Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Tο αήττητο έσπασε με τη χειρότερη απόδοση!!

Στο "Κλεάνθης Βικελίδης" έπαιξαν χθες δύο ομάδες, ο γηπεδούχος... Παναθηναϊκός και ο φιλοξενούμενος... Αρης! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Tο αήττητο έσπασε με τη χειρότερη απόδοση
Η κρίση ταυτότητας σε όλο της το μεγαλείο! Από τη μία οι Θεσσαλονικείς αγωνίστηκαν σαν πρωτοπόροι του πρωταθλήματος κι από την άλλη οι «πράσινοι» παρέπεμπαν στον... πρότερο Αρη, ένα συγκρότημα με μία και μοναδική νίκη στο πρωτάθλημα κι αυτή εκτός έδρας, με γενικότερα προβληματική παρουσία στη φετινή Σούπερ Λίγκα.
Το μάτι των ποδοσφαιριστών του Μίχαλ Πρόμπιερζ γυάλιζε. Βγήκαν από τ' αποδυτήρια για να «ματώσουν» και να πάρουν αυτό που ικανοποιούσε τις βαθμολογικές τους επιδιώξεις και τις απαιτήσεις του κοινού τους. Το υπέροχο γκολ του Ντάνιελ Τσέζαρεκ υπογράμμισε την αποφασιστικότητα των μεν και την «υπνηλία» των δε. Ακολούθως, βέβαια, ο Παναθηναϊκός έριξε κάποιες προειδοποιητικές βολές, ισοφάρισε προσωρινά με την κεφαλιά του Μπουμσόνγκ, όμως πλανήθηκαν όσοι πίστεψαν ότι οι παίκτες του Φερέιρα σκαρώνουν ανατροπή.
Ενα (από τα πολλά στα χρόνια που παίζει στην Ελλάδα) λάθος του Σαριέγκι έβαλε εκ νέου τους «κίτρινους» σε θέση οδηγού. Οσοι, επίσης, πίστεψαν ή ήθελαν να πιστεύουν ότι στο β' μέρος ο Αρης θα είναι συντηρητικός και ο Παναθηναϊκός θα ρισκάρει, πλανήθηκαν κι αυτή τη φορά. Το απευθείας φάουλ του Νέτο έκοψε τον βήχα των φιλόξενούμενων. Ο Φερέιρα έδειξε κι αυτός χαμένος. Καθυστέρησε γύρω στο εικοσάλεπτο να επιφέρει κάποια αλλαγή, προφανώς μπλόκαρε με το κακό αγωνιστικό πρόσωπο τόσων ποδοσφαιριστών του: ο Σεμπαστιάν Λέτο δεν ήταν ο φετινός Λέτο κι από την αρχή της αναμέτρησης ξόδευε την ενέργειά του σε «κοκορομαχίες». Κλέιτον, Κουίνσι και Ζέκα ήταν σε κακή βραδιά και πάει λέγοντας. Εύγλωττο το «φιλμ» του αγώνα: ένα σουτ του Ρούντολφ που με πολλή προσπάθεια το λες ευκαιρία.
Απεναντίας, ο Πρόμπιερζ, που τόσο είχε ξενίσει με τις επιλογές του στο παρθενικό εν Ελλάδι παιχνίδι του (κόντρα στον Ολυμπιακό), έδειξε ότι «έκοψε κίνηση» πλέον και διαχειρίζεται ορθολογικότερα τις καταστάσεις. Και αν ο ανεπίδεκτος επαγγελματικής μαθήσεως Καστίγιο δεν λειτουργούσε στην κόντρα στους ανοιχτούς χώρους που άφησε ο Παναθηναϊκός με λογική... αλάνας, ίσως το σκορ να ξέφευγε και η «πεντάρα» του 1975 (5-3 ο Αρης) να μην ήταν ό,τι εντυπωσιακότερο έχουν πετύχει οι «κίτρινοι» επί του «τρφυλλιού» μέσα στο γήπεδό τους.
Ηταν, με διαφορά, η καλύτερη φετινή εμφάνιση του Αρη και οι παίκτες που είχαν τη μεγαλύτερη συμβολή στη μεταμόρφωση ήταν δύο: ο Ουμπίντες και ο Τσέζαρεκ. Αντίθετα, για τον Παναθηναϊκό, το αήττητο στο πρωτάθλημα δεν θα μπορούσε να σπάσει με χειρότερη απόδοση.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: