Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Κερκ: «Πολύ καλή ευκαιρία ο Κόροιβος»

Ο Ντόναβαν Κερκ αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Κοροίβου και τόνισε ότι για εκείνον η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου είναι μία πολύ καλή ευκαιρία σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το ελληνικό.
Ο Ντόναβαν Κερκ ήρθε στον Κόροιβο για να καλύψει το κενό του Λάρι Τέρνερ και έχει ήδη ξεκινήσει σκληρή δουλειά για να μπορέσει να προσαρμοστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται στις απαιτήσεις του Χάρη Μαρκόπουλου. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ / σέντερ αποκαλύφθηκε μέσω του koroibosbc.gr, μιλώντας για τους λόγους που τον έφεραν στον Κόροιβο, τους στόχους του, καθώς και για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα και την Ελλάδα. Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για τους λόγους που αποδέχτηκε την πρόταση του Κοροίβου:
«To είδα σαν μια καλή ευκαιρία για εμένα να έρθω σε ένα δυνατό πρωτάθλημα, όπως είναι η ελληνική Basket League ΣΚΡΑΤΣ και να δείξω τι μπορώ να κάνω. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική λίγκα, με υψηλού επιπέδου Έλληνες και ξένους παίκτες αλλά και καλούς προπονητές. Οπότε δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πάρα πολύ καιρό. Η πρόταση που μου έγινε από τους ανθρώπους του Κοροίβου ήταν άκρως ικανοποιητική και πείστηκα να έρθω και να ενταχθώ στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Η σεζόν στην Κύπρο είχε τελειώσει, αλλά εγώ ήθελα να συνεχίσω να παίζω και ο Κόροιβος μου έδωσε αυτή την προοπτική για το βήμα παραπάνω στην καριέρα μου».
Για το πόσο θα τον βοηθήσει η εμπειρία από την Κύπρο να προσαρμοστεί στην Ελλάδα:
«Μοιάζουν αρκετά οι κουλτούρες. Όσον αφορά τις ελληνικές ομάδες, παίζουν με τακτική. Έχουν καλά αγωνιστικά πλάνα και δουλεύουν σκληρά σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού. Το επίπεδο στην Ελλάδα είναι πιο υψηλό, όμως θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να προσαρμοστώ άμεσα και να βοηθήσω τον Κόροιβο να πετύχει τον στόχο της παραμονής του στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ».
Για το αν του αρέσει η χώρα μας:
«Είναι μια όμορφη και χαλαρή περιοχή, χωρίς πολύ θόρυβο και παρέχει ιδανικές συνθήκες σε έναν αθλητή για να αποδώσει αυτά που μπορεί. Η ζωή είναι πολύ καλή και ήρεμη. Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται πολύ για την ομάδα και ρωτούν συνέχεια γι’ αυτήν. Έχω μάθει ότι τη στηρίζουν και στα παιχνίδια. Δεν σας κρύβω πως ανυπομονώ να τους νιώσω από κοντά στο πρώτο μου παιχνίδι».
Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Κόροιβο:
«Η ομάδα έχει ποιοτικό ρόστερ και οι παίκτες πέραν από καλοί στο μπασκετικό κομμάτι, είναι και αρκετά έξυπνοι, κάτι που τους κάνει ακόμη καλύτερους στο παρκέ. Ο κόουτς δουλεύει πάρα πολύ σκληρά. Έχει πλούσιες μπασκετικές γνώσεις, τις οποίες προσπαθεί να μας μεταδώσει και τα καταφέρνει πολύ καλά, ενώ και τα υπόλοιπα μέλη του staff δουλεύουν σε υψηλό επίπεδο και βοηθούν πάρα πολύ».
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: