Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΑΕΚούγεννα!!

Η εικόνα, ευθύς εξαρχής, δεν επιδεχόταν δεύτερη ερμηνεία. Εδειξε, από το πρώτο πεντάλεπτο. Γράφει ο Αλέξης Σπυρόπουλος.
ΑΕΚούγεννα!
Εκείνοι με τα κίτρινα μπήκαν, αφού πιο κάτω δεν πήγαινε, να παίξουν «για τη ζωή τους». Τα μαχαίρια γυάλιζαν, υπό το φως των προβολέων, στα δόντια.
Οι άλλοι, με τα πράσινα, ήταν σαν να είχαν στον ανυποψίαστο νου τι καινούργιο θα βάλουν στο ρεπερτόριο με τα χορευτικά. Για να το παρουσιάσουν στα γκολ που σίγουρα, όπως κάθε φορά εδώ και πολλές εβδομάδες, θα πετύχαιναν. Συνθήκες για τσουνάμι!
Ο ΠΟΛΩΝΟΣ που έφερε ο Αρης στην Ελλάδα για προπονητή μετά τον Τσιώλη, ο Πρόμπιεζ, λίγο καιρό είναι εδώ, αλλά πολλά φαίνεται πως πρόλαβε και κατάλαβε. Δεν ήταν δα ανώτερα μαθηματικά. Τσέσαρετς και Ιάκομπ αντί Σολτανί και Καστίγιο, το 'πε μεσοβδόμαδα, το 'κανε την Κυριακή, σώθηκε. Ο Πορτογάλος, ο Ζεσουάλντο Φερέιρα, την ίδια αυτή Κυριακή έγινε (το ίδιο όσο και ολόκληρη η απαράλλακτη ενδεκάδα του Παναθηναϊκού) θύμα της σωστής δουλειάς του(ς).
ΤΟΣΟΣ κόσμος αναγνώρισε πόσο καλοί πράγματι είναι όλο αυτό το διάστημα, ώσπου το πίστεψαν! Οτι αρκούσε να εμφανιστούν και τα πάντα θα λειτουργούσαν «με τον αυτόματο». Ο Αρης δεν έμοιαζε, στα μάτια τους, απειλή. Ανοχύρωτοι συνεπώς, δηλαδή δίχως εφόδια κατάλληλης πνευματικής προετοιμασίας, προσκάλεσαν το τσουνάμι στην ορθάνοιχτη πόρτα τους. Αναπόφευκτα, τους πήρε και τους σήκωσε. Μετά, δύσκολα έχει γυρισμό από τέτοιες καταστάσεις.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, συνηθέστατα, ανταμείβει τη σκληρή δουλειά. Την ελαφρότητα της πλάκας, όχι. Ο Παναθηναϊκός άφησε κατά μέρος την πλάκα και στρώθηκε στη δουλειά, αφού τον είχε ήδη κατακλύσει το πρώτο κύμα. Εστω κι έτσι ανταμείφθηκε. Η δουλειά με την μπάλα κάτω, μετά το 30', γρήγορα τους οδήγησε στην ισοφάριση. Μια γενναιόδωρη ανταμοιβή. Ο Μπουμσόνγκ έκανε μια βιαστική φιγούρα, με παρτενέρ όσους πρόλαβαν να τον πλησιάσουν, στη χαρά του γκολ.
ΟΜΩΣ ό,τι ο Γάλλος σκόρερ έραψε και συμμάζεψε, την πιο ακατάλληλη στιγμή πήγε έπειτα ο άλλος στόπερ, ο Σαριέγι, και μονομιάς το ξήλωσε. Η προοπτική της επιστροφής, της ανατροπής, εκεί και τότε καταδικάστηκε να μείνει μονάχα προοπτική. Ανεκπλήρωτη. Ο Νέτο, ύστερα, έκανε κόσκινο αυτό που είχε ξεκινήσει να ξηλώνει ο Σαριέγι, οι τύποι με τα κίτρινα τους ξανάπιασαν σφιχτά από τον λαιμό, τα φιλόπονα ομαδικά μαρκαρίσματα κατ' ουσίαν στραγγάλισαν τους δύο ζημιάρηδες, τον Κουίνσι και τον Λέτο, the end.
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ γκρεμίστηκε βιαίως από την κορυφή της κατάταξης. Από πρώτος, τρίτος. Φυσικά το νορμάλ είναι, όταν τον Ιανουάριο διεκπεραιώσει τις εκκρεμότητές του με τις ομάδες... Α και Β, να 'χει σκαρφαλώσει ξανά στην pole position. Αλλ' ετούτη, προς το παρόν, είναι μια λεπτομέρεια που «δεν κάνει» να χαλάει την ξαφνική ικανοποίηση των ΑΕΚτζήδων. Το να κοιτάζουν τη βαθμολογία και να βλέπουν την ομάδα τους εκεί που τη βλέπουν. Το έζησαν για ένα Σαββατόβραδο, τις προάλλες, μετά τη νίκη στο Αγρίνιο.
ΤΩΡΑ θα το ζήσουν για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Μπορεί και δέκα μέρες. Οπωσδήποτε μέχρι να διεκπεραιώσει τις δικές του εκκρεμότητες ο Ολυμπιακός. Αληθινά ΑΕΚούγεννα!
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: