Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Γέλασε ο Ολυμπιακός, αλλά είναι για κλάματα...!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για την προβληματική εικόνα που παρουσίασε στο «Αλεξάνδρειο» ο Ολυμπιακός και την αγχωτική νίκη που χάρισε ο Βασίλης Σπανούλης.
Γέλασε ο Ολυμπιακός, αλλά είναι για κλάματα...
Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν και πάλι ο από μηχανής Θεός. Ο Χάινς πρόλαβε με τα ακροδάκτυλά του και έκανε την τάπα. Και ο Χριστοδούλου λειτούργησε άψογα. Προτίμησε να κάνει κάτι που δεν προβλέπεται από τον κανονισμό, προκειμένου να πάρει την ορθή απόφαση. Στην Α1 δεν υπάρχει το ριπλέι στην τελευταία φάση, αλλά ο Ελληνας διαιτητής πήγε στο τραπέζι της στατιστικής, είδε το κόψιμο στον Τζέιμς και έκρινε δίκαια. Γιατί αν δεν κοιτούσε το βίντεο, ίσως να είχε αλλοιώσει το αποτέλεσμα.
Ο Ολυμπιακός δικαιούται να κρατήσει δύο πράγματα. Την απίστευτη εμφάνιση του Σπανούλη κατ' αρχάς. Δεν είναι μόνο το τρίποντο της νίκης που πέτυχε στα 5''. Είναι οι 29 πόντοι που σημείωσε, το ότι έπαιξε μόνος εναντίον όλων όταν η μπάλα έκαιγε.
Επίσης κρατάει την παρουσία του Κώστα Σλούκα. Ο Ιβκοβιτς αποφάσισε επιτέλους να τον εμπιστευτεί και ο 21χρονος γκαρντ (δεν) τον δικαίωσε. Γιατί ο Ντούντα ποτέ δεν πίστεψε στον διεθνή παίκτη, αλλά ο μικρός μπήκε και έκανε τη δουλειά. Και με το παραπάνω. Στα δύσκολα... Μακάρι να μην στεναχωρήθηκε ο Ιβκοβιτς που έκανε λάθος με τον Σλούκα. Μακάρι να τον ξαναβάλει να παίξει...
Οσο για τους υπόλοιπους; Ας μην μιλήσουμε καλύτερα. Αν δεν είχε κόψει την μπάλα ο Χάινς, το ταμείο ανεργίας θα είχε θέση για πολλούς. Ο Χάουαρντ έμεινε στην Αθήνα ως ανέτοιμος, ο Λούκας έκανε air ball στα τρίποντα και έχανε λέι απ, ο Κέσελ δεν υπάρχει, ο Αντιτς ψάχνει πάντα μια δικαιολογία, ο Γκετσεβίτσιους πασάρει την μπάλα στα πιο κρίσιμα σημεία στον Σλούκα και μόνο ο Χάινς έχει θέση στον Ολυμπιακό. Ως ρολίστας και όχι ως πρωταγωνιστής.
Ο,τι και να πει κανείς είναι λίγο για τους ερυθρόλευκους. Κάθε μέρα είναι και χειρότεροι. Η ομάδα είναι βαριά άρρωστη. Η ασπιρίνη που λέγεται Σπανούλης είναι αρκετή μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο Ιβκοβιτς έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο και αν ο Σπανούλης δεν είχε βάλει το τρίποντο ή ο Χάινς δεν είχε κάνει την τάπα, ίσως να μην είχε άλλη ευκαιρία. Ο Ντούντα σώθηκε, το ίδιο και ο Ολυμπιακός, αλλά η αλήθεια είναι ότι απλά πήραν παράταση ζωής. Ετσι όπως είναι τα πράγματα, δεν φαίνεται να υπάρχει θεραπεία. Γιατί δεν φτάνουν δύο παίκτες. Ολη η ομάδα είναι κτισμένη λάθος. Το ότι κανείς δεν είχε το κουράγιο να πανηγυρίσει στο τέλος, τα λέει όλα από μόνο του. Γέλασε ο Ολυμπιακός στο τέλος. Ομως για 39:55 ήταν για κλάματα.
ΥΓ: Ο Αρης έκανε υπερπροσπάθεια, αλλά πλήρωσε και το λάθος του. Αν έκανε φάουλ στην τελευταία φάση, το πολύ πολύ να πήγαινε το ματς στην παράταση. Επαιξε άμυνα και δέχθηκε τρίποντο.
Πηγή: Sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: