Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ενρίκε: «Καμία ανησυχία για τον Νεϊμάρ»

Τη στήριξή του στον Νεϊμάρ έδειξε ο Λουίς Ενρίκε, ο οποίος τόνισε ότι ο Βραζιλιάνος συνεισφέρει στη Μπαρτσελόνα, παρά το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα τον τελευταίο μήνα.

Ενρίκε: «Καμία ανησυχία για τον Νεϊμάρ»
Καμία ανησυχία δεν έχει ο Λουίς Ενρίκε για τη φόρμα του Νεϊμάρ.

Ο Βραζιλιάνος άσος έχει να σκοράρει από τις τον ημιτελικό του Κυπέλλου στις αρχές του προηγούμενου μήνα (4/3), όταν και πέτυχε δύο γκολ κόντρα στη Βιγιαρεάλ.

Αυτό, όμως, δεν προβληματίζει τον προπονητή των Καταλανών που, όπως δήλωσε, περιμένει τον 23χρονο να ξαναβρεί σύντομα την επαφή του με τα δίχτυα.

«Δεν ανησυχώ για τη φόρμα του Νεϊμάρ. Μιλάμε για ένα παίκτη υψηλού επιπέδου που, ακόμη και όταν δε σκοράρει, εξακολουθεί να δίνει πολλά στην ομάδα. Πάντως, δεν αμφιβάλλω ότι θα επιστρέψει στα καλύτερά του σύντομα και ότι θα αρχίσει πάλι να σκοράρει», ήταν τα λόγια του Ισπανού τεχνικού που, στη συνέχεια, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Αντρές Ινιέστα.

«Είμαστε ευχαριστημένοι από τις εμφανίσεις του Ινιέστα. Ο Αντρές συμβάλλει πολύ σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού μας. Είναι σκέτη ευχαρίστηση να τον βλέπεις να αγωνίζεται», είπε ο 44χρονος, που στο τέλος αναφέρθηκε στη μάχη που δίνει η ομάδα του στην Primera Division με τη Ρεάλ για τφην κατάκτηση του τίτλου, τονίζοντας ότι ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτα.

«Είμαστε σε καλύτερη θέση από τη Ρεάλ αυτή τη στιγμή, όμως αυτό δε σημαίνει ότι έχουμε κερδίσει τον τίτλο. Υπάρχουν ακόμη πολλά παιχνίδια. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, ώστε να παραμείνουμε πρώτοι στον πίνακα της βαθμολογίας», κατέληξε.

Η Μπαρτσελόνα είναι πρώτη στον πίνακα του ισπανικού πρωταθλήματος με 71 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους απ' ό,τι έχει η «βασίλισσα». *Πηγή: sport-fm.gr*

Χρόνια πολλά διαφθορά!!

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr με αφορμή τα τέσσερα κεράκια που θα κλείσει σε λίγους μήνες η υπόθεση «κοριόπολις»…

Χρόνια πολλά διαφθορά
Ήταν καλοκαίρι του 2011 όταν πέρασαν οι πρώτοι παράγοντες του ποδοσφαίρου από τον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ, έρχεται το καλοκαίρι του 2015 και ακόμα με την υπόθεση αυτή δεν έχουμε τελειώσει. Πρώτη, λοιπόν, απορία: πώς να παιχτεί ποδόσφαιρο υπό τη βαριά αυτή σκιά;

Ερώτηση που μπορεί να δώσει και απαντήσεις σε όσους ψάχνουν να βρουν του λόγους για τους οποίους αδειάζουν οι εξέδρες των ελληνικών γηπέδων, εντείνεται το μίσος μεταξύ των αντιπάλων – συνεταίρων στη Σούπερ Λίγκα, απαξιώνεται το προϊόν, γιγαντώνεται το υπαρκτό πρόβλημα της βίας και πρωταγωνιστεί κι εντός των γηπέδων.

Θα ξημέρωνε – μια που μιλάμε για βαριά σκιά – λοιπόν αν η δικαιοσύνη είχε αποφανθεί; Αντί απάντησης σε αυτό το υποθετικό ερώτημα μια διαπίστωση: ούτε εμείς μπορούμε να πατήσουμε το γκάζι στους αρμόδιους εισαγγελείς, ούτε ξέρουμε – παρά τις διαρροές και τα δημοσιεύματα – όλες τις λεπτομέρειες της πολύκροτης αυτής υπόθεσης. Άρα δεν μπορούμε να κρίνουμε και αν οι δικαστικές αρχές πάνε με κανονική ταχύτητα ή κάτι τους έχει αναγκάσει να κινούνται σε ρυθμούς slow motion…

Και στο πειθαρχικό κομμάτι υπάρχει η αίσθηση ότι κάτι παραπάνω μπορούσε να είχε γίνει. Βλέπετε, το ποδόσφαιρο βρήκε τότε τους αποδιοπομπαίους τράγους, τους τιμώρησε και έβαλε όποια άλλη υποχρέωση έρευνας στα «υπ’ όψιν». Εκεί μια κουβέντα παραπάνω μπορείς να την πεις. Για παράδειγμα δεν μοιάζει λογικό εμπλεκόμενοι σε μια τέτοια υπόθεση διαιτητές να είναι ενεργοί σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Όχι μόνο επειδή μπορεί στο μέλλον να αποδειχθούν ένοχοι αλλά κυρίως επειδή παίζουν στα ματς με ψυχολογία που επιβαρύνεται από την εμπλοκή του ονόματός τους στην υπόθεση αυτή και επειδή κρίνονται από τους οπαδούς (και όχι μόνο) και με το χαρακτηριστικό του εν δυνάμει κατηγορούμενου.

Το ποδόσφαιρο, λοιπόν, αυτό έπρεπε να το είχε κάνει: έπρεπε να είχε προστατεύσει όλους αυτούς τους διαιτητές από τη διαρκή έκθεσή τους σε παιχνίδια υψηλού ενδιαφέροντος. Το ποδόσφαιρο θα μπορούσε να είχε κάνει κι άλλα πολλά αλλά… Όταν ανοίγει τις πόρτες του ή όταν δεν μπορεί να κλείσει τις πόρτες του σε μπράβους καταλαβαίνεις ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως. Και λέω ποδόσφαιρο γενικά και αόριστα για να αποφύγω τις συγκεκριμένες αναφορές…

Άλλο πρόβλημα και αυτό: λογικό και επόμενο είναι ο ριγμένος της υπόθεσης (ή τέλος πάντων όποιος θεωρεί τον εαυτό του ριγμένο) να ζητεί αίμα. Να θέλει να διαβάζει και να ακούει ονόματα, να θέλει να ακούει και να διαβάζει επώνυμα κατηγορητήρια. Για τους δικούς του λόγους καθένας, άλλος με περισσότερα άλλος με λιγότερα επιχειρήματα αναζητεί την «κάθαρση» με λάθος τρόπο. Διότι είναι λογικό και για όσους οι θιγόμενοι θεωρούν θύτες ή – για να το πούμε αλλιώς – όσους κατηγορούνται στις υποθέσεις αυτές (κοριόπολις, εγκληματική οργάνωση) να προστατεύονται μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή τους. Και σε τελική ανάλυση: κανένας δεν μπήκε φυλακή επειδή το όνομά του περιφερόταν σε πρωτοσέλιδα πριν την ετυμηγορία της έδρας. Ίσα – ίσα που έχουν απαλλαχθεί στο παρελθόν αποδεδειγμένα ένοχοι λόγω κακοδικίας, επειδή, δηλαδή, δεν έγιναν σεβαστά τα δικαιώματά τους κατά τη διάρκεια της εξέτασης της υπόθεσης.

Είναι μια απλή παράθεση σκέψεων το κείμενο αυτό με αφορμή τις νέες εξελίξεις και τις νέες πληροφορίες και στις δύο αυτές υποθέσεις. Άλλη μια σκέψη θα παρατεθεί αντί επιλόγου: περίπου 180 είναι εμπλεκόμενοι στην πρώτη ενώ στους 25 έχει ανέλθει ο αριθμός όσων θα εξεταστούν για τη δεύτερη υπόθεση.

Από αυτούς πάνω από τους 100 θα προσέλθουν κατηγορούμενοι σε δίκη. Πώς, αλήθεια, να παίξεις μπάλα σε τόσο βαθύ σκοτάδι; *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο... μαξιλαροπόλεμος του κόστισε πανάκριβα!!

Ήταν το πιο λαμπρό αστέρι της Ιταλίας στο EURO του 1968, βοηθώντας την να γίνει πρωταθλήτρια Ευρώπης και ταυτόχρονα ο ίδιος έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του κόσμου! Ο Πιέτρο Αναστάζι.

Ο... μαξιλαροπόλεμος του κόστισε πανάκριβα!
Εκείνο το καλοκαίρι κάνοντας το δρομολόγιο από το Βαρέζε στο Τορίνο για τα μάτια της Γιουβέντους, ο 67χρονος σήμερα Πιέτρο Αναστάζι, κόστιζε όσο δέκα πολυκατοικίες στην πιο ακριβή συνοικία του Μιλάνου! Αν και σπουδαίος φορ ποτέ δεν έλαμψε ανάλογα με τις δυνατότητες του, ούτε έδωσε αυτά που όλοι ανέμεναν! Ειδικά στους "ατζούρι". Αιτία; Ένας χαζός μαξιλαροπόλεμος που του κόστισε πανάκριβα...

Γεννημένος στις 7 Απριλίου του 1948 στην Κατάνια, ο Αναστάζι ήταν ένας πανέξυπνος φορ με οσμή για το γκολ, που ήξερε να παίζει με πλάτη τον αντίπαλο δημιουργώντας έτσι ευκαιρίες για τους συμπαίκτες επιθετικούς! Αν και μερικές φορές αγωνιζόταν στα άκρα χάρη στο οτι άνοιγε χώρους.

Όσο έξυπνος ήταν όμως στο γήπεδο, άλλο τόσο η παιδική ανοησία και ξεγνοιασιά δεν είχαν φύγει από μέσα του. Το 1970, κι ενώ η "σκουάντρα ατζούρα" ετοιμαζόταν για το Μουντιάλ του Μεξικού, ένας χαζός μαξιλαροπόλεμος μεταξύ των διεθνών στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή της Ιταλίας έμελλε να αποβεί μοιραίος για την καριέρα του.

Ένας σοβαρότατος τραυματισμός στα γεννητικά του όργανα σε πρόσκρουση του στην άκρη του κρεβατιού, καθιστά αδύνατη την συμμετοχή του στην προεπιλογή του Βαλκαρέτζι. Η ομοσπονδία δεν φανέρωσε ποτέ τον πραγματικό λόγο του αποκλεισμού του, κι ο ίδιος δήλωσε άλλου τύπου τραυματισμό.

Η καριέρα του ξεκίνησε απ την άσημη Μασιμινιάνατο 1964 και το καλοκαίρι του 1966 μεταγράφηκε στη Βαρέζε, την οποία βοήθησε να ανέβει στην πρώτη κατηγορία, ενώ την επόμενη σεζόν, τρία γκολ του κόντρα στη Γιουβέντους σ ένα παιχνίδι που τελείωσε 5-0 υπέρ της Βαρέζε και τα 11 συνολικά τέρματα του στο πρωτάθλημα, τον εντάσσουν γρήγορα στο μεταγραφικό στόχαστρο της "κυρίας"!

Επισης εντάχθηκε στο δυναμικό της εθνικής ομάδας της Ιταλίας. Ο "Πετρούτσο" ήταν ότι καλύτερο διέθετε η επιθετική γραμμή των "ατζούρι".

Παραγωγικός και ευφυής επιθετικός, αποτελούσε απειλή για κάθε τερματοφύλακα, αφού σκόραρε με ευκολία από διαφορετικές γωνίες του γηπέδου. Έτσι το καλοκαίρι του 1968 γνωρίζει τη μεγαλύτερη δόξα της καριέρας του, αφού οι 600.000 ευρώ της Γιουβέντους (μεταγραφή "ρεκόρ" που έσπασε πολύ αργότερα απ τον Γιόχαν Κρόιφ) αλλά και η κατάκτηση του EURO 68 απ' το συγκρότημα του Φερούτσιο Βαλκαρέτζι, τον αναδεικνύουν ως μια απ τις μεγαλύτερες μορφές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μόλις στα 20 χρόνια του. Εξελίχθηκε σε κινητήριο μοχλό της Γιούβε μαζί με τον Ρομπέρτο Μπέτεγκα, κατακτώντας συνολικά 3 πρωταθλήματα Ιταλίας (1972, 1973, 1975).

Έπειτα απ την ατυχία του ποτέ δεν ξαναβρήκε τον πραγματικό εαυτό του, ειδικά με την εθνική ομάδα, αφού ήταν φανερό πόσο το συγκεκριμένο πλήγμα είχε κάνει ζημιά στην ψυχολογία και στην παρουσία του στο γήπεδο. Πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974, πετυχαίνοντας ένα γκολ κόντρα στην Αϊτή, ενώ ο λίγος χρόνος συμμετοχής του τη σεζόν 1975-76 τον οδήγησαν στην Ίντερ, ως αντάλλαγμα για τον Ρομπέρτο Μπονινσένια.

Στους "νερατζούρι" κατέκτησε ένα κύπελλο Ιταλίας αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί αποχωρώντας δύο χρόνια αργότερα, με τις Άσκολι και Λουγκάνο να αποτελούν τους τελευταίους του σταθμούς, πριν αποσυρθεί το 1982, στα 34 χρόνια του.

Ο ΠΙΕΤΡΟ ΑΝΑΣΤΑΖΙ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ:

Βαρέζε, 1966-1968 (66 συμ. 17 γκολ)
Γιουβέντους, 1968-1976 (303 συμ. 130 γκολ)
Ίντερ, 1976-1978 (46 συμ. 7 γκολ)
Άσκολι, 1978-1981 (58 συμ. 9 γκολ)
Λουγκάνο, 1981-1982 (14 συμ. 10 γκολ)
Εθνική Ιταλίας, 1968-1975 (25 συμ. 8 γκολ)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μια απ’ τα ίδια στη Βέροια!!

Με τους ίδιους απόντες που είχε και την Μεγάλη Δευτέρα προπονήθηκε και σήμερα η Βέροια, συνεχίζοντας την προετοιμασία της για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, μετά το Πάσχα.

Μια απ’ τα ίδια στη Βέροια
Τέσσερις έλειπαν χθες, τέσσερις έλειπαν και την Μεγάλη Τρίτη.

Οι προπονήσεις συνεχίζονται στη Βέροια με τον Στέφανο Γαϊτάνο να έχει τέσσερις απουσίες για την ώρα και ελπίζοντας πως με το πέρας του Πάσχα, θα γεμίσει εκ νέου η «φαρέτρα».

Πιο συγκεκριμένα, οι Μπαργκάν και Γεωργιάδης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, προκειμένου να ξεπεράσουν τα μικροπροβλήματά τους, ενώ εκτός έμειναν οι Ραούλ Μπράβο και Καταλά, που έχουν πάρει σχετική άδεια απ’ την ΠΑΕ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν το έχουν τα παλικάρια!! (vid)

Είναι αλήθεια πως αν οι επιθετικοί είναι περισσότεροι από τους αμυντικούς στην κόντρα, είναι πιο εύκολο να σκοράρεις.
Αυτό όμως δεν ισχύει για τους ποδοσφαιριστές των Γιουνγκ Μπόις καθώς έβγαλαν την χειρότερη κόντρα στην ιστορία του ποδοσφαίρου απέναντι σε έναν αμυντικό της Βαντούζ, που κατάφερε να μη δεχεθί γκολ η ομάδα του.
Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε!




Yaya Kubo Amazing Miss Vaduz vs Young Boys 0-1... από enteritament


*Πηγή: arenafm.gr*

Ο Θανάσης Κατσαρής στον Arena FM 89,4 !!

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Α.Σ ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής και έδωσε μια εφ” όλης της ύλης συνέντευξη για όλα τα θέματα του «Δικεφάλου».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τους αγώνες του Ερασιτέχνη: «Αγωνιζόμαστε για να φέρουμε ΠΑΟΚτσάκια στο γήπεδο και οι φίλαθλοι έρχονται με τους τίτλους».
Για τις επιτυχίες της διοίκησης: «Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Εύχομαι να έρθουν και ακόμα καλύτεροι άνθρωποι και δεν είμαστε κλειστό κλαμπ. Όποιο μέλος θέλει μπορεί να δουλέψει και να πετύχει στον σύλλογο».
Για την αμφισβήτηση που υπήρχε: «Με πικραίνει η αμφισβήτηση αλλά δεν μπορεί και να μην υπάρχει. Μέσα από την αμφισβήτηση προσπαθείς περισσότερο και πετυχαίνεις. Δεν κρατάω κακία σε κανέναν γιατί πιστεύω πως οι περισσότεροι έχουν τον ΠΑΟΚ στο μυαλό τους. Εμείς σε αυτή την μακρόχρονη πορεία κάναμε και αρνητικά και θετικά. Πλέον, αναγνωρίζονται τα θετικά και παίρνουμε την αναλογία της επιτυχίας που μας αναλογεί. Αρχικά με τον Μπατατούδη ήταν όλα ήρεμα, μετά όμως άρχισε να γράφει μέλη, έγραφα εγώ και υπήρχε μια σύγχυση. Τα μέλη που γράψαμε πληρώθηκαν και ήρθαν αρκετά χρήματα. Εγώ δεν είχα κανέναν λόγο να μην γράψω μέλη και όποιον είχα φίλο τον έγραφα. Αυτή ήταν η εποχή Μπατατούδη και τα έκανα όλα αυτά για να μην πάρει τον Ερασιτέχνη. Μου είχαν στείλει ένα φαξ που ζητούσε ο Μπατατούδης όλη την Τούμπα και θα έδινε το 2% των ακαθαρίστων εσόδων. Δεν θα βρίσκαμε άκρη ποτέ. Μετά τον Μπατατούδη προέκυψε νέα ομάδα διεκδικητών. Ήταν κάποιοι συνδεσμίτες, ο βουλευτής μας που πρωτοστάτησε και άλλοι όμως οι περισσότεροι από αυτούς μου ζήτησαν συγνώμη επειδή ήταν και ΠΑΟΚτσήδες. Μετά ήρθε μια ακόμα δύσκολη περίοδος μέχρι να έρθει ο Ζαγοράκης που υπήρχαν κάποια έσοδα. Η εποχή εκείνη ήταν καλή για τον Ερασιτέχνη καθώς είχαμε κάποια έσοδα και παίρναμε αυτά που χρειαζόμασταν όχι όσα δικαιούμασταν. Το 1.200.000 που λένε είναι μαζί με άλλα έσοδα που είχαμε, η συμφωνία ήταν 800.000 ευρώ. Η εποχή Ζαγοράκη ήταν καλή για τον Ερασιτέχνη. Στην ΠΑΕ όσο έμπαινε η μπάλα στην εστία, πήγαινε καλά μετά άρχισε η γκρίνια. Ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ είναι απαιτητικός και έτσι πρέπει».
Για το ερχομό του Ιβάν Σαββίδη: «Όταν πρωτοήλθε ο Σαββίδης, αρχικά, μείωσε πάρα πολύ τα έσοδα μας. Εκείνη την εποχή ήμασταν στεναχωρημένοι αλλά κρίνοντας τα πράγματα εκ των αποτελεσμάτων ήταν η καλύτερη δυνατή κίνηση. Γλίτωσε η ΠΑΕ και γλίτωσε και ο Α.Σ καθώς όσα συμφωνήσαμε τα παίρναμε. Εκείνη την εποχή ο ΠΑΟΚ ήταν σε τραγική κατάσταση και αν δεν ερχόταν πολύ δύσκολα θα άντεχε η ομάδα. Με το που ήρθε κάλυψε τα χρέη από τις προηγούμενες διοικήσεις και στην δική του την χρήση δεν υπάρχει καθόλου χρέος».
Για την φιλοσοφία του Α.Σ: «Θέλουμε πρώτα να εξασφαλίζουμε την επιβίωση και μετά να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Σίγουρα ρισκάρω και ίσως να ψιλοχρεωθούμε αλλά δεν θα ρισκάρω για να καταστραφούμε».
Για το αν έσωσε ο Ιβάν Σαββίδης τον ΠΑΟΚ: «Μέχρι να έρθει είχαμε διοίκηση πρωτοδικείου. Ο Σαββίδης έβαλε διοίκηση δική του που ευθύνεται αποκλειστικά για τα χρέη του ΠΑΟΚ. Αυτοί όλοι πήραν τα χρέη του ΠΑΟΚ πάνω τους επειδή είχαν την σιγουριά του Σαββίδη. Αυτή την στιγμή, όσοι πέρασαν πρόεδροι ευθύνονται αλλά μόλις τελειώσει η υπόθεση θα τελειώσουν όλα. Ο κ. Σαββίδης ότι έχει πει το έχει κάνει και μόλις πληρώσει τα χρέη θα τελειώσει και αυτή την υπόθεση. Τα λεφτά που θα βάλει δεν θα τα βάλει κανένας άλλος».
Για την νέα Τούμπα: «Αυτό όλοι το θέλουμε. Η νέα Τούμπα θα γίνει, με διαφάνεια και εγώ παρακαλώ να γίνει από έναν άνθρωπο που έχει τα λεφτά να την κάνει. Φυσικά θα γίνει εκεί που είναι το γήπεδο και πρέπει να γίνει με ανακατασκευή. Θέλουμε ένα όμορφο γήπεδο που να γεμίζει. Εγώ πιστεύω πως όλα θα τα γκρεμίσει και θα φτιάχνει ξανά κομμάτι – κομμάτι. Για παράδειγμα η Θύρα 4 πρέπει να γίνει ξανά. Εξωτερικά μπορεί να μην αλλάξει κάτι στο ύψος αλλά εσωτερικά θα πάει πιο κάτω. Ο κ. Καλαφάτης στον νόμο που έκανε, ρώτησε πρώτα εμάς τι θέλουμε».
Για την πιθανότητα να πάρει το μπάσκετ ο Ιβάν Σαββίδης: «Ότι υπάρχουν κάποιες συζητήσεις και ότι στηρίζει το μπάσκετ οικονομικά ισχύει, είτε με την μορφή δανεισμού, είτε με την μορφή χορηγίας είτε με την μορφή αξιοποίησης του σήματος. Τα νούμερα του μπάσκετ δεν τον προβληματίζουν, ίσως τον προβληματίζει η λειτουργία μιας άλλης εταιρείας. Είναι δύσκολο να διαχειρίζεσαι μια αθλητική ανώνυμη εταιρεία όπου παίζει ρόλο και ο ανθρώπινος παράγοντας».
Για το θέμα του Ελληνικού Χρυσού στο βόλεϊ:  «Ο κ. Ανδρέου είναι αυτός που φέτος έκανε το «μπαμ» στο βόλεϊ. Έφερε παικταράδες και αυτοί που ήρθαν δεν έχουν έρθει ξανά. Έχει βάλει πολλά χρήματα και σε αυτό κυρίως ανήκει η επιτυχία. Ο «Χρυσός» προέκυψε πρόπερσι. Με εκείνα τα χρήματα εμείς κάναμε μια νέα αρχή στο βόλεϊ. Αυτή την στιγμή κατά του «Χρυσού» είναι μια μερίδα και μια άλλη μερίδα είναι υπέρ. Κάποιοι λένε πως είναι ανήθικο αλλά για εμένα είναι πως το βλέπει ο καθένας. Το βόλεϊ λειτουργεί επαγγελματικά. Κάποιοι θεωρούν και συμφωνώ πως ο «Χρυσός» δημιουργεί προβλήματα. Από την άλλη όμως και τα καζίνο, το στοίχημα και άλλα πάρα πολλά πράγματα δημιουργούν πρόβλημα. Πόσες οικογένειες έχουν καταστραφεί από το καζίνο; Η αντίληψη είναι υποκειμενική. Αυτή την στιγμή δεν έχουμε καμία συζήτηση με τον «Χρυσό» απλά μιλάμε για την περίπτωση που θα προκύψει. Θα βάλουμε τα πράγματα κάτω και θα δούμε».
Για την εγγραφή του στον ΠΑΟΚ: «Ο Παντελάκης με έκανε μέλος το 1974 . Τα πρώτα χρήματα που έβγαλα ως βιοτέχνης τα ξόδεψα σε διαρκείας. Τότε ήταν πολύ δύσκολο να μπεις στον ΠΑΟΚ και ήταν κλειστό κλαμπ. Στα φοιτητικά χρόνια ήμουν πυγμάχος στο τμήμα του ΠΑΟΚ το 1967».
Για το πώς βλέπει τον ΠΑΟΚ ως φίλαθλος: «Αρχικά, πρώτο από όλα είναι το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ ήταν με την θηλιά στο λαιμό και ένας επενδυτής γλύτωσε την ομάδα. Πρέπει να τον βοηθήσουμε και όχι να τον σαμποτάρουμε. Πρέπει να ανεχθούμε πολλά πράγματα και να τον αφήσουμε να κάνει την δουλειά του. Βάζει τα εκατομμύρια του και δεν γίνεται να μην πονάει τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να τον στηρίξουμε και όχι να τον κακοκαρδίσουμε και να τον απογοητεύσουμε. Πριν από 6-7 χρόνια λέγαμε πως καταστρέφεται ο ΠΑΟΚ και τώρα πληρώνει τα χρέη και διώχνει όλα τα προβλήματα. Πρέπει να τον στηρίξουμε γιατί για εμένα είναι σταλμένος από τον Θεό. Θα προχωρήσουμε έντιμα και καθαρά και ο ΠΑΟΚ θα γίνει μεγάλος».
Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν ενεπλάκη ποτέ σε σενάρια εικονικών τιμολογίων: «Για αυτό με κατηγορήσαν γιατί οι άλλοι με τέτοιους τρόπους έπαιρναν τίτλους. Ήρθε όμως η στιγμή που εκείνες οι τακτικές πληρώνονται. Υπήρχε αθέμιτος ανταγωνισμός και αυτό ήταν ένα από τα πιο άσχημα συναισθήματα που ένιωσα. Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μοναδικός σύλλογος που ελέγχθηκε από το 1995 μέχρι το 2006 και δεν μας βρήκαν τίποτα. Όταν άρχισε η διαδικασία ελέγχου συλλόγων ήρθαν και σε εμάς. Πήραν τα δικά μας τιμολόγια για να τα έχουν σαν συγκριτικά στοιχεία. Ο ΠΑΟΚ πουλούσε μια διαφήμιση 10.000 ευρώ και άλλοι 1.000.000 ευρώ. Μας κατηγορούσαν πως ήμασταν υπό προστασία και δώσαμε τα τιμολόγια. Στην φορολογία φυσικά δεν υπάρχει προστασία. Πήρε το ΣΔΟΕ τα τιμολόγια και να συνέκρινε με το τι εισέπρατταν οι άλλες ομάδες».
Για το αν βγήκε ποτέ το πόρισμα για την διοίκηση Ζαγοράκη: «Αν πούμε ότι την εποχή εκείνη έγινε μια διαχείριση δεκάδων εκατομμυρίων, αυτό που υπήρχε ήταν ένα πολύ μικρό ποσό που οποιοσδήποτε έλεγχος δεν θα το συζητούσε. Πάντα υπήρχαν κάποια έξοδα για δημόσιες σχέσεις που δεν λεγόντουσαν. Τα περισσότερα χρήματα ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη γνώριζα που πήγαιναν. Είναι κάποια πράγματα που γίνονται και τα δικαιολογεί και η εφορία. Εγώ θεωρώ πως η διοίκηση Ζαγοράκη ήταν πολύ καθαρή γιατί δεν λειτουργούσε κανένας μόνος του. Το νούμερο ήταν πολύ μικρό για να καταλογίσουμε ευθύνες. Την διοίκηση τώρα δεν την ασκεί ο κ. Αγγελίδης αλλά οι γύρω από αυτόν».
Για τους λόγους που δεν πηγαίνει στο μπάσκετ: «Θα έρθει η ώρα… Φυσικά δεν έχω πρόβλημα με κανέναν στο μπάσκετ. Επειδή το μπάσκετ ήταν κλειστός ο χώρος και ήταν εύκολο να δημιουργηθεί πρόβλημα εκείνη την εποχή ήταν δύσκολα. Εγώ δεν θέλω να δίνω στόχο και να δημιουργώ θέμα».
Για το αν θα είναι η τελευταία θητεία του: «Μακάρι να μην την ολοκληρώσω. Μακάρι να αναλάβει κάποιος συνεργάτης να είμαστε για λίγο μαζί κι μετά να αποχωρήσω. Δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα ή οι δημόσιες σχέσεις. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η διάδοχος κατάσταση να έρθει άμεσα. Δύσκολα θα έχω άλλη θητεία και αυτή είναι η τελευταία».
*Πηγή: arenafm.gr*

Σοκ ! Νεκρός σε τροχαίο ποδοσφαιριστής!! (vid)

Ο  διεθνής Νοτιοαφρικανός ποδοσφαιριστής, Ρίτσαρντ Χενιεκάνε σήμερα το πρωί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, όπως επιβεβαίωσε και η ομάδα που αγωνιζόταν Φρι Στέιτ Σταρς.
Ο 31χρονος που είχε αγωνιστεί εννέα φορές με χρώματα της εθνικής του ομάδας, ταξίδευε μαζί με άλλα 4 άτομα όταν συνέβη το περιστατικό και έχασε τη ζωή του μετά από λίγες ώρες.
Όπως αναφέρει και η ομάδα του:
«Η Φρι Στέιτ Σταρς εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για το θάνατο του επιθετικού Ρίτσαρντ Χενιεκάνε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Ο Χενιεκάνε ταξίδευε με τέσσερις άλλους επιβάτες όταν αυτοί ενεπλάκησαν σε ένα τραγικό αυτοκινητιστικό ατύχημα.
Θέλουμε να πούμε στην οικογένεια του ότι πρέπει να ξέρουν ότι είμαστε μαζί τους ανά πάσα στιγμή, και πιστεύω ότι θα εναποθέσουν όλες τις λύπες τους στα χέρια του Θεού του Παντοδύναμου σε αυτό το δύσκολο διάστημα».



 
*Πηγή: arenafm.gr*

«Έβρεξε» τιμωρίες στην Τορπέντο!! (vid)

Για τέταρτη φορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, η Τορπέντο τιμωρείται για περιστατικό με φαινόμενο ρατσισμού, ενώ πλέον οι οπαδοί της δεν θα μπορούν να βρεθούν ούτε στα εκτός έδρας ματς!
Το τελευταίο περιστατικό, όσον αφορά τη ρατσιστική συμπεριφορά από τους οπαδούς της ομάδας, έχει να κάνει με τους ναζιστικούς χαιρετισμούς που παρατηρήθηκαν στη νίκη (3-1) επί της Άρσεναλ Τούλα, την Κυριακή.
Η νέα τιμωρία της έδρας θα ισχύσει από τον Μάιο και μετά, αφού η Τορπέντο ήδη εκτίει ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και ουσιαστικά επεκτείνεται η τιμωρία αυτή κατά δύο αγώνες.
Πέρα από τους ναζιστικούς χαιρετισμούς στις εξέδρες, προκλήθηκαν εκτεταμένα επεισόδια με τους οπαδούς του συλλόγου, τις δυνάμεις της Αστυνομίας και τους οπαδούς της Άρσεναλ Τούλα.
Εξαιτίας αυτού, δεν θα βρεθούν φίλοι της Τορπέντο στα επόμενα τρία εκτός έδρας παιχνίδια, εξαιρουμένων των γυναικών και των παιδιών!



*Πηγή: gazzetta.gr*

Αδιανόητη ντρίμπλα από τον Σάλβιο!! (vid)

Πρέπει να το δεις από κοντινή λήψη για να το καταλάβεις! Ο Σάλβιο έκανε αδιανόητη ντρίμπλα σε αντίπαλό του, που όμως δεν την έφαγε και τόσο πολύ, στο ματς της Μπενφίκα με τη Μαδέιρα.
Ο άσος των «αετών» της Λισαβόνας, στο Σαββατιάτικο παιχνίδι με τη Μαδέιρα και με το σκορ στο 3-1 υπέρ της ομάδας του, σκέφτηκε πως ... δεν θα ήταν άσχημο να παίξει λίγο πιο ελεύθερα κι έκανε μια μαγική ντρίμπλα για να προσπεράσει τον προσωπικό του αντίπαλο από δεξιά μέσα στην περιοχή.
Δείτε το στιγμιότυπο:







*Πηγή: gazzetta.gr*

Βασικός ο Δημητριάδης στη νίκη της ΑΪΚ!!

Η ΑΪΚ Στοκχόλμης στην πρεμιέρα του σουηδικού πρωταθλήματος επικράτησε 2-1 της Χάλμσταντ με τον Πάνο Δημητριάδη να αγωνίζεται βασικός.
Ο 28χρονος άσος άφησε πίσω το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε στην περυσινή σεζόν δείχνοντας πως μπορεί να εξελιχθεί σε έναν από τους κύριους άξονες της ΑΪΚ Στοκχόλμης στο φετινό πρωτάθλημα.
Με τον πρώην μέσο της Σάντεφιορντ στην ενδεκάδα η ΑΪΚ Στοκχόλμης επιβλήθηκε 2-1 της Χάλμσταντ.
Μάλιστα, ο Δημητριάδης έχασε σημαντική ευκαιρία για να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ούτε Κέιν, ούτε Ζιρού... μόνο ο Γκλεν Μάρεϊ!! (vid)

Το gazzetta.gr παραθέτει τα στοιχεία εκείνα που κάνουν τον Γκλεν Μάρεϊ της Κρίσταλ Πάλας, τον καλύτερο επιθετικό της Πρέμιερ Λιγκ αυτή τη στιγμή!  
Τη δόξα των επιθετικών που είχαν συνηθίσει να... τραβούν πάνω τους όλα τα φώτα, κλέβει ο Γκλεν Μάρεϊ.
Ο επιθετικός της Κρίσταλ Πάλας, πέτυχε το πρώτο από τα δύο γκολ των «αετών» στη σπουδαία επικράτηση επί της Μάντσεστερ Σίτι, το βράδυ της Δευτέρας, στο «Selhurst Park», για να βρει το δρόμο για τα δίχτυα για πέμπτη φορά στα τελευταία ισάριθμα ματς και ν' αποτελεί αυτή τη στιγμή τον... killer του κορυφαίου πρωταθλήματος!
Ούτε Ρούνεϊ, ούτε Ντιέγκο Κόστα, ούτε Ζιρού, ούτε Κέιν...
Με μόλις οχτώ συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα και μεγάλη περίοδο απουσίας από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι και την έλευση του νέου έτους, ο 31χρονος άσος έχει καταφέρει στα τελευταία πέντε παιχνίδια να σκοράρει ισάριθμες φορές, μένοντας ωστόσο δίχως γκολ στη νίκη (3-1) επί της ΚΠΡ, στις 14/3.
Πέτυχε το μοναδικό γκολ της ομάδας του στην ήττα (2-1) από την Άρσεναλ στις 21/2, σκόραρε δις στον εκτός έδρας θρίαμβο (3-1) επί της Γουέστ Χαμ, ενώ, πριν από το χθεσινοβραδινό γκολ στη Σίτι, είχε βοηθήσει και στο 2-1 στο «Μπριτάνια».
Με αυτά τα πέντε γκολ, λοιπόν, σε 446 λεπτά συμμετοχής, μετράει πλέον ένα τέρμα κάθε 89,2 αγωνιστικά λεπτά, για ν' αποτελεί αυτή τη στιγμή τον καλύτερο stiker της Πρέμιερ Λιγκ!
Αναλυτικά:
Ποδοσφαιριστής Γκολ Λεπτά συμμετοχής Γκολ ανά λεπτά συμμετοχής
Γκλεν Μάρεϊ 5 446 89,2
Παπίς Σισέ 11 1,014 92,2
Ολιβιέ Ζιρού 14 1,345 96,1
Χάρι Κέιν 19 1,957 103,0
Ντιέγκο Κόστα 19 1,958 103,1
 
 


*Πηγή: gazzetta.gr*

Η προδοσία της Νιούκαστλ!!

Ο Θάνος Σαρρής γράφει για τα προδομένα όνειρα των οπαδών της Νιούκαστλ και την ασφαλή, αλλά χωρίς φιλοδοξίες διαχείριση του Μάικ Άσλεϊ.  
Στα τέλη του Μαρτίου, η Νιούκαστλ ανακοίνωσε τα οικονομικά της στοιχεία για το 2014. Τα έσοδα αυξήθηκαν σε 129.7 εκατομμύρια λίρες από τα 95.9 του 2013. Οι εμπορικές συμφωνίες ανέβηκαν κατά 49.7%, ενώ και τα έσοδα από τα Media είχαν σημαντική αύξηση. Ήταν η τέταρτη σερί χρονιά που ο σύλλογος ανακοινώνει κέρδη. Από τα 9.9 εκατομμύρια λίρες της προηγούμενης χρονιάς, φέτος το ποσό που μπήκε «καθαρό» στα ταμεία έφτασε τα 18.7 εκατομμύρια. Η ισορροπία στα βιβλία όμως δεν καθιστά ένα σύλλογο επιτυχημένο, παρότι ο managing director, Λι Τσάρνλεϊ, υποστήριξε πως η αύξηση αποδεικνύει τον «συνετό και μετρημένο τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε».
Η ήττα από τη Σάντερλαντ αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τις «Καρακάξες», που βρίσκονται μόλις εννιά βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο προβληματισμός στις τάξεις των Τουν ήταν όμως ξεκάθαρος πολύ πριν το ματς. Όχι μόνο στον κόσμο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Telegraph, οι Κρουλ, Τιοτέ, Σισοκό και Σισέ έχουν ήδη πάρει απόφαση να φύγουν το καλοκαίρι λόγω «έλλειψης φιλοδοξιών στο σύλλογο». Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης είναι με τη σειρά του έντονα προβληματισμένο με τους χειρισμούς που γίνονται στο γήπεδο και στην ομάδα. Όσο για τους οπαδούς;

 Όταν στο ξεκίνημα της σεζόν διαδήλωναν κατά του Άλαν Πάρντιου, έκαναν το ίδιο και για τον ιδιοκτήτη. Όχι μόνο επειδή κρατούσε τον Πάρντιου στον πάγκο, αλλά και για τη μεταγραφική του πολιτική που έχει αφήσει το σύλλογο απροστάτευτο και τη γενικότερη νοοτροπία του, που αισθάνονται ότι δεν ταιριάζει σε μια ομάδα του βεληνεκούς της Νιούκαστλ. Ο υπηρεσιακός προπονητής που έγινε... μόνιμος, Τζον Κάρβερ αποκάλυψε την παραδοχή του λάθους από τη διοίκηση: «Ναι, η ομάδα πρέπει να είναι δυνατότερη και το παραδέχθηκαν. Ο Λι Τσάρνλεϊ και η διοίκηση μου το είπαν και για αυτό σας λέω τώρα ότι θα επενδύσουν. Το ότι κάθομαι εδώ και σας το λέω είναι επειδή το έχουν πάρει απόφαση».
Η τέταρτη σερί ήττα στο Πρωτάθλημα και μάλιστα στο μεγάλο ντέρμπι με την Σάντερλαντ έβαλε τον Κάρβερ στο μάτι του κυκλώνα. Με τον πρώην βοηθό του Πάρντιου στον πάγκο οι «καρακάξες» έχουν νικήσει μόλις δύο από τα 13 ματς που έχουν δώσει. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, λειτουργεί περισσότερο ως εξιλαστήριο θύμα. Οι ίδιοι οπαδοί το καταλαβαίνουν, παρότι φυσικά δεν σκέφτονται καν το ενδεχόμενο να συνεχίσει ως πρώτος προπονητής, κατανοώντας ότι οι ευθύνες βαραίνουν τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου και αφεντικό της Sports Direct.
Οι Geordies έχουν δημιουργήσει ειδικό site, το AshleyOut.com, μέσω του οποίου οργανώνουν την επόμενη διαμαρτυρία τους για τον Άσλεϊ και κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους. Δεν είναι η πρώτη φορά, δεν θα είναι η τελευταία. Στα οκτώ του χρόνια στο σύλλογο ο κόσμος έχει στραφεί αρκετές φορές εναντίον του και μάλιστα δύο τουλάχιστον ο ίδιος έχει προσπαθήσει να πουλήσει τη Νιούκαστλ, χωρίς να βρει ανταπόκριση. «Ο σύλλογός μας αποτελεί αντικείμενο μιας οργανωμένης κατρακύλας προς τη μετριότητα, προς όφελος ενός και μόνο ατόμου. Του Μάικλ Τζέιμς Γουάλας Άσλεϊ», αναφέρει η ανακοίνωση των οπαδών, που καλεί τον 50χρονο επιχειρηματία να πουλήσει την ομάδα όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Ο ίδιος ο Άλαν Σίρερ, σύμβολο μιας άλλης εποχής για τις «καρακάξες», τόνισε ότι «δεν υπάρχει ελπίδα».

Ο Μάικλ Μάρτιν, εκδότης οπαδικού Fanzine και μέλος του Supporters Trust των Τουν, χαρακτήρισε την ομάδα του ως: «σύλλογο ζόμπι, μισό ζωντανό και μισό νεκρό, που δεν πηγαίνει πουθενά». Η παραδοχή του Τσάρνλεϊ σε οπαδικό forum ότι στόχος είναι ο σύλλογος να τερματίσει τουλάχιστον 10ος, φυσικά μόνο ως φιλοδοξία δεν εκλήφθηκε. Ο ίδιος είχε παραδεχθεί ότι τα Κύπελλα δεν αποτελούν προτεραιότητα, καθώς δεν υπάρχει το βάθος του ρόστερ για να δοθεί η δέουσα προσοχή σε όλες τις διοργανώσεις. Mε δεδομένη την παραδοχή του Άσλεϊ ότι δεν μπορεί να κοντράρει 6-7 ομάδες από την Premier League, o συμβιβασμός με μια πορεία απλά στην πρώτη δεκάδα, δείχνει αναγκαίο κακό. Οι υποσχέσεις για αλλαγή ρότας το καλοκαίρι είναι δεδομένες, αλλά ποιος τις πιστεύει;
Ο κόσμος θα μπορούσε να απαντήσει με ένα μποϊκοτάζ στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας. Αυτή όμως δεν είναι η ψυχοσύνθεση του οπαδού της Νιούκαστλ. Σε μέτρηση μέχρι τα μέσα του Μαρτίου, το St James' Park έχει μέσο όρο 50.855 θεατές. Μόνο η Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ έχουν μεγαλύτερους μέσους όρους. Κάθε χρόνο, το εισιτήριο διαρκείας είναι προτεραιότητα και η παρουσία στο γήπεδο αδιαπραγμάτευτη. Όταν ο Άσλεϊ ξεκίνησε την πορεία του στην ομάδα με άτοκο δάνειο, πίνοντας μπύρες με τον κόσμο και κάνοντας το χατήρι τους με την επιστροφή του Κέβιν Κίγκαν αντί για τον Σαμ Άλαρνταϊς, τα συναισθήματα ήταν διαφορετικά.  Σύντομα τα δεδομένα άλλαξαν.
Ο Ντένις Γουάιζ, ο οποίος προσλήφθηκε ως τεχνικός διευθυντής, έφερε τον Ουρουγουανό Ιγνάσιο Γκονσάλες χωρίς να τον έχει δει ποτέ να παίζει. Αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι απλά έκανε χάρη σε δύο ατζέντηδες. Ο Ντέρεκ Λάμπιας ανέλαβε εκτελεστικός διευθυντής έχοντας προϋπηρεσία μόνο  στο... καζίνο που έπαιζε ο Άσλεϊ, ο οποίος τον κράτησε μετά το φιάσκο του υποβιβασμού το 2009!  Mαζί με τον πρώην αντιπρόεδρο Τόνι Χιμένες και τον προπονητή Τζο Κινίαρ, που αποτέλεσε τον αντικαταστάτη του Κίγκαν, αποτέλεσαν για τον κόσμο την Cockney Mafia που έκανε κουμάντο στο σύλλογο. Με εξαίρεση την πέμπτη θέση του 2011-12, όταν δαπανήθηκαν χρήματα, καθώς και τις μεταγραφές του περσινού Ιανουαρίου που έσωσαν την ομάδα από τον υποβιβασμό, ο Άσλεϊ δεν αλλάζει λογική. Και δεν δείχνει τα παθήματα να του γίνονται μαθήματα. Μεταγραφές ως επί το πλείστον από Γαλλία, Ολλανδία, Ισπανία, κάτω των 25, με μεταπωλητική αξία, που βλέπουν απλά τη Νιούκαστλ ως «σκαλοπάτι». Προφανώς, έτσι σύνολο δεν χτίζεται.

H Nιούκαστλ στην Premier League με και χωρίς τον Άσλεϊ. Πηγή: Guardian
 Η ντροπή της πτώσης, η αλλαγή του ονόματος του γηπέδου και η επαναφορά του υπό τη χορηγία της Wonga, η οποία όμως προκάλεσε... θύελλα με τα απίστευτα υψηλά επιτόκια που δάνειζε στην τοπική κοινότητα, που την θεωρούσε ως κοινό τοκογλύφο, το γεμάτο δωρεάν διαφημίσεις των υπόλοιπων εταιρειών του μεγαλομετόχου γήπεδο, η μεταγραφική πολιτική και οι πωλήσεις των πιο σημαντικών παικτών, η επένδυση στους Ρείντζερς, ένας «ευνουχισμένος» managing director, μια διαχείριση χωρίς αγωνιστικούς στόχους. Όλα αυτά, δίνουν την αίσθηση στον κόσμο ότι αποτελεί ένα ακόμα προϊόν που ο Μάικ Άσλεϊ περιμένει να πουλήσει σε υψηλότερη τιμή από εκείνη που το απέκτησε. Αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη και αλλάξει η τεχνική ηγεσία το καλοκαίρι, είναι δεδομένη η ριζική ανανέωση του συλλόγου. Το θέμα είναι όμως ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει. Και ως προς αυτό, ελάχιστοι έχουν εμπιστοσύνη στη διοίκηση και τους αυλικούς της.
«Όταν ένας άνθρωπος αγοράζει ένα σύλλογο όπως ο Μάικ Άσλεϊ και ξέρει τόσο λίγα για το ποδόσφαιρο, είναι πολύ πιθανόν να κάνει αυτά τα λάθη και αυτές τις κρίσεις και μετά να νομίζει ότι όλα είναι εντάξει», δήλωσε ο Κέβιν Κίγκαν. Για τον Άγγλο επιχειρηματία το κέρδος και η άνετη παραμονή, με μια 10η θέση, ίσως είναι επιτυχία. Η απογοήτευση όμως σε όλη την πόλη, που στο παρελθόν έχει σηκώσει τίτλους και έχει χειροκροτήσει τεράστιους ποδοσφαιριστές, φουσκώνει. Και αν δεν δουν πραγματική αλλαγή, δεν θα σταματήσουν τις αντιδράσεις.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πίσω έχει ο Μάικ την ουρά!!

Ο Μάικ Σιζέφσκι οδήγησε το Ντιουκ την κατάκτηση του πέμπτου τίτλου του στο NCAA και ο Βασίλης Σκουντής γράφει για τους μπλε αγγέλους που έγιναν ξανά διάβολοι! 
Mόνο και μόνο επειδή το παρατσούκλι της κολεγιακής ομάδας του Ντιουκ είναι "Βlue Devils", οι λεγάμενοι θα πρέπει κάθε τρεις και λίγο (για την ακρίβεια 12 φορές στην τριακονταπενταετία την οποία συμπλήρωσε ο "Coach K" στο Ντούραμ) να επιβεβαιώνουν τον σατανά που κρύβουν μέσα τους. Συνέβη και σήμερα τα ξημερώματα τούτο, απλώς στην προκειμένη περίπτωση οι νέοι πρωταθλητές του NCAA έπρεπε να μεταμορφωθούν μέσα σε σαράντα λεπτά από αγγέλους σε διαβόλους!
Τα κατάφεραν και αυτή τη φορά, επιβεβαιώνοντας σε έναν βαθμό την περίφημη δήλωση του Γκάρι Λίνεκερ για τους Γερμανούς στο ποδόσφαιρο: Πράγματι και η March Madness είναι μια συναρπαστική διοργάνωση στην οποία 64 ομάδες κυνηγούν τον τίτλο και στο τέλος νικά πάντα το Ντιουκ!
Σύμφωνοι, το Ντιουκ δεν νικά πάντα, αλλά νικά αρκετά συχνά: πέντε τίτλοι σε 25 χρόνια, συμπεριλαμβανομένου και του σπανίζοντος repeat (1991-92) δεν είναι και λίγοι, ενώ, καλομελέτα Μάικ μου, κι έρχεται και ο έκτος! Είμαι βέβαιος ότι καλά να τον έχει ο θεός και να μην ξυπνήσει ένα πρωί και του τη βαρέσει να γίνει ένας σύγχρονος Κιγκινάτος, ο Σιζέφσκι θα οδηγήσει και πάλι το Ντιουκ (του) στο θρόνο, τέτοιες μέρες σε έξι χρόνια από τώρα!
Το 2021 δηλαδή, όταν το Φάιναλ Φορ θα φιλοξενηθεί και πάλι στην Ιντιανάπολις, όπως συνέβη το 1991 (απέναντι στο Νεβάδα Λας Βέγκας και μετά από την εντεκάχρονη καρτερία του να στεφθεί πρωταθλητής), το 2010 (με αντίπαλο το Μπάτλερ) και σήμερα τα ξημερώματα, κόντρα στο Γουϊσκόνσιν, που-με το συμπάθιο κιόλας-αποδείχτηκε "πολύ λάδι κι από τηγανίτα τίποτε"!
Πέρα από το γεγονός ότι οι Μπάτζερς λαχταρούσαν τον τίτλο από το μακρινό 1941 και προσδοκούσαν να κεφαλαιοποιήσουν το σοκ που προκάλεσαν στην παγκόσμια μπασκετική πιάτσα, βγάζοντας νοκ άουτ το Κεντάκι (38-0) προηγήθηκαν κιόλας με διαφορά εννέα πόντων (48-39) και προεξάρχοντος του Φρανκ Καμίνσκι ο οποίος έκανε... αλοιφή τον Τζαλίλ Οκαφορ, έδειχναν να έχουν το momentum του αγώνα, αλλά τζίφος!
Ως γνωστόν, καμιά συναυλία δεν τελειώνει, εάν δεν βγει να τραγουδήσει η χοντρή και στη σκηνή του αχανούς Lucas Oil Stadium τον επίλογο της συναυλίας δεν τον έγραψε η χοντρή, αλλά η κοντή! Τους γκαρντ του Ντιουκ εννοώ: τον πρωτοετή Τάιους Τζόουνς, που ανακηρύχθηκε "Most Outstanding Player" του Φάιναλ Φορ και τον συνομήλικό του και επίσης freshman Γκρέισον Αλεν, που έπιασαν τους... κομψευόμενους του Γουϊσκόνσιν από τον λαιμό και τους στραγγάλισαν!
Για την ακρίβεια της χρονικής αλληλουχίας, ο Αλεν έριξε τη φιτιλιά και ο Τζόουνς έβαλε την πυρκαγιά: ο λευκός γκαρντ άρχισε τη δουλειά και ο μιγάς ομόλογος του την τελείωσε, ώστε να αποδειχθεί για άλλη μια φορά αυτό που έγραφα και τις προάλλες (με αφορμή τα δρώμενα στο ΝΒΑ) ότι δηλαδή το μπάσκετ βιώνει τη... χούντα των κοντών!
Πέρα από τους αίσιους οιωνούς και τα γούρια της Ιντιανάπολις, ο Σιζέφσκι έχει πολλούς και σοβαρούς λόγους να αισθάνεται τόσο υπερήφανος για το τελευταίο κατόρθωμα του, όσο για κανένα άλλο από τα προηγούμενα τέσσερα. Τον είδε προϊδεάσει κιόλας περί τούτου, ο έτερος Καππαδόκης στο back court του Ντιουκ, ο (υπέργηρος σε σχέση με τα "πρωτάκια") τριτοετής Κουίν Κουκ λέγοντας την παραμονή του τελικού ότι "θέλουμε να γίνουμε η ομάδα για την οποία ο "κόουτς Κ" θα αισθάνεται υπερήφανος σε όλη του τη ζωή και πάντοτε θα τη χρησιμοποιεί ως παράδειγμα προς μίμηση".
Πράγματι γι αυτή την ομάδα και για το συγκεκριμένο αριστούργημα, ο Σιζέφσκι δεν (πρέπει να) έχει λόγια και κανονικά θα έπρεπε να βγει χθες το βράδυ στο βάθρο της απονομής και να πει "δεν κοουτσάρω άλλο"! Ο λόγος; Κατέκτησε τον τίτλο όχι μονάχα against all odds (υπό την έννοια πώς όλοι θεωρούσαν τρανό φαβορί το Κεντάκι και από το Σάββατο το βράδυ έδιναν το χρίσμα στο Γουϊσκόνσιν), αλλά και κόντρα στη λογική...
Να το εξηγήσω αυτό για να μην παρερμηνευθεί: ο Σιζέφσκι ταξίδεψε στο 12ο Φάιναλ Φορ της λαμπρής καριέρας του (ισοφαρίζοντας μάλιστα τον "μάγο" Τζον Γούντεν σε παρουσίες) με τη νεαρότερη, την πιο άπειρη και την πιο άγουρη ομάδα που έχει κοουτσάρει αυτά τα τριάντα πέντε χρόνια: το ρόστερ των πρωταθλητών του 2015 απαρτίζεται από δώδεκα παίκτες, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι πρωτοετείς, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να πάρουν από την πρώτη στιγμή τα κλειδιά της ανανεωμένης ομάδας και τα ξημερώματα να πάρουν και τα κλειδιά ολόκληρου του πρωταθλήματος, σημειώνοντας τους 60 από τους 69 πόντους του Ντιουκ στον τελικό!.
Συνηθισμένος να διαπαιδαγωγεί παίκτες και να διαπλάθει ανθρώπους, ο Σιζέφσκι είδε στην ομάδα της σεζόν 2014-15 τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του στην οποία ανταποκρίθηκαν ασμένως και ο ίδιος και το... νηπιαγωγείο, που κουβάλησε στην Ιντιανάπολις!
Ο Τάιους Τζόουνς, ο Γκρέισον Αλεν, ο Τζαλίλ Οκαφορ και ο Τζάστις Γουίνσλοου (που πήρε πίσω το αίμα του πατέρα του, Ρίκι, για τους δυο απανωτούς χαμένους τελικούς των "Phi Slama Jama" του Χιούστον το 1983 και το 1984) απέδειξαν σε όλη τη σεζόν ότι ήταν αυτό ακριβώς που ιντριγκάρησε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τον μέντορα τους. Οι "μπλε διάβολοι" βρήκαν ένα αμάχητο κίνητρο για να αποδείξουν ότι όντως "ο νέος είναι ωραίος" και φαντάζομαι πως οι επινίκιες φωτογραφίες θα τοποθετηθούν σε περίοπτες θέσεις τόσο στο Κάμερον, όσο και στην ιστορική μνήμη.
Ο Οκαφορ μπορεί να μειονέκτησε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα σε σχέση με τον (κορυφαίο παίκτη της χρονιάς) Καμίνσκι και να μην έγινε ο "game changer" του τελικού, ωστόσο οι δαιμόνιοι γκαρντ, το μαεστρικό κοουτσάρισμα του Σιζέφσκι με τις αμυντικές προσαρμογές και το σωστό διάβασμα στην επίθεση και το υψηλό κίνητρο της ομάδας ανέτρεψαν το σκηνικό και έστειλαν στα σκουπίδια τα προγνωστικά.
Κατόπιν όλων αυτών, το τσιτάτο του Λίνεκερ σηκώνει άλλη μια παράφραση: "Το μπάσκετ είναι το άθλημα στο οποίο μονομαχούν ο Καμίνσκι και ο Οκαφορ και στο τέλος νικούν πάντα οι γκαρντ"!
Ολη τη χρονιά οι "μπλε διάβολοι" βρίσκονταν στη σκιά του Κεντάκι. Κανείς δεν μιλούσε γι' αυτούς, κανείς δεν τους έδινε μεγάλη σημασία, κανείς δεν τους πίστευε και κανείς δεν περίμενε να τους δει να διανύουν όλο το δρόμο, ωστόσο αποδείχτηκε πώς πίσω έχει η αχλάδα του Σιζέφσκι την ουρά. Στα 39 ματς που έπαιξαν σημείωσαν 35 νίκες και όταν έφτασαν στο Φάιναλ Φορ ήταν αρματωμένοι και έμοιαζαν "σαν έτοιμοι από καιρό, σαν θαρραλέοι", που λέει κι ο Καβάφης, για να ξεπαστρέψουν και το Μίσιγκαν Στέιτ και το Γουϊσκόνσιν.
Δίνοντας την ταυτότητα της δικής του ομάδας, των "fun loving Badgers" (όπως χαρακτηρίστηκε από την πιάτσα το Γουϊσκόνσιν) o προπονητής τους Μπο Ράιαν είχε πει ότι "είμαστε αυτοί που είμαστε και παίζουμε με τον τρόπο που παίζουμε". Στο τέλος της ημέρας όμως οι θύτες του Κεντάκι υποκλίθηκαν σε μια ομάδα την οποία ο Σιζέφσκι θα μπορούσε να συστήνει με τον δικό του τρόπο...
"Είμαστε αυτοί που είμαστε και γίναμε αυτοί που θέλαμε να γίνουμε"!
Εγιναν μέσα στις δυο νύχτες αυτοί που ήθελαν να γίνουν, χάρη στην αφοσίωση, στο πάθος, στη λυσσαλέα άμυνα (με μέσο όρο 55 πόντους στο παθητικό τους, σε ολόκληρη την πορεία τους στο Sweet 64) και βεβαίως χάρη στο "know-how" του προπονητή τους. Η τεχνογνωσία του Σιζέφσκι που είναι ακριβώς (από την έναρξη επιτηδεύματος το 1975 ως βοηθός του Μπόμπι Νάιτ στους Ιντιάνα Χούζιερς) σαράντα χρόνια φούρναρης και συν τοις άλλοις είναι ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες και μεταξύ των εν ζωή εκείνος με τους περισσότερους τίτλους, αποτέλεσε τον πολιορκητικό κριό με τον οποίο οι "μπλε διάβολοι" έριξαν όλα τα κάστρα.
Μπορεί ο Καβάφης να έγραφε ότι " σημασία έχει το ταξίδι", αλλά κατά βάθος όλοι θέλουν να φτάσουν στον προορισμό. Η Ιθάκη όμως φαίνεται πως περίμενε μετά από πέντε χρόνια ξανά τον Σιζέφσκι ώστε να επιβεβαιωθεί κιόλας ο κυνισμός της υπόθεσης: "The ring is the thing"!
Λίγα λεπτά μετά τη λήξη του τελικού κι ενώ έπεφταν το κομφετί ο σεσημασμένος για τον φιλελληνισμό του "coach K" (στον οποίο είμαι βέβαιος πως θα έστειλαν αμέσως τα συχαρίκια τους ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Νίκος Λινάρδος) κουβάλαγε τον ηλικίας είκοσι μηνών, εγγονό του, Κέιντεν για να βγάλουν μια αναμνηστική οικογενειακή φωτογραφία. Εκτός από πατέρας αναρίθμητων παικτών που διέπρεψαν στον μπασκετικό και στον ευρύτερο επαγγελματικό βίο τους ο Σιζέφσκι είναι και παππούς, αλλά ένας πολύ μοντέρνος παππούς!
Στα 68 χρόνια του ο Μάικ συνεχίζει να γεννά ιδέες, να δημιουργεί νέα δεδομένα, να μην κυριεύεται από δογματισμούς και να μην προσβάλλεται από αρτηριοσκληρώσεις! Το 2010 είχε αποφύγει την αναλώσιμη λογική των "one -and- done" παικτών και πέντε χρόνια αργότερα αισθάνεται πως έχει μια ομάδα η οποία (εάν κι εφόσον εάν οι παίκτες θελήσουν, όπως το 2006 οι Γκέιτορς να μείνουν μαζί του και να μην αποσκιρτήσουν προς το ΝΒΑ) μπορεί να πετύχει και το repeat ή ακόμη και το threepeat.
Με διαβατήριο και παράσημο στη συστατική επιστολή του τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του Φάιναλ Φορ, ο Τάιους Τζόουνς, πιθανότατα θα υποκύψει στον πειρασμό του ΝΒΑ κι εκεί θα κληθεί να δώσει σάρκα και οστά σε αυτό που φώναζε πριν από λίγες ώρες στο γήπεδο. "Believe, just believe". Κοινώς η πίστη είναι ο ασφαλέστερος οδηγός προς τον θρίαμβο...
"Τώρα πια που οι παίκτες συνήθως εγκαταλείπουν πολύ νωρίς τα κολέγια, πρέπει να βρεις τους σωστούς χαρακτήρες για να δημιουργήσεις μια ομάδα που θα ανταποκρίνεται στην πρόκληση. Δεν έχεις πολύ χρόνο για να τους διαπλάσεις, οφείλεις να τους ψάξεις καλά και να είσαι σίγουρος για τις επιλογές σου" τόνισε ο Σιζέφσκι, ενώ την ίδια στιγμή ο πατέρας του σέντερ της ομάδας του, ο Τσάκι Οκαφορ έλεγε συγκινημένος. "Αγαπώ τον "Coach K και του είμαι ευγνώμων διότι πήρε τον Τζαλίλ παιδί και μέσα σε λίγους μήνες τον έκανε άντρα"!
ΥΓ: Εχει δίκιο ο μπαμπάς Οκαφορ: αυτό ασφαλώς μετράει περισσότερο από το ότι (ο Σιζέφσκι) έκανε τον γιο του πρωταθλητή του NCAA και αντικείμενο του πόθου για τo NBA.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Από το...Βοσκάκη στο...Grexit!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταθέτει στο blog του στο gazzetta εφτά ερωτήματα, που έχουν ενδιαφέρον…
ΓΙΑ σήμερα απλά εφτά ερωτήματα. Πιστεύω ότι έχουν ενδιαφέρον...
ΠΟΣΟ μπορεί να επηρέασε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στα παιχνίδια τους με Γιάννινα κι Αστέρα η πολυήμερη απουσία των διεθνών τους λόγω εθνικών ομάδων; Για όσους δεν το ξέρουν, οι περισσότεροι διεθνείς κάθε φορά γυρίζουν στις ομάδες τους από τις εθνικές τους πολύ κατώτεροι απ΄ όταν έφυγαν. Από τα παιχνίδια, τα ταξίδια, την «ζωή» που κάνουν. Για…προπόνηση που γίνεται στις εθνικές τους ας μην το συζητάμε καλύτερα.
ΠΟΣΟ μπορεί να στοιχίσουν στον Παναθηναϊκό τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό; Με κόσμο στη Λεωφόρο, θα ήταν το ίδιο εύκολο να κάνει το 2-2 από 2-0 ο Αστέρας; Και τι ρόλο θα παίξει η τιμωρία με τους μείον τρεις πόντους, που θα διαμορφώσει ανάλογα τη βαθμολογία με την οποία θα ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός τα πλέϊ οφς;
ΣΤΟΝ μοναδικό από τους έξι αγώνες του με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, που έχει χάσει ο Αστέρας ήταν στο Καραϊσκάκη. Κι εκεί θα έπαιρνε την ισοπαλία αν ο Ιγκλέσιας δεν έχανε το 1-1 με την εξ επαφής κεφαλιά. Είναι αυτό το πράγμα μήνυμα ενόψει των πλέϊ οφς;
ΠΟΣΑ ακόμη γκολ θα φάει στην αριστερή γωνία του ο Στιλ, μετά από αυτά των Αυλωνίτη, Περέϊρα, Μπουμάλ, Μονιάκη, Αθανασιάδη, Σκόνδρα, Μπαράλες και άλλα που δεν μου έρχονται στη μνήμη;
ΤΩΡΑ ο Βοσκάκης έγινε καλός διαιτητής; Τώρα, μετά τη διαιτησία του στο ΠΑΟΚ-Ξάνθη 2-1, όπου μετά τη μείωση του σκορ από την Ξάνθη, η εύνοια της έδρας αυξάνονταν από το 60-40 που ήταν ως το 65’, σε 70-30 κι έφτασε στο 80-20 και στην απίστευτη, αδιανόητη υπόδειξη δύο λεπτών καθυστέρησης, κι ενώ είχαν γίνει έξι αλλαγές! Φάουλ υπέρ της Ξάνθης σε όλο το ματς; Πέντε!!!
Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Μήτσιος δεν έδωσε πέναλτι στον Μπουμάλ στο Πανιώνιος-Παναιτωλικός (3-0), στο 0-0, επειδή ακριβώς σε ίδια φάση, στο ίδιο σημείο, της ίδιας περιοχής, είχε δώσει πέναλτι υπέρ του Κολοβού στο Πανιώνιος-Ηρακλής και το είχε μετανιώσει;
ΕΙΝΑΙ αλήθεια ότι βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ στο Grexit για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Κινδυνεύουν όσο ποτέ η εθνική κι όλοι οι σύλλογοι μας από τον αποκλεισμό τους από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση, εξαιτίας πρωτοφανών χειρισμών σε σχέση με την παράμετρο διαιτησία;

*Πηγή: gazzetta.gr*

Στα άκρα Γκέκας - Ακισάρ!!

Η διοίκηση της τουρκικής ομάδας του ζήτησε να προπονηθεί με την U-21, ο Φάνης Γκέκας αρνήθηκε και ενδέχεται πλέον να φτάσει μέχρι και τη FIFA για να δικαιωθεί.
Αφού ο Ρομπέρτο Κάρλος τον άφησε εκτός ομάδας και εξήγησε και τους λόγους της απόφασης του, ήρθε η σειρά του Φάνη Γκέκα να αντιδράσει. Από τη διοίκηση της Ακισάρ τον ειδοποίησαν ότι θα πρέπει να προπονείται με την U-21 ομάδα και εκείνος αρνήθηκε. Πλέον ο 35χρονος Ελληνας επιθετικός προπονείται μόνος του και σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, έχει στείλει επιστολή στη διοίκηση ότι σκοπεύει να προσφύγει ακόμα και στη FIFA για προσβολή-μείωση προσωπικότητας, πατώντας πάνω στο συμβόλαιο του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Νέα συνάντηση Ραϊόλα με Φιορεντίνα για Κασάμι»

Οι Ιταλοί επιμένουν για τον Παϊτίμ Κασάμι, αποκαλύπτοντας νέες επαφές του Μίνο Ραϊόλα με τους ανθρώπους της Φιορεντίνα.
Ιταλικά media τονίζουν πως ο ατζέντης του Ελβετού διεθνούς μέσου έκανε ξανά συζητήσεις με την ομάδα της Φιορεντίνα για τον πελάτη του. Στην γειτονική μας χώρα επισημαίνεται πως έχει γίνει ένα μπαράζ επαφών με τον Μίνο Ραϊόλα για τον Παϊτίμ Κασάμι και ότι θα υπάρξουν και άλλες επαφές σε Φλωρεντία και Μιλάνο. Με τον Κασάμι εμφανίζονται να έχουν ασχοληθεί και άλλοι ιταλικοί σύλλογοι.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Νίκος Ιωαννίδης στο Gazzetta.gr!! (pics+vids)

Ο Νίκος Ιωαννίδης μιλάει στο Gazzetta.gr για την εμπειρία του να ανήκεις στην Ντόρτμουντ, τα... μαθήματα που παίρνει εκεί και την φιλοσοφία της Μπορούσια που προβλέπει το κεφάλι να είναι πάντα ψηλά.
Από την Χάνσα Ρόστοκ, έκανε το μεγάλο βήμα για την Τσβόλε, όμως στην Ολλανδία τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι όπως τα περίμενε ο Νίκος Ιωαννίδης. Η Ντόρτμουντ όμως ήταν εκεί και τον περίμενε, παρά το γεγονός οτι έξι μήνες νωρίτερα η προσπάθειά της να τον αποκτήσει δεν είχε στεφθεί με επιτυχία και έτσι ο 21χρονος επιθετικός εδώ και λίγους μήνες ζει ένα όνειρο ζωής στην Μπορούσια, για το οποίο μιλάει στο Gazzetta.gr...
Καλοκαίρι του 2013: Έχεις κάνει ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό και έρχεται η πρόταση από την Χάνσα Ρόστοκ...
Το ντεμπούτο μου με τον Ολυμπιακό ήταν μία μεγάλη χαρά, την οποία περίμενα πολύ καιρό. Δούλεψα πολύ σκληρά για να έρθει αυτή η ευκαιρία. Ήρθε όμως η πρόταση από την Χάνσα και έπρεπε να "ζυγίσω" τα πράγματα. Το να μείνω στον Ολυμπιακό, ήταν κάτι που σίγουρα το ήθελα πολύ, αλλά αν δεν είχα χρόνο συμμετοχής δεν θα ήταν καλό για εμένα. Το να ανήκω στην ομάδα και απλά να κάνω προπονήσεις, θεωρώ οτι δεν θα με βοηθούσε αγωνιστικά. Για αυτό μίλησα με τους ανθρώπους μου, αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόταση και να πάω στο εξωτερικό. Πίστευα οτι θα μου έκανε καλό.
Το γεγονός οτι είσαι γεννημένος στην Γερμανία, σε βοήθησε να προσαρμοστείς αμέσως και να κάνεις μία γεμάτη σεζόν στην 3η Κατηγορία;
Μπορεί να έχω γεννηθεί στην Γερμανία, αλλά εκεί έζησα λίγα χρόνια. Δεν πρόλαβα να μάθω την γλώσσα και να γνωρίσω την κουλτούρα των ανθρώπων. Μάλιστα, η Χάνσα ανήκει στην κατηγορία των ομάδων που δεν έχουν μεταφραστή, προκειμένου οι ξένοι παίκτες να μάθουν γρηγορότερα την γλώσσα. Με βοήθησαν όμως πολύ οι συμπαίκτες μου, προσαρμόστηκα γρήγορα και είχα μία γεμάτη σεζόν με 30 συμμετοχές και 6 γκολ.



Το πρωτάθλημα της 3ης κατηγορίας στην Γερμανία, μπορεί να συγκριθεί με το ελληνικό;
Ο κόσμος που δεν το παρακολουθεί είναι λογικό να μην ενθουσιάζεται στο άκουσμά μίας τέτοιας κατηγορίας. Βλέποντας όμως οτι το επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα πέφτει συνεχώς, με τον Ολυμπιακό να είναι στην κορυφή και 2-3 ομάδες να τον ακολουθούν, μπορώ να πω οτι οι περισσότεροι σύλλογοι της 3ης κατηγορίες θα μπορούσαν κοντράρουν τους μικρομεσαίους της SuperLeague.



Και μετά ήρθε η Τσβόλε. Ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενες. Δεν κατάφερες να δείξεις το ταλέντο και τις ικανότητές σου...
Η μεταγραφή μου στην Τσβόλε ήταν ένα μεγάλο βήμα. Έφυγα από την 3η κατηγορία της Γερμανίας και πήγα στην 1η της Ολλανδίας, στην ομάδα που είχε πάρει το Κύπελλο. Πήραμε το Σούπερ Καπ όμως δεν πήρα αρκετές συμμετοχές και δεν είχα τις ευκαιρίες που θα μπορούσα να πάρω. Απογοητεύτηκα, αλλά ακόμη και από αυτό το εξάμηνο, θεωρώ οτι κέρδισα πολλά πράγματα. Πήρα το μάθημά μου, έγινα πιο δυνατός. Άλλωστε είμαι άνθρωπος που πιστεύω οτι στην ζωή όλα γίνονται για κάποιο λόγο... Έχω μάθει να περιμένω και να έχω υπομονή. Σε εμένα η μεγάλη ευκαιρία ήρθε σε 6 μήνες. Άλλοι περιμένουν μία... ζωή.
Αυτή η ευκαιρία ακούει στο όνομα της Μπορούσια Ντόρτμουντ...
Το ενδιαφέρον της υπήρχε από το καλοκαίρι. Τότε όμως η υπόθεση δεν προχώρησε και πήγα στην Τσβόλε. Ευτυχώς όμως η Ντόρτμουντ ήταν εκεί για εμένα και στην επόμενη μεταγραφική περίοδο.
Δεν επηρεάστηκε το ενδιαφέρον της από τις λίγες συμμετοχές που είχες στην Ολλανδία;
Όχι, είναι μία μεγάλη ομάδα, με έναν προπονητή, τον Νταβίντ Βάγκνερ, που με είχε τσεκάρει όσο ήμουν στην Χάνσα και παίζαμε αντίπαλοι. Ήξερε τι παίκτης είμαι και οτι δεν θα μπορούσα να είχα αλλάξει μέσα σε ένα εξάμηνο. Και ο ίδιος κατάλαβε οτι αυτή η μεταβίβαση από την 3η κατηγορία της Γερμανίας στην 1η της Ολλανδίας δεν ήταν εύκολη.
Στο Ντόρτμουντ πως σε υποδέχθηκαν;
Έχω βρει ένα περιβάλλον που εύχομαι να μπορέσει να συναντήσει κάθε ποδοσφαιριστής. Έχω συμπαίκτες ίδιας ηλικίας, ανθρώπους που με έβαλαν κατευθείαν στο κλίμα της ομάδας, έναν προπονητή που είναι πάντα εκεί για τους ποδοσφαιριστές του και ένα τεχνικό επιτελείο που κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές. Το κλίμα είναι ιδανικό, καθώς όλοι εδώ σε γεμίζουν εμπιστοσύνη και σου δίνουν δύναμη για να δουλέψεις σκληρά και να βοηθήσεις την ομάδα. Είμαι σε μία μεγάλη ομάδα και έχω 1,5 χρόνο στην διάθεσή μου για να δουλέψω, να βελτιωθώ και να δείξω αυτά που μπορώ να κάνω.
Πότε κατάλαβες το πόσο μεγάλο βήμα έχεις κάνει στην καριέρα σου;
Με το που φόρεσα την φανέλα. Τότε κατάλαβα που βρίσκομαι. Όσο και αν το συζητήσεις, όσες προτάσεις και αν σου έρθουν, αν δεν το ζήσεις, δεν γίνεται να το πιστέψεις.

Το πρόγραμμα εκεί πως είναι...
Σκληρό, όπως σε όλες τις ομάδες εδώ. Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη έχουμε διπλές προπονήσεις. Πέμπτη, Παρασκευή μονή και μετά ανάλογα με το αν παίζουμε Σάββατο ή Κυριακή. Ο κάθε ένας μπορεί να καταλάβει οτι δεν έχουν καμία σχέση οι προπονήσεις στην Ελλάδα, με αυτές εδώ. Η βελτίωση είναι μεγάλη, κάτι που το βλέπω και εγώ, παρά το γεγονός οτι είμαι λίγους μήνες εδώ. Όταν φτάνεις σε ένα τέτοιο σημείο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάζεις το κεφάλι, να δουλεύεις σκληρά και να περιμένεις τις ευκαιρίες. Γιατί οι ευκαιρίες έρχονται μόνο μέσα από την σκληρή δουλειά.
Είναι όλα τόσο στην εντέλεια, όσο φανταζόμαστε;
Ναι. Η Ντόρτμουντ είναι μία ομάδα που θέλει ο επαγγελματισμός σε όλα τα επίπεδα να αγγίζει τον μέγιστο βαθμό. Από τις εγκαταστάσεις, τα αποδυτήρια, το Footballnaut. Είναι πράγματα που σε κάνουν καλύτερο επαγγελματία.
Πως ένιωσες όταν μπήκες στο Footballnaut;
Ήμουν χαμένος. Μόλις μπαίνεις σου εξηγούν τι πρέπει να κάνεις και δουλεύεις την πρώτη επαφή, την αντίδραση καθώς ένα φωτάκι που ανάβει σου λέει που πρέπει να στείλεις την μπάλα και την αντίληψη της φάσεις. Είναι φανταστικό.



Τι είναι αυτό που σου έχει κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση μέχρι στιγμής;
Τα εργομετρικά που έκανα με την πρώτη ομάδα. Έκανα τεστ αντοχής και ήμουν με αυτούς που πριν από λίγες ημέρες τους έβλεπα στην τηλεόραση, τον Ρόις, τον Γκροσκροϊτς και τους άλλους ποδοσφαιριστές. Ήμουν εντυπωσιασμένος.
Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που έχεις πάρει στο διάστημα που είσαι στην Μπορούσια;
Οτι πρέπει πάντα να έχω το κεφάλι ψηλά. Η φιλοσοφία που μας έχει περάσει ο προπονητής είναι οτι δεν τον νοιάζει αν κάνουμε λάθος, αρκεί στην επόμενη φάση ή ακόμη και στην ίδια αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το «ισοφαρίσουμε». Για παράδειγμα, σε έναν αγώνα έκανα ένα λάθος και στη συνέχεια της φάσης δεχθήκαμε γκολ. Αμέσως εγώ στεναχωρήθηκα και κατέβασα το κεφάλι. Ο προπονητής με έπιασε στα αποδυτήρια και μου είπε: «Δεν θέλω να βλέπω κατεβασμένα κεφάλια. Έτσι κάνεις κακό στην υπόλοιπη ομάδα». Καταλαβαίνεις λοιπόν οτι εκτός από τα καθαρά αγωνιστικά χαρακτηριστικά, εδώ φτιάχνεις και προσωπικότητα-χαρακτήρα...

Με τον Παπασταθόπουλο πως είναι η σχέση σου;
Πολύ καλή. Δόξα Τω Θεώ με βοήθησε πολύ τις πρώτες μου μέρες.
Εξήγησέ μας λίγο πως λειτουργεί η δεύτερη ομάδα της Ντόρτμουντ...
Είμαστε μία ομάδα που απαρτίζεται από παίκτες 20-21 ετών, ενώ έχουμε και 2-3 που είναι μεγαλύτεροι. Καθημερινά ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα, αρκετοί από εμάς. Το βήμα όσο και αν φαίνεται μεγάλο, ο προπονητής μας το κάνει να φαίνεται μικρό. Πρέπει όμως να μείνεις και να δουλέψεις για να κερδίσεις αυτή την ευκαιρία.
Επαφή με τους παίκτες της πρώτης ομάδας έχεις;
Εγώ είμαι λίγο καιρό εδώ και δεν έχω προλάβει να αποκτήσω τέτοια επαφή έτσι ώστε να βγαίνω με κάποιον άλλον εκτός του Παπασταθόπουλου. Με όλους όμως λέμε ένα «γεια» και «τι κάνεις». Είναι πολύ ανοιχτοί.
Με τον Γιούργκεν Κλοπ, είχες κάποια επαφή;
Ναι, έχει έρθει και μου έχει μιλήσει, όπως έχει κάνει στους περισσότερους ποδοσφαιριστές. Βλέπει και αρκετές προπονήσεις μας.

Γνωρίζοντας το πως λειτουργούν οι ομάδες στην Ελλάδα και βλέποντας πως λειτουργεί ένα top ευρωπαϊκό club, ποιο θεωρείς οτι είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα των ομάδων στην χώρα μας;
Εδώ δείχνουν μεγαλύτερο σεβασμό στους ποδοσφαιριστές και δίνουν πολλές ευκαιρίες σε παίκτες των ακαδημιών. Βλέπω δίπλα μου παίκτες που είναι 18-19 ετών και παίζουν στηνBundesliga, ενώ στην Ελλάδα έπρεπε οι ομάδες να φτάσουν σε σημείο να μην έχουν λεφτά και να χρεοκοπήσουν για να δώσουν ευκαιρίες στους Έλληνες. Αυτό είναι κάτι που με λυπεί πολύ.
Όσα γίνονται σε πολιτικό επίπεδο μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, επηρεάζουν την συμπεριφορά στο πρόσωπό σου;
Όχι. Καθόλου. Ότι και αν έχει γίνει, το διάστημα που είμαι εδώ, κανείς δεν μου έχει ποτέ το παραμικρό. Είναι πολύ ευγενικοί όλοι τους.



*Πηγή: gazzetta.gr*

Και Γκουρκίφ για Ολυμπιακό!!

O Ολυμπιακός είναι μεταξύ των ομάδων που φέρονται να ενδιαφέρονται για τον Γιοάν Γκουρκίφ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του εξωτερικού.
Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός έχει συμβόλαιο με την Λιόν που λήγει το καλοκαίρι και ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται στην λίστα των συλλόγων που τον έχουν στο στόχαστρό τους. Ο Γιοάν Γκουρκίφ έχει περάσει από Μίλαν και Μπορντό και ενώ αγωνίζεται από το 2010 στην ομάδα της Λιόν. Bάσει των δημοσιευμάτων των Γάλλων η Ντόρτμουντ, ομάδες από την Τουρκία, οι Πειραιώτες και η Κρίσταλ Πάλας ενδιαφέρονται για τον παίκτη. Αναφέρεται πως η Άρσεναλ μπορεί να επανέλθει για τον Γκουρκίφ πως ο Ολυμπιακός και οι Τούρκοι έχουν την διάθεση να προσφέρουν πολύ καλά χρήματα. Στο Σαμπιονά Μπορντό και Ρεν θα τον ήθελαν στο δυναμικό τους ενώ παλαιότερα έχει ασχοληθεί μαζί του η Ατλέτικο. Ο πατέρας του Γκουρκίφ πάντως ισχυρίζεται ότι ο γιός του έχει ήδη πολλές προσφορές στα χέρια του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Στον αέρα οι διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης!!

Ο τηλεοπτικός σταθμός “ΣΚΑΪ” έβγαλε το βράδυ της Δευτέρας στον αέρα της εκπομπής “Δίκη” και στην ιστοσελίδα του το πόρισμα του Εισαγγελέα και τα ονόματα των κατηγορούμενων!
Στη δημοσιότητα βγήκε το πόρισμα του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, μαζί με τις εισηγήσεις του για ποινικές διώξεις εις βάρος 16 προσώπων.
Η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμα του Εισαγγελέα, από την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε, προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και τον Εποπτεύοντα τον αθλητισμό Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στο πόρισμα αποκαλύπτονται και οι - κατά τον Εισαγγελέα - τρεις διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης, των οποίων τα ονόματα και οι ιδιότητες θα προκαλέσουν παγκόσμια αίσθηση! Στο πόρισμα Κορέα που δημοσιοποίησε ο "ΣΚΑΪ" παρουσιάζονται ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, ο πρώην νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Θεόδωρος Κουρίδης και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ παρουσιάζεται και ο πρώην αντιπρόεδρος και νυν μέλος του δ.σ. της ΕΠΟ Αριστείδης Σταθόπουλος να συμμετείχε στη σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης.

Το πόρισμα των 173 σελίδων αναρτήθηκε σκαναρισμένο στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού skai.gr.
Η έρευνα του κ. Κορέα έχει ολοκληρωθεί και είναι στα χέρια της Εισαγγελίας, ενώ έχουν ασκηθεί ήδη οι κακουργηματικές διώξεις, με τον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη να έχει αυξήσει τον αριθμό των κατηγορούμενων σε 25.
Σεβόμενο τις σχετικές διατάξεις του Νόμου, το gazzetta.gr δεν αναδημοσιεύει το πόρισμα και αρκείται μόνο στην αναπαραγωγή βασικών πληροφοριών ενός εγγράφου το οποίο η αποκάλυψη του ΣΚΑΪ το καθιστά από το βράδυ της Δευτέρας δημόσιο έγγραφο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Στον Πλατινί το πόρισμα Κορέα!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την μόνη ρεαλιστική ελπίδα για την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Από το βράδυ της Δευτέρας ο υφυπουργός Αθλητισμού πρέπει να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, μετά από την ανάγνωση του πορίσματος του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα από την έρευνά του για την ύπαρξη και δράση εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο. Διότι αυτό το πόρισμα των 173 σελίδων είναι το ιδανικό εφόδιο του Σταύρου Κοντονή για την επόμενη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της UEFA και της FIFA προκειμένου να τους αναγκάσει να αλλάξουν το καθεστώς στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις προδιαγραφές διοίκησης και λειτουργίας του. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν περιττό. Και στην πραγματικότητα ο Κοντονής δεν πρέπει να αρκεστεί σε μια συνάντηση με κάποιον εκπρόσωπο της UEFA. Θα έπρεπε να επιδιώξει ακόμη μια συνάντηση με τον Μισέλ Πλατινί για να του παραδώσει μεταφρασμένο το πόρισμα Κορέα, και ενδεχομένως για να του κανονίσει μια συνάντηση για να γνωρίσει ο πρόεδρος της UEFA τον Εισαγγελέα και να κουβεντιάσει μαζί του σχετικά με την έρευνά του και τα στοιχεία που έχει συλλέξει.
Αυτό το πόρισμα είναι η μόνη ελπίδα για αλλαγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Διότι αν δεν πειστεί και από αυτό ο Πλατινί για την έκταση της διαφθοράς και την ανάγκη επανεκκίνησης του ποδοσφαίρου με νέους κανόνες και καινούργια Ομοσπονδία, δεν υπάρχει κάτι που θα τον πείσει. Τα στοιχεία της έρευνας, οι διάλογοι, τα πρόσωπα που εμπλέκονται και οι ιδιότητες των κατηγορούμενων και ένα σωρό άλλων εμπλεκόμενων είναι αρκετά για να περιγράψουν πόσο διεφθαρμένο και τηλεκατευθυνόμενο είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν τα διαβάσει όλα αυτά, καμαρώσει την ελληνική Ομοσπονδία και δεν απαιτήσει μόνος του την πάταξη της διαφθοράς, ο Πλατινί και οι συνεργάτες του θα αποδείξουν ότι είναι μέρος του προβλήματος.
Ο Κοντονής δεν έχει κανέναν λόγο να περιμένει την εξέλιξη της έρευνας του ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη, ούτε την ολοκλήρωση της δικογραφίας, ούτε την απαγγελία των κατηγοριών στους κατηγορούμενους, των οποίων ο αριθμός καθημερινά αυξάνεται. Η δικαστική εξέλιξη αυτής της υπόθεσης δεν σχετίζεται με την άμεση ανάγκη εξάρθρωσης του κυκλώματος που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ο Κοντονής με την κυβέρνησή του είναι οι μόνοι από τους οποίους μπορεί να απαιτεί αλλά και να περιμένει το ποδόσφαιρο τη λύση.
Η διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν πρόκειται να κάνει το ελάχιστο, όπως έχει γίνει απολύτως κατανοητό εδώ και μήνες. Η ΕΠΟ και η Superleague συμπεριφέρονται σήμερα σαν να ζουν ακόμη μια συνηθισμένη ημέρα. Διότι τέτοια είναι για αυτούς η σημερινή, όπως και όλες οι προηγούμενες στην διάρκεια των τελευταίων εννέα μηνών, δηλαδή από τότε που ήρθε στο φως η έρευνα Κορέα για την εγκληματική οργάνωση. Το μόνο που νοιάζει όλους αυτούς, όπως έχει γίνει πλήρως κατανοητό, αφού φροντίζουν να μας το δείχνουν με την καθημερινή συμπεριφορά τους, είναι να συνεχίσουν να κάνουν παιχνίδι για να εξυπηρετούν τα μικροσυμφέροντά τους. Περιμένουν να καταλάβουν αν θα παραμείνει ισχυρός ο ισχυρός ή αν θα αλλάξει ο βασιλιάς στη ζούγκλα για να τον πλησιάσουν και να του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Αυτό είναι το όραμά τους για το ποδόσφαιρο.
Το μόνο που έχει να κάνει ο Κοντονής είναι να παραδώσει στην UEFA και την FIFA το πόρισμα Κορέα και να ρωτήσει αν σκοπεύουν να επιβάλουν στην ΕΠΟ την άμεση διενέργεια έρευνας και την επιβολή ποδοσφαιρικών και πειθαρχικών ποινών προτού επιβάλλουν στην σημερινή διοίκηση της Ομοσπονδίας να αλλάξει άμεσα το καταστατικό και τον εκλογικό νόμο ώστε να δημιουργήσει μέσα από νέες προδιαγραφές την προοπτική να προκύψει μια καθαρή διοίκηση που δεν θα ελέγχεται από οποιασδήποτε προέλευσης καρτοκινητά. Αν σε όλα αυτά εισπράξει αρνήσεις ή μη ικανοποιητικές απαντήσεις, ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αλλάξει με νόμο το ποδοσφαιρικό καθεστώς, με όποιο κόστος. Θα βρει την πλειοψηφία των Ελλήνων στο πλευρό του.
*Πηγή: gazzetta.gr*

«Απόδραση» ποδοσφαιριστή που χτύπησε διαιτητή για να γλιτώσει το αυτόφωρο! (vid)

Τα... βουνά πήρε ποδοσφαιριστής στα Χανιά, που αφού χτύπησε τον διαιτητή, το έσκασε για να γλιτώσει το αυτόφωρο. 
Τρομερά πράγματα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Πολλά έχουμε δει, όμως πάντα υπάρχει κάτι καινούργιο που μπορεί να μας εκπλήξει! Πρωταγωνιστής, αυτή τη φορά, ένας παίκτης της Κορωνίδας, ομάδα από τοπικό πρωτάθλημα των Χανίων. Στο παιχνίδι με το ΙΝΚΑ, λοιπόν, αφού αντίκρισε κόκκινη κάρτα, επιτέθηκε στον διαιτητή, τον οποίο και χτύπησε στο πρόσωπο.
Μέχρι εδώ... όλα καλά. Όχι, δεν είναι λογικό ή σωστό, αλλά ούτε και πρωτόγνωρο. Στην συνέχεια, όμως, ο διαιτητής αποφάσισε να πάει στα αποδυτήρια και να καλέσει την αστυνομία. Ο ποδοσφαιριστής, λοιπόν, που το αντιλήφθηκε, αφού πρώτα πήγε και άλλαξε, πήρε τα... βουνά και το έσκασε προκειμένου να γλιτώσει την αυτόφωρο διαδικασία.
Όπως είναι λογικό, ο ΙΝΚΑ πήρε το παιχνίδι στα... χαρτιά, ενώ ο «τσαμπουκάς» παίκτης αναμένεται να έχει βαριές κυρώσεις.



*Πηγή: gazzetta.gr*

Γκάρι Μάμπατ: Ο διαβήτης κι ο παραλίγο ακρωτηριασμός!! (pics)

Ο θρυλικός αρχηγός της Τότεναμ, Γκάρι Μάμπατ, μίλησε για τον παραλίγο ακρωτηριασμό του αριστερού του ποδιού. Το πρόβλημα με το διαβήτη κι η αγωνία του να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος ώστε να παρακολουθεί τα πόδια του.
Από τα 17 του ζει με το σακχαρώδη διαβήτη Τύπου 1. Αυτό δεν εμπόδισε τον Γκάρι Μαμπατ το 1982 να γίνει ο ο πρώτος διαβητικός που έπαιξε στην Αγγλία και να οδηγήσει, ως αρχηγός, την Τότεναμ στην κατάκτηση του FA Cup το 1991.
Ωστόσο, από επιπλοκή που προήλθε από το σάκχαρο, η κεντρική του αρτηρία του αριστερού του ποδιού έφραξε και δεν ήθελε πολύ να χάσει το πόδι του.
Ο 53χρονος, σήμερα, Γκάρι Μάμπατ μίλησε για πρώτη φορά για το... παγωμένο ξύπνημα που είχε στη 1:00 τα ξημερώματα το 2013 όταν δεν ένιωθε το αριστερό του πόδι.
Αμέσως διακομίστηκε στο King's College Hospital και υποβλήθηκε σε 5ώρη επέμβαση. Οι γιατροί έπρεπε να αντικαταστήσουν την κύρια αρτηρία του αριστερού του ποδιού με μια φλέβα και για να κλείσει η πληγή χρειάστηκαν 112 ράμματα, δημιουργώντας μία ουλή 76 εκατοστών.

Μιλώντας για το θέμα του διαβήτη και τη δική του περιπέτεια στη «Sun» είπε:
«Όταν έλεγαν ότι μάχονται για να μου σώσουν το πόδι, ένιωσα ότι ήμουν ανήμπορος. Ως διαβητικός ξέρετε ότι μπορούν να παρουσιαστούν επιπλοκές. Όμως σκέφτεσαι "ποτέ δεν θα συμβεί σε μένα". Είναι ζωτικής σημασίας να εκπαιδεύσουμε τους πάντες με διαβήτη πως να προσέχουν τον εαυτό τους. Αν έχετε κάτι ασυνήθιστο στα πόδια σας, σας τσούζουν τα δάχτυλα των ποδιών, πηγαίνετε στο γιατρό».
Ο Μάμπατ γνώριζε ότι ο διαβήτης του, του είχε προκληθεί περιφερειακή αρτηριακή νόσο και απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων στα πόδια.
Κάθε χρόνο, οι χειρούργοι στην Αγγλία εκτελούν περίπου 8.000 ακρωτηριασμούς σε διαβητικούς. Το οξύμωρο είναι ότι βάσει των λεγομένων των ειδικών 4/5 ακρωτηριασμούς θα μπορούσαν να αποφευχθούν.
Επίσης, όσοι έχουν υποστεί τη συγκεκριμένη επέμβαση μέσα στην επόμενη 5ετία φεύγουν από τη ζωή. Στόχος του Μάμπατ είναι να καθιερωθεί ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των διαβητικών παρακολούθησης των ποδιών τους, όπως γίνεται και για την όρασή τους.Με τη συχνή παρακολούθηση οι διαβητικοί μπορούν να σώσουν τα άκρα τους!
*Πηγή: gazzetta.gr*

«Θα σε γ@@@, θα σε τελειώσω»

Ο Σταύρος Μάνταλος έχει καταγράψει στο φύλλο αγώνα της αναμέτρησης Εργοτέλης-Πανθρακικός τα όσα του είπε στην φυσούνα ο γενικός αρχηγός των Κρητικών, Σταύρος Λαμπράκης.
Κατά την διάρκεια του αγώνα του Εργοτέλη με τον Πανθρακικό ο διαιτητής της αναμέτρησης, Σταύρος Μάνταλος, απέβαλε τον γενικό αρχηγό των Κρητικών, Σταύρο Λαμπράκη.
Όπως αναφέρει στο φύλλο αγώνα και σύμφωνα με το Goal ο Λαμπράκης τον περίμενε στην φυσούνα και τον πέρασε γενιές δεκατέσσερις. «θα σε γ@@@, θα σε τελειώσω. Θα μας βρεις μπροστά σου» φέρεται να έχει πει ο γενικός αρχηγός του Εργοτέλη.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αναβλήθηκε ματς γιατί… άγνωστοι γέμισαν τον αγωνιστικό χώρο με πρόκες!!

Ένα κυριολεκτικά απίστευτο γεγονός συνάντησαν χθες το μεσημέρι οι παράγοντες του Ολυμπιακού Λαμπετίου , πηγαίνοντας στο γήπεδο τους ενόψει του προγραμματισμένου αγώνα της ομάδας τους στις 5 μ. μ. με τον Α.Ο. Αγ. Γεωργίου. Ο αγωνιστικός χώρος λοιπόν, ήταν γεμάτος από πρόκες διαφόρων διαστάσεων, κυρίως δε μπροστά από τις δυο εστίες αλλά και στο κέντρο του γηπέδου! Ως εκτούτου το ματς ήταν αδύνατο να διεξαχθεί καθώς υπήρχε κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών, κάτι που αποφάνθηκε τόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Λεωνίδας Κούρτης κατά τον έλεγχο του γηπέδου, όσο και ο παρατηρητής του αγώνα κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος!
Με λίγα λόγια επρόκειτο για καθαρή δολιοφθορά… σύμφωνα με τους παράγοντες του Ολυμπιακού Λαμπετίου εκφράζοντας μέσω της εφημερίδας «Πατρίς» τον αποτροπιασμό τους για αυτό που έγινε στο γήπεδο τους ώστε να αναβληθεί ο αγώνας της ομάδας τους! Ο διαιτητής πάντως της αναμέτρησης συνέταξε το Φ.Α. με τις δυο ομάδες να δηλώνουν κανονικά τους παίκτες τους, αναφέροντας απλά το γεγονός, και την ΕΠΣΗ να καλείται τώρα να ορίσει λογικά, εκ νέου το ματς! Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός Λαμπετίου πέφτει… για δεύτερη φορά θύμα… μιας τέτοιας ενέργειας, καθώς στο περσινό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας και στο ματς της 02/02/2014 στο γήπεδο των Δουνείκων , δεν αγωνίστηκε με τον τοπικό Απόλλωνα, καθώς τότε άγνωστοι… είχαν γεμίσει με πρόκες το γήπεδο των Δουνεικων!
Πηγή: patrisnews.com

Ο Αναστασίου δεν βλέπει το πρόβλημα του ΠΑΟ!!

Η ιστορία του Παναθηναϊκού έχει μια λογική. Τη στιγμή που δεν υπάρχει μία, ο Αναστασίου είναι φοβερή επιλογή. Ο Αποδυτηριάκιας αναλύει στον SportDog... Κι όταν λέμε Αναστασίου βάζουμε μέσα το πάθος του, την πίστη του στις αρχές της μπάλλας, αλλά επίσης την απειρία του και το μικρή προπονητική κλάση.
Δεν μπορείς να έχεις τον Γκουαρδιόλα όταν δεν έχεις μαντήλι να κλάψεις. Θα στηρίξεις τον Αναστασίου και θα πείς κι ένα τραγούδι. Ποιος είναι ο Αναστασίου; Αυτός που μπορεί να είναι πιο σοβαρός από τον κατά βάση αστείο μέσο όρο που κυκλοφορεί στην πιάτσα.
Ο Αναστασίου έχει καταλάβει που δουλεύει. Σε σύλλογο μεγάλο που δεν υπάρχει άλλος. Μερικές φορές δεν δείχνει να ξέρει με ποιους δουλεύει. Κι αν υποθέσουμε ότι ξέρει ποιος είναι ο Πέτριτς και ο Πιάνιτς τότε δεν θα πρέπει να έχει καταλάβει ποιος είναι ο Αστέρας Τρίπολης, η Βέροια ή ο Ατρόμητος.
Οι επιλογές του τον τελευταίο καιρό βοηθούν τους αντιπάλους να ξεβρακώνουν τον Πσαναθηναϊκό. Μπορεί ο σύλλογος να είναι μεγάλος, όμως οι αντίπαλοι έχουν αρχίσει να τον φοβούνται λιγότερο από το παρελθόν. Παίρνουν τα μέτρα που τους αναλογούν και χτυπούν στις αδυναμίες. Τα ματς με τον Πσναθηναϊκό δεν τα έχουν ξεγράψει, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.
Αυτό είναι το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Αναστασίου και φαίνεται να μην το έχει καταλάβει. Ασε τους άλλουν να μιλάνε για ντεφορμάρισμα, ψυχολογικά προβλήματα και ματιασμένα παλληκάρια.

ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ να ανακαλύψει ο Αναστασίου ποιος δεν θέλει να παίξει στον Πανθηναϊκό, γράφει ο apodytiriakias.gr

Αυτή τη μαλακία ποτέ δεν την κατάλαβα. Έξαλλος ήταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού. «Όποιος δεν μπορεί να το πει...» είπε ο Γιάννης Αναστασίου.
Πάντα μου καθόταν ψιλοαπίθανο να μπει στο στόμα του προπονητή, του κάθε προπονητή μια τέτοια κουβέντα. Πίστευα ότι είναι κατασκεύασμα των δημοσιογράφων. Κι όμως ο Αναστασίου το είπε μπροστά στην κάμερα..
Ο παίκτης ποτέ δεν θα πει «Δεν μπορώ». Εκτός από την περίπτωση που ο ίδιος δεν θέλει και έχει τους λόγους του να μη θέλει να παίξει για 1-2 παιχνίδια. Ο προπονητής σαν άνθρωπος της δουλειάς είναι πολύ εύκολο να δει ποιος παίκτης δεν μπορεί, ποιος δεν του κάνει.
Δεν περιμένει τον επαγγελματία να αυτοπαραιτηθεί από το συμβόλαιό του. Σ' αυτό, τουλάχιστον, ο προπονητής δεν χρειάζεται να έχει «μάτι».

*Πηγή: sportdog.gr*

Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για χειραγώγηση αγώνα η Βέροια!!

Απαλλάχθηκε για τις κατηγορίες για την χειραγώγηση του αγώνα με τον Ατρόμητο η Βέροια η οποία είχε κληθεί να απολογηθεί στην πειθαρχική επιτροπή λόγω της δίωξης του εισαγγελέα καθώς με βάση τα στοιχεία που προέκυπταν από την εταιρεία «Sportradar», η οποία ασχολείται με την ανίχνευση της στοιχηματικής απάτης, στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο το ματς Βέροια-Ατρόμητους ήταν στα ύποπτα προς χειραγώγηση.

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε την κάτωθι  απόφαση.

Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ Βέροια: «Βάσει των αναφερομένων στην από 30/3/2015 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ, η οποία σας κοινοποιείται συνημμένα στην παρούσα, καλείσθε ενώπιον μας την Τρίτη, 7-4-2015 και ώρα 14:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη»: «Απαλλάσσει την πειθαρχικώς διωκόμενη ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ από τη σε βάρος της αποδιδόμενη πειθαρχική κατηγορία».

Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. παραμένει στο πλευρό της ΚΑΕ ΠΑΟΚ!!

Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. παραμένει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο πλευρό της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ως επίσημος και αποκλειστικός προμηθευτής νερού της ομάδας.

Αναλυτικά, αναφέρει στο δελτίο Τύπου:

«Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε., η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία εμφιαλώσεως Φυσικού Μεταλλικού Νερού, βρίσκεται στο πλευρό της Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ για 4η συνεχόμενη χρονιά,  αναλαμβάνοντας το ρόλο του Επίσημου και Aποκλειστικού προμηθευτή νερού της ομάδας  και την φετινή αγωνιστική περίοδο 2014 – 2015.

Προσφέροντας την ποιοτική υπεροχή των προϊόντων της και πιστή στη φιλοσοφία της για διαρκή και ουσιώδη υποστήριξη των κοινωνικών,  πολιτιστικών αλλά και αθλητικών δρώμενων στην Ελληνική επικράτεια,  ενισχύει την εταιρική κοινωνική της ευθύνη και τη βαθιά ανθρώπινη συμμετοχή της στα σημαντικά αθλητικά δρώμενα, στηρίζoντας την ομάδα που η καρδιά της χτυπάει στον Βορρά. Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. και φέτος συνεχίζει την συνεργασία της με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ η οποία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πρεσβευτές του ελληνικού μπάσκετ και του αθλητισμού».