

Για το αν σκέφτεται να επιστρέψει στην Ελλάδα: «Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι να επιστρέψω. Κάποτε ούτε καν ονειρευόμουν να ζήσω αυτά που ζω. Στο κομμάτι του ποδοσφαίρου συμπεριφέρονται πολύ διαφορετικά απ' ότι στην Ελλάδα και είναι πολλά χρόνια μπροστά σε θέματα οργάνωσης».
 *Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: