Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Δεν έτυχε, πέτυχε. Γιατί όταν θέλετε, μπορείτε πολλά…!!

Μεγάλη νίκη, σπουδαία μπάλα, φανταστική βραδιά. Είχαμε καιρό να νιώσουμε τόσο «γεμάτοι» με τον Άρη. Γράφει ο Παντελής Ζουμπούλης.
Δεν έτυχε, πέτυχε. Γιατί όταν θέλετε, μπορείτε πολλά…
Να φύγουμε από το «Κλ. Βικελίδης» πλημμυρισμένοι από συναισθήματα χαράς, ικανοποίησης και περηφάνιας για την ομάδα, χωρίς προβληματισμούς και γκρίνια. Χορτάσαμε από καλή μπάλα και μία μεγάλη νίκη. Όχι… τυχαία. Επί του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού που μέχρι πριν το μεταξύ ματς ήταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Σούπερ Λιγκ και φαβορί για το πρωτάθλημα. Επιτέλους…
Το 3-1 δεν έτυχε. Πέτυχε. Μία απορία είχαμε μόνο φεύγοντας από το γήπεδο το βράδυ της Κυριακής και την έχουμε ακόμη: Που κρυβόταν αυτός ο ΑΡΗΣ τόσο καιρό ρε παιδιά; Γιατί έπρεπε να φτάσουμε Δεκέμβριο μήνα για να δούμε μπάλα της προκοπής; Να δούμε μία ομάδα που ξεχείλιζε από πάθος, που είχε πλάνο στο παιχνίδι της, που ήξερε τι ζητούσε και το πήρε με την αξία της. Δεν της το χάρισε κανείς, δεν ήταν προϊόν τύχης. Εγαλε πάθος και τσαμπουκά, πήρε άριστα στο τακτικό κομμάτι αφού ο Πρόμπιερζ «διάβασε» καλά τον αντίπαλο, είχε team spirit, πρέσαρε σωστά σε όλους τους χώρους. Μαρκάρανε ΟΛΟΙ οι παίκτες του, η πίεση ξεκινούσε από τον Τσέζαρεκ στον Καπίνο και έπαιξε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Δεν έπαθε μπλακ άουτ μετά το 1-1, κι έκανε καλή διαχείριση του αγώνα μετά το 2-1 και το 3-1. Δεν γύρισε πίσω, απεναντίας συνέχισε με επιθετικό τέμπο, αλλά με σύνεση προσέχοντας την καλή αμυντική οργάνωση που είχε. Κοντολογίς, ο ΑΡΗΣ κυριάρχησε ολοκληρωτικά του Παναθηναϊκού και έφτασε δικαιωματικά στο εμφατικό 3-1. Η απορία μας μένει όμως: Που τον κρύβατε αυτόν τον ΑΡΗ τόσο καιρό; Στους παίκτες απευθύνεται το ερώτημα και για απάντηση θα προτιμούσαμε… «απαντήσεις» όπως αυτή που δώσαμε την Κυριακή στο χορτάρι.
Γιατί πρώτα απ’ όλα αποδείξανε στους εαυτούς τους πόσο πολύ αδίκησαν τον ΑΡΗ και φυσικά τους εαυτούς τους μέχρι τώρα. Το σημειώσαμε και παλαιότερα, το ξαναλέμε και δεν πρόκειται κανείς να μας αλλάξει την άποψη. Μπορεί το ρόστερ του ΑΡΗ να μην είναι για πρωτάθλημα, αλλά είναι για πολλά περισσότερα από όσα μας είχε δείξει πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό. Εχει ταλέντο, έχει ποιότητα και πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες. Είναι πολύ ικανό για να πετύχει τους στόχους που τέθηκαν φέτος.
Ας είναι κι έτσι όμως. Δεν είναι αργά. Υπάρχει χρόνος για να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να πλασαριστούν στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Αρκεί η εμφάνιση της Κυριακής να μην ήταν πυροτέχνημα. Το μεγάλο στοίχημα από εδώ και πέρα είναι η διάρκεια. Πρέπει να φανεί συνεπής ο ΑΡΗΣ στις προσδοκίες που δημιούργησε την Κυριακή και να χτίσει ένα σερί νικών, ειδάλλως η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού θα ξεχαστεί γρήγορα. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν πια για κανέναν. Εδειξαν σε εμάς και απέδειξαν σε όλη την Ελλάδα ότι «το έχουν». Πως όταν θέλουν, μπορούν πολλά. Το 3-1 πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για το μεγάλο come back…
Πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: