Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ξεσ-άλωσε στην Πόλη!

Η Μάλαγα επικράτησε 74-72 της Εφές Ανατολού του Βαγγέλη Αγγέλου, στην Κωνσταντινούπολη, δυσκολεύοντας, από πολύ νωρίς, την πρόκριση για τους Τούρκους. Ο Ντράγκιτς με 17 π. ο πρωταγωνιστής των Ισπανών.

Ξεσ-άλωσε στην Πόλη
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζόραν Ντράγκιτς, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους, η Μάλαγα «άλωσε» την Πόλη, επικρατώντας 72-71 της Εφές Ανατολού και έκανε την πρώτη της νίκη για το Top16 της Euroleague. Πολύ καλός και ο Τούλσον με 16 πόντους. Ουσιαστική εμφάνιση και από τον Στίματς με 11 πόντους, έναν λιγότερο και ο Βάσκεθ.

Για την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου, η οποία έχει χάσει πολύτιμο έδαφος για την πρόκριση, από πολύ νωρίς, κορυφαίος ήταν ο Χόπσον με 15 πόντους, ενώ ο Μπατούκ είχε 12. Με 11 τελείωσε ο Σαβάνοβιτς. Επτά λεπτά και τέσσερις πόντους από τον Κώστα Βασιλειάδη.

Το ματς:

Η Μάλαγα ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι, προηγήθηκε 5-0 στα πρώτα δύο λεπτά, στην μεγαλύτερη διαφορά για την πρώτη περίοδο, «παγώνοντας» λίγο τους Τούρκους, οι οποίοι ήθελαν να εκμεταλλευτούν και την έδρα. Με τον Ντράγκιτς και τον Τούλσον να είναι πρωταγωνιστές στο πρώτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα, χωρίς ωστόσο να παίρνουν και διαφορά. Η ομάδα του Βασιλειάδη ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ, όμως μετά το τέλος της πρώτης περιόδου οι Ισπανοί ήταν μπροστά 20-17.

Στη δεύτερη περίοδο η Εφές άρχισε να φορτσάρει. Επέστρεψε άμεσα στο σκορ με τον Μπιέλιτσα και τον Γκόρντον να βοηθούν σε αυτό και να προβάλουν αντίσταση μπροστά στον εξαιρετικό Ντράγκιτς, ο οποίος πολύ γρήγορα έφτασε διψήφιο αριθμό πόντων. Κοντά στον Σλοβένο γκαρντ, σε απόδοση ήταν και ο Στίματς, με κρίσιμα καλάθια. Ωστόσο, το 36-34, έγινε 37-36, υπέρ των Τούρκων με τρίποντο του Γκόρντον στην εκπνοή, στέλνοντας στα αποδυτήρια την ομάδα του, ούσα στη θέση του οδηγού.

Η Εφές Ανατολού, μπήκε ακόμα πιο δυνατά στην τρίτη περίοδο. Με κορυφαίο τον Χόπσον, ο οποίος μετά το τρίτο δεκάλεπτο έφτασε τους 13 πόντους, σε συνδυασμό με τον πολύ καλό Μπατούκ πήρε ένα προβάδισμα απέναντι στους Ισπανούς. Από την άλλη πλευρά, ο Ντράγκιτς συνέχισε το επιθετικό τους κρεσέντο, με τους Τούρκους να μην μπορούν να βρουν λύσεις στο σκοράρισμά του. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τους γηπεδούχους να είναι μπροστά 59-54.

Η τέταρτη περίοδος έκρινε και τα πάντα. Το σκορ ήταν πολύ οριακό, ωστόσο η Μάλαγα πάτησε γκάζι και πήρε το προβάδισμα, το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος. Το τελικό 74-72 έδωσε την πρώτη νίκη στην ομάδα του Πλάθα, την στιγμή που αυτή του Αγγέλου έμεινε χωρίς νίκη. Ο Ντράγκιτς υπέγραψε τη νίκη, πετυχαίνοντας 17 πόντους, με τον Στίματς να τον πλαισιώνει με 11 και τον Βάσκεθ με 10.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 19-15, 23-17, 13-20

Εφές Ανατολού: Μπάλμπαϊ, Οσμάν, Βασιλειάδης 4, Μπατούκ 12, Ερντέν 7, Γκονλούμ 4, Κιλιτσλί, Σαβάνοβιτς 11, Γκόρντον 8, Χόπσον 15, Πλάνινιτς 2, Μπιέλιτσα 9.

Ουνικάχα Μάλαγα: Σαμπόνις, Βιδάλ, Κάλογουέι 5, Σουάρεθ 2, Γκρέιντζερ 2, Βάσκεθ 10, Τούλσον 16, Κουζμινσκας 5, Ντράγκιτς 17, Χετσχάιμερ, Κανέρ-Μέντλεϊ 6, Στίματς 11.Πηγή: sport-fm.gr

Εκκρεμεί η ενημερότητα... «στον αέρα» οι παίκτες!!

Στον «αέρα» βρίσκεται η έκδοση δελτίων για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Άρη, αφού η ΠΑΕ δεν μπορεί να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα. Αγώνας δρόμου για να προλάβουν το ματς με την Καλλονή.

Εκκρεμεί η ενημερότητα... «στον αέρα» οι παίκτες
Παρά την αγωνία για το αν θα προλάβουν οι νεοαποκτηθέντες παίκτες του Άρη να προλάβουν για... αγωνιστικούς λόγους την αναμέτρηση απέναντι στην Καλλονή, ο λόγος του αποκλεισμού τους από την πρώτη τους αποστολή φαίνεται πως είναι άλλος.

Η φορολογική ενημερότητα που είχε η ΠΑΕ, σε ισχύ μέχρι της 15 Ιανουαρίου, παύει να ισχύει έπειτα από την απόρριψη της αίτησης για την υπαγωγής της στο άρθρο «99».

Πλέον το νομικό πλαίσιο έτσι ώστε οι «κίτρινοι» να καταφέρουν να χρησιμοποιήσουν άμεσα τα νέα τους μεταγραφικά αποκτήματα είναι άκρως αυστηρό και θα πρόκειται για κατόρθωμα αν προλάβουν να εκδώσουν, έστω και προσωρινή, άδεια για να παίξουν οι «νέοι» από την αναμέτρηση της ερχόμενης Δευτέρας.
Πηγή: sport-fm.gr

Πιέζει με... τρόπο ο Σαββίδης!

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γνωστοποιεί ότι εκτός από τη Θέρμη, έχουν γίνει μελέτες για προπονητικό κέντρο και για νέο γήπεδο και σε άλλες εκτάσεις. Επαφές με Ταμείο Εθνικής Άμυνας.

Πιέζει με... τρόπο ο Σαββίδης
Εκτός από τις εγκαταστάσεις της Θέρμης σχετικά με το νέο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της ότι γίνονται συζητήσεις και για άλλες εκτάσεις.

Συγκεκριμένα σ’αυτή αναφέρεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει μελέτες, που μάλιστα βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, με το Ταμείο Εθνικής Αμυνας (Τ.Ε.Θ.Α.) για την αξιοποίηση συγκεκριμένων εκτάσεων που καλύπτουν τις ανάγκες του συλλόγου, τόσο για την ανέγερση του προπονητικού κέντρου, όσο και για την κατασκευή νέου γηπέδου.

Έτσι, από τη μεριά του ο Ιβάν Σαββίδης δείχνει πως θέλει να ξεπεραστούν όσο το δυνατόν ταχύτερα τα «εμπόδια» που καθυστερούν την υπόθεση της Θέρμης, ενώ παράλληλα δείχνει πως δεν πτοείται και αναζητεί νέες λύσεις προκειμένου να στεγάσει το νέο «σπίτι» του «δικέφαλου του Βορρά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
«Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των φίλων της ομάδας αναφορικά με τις εξελίξεις για την ανέγερση προπονητικού κέντρου, ο ΠΑΟΚ γνωστοποιεί ότι ανεξάρτητα με την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση της έκτασης στη Θέρμη, έχει πραγματοποιήσει τις σχετικές μελέτες και έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο συζητήσεις με το Ταμείο Εθνικής Αμυνας (Τ.Ε.Θ.Α.) για την αξιοποίηση συγκεκριμένων εκτάσεων που καλύπτουν τις ανάγκες του συλλόγου, τόσο για την ανέγερση του προπονητικού κέντρου, όσο και για την κατασκευή νέου γηπέδου. Μάλιστα οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στον ΠΑΟΚ βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο.

Οπως είναι γνωστό η μία από τις περιοχές που είναι υπό συζήτηση είναι αυτό του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, έκταση εύκολα προσβάσιμη από την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης και η η οποία πληροί όλες τις προϋποθέσεις τόσο για τις ανάγκες ενός υπερσύγχρονου προπονητικού κέντρου η κατασκευή του οποίου αποτελεί και άμεση προτεραιότητα, όσο και για την ανέγερση ενός νέου γηπέδου στην περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο!».

Κινδυνεύει με μεγαλύτερη τιμωρία η ΑΕΚ!!

Σε συμπληρωματική κλήση σε απολογία για την ΑΕΚ για τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή (5/1) στο γήπεδο του Αιγάλεω προχώρησε το πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ. Τι σημαίνει αυτό για την Ένωση.

Κινδυνεύει με μεγαλύτερη τιμωρία η ΑΕΚ!
Δύο κλήσεις σε απολογία για την ΑΕΚ για τα γεγονότα της Κυριακής πριν και κατά τη διάρκεια του εκτός έδρας αγώνα με το Αιγάλεω. Οι δύο ομάδες θα βρεθούν την Πέμπτη (16/1) ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ, λόγω των επεισοδίων στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης».

Αρχικά, έγινε πειθαρχική δίωξη εις βάρος τους από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για «εκτεταμένα επεισόδια» και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κληθούν σε απολογία.

Επιπλέον, υπάρχει συμπληρωματική κλήση για τους «κιτρινόμαυρους» που αφορά παραβάσεις του άρθρου 15 παράγραφος 3 γ', ε' και ζ', για ρίψεις αντικειμένων, «ιδιαίτερα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού», που είχαν ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα.

Με βάση αυτά προβλέπεται τιμωρία της έδρας για μια έως δύο αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο, ενώ με βάση την πρώτη… 2 έως 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων, αφαίρεση τριών βαθμών, αλλά και χρηματικό πρόστιμο.

Ωστόσο, αναμένεται γίνει συγχώνευση των αποφάσεων, όπως συμβαίνει συνήθως και όχι να προστεθούν οι ποινές. Δηλαδή, να επιβληθούν οι 2 έως 3 αγωνιστικές συν τις 1 έως 2 και να τιμωρηθεί η ΑΕΚ με πάνω από τρεις αγωνιστικές συνολικά. Τίποτα, δεν μπορεί όμως να αποκλειστεί.

Τα σενάρια είναι τρία. Το πρώτο και το πιθανό είναι να κριθεί ένοχη η ΑΕΚ και για τις δύο κλήσεις και να τιμωρηθεί με 2-3 αγωνιστικές και αφαίρεση τριών βαθμών.

Να απορριφθεί η δίωξη και να υπάρξει ποινή μόνο για τη δεύτερη κλήση, οπότε δεν θα αφαιρεθούν βαθμοί από την ΑΕΚ, αλλά αυτό φαντάζει δύσκολο.

Είναι πιθανό, αλλά και δύσκολο να παίξει σε πάνω από τρία ματς χωρίς κόσμο στο ΟΑΚΑ η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα και να τις αφαιρεθούν βαθμοί.


Αναλυτικά οι κλήσεις σε απολογία:

"Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, αφού έλαβε υπόψη της την από 08-01-2014 Πειθαρχική Δίωξη που ασκήθηκε από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, καλεί τα σωματεία ΑΕΚ και Αιγάλεω σε γραπτή ή προφορική απολογία για την ΠΕΜΠΤΗ 16-01-2014 και ώρα 15.00 (γραφεία ΕΠΟ, Πάρκο Γουδή), βάσει των διατάξεων των άρθρων 1,2,3,14,15 παρ. 6 (περ.α και δ) και 26 παρ. 3, σε συνδ. με άρθρο 31 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, για τη γηπεδούχο ομάδα (ΑΙΓΑΛΕΩ) και των διατάξεων των άρθρων 1,2,3,14,15 παρ. 6 περ. δ και 26 παρ. 3, σε συνδ. με άρθρο 31 παρ. 2 του ίδιου Πειθαρχικού Κώδικα για τη φιλοξενούμενη ομάδα (ΑΕΚ και 46 παρ. 2 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών ΕΠΟ.

Επίσης, για την ίδια ημέρα και ώρα η ΠΕ/ΕΠΟ καλεί το σωματείο ΑΕΚ σε γραπτή ή προφορική απολογία (βάσει των αναγραφομένων στο Φ.Α. και στην έκθεση του παρατηρητή) για παράβαση του άρθρου 15 παρ. 3 περ. γ', ε' και ζ' σε συνδυασμό με το άρθρο 14 παρ. 1 και παρ. 2 του Π.Κ. της ΕΠΟ (αγώνας Γ' Εθνικής Αιγάλεω-ΑΕΚ στις 5/1/2014)".

Πάει για Κολοβέτσιο, βλέπει και Μόρα!!

Πολύ «ζεστά» για την απόκτηση του Δημήτρη Κολοβέτσιου κινείται η ΑΕΚ, που εξετάζει σοβαρά και την περίπτωση του Βαγγέλη Μόρα για το κέντρο της άμυνας. Σήμερα ξεκαθαρίζει του Μπρέσεβιτς.

Πάει για Κολοβέτσιο, βλέπει και Μόρα
Η απόφαση των ανθρώπων της ΑΕΚ να ενισχυθεί η ομάδα με τουλάχιστον δύο κεντρικούς αμυντικούς εν όψει της συμμετοχής της στη Football League είναι ειλημμένη. Πέραν του δεδομένου ενδιαφέροντος για τον Δημήτρη Κουρμπέλη, αλλά και την «κλεισμένη» συμφωνία με τον Γιώργο Σαρρή, στην «Ένωση» κοιτάζουν κι αλλού.

Φημολογείται έντονα πως οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται μια ανάσα από τον Δημήτρη Κολοβέτσιο, καθώς πηγές αναφέρουν πως υπάρχει συμφωνία με τον 23χρονο άσο του ΠΑΣ Γιάννινα για τριετές συμβόλαιο και θα καταβληθεί στον ηπειρώτικο σύλλογο η ρήτρα που υπάρχει για να αποδεσμευτεί και να μετακομίσει το καλοκαίρι στην Αθήνα. Φέτος ο Κολοβέτσιος έχει παίξει σε όλα τα ματς πρωταθλήματος (18) κι έχει σκοράρει μια φορά.

Παράλληλα, στην ΑΕΚ εξετάζεται ξανά με θέρμη η περίπτωση του Βαγγέλη Μόρα. Ο 32χρονος στόπερ θεωρείται πως μπορεί να ηγηθεί της άμυνας και να βοηθήσει τους νεαρούς αμυντικούς της ομάδας να εξελιχθούν. Ο Λαρισαίος άσος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τη Βερόνα (με την οποία μετρά φέτος 14 συμμετοχές) και δεν έχει κρύψει πως σκέφτεται τον επαναπατρισμό, ενώ δεν φέρεται να έχει πρόβλημα να παίξει στη Football League.

Ξεκαθαρίζει για Ιβάν

Σήμερα θα κριθεί η συμμετοχή του Ιβάν Μπρέσεβιτς στο ματς της Κυριακής με τον Περαμαϊκό (15:00) στο ΟΑΚΑ. Ο Κροάτης φορ έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και θα φανεί αν θα είναι στην αποστολή που θα ανακοινωθεί την Παρασκευή. Εφόσον δεν τα καταφέρει, τη θέση του σέντερ φορ θα πάρει ο Ντακόλ, που ούτως ή άλλως αναμένεται να παίξει βασικός (αλλά πίσω από τον επιθετικό), ακόμη και αν είναι έτοιμος ο Μπρέσεβιτς.Πηγή: sport-fm.gr

To... ψάχνουν για Ντιούφ στη Βέροια!!

Την περίπτωση του Ελ Χατζί Ντιούφ εξετάζουν οι άνθρωποι της Βέροιας. Διερευνητικές επαφές με τον Σενεγαλέζο φορ.

To... ψάχνουν για Ντιούφ στη Βέροια!
Σε επαφές με τον Ελ Χατζί Ντιούφ φέρονται να βρίσκονται άνθρωποι της Βέροιας.

Μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Μρντάκοβιτς στην ομάδα της Ημαθίας ήταν δεδομένο πως θα γίνει κίνηση για επιθετικό, ωστόσο, θέλουν να κάνουν την υπέρβαση με ένα όνομα «δυνατό» όπως του 32χρονου Σενεγαλέζου.

Ο Ντιούφ έχει μεγάλη εμπειρία από την Πρέμιερ Λιγκ αλλά και το γαλλικό πρωτάθλημα ενώ μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο είχε συμβόλαιο με την Λιντς από την οποία αποχώρησε λόγω προσωπικών λόγων και πλέον ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοινώθηκε ως ελεύθερος ο Γκαρσία!!

Είναι πλέον επίσημο! Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι και με τη βούλα παίκτης της Ξάνθης. Ανακοινώθηκε ως ελεύθερος, την στιγμή που ο ΠΑΟΚ κάνει λόγο για εξάμηνο δανεισμό.

Ανακοινώθηκε ως ελεύθερος ο Γκαρσία
Στην Ξάνθη και με τη βούλα. Ο Πάμπλο Γκαρσία, ανακοινώθηκε από την ακριτική ομάδα, το απόγευμα της Παρασκευής. Ωστόσο η ακριτική ομάδα ξεκαθαρίζει πως ο παίκτης αποκτήθηκε ως ελεύθερος, την στιγμή που ο ΠΑΟΚ, υποστηρίζει πως τον παραχώρησε δανεικό για έξι μήνες.

Ο Ουρουγουανός αμυντικός μέσος μίλησε στην επίσημη σελίδα της νέας του ομάδας, τονίζοντας πως θα σεβαστεί την ιστορία του συλλόγου και θα αγωνιστεί με αυτή με τιμή, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που υπάρχουν.

Στις πρώτες του δηλώσεις σαν ποδοσφαιριστής της Ξάνθης, ο Πάμπλο Γκαρσία τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μια καινούρια σελίδα ανοίγεται στην καριέρα μου. Θέλω να ευχαριστήσω όσους ενδιαφέρθηκαν για μένα και φυσικά την SKODA ΞΑΝΘΗ που μου δίνει την ευκαιρία να κάνω αυτό που αγαπώ, να παίξω ποδόσφαιρο. Εύχομαι να στο τέλος να είμαστε ευτυχισμένοι πετυχαίνοντας τους στόχους μας. Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι έπαιζα στον ΠΑΟΚ. Από σήμερα είμαι SKODA ΞΑΝΘΗ και θα προσπαθήσω να υπερασπιστώ αυτή τη φανέλα με τιμή και σεβασμό».

Η μακροσκελής ανακοίνωση: «Η SKODA ΞΑΝΘΗ υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή Pablo Gabriel Garcia Perez.

Σημ: Επειδή πολλά γράφτηκαν στο διαδίκτυο αναφορικά με την πιθανή απόκτηση του Pablo Garcia από την ομάδα μας, ξεκαθαρίζουμε τα κάτωθι:

1ον) Η SKODA ΞΑΝΘΗ ουδέποτε είχε την οποιαδήποτε συνάντηση με την διοίκηση του ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Pablo Garcia.

2ον) Αποκτήθηκε σαν ελεύθερος ποδοσφαιριστής.

3ον) Η SKODA ΞΑΝΘΗ διαχρονικά ποτέ δεν έχει εντάξει στο δυναμικό της δανεικό ποδοσφαιριστή, πόσο μάλλον ποδοσφαιριστή που καλύπτεται έστω και το 1/10 του συμβολαίου του από άλλη ομάδα.

Ο Ουρουγουανός αμυντικός μέσος Πάμπλο Γκαρσία από σήμερα ανήκει στο δυναμικό της SKODA ΞΑΝΘΗ. Ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη καριέρα και ενεργή συμμετοχή στις ομάδες όπου έχει αγωνιστεί. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει φορέσει την φανέλα κορυφαίων ομάδων όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μίλαν και η Ατλέτικο Μαδρίτης ενώ την 10ετία 1997-2007 ήταν διεθνής με την ομάδα της χώρας του πραγματοποιώντας 66 συμμετοχές και σημειώνοντας 2 γκολ.
Ο Πάμπλο Γκαρσία, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία το 1996 από την Μοντεβιδέο Γουόντερερς. Το 1997 αγωνίστηκε στην Πενιαρόλ και μετά από 6 μήνες μεταγράφηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μετά από δυο καλές περιόδους μετακόμισε στην Ιταλία και την Μίλαν για να ακολουθήσει στη συνέχεια το πέρασμά του από την Βενέτσια με αρκετά καλές εμφανίσεις. Επόμενος σταθμός ήταν η Οσασούνα στην Ισπανία. Εκεί έμεινε τρεις περιόδους και τα επιτεύγματά του με την ομάδα προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης η οποία του πρόσφερε 3τές συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2005. Την πρώτη του περίοδο έκανε 22 εμφανίσεις με την Ρεάλ απαρτίζοντας την μεσαία γραμμή της μαζί με παίκτες όπως ο Ζιντάν, ο Μπέκαμ και ο Ραούλ.

Την επόμενη περίοδο ο νέος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Ιταλός Φάμπιο Καπέλο έφερε και… αλλαγές με τον Γκαρσία να πηγαίνει δανεικός στην Θέλτα Βίγκο, ενώ ένα χρόνο αργότερα ολοκλήρωσε την παρουσία του στα γήπεδα της Ισπανίας με τη φανέλα της Ρεάλ Μούρθια.

Στις 11 Ιουλίου 2008 η Ρεάλ Μαδρίτης, που συνέχιζε να διατηρεί τα δικαιώματά του, ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας τους. "Η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Πάμπλο Γκαρσία συμφώνησαν στη κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους. Η Ρεάλ Μαδρίτης ευχαριστεί τον παίκτη για τις υπηρεσίες του και του εύχεται ό,τι καλύτερο στη συνέχεια της καριέρας του", ανέφερε η ανακοίνωση.

Η Ελλάδα και ο ΠΑΟΚ ήταν η επόμενη σελίδα της καριέρας του στον οποίο πρόσφερε από το 2007 μέχρι το τέλος του 2013. Από την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου η νέα σελίδα της καριέρας του είναι σε φόντο κόκκινο – άσπρο καθώς θα φορά την φανέλα της SKODA ΞΑΝΘΗ.

Με τις εθνικές ομάδες της Ουρουγουάης πρωτοεμφανίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U-20 που έγινε το καλοκαίρι του 1997 στη Μαλαισία. Έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης χάνοντας από την Αργεντινή (2-0) και λίγους μήνες αργότερα με προπονητή τον Βίκτορ Πούα έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική Ανδρών απέναντι στην Σαουδική Αραβία για το FIFA Confederations Cup 1997.

Ήταν μέλος της ομάδας της Ουρουγουάης που αναδείχθηκε φιναλίστ στο Copa America του 1999, ενώ οι τελευταίες του διεθνείς συμμετοχές καταγράφηκαν στο Copa America του 2007, όπου σκόραρε εναντίον της Βενεζουέλας».

Νέα αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από τον Άρη!

Νέα προσπάθεια για να υπαχθεί στο άρθρο 99 έκανε ο Άρης, ο οποίος κατέθεσε αίτηση μέσω του νομικού του, Κώστα Παπαδόπουλου.

Νέα αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από τον Άρη
Η αγωνία κορυφώνεται στον Άρη. Οι «κίτρινοι» κατέθεσαν νέα αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, την Παρασκευή, μέσω του νομικού τους, Κώστα Παπαδόπουλου.

Η απόφαση για την υπαγωγή ή όχι αναμένεται την Δευτέρα ή την Τρίτη, όταν και εκδικάζονται στο Διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ εννέα περιπτώσεις παικτών για την ενεργοποίηση αφαίρεσης βαθμών.

Ο Άρης, ζητάει, μέσω της υπαγωγής του στο άρθρο 99, έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής πληρωμών, προκειμένου να προστατεύεται από τους πιστωτές της (μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης) και παράλληλα η απόκτηση φορολογικής ενημερότητας, ώστε να μπορέσει να κινηθεί ως εταιρία, ολοκληρώνοντας, μεταξύ άλλων, τις μεταγραφές που έχει ανακοινώσει, βγάζοντας στους ποδοσφαιριστές που ενέταξε στο δυναμικό της, δελτία.Πηγή: sport-fm.gr

Με Βίτορ στην αποστολή!!

Ο Μιγκέλ Βίτορ ξεπέρασε γρηγορότερα του αναμενόμενου τη θλάση που είχε υποστεί και είναι στην αποστολή του ΠΑΟΚ για το ματς της Κυριακής με την Καλλονή στην Τούμπα. Έξω Νίνης και Ολίσε.

Με Βίτορ στην αποστολή
Από το ματς με τον Ηρακλή… κατευθείαν για αυτό με τον Παναιτωλικό ο ΠΑΟΚ. Πριν συμπληρωθεί καν 24ωρο από τον αγώνα Κυπέλλου, ο «Δικέφαλος του Βορρά» στράφηκε στο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής στην Τούμπα.

Ο Μιγκέλ Βίτορ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή καθώς ξεπέρασε τον τραυματισμό του και προπονήθηκε κανονικά. Αντίθετα, εκτός έμειναν ο τιμωρημένος Κίτσιου και για λόγους τακτικής οι Νίνης και Ολίσε. Και πάλι στους διαθέσιμους παίκτες βρίσκεται ο Μαντούρο.

Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΟΚ αποτελείται από τους: Γλύκο, Γιακουμή, Λίνο, Τζαβέλλα, Σπυρόπουλο, Κατσικά, Κατσουράνη, Βίτορ, Σκόνδρα, Μαντούρο, Κάτσε, Λάζαρ, Τζιόλη, Γεωργιάδη, Λούκας, Στοχ, Βούκιτς, Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη




Πηγή: sport-fm.gr

Με τον Τάτο για την... αντεπίθεση!

Με τον Ανδρέα Τάτο να παίρνει κανονικά μέρος στην προπόνηση της Παρασκευής (10/1) και να είναι έτοιμος για το παιχνίδι με την Καλλονή ολοκληρώνει σιγά-σιγά την προετοιμασία του, ο Άρης.

Με τον Τάτο για την... αντεπίθεση
Άλλο ένα, ίσως και το σημαντικότερο όπλο του θα έχει στη διάθεση του ο προπονητής του Άρη καθώς ο Ανδρέας Τάτος προπονήθηκε κανονικά την Παρασκευή(10/1).

Ο Σούλης Παπαδόπουλος προσπαθεί κάθε μέρα να έχει περισσότερες λύσεις για το παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Καλλονή. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Μιχάλης Γιαννίτσης, Μπάμπης Οικονομόπουλος και Νίκος Ψυχογιός.

Ωστόσο ο πρώτος όπως όλα δείχνουν θα είναι κανονικά στην αποστολή ενώ, ο τελευταίος αναμένεται να επιστρέψει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό ο Σούλης Παπαδόπουλος έδωσε βάρος στα θέματα της τακτικής. Επόμενη προπόνηση είναι για το Σάββατο (11/1) στις 11:00

Φεύγει πικραμένος ο Γκαρσία!!

Δανεικός στην Ξάνθη μέχρι το τέλος της σεζόν παραχωρήθηκε από τον ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Γκαρσία. «Ανοιχτές οι πόρτες μας το καλοκαίρι», λέει η ΠΑΕ. «Εγώ θα αποφασίσω πότε σταματώ», τονίζει ο Ουρουγουανός.

Φεύγει πικραμένος ο Γκαρσία
Ο Πάμπλο Γκαρσία θα συνεχίσει, όπως αναμενόταν, την καριέρα του στη Skoda Ξάνθη με τη μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι. Ο Ουρουγουανός μέσος δεν υπολογιζόταν από τον Χουμπ Στέφενς και «… η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σεβόμενη την επιθυμία του να συνεχίσει να αγωνίζεται, συμφώνησε στην παραχώρησή του».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει πως «… οι συζητήσεις ανάμεσα στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και τον ποδοσφαιριστή έγιναν σε εξαιρετικό κλίμα και αναμένεται να υπάρξει νέος κύκλος το προσεχές καλοκαίρι. Όπως είναι γνωστό η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διατηρεί ανοιχτές τις πόρτες της για τον εμβληματικό ποδοσφαιριστή που τίμησε τα τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος».

Πάντως ο Πάμπλο Γκαρσία δείχνει πικραμένος από την αγωνιστική μεταχείριση που είχε. «Βρίσκομαι στην τελευταία φάση της καριέρας μου. Πάντοτε έχω σεβαστεί όλο τον κόσμο. Αυτό που ήθελα να ξέρω ήταν αν θα παίζω ή όχι. Με πολλές θυσίες, έχω κερδίσει πολλά στο ποδόσφαιρο και δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να μου πει αν έχει τελειώσει η καριέρα μου. Αυτό πρέπει να είναι δική μου επιλογή. Αυτό που πρέπει να γίνει θα γίνει. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ με γνωρίζει και τους γνωρίζω και εγώ. Πάντα έδινα το 100% για την ομάδα. Πιστεύω θα τους μείνει στη μνήμη ένας Ουρουγουανός που ίδρωσε τη φανέλα», δήλωσε λίγο μετά την οριστικοποίηση του «διαζυγίου» ο 36χρονος άσος.

Όσο για το αν θα επιστρέψει στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι; «Για το μέλλον δεν έχω μιλήσει ποτέ και δεν θέλω να μιλήσω ούτε τώρα. Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο, έχω μεγάλο διάστημα να παίξω. Ευχαριστώ την Ξάνθη που με θυμήθηκε και θέλω να τιμήσω τη φανέλα της όπως έκαναν παντού ως επαγγελματίας», απάντησε, ενώ έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας στα ελληνικά «Σας αγαπώ».

Στυλιάρας στο Περιστέρι - Τοπούζης στην Τούμπα!!

O Δημήτρης Στυλιάρας του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας θα διευθύνει την κυριακάτικη (12/1, 19:30) αναμέτρηση του Ατρόμητου με τον Ολυμπιακό για την 19η αγωνιστική της Superleague.

Στυλιάρας στο Περιστέρι
Το παιχνίδι Ατρόμητος – Ολυμπιακός ορίστηκε να διαιτητεύσει ο Δημήτρης Στυλιάρας του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας.

Βοηθοί του θα είναι οι Αλέξανδρος Γρεβένης από την Χαλκιδική και ο Ιορδάνης Απτοσόγλου από την Αθήνα.

Ο Γεώργιος Δασκαλόπουλος από την Κορινθία θα «σφυρίξει» το Παναθηναϊκός - Πανιώνιος το Σάββατο (11/1, 19:30), με τους Φλώριο Ελευθερίου από Θανάση Ταρανά από την Αθήνα να είναι βοηθοί του.

Αναλυτικά οι διαιτητές της 19ης αγωνιστικής

Σάββατο (11/1)

ΟΦΗ- Βέροια (15:00) Διαιτητής: Ιωάννη Δελφάκης
Λεβαδειακός – Εργοτέλης (17:15) Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης
Παναθηναϊκός –Πανιώνιος (19:30) Διαιτητής: Γεώργιος Δασκαλόπουλος

Κυριακή (12/1)

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός (15:00) Διαιτητής: Ιωάννης Τοπούζης
Απόλλων –ΠΑΣ Γιάννινα (17:15) Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος
Αστ. Τρίπολης – Πλατανιάς (17:15) Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης
Πανθρακικός – Skoda Ξάνθη (17:15) Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης
Ατρόμητος – Ολυμπιακός (19:30) Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας

Δευτέρα (13/1)

Καλλονή –Άρης (19:30) Διαιτητής: Ιωάννης Καμπαξής

Στην Μπαστιά ο Γιαταμπαρέ!!

Δανεικός στην Μπαστιά παραχωρήθηκε ο Σαμπού Γιαταμπαρέ, όπως ανακοινώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής από τον Ολυμπιακό.

Στην Μπαστιά ο Γιαταμπαρέ
Ο Ολυμπιακός παραχώρησε τον Σαμπού Γιαταμπαρέ στην Μπαστιά με τη μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της σεζόν. Η συμφωνία ανακοινώθηκε σήμερα από τους Πειραιώτες, ενώ είχε προηγηθεί χθες η επισημοποίηση από γαλλικής πλευράς.

Ο 24χρονος μέσος από το Μάλι είχε αποκτηθεί μόλις το καλοκαίρι από τη γαλλική ομάδα, ωστόσο δεν κατάφερε να καθιερωθεί και προτιμήθηκε να… επιστραφεί για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Ο Γιαταμπαρέ είχε δέκα συμμετοχές και δύο γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τους Πειραιώτες.Πηγή: sport-fm.gr

Σενάριο για Κάρολ στον Εργοτέλη!

Μετά το σάλο που προέκυψε με την υπόθεση του Γρηγόρη Αθανασίου, φήμες θέλουν τον Εργοτέλη να εξετάζει την υπόθεση του Ρόι Κάρολ.

Σενάριο για Κάρολ στον Εργοτέλη
Ο Γρηγόρης Αθανασίου μπορεί να παραμένει στον Εργοτέλη, αλλά δεδομένου ότι το καλοκαίρι μένει ελεύθερος οι Ηρακλειώτες επιβεβαιώνουν ότι αναζητούν τερματοφύλακα.

Φήμες θέλουν τους ανθρώπους της ομάδας να εξετάζουν την περίπτωση του Ρόι Κάρολ. Ο Βορειοϊρλανδός γκολκίπερ έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι με τον Ολυμπιακό, αλλά φέτος δεν έχει αγωνιστεί ούτε δευτερόλεπτο. Συν τοις άλλοις γνωρίζει καλά το Ηράκλειο, καθώς αγωνίστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στον ΟΦΗ στο πρώτο μισό της σεζόν 2011/12.Πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει και αμυντικό χαφ!

Στη Καλλονή πλησιάζει ο Νίκος Καλτσάς, με τον οποίο βρίσκεται σε συζητήσεις τον τελευταίο καιρό ο σύλλογος της Μυτιλήνης. Προσφυγή έχει καταθέσει ο Έλληνας μέσος κατά του Πανιωνίου.

Παίρνει και αμυντικό χαφ
Σε προχωρημένο σημείο είναι οι επαφές ανάμεσα στην Καλλονή και τον Νίκο Καλτσά και σύντομα αναμένονται οριστικές εξελίξεις.

Ο 24χρονος αμυντικός χαφ κατέθεσε χθες (9/1) προσφυγή κατά του Πανιωνίου, ζητώντας τα δεδουλευμένα του, τα οποία είναι περίπου 5.500 ευρώ, αλλά και να μείνει ελεύθερος. Ο Έλληνας μέσος έχει 10 συμμετοχές τη φετινή σεζόν με τους «κυανέρυθρους».

Αν υπάρξει θετική κατάληξη θα αποτελέσει την τέταρτη μεταγραφή της ομάδας του Γιάννη Ματζουράκη στη χειμερινή περίοδο μετά από αυτές των Κεϊτά, Φουρλάνου και Ζακουανί.
Πηγή: sport-fm.gr

Ο Άρης θέλει, ο Γιαννιώττας όμως!!

Δύσκολα θα καταφέρει να αποκτήσει τον Γιαννιώτα ο Άρης, διότι ο πρώην παίκτης της ομάδας επιθυμεί να παραμείνει στη Φορτούνα. Προσπαθούν να βρουν λύση στο θέμα Μπουγαΐδη οι «κίτρινοι».

Ο Άρης θέλει, ο Γιαννιώττας όμως…
Παίκτη για τη δεξιά πτέρυγα ψάχνουν στον Άρη μετά και την αρνητική εξέλιξη στο θέμα Βλάχοδήμου, ο οποίος ανακοινώθηκε από τον Πλατανιά. Επιπλέον, ο Σαλόζι Ουντόζι που αγωνίζεται στα φτερά, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και στην κορυφή, δεν πείθεται να επιστρέψει στην ομάδα.

Πρώτος στη λίστα είναι ο Γιάννης Γιαννιώτας. Αποτελούσε πόθο επί εποχής Ηλιάδη, όμως το ίδιο ισχύει και για τη νυν διοίκηση. Παρότι, οι «κίτρινοι» δεν είναι στην καλύτερη οικονομική τους κατάσταση… το αντίθετο μάλλον, δεν «κολλάει» στα χρήματα η μεταγραφή. Ο παίκτης δεν έχει πιάσει στη Φορτούνα Ντίσελντορφ, αλλά θέλει να το προσπαθήσει και άλλο, καθώς θεωρεί πως θα ήταν αποτυχία το να φύγει τόσο σύντομα από το εξωτερικό.

Ο Γερμανός σύλλογος άλλαξε πρόσφατα προπονητή, ο οποίος θέλει πρώτα να δει σε αγωνιστική δράση τους παίκτες του και μετά θα κάνει τις εισηγήσεις του για το ποιοι θα αποχωρήσουν. Εφόσον, προτείνει ο Γκούντερ Κέστνερ να φύγει ο 20χρονος εξτρέμ τότε θα έχει πιθανότητες ο Άρης να τον πάρει, αλλά μέχρι πριν τα τέλη Ιανουαρίου δύσκολα να υπάρξουν νεώτερα.

Μπέρδεμα έχει προκύψει με το θέμα του Μαυρουδή Μπουγαΐδη. Η απόκτηση του 20χρονου αμυντικού με τη μορφή δανεισμού από τη Γρανάδα έχει ανακοινωθεί από τις 7 Ιανουαρίου, όμως ο Σούλης Παπαδόπουλος δεν ξέρει αν μπορεί να τον υπολογίζει για το παιχνίδι με την Καλλονή.

Ο νεαρός στόπερ αγωνίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι της Γρανάδα Β’ και αποβλήθηκε. Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης το έψαξε μέσω της ελληνικής και της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και έμαθε ότι η κόκκινη μεταφέρεται.

Ίσως, τελικά να τεθεί στη διάθεση του 46χρονου τεχνικού ο Μπουγαϊδης για την αναμέτρηση της Δευτέρας (13/1, 19:30) με την ομάδα της Μυτιλήνης. Θα προσπαθήσει ο Άρης με ένα τρικ να ξεπεράσει το πρόβλημα. Γίνονται προσπάθειες ώστε να δηλώσει η ισπανική ομάδα στο αυριανό (11/1) της παιχνίδι για να εκτίσει την ποινή ο παίκτης, αλλά τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Πηγή: sport-fm.gr

Αφρικανική ενίσχυση στον ΟΦΗ!

Κοντά σε συμφωνία για την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας των Σαλίμ Σισέ και Φαμπρίς Φοκόμπο βρίσκεται ο ΟΦΗ. Το προφίλ των δύο παικτών.

Αφρικανική ενίσχυση στον ΟΦΗ
Δύο ταλαντούχους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι έτοιμος να εντάξει στο δυναμικό του ο ΟΦΗ, εκμεταλλευόμενος τις διασυνδέσεις του Ρικάρντο Σα Πίντο με τον πορτογαλικό σύλλογο.

Οι Ηρακλειώτες είναι κοντά στον Σαλίμ Σισέ, τον 21χρονο φορ από τη Γουινέα, που προορίζεται για αντικαταστάτης του Αρίζα Μακουκούλα, καθώς ο τελευταίος… αγνοείται και ακόμη κι αν επιστρέψει δύσκολα θα παραμείνει στην ομάδα. Ο Σισέ, που έχει τρεις συμμετοχές και δύο γκολ με την εθνική Ανδρών της χώρας του, αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την Ακαδέμικα υπογράφοντας για πέντε χρόνια, αλλά έχει μείνει στη β’ ομάδα της Σπόρτινγκ με την οποία έχει φέτος 4 γκολ σε 8 συμμετοχές στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας.

Παράλληλα, ο ΟΦΗ πλησιάζει και στον 20χρονο Καμερουνέζο μεσοαμυντικό Φαμπρίς Φοκόμπο, που είχε δοκιμαστεί παλαιότερα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Αναδείχθηκε από τη Σπόρτινγκ και έπαιξε πέρσι σε δύο ματς της πρώτης ομάδας. Με τη Σπόρτινγκ Β’ έχει φέτος 15 συμμετοχές στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας. Πηγή: sport-fm.gr

Επενδύει σε Κυβρακίδη!

Στον Κυριάκο Κυβρακίδη επενδύει ο Ατρόμητος. Κατ’ αρχήν συμφωνία με τον Αιγινιακό για τον 22χρονο δεξιό μπακ, που ίσως ενσωματωθεί στην ομάδα το καλοκαίρι.

Επενδύει σε Κυβρακίδη
Κοντά στην απόκτηση του Κυριάκου Κυβρακίδη βρίσκεται ο Ατρόμητος. Πληροφορίες κάνουν λόγο για κατ’ αρχήν συμφωνία με τον Αιγινιακό για τον 22χρονο δεξιό μπακ, που όμως το πιθανότερο είναι να ενσωματωθεί στην ομάδα του Περιστερίου όχι τώρα, αλλά το χειμώνα.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής, που έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις στη Football League, αγωνίστηκε στην προχθεσινή νίκη της ομάδας του επί του Πανιωνίου για το Κύπελλο. Είχε μετακομίσει στην ομάδα της Πιερίας δανεικός από τον Ηρακλή, αλλά εξασφαλίστηκαν τα δικαιώματά του.Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοινώνει Χαραλάμπους, χάνει Ροζέριο!

Την απόκτηση του Ηλία Χαραλάμπους αναμένεται να ανακοινώσει ο Λεβαδειακός. Ξένο σώμα ο Ροζέριο που κατέθεσε προσφυγή.

Ανακοινώνει Χαραλάμπους, χάνει Ροζέριο
Τον Ηλία Χαραλάμπους αποκτά ο Λεβαδειακός. Ο 33χρονος αριστερός μπακ, που είχε περάσει από τον ΠΑΟΚ (2005-2007), βρίσκεται από χθες στην πόλη της Βοιωτίας για να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας. Ο Κύπριος διεθνής αποχώρησε από τη Δόξα Κατωκοπιάς, με την οποία είχε φέτος 13 συμμετοχές και 2 γκολ στο πρωτάθλημα της Μεγαλονήσου.

Στο μεταξύ, ξένο σώμα θεωρείται ο Ροζέριο. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός κατέθεσε προσφυγή για χρωστούμενα και κάνει λόγο για μειωτική συμπεριφορά στο πρόσωπό του από την ομάδα. Η υπόθεση θα εκδικαστεί τη Δευτέρα, αλλά ούτως ή άλλως πλέον δεν υπολογίζεται από τους Βοιωτούς. Πηγή: sport-fm.gr

Ρομπέρτο… για όσο χρειαστεί!

Διατεθειμένοι να περιμένουν ακόμη και μέχρι τα τέλη της σεζόν τον Ρομπέρτο είναι στον Ολυμπιακό. Αλλαγές ετοιμάζει ο Μίτσελ για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Ρομπέρτο… για όσο χρειαστεί
Ο στόχος του Ολυμπιακού να διατηρήσει τον Ρομπέρτο στο δυναμικό του δεν είναι εύκολος. Χρειάζεται πολλή προσπάθεια, περισσότερη υπομονή και πιθανότατα ακόμη πιο πολλά χρήματα για να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να κρατήσουν τον Ισπανό γκολκίπερ. Είτε με αγορά, είτε με συνιδιοκτησία, είτε με νέο δανεισμό. Πάντως να τον «δέσουν» στο λιμάνι…

Ως γνωστόν τα δικαιώματά του ανήκουν στην Ατλέτικο Μαδρίτης, που ορίζει και την τύχη του. Το ευχάριστο (;) για τους Πειραιώτες είναι πως οι «ροχιμπλάνκος» θα προσπαθήσουν από τη δική τους πλευρά να κρατήσουν με κάθε τρόπο τον δικό τους… Ρομπέρτο, τον Τιμπό Κουρτουά, που ανήκει στην Τσέλσι, ενώ έχουν σε δεύτερο πλάνο τον Ρομπέρτο.

Είναι πολύ πιθανό ο Ολυμπιακός να χρειαστεί να κάνει υπομονή μέχρι τα τέλη της σεζόν για την έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης, με κίνδυνο να… χάσει στην πορεία κάποιους αξιόλογους γκολκίπερ που έχουν εξεταστεί ως εναλλακτικές λύσεις, όπως ο Ρουμάνος Τσίπριαν Ταταρουσάνου της Στεάουα Βουκουρεστίου. Πάντως οι Πειραιώτες δεν ανησυχούν και ξέρουν καλά πως θα υπάρχουν στην αγορά ικανοί τερματοφύλακες που δεν θα βιαστούν να υπογράψουν και θα είναι διαθέσιμοι εφόσον τους αναζητήσουν οι πρωταθλητές.

Με αλλαγές στο Περιστέρι

Ο Μίτσελ ετοιμάζει αλλαγές για την ομάδα που θα παρατάξει απέναντι στον Ατρόμητο την Κυριακή στο Περιστέρι για τη 19η αγωνιστική. Ο Σαβιόλα, που πήρε ανάσες στο ματς Κυπέλλου με τον Αστέρα, αναμένεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα πιθανότατα αντί του Ολαϊτάν κι όχι του Τσόρι. Επίσης στο βασικό σχήμα αναμένεται να γυρίσουν οι Ρομπέρτο, Σαλίνο και Σάμαρης αντί των Μέγερι, Παπάζογλου και Εντινγκά, ενώ δεν αποκλείεται να προφυλαχθεί ο Σιόβας και δίπλα στον Μανωλά ελλείψει του Αβραάμ να παίξει ο Παπάζογλου. Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί στην αποστολή (όχι πάντως να παίξει από την αρχή) ο Μήτρογλου, που κάνει μεγάλη προσπάθεια στις προπονήσεις και ιατρικά είναι 100% έτοιμος.

*Η Μαν. Γιουνάιτεντ ενημέρωσε τον Ολυμπιακό πως χρειάζεται για τις ανάγκες των φιλάθλων της και τα 1.650 εισιτήρια που δικαιούται στον πρώτο αγώνα των «16» του Champions League. Νεότερα για την τύχη της έφεσης των Πειραιωτών για την ποινή κλεισίματος ενός τμήματος του πετάλου λόγω ενός πανό στο ματς με την Άντερλεχτ, θα υπάρχουν μετά τα μέσα του μήνα.Πηγή: sport-fm.gr

Πράνιτς: «Μπορεί να δώσει πολλά ο Πέτριτς»

Βέβαιος πως ο Μλάντεν Πέτριτς μπορεί να προσφέρει πολλά στον Παναθηναϊκό παρουσιάστηκε ο συμπατριώτης του, Ντάνιελ Πράνιτς. Δεν κρατιέται ο Κροάτης φορ. Τα πλάνα του Αναστασίου με Πανιώνιο.

Πράνιτς: «Μπορεί να δώσει πολλά ο Πέτριτς»
Μια μεταγραφή που θα βγάλει δύο κερδισμένους, τον παίκτη αλλά και την ομάδα που τον απέκτησε, θεωρεί αυτή του Μλάντεν Πέτριτς στον Παναθηναϊκό ο Ντάνιελ Πράνιτς. Ο Κροάτης μέσος εκτιμά πως ο 32χρονος φορ είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά.

«Μπορεί να προσφέρει πολλά. Έχει μεγάλη εμπειρία, καθώς έχει αγωνιστεί σε πολύ σημαντικούς συλλόγους. Παίξαμε μαζί στην εθνική και τον γνωρίζω πολύ καλά. Ξέρω τι μπορεί να κάνει και νομίζω πως ο Παναθηναϊκός έκανε εξαιρετική επιλογή με την απόκτησή του», ανέφερε ο Πράνιτς στην «Πράσινη».

«Ήταν σίγουρα δύσκολο να πειστεί να έρθει στην ομάδα, αλλά πιστεύω πως είναι μια καλή εξέλιξη και για τις δύο πλευρές. Για τον Πέτριτς είναι σημαντικό να παίζει, αν θέλει να πάει στο Μουντιάλ, ενώ για τον Παναθηναϊκό είναι σημαντικό γιατί απέκτησε έναν πολύ καλό και έμπειρο παίκτη. Μπορεί να δώσει πολλά σε αυτή την ομάδα. Αν δείτε τους αριθμούς του, όπως στο Αμβούργο που πέτυχε 67 γκολ, πιστεύω πως θα τα πάει εξίσου καλά κι εδώ», πρόσθεσε.

Όσο για το δικό του ρόλο στη μεταγραφή, με το «ψηστήρι» που έκανε στον συμπατριώτη του, ο Ντάνιελ Πράνιτς είπε: «Μίλησα μαζί του πριν αποφασίσει, του εξήγησα πώς είναι τα πράγματα και τι μπορεί να περιμένει. Είμαι πολύ χαρούμενος που είναι μαζί μας. Ήταν δική του επιλογή, αλλά προσπάθησα να του δώσω εικόνα για την ομάδα, τους οπαδούς και την Αθήνα».

Δεν κρατιέται

Ο Μλάντεν Πέτριτς δεν κρατιέται για να αρχίσει να παίζει με τον Παναθηναϊκό και ο ίδιος έχει βάλει σαν στόχο να παίξει στο ματς με τον Πλατανιά στις 25 Ιανουαρίου. Ο Κροάτης φορ θα δουλέψει με τον φυσιοθεραπευτή της ομάδας μέχρι την επόμενη εβδομάδα και μετά θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα. Φυσικά δεν υπολογίζεται για το ματς με τον Πανιώνιο το Σάββατο, όπου θα βρίσκεται στις κερκίδες.

Ο Γιάννης Αναστασίου για το ματς αυτό ετοιμάζει ενδεκάδα με τους Καπίνο, Μαρινάκη, Νάνο, Ρισβάνη, Κουτρουμπή, Μέντες, Πράνιτς, Αμπέντ, Ντίνα, Κλωναρίδη ή Καρέλη και Μπεργκ. Εκτός είναι οι τιμωρημένοι Ζέκα και Τριανταφυλλόπουλος, μαζί με τον τραυματία Σίλντενφελντ. Η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα και ακολούθως θα ανακοινωθεί η αποστολή. Πηγή: sport-fm.gr

Μόνο ο Ρονάλντο σταμάτησε τον Μπέιλ!! (video)

Ασταμάτητος από τους αντιπάλους ήταν ο Γκάρεθ Μπέιλ στο χθεσινό ματς της Ρεάλ με την Οσασούνα. Μόνο ο Ρονάλντο κατάφερε να τον σταματήσει.

Μόνο ο Ρονάλντο σταμάτησε τον Μπέιλ (video)
Ο Γκάρεθ Μπέιλ οργίασε στη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Οσασούνα με 2-0 για το Κύπελλο. Το ρεπερτόριό του περιλάμβανε φοβερές ατομικές ενέργειες και ντρίμπλες σαν κι αυτή…

 Real Madrids Gareth Bale pulls off awesome 180° turn, leaves Osasuna player for dead! [Video. Gif & Vine]

Ένας βρέθηκε να τον σταματήσει κι αυτός ήταν… συμπαίκτης του. Ο Ουαλός μεσοεπιθετικός ήταν έτοιμος να χριστεί σκόρερ από το γύρισμα του Καρίμ Μπενζεμά, αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο σταμάτησε άθελά του την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.



Πηγή: sport-fm.gr

Τα βλέμματα στο «Βιθέντε Καλντερόν»

Η 19η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν έχει την...ματσάρα! Η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Μπαρτσελόνα το Σάββατο, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση. Η Ρεάλ Μαδρίτης καραδοκεί…

Τα βλέμματα στο «Βιθέντε Καλντερόν»
Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει δείξει ότι έχει τις δυνατότητες να «σπάσει» το δίδυμο της κυριαρχίας στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Τη Ρεάλ Μαδρίτης τη νίκησε μέσα στο «Μπερναμπέου». Και τώρα υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο «Βιθέντε Καλντερόν», με σκοπό να «πιάσει» την κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ίσως τα πράγματα να ήταν πιο εύκολα -όσο μπορεί να είναι με αντίπαλο την «Μπάρτσα»- για τους "ροχιμπλάνκος", αν δεν είχε προλάβει να επιστρέψει ο Λίονελ Μέσι. Και γύρισε αγριεμένος όπως φάνηκε και στον αγώνα Κυπέλλου με την Σανταντέρ, στον οποίο σημείωσε δύο τέρματα σε μόλις 30 λεπτά!

Η επιστροφή του Μέσι στην αγωνιστική δράση έλυσε και τα χέρια του Τάτα Μαρτίνο. Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα δεν έχει να πονοκεφαλιάζει για άλλη απουσία. Αντίστοιχα, και ο Σιμεόνε δεν έχει κάποιο σοβαρό αγωνιστικό πρόβλημα για να τον ταλαιπωρεί.

Αυτό που μπορεί να τον απασχολεί περισσότερο είναι το ενδεχόμενο κόπωσης των παικτών του. Η Ατλέτικο προέρχεται από ένα παιχνίδι για το Κύπελλο με την Βαλένθια στο οποίο δεν ξεκουράστηκε κάποιος ποδοσφαιριστής.

Στην ίδια αγωνιστική η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Εσπανιόλ. Αναμένεται να έχει εύκολο έργο, ενώ θα γνωρίζει ήδη το αποτέλεσμα στο ντέρμπι.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ενδιαφέρον παρουσιάζει αν η Βαλένθια θα συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις με τον Χουάν Αντόνιο Πίτσι στον πάγκο της, στο Βίγκο με τη Θέλτα ενώ η Αθλέτικ Μπιλμπάο, του Ερνέστο Βαλβέρδε, έχει ματς «πρέπει να κερδίσω» με την Αλμερία στο "Σαν Μαμές".

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Παρασκευή 10/1

Γρανάδα-Βαγιαδολίδ(22:00)

Σάββατο 11/1
Αθλ. Μπιλμπάο-Αλμερία(17:00)
Θέλτα-Βαλένθια(19:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα(21:00)
Έλτσε-Σεβίλλη(23:00)

Κυριακή 12/1

Χετάφε-Ράγιο Βαγιεκάνο(13:00)
Μπέτις-Οσασούνα(18:00)
Εσπανιόλ-Ρεάλ Μαδρίτης(20:00)
Λεβάντε-Μάλαγα(22:00)

Δευτέρα 13/1
Βιγιαρεάλ-Σοσιεδάδ(23:00)

Η επόμενη αγωνιστική (20η):

Παρασκευή 17/1

Μάλαγα-Βελένθια(22:00)

Σάββατο 18/1

Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης(17:00)
Έλτσε-Ράγιο Βαγιεκάνο(19:00)
Γρανάδα-Οσασούνα(21:00)
Εσπανιόλ-Θέλτα(23:00)

Κυριακή 19/1

Χετάφε-Σοσιεδάδ(13:00)
Βιγιαρεάλ-Αλμερία(18:00)
Λεβάντε-Μπαρτσελόνα(20:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη(22:00)

Δευτέρα 20/1

Αθλ. Μπιλμπάο-Βαγιαδολίδ(23:00) Πηγή: sport-fm.gr

Οριστικά χωρίς κόσμο ο Άρης!!

Απορρίφθηκε από το ΑΣΕΑΔ η έφεση του Άρη για την ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών. Χωρίς κόσμο στο ματς με τον Κολοσσό το Σάββατο.

Οριστικά χωρίς κόσμο ο Άρης
Σε… άδειο «Nick Galis Hall» θα υποδεχτεί ο Άρης τον Κολοσσό για τη 13η αγωνιστική το Σάββατο.

Το ΑΣΕΑΔ δεν έκανε δεκτή την έφεση των «κίτρινων» για την ποινή μίας αγωνιστικής που είχε επιβληθεί στην ΚΑΕ για τα όσα έγιναν στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο. Πηγή: sport-fm.gr

Για τον… Εουσέμπιο!

Μεγάλο ντέρμπι στην 15η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος ανάμεσα στην Μπενφίκα η οποία θρηνεί για τον θάνατο του Εουσέμπιο και την Πόρτο.

Για τον… Εουσέμπιο
Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Εουσέμπιο το πορτογαλικό πρωτάθλημα συγκλονισμένο, προσπαθεί να συνέλθει και να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.

Σε αυτό βοηθά αρκετά το γεγονός ότι στην πρώτη αγωνιστική μετά τη διακοπή των εορτών συμπεριλαμβάνει το πιο μεγάλο παιχνίδι του πρωταθλήματος το κλασικό ντέρμπι ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Πόρτο.

Οι γηπεδούχοι οι οποίοι… ένιωσαν περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα στη χώρα τον θάνατο του Εουσέμπιο καθώς με τα χρώματά τους αγωνίστηκε για πολλά χρόνια υποδέχονται την αιώνια αντίπαλό τους με στόχο να αγωνιστούν με πάθος για την νίκη για να την αφιερώσουν στον άνθρωπο που σύνδεσε το όνομά του με την ομάδα.

Και οι δύο ομάδες είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο οι γηπεδούχοι ενδέχεται να έχουν δύο σημαντικές απουσίες. Όπως φαίνεται θα λείπουν ο Γκαϊτάν, ο Καρντοσο και ο Σάλβιο οι οποίοι έχουν χάσει τις τελευταίες προπονήσεις λόγω προβλημάτων τραυματισμών.

Από την άλλη πλευρά η Πόρτο δεν αντιμετωπίσει κανένα απολύτως αγωνιστικό πρόβλημα και πάει στο «Ντα Λουζ» για να συνεχίσει το αήττητο σερί που έχει κατά της αιωνίας αντιπάλου της από το 2011.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η αναμέτρηση η οποία ανοίγει την αυλαία της αγωνιστικής, αυτή ανάμεσα στην Μπράγκα και την Γκιμαράρες. Τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση και ενδεχομένως ένα παιχνίδια ανοικτό σε κάθε πρόβλεψη.

Ενδιαφέρον έχει και η αναμέτρηση ανάμεσα στην Εστορίλ και την πρωτοπόρο Σπόρτινγκ Λισαβόνας η οποία περιμένει το αποτέλεσμα στο ντέρμπι για να γνωρίζει πως θα είναι η κατάσταση στην κορυφή…

Παρασκευή, 10/01
Μπράγκα – Γκιμαράες (22:00)

Σάββατο, 11/01
Ρίο Άβε – Μαρίτιμο (20:00)
Εστορίλ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας (22:15)

Κυριακή, 12/01
Αρούκα – Μπελενένσες (18:00)
Ακαδέμικα – Πάκος Φερέιρα (18:00)
Μπενφίκα – Πόρτο (18:00)
Ολανένσε – Σετούμπαλ (18:00)
Νασιονάλ Μαδέιρα – Ζιλ Βιθέντε (21:15)Πηγή: sport-fm.gr

Προσωρινά και βλέπουμε…!!

Να πιάσει την Παρί Σ. Ζ. στην κορυφή της βαθμολογίας θέλει η Μονακό στην πρώτη αγωνιστική του Championnat για το 2014, καθώς παίζει σήμερα(10/1) ευελπιστώντας σε ένα «δώρο» το Σάββατο από την Αζαξιό.

Προσωρινά και βλέπουμε…
Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το 2013, αποχαιρετώντας με εντός έδρας ισοπαλία στην αναμέτρηση με τη Λιλ και θέλει να μπει με το… δεξί στο νέο έτος σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα.

Μεσοβδόμαδα νίκησε με 5-2 την Μπρεστ, αλλά για το Κύπελλο Γαλλίας και το Σάββατο (11/1) θα φιλοξενηθεί από την τελευταία της βαθμολογίας, Αζαξιό. Απών θα είναι για τους πρωταθλητές ο Βεράτι.

Σε ότι αφορά τις άλλες δύο διεκδικήτριες του τίτλου, η Μονακό έχει θεωρητικά πιο εύκολο έργο από τη Λιλ. Οι «Μονεγάσκοι», ενώ η διαφορά τους με τους πρωτοπόρους είναι στους τρεις βαθμούς, θα παίξουν στην εκτός έδρας με τη Μονπελιέ, η οποία είναι τέταρτη από το τέλος.

Η Λιλ θα υποδεχθεί τη Ρεμς και τις δύο ομάδες χωρίζουν 11 βαθμοί και πέντε θέσεις. Απόντες για τους γηπεδούχους θα είναι οι Ρουίζ και Μέντεζ.

Αναλυτικά η αγωνιστική (20η)

Παρασκευή(10/1)

Μονπελιέ-Μονακό(20:30)

Σάββατο(11/1)

Αζαξιό-Παρί Σεν Ζερμέν(18:00)
Μπορντό-Τουλούζ(21:00)
Γκινγκάμπ-Σεντ Ετιέν(21:00)
Λιόν-Σοσό(21:00)
Ρεν-Νις(21:00)
Βελενσιέν-Μπαστιά(21:00)

Κυριακή(12/1)

Ναντ-Λοριάν(15:00)
Εβιάν-Μαρσέιγ(18:00)
Λιλ-Ρεμς(22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (21η)

Παρασκευή (17/1)

Σεντ Ετιέν – Λιλ (21:30)

Σάββατο (18/1)

Μαρσέιγ- Βαλενσιέν (18:00)
Μπαστιά – Μπορντό (21:00)
Λοριάν – Γκινγκάμπ (21:00)
Νις- Αζαξιό (21:00)
Ρεν – Εβιάν (21:00)
Σοσό – Μονπελιέ(21:00)

Κυριακη (19/1)

Ρεμς - Λιόν (15:00)
Τουλούζ – Μονακό (18:00)
Παρί Σ.Ζ. – Ναντ (22:00)
Πηγή: sport-fm.gr

«Μπλόκο» στην ενημέρωση για Σουμάχερ!

Μετά από απόφαση των γιατρών του Μίχαελ Σουμάχερ, πρόσβαση στα ιατρικά αρχεία του θα έχουν μόνο οι θεράποντες ιατροί και όχι όλο το προσωπικό του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ.

«Μπλόκο» στην ενημέρωση για Σουμάχερ
Μετά την έκκληση της συζύγου του Μίχαελ Σουμάχερ, Κορίνα, στα ΜΜΕ να αποχωρήσουν από το χώρο του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ όπου νοσηλεύεται ο πρώην πιλότος της Formula 1, η ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του περιορίζεται ακόμη περισσότερο.

Όπως έγινε γνωστό, μετά από απόφαση των γιατρών, στα ιατρικά αρχεία για τον «Σούμι» θα έχουν πλέον πρόσβαση μόνο οι θεράποντες γιατροί. Μέχρι τώρα πρόσβαση είχε όλο το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, περίπου 1.600 άτομα.

Οι άνθρωποι του νοσοκομείου είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ό,τι αφορά στην πληροφόρηση που υπάρχει για τον 45χρονο άνδρα. Μέχρι τώρα έχουν εκδώσει ελάχιστα ιατρικά ανακοινωθέντα και θέλουν να αποφύγουν την καλλιέργεια υπεραισιοδοξίας ή απαισιοδοξίας που μπορούν να επιφέρει μαζική και ανεξέλεγκτη ροή πληροφοριών από τους γιατρούς προς τα ΜΜΕ.Πηγή: sport-fm.gr

Τι να κάνει και ο Ντουράντ…!!

Ο Κέβιν Ντουράντ δεν μπορούσε να κερδίσει μόνο του τους Νάγκετς και η Θάντερ μοιραία έχασε στο Ντένβερ με 101-88.

Τι να κάνει και ο Ντουράντ…
Πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 101-88 κέρδισαν οι Νάγκετς τη Θάντερ. Η διαφορά υπέρ των γηπεδούχων έφτασε ακόμη και στο +25 (91-66) στις αρχές της τέταρτης περιόδου, καθώς ο Κέβιν Ντουράντ πρόλαβε να πετύχει 30 πόντους σε 28 λεπτά, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος.

Ο Ράντι Φόι με 24 πόντους ηγήθηκε των «σβόλων» στο σκοράρισμα, αλλά κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Τάι Λόσον με 16 πόντους, 14 ασίστ, 7 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Δωδεκάλεπτα: 27-26, 60-51, 89-66, 101-88.

Νάγκετς (18-17): Φόι 24, Φουρνιέ 19, Λόσον 16 (14 ασίστ), Φαρίντ 9 (14 ριμπ.), Κ. Μίλερ 9, Μοζγκόφ 7, Ρόμπινσον 6, Χίκσον 4 (12 ριμπ.), Άρθουρ 4, Χάμιλτον 3, Ράντολφ.

Θάντερ (27-9): Ντουράντ 30, Τζάκσον 13, Φίσερ 12, Ιμπάκα 8 (10 ριμπ.), Πέρκινς 6, Ρόμπερσον 5, Σεφολόσα 4, Τζόουνς 4, Άνταμς 3, Λαμπ 3, Κόλισον.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Να σου οι Νικς…!!

Οι Νικς επικράτησαν 102-92 του Μαϊάμι με ηγέτη τον Καρμέλο Άντονι, που πέτυχε 29 πόντους, και έφτασαν τις τρεις σερί νίκες.

Να σου οι Νικς…
Σε σταθερά ανοδική τροχιά είναι τις τελευταίες μέρες οι Νικς. Μετά τις καλές εμφανίσεις τους στη σύντομη περιοδεία στο Τέξας, επικράτησαν του Μαϊάμι με 102-92 στο «Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν» και έφτασαν για πρώτη φορά φέτος τις τρεις σερί νίκες.

Ο Καρμέλο Άντονι είχε 29 πόντους, ο Αντρέα Μπαρνιάνι πρόσθεσε 19, ενώ άλλους 14 μαζί με 11 ριμπάουντ είχε ο Αμάρε Στούντεμαϊρ για τους γηπεδούχους, που έπαιξαν χωρίς τον άρρωστο Τάισον Τσάντλερ, αλλά και τον Τζέι Αρ Σμιθ που δεν χρησιμοποιήθηκε σαν τιμωρία μετά την ενέργειά του να λύσει τα κορδόνια στα παπούτσια αντιπάλων σε δύο διαδοχικά ματς.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς με 32 και ο Ντουέιν Ουέιντ με 23 πόντους πάλευαν μόνοι για τους πρωταθλητές, καθώς ο Κρις Μπος έμεινε στους 6 πόντους με 3/10 σουτ, ενώ δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Μάριο Τσάλμερς και Σέιν Μπατιέ.

Δωδεκάλεπτα: 21-27, 43-48, 75-71, 102-92.

Νικς (13-22): Άντονι 29, Μπαρνιάνι 19, Στούντεμαϊρ 14 (11 ριμπ.), Φέλτον 13 (14 ασίστ), Σάμπερτ 12, Μάρτιν 7, Χάρνταγουεϊ 5, Μέρι 3.

Χιτ (27-9): Τζέιμς 32, Ουέιντ 23, Κόουλ 12, Λιούις 6, Μπος 6, Άλεν 6, Μπίσλεϊ 5, Άντερσεν 2, Μέισον 2.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ
Πηγή: sport-fm.gr

Στο ρελαντί η ΤΣΣΚΑ, 77-62 τη Ζαλγκίρις!!

Το δύο στα δύο, στον 6ο όμιλο του Τop 16 έκανε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την επικράτηση 77-62 απέναντι στην Ζαλγκίρις.

Στο ρελαντί η ΤΣΣΚΑ, 77-62 τη Ζαλγκίρις
Ένα ξέσπασμα του Τεόντοσιτς στο τέλος της 3ης περιόδου, οδήγησε την ρωσική ομάδα σε ένα προβάδισμα με 62-44, μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο, καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι για τους Μοσχοβίτες που είχαν πολυφωνία στην επίθεση με πρώτο σκόρερ τον Φριτζόν με 15, τον Κρστιτς με 12 και τους Τεόντοσιτς και Γουίμς να έχουν από 11. Από την άλλη μεριά ο Τζάστιν Ντέντμον πάλεψε μόνος με 22 πόντους.

Η ΤΣΣΚΑ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 4’ προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφιο αριθμό πόντων 14-3 με τον Φριτζόν να σημειώνει 7 πόντους, για να έρθει ένα σερί 7-0 για την λιθουανική ομάδα, που μάζεψε τη διαφορά στο -4, με κύριο εκφραστή τον Σάρας. Ο Γουίμς με δύο καλάθια και ο Κάουν με ένα ακόμα έδωσαν αέρα οκτώ πόντων στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 22-14.

Η εκκίνηση της δεύτερης περιόδου, βρήκε τους εφεδρικούς του Μεσίνα ν’ ανοίγουν την διαφορά και την ΤΣΣΚΑ να φαίνεται ικανή να καθαρίσει τον αγώνα από την 2η κιόλας περίοδο. Ο Χριάπα με τρίποντο στο 17’ θα φέρει την διαφορά στο 37-21, ωστόσο οι Μοσχοβίτες θα υποστούν μπλακ-άουτ και ο οι Λιθουανοί με τον Ντέντμον να σκοράρει τρία τρίποντα στο τελευταίο τρίλεπτο της 2ης περιόδου, έκαναν ένα 10-0 σερί για να μειώσουν στους 6 και να κλείσουν το πρώτο μέρος, έχοντας επαφή με το σκορ.

Παρά τη δυνατή εκκίνηση και στην 3η περίοδο, με το σερί 7-0 μετά τη μείωση του σκορ στους 4 από πλευράς Ζαλγκίρις με βολές του Γιαφτόκας, η ΤΣΣΚΑ δεν μπόρεσε να κρατήσει την διαφορά αυτή που κατέβηκε και πάλι στους 6, με τους Λιθουανούς, πότε με τον Γιασικεβίτσιους και πότε με τον Λαβρίνοβιτς να μένουν στο ματς. Ο Τεόντοσιτς πήρε την κατάσταση στα χέρια του, στα τελευταία 4:08 της 3ης περιόδου και με οκτώ δικούς του πόντους σε ένα επιμέρους 14-2 της ΤΣΣΚΑ, όπου πήρε και το 4ο φάουλ του Ντέντμον, ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για να καθαρίσει οριστικά το παιχνίδι για τους Μοσχοβίτες (62-44).

Στην 4η περίοδο, η Ζαλγκίρις έβρισκε σκορ από τον Ντέντμον, προσπαθώντας να ροκανίσει κάπως την διαφορά, που δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 14 κι έτσι ήρθε εύκολα το 77-62 για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 37-31, 62-44, 77-62


ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Τεόντοσιτς 11 (2), Φριτζόν 15(3), Γουίμς 11 (1), Χριάπα 5 (1), Κρστιτς 12, Κάουν 8, Χάινς 4, Τζάκσον 2, Μίτσοφ, Βοροντσέβιτς 9 (1), Πάργκο, Ζοζούλιν

Ζαλγκίρις Κάουνας: Γιασικεβίτσιους 9 (1), Ντέντμον 22 (4), Μιλάκνις 2, Γιανκούνας 7, Γιαφτόκας 8, Κ. Λαβρίνοβιτς 7 (1), Βεσβάγκαρς, Κλιμαβίτσιους 2, Ντίμσα 2, Τσιζάουσκας 3 (1)

Διαιτητές: Πέρεζ (Ισπανία), Έρτσεγκ (Κροατία), Νουράν (Τουρκία) Πηγή: sport-fm.gr

Λάνγκφορντ: «”Βιβλίο” μας ο Ολυμπιακός» (video)

Σημαντική και προς την σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε τη νίκη της Αρμάνι Μιλάνο κόντρα στον Ολυμπιακό ο Κιθ Λάνγκφορντ, μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα του www.sport-fm.gr.

Λάνγκφορντ: «”Βιβλίο” μας ο Ολυμπιακός» (video)
Έχοντας πραγματοποιήσει μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο, ο Κιθ Λάνγκφορντ είχε κάθε λόγο να χαμογελά. Δεν κερδίζεις κάθε μέρα με 30 πόντους διαφορά τον πρωταθλητή Ευρώπης, όμως ο Αμερικανός γκαρντ της Αρμάνι Μιλάνο, φάνηκε προσγειωμένος. Απέδωσε τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες για τον ρόλο που έχουν παίξει στην επιθετική του… ανάδειξη οι Χάκετ και Μος και χαρακτήρισε παράδειγμα προς μίμηση τον Ολυμπιακό, στην προσπάθεια που κάνει η Αρμάνι να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης.

«Έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος και έφτασε σε μεγάλες επιτυχίες» ήταν η… «ψαγμένη» ατάκα του Λάνγκφορντ για τους «ερυθρόλευκους», τους οποίους όπως τόνισε σέβεται απόλυτα για όλα όσα έχουν κάνει.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Κιθ Λάνγκφορντ, στο www.sport-fm.gr και στον Νίκο Ζέρβα:
-Κιθ, συγχαρητήρια, δεν είναι και εύκολο να νικάς 30 πόντους τον πρωταθλητή Ευρώπης…
«Σίγουρα, είναι μία μεγάλη βραδιά για εμάς, αλλά ειδικά για τους φιλάθλους μας και το κ. Αρμάνι. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν εργαστεί σκληρά για να φτάσει η ομάδα σε αυτό το επίπεδο. Νομίζω ότι απόψε έγινε ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Ήταν μεγάλη πρόκληση να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό, τον οποίο σεβόμαστε απόλυτα. Η ομάδα όμως έδειξε ότι μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και καλύτερη».

-Παίξατε εξαιρετικά σε επίθεση και άμυνα, αλλά ποιο θεωρείς το σημαντικότερο στοιχείο που σας οδήγησε σε αυτό τον θρίαμβο;
«Παρόλο που βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ που ίσως και να έκριναν την αναμέτρηση νωρίς, θεωρώ πως αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι η άμυνα μας. Εκεί υστερήσαμε σε πολλά παιχνίδια φέτος και από τη στιγμή που με μία τόσο καλή ομάδα πήγαμε τόσο καλά σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, θα πρέπει να αποτελέσει “οδηγό” μας στο υπόλοιπο της σεζόν».

-Περιορίσατε σημαντικά και τη δημιουργία του Σπανούλη…
«Φυσικά και αυτό ήταν το πρώτο βήμα για τη νίκη. Έχουμε αρκετά ψηλά και αθλητικά παιδιά στην ομάδα, όπως οι Μος, Χάκετ και Τσερέλα που τα πήγαν εξαιρετικά κόντρα σε έναν χαρισματικό παίκτη. Το “όπλο” μας είναι ότι έχουμε αρκετά γκαρντ που μπορούν να ματσάρουν όλους τους καλούς σκόρερ της Ευρώπης».

-Ήσουν σε εξαιρετική κατάσταση, κάποια στιγμή δεν υπήρχε σουτ που να χάσεις…
«Η αλήθεια είναι πως απόψε απέφυγα τα… λάθη. Η ύπαρξη τόσο ταλαντούχων γκαρντ όπως ο Χάκετ και ο Μος, βγάζουν από πάνω μου μεγάλο μέρος της πίεσης που είχα για να ηγηθώ αυτής της ομάδας. Πλέον, μπορώ να συγκεντρωθώ 100% στα πράγματα που κάνω καλά στο παρκέ. Είμαι ενθουσιασμένος από τον τρόπο που παίζουμε στα τελευταία παιχνίδια, μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και ακόμα καλύτερα».

-Η νίκη ήρθε μπροστά σε γεμάτο γήπεδο, κάτι που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Νιώθεις ότι κάτι αλλάζει οριστικά σε αυτή την ομάδα;
«Πράγματι δεν είχαμε συνηθίσει να έρχεται τόσος κόσμος και να μας βλέπει, αλλά το έχουμε κερδίσει με τι εμφανίσεις μας. Μπορώ να πω πως το σωστό για μας είναι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Ολυμπιακού και να προχωρήσουμε βήμα-βήμα. Είναι μία ομάδα που έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος και έφτασε σε τεράστιες επιτυχίες. Μόνο να κερδίσεις και να μάθεις έχεις από ομάδες σαν και αυτή, οπότε κάλλιστα θα μπορούσε να είναι το… βιβλίο μας, ενόψει της συνέχειας».


Πηγή: sport-fm.gr

Αμφίβολοι Νοτσιόνι και Χάμιλτον για Παναθηναϊκό!!

Αντρές Νοτσιόνι και Λαμόντ Χάμιλτον αντιμετωπίζουν ενοχλήσεις και είναι αμφίβολο αν θα αγωνιστούν απόψε με τη Λαμποράλ Κούτσα απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Αμφίβολοι Νοτσιόνι και Χάμιλτον για Παναθηναϊκό
Δύο προβλήματα της τελευταίας στιγμής προέκυψαν στη Λαμποράλ Κούτσα εν όψει της αποψινής αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στη Βιτόρια για το Top 16.

Ο Αντρές Νοτσιόνι και ο Λαμόντ Χάμιλτον αντιμετωπίζουν κάποιες ενοχλήσεις και η συμμετοχή τους στο αποψινό αγώνα είναι αμφίβολη. Μεγαλύτερο κίνδυνο να λείψει από το παιχνίδι αντιμετωπίζει ο Αμερικανός σέντερ, ενώ λιγότερο πιθανό είναι να απουσιάσει ο Αργεντινός φόργουορντ.
Πηγή: sport-fm.gr

Εφιάλτης!!

Μια σειρά από αρνητικά ρεκόρ κατέγραψε ο Ολυμπιακός με τη χθεσινή του ήττα από την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο με 81-51. Προβληματισμός, αλλά ψυχραιμία στις τάξεις των πρωταθλητών Ευρώπης.

Εφιάλτης
Σε… άλλες εποχές επέστρεψε ο Ολυμπιακός μετά τη βαριά χθεσινή ήττα με 81-51 από την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στο «Φόρουμ». Δεν είναι μόνο ότι έχασε για πρώτη φορά φέτος μετά από έντεκα σερί νίκες στην Ευρωλίγκα, αλλά και 14 συνολικά από την περασμένη σεζόν. Είναι ότι κατέγραψε και μια σειρά από αρνητικά ρεκόρ.

Η διαφορά των 30 πόντων με την οποία ηττήθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» είναι η τρίτη μεγαλύτερη στην ιστορία του στην Ευρωλίγκα ισοφαρίζοντας το 87-57 από την Εστουντιάντες στη Μαδρίτη στις 16 Δεκεμβρίου του 2004.

Πιο βαριές ήττες στη διοργάνωση είναι μόνο εκείνη από την Εφές Πίλσεν στο ΣΕΦ με 110-59 (-51) στις 9 Δεκεμβρίου του 2004 και από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα με 96-64 στις 22 Φεβρουαρίου του 2012.

Παράλληλα, η συγκομιδή μόλις 51 πόντων συνιστά αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, καθώς είναι μικρότερη και από τους 52 που είχε πετύχει στην ήττα από την Εφές Πίλσεν στις 29 Ιανουαρίου του 2004 στην Κωνσταντινούπολη (61-52).

Αρνητικό ρεκόρ επιθετικής συγκομιδής στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού αποτελούν οι 41 πόντοι που είχε πετύχει στο πρώτο παιχνίδι του στα Κύπελλα Ευρώπης, στις 23 Νοεμβρίου του 1960 με τη Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη για το Κύπελλο Πρωταθλητριών (72-41).

Προβληματισμός, αλλά ψυχραιμία

Η συντριβή στο Μιλάνο «πόνεσε» πολύ τους πάντες στις τάξεις του Ολυμπιακού. Όλοι αναγνωρίζουν πως με την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της και αντιλαμβάνονται πως κάνει μία κοιλιά σε ακατάλληλο σημείο μέσα στη σεζόν. Μάλιστα αν κι επισημαίνουν τα αγωνιστικά προβλήματα, με τις απώλειες των Λο και Πέτγουεϊ, καταλαβαίνουν πως δεν αποτελούν επαρκείς δικαιολογίες. Πάντως και παρά το δεδομένο προβληματισμό η κατάσταση αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία από όλους και προπαντός τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο. Οι ισχυροί άνδρες της ΚΑΕ ήταν δίπλα στην ομάδα στο Μιλάνο κι έχουν αποδείξει επανειλημμένα πως η εμπιστοσύνη τους στις επιλογές τους δεν κλονίζεται τόσο εύκολα, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για μία ομάδα που έχει πετύχει πολλά.

Οι επόμενες μέρες περιλαμβάνουν πολύ… βίντεο και ανάλυση των λαθών από τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του στους παίκτες τους, αφού απαιτείται άμεσα μεταμόρφωση της ομάδας. Το ματς της επόμενης Πέμπτης με την αήττητη Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ (21:00) είναι «τελικός», αλλά μέχρι τότε υπάρχει την Κυριακή το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (17:00). Οι Πειραιώτες επιζητούν τη νίκη που θα διατηρήσει τις όποιες ελπίδες έχουν για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και θα τους βάλει πάνω από τους «κυανέρυθρους», που αυτή τη στιγμή είναι δεύτεροι στη βαθμολογία της Α1. Στο ματς αυτό ντεμπούτο στο πρωτάθλημα αναμένεται να κάνει ο Μάρντι Κόλινς, ενώ δύσκολα θα συμβεί το ίδιο και με τον Τζαμάριο Μουν (που θα δηλωθεί επίσης στην Α1 ως μία από τις τρεις αλλαγές που δικαιούται η ομάδα στον πρώτο γύρο). Ο τελευταίος, που από χθες είναι στην Αθήνα και σήμερα θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, θα κάνει σήμερα την πρώτη του προπόνηση με τους Πειραιώτες. Πηγή: sport-fm.gr

Έχει το μομέντουμ… θέλει και τη νίκη!!

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στη Βιτόρια για να αντιμετωπίσει την Λαμποράλ Κούτσα (10/01, 21:30), αυτή τη φορά για το Top 16 και με στόχο να φύγει νικητής από την «Fernando Buesa Arena».

Έχει το μομέντουμ… θέλει και τη νίκη!
Με σύμμαχό του το… μομέντουμ του τελευταίου καιρού ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται απόψε (21:30, Novasports 3, ΝοvaΣΠΟΡ FM 94.6, www.sport-fm.gr) στην «Fernando Buesa Arena» από την Λαμποράλ, για τη δεύτερη αγωνιστική του E’ ομίλου του Τop 16 της Euroleague. Αυτή είναι η δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν που οι «πράσινοι» ταξιδεύουν στη Βιτόρια και η τρίτη που θα αντιμετωπίσουν το συγκρότημα του Σέρτζιο Σκαριόλο καθώς οι δύο ομάδες βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο και στην κανονική σεζόν της διοργάνωσης.

Στην προηγούμενή τους επίσκεψη στην ισπανική πόλη οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη γνώρισαν την ήττα από τους γηπεδούχους οι οποίοι έκαναν ιδανικό πρώτο δεκάλεπτο «εκτελώντας» τον Παναθηναϊκό από τα 6,75μ. Στη συνέχεια αντέδρασαν αλλά δεν μπόρεσαν να «κλέψουν» τη νίκη (79-77).

Απόψε στο «τριφύλλι» ευελπιστούν τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Οι εμφανίσεις μετά το παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό είναι ολοένα και καλύτερες, με πρόσφατη αυτή της πρεμιέρας του Top 16 κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι», που θα παραταχθούν χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, θέλουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, όμως τα πράγματα δεν είναι αναμένεται να είναι εύκολα.

Η Λαμποράλ, που έχει αμφίβολους τους Αντρές Νοτσιόνι και Λαμόντ Χάμιλτον, στα τελευταία έξι παιχνίδια στην έδρα της μετρά πέντε νίκες, ενώ ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στην φάση των «16» της Euroleague, νικώντας την Ουνικάχα στη Μάλαγα και προέρχεται από σημαντική νίκη επί της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα. Επιπλέον θα έχει τη στήριξη των φιλάθλων της που αναμένεται να δώσουν βροντερό «παρών».

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία) και Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία).

Όσο για το τι λένε τα νούμερα; Οριακά καλύτερη είναι η ισπανική η ομάδα η οποία έχει καλύτερο μέσο όρο σε πόντους, σύνολο ριμπάουντ, αμυντικά ριμπάουντ, ποσοστό σε δίποντα, τρίποντα και βολές, αλλά index. Από την άλλη οι «πράσινοι» υποπίπτουν σε λιγότερα λάθη, είναι καλύτεροι στα επιθετικά ριμπάουντ, στις ασίστ, στα κλεψίματα και στις τάπες.

Λαμποράλ-Παναθηναϊκός

Πόντοι: 78,2-76,5
Ριμπάουντ: 32,6-32,5
Επιθετικά Ριμπάουντ: 9,4-10
Αμυντικά ριμπάουντ: 23,3-22,5
Ασίστ: 17,1-17,2
Κλεψίματα: 5,3-8,3
Τάπες: 2,3-3,4
Λάθη: 13,5-13,0
Δίποντα: 54,6%-50,3%
Τρίποντα: 38,2%-37,0%
Βολές: 80,8%-73,7%
Index: 85,5-85,2

Μαζί του η παράδοση

Παναθηναϊκός και Λαμποράλ Κούτσα έχουν αναμετρηθεί άλλες 16 φορές κατά το παρελθόν και οι «πράσινοι» έχουν το πάνω χέρι με 10 νίκες. Στη Βιτόρια οι Βάσκοι έχουν την υπεροχή με πέντε νίκες σε επτά αγώνες, ενώ τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού εκεί ήταν το 2002 με 76-75. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στον ημιτελικό του Final Four της Αθήνας το 2007, με το «τριφύλλι» να επικρατεί 67-53. Στον πρώτο γύρο οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν επικρατήσει 95-74 στην Κύπρο, ενώ στη Βιτόρια η Λαμποράλ Κούτσα είχε επικρατήσει 79-77 με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει από το -21 και τον Διαμαντίδη να αστοχεί στο τρίποντο της νίκης στο τέλος.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής

Ε’ Όμιλος

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Μπαρτσελόνα 73-76
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Ολυμπιακός 81-51
Αναντολού Εφές-Ουνικάχα Μάλαγα (20:00, 10/1)
Λαμποράλ Κούτσα-Παναθηναϊκός (21:30, 10/1)

Στ’ Όμιλος

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Λοκομοτίβ Κουμπάν 85-75
Μπάγερν Μονάχου-Παρτιζάν 71-65
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ζαλγκίρις Κάουνας (18:00, 10/1)
Ρεάλ Μαδρίτης-Γαλατάσαραϊ (21:45, 10/1) Πηγή: sport-fm.gr

H γενναιόδωρη πλευρά του Ολυμπιακού!

Ο Νίκος Ζέρβας, γράφει από το Μιλάνο για την συντριβή του Ολυμπιακού από την Αρμάνι και την κάκιστη εμφάνιση που δε θα πρέπει επ’ ουδενί να επαναλάβει, αν θέλει να επιστρέψει στην ίδια πόλη τον Μάιο.

H γενναιόδωρη πλευρά του Ολυμπιακού
Η έκταση της ήττας (-30) αλλά και η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Μιλάνο, ίσως να απαιτούσε πιο βαρύγδουπες εκφράσεις και πηχυαίους τίτλους του στυλ «μαύρη νύχτα», «κατάρρευση» και άλλα τέτοια πιο εμπορικά και… πιασάρικα όταν το… κοντέρ έχει γράψει αρκετά. Σε ένα πρωτάθλημα 14 αγώνων όπως το Top 16 όμως, ο παρατηρητής και πολύ περισσότερο οι πρωταγωνιστές, οφείλουν να μένουν ψύχραιμοι και στα καλά και στα άσχημα. Κινδυνεύουν να εκτεθούν από βδομάδα σε βδομάδα και να υποβληθούν σκωτσέζικο ντους σαν και αυτό του πρωταθλητή Ευρώπης στο «Mediolanum Forum».

Η ιστορία θα γράψει ότι οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, «επηρεασμένοι» από τα γενέθλια της Αρμάνι Μιλάνο, φέρθηκαν υπέρ του δέοντος γενναιόδωρα σε αυτούς του Λούκα Μπάνκι, αλλά και τους οπαδούς της ιταλικής ομάδας. Το δώρο τους, δεν ήταν υλικό, αλλά ανεμική εμφάνιση που έδωσε το δικαίωμα στην αντίπαλο να γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο. Και να γράψει και ιστορία, αφού όχι μόνο έσπασε ένα εκπληκτικό αήττητο του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, αλλά τον υποχρέωσε στην χειρότερη συγκομιδή πόντων του στην διοργάνωση! Η γιορτή της Αρμάνι, ήταν ξύπνημα φαντασμάτων για τους «ερυθρόλευκους», αφού θα πρέπει κανείς να ανατρέξει δέκα χρόνια πίσω, όταν στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Εφές, η ελληνική ομάδα πετύχαινε μόλις 52 πόντους…

Κάποιος που δεν θα έχει δει το παιχνίδι, θα πιστέψει πως το Μιλάνο έπαιξε σούπερ άμυνα ή βλέποντας τη συγκομιδή των 81 πόντων, ότι έχει συστήματα και επιθετική τακτική που καθηλώνει το κοινό. Αν αυτό ίσχυε, ίσως να μετρίαζε τον… πόνο του Ολυμπιακού, έλα όμως που για την πενιχρή συγκομιδή ευθύνονται τα παιδαριώδη λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας και τα πολλά άστοχα σουτ και για τον επιθετικό οίστρο των ιταλών, η παράλειψη των παικτών του Μπαρτζώκα να παίξουν ανδρική άμυνα. Ο Μπάνκι έχει στη διάθεσή του αρκετούς καλούς σκόρερ που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δημιουργήσουν πόντους μετά από πολλές συνεργασίες και ο Ολυμπιακός το ήξερε καλά. Άφηνε όμως χωρίς ιδιαίτερα σκληρό μαρκάρισμα και κυρίως βοήθειες, τους αντιπάλους να εκτελούν μετά από μία-δύο πάσες και αλλεπάλληλες ντρίπλες.

Λάνγκφορντ, Χάκετ και Τζέρελς βρέθηκαν στη μέρα τους, «τρέλαναν» την στατιστική υπηρεσία με το εκπληκτικό 13/19 τρίποντα και τα όνειρα των «ερυθρόλευκων» για διατήρηση του απόλυτου πήγαν από τα μέσα της τρίτης περιόδου… βόλτα στην πλατεία Duomo. Δεν ήταν όμως μόνο οι ταλαντούχοι σκόρερ της Αρμάνι που έκαναν τη ζημιά. Ίσως τον μεγαλύτερο ρόλο στην επιθετική ανομβρία του Ολυμπιακού, τον έπαιξε ο Λαουάλ, που στην κυριολεξία σκέπασε το καλάθι της ιταλικής ομάδας και καταδίκασε την οποιαδήποτε απόπειρα του Σπανούλη και των συμπαικτών του για drive, σε αποτυχία. Πέντε τάπες, 9 ριμπάουντ και 10 πόντοι ήταν η συγκομιδή του παίκτη για τον οποίο ενδιαφέρθηκε το καλοκαίρι ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Στην αντίπερα όχθη ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που η άμυνα της Αρμάνι κατάφερε να προσαρμοστεί και να καταστρέψει εντελώς τη δημιουργία αλλά και την εκτέλεση του Σπανούλη, δεν μπόρεσε να βρει «στήριγμα» από πουθενά. Το χειρότερο είναι πως σε κανένα σημείο δεν κλονίστηκε ο εγωισμός του και τα παράτησε. Κατάφερε να χάσει με 30 πόντους ένα παιχνίδι στο οποίο είχε περισσότερες κατοχές, πέντε παραπάνω ασίστ (12-7) και διπλάσια επιθετικά ριμπάουντ (14-7), όχι μόνο διότι ήταν απελπιστικά άστοχος, αλλά κυρίως διότι δεν ανταποκρίθηκε ψυχικά στις απαιτήσεις του αγώνα. Δεν έδειξε πάθος και θέληση, όπως στο προ έξι ημερών παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε και έφυγε με σκυμμένο κεφάλι, χωρίς καν να έχει προσπαθήσει.

Το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου, θα πρέπει να αποτελέσει «σταθμό» για τη μετέπειτα πορεία της ομάδας στη φετινή διοργάνωση. Όσο και αν αποτελεί κλισέ, σημασία μετά από ένα τόσο δυνατό «χαστούκι», έχει να ξανασταθείς στα πόδια σου. Το παιχνίδι, ναι μεν πρέπει να διαγραφεί από τον σκληρό δίσκο για να μην επιφέρει ψυχολογικά προβλήματα, οι λεπτομέρειες του, κυρίως στο πνευματικό κομμάτι, όμως, θα πρέπει να μείνουν μέχρι το τέλος της διαδρομής στον… κάδο ανακύκλωσης. Για να υπενθυμίζουν πως, για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο και να παίξει στο Final Four, θα πρέπει να ακολουθήσει τον εντελώς αντίθετο δρόμο…

Υ.Γ. Ασφαλώς και η ήττα ήταν ντροπιαστική για τον δις πρωταθλητή Ευρώπης, όμως συντριβή υπήρξε στο Top 16 από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, στον δρόμο για την Κωνσταντινούπολη, αλλά και μία ακόμα στην Πόλη από την Εφές πέρυσι, στις αρχές της διαδρομής προς το Λονδίνο… Πηγή: sport-fm.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Παρασκευή σήμερα με αγωνιστική δράση σε 2η Γαλλία , Ισπανία, Πορτογαλία και Τσάμπιονσιπ Αγγλίας. Ξεκινώντας από την 2η Γαλλίας έχουμε το σπουδαίο παιχνίδι Τουρ εναντίον Καέν, συγκρούονται οι 2 καλύτερες επιθέσεις της κατηγορίας (32 εναντίον 34 γκολ σε 18 αγωνιστικές), περιμένω επομένως να επιβεβαιώσουν την φήμη τους με το όβερ. Σε άλλο παιχνίδι η Οσέρ υποδέχεται την Αρλ, οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν Κυριακή για το κύπελλο (6-2 μια ερασιτεχνική ομάδα), ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν να αγωνιστούν 3 εβδομάδες, έτσι κι αλλιώς δεν τα πάνε καλά εκτός έδρας, άσσος. Τέλος στην Τσάμπιονσιπ της Αγγλίας έχουμε το σπουδαίο παιχνίδι Λέστερ εναντίον Ντέρμπι, συγκρούονται οι 2 καλύτερες επιθέσεις της κατηγορίας (42 εναντίον 48 γκολ σε 24 αγωνιστικές), θα πάω επομένως με εκατέρωθεν γκολ.

Πρόταση (σε μονά αποδεκτά ή σε δυάδες):

ΤΟΥΡ-ΚΑΕΝ   OVER(2.5)  (2.15)
ΟΣΕΡ-ΑΡΛ   1(1.83)
ΛΕΣΤΕΡ-ΝΤΕΡΜΠΙ  G/G (1.61)

Οι αποδόσεις είναι της Βet365.gr  (στη εικόνα  Gemma Lee Farrell)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!