Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Παπάζογλου: «Να αλλάξουμε φιλοσοφία στην Ελλάδα»


papazoglou

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Θανάσης Παπάζογλου, μίλησε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, εκτιμώντας ότι πρέπει ο «Δικέφαλος» να αλλάξει φιλοσοφία στα παιχνίδια του πρωταθλήματος σε σχέση με την Ευρώπη, για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Είναι διαφορετικά παιχνίδια το ένα με το άλλο. Με την Τότεναμ είσαι το αουτσάιντερ, πηγαίνεις χωρίς άγχος και αυτό έπαιξε ρόλο, δείξαμε τον καλύτερό μας εαυτό και πήραμε ένα αποτέλεσμα το οποίο ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύαμε. Τα παιχνίδια πρωταθλήματος διαφέρουν απ’ ότι αυτά της Ευρώπης. Παίξαμε σε ένα γήπεδο που είναι το χειρότερο στην Ελλάδα δεν μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο, δεν μπορούσαμε ένα βγάλουμε τον πραγματικό μας εαυτό στο γήπεδο. Δεχθήκαμε δύο γκολ που δεν έπρεπε, όμως τελικά σκοράραμε κι εμείς δύο τέρματα και φύγαμε με το βαθμό».
Για το τι πρέπει να αλλάξει για να βελτιώσει ο ΠΑΟΚ την εικόνα του στην Ελλάδα:
«Νομίζω ότι πρέπει να ξεχωρίζουμε τα πράγματα. Στην Ευρώπη κάνουμε πολύ καλή πορεία, στο πρωτάθλημα είμαστε πολύ πίσω και πρέπει να δουλέψουμε, να παίζουμε με άλλη φιλοσοφία, να… ξεκλειδώνουμε πιο εύκολα τις άμυνες και να μην δεχόμαστε τόσο εύκολα γκολ. Δε νομίζω ότι είναι δίκαιο να είμαστε σε αυτή τη θέση. Χρειάζεται μόνο δουλειά και δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, έχουμε ακόμη χρόνο για να αντιστρέψουμε την κατάσταση».
Για το αν υπάρχει περίπτωση να διαλέγουν παιχνίδια οι παίκτες, ο Παπάζογλου τόνισε:

«Δε διαλέγουμε παιχνίδια, απλά είναι κάποια παιχνίδια που έχουν ιδιαιτερότητες στην Ελλάδα και κάνουν τη διαφορά. Είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Υπάρχει χρόνος, τα επόμενα 4-5 παιχνίδια είναι πιο εύκολα και μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει βαθμούς και να ανέβει ψυχολογικά, Στόχος είναι αν μπούμε στα πλέι-οφ και εκεί όλα γίνονται».
Στο ερώτημα αν τίθεται και θέμα κούρασης λόγω των συνεχών αγώνων είπε:
«Υπήρχε και αυτό, είναι φυσιολογικό. Όταν παίζεις για παράδειγμα από το 30’ με παίκτη λιγότερο και δέχεσαι τόσο μεγάλη πίεση, όπως δεχθήκαμε από την Τότεναμ, υπάρχει και θέμα κούρασης. Και αυτό μεγεθύνθηκε και από το κακό γήπεδο στα Γιάννενα».
Όσο για την προσωπική του εικόνα στα φετινά παιχνίδια τόνισε:
«Σε σχέση με τις άλλες χρονιές είμαι πιο ευχαριστημένος. Βλέπω ότι υπάρχει εμπιστοσύνη από τον προπονητή, μου δίνει ευκαιρίες και προσπαθώ να τις εκμεταλλευτώ. Δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος προσπαθώ να βελτιώνομαι και να γίνω όσο πιο καλός μπορώ, για να βοηθάω την ομάδα. Ο ανταγωνισμός βοηθάει, με τόσους παίκτες που είναι πολύ καλοί και θέλεις να τους φτάσεις ή να τους ξεπεράσεις».
Τέλος, έκανε λόγο για τον τραυματισμό του, αλλά και το πρωτάθλημα ως τώρα:
«Και πριν από τον αγώνα είχα ενόχληση στον προσαγωγό και αύριο θα κάνω εξετάσεις για να δούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης. Στο πρωτάθλημα δε βλέπω κάποια διαφορά, πάνω κάτω τα ίδια συμβαίνουν. Βλέπουμε έναν ανταγωνισμό, αλλά η διοργάνωση γενικότερα νομίζω ότι είναι μία από τα ίδια».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: