Τρίτη 7 Απριλίου 2015

«Μισώ το πόδι μου»

Με ένα συγκινητικό μήνυμα, ο Λιού Ξιάνγκ έβαλε τέλος σε μια καριέρα που άρχισε με τεράστιες υποσχέσεις αλλά επλήγη ανεπανόρθωτα από σοβαρούς τραυματισμούς.

«Μισώ το πόδι μου»
Είχε τα φόντα να γίνει ο κορυφαίος. Οι επιδόσεις στα πρώτα χρόνια της καριέρας του ήταν ασυναγώνιστές. Όμως ο Λιού Ξιάνγκ δεν έμελε ποτέ να φτάσει εκεί που πραγματικά μπορούσε. Η αρχή του τέλους ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, όταν έκανε μια ολόκληρη χώρα να κλαίει βλέποντάς τον να μένει εκτός στα 110μ. με εμπόδια. Τα χρόνια προβλήματα στον αχίλλειο δεν του επέτρεψαν να επανέλθει ποτέ πλήρως και σήμερα έβαλε τέλος στη μεγάλη καριέρα του.

«Αποσύρομαι. Θέλω να ξεκινήσω ένα νέο ταξίδι», έγραψε στο Sina Weibo, το αντίστοιχο Twitter της Κίνας. «Δεν είμαι καλά, είμαι μεγάλος και πλέον δεν μπορώ να τρέξω. Παρότι είναι λυπηρό και επώδυνο, δεν έχω άλλη επιλογή», ανέφερε ο 31χρονος αθλητής, που δεν είχε αγωνιστεί μετά τη ρήξη αχιλλείου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Οι ελπίδες επανόδου του εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μπροστά στο κοινό του, το Πεκίνο, αποδείχτηκαν… φρούδες. «Το πόδι μου, μου είπε ‘όχι’ ξανά και ξανά και δεν υπάρχει περίπτωση να μπορούσε να αντέξει εντατική προπόνηση και αγώνες. Μισώ το πόδι μου. Αγαπώ τόσο πολύ το στίβο και τα εμπόδιά μου. Αν δεν είχα τραυματιστεί… Αλλά δεν υπάρχουν ‘αν’ σε αυτό τον κόσμο. Τραυματίστηκα και πρέπει να το αποδεχθώ σιωπηλά», έγραψε ο Ξιάνγκ.

Αποχαιρετά την ενεργό δράση με το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στην Αθήνα το 2004, καθώς επίσης τέσσερα μετάλλια σε ανοιχτό και ισάριθμα σε κλειστό στίβο. Το 2004 έσπασε με 12,91’’ το παγκόσμιο ρεκόρ που κρατούσε από το 1993 και το βελτίωσε δύο χρόνια μετά, με το 12,88’’ του 2006. Το 2008 αυτό πέρασε στα χέρια του Κουβανού Ντάιρον Ρόμπλες (12,87’’) και από το Σεπτέμβριο του 2012 ανήκει στον Αμερικανό Άρις Μέριτ με 12,80’’.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: