Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Φυσικά και θα ευνοούσε τον Ολυμπιακό η τύχη!!

Ο Νικόλας Ακτύπης γράφει στο sport-fm.gr γιατί ο Ολυμπιακός άξιζε να πάρει από την τύχη αυτά τα... ελάχιστα που της επέτρεψε να καθορίσει στο παιχνίδι με την Άρσεναλ.

Φυσικά και θα ευνοούσε τον Ολυμπιακό η τύχη
Φυσικά και έπαιξε ρόλο ο παράγοντας τύχη στο διπλό του Ολυμπιακού μέσα στο "Emirates". Η τύχη. Όχι το "φάρδος" ούτε κάποια απύθμενη ρέντα των "ερυθρολεύκων" σε βαθμό τέτοιον που να αξίζει σχολιασμό.

Αυτήν τη φορά, η τύχη δεν ευνόησε τον δυνατό. Την Άρσεναλ. Αντίθετα την τιμώρησε για την αλαζονεία της, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τον προπονητή της και τις επιλογές του που μαρτύρησαν την υπεροπτική "ανάγνωση" του αντιπάλου και των δυνατοτήτων του.

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Οι οπαδοί της Άρσεναλ ζητούν (άλλη μια φορά) την απομάκρυνσή του από των πάγκο των "κανονιέρηδων" και πολύ καλά κάνουν. Αντίθετα, εκείνοι του Ολυμπιακού οφείλουν να αποδώσουν ένα τεράστιο μέρος της χαράς που τους προσέφερε η ομάδα τους στον Μάρκο Σίλβα.

Ο Πορτογάλος προπονητής κατάφερε να αποδείξει στο χορτάρι πόσο κόπιασε γι' αυτό το ματς. Πόσο καλά είχε μελετήσει τον αντίπαλο, πώς είχε διαβάσει τις αδυναμίες του, τις δικές του προσαρμογές στην ενδεκάδα. Προσπάθησε να υπολογίσει τα πάντα και να αφήσει όσο το δυνατόν λιγότερα στην τύχη.

Σύμφωνοι, ο Ολυμπιακός είχε τέσσερα σουτ στην εστία κι έκανε τρία γκολ. Αυτό, όμως, δεν μοιάζει με τίποτα παραπάνω από απόδοση δικαιοσύνης σ' εκείνους που πάλεψαν πραγματικά για να πάρουν ό,τι καλύτερο από το ματς. Κι αυτοί ήταν οι "ερυθρόλευκοι". Και αυτοί που αγωνίστηκαν και όσοι προετοίμασαν την ομάδα.

Αντίθετα, σκανδαλώδη εύνοια θα συνιστούσε το να αποχωρήσουν νικητές από το Λονδίνο οι παίκτες του Βενγκέρ που είχαν την... απαίτηση να υποταχθεί αμαχητί ο αντίπαλος στην ιδέα και μόνο της ανωτερότητάς τους. Ο Ολυμπιακός τους τιμώρησε όπως τους άξιζε και -φυσικά- πήρε αυτό που άξιζε 100% σ' εκείνον.

Κι ένα υστερόγραφο... Δίκιο έχει εν μέρει ο Σάββας Θεοδωρίδης όταν λέει πως εκείνον τον ενδιαφέρει το πρωτάθλημα, επειδή εάν δεν κατακτήσεις τον τίτλο δεν παίζεις Ευρώπη. Αυτή, όμως, είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μίση είναι πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες προκλήσεις και συγκινήσεις από εκείνες εντός τειχών και η καταξίωση βρίσκεται εκεί έξω. Έρχεται με βραδιές όπως κόντρα στην Άρσεναλ, τη Γιουβέντους ή τη Γιουνάιτεντ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: