Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Παπάζογλου: «Να αλλάξουμε φιλοσοφία στην Ελλάδα»


papazoglou

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Θανάσης Παπάζογλου, μίλησε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, εκτιμώντας ότι πρέπει ο «Δικέφαλος» να αλλάξει φιλοσοφία στα παιχνίδια του πρωταθλήματος σε σχέση με την Ευρώπη, για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Είναι διαφορετικά παιχνίδια το ένα με το άλλο. Με την Τότεναμ είσαι το αουτσάιντερ, πηγαίνεις χωρίς άγχος και αυτό έπαιξε ρόλο, δείξαμε τον καλύτερό μας εαυτό και πήραμε ένα αποτέλεσμα το οποίο ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύαμε. Τα παιχνίδια πρωταθλήματος διαφέρουν απ’ ότι αυτά της Ευρώπης. Παίξαμε σε ένα γήπεδο που είναι το χειρότερο στην Ελλάδα δεν μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο, δεν μπορούσαμε ένα βγάλουμε τον πραγματικό μας εαυτό στο γήπεδο. Δεχθήκαμε δύο γκολ που δεν έπρεπε, όμως τελικά σκοράραμε κι εμείς δύο τέρματα και φύγαμε με το βαθμό».
Για το τι πρέπει να αλλάξει για να βελτιώσει ο ΠΑΟΚ την εικόνα του στην Ελλάδα:
«Νομίζω ότι πρέπει να ξεχωρίζουμε τα πράγματα. Στην Ευρώπη κάνουμε πολύ καλή πορεία, στο πρωτάθλημα είμαστε πολύ πίσω και πρέπει να δουλέψουμε, να παίζουμε με άλλη φιλοσοφία, να… ξεκλειδώνουμε πιο εύκολα τις άμυνες και να μην δεχόμαστε τόσο εύκολα γκολ. Δε νομίζω ότι είναι δίκαιο να είμαστε σε αυτή τη θέση. Χρειάζεται μόνο δουλειά και δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, έχουμε ακόμη χρόνο για να αντιστρέψουμε την κατάσταση».
Για το αν υπάρχει περίπτωση να διαλέγουν παιχνίδια οι παίκτες, ο Παπάζογλου τόνισε:

«Δε διαλέγουμε παιχνίδια, απλά είναι κάποια παιχνίδια που έχουν ιδιαιτερότητες στην Ελλάδα και κάνουν τη διαφορά. Είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Υπάρχει χρόνος, τα επόμενα 4-5 παιχνίδια είναι πιο εύκολα και μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει βαθμούς και να ανέβει ψυχολογικά, Στόχος είναι αν μπούμε στα πλέι-οφ και εκεί όλα γίνονται».
Στο ερώτημα αν τίθεται και θέμα κούρασης λόγω των συνεχών αγώνων είπε:
«Υπήρχε και αυτό, είναι φυσιολογικό. Όταν παίζεις για παράδειγμα από το 30’ με παίκτη λιγότερο και δέχεσαι τόσο μεγάλη πίεση, όπως δεχθήκαμε από την Τότεναμ, υπάρχει και θέμα κούρασης. Και αυτό μεγεθύνθηκε και από το κακό γήπεδο στα Γιάννενα».
Όσο για την προσωπική του εικόνα στα φετινά παιχνίδια τόνισε:
«Σε σχέση με τις άλλες χρονιές είμαι πιο ευχαριστημένος. Βλέπω ότι υπάρχει εμπιστοσύνη από τον προπονητή, μου δίνει ευκαιρίες και προσπαθώ να τις εκμεταλλευτώ. Δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος προσπαθώ να βελτιώνομαι και να γίνω όσο πιο καλός μπορώ, για να βοηθάω την ομάδα. Ο ανταγωνισμός βοηθάει, με τόσους παίκτες που είναι πολύ καλοί και θέλεις να τους φτάσεις ή να τους ξεπεράσεις».
Τέλος, έκανε λόγο για τον τραυματισμό του, αλλά και το πρωτάθλημα ως τώρα:
«Και πριν από τον αγώνα είχα ενόχληση στον προσαγωγό και αύριο θα κάνω εξετάσεις για να δούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης. Στο πρωτάθλημα δε βλέπω κάποια διαφορά, πάνω κάτω τα ίδια συμβαίνουν. Βλέπουμε έναν ανταγωνισμό, αλλά η διοργάνωση γενικότερα νομίζω ότι είναι μία από τα ίδια».


πηγή: metrosport.gr

Χατ-τρικ σε 4 λεπτά!!


images

Κι όμως αυτό δεν έγινε στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης αλλά στη δική μας Football League 2.
Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Football League 2, ο Αστέρας Μαγούλας υποδέχθηκε τη Ζάκυνθο και κατάφερε να κερδίσει με 3-0 με τρία γκολ του εκπληκτικού Ηλία Μανίκα.
Το εντυπωσιακό στο συγκεκριμένο γεγονός είναι ότι και τα τρία γκολ σημειώθηκαν από το 5′ μέχρι το 9′. Πρόκειται για το πιο γρήγορο χατ-τρικ όλων των εποχών στις ελληνικές επαγγελματικές κατηγορίες.


πηγή: metrosport.gr

Γκόρι: «Σκληρό παιχνίδι με Χίμκι»


images

Δύσκολο θα είναι το παιχνίδι κόντρα στους Ρώσους όπως δήλωσε Μάρκους Γκόρι.
Ο Μάρκους Γκόρι ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα του EuroCup για την αναμέτρηση στη Μόσχα: «Είναι πολύ ευχάριστο για μένα που πηγαίνω πίσω στην Μόσχα, μια πόλη που μου αρέσει και στην οποία έχω ζήσει πολύ όμορφες στιγμές.
Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία όταν έπαιζα στην ΤΣΣΚΑ, αλλά τώρα με ενδιαφέρει μόνο ο ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι κόντρα στην Χίμκι πρόκειται να είναι πολύ σκληρό, ακόμη περισσότερο από αυτό που παίξαμε πριν από μία εβδομάδα στην έδρα μας.
Πρόκειται για μια πολύ δυνατή ομάδα, που έχει πολλές επιλογές, αλλά υπάρχει πάντα μια πιθανότητα για νίκη και θέλουμε να την κυνηγήσουμε. Δεν έχει σημασία πόσο δύσκολο είναι αυτό, μπορεί να είναι πολύ, γι’ αυτό πρέπει παίξουμε έξυπνα από την αρχή μέχρι το τέλος».


πηγή: metrosport.gr

Μπαξεβάνος: «Να σωθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται»


images (2)

Στο «Αθλητικό Metropolis» μίλησε ο Σπύρος Μπαξεβάνος. Ο προπονητής της Αναγέννησης Γιαννιτσών τόνισε πως παρά το γεγονός ότι η ομάδα του είναι στις πρώτες θέσεις της Φούτμπολ Λιγκ, πρέπει να σωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Αναλυτικά τα όσα είπε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο»
Για την Aναγέννηση: «Η ομάδα προσπαθεί να σωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται, ξεκινήσαμε πολύ καλά και πήραμε αποτελέσματα από ομάδες που είχαν ίδιους στόχους με μας. Τώρα πλέον τα παιδιά πιστεύουν στις δυνατότητες τους και χτυπάνε όλα τα παιχνίδια και υπάρχει μια αισιοδοξία για το μέλλον.
Εγώ φοβόμουν μόνο στο πρώτο παιχνίδι γιατί υπάρχουν παιδιά χωρίς μεγάλη εμπειρία».
Για το πρωτάθλημα αλλά και τον Πλατανιά: «Είναι ένα περίεργο πρωτάθλημα μετά από αυτά που έγιναν το καλοκαίρι, σίγουρα είναι χαμηλότερο ποιοτικά κι αυτό γιατί δεν έγιναν οι κατάλληλες κινήσεις από τις ομάδες.
Έκπληξη για μένα είναι ο Πλατανιάς, σίγουρα οι παραδοσιακές ομάδες θα ξεχωρίσουν αλλά πιστεύω πως ο Πλατανιάς θα καταφέρει να είναι στις 5-6 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας».


πηγή: metrosport.gr

Με ισοπαλία έκλεισε η αυλαία της 2ης αγωνιστικής!!


images

Ισόπαλο με 1-1 έληξε το ματς της ΑΕ Ποντίων Κατερίνης με τον Οικονόμο Τσιριτσάνης, το οποίο έκλεισε την αυλαία της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Football League 2.
Για την ομάδα της Κατερίνης σκόραρε ο Τροίρης (43′), ενώ για τον Οικονόμο ισοφάρισε ο Κέρι (70′).
Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής της Football League 2:
1ος όμιλος
Αστέρας Μαγούλας-Ζάκυνθος 3-1
Ρούβας-Πανηλειακός 1-2
Χανιά-Ηλυσιακός 3-1
Κεραυνός Γλυφάδας-ΠΑΟ Ρουφ 1-1
Καλαμάτα-Απόλλων Σμύρνης 0-0
Ρεπό: Προοδευτική
2ος όμιλος
Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας-Εθνικός Γαζώρου 0-3
Αετός Σκύδρας-Τηλυκράτης 0-1
Τύρναβος-Δόξα Κρανούλας 0-0
Νίκη Βόλου-Βατανιακός 2-0
Απόλλων Καλαμαριάς-Οδυσσέας Αναγέννησης 2-0
Δευτέρα (5/12)
ΑΕ Ποντίων Κατερίνης-Οικονόμος Τσιριτσάνης 1-1
Επόμενη αγωνιστική (3η, 11/12)
1ος όμιλος
Πανηλειακός-Ηλυσιακός
Προοδευτική-Ρούβας
ΠΑΟ Ρουφ-Χανιά
Αστέρας Μαγούλας-Κεραυνός Γλυφάδας
Ζάκυνθος-Καλάματα
Ρεπό: Απόλλων Σμύρνης
2ος όμιλος
Εθνικός Γαζώρου-Τηλυκράτης Λευκάδας
Οικονόμος-Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας
Δόξα Κρανούλας-Αετός Σκύδρας
Βατανιακός-ΑΕ Ποντίων Κατερίνης
Απόλλων Καλαμαριάς-Τύρναβος
Οδυσσέας Αναγέννησης-Νίκη Βόλου

Ποια κλοπή μπροστά στο ...έγκλημα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Βράζει με τη διαιτησία ο Άρης και ο προπονητής του μίλησε για ...κλοπή. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι στην πιο κρίσιμη φάση οι κίτρινοι συμπεριφέρθηκαν σαν σχολική ομάδα και αυτοκτόνησαν κάνοντας ένα τεχνικό έγκλημα.
Ποια κλοπή μπροστά στο ...έγκλημα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ας δούμε τι έγινε... Ο Άρης βρίσκεται δύο πόντους μπροστά 19'' δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ενώ υπάρχει τάιμ άουτ. Προφανώς δίνεται εντολή για καθαρή άμυνα και αλλαγή σε όλα τα σκριν. Αυτό που βλέπουμε στη συνέχεια είναι τραγικό.
Ο Σπανούλης παίρνει το σκριν από τον Χάινς, πασάρει στον Άντιτς και όταν ξαναπαίρνει την μπάλα, έχει πάνω του τον ψηλότερο, άρα και θεωρητικά πιο αργό, Μόλντροου. Ο παίκτης του Άρη τραβιέται πίσω λες και θέλει να εμποδίσει το ντράιβ του άσου του Ολυμπιακού, σχεδόν αδιαφορώντας για το γεγονός ότι ο Σπανούλης με ένα σουτ τριών πόντων δίνει τη νίκη στην ομάδα του! Ο Kill Bill διαβάζει την εντελώς ακατάλληλη άμυνα του Αμερικάνου και αυτό που συμβαίνει είναι βούτυρο στο ψωμί του. Εχοντας τον παίκτη του Αρη τουλάχιστον τρία μέτρα μακριά, στέκεται ακριβώς στα 6.75 κι εκτελεί. Σαν σε προπόνηση!
Ο Άρης έκανε ό,τι χειρότερο και φυσικά ο Αλεξανδρής έπαθε αμόκ όταν είδε την μπάλα στο καλάθι. Κανονικά βέβαια θα έπρεπε να αρχίσει να χτυπιέται πολύ νωρίτερα, όταν ο Μόλντροου άφηνε τόσο ελεύθερο χώρο στον Σπανούλη να σουτάρει για τρεις...
Επίσης οι κίτρινοι θα μπορούσαν να κάνουν φάουλ και αν ο Ολυμπιακός ευστοχούσε σε δύο βολές να πάρουν την τελευταία επίθεση με μηδέν ρίσκο για την ήττα, αφού και να αστοχούσαν το ματς θα πήγαινε στην παράταση. Ακόμη όμως και στην επιλογή τους να παίξουν άμυνα, θα μπορούσαν αν μη τι άλλο, αν φυσικά στο τάιμ άουτ είχε δοθεί κατανοητή και σχετική οδηγία, να σταματήσουν το σουτ τριών πόντων του Σπανούλη και να αφαιρέσουν τη μπάλα από τα χέρια του στέλνοντας δεύτερο παίκτη πάνω του.
Στην τελική να του επέτρεπαν τη διείσδυση. Τελικά το μόνο που έκαναν ήταν να επιτρέψουν στον καλύτερο σκόρερ του αντιπάλου να σουτάρει τρίποντο με τον αγαπημένο του τρόπο από την καλή του θέση... Το μοναδικό τρόπο που είχε ο Ολυμπιακός για να κερδίσει σε εκείνο το σημείο το παιχνίδι.
Για αυτό, Βαγγέλη, όσο κι αν σε συμπαθούμε, το πρόβλημα δεν είναι οι διαιτητές, που στο κάτω κάτω στην τελευταία φάση πήραν και την πιο σωστή απόφαση. Αν ο ;Aρης είχε παίξει πιο σωστά άμυνα, ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Κι αν ήταν κλοπή αυτό που έκανε η διαιτησία (εμείς δε συμφωνούμε), ήταν αυτοχειρία αυτό που έκαναν οι παίκτες σου...

πηγή: sportdog.gr