Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Γε(ρου)λάνε τα λαμόγια!!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ίσως το μοναδικό που όχι απλά σου επιτρέπει, αλλά σου επιβάλλει, να αναλύεις τα παιχνίδια πάνω σε δύο άξονες: τον καθαρά αγωνιστικό (ναι, υπάρχει κι αυτός), αλλά και (κυρίως) τον εξωαγωνιστικό, τον οποίο στο χορτάρι ενσαρκώνουν οι μαυροκίτρινες φιγούρες, αποκαλούμενες και άρχοντες των αγώνων.
Γε(ρου)λάνε τα λαμόγια
Γράφει ο Δημήτρης Κριτής.
Το ότι ο Σπάθας αποδείχθηκε εύστοχος, ώστε να τερματιστεί στο "Κλεάνθης Βικελίδης" το αήττητο σερί που έτρεχε ο Παναθηναϊκός, κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Το ότι βρισκόταν εξ αρχής σε καλό δρόμο το καταλάβαινε ο καθένας:
κάθε φορά που έτρεχε πάνω στους παίκτες του Παναθηναϊκού μετά από κάθε μαρκάρισμα για να βγάλει την κίτρινη κάρτα ή να παρατηρήσει με περίσσεια αυστηρότητα,
κάθε φορά που δεν ακολουθούσε ούτε με το βλέμμα του τους παίκτες του Άρη μετά από κάθε μαρκάρισμα,
κάθε φορά που έστηνε με θρησκευτική ευλάβεια και άφθονη χρονοτριβή το τείχος του Παναθηναϊκού στην σωστή απόσταση,
κάθε, κάθε, κάθε...
Και δεν χρειάζεται να είσαι "ψαγμένος" για να καταλάβεις από τις αρχές της εβδομάδας, ότι το κύκλωμα που ευθύνεται για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, όχι απλά είναι εδώ, ενωμένο δυνατό, αλλά προχωρά και σε απίστευτες επιδείξεις ισχύος, γράφοντας στους γεννητικούς του αδένες τους Γερουλάνους, τους Μπιτσαξήδες και τον κόσμο όλο.
Μαγκιά τους. Με τις ελληνικές διαστάσεις (και παραστάσεις) της μαγκιάς, της θρασσοπ...ιάς στην καθομιλουμένη. Αλλά οι ευθύνες (τεράστιες) των άλλων τελειώνουν κάπου εδώ. Και μαζί θα μπορούσε να τελειώσει κι η κουβέντα.
Αλλά δεν...
Η διοίκηση που πέτυχε όλο αυτόν τον καιρό να κρατήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα μακριά από μέτοχους, αμέτοχους, επενδυτές και Τσάκες, κέρδισε δικαιολογημένα τα εύσημα.
Η διοίκηση που δεν κατάφερε να κρατήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα ανεπηρέαστη από την εξωθεσμική αλητεία, ευθύνεται όσο και η τεχνική ηγεσία και παίκτες για την εικόνα στη Θεσσαλονίκη.
Οι πράσινοι δεν είχαν ξαναδείξει τέτοιο εκνευρισμό. Σε κανένα άλλο παιχνίδι, με κανέναν άλλο διαιτητή. Υπήρχαν αποφάσεις σε βάρος τους και υπήρχαν και πειθαρχικές αποφάσεις που δεν πάρθηκαν σε βάρος των αντιπάλων.
Αλλά είναι σαφές ότι όλο το κλίμα που καλλιεργήθηκε με την επιστροφή Καλόπουλου, τη διαιτησία στο Καραϊσκάκη και την επίδειξη ισχύος της ομάδας που πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων, με την ανοχή (ή τη συνενοχή;) του προέδρου της ΕΠΟ, επηρέασε και αποπροσανατόλισε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Παναθηναϊκό.
"Τσίμπησε" στις προκλήσεις. Έκανε μακροβούτι στην παγίδα. Είδατε ξανά τον Φερέιρα να διαμαρτύρεται με τέτοια ένταση; Τον Ζέκα; Κακή εικόνα. Κάκιστη. Κι οφείλουν να αποδείξουν ότι δεν ήταν παρά μια κακή παρένθεση.
Πηγή: prasinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: