Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

"Έτσι τους νικήσαμε"

Ο Κώστας Καπετάνος μιλάει για τις αδυναμίες που βρήκε ο Άρης απέναντι στον Παναθηναϊκό και πήρε τη νίκη, αλλά εξηγεί και γιατί ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος φέτος.
"Έτσι τους νικήσαμε"
Ο 27χρονος μέσος θεωρεί πως παρά το κακό ξεκίνημα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει περιθώρια βελτίωσης να φτάσει ακόμη και στην έξοδο στην Ευρώπη που είναι ο στόχος της για φέτος, αρκεί να δείξει συνέχεια στον μαραθώνιο της Σούπερ Λίγκας.
 
Όσον αφορά την κούρσα του πρωταθλήματος, θεωρεί πως ο Ολυμπιακός έχει ένα παραπάνω προβάδισμα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Καπετάνου στο sday.gr:
 
Πόσο σημαντική είναι αυτή η νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού, καθώς η ομάδα ξεκίνησε με πολλά προβλήματα τη σεζόν και είχε και την αλλαγή προπονητή…
 
«Ήταν μια νίκη, την οποία χρειαζόμασταν για να έχουμε ακόμη καλύτερη συνέχεια. Είχαμε μείνει πίσω βαθμολογικά και είχαμε ανάγκη ένα ξέσπασμα. Δεν κοιτάξαμε με ποιόν αντίπαλο αγωνιζόμασταν. Απλά θέλαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να ανακάμψουμε».
 
Σας δίνει αυτή η νίκη το έναυσμα για μια καλύτερη συνέχεια;
 
«Όταν κερδίζεις μια μεγάλη ομάδα, ανεβαίνει τόσο η ψυχολογία, όσο και η αυτοπεποίθηση. Από εκεί και πέρα, θέλουμε να κάνουμε ένα νικηφόρο σερί για να επιστρέψει ο Άρης στη θέση που ανήκει και να διεκδικήσουμε το εισιτήριο για την Ευρώπη».
 
Άρα, ο στόχος του Άρη είναι η Ευρώπη;
 
«Αυτός είναι ο στόχος, αλλά για να επιτευχθεί αυτός πρέπει να έχουμε σταθερή απόδοση και σε συνεχόμενα παιχνίδια να παίρνουμε το θετικό αποτέλεσμα.

Πως καταφέρατε να πάρετε τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο οποίος εντυπωσίαζε τις προηγούμενες αγωνιστικές και πολλοί θεωρούν ότι παίζει και το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα;
 
«Ο Παναθηναϊκός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο αυτή την εποχή, αλλά πολλοί από τους αντιπάλους του, τον φοβήθηκαν και δεν δούλεψαν στα αδύναμα σημεία του. Εμείς δουλέψαμε πάνω σε αυτά και όπως φάνηκε παίξαμε καλύτερα και πήραμε τη νίκη, την οποία αξίζαμε».

Ποια είναι τα αδύναμα σημεία του Παναθηναϊκού;
 
«Δεν αφήσαμε τον Παναθηναϊκό να κάνει το παιχνίδι του. Αυτό το passing game που ξέρει να κάνει σωστά από την αρχή της σεζόν. Εφαρμόσαμε πίεση με γρήγορο και ομαδικό παιχνίδι, με αποτέλεσμα να κλέψουμε μπάλες. Τους χτυπήσαμε και στην άμυνα, στην οποία πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός έχει αδυναμία».
 
Υποχρεώσατε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα. Τι διαφορετικό κάνατε σε σχέση με τις προηγούμενες ομάδες που αντιμετώπισε η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα;
 
«Εμείς δεν φοβηθήκαμε τον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής μας δούλεψε πάνω στις αδυναμίες του και μπήκαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουμε τη νίκη. Ξέραμε ότι παίζαμε με μια ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, δεν φοβηθήκαμε το όνομά της και καταφέραμε να κερδίσουμε».

Από τον Ολυμπιακό χάσατε, αλλά νικήσατε τον Παναθηναϊκό στην έδρα σας. Δείχνει κάτι αυτό;
«Εμείς δεν κοιτάμε τα ονόματα των ομάδων που αντιμετωπίζουμε, είτε κερδίζουμε, είτε χάνουμε. Ο Ολυμπιακός είναι μια κλάση πάνω από όλες τις ομάδες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάμε στα μάτια κάθε αντίπαλο και να παίζουμε για να παίρνουμε τη νίκη».
 
Όσον αφορά τη μάχη του πρωταθλήματος, ποιόν βλέπεις να την κερδίζει;
 
«Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερο σύνολο από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν έχει τόσο βάθος στον πάγκο του. Η ποιότητα του Ολυμπιακού μοιάζει να είναι καλύτερη και πιστεύω ότι αυτή θα υπερισχύσει στο τέλος».
 
Πιστεύεις ότι θα στοιχίσει στον Άρη το κακό ξεκίνημα που έκανε στη αρχή της σεζόν ή υπάρχουν περιθώρια να καλυφθεί το χαμένο έδαφος;
 
«Υπάρχουν περιθώρια για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Ακόμη υπάρχουν αρκετά παιχνίδια, στα οποία μπορούμε να βρούμε την ταυτότητά μας. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και μπορούμε για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος».
 
Τι διαφορετικό έχει φέρει η έλευση του νέου προπονητή;
 
«Όταν έρχεται νέος προπονητής σε μια ομάδα, ανεβαίνει η ψυχολογία όλων των παικτών και αυτών που δεν έπαιζαν πολύ και αυτών που έπαιζαν, καθώς όλοι θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν την εμπιστοσύνη του και μιας θέση στη βασική ενδεκάδα.
 
Οι συγκυρίες μας ευνόησαν, γιατί όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα δεν μπορέσαμε να βρούμε τον ρυθμό που θέλαμε λόγω του ότι αυτό γίνονταν με δύο λιγότερες ομάδες. Στα τελευταία παιχνίδια το έχουμε καταφέρει αυτό και πιστεύω στη συνέχεια θα είμαστε ακόμη καλύτεροι».

Πόσο δύσκολο είναι να συγκεντρωθεί η ομάδα στον επόμενο αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, όταν έχει πετύχει μια τόσο μεγάλη νίκη και προπονητής της αντιπάλου είναι ο πρώην προπονητής σας (Σάκης Τσιώλης) κάτι που σημαίνει ότι σας ξέρει;
 
«Όταν έχεις κάνει μια τόσο μεγάλη νίκη, πας με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον επόμενο αγώνα. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά εμείς πάμε για τη νίκη για να συνεχίσουμε το νικηφόρο μας σερί, έτσι ώστε να ανέβουμε πιο ψηλά βαθμολογικά.
 
Για έναν επαγγελματία δεν είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί στον επόμενο αγώνα. Το παιχνίδι της Κυριακής τελείωσε, χαρήκαμε χθες και από σήμερα έχουμε μπει σε πρόγραμμα για το ματς με την Τρίπολη. Η νίκη και η ήττα πρέπει να μένουν εκείνη τη στιγμή και την επόμενη μέρα πρέπει να ξεχνιούνται».
 
Που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει ο Άρης;
 
«Πιστεύω ότι με συγκέντρωση, με τη στήριξη της διοίκησης και του κόσμου, μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η εξασφάλιση μιας θέσης στην Ευρώπη».

Ο δικός σου προσωπικός στόχος ποιος είναι;
 
«Ο στόχος μου ήταν να καθιερωθώ στην ενδεκάδα του Άρη, κάτι που έχω καταφέρει έως τώρα. Βέβαια, ο τραυματισμός με άφησε πίσω, αλλά επανήλθα. Ο προπονητής δείχνει να με εμπιστεύεται και πιστεύω ότι μέσα από τα παιχνίδια θα έρθω στο επίπεδο που θέλω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: