Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Η περηφάνια του… εκτελεστή!!

Ο πρώτος σκόρερ του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, Τόρλιν Φιτζπάτρικ, μίλησε στο Superbasket.gr, κάνοντας τον απολογισμό της πορείας των Αχαιών, δηλώνοντας περήφανος για την προσπάθεια που κατέβαλαν οι συμπαίκτες του.
Ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη δύναμης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας (53-68). Και μπορεί οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς να έκαναν ό,τι ήθελαν εντός παρκέ, θέτοντας τους δικούς τους όρους εντός παρκέ, όμως υπήρξε ένας παίκτης των φιναλίστ, που ξεχώρισε.  Ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ! Με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ κατέγραψε ένα μεγαλοπρεπές double-double, δείχνοντας στοιχεία του ταλέντου του. Οι πόντοι που πέτυχε, μάλιστα, ήταν ικανοί να του χαρίσουν το βραβείο του πρώτου σκόρερ του τελικού!
Μέσω του Superbasket.gr ο 25χρονος φόργουορντ παραδέχτηκε, αρχικά, πως «δεν περίμενα τέτοιο βραβείο! Είμαι ενθουσιασμένος που παρέλαβα το βραβείο αυτό. Ήταν κάτι που ήρθε από το πουθενά για εμένα».
Τον ρωτήσαμε για το τι θα άλλαζε, εάν γυρνούσε το χρόνο πίσω «Έπρεπε να είχαμε καλύτερη κυκλοφορία μπάλας, αλλά και να έχουμε ευστοχία στα σουτ που επιχειρούσαμε. Σε κάποια διαστήματα παίξαμε αποτελεσματική άμυνα, αν και ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα. Δεν είμαι απογοητευμένος από την προσπάθεια των συμπαικτών μου. Ο ρυθμός μας, επιθετικά, έπρεπε να είναι ίδιος στην επίθεση όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Σε άλλα παιχνίδια βάζαμε τα σουτ και πετυχαίναμε εύκολα καλάθια στο transition. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε και αυτό ήταν το μεγαλύτερό μας πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε αρκετά εύκολα καλάθια».
Πόσο σημαντική ήταν η πορεία των Πατρινών, όμως; Ήταν μια… δήλωση ενόψει συνέχειας; «Φυσικά! Ήταν μια μεγάλη δήλωση από την ομάδα μας. Είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου. Ξέραμε πως ήταν δύσκολη η διαδρομή μας, καθώς παίζαμε όλα τα παιχνίδια εκτός έδρας και παράλληλα σε περίπτωση που χάναμε θα μέναμε εκτός συνέχειας. Πριν την έναρξη του τελικού είχαμε πει πως θα πρέπει να πιάσουμε πολύ υψηλά στάνταρ στην άμυνα και παράλληλα να σκοράρουμε πολύ. Δεν τα καταφέραμε. Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια των συμπαικτών μου, διότι φτάσαμε μέχρι τέλους».
Από εδώ και στο εξής ο στόχος των “μελανόλευκων” είναι τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. «Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τον τελικό και την ψυχολογία που έχουμε, λόγω της συμμετοχής, ώστε να αλλάξει η διάθεσή μας. Ευχαριστούμε όλον τον κόσμο της Πάτρας που ταξίδεψε για να μας στηρίξει». δήλωσε αρχικά, για να συμπληρώσει πως «σε παιχνίδια με τέτοια ατμόσφαιρα δεν έχουμε την τύχη να παίζουμε κάθε μέρα και ο τελικός είχε ατμόσφαιρα Euroleague. Θα μας βοηθήσει πολύ το παιχνίδι αυτό στη συνέχεια, ώστε να βελτιώσουμε την ψυχολογία μας, καθώς ακολουθούν πολύ κρίσιμα παιχνίδια και θέλουμε να εμφανιστούμε βελτιωμένοι».
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: