Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Κινδυνεύει με μεγαλύτερη τιμωρία η ΑΕΚ!!

Σε συμπληρωματική κλήση σε απολογία για την ΑΕΚ για τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή (5/1) στο γήπεδο του Αιγάλεω προχώρησε το πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ. Τι σημαίνει αυτό για την Ένωση.

Κινδυνεύει με μεγαλύτερη τιμωρία η ΑΕΚ!
Δύο κλήσεις σε απολογία για την ΑΕΚ για τα γεγονότα της Κυριακής πριν και κατά τη διάρκεια του εκτός έδρας αγώνα με το Αιγάλεω. Οι δύο ομάδες θα βρεθούν την Πέμπτη (16/1) ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ, λόγω των επεισοδίων στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης».

Αρχικά, έγινε πειθαρχική δίωξη εις βάρος τους από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για «εκτεταμένα επεισόδια» και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κληθούν σε απολογία.

Επιπλέον, υπάρχει συμπληρωματική κλήση για τους «κιτρινόμαυρους» που αφορά παραβάσεις του άρθρου 15 παράγραφος 3 γ', ε' και ζ', για ρίψεις αντικειμένων, «ιδιαίτερα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού», που είχαν ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα.

Με βάση αυτά προβλέπεται τιμωρία της έδρας για μια έως δύο αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο, ενώ με βάση την πρώτη… 2 έως 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων, αφαίρεση τριών βαθμών, αλλά και χρηματικό πρόστιμο.

Ωστόσο, αναμένεται γίνει συγχώνευση των αποφάσεων, όπως συμβαίνει συνήθως και όχι να προστεθούν οι ποινές. Δηλαδή, να επιβληθούν οι 2 έως 3 αγωνιστικές συν τις 1 έως 2 και να τιμωρηθεί η ΑΕΚ με πάνω από τρεις αγωνιστικές συνολικά. Τίποτα, δεν μπορεί όμως να αποκλειστεί.

Τα σενάρια είναι τρία. Το πρώτο και το πιθανό είναι να κριθεί ένοχη η ΑΕΚ και για τις δύο κλήσεις και να τιμωρηθεί με 2-3 αγωνιστικές και αφαίρεση τριών βαθμών.

Να απορριφθεί η δίωξη και να υπάρξει ποινή μόνο για τη δεύτερη κλήση, οπότε δεν θα αφαιρεθούν βαθμοί από την ΑΕΚ, αλλά αυτό φαντάζει δύσκολο.

Είναι πιθανό, αλλά και δύσκολο να παίξει σε πάνω από τρία ματς χωρίς κόσμο στο ΟΑΚΑ η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα και να τις αφαιρεθούν βαθμοί.


Αναλυτικά οι κλήσεις σε απολογία:

"Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, αφού έλαβε υπόψη της την από 08-01-2014 Πειθαρχική Δίωξη που ασκήθηκε από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, καλεί τα σωματεία ΑΕΚ και Αιγάλεω σε γραπτή ή προφορική απολογία για την ΠΕΜΠΤΗ 16-01-2014 και ώρα 15.00 (γραφεία ΕΠΟ, Πάρκο Γουδή), βάσει των διατάξεων των άρθρων 1,2,3,14,15 παρ. 6 (περ.α και δ) και 26 παρ. 3, σε συνδ. με άρθρο 31 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, για τη γηπεδούχο ομάδα (ΑΙΓΑΛΕΩ) και των διατάξεων των άρθρων 1,2,3,14,15 παρ. 6 περ. δ και 26 παρ. 3, σε συνδ. με άρθρο 31 παρ. 2 του ίδιου Πειθαρχικού Κώδικα για τη φιλοξενούμενη ομάδα (ΑΕΚ και 46 παρ. 2 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών ΕΠΟ.

Επίσης, για την ίδια ημέρα και ώρα η ΠΕ/ΕΠΟ καλεί το σωματείο ΑΕΚ σε γραπτή ή προφορική απολογία (βάσει των αναγραφομένων στο Φ.Α. και στην έκθεση του παρατηρητή) για παράβαση του άρθρου 15 παρ. 3 περ. γ', ε' και ζ' σε συνδυασμό με το άρθρο 14 παρ. 1 και παρ. 2 του Π.Κ. της ΕΠΟ (αγώνας Γ' Εθνικής Αιγάλεω-ΑΕΚ στις 5/1/2014)".

Δεν υπάρχουν σχόλια: