Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

«Ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι για gay ποδοσφαιριστές»

Ανέτοιμη είναι η ποδοσφαιρική κοινότητα να υποδεχτεί χωρίς αντιδράσεις έναν παίκτη που ομολογεί πως είναι ομοφυλόφιλος, σύμφωνα με τον Τόμας Χίτσλσπεργκερ.

«Ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι για gay ποδοσφαιριστές»
Ο Τόμας Χίτσλσπεργκερ αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος, αλλά δεν επέλεξε να το κάνει πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, καθώς θεωρεί πως ακόμη η ποδοσφαιρική κοινότητα δεν είναι έτοιμη να υποδεχτεί με τον δέοντα τρόπο μία τέτοια ιδιαιτερότητα.

«Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε για να φτάσουμε στο σημείο ένας ποδοσφαιριστής σε μεγάλο πρωτάθλημα να πει όσο είναι εν ενεργεία πως είναι ομοφυλόφιλος. Φοβόμαστε τις αντιδράσεις και δεν ξέρουμε τι θα γίνει», δήλωσε στο BBC ο Γερμανός πρώην διεθνής. «Εγώ ακόμη δεν μπορώ να φανταστώ να παίζεις ποδόσφαιρο ενώ το έχεις αποκαλύψει. Μπορεί και να είμαι ο πρώτος παίκτης που έχει παίξει στην Premier League και το ομολογεί, αλλά υπήρξαν παίκτες και πριν που το είχαν αποκαλύψει. Είδα πώς τους είχαν αντιμετωπίσει και το θόρυβο που είχε προκληθεί τότε», πρόσθεσε.

«Ελπίζω πως αν με ακολουθήσουν και άλλοι παίκτες, κάποια μέρα θα αντιμετωπίζεται σαν κάτι φυσιολογικό και δεν θα αποτελεί πλέον είδηση. Δεν ξέρω όμως αν το ποδόσφαιρο είναι ομοφοβικό περιβάλλον. Κανείς δεν ξέρει πώς θα ήταν η αντίδραση για έναν gay ποδοσφαιριστή στην Premier League ή την Bundesliga. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε», συνέχισε.

Όσο για το χρονικό σημείο που επέλεξε ο ίδιος να αποκαλύψει το μυστικό του, λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του από τα γήπεδα, ο 31χρονος παλαίμαχος άσος τόνισε: «Στο τέλος της καριέρας μου ήμουν πλέον σίγουρος πως είμαι ομοφυλόφιλος και πως ήθελα να είμαι με έναν άντρα και να ζω μαζί του. Πριν δύο χρόνια βρέθηκα κοντά στο σημείο να μιλήσω ανοιχτά για αυτό. Ποτέ δεν ντράπηκα για αυτό, αλλά τελικά αποφάσισα να μην το αποκαλύψω γιατί ήθελα να είμαι περισσότερο ποδοσφαιριστής και να μην αρχίσουν οι συζητήσεις για την προσωπική μου ζωή να σκεπάζουν τα πάντα. Οτιδήποτε μπορούσε να με αποπροσανατολίσει από το ποδόσφαιρο, ήθελα να το βάλω στην άκρη. Η αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος χρειάζεται χρόνο και ενέργεια, οπότε σκέφτηκα πως δεν ήθελα να γίνει κάτι τέτοιο όσο ήμουν εν ενεργεία. Εγώ όταν αποφάσισα να μιλήσω δεν ήξερα τι να περιμένω. Απλώς έκρινα πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να το κάνω και δεν σκέφτηκα τις αντιδράσεις. Οι gay ποδοσφαιριστές είναι αόρατοι, δεν τους γνωρίζουμε και γι’ αυτό δεν ξέρουμε πώς θα τους αντιμετώπιζε ο κόσμος». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: