Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Στους Έλληνες παίρνει το πρωτάθλημα!!

Η ΑΕΚ είναι για την ώρα στην κορυφή της Σούπερ Λίγκα, έστω με περισσότερα ματς από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Στο θέμα, όμως, της χρησιμοποίησης Ελλήνων παίρνει τον τίτλο με διαφορά!
Στους Έλληνες παίρνει το πρωτάθλημα!
Η ΑΕΚ ανέβηκε την 12η αγωνιστική στην κορυφή της Super League έχοντας περισσότερα παιχνίδια σε σχέση με τον δεύτερο Ολυμπιακό (+1) και τον τρίτο Παναθηναϊκό (+2). Κανείς βέβαια δεν εγγυάται ότι η Ένωση θα παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, δεδομένου της οικονομικής κατάστασης που βιώνει. Πόσο να αντέξουν άλλωστε οι απλήρωτοι παίκτες να παίζουν για τη φανέλα; Συν τοις άλλοις είναι και οι τραυματισμοί στη μέση, αφού μετά τους Λυμπερόπουλο, Καφέ και Βάργκας, στο ιατρικό δελτίο προστέθηκαν ο Δέλλας και ο Λεονάρντο.
Όσον αφορά στη χρησιμοποίηση Ελλήνων ποδοσφαιριστών, η ΑΕΚ παίρνει το πρωτάθλημα και με διαφορά! Σε σχέση πάντα με τους δύο αιώνιους και τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης.
Η ΑΕΚ παρέταξε στον αγώνα με την Κέρκυρα μία ''ελληνική'' ενδεκάδα όπως συνηθίζεται να λέγεται, με 7 Έλληνες και 4 ξένους ποδοσφαιριστές, ενώ συνολικά αγωνίστηκαν 9 Έλληνες ποδοσφαιριστές (και 5 ξένοι)!
Ρίξτε και μια ματιά πώς παρατάχθηκαν οι άλλοι... μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στον Ολυμπιακό και τον Άρη έχουν ξεχάσει εδώ και πολύ καιρό το ελληνικό στοιχείο. Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα, οι μεν Πειραιώτες έπαιξαν με 5 Έλληνες και 6 ξένους στην αρχική 11άδα, οι δε Θεσσαλονικείς με 3 και 8 αντίστοιχα! Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με 4 Έλληνες και 7 ξένους, ενώ ο ΠΑΟΚ πλησίασε λίγο την ΑΕΚ, με τον Μπόλονι να επιλέγει για το ματς με τον ΠΑΣ, 6 Έλληνες και 5 ξένους.
Φυσικά, το ματς με την Κέρκυρα δεν είναι το μοναδικό που ακολουθεί η ΑΕΚ τη συγκεκριμένη ''πολιτική''. Το κάνει από την αρχή της χρονιάς και αναμένεται να το συνεχίσει μέχρι τέλους! Πάρτε μια γεύση πώς έπαιξε τις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις πριν τη 12η αγωνιστική.
Με Παναιτωλικό: 8 Έλληνες, 3 ξένοι (αλλαγές: 2 Έλληνες, 1 ξένος)
Με Αστέρα Τρίπολης: 8 Έλληνες, 3 ξένοι (αλλαγές: 3 Έλληνες)
Με Παναθηναϊκό: 7 Έλληνες, 4 ξένοι (αλλαγές: 2 Έλληνες, 1 ξένος)
Δείτε τις συνθέσεις των πέντε μεγάλων ελληνικών ομάδων την 12η αγωνιστική:
ΑΕΚ-Κέρκυρα
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας, Κάλα, Δέλλας (70’ λ.τ. Μανωλάς), Αργυρίου, Ρίκκα (63’ Γκερέιρο), Γεωργέας, Λεονάρντο (70’ λ.τ. Τσίτας), Κάρλος, Μπέλεκ, Σιαλμάς
Βασικοί: 7 Έλληνες, 4 ξένοι
Αλλαγές: 2 Έλληνες, 1 ξένος
Σύνολο: 9 Έλληνες, 5 ξένοι
Άρης-Παναθηναϊκός
Παναθηναϊκός: Καπίνο, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης, Ζέκα(71’ Πετρόπουλος), Κουίνσι(85’ Μαυρίας), Λέτο, Κλέιτον(60’ Ρούντολφ).
Βασικοί: 4 Έλληνες, 7 ξένοι
Αλλαγές: 2 Έλληνες, 1 ξένος
Άρης: Βελλίδης, Μισέλ, Παπαστεριανός(80’ Καπετάνος), Σανκαρέ, Ντίκο, Τόχα, Φατί, Ούμπιντες, Γιαννιώτας(45’ Νέτο), Γιάκομπ(61’ Καστίγο), Τσέζαρεκ.
Βασικοί: 3 Έλληνες, 8 ξένοι
Αλλαγές: 1 Έλληνας, 2 ξένοι
Σύνολο: 4 Έλληνας, 10 ξένοι
ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Έτο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σταφυλίδης, Γκαρσία (70’ Παπάζογλου), Φωτάκης (54’ Ίβιτς), Λάζαρ, Γεωργιάδης (70’ Ρομπέρ), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
Βασικοί: 6 Έλληνες, 5 ξένοι
Αλλαγές: 1 Έλληνας, 2 ξένοι
Σύνολο: 7 Έλληνες, 7 ξένοι
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Χολέμπας*, Μαρκάνο, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ποτουρίδης (46’ Ορμπάιθ), Μανιάτης, Ιμπαγάσα (41’ Φετφατζίδης), Αμπντούν, Τζεμπούρ (76’ Μόνχε), Πάντελιτς.
Βασικοί: 5 Έλληνες, 6 ξένοι
Αλλαγές: 1 Έλληνας, 2 ξένοι
Σύνολο: 6 Έλληνες, 8 ξένοι
*Ο Χολέμπας υπολογίζεται ως Έλληνας πλέον

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: