Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ξεσ-άλωσε στην Πόλη!

Η Μάλαγα επικράτησε 74-72 της Εφές Ανατολού του Βαγγέλη Αγγέλου, στην Κωνσταντινούπολη, δυσκολεύοντας, από πολύ νωρίς, την πρόκριση για τους Τούρκους. Ο Ντράγκιτς με 17 π. ο πρωταγωνιστής των Ισπανών.

Ξεσ-άλωσε στην Πόλη
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζόραν Ντράγκιτς, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους, η Μάλαγα «άλωσε» την Πόλη, επικρατώντας 72-71 της Εφές Ανατολού και έκανε την πρώτη της νίκη για το Top16 της Euroleague. Πολύ καλός και ο Τούλσον με 16 πόντους. Ουσιαστική εμφάνιση και από τον Στίματς με 11 πόντους, έναν λιγότερο και ο Βάσκεθ.

Για την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου, η οποία έχει χάσει πολύτιμο έδαφος για την πρόκριση, από πολύ νωρίς, κορυφαίος ήταν ο Χόπσον με 15 πόντους, ενώ ο Μπατούκ είχε 12. Με 11 τελείωσε ο Σαβάνοβιτς. Επτά λεπτά και τέσσερις πόντους από τον Κώστα Βασιλειάδη.

Το ματς:

Η Μάλαγα ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι, προηγήθηκε 5-0 στα πρώτα δύο λεπτά, στην μεγαλύτερη διαφορά για την πρώτη περίοδο, «παγώνοντας» λίγο τους Τούρκους, οι οποίοι ήθελαν να εκμεταλλευτούν και την έδρα. Με τον Ντράγκιτς και τον Τούλσον να είναι πρωταγωνιστές στο πρώτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα, χωρίς ωστόσο να παίρνουν και διαφορά. Η ομάδα του Βασιλειάδη ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ, όμως μετά το τέλος της πρώτης περιόδου οι Ισπανοί ήταν μπροστά 20-17.

Στη δεύτερη περίοδο η Εφές άρχισε να φορτσάρει. Επέστρεψε άμεσα στο σκορ με τον Μπιέλιτσα και τον Γκόρντον να βοηθούν σε αυτό και να προβάλουν αντίσταση μπροστά στον εξαιρετικό Ντράγκιτς, ο οποίος πολύ γρήγορα έφτασε διψήφιο αριθμό πόντων. Κοντά στον Σλοβένο γκαρντ, σε απόδοση ήταν και ο Στίματς, με κρίσιμα καλάθια. Ωστόσο, το 36-34, έγινε 37-36, υπέρ των Τούρκων με τρίποντο του Γκόρντον στην εκπνοή, στέλνοντας στα αποδυτήρια την ομάδα του, ούσα στη θέση του οδηγού.

Η Εφές Ανατολού, μπήκε ακόμα πιο δυνατά στην τρίτη περίοδο. Με κορυφαίο τον Χόπσον, ο οποίος μετά το τρίτο δεκάλεπτο έφτασε τους 13 πόντους, σε συνδυασμό με τον πολύ καλό Μπατούκ πήρε ένα προβάδισμα απέναντι στους Ισπανούς. Από την άλλη πλευρά, ο Ντράγκιτς συνέχισε το επιθετικό τους κρεσέντο, με τους Τούρκους να μην μπορούν να βρουν λύσεις στο σκοράρισμά του. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τους γηπεδούχους να είναι μπροστά 59-54.

Η τέταρτη περίοδος έκρινε και τα πάντα. Το σκορ ήταν πολύ οριακό, ωστόσο η Μάλαγα πάτησε γκάζι και πήρε το προβάδισμα, το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος. Το τελικό 74-72 έδωσε την πρώτη νίκη στην ομάδα του Πλάθα, την στιγμή που αυτή του Αγγέλου έμεινε χωρίς νίκη. Ο Ντράγκιτς υπέγραψε τη νίκη, πετυχαίνοντας 17 πόντους, με τον Στίματς να τον πλαισιώνει με 11 και τον Βάσκεθ με 10.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 19-15, 23-17, 13-20

Εφές Ανατολού: Μπάλμπαϊ, Οσμάν, Βασιλειάδης 4, Μπατούκ 12, Ερντέν 7, Γκονλούμ 4, Κιλιτσλί, Σαβάνοβιτς 11, Γκόρντον 8, Χόπσον 15, Πλάνινιτς 2, Μπιέλιτσα 9.

Ουνικάχα Μάλαγα: Σαμπόνις, Βιδάλ, Κάλογουέι 5, Σουάρεθ 2, Γκρέιντζερ 2, Βάσκεθ 10, Τούλσον 16, Κουζμινσκας 5, Ντράγκιτς 17, Χετσχάιμερ, Κανέρ-Μέντλεϊ 6, Στίματς 11.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: