Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Μπράβο Άρη!

Το πρώτο πράγμα που σου ρχεται στο μυαλό βλέποντας το τελικό σκορ στο ντέρμπι του Βικελίδης είναι να πεις: Μπράβο Άρη! Γράφει ο Παύλος Παπαδημητρίου.
Μπράβο Άρη!
Και του λες μπράβο γιατί κατάφερε να νικήσει καθαρά έναν αντίπαλο που πριν απ τη σέντρα ήταν (όχι άδικα) το αδιαφιλονίκητο φαβορί.
Ο Άρης πήρε το τρίποντο γιατί πριν απ αυτό κατάφερε να πάρει....κάτι άλλο: το κέντρο του γηπέδου! Κι αυτό το πέτυχε με δυο τρόπους: ο πρώτος ήταν ότι με το πρεσάρισμα στην άμυνα του Παναθηναϊκού...δεν άφηνε τη μπάλα να φτάσει στο κέντρο! Υποχρέωνε τον αντίπαλο σε γιόμες κι έτσι οι επιθέσεις δεν ξεκινούσαν στρωτά ώστε οι παίκτες του Παναθηναϊκού να βλέπουν την αντίπαλη εστία. Προσθέστε σ αυτό και την καταπληκτική παρουσία του Φατί (κυρίως) και του Τόχα που εκμηδένισαν (στη δημιουργικότητα) τον Κατσουράνη και φτάνουμε στο τεράστιο αποψινό πρόβλημα των πράσινων. Όμως και στο μισό της άμυνας τους οι κιτρινόμαυροι έδωσαν ρέστα. Εξαφάνισαν τον Λέτο και τον Κουίνσι με καλές κούρσες στα λίγα μέτρα κι άριστη αλληλοκάλυψη και κρατούσαν τις λευκές φανέλες μακριά απ την περιοχή τους περιορίζοντάς τες σε φλύαρη κατοχή και...μέχρι εκεί. Ο Πρόμπιερζ δικαιώθηκε απολύτως για την επιλογή του Τσέζαρεκ (όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε ο Κροάτης) αλλά και του Γιάκομπ.
Προφανώς ο Πολωνός είχε μελετήσει πολύ καλά την αδυναμία της άμυνας του Παναθηναϊκού ν αλλάζει τη μπάλα,ενώ πιστεύω ότι πρέπει να είδε και πολλές φορές το....βίντεο απ το "κλάσικο"στο Καραϊσκάκη! Η διαφορά είναι οτι παίκτες του Άρη τα βαλαν τα γκολ ενώ ο Ολυμπιακός δεν τα βαζε. Αν σ όλα αυτά συνυπολογίσουμε την αποφασιστικότητα των γηπεδούχων στις μονομαχίες αλλά και την παντελή αδυναμία των Βύντρα και Σπυρόπουλου να βοηθήσουν απ τ ακρα έχουμε μπροστά μας όλη την εικόνα του παιχνιδιου. Μια εικόνα που ήταν απ τις καλύτερες (ως προς το θέαμα)του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής και που βρίσκει τον Άρη δίκαιο νικητή.
Στον Παναθηναϊκό απόψε...ήταν όλα λάθος. Αυτό που πρέπει να προσέξει ο προπονητής του είναι η κούραση του μόνιμου σχήματος που έχει καθιερώσει και η ψυχολογική βοήθεια προς τους παίκτες τώρα που μπορεί και να σκέπτονται ότι δεν είναι...ανίκητοι! Όλοι χάνουν ακόμη κι η...Μπαρτσελόνα.Απλά οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό ειναι υποχρεωμένες να συνεχίζουν μαθαίνοντας απ τις ήττες τους.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: