Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Στην κορυφή του κόσμου η Μπάγερν!

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαιρικής Ιστορίας και Στατιστικών (IFFHS) εξέδωσε την Πέμπτη (9/1) την ετήσια λίστα της με τις καλύτερες ομάδες του κόσμου για το 2013, αποκαλύπτοντας ότι οι τρεις από τις πρώτες τέσσερις είναι ισπανικές!

Στην κορυφή βρέθηκε η Μπάγερν Μονάχου με 370 βαθμούς. Οι Βαυαροί, την περσινή χρονιά κατέκτησαν όλους τους τίτλους που διεκδικούσαν, με αποκορύφωμα το Champions League, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία μπορεί να μην κατέκτησε κάποιο τίτλο, αλλά βρέθηκε στα ημιτελικά του Champions League,στη δεύτερη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος και στον τελικό του Copa del Rey.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η κάτοχος του Europa League, Τσέλσι, ενώ η Κυπελλούχος Ισπανίας Ατλέτικο Μαδρίτης ξεπέρασε την Μπαρτσελόνα και βρέθηκε στην τέταρτη θέση, με τους Πρωταθλητές Ισπανίας να κατατάσσονται στην πέμπτη. Ειδική μνεία αξίζει να γίνει και στη Βασιλεία, η οποία βρέθηκε στην έβδομη θέση, μετά από μια εκπληκτική σεζόν τόσο στις εγχώριες, όσο και στις διεθνείς διοργανώσεις.

Μάλιστα, στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και τρεις ελληνικές ομάδες, με τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ ισοβαθμούν στην 44η θέση, έχοντας συγκεντρώσει αμφότεροι 166,5 βαθμούς(!), ενώ πολύ πιο κάτω, στην 174η θέση, βρέθηκε ο Αστέρας Τρίπολης με 96 βαθμούς.

Αναλυτικότερα η λίστα:

1. Μπάγερν Μονάχου 370

2. Ρεάλ Μαδρίτης 290

3. Τσέλσι 273

4. Ατλέτικο Μαδρίτης 251

5. Μπαρτσελόνα 247

6. Παρί Σεν-Ζερμέν 240

7. Βασιλεία 239

8. Ατλέτικο Μινέιρο 238

9. Τότεναμ 238

10. Μπενφίκα 230

--------------------------------------------
44. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 166,5
- ΠΑΟΚ 166,5

--------------------------------------------

174. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 96

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της IFFHS: «Η βαθμολογία καθορίζεται σύμφωνα με τα αποτελέσματα δώδεκα μηνών διεθνών διοργανώσεων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εθνικών πρωταθλημάτων (συμπεριλαμβανομένων των πλέι-οφ), καθώς και σύμφωνα με τα αποτελέσματα του σημαντικότερου εγχωρίου κυπέλλου (εξαιρούνται αποτελέσματα πριν την φάση των «16»)

Όλες οι χώρες χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες, σύμφωνα με το επίπεδο των εθνικών πρωταθλημάτων τους. Οι σύλλογοι που συμμετέχουν στο πρώτο επίπεδο, δηλαδή στα σημαντικότερα πρωταθλήματα λαμβάνουν τέσσερις (4) βαθμούς για τη νίκη, δύο (2) για την ισοπαλία και κανέναν (0) για την ήττα. Οι σύλλογοι που συμμετέχουν στο δεύτερο επίπεδο, λαμβάνουν τρεις (3) βαθμούς για τη νίκη, ενάμιση(1.5) για την ισοπαλία και κανέναν (0) για την ήττα και το ίδιο συνεχίζεται στα χαμηλότερα επίπεδα.

Στις διεθνείς διοργανώσεις, όλοι οι σύλλογοι λαμβάνουν τον ίδιο αριθμό βαθμών σε όλες τις φάσεις, ανεξάρτητα από το επίπεδο του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχουν. Ωστόσο το UEFA Champions League και το Copa Libertadores ανταμείβονται με περισσότερους βαθμούς από το UEFA Europa League και το Copa Sudamericana αντιστοίχως». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: