Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Συγκυριακή νίκη και… Γκαρσία!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου δεν βρίσκει κάτι θετικό στη νίκη επί του Ηρακλή και αναφέρεται στο πως ο Μαντούρο πήρε αυτό που ήθελε ο Γκαρσία! Αυτό –ναι- ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΟΚ κέρδισε λόγω μερικών συγκυρίων… Ναι μεν ο Δικέφαλος πήρε προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στον Ηρακλή, αλλά η εικόνα της ομάδας του Στέφενς ήταν χειρότερη σε σχέση με πολλές άλλες φετινές βραδιές.
Το 0-1 και κάποιες στιγμές του αγώνα στο Καυταντζόγλειο, ίσως οδηγήσουν αρκετούς σε συμπεράσματα και τίτλους περί… επαγγελματικής νίκης και άλλα τέτοια «πιασάρικα». Σε γενικές γραμμές όσοι «πρέπει» να βρουν θετικά για τον ΠΑΟΚ στο ματς κυπέλλου, θα προβληματιστούν και θα χάσουν πολύ χρόνο.
Επαγγελματικές είναι οι νίκες όπου ελέγχεις το παιχνίδι, τον ρυθμό και σε γενικές γραμμές δεν απειλείσαι, ενώ σκοράρεις σε μία από τις λίγες φάσεις που δημιουργείς. Ο ΠΑΟΚ και πριν την γονατιά του Αθανασιάδη, αλλά και μετά ούτε καλύτερος ήταν, ούτε ρυθμό μπορούσε να ελέγξει, ούτε φάσεις έβγαζε, ούτε την μπάλα κυκλοφορούσε, ούτε μεσοαμυντική σιγουριά είχε στο παιχνίδι του. Το κακό είναι ότι τις προσωπικές μονομαχίες τις έχασε, αλλά αυτό το περιμέναμε… Έτσι γίνεται εδώ και 10-15 χρόνια και στο Καυταντζόγλειο, αλλά και στο Χαριλάου!
Η αυτοπεποίθηση του Γλύκου και του Αθανασιάδη αποτελούν οφέλη μέσα από το 0-1, όπως και η επιστροφή του Κάτσε. Ο οποίος μπαίνει στο γήπεδο και στο πρώτο τζαρτζάρισμα παίρνει κίτρινη κάρτα από τον άνθρωπο που… έκανε ότι δεν είδε στο χέρι του πρώτου ημιχρόνου! Έχει πλάκα να έχουμε τώρα… άλλα με τον Κάτσε και τους περίεργους με τις σφυρίχτρες!
Όσον αφορά τον Μαντούρο και το ντεμπούτο του: Τα απολύτως αναμενόμενα: Ένας βαρύς παίκτης, σαφώς αργός, λίγα τρεξίματα, αλλά πάρα πολύ καλή τεχνική και ξεκάθαρη εμπειρία για την θέση του χαφ και τις θέσεις του μέσα στο γήπεδο. Ο Στέφενς θα επιδιώξει να τον βοηθήσει και θα του δίνει τόσο χρόνο μέσα στα ματς, όσο δεν έδωσε στον Γκαρσία. Οι φαν του Ουρουγουανού και όχι μόνο (μερικοί είναι άρρωστοι ΠΑΟΚτσήδες που βάζουν τον Γκαρσία πάνω από την ομάδα τους) αναμένεται να ξεσαλώσουν για το πώς: Ο Ολλανδός ήρθε και όντας ανέτοιμος έπαιξε 45 λεπτά μετά από μιάμιση προπόνηση με τον ΠΑΟΚ! Και αυτό γιατί ο προπονητής πιστεύει ότι θα βρει ρυθμό μέσα από αγώνες. Ότι ακριβώς ήθελε δηλαδή και ο Γκαρσία! Αλλά δεν το πήρε ποτέ! Έτσι είναι όμως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο: Ο προπονητής που εκτίμησε ότι δεν πρέπει να βοηθήσει τον Γκαρσία να βρει ρυθμό, δείχνει τώρα έτοιμος να κάνει τα πάντα για να βρει ρυθμό ο Μαντούρο... Εκείνος όμως αποφασίζει και όλοι εμείς απέξω απλώς… βλέπουμε και κρίνουμε.
Μακάρι να αποδειχθεί ότι έχει δίκιο και ο Μαντούρο να δείξει σε 20-30-40 μέρες ότι αξίζει αυτή την αξιοθαύμαστη εμπιστοσύνη του προπονητή του. Ο οποίος αφού τον έβαλε 45΄ τόσο γρήγορα, είναι σίγουρο ότι θα του δώσει και 50-60-70 λεπτά σε μικρό χρονικό διάστημα. Το θέμα βέβαια είναι να κερδίσει «πράγματα» ο ΠΑΟΚ και να διατηρηθούν ισορροπίες μέσα στην ομάδα. Γιατί τα αποδυτήρια κάθε ομάδας ξέρουν ποιοι είναι καλύτεροι –πιο φορμαρισμένοι και αξίζει να παίζουν, ενώ καταλαβαίνουν καλά και ποιοι «πρέπει» να παίζουν…
Όσον αφορά τον Πάμπλο Γκαρσία (ο οποίος ότι και να πει μετά τα σημερινά θα έχει δίκιο) θα γράψουμε ένα ξεχωριστό blog. Του αξίζει, έστω και αν ποτέ δεν τον αποθεώσαμε και δεν τον χρησιμοποιήσαμε για να λαϊκίσουμε… Έστω και αν πολλές φορές δεν τον καταλάβαμε και δεν του δώσαμε δίκιο επειδή αυτό «πουλούσε».
* Ο Τσαμπούρης γελούσε την Τετάρτη, αλλά πραγματικά για γέλια είναι όλοι αυτοί οι παράγοντες των ομάδων που κάθονται και τους ανέχονται! Ο Μπαράλες «φόρτωσε», αλλά απ’ ότι φαίνεται όσοι συμμετέχουν σε αυτό το πράγμα δεν θα «φορτώσουν» ποτέ…
Γι’ άλλη μια φορά λοιπόν: Καλά σας κάνουν και σας βιάζουν! Καλά να πάθετε όλοι σας… Μπράβο στον Ολυμπιακό που ελέγχει τους πάντες και τα πάντα… 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: