Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ηττα της στατιστικής στους "Ζωσιμάδες"

Ο Νίκος Σαρίδης γράφει για την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα και για τα στατιστικά στοιχεία που δεν βρήκαν εφαρμογή στους «Ζωσιμάδες».
Ηττα της στατιστικής στους "Ζωσιμάδες"
Ευθύς μετά τη λήξη του χθεσινού αγώνα στους «Ζωσιμάδες», ο συμπαθής Γιάννης Χριστόπουλος, ο υπηρεσιακός προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, δήλωσε on camera ότι η ομάδα του είχε περισσότερες τελικές από τον ΠΑΟΚ. Προφανώς, του έχει μείνει από την (όχι και πολύ μακρινή) εποχή που έγραφε ποδοσφαιρικές αναλύσεις σε αθλητική εφημερίδα. Ο Μαρκ Τουέιν, αντίθετα, δεν είχε σε τόση υπόληψη την στατιστική:
«Υπάρχουν μικρά ψέματα, υπάρχουν μεγάλα ψέματα και υπάρχει και η στατιστική». Και την ίδια γνώμη με τον Αμερικανό συγγραφέα μάλλον έχουν και οι οπαδοί του «Αγιαξ της Ηπείρου». Διότι ουδείς συνθηματολόγησε «Γιαννενάρα, κάνε μία τελική, τελική, τελικήηηη...». Μέχρι «Σκού-Σκού-Σκούφαλης!» (ακούστηκε όταν ο «Μανόλο» έγινε αλλαγή), αλλά τίποτε για τελική.
Και όταν ο Τζημόπουλος απέκρουσε με το χέρι σαν... Χαλκιάς στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» (!), δεν είπαν οι Γιαννιώτες από μέσα τους και... απ' έξω τους «μπράβο στον παικταρά μας που δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να μας πλησιάσει τις τελικές», αλλά κάτι άλλα, «δύσκολα»... Αν άφηνε την μπάλα να περάσει ο Τζημόπουλος, πιθανόν ο ΠΑΟΚ να είχε μία ακόμη τελική που θα... χαλούσε κάπως την στατιστική εικόνα, αλλά σίγουρα δεν θα είχε ένα πέναλτι. Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι, στην απερισκεψία του στόπερ των γηπεδούχων. Δεν πανηγύρισαν οι οπαδοί, άμα τη λήξει, το 11-5 του ΠΑΣ στις τελικές , ούτε το εξίσου εντυπωσιακό 9-1 στα κόρνερ.
Αλλωστε, αν χάριζε την ευτυχία η στατιστική, στο γήπεδο της Τότεναμ, που έγινε κατηφορικό έπειτα από την αποβολή Σταφυλίδη, ο Χάρι Ρέντναπ θα πετούσε από τη χαρά του το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.
Ουδείς, πάντως, αποχώρησε απόλυτα ευχαριστημένος χθες από το γήπεδο των Ιωαννίνων. Στη μία όχθη, έχεις... ρε ΠΑΣ, έναν ΠΑΟΚ κατάκοπο από την «εποποιία του Λονδίνου» και σ' ένα τερέν σκέτο θάνατο για τους κουρασμένους, προηγείσαι δύο φορές και, ωστόσο, δεν νικάς. Τι άλλο θέλεις για να κερδίσεις;
Πόσα να βάλει κι ο Μπακαγιόκο; Στην άλλη όχθη, είναι ένας «Δικέφαλος» που στο πρωτάθλημα έχει μία νίκη στα τελευταία οκτώ ματς. Κάτι δεν πάει καλά, κόουτς Μπόλονι... Μπορεί κοτζάμ ΠΑΟΚ να συμβιβαστεί με τον έναν βαθμό και με τέτοιες ισχνές επιδόσεις; Και αν ο διαιτητής Αρετόπουλος αξιολογούσε διαφορετικά τη φάση με τον Μπεσέρα (που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά χρεώθηκε επιθετικό φάουλ) ίσως ο ΠΑΟΚ να μην έπαιρνε ούτε το «χηνάρι».
Πηγή: Sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: