Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ζήτησε Μουσλίμοβιτς ο Κωστένογλου!

Ο Κωστένογλου δεν θα πήγαινε έτσι στη Λάρισα. Χωρίς να ζητήσει παίκτες από τον Πηλαδάκη. Γιατί πώς θα σωθεί η ομάδα χωρίς ενίσχυση;Το πρόβλημα της ΑΕΛ είναι στο γκολ και ο Νίκος Κωστένογλου ζήτησε έναν καλό γκολτζή από το ελληνικό πρωτάθλημα που μπορεί να έρθει.

Ο λόγος για τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, για τον οποίο η φημολογία λέει ότι παραχωρείται από τώρα από τον ΠΑΟΚ, μια και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και δεν υπάρχει πρόθεση ανανέωσης.

Ο Κώστας Πηλαδάκης θα προσπαθήσει, λοιπόν, να τον φέρει τώρα τον Μουσλίμοβιτς, αλλά δεν είναι εύκολη υπόθεση γιατί ο παίκτης πιστεύει ότι μπορεί να παίξει ακόμα σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό...

«Σπρώχνουν» στη Γαλλία τον Ελ Ζαρ…

Με τις… ευλογίες του ΠΑΟΚ ο μάνατζερ του Ναμπίλ Ελ Ζαρ έχει ήδη αρχίσει επαφές με την διοίκηση γαλλικής ομάδας για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του ο 24χρονος μεσοεπιθετικός.
Πάντως, η υπόθεση δεν είναι απλή και γι` αυτό εξελίξεις στην υπόθεση του Μαροκινού αναμένονται από την επόμενη εβδομάδα.
Πηγή: olapaok.gr

Εκλεισε στην ΑΕΚ ο Μίτσελ

Παίκτης της ΑΕΚ είναι ο Ισπανός Μίτσελ που ανήκε στην Μπέρμπιγχαμ
H «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ συμφώνησε με τους μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, οι οποίοι αγόρασαν τα δικαιώματα του από την αγγλική ομάδα, με σκοπό να τον παραχωρήσουν στην Ενωση, με τη μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι.

Η ΑΕΚ θα έχει την οψιόν αγοράς του Ισπανού, κάτι που σημαίνει πως ο Μανόλο Χιμένεθ θα έχει και την τελική απόφαση για το αν θα τον κρατήσει στην ομάδα και μετά το τέλος του δανεισμού του.

Πρόταση Γιούβε για Μπαρτσάλι

Κοντά στην απόκτηση του Αντρέα Μπαρτσάλι από τη Βόλφσμπουργκ βρίσκεται η Γιουβέντους, σύμφωνα με ιταλικά ρεπορτάζ. Ο διεθνής, πρώην στόπερ της Παλέρμο, ακούστηκε πολλές φορές για επιστροφή στην Ιταλία και όπως φαίνεται αυτό θα συμβεί μέσα στον Ιανουάριο. Το συμβόλαιο του 29χρονου κεντρικού αμυντικού λήγει στο τέλος της σεζόν και όπως αναφέρεται έχει ζητήσει να αποτελέσει παρελθόν από τώρα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ σε Ιταλία και Γερμανία ο Μπαρτσάλι είναι πιθανό να ενισχύσει την άμυνα των Μπιανκονέρι, η οποία στα τελευταία δύο ματς έχει δεχθεί επτά γκολ. Αν τελικά το ρεπορτάζ επιβεβαιωθεί, θα ανοίξει η πόρτα στον 34χρονο στόπερ, Νίκολα Λεγκροτάλιε, να επιστρέψει στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του, την Μπάρι.

«Σάμι μείνε»

Το βάρος στην ανανέωση του συμβολαίου του Γιώργου Σαμαρά έχουν ρίξει στη Σέλτικ, με τον Έλληνα επιθετικό να φέρεται να έχει απαντήσει αρνητικά στην επέκταση για έναν επιπλέον χρόνο. Αυτό που ζητά είναι ένα μεγαλύτερο κλειστό συμβόλαιο και οι άνθρωποι της ομάδας εκφράζουν την αισιοδοξία τους για θετική έκβαση σύντομα.

Ο βοηθός προπονητή των «καθολικών», Γιόχαν Μιάλμπι, ελπίζει να ακούσει σύντομα τα ευχάριστα για μία μακροχρόνια συνεργασία και μιλά με τιμητικά λόγια για τις ικανότητες του «Σάμι»:

«Η ομάδα είναι σε συζητήσεις με τον Σάμι. Θα ήμουν ευτυχής αν έμενε. Είναι σε φόρμα. Είναι από εκείνους τους παίκτες που κρύβουν εκπλήξεις. Όταν είναι σε καλή κατάσταση, τότε είναι αδύνατον να τον σταματήσει κάποιος αμυντικός στο ένας με έναν. Δεν είναι πάντα εύκολο να του βγάζεις τον καλύτερο εαυτό, όμως απέναντι στην Ρέιντζερς ήταν απίστευτος. Η απόφαση για την παραμονή θα είναι δικιά του».

Φέρνει και Σβέρκος ο Πανιώνιος!

Την έκπληξη με την απόκτηση του Βάτσλαβ Σβέρκος είναι έτοιμος να κάνει ο Πανιώνιος!

Ο Σλοβάκος επιθετικός ήταν η υπόθεση που επεξεργάζονταν οι «κυανέρυθροι» σε περίπτωση «ναυαγίου» σε εκείνη του Μήτρογλου από τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο, παρότι εκλεισαν τον φορ των Πειραιωτών, όχι μόνο δεν την αφήνουν στην άκρη, αλλά στην προσπάθειά ενίσχυσης για να διασφαλίσουν την παραμονή στην κατηγορία, βρίσκονται πολύ κοντά στην συμφωνία για εξάμηνο δανεισμό του Σβέρκος από την Σοσό!

Ο 27χρονος επιθετικός έχει 44 συμμετοχές και έντεκα γκολ με την φανέλα της Σοσό από το 2009 μέχρι και σήμερα.

Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι δεν υπολογίζεται από τον τεχνικό της, Φρανσίς Ζιλό, ο Πανιώνιος «χτύπησε την πόρτα» του γαλλικού συλλόγου, ο οποίος παρουσιάστηκε θετικός στον δανεισμό του μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν και απομένουν λεπτομέρειες για την οριστική συμφωνία.

Τέλος ο Γκέρεμι

Παρελθόν από την ομάδα της Λάρισας αποτελεί από το βράδυ της Τρίτης ο Γκέρεμι Τζίνταπ, ο οποίος έλυσε το συμβόλαιό του με τους «βυσσινί» μετά από έξι μήνες συνεργασίας. Ο Καμερουνέζος αμυντικός μέσος δεν έπεισε κανέναν με τις εμφανίσεις του με την φανέλα της ΑΕΛ και έτσι αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Γκέρεμι Τζίνταπ». Ο Γκέρεμι αγωνίστηκε δέκα φορές με την φανέλα της ΑΕΛ.

Παρέμβαση ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και συλλήψεις

ο φύλλο αγώνα, την έκθεση της αστυνομίας, την έκθεση του παρατηρητή και όποιο άλλο στοιχείο για τα επεισόδια του ντέρμπι των Ιωαννίνων μπορεί να φανεί χρήσιμο, ζήτησε την Τρίτη το πρωί από τις αρμόδιες αρχές ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Μανώλης Αντωνακάκης. Η παρέμβαση του θα οδηγήσει πιθανότατα στο χαρακτηρισμό των επεισοδίων ως «ευρείας κλίμακας» και θα ασκήσει πειθαρχική δίωξη, παραπέμποντας τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Πειθαρχική Επιτροπή της Football League.

Να σημειωθεί πως το φύλλο αγώνα και οι εκθέσεις είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές για τους Γιαννιώτες, οι οποίοι πολύ δύσκολα θα αποφύγουν την τιμωρία της έδρας τους και το βαρύ πρόστιμο.

Την ίδια στιγμή, δύο υπάλληλοι σεκιούριτι του αγώνα, συνελήφθησαν για υπόθαλψη του δράστη της επίθεσης στον Βεζυρίδη. Πρόκειται για δύο άτομα που φορούσαν τα διακριτικά των σεκιούριτι και τα οποία αντί να παραδώσουν τον ανεγκέφαλο στα αστυνομικά όργανα, τον… συνόδευσαν σαν κύριο ξανά πίσω στην κερκίδα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Όσον αφορά τον δράστη της επίθεσης στον γκολκίπερ του ΟΦΗ, πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται, αλλά πιθανότατα έχει γίνει καπνός. Λογικά θα συλληφθεί με τον ίδιο… μαγικό τρόπο που συνελήφθησαν και οι δράστες της επίθεσης στον Μπάγεβιτς τον περα

Δυστυχισμένος στη Ρόμα ο Τότι!

Ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη Ρόμα άφησε ο Φραντσέσκο Τότι. Ο 33χρονος αρχηγός των Τζαλορόσι τόνισε ότι είναι δυστυχισμένος στο κλαμπ στο οποίο βρίσκεται από 14 ετών«Ενοχλήθηκα. Το μέλλον μου μακριά από τη Ρόμα; Θα δούμε τι θα γίνει. Είμαι στεναχωρημένος κάθε φορά που πάω στην προπόνηση». Ο capitano τα... πήρε όταν ο Ρανιέρι τον έβαλε να παίξει λίγο πριν από το τέλος στον αγώνα με τη Σαμπντόρια στο Μαράσι. «Ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα, να μπαίνω αλλαγή τρία λεπτά πριν από το τέλος».

«Ήταν σαν να μπήκα για να κάνω καθυστέρηση», δήλωσε ο 33χρονος στη Sky Sport Italia television. «Δέχομαι τα πάντα, είμαι στη διάθεση του κλαμπ και του προπονητή. Μίλησα στους διευθυντές, Μοντάλι, Κόντι και Πραντέ πριν φτάσω στον Ρανιέρι. Είχαμε μία γενική συζήτηση για ό,τι έγινε. Είναι σημαντικό να έχεις κάποιον που να σε στηρίζει».

Απάντηση Λάρισας σε Ηρακλή

Η Λάρισα απάντησε στον Ηρακλή με ανακοίνωση για τα εισιτήρια λέγοντας ότι μόνο αυτά μπορεί να δώσει η «βυσσινί» ΠΑΕ, καθώς υποστηρίζει πως το Καυταντζόγλειο έχει υπερδιπλάσια χωρητικότητα από το AEL FC Arena. Η ΠΑΕ Ηρακλής εξέφρασε νωρίτερα με ανακοίνωση τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η ΠΑΕ Λάρισα έδωσε στους Θεσσαλονικείς μόνο 460 εισιτήρια. Η διοίκηση του «Γηραιού» έριξε την ευθύνη σε αυτή της ΑΕΛ και στην αστυνομική διεύθυνση της θεσσαλικής πόλης.

Έτσι, η «βυσσινί» ΠΑΕ εξέδωσε νέα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως δεν μπορεί να δώσει περισσότερα εισιτήρια με την αιτιολογία ότι το Καυταντζόγλειο έχει υπερδιπλάσια χωρητικότητα από το AEL FC Arena, τη στιγμή που η «βασίλισσα του κάμπου» είχε πάρει στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου 1500 εισιτήρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ

«Η συμφωνία ανταποδοτικότητας που όντως υφίσταται με την ΠΑΕ Ηρακλής, δεν αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό ανταλλαγής εισιτηρίων. Και πώς θα μπορούσε, άλλωστε, από τη στιγμή που το Καυταντζόγλειο Στάδιο έχει υπερδιπλάσια χωρητικότητα από το γήπεδό μας.
Η θύρα των φιλοξενουμένων του AEL FC ARENA έχει προσδιορισμένη χωρητικότητα 460 φιλάθλων, ώστε να υπάρχει επαρκής χώρος για τη ζώνη ασφαλείας και - στο άλλο άκρο της ίδια κερκίδας - τη φιλοξενία φιλάθλων οι οποίοι κατέχουν εισιτήρια διαρκείας της ΑΕΛ.
Όσο για την τελευταία πρόταση της ανακοίνωσης της ΠΑΕ Ηρακλής, δεν γίνεται σαφές αν πρόκειται για απειλή ή για προτροπή, αλλά προφανώς εντάσσεται στο φεστιβάλ κοροϊδίας που η ίδια επικαλείται».

Έξι αγωνιστικές ποινή ο Λένον

Με έξι αγωνιστικές μακριά από τον πάγκο του, τιμωρήθηκε ο προπονητής της Σέλτικ, Νιλ Λένον, για τα νεύρα του και την αποβολή του στον αγώνα με τη Χαρτς στις 10 Νοεμβρίου.

Ο τεχνικός των «καθολικών» είχε πάρει την άγουσα για τις εξέδρες και δεν είδε με καλό μάτι την καθιερωμένη ποινή που του επιβλήθηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς. Δηλαδή δύο αγωνιστικές.

Έκανε έφεση κατά της απόφασης όμως μάλλον δεν υπολόγισε σωστά τις συνέπειες. Η Σκωτσέζικη Ομοσπονδία θορυβήθηκε από την έφεση και από την μη συμμόρφωση του προπονητή με τους κανονισμούς. Αυτό που περίμενε ήταν η μεταμέλειά του και όχι η διεκδίκηση της αθωότητάς του και έτσι προχώρησε σε τριπλασιασμό της ποινής του.

Ο Λένον θα πρέπει τώρα να απουσιάσει τους επόμενους έξι αγώνες από τον πάγκο της Σέλτικ.

Παρουσιάστηκε ο Τζέκο

Σε επίσημη παρουσίαση του νέου μεταγραφικού της αποκτήματος, Έντιν Τζέκο, προχώρησε η Μάντσεστερ Σίτι, με τον Βόσνιο επιθετικό να τονίζει ότι έκανε ένα βήμα παραπάνω και τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να παραδέχεται ότι παίκτης με τα προσόντα του έλειπε από το ρόστερ των «πολιτών».

Ο Τζέκο αποκτήθηκε έναντι των 32 εκ ευρώ από τη Βόλφσμπουργκ και αποτελεί ρεκόρ μεταγραφής για το σύλλογο. Ο ίδιος πάντως δηλώνει έτοιμος για την πρόκληση: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα όπως η Μάντσεστερ Σίτι με τεράστιες φιλοδοξίες. Πιστεύω ότι θα έχω μία επιτυχημένη πορεία εδώ και θα έχω τη βοήθεια ενός καταξιωμένου προπονητή. Πέρασα 3,5 όμορφα χρόνια στη Βόλφσμπουργκ και πήραμε το πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Ήθελα όμως μία αλλαγή και να κάνω ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου. Αυτό είναι ο λόγος που ήρθα στην ομάδα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην κόντρα του Μάντσεστερ ανάμεσα σε Γιουνάιτεντ και Σίτι την οποία ανυπομονεί να ζήσει από κοντά: «Ακούω πολλά για τον κόσμο και για το γεγονός ότι οι περισσότεροι φίλαθλοι στο Μάντσεστερ είναι με τη Σίτι και όχι με τη Γιουνάιτεντ. Δεν ξέρω πολλά για τη μεταξύ τους κόντρα, όμως γνωρίζω ότι τα ντέρμπι τους είναι μοναδικά».

Στη συνέχεια το λόγο πήρα ο Ρομπέρτο Μαντσίνι τονίζοντας ότι ο 24χρονος επιθετικός θα προσδώσει στο ρόστερ στοιχεία που μέχρι στιγμής έλειπαν από την ομάδα: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την απόκτηση του Τζέκο. Είμαι σίγουρος ότι θα αποδειχτεί πολύ σημαντικός για το μέλλον του συλλόγου. Τον θέλαμε το καλοκαίρι γιατί ξέραμε ότι θα είναι ο ιδανικός παίκτης για μας. Είναι διαφορετικός από τους υπόλοιπους παίκτες στο ρόστερ μας. Ελπίζω να βάλει πολλά γκολ όπως στη Γερμανία. Είναι σημαντική προσθήκη γιατί είμαστε σε καλή θέση στο Πρωτάθλημα και προχωράμε στο Europa League. Τώρα μαζί του έχουμε περισσότερες πιθανότητες να επιτύχουμε. Έχει ποιότητα, δύναμη, προσωπικότητα και είναι και νέος.

Στα κυανόλευκα ο Πίτερς

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας συμφωνίας ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης για τον Ηρακλή. Οι «κυανόλευκοι» συμφώνησαν με τον Τζέιμς Πίτερς, μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ο 29χρονος Αμερικανός φόργουορντ αναμένεται το μεσημέρι της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, ενώ, μέχρι πρότινος, αγωνιζόταν στην Σελτσούκ της Α2 της Τουρκίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Αμερικανό αθλητή James Peters, που αναμένεται αύριο το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη.

Ο James Peters γεννήθηκε στις 24 Μαϊου του 1981, είναι ύψους 2.04, αγωνίζεται στις θέσεις των forwards και θα ξεκινήσει το ταξίδι του απ' το Σικάγο των ΗΠΑ σήμερα, Τρίτη. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Nevada–Las Vegas, όπου έπαιξε με την ομάδα των Running Rebels. Συνέχισε την καριέρα του σε διάφορες ομάδες ανά τον κόσμο (Wollongong Hawks της Αυστραλίας, Pusan Magic Wings, Changwon LG Sakers της Νότιας Κορέας, Bakersfield Jam του NBDL των Η.Π.Α., Potros ITSON του Μεξικό, Los Angeles Defenders του NBDL των Η.Π.Α., Selchuk Universitesi Konya της Τουρκίας, που αγωνίστηκε φέτος με 12.1 πόντους, 6.6 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ σε 24.7 λεπτά συμμετοχής σε 10 αγώνες)».

"Πρέπει να συζητήσουν με τον Πανσερραϊκό"

Θολό παραμένει το τοπίο γύρω από τον Γιώργο Γεωργιάδη του Πανσερραϊκού. Ο μάνατζερ του, Παύλος Τοπίδης με δηλώσεις του στο Novasports.gr κράτησε κλειστά του χαρτιά του, επιβεβαιώνοντας όμως το ενδιαφέρον τόσο της ΑΕΚ όσο και του Ολυμπιακού για τον πελάτη του.

"Παραμένει ποδοσφαιριστής του Πανσερραϊκού για να πετύχει τους στόχους της φετινής περιόδου. Είναι τιμή για τον παίκτη που υπάρχουν δύο ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ οι οποίες έχουν δείξει φιλολογικά ενδιαφέρον για να τον αποκτήσουν, προηγούμενως όμως πρέπει να συζητήσουν με την πλευρά του Πανσερραϊκού πριν συζητήσουν με εμάς. Εαν δεν υπάρξει συμφωνία με τον Πανσερραϊκό, το ενδιαφέρον θα μείνει ενδιαφέρον", ήταν τα λόγια του κ. Τοπίδη.

Ο μάνατζερ λοιπόν του ποδοσφαιριστή, που έχει γίνει... μήλον της έριδος για "κιτρινόμαυρους" και "ερυθρόλευκους", δεν θέλησε να αποκαλύψει κάτι το... χειροπιαστό ωστόσο το σίγουρο είναι πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις γύρω από το θέμα της μεταγραφής του νεαρού ποδοσφαιριστή.

Ρέστα για Καστίγιο...Δεν ήρθε ο Καλίντσκι!


Τα... ρέστα τους δίνουν στον Αρη για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Νέρι Καστίγιο ο οποίος κάθε ώρα που περνάει, πλησιάζει όλο και περισσότερο στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η συμφωνία με τον μάνατζερ και αδερφό του Μεξικανού άσου, Αλεξ, είναι δεδομένη και αυτό που απομένει είναι να βρεθεί η χρυσή τομή και με την Σαχτάρ Ντόνετσκ, ομάδα στην οποία ανήκει ο παίκτης. Για το σκοπό αυτό είναι πολύ πιθανό ο Γιάννης Κόντης να μεταβεί στην Ουκρανία, προκειμένου να συζητήσει και αν όλα πάνε καλά να συμφωνήσει τον δανεισμό του Καστίγιο για τον επόμενο 1,5 χρόνο.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δηλώνει ενθουσιασμένος με την προοπτική να επιστρέψει στην Ελλάδα και πιέζει ούτως ώστε να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία του αυτή. Αυτές τις ημέρες μάλιστα βρίσκεται στην Αθήνα, κοντά στη σύζυγο και την κόρη του και είναι έτοιμος να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη με την πρώτη ευκαιρία, προκειμένου από κοινού με τους διοικούντες την ΠΑΕ να κατευθύνει την υπόθεση της μετακίνησής του στην ομάδα!  

Πέραν του Καστίγιο, στον Αρη κινούνται μεθοδικά προς την ολοκλήρωση και των υπόλοιπων ανοιχτών μεταγραφικών ζητημάτων. Μετά τους Πορτίγια και Καλίντσκι (αναμένεται στη Θεσσαλονίκη), παίκτης των «κιτρίνων» θα πρέπει να θεωρείται και ο Εντού για τον οποίο απομένουν, πια, τα εντελώς τυπικά για τις υπογραφές! Μέχρι την Παρασκευή ο βραζιλιάνος θα βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

Εκτονώνεται του Χαβίτο
Το θέμα που τάραξε τα κίτρινα νερά τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται πως βαίνει σε προσωρινή εκτόνωση, μετά την απολογία του παίκτη ενώπιον της διοίκησης. Ο Χαβίτο εμφανίστηκε  μετανοιωμένος για τις βιαστικές του δηλώσεις, ενώ άλλες που του αποδόθηκαν τις διέψευσε κατηγορηματικά. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει πως το θέμα λήγει, όμως το κλίμα είναι σαφώς καλύτερο για τον Ισπανό απ΄ ότι τις προηγούμενες ημέρες. Σημαντικό ρόλο στη τελική απόφαση θα παίξει τώρα η γνώμη του Κούπερ.

Με Τσέζαρεκ την Κυριακή
Μια πολύ μεγάλη ανάσα πήρε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ, βλέποντας τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ να βγάζει χωρίς την παραμικρή ενόχληση όλο το πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει πως παίρνει θέση στην επίθεση του Αρη κόντρα στον Πανιώνιο, τη στιγμή που Κόκε και Ρουϊζ θα βρίσκονται για διαφορετικούς λόγους εκτός μάχης. Ο πρώτος πέραν του τραυματισμού του, προσβλήθηκε και από αμυγδαλίτιδα (ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή), ενώ ο δεύτερος ταξιδεύει για τη Γουατεμάλα όπου έχει υποχρεώσεις με την εθνική του ομάδα.

Ο Ρονάλντο Γκιάρο ανεβάζει ρυθμούς κάτι το οποίο σημαίνει πως στη προπόνηση της Τετάρτης ή το αργότερο της Πέμπτης θα μπει σε φουλ πρόγραμμα. Κανονικά γυμνάζεται ο Μενδρινός, ενώ ατομικό ακολουθεί ο Σάκης Πρίττας. Τέλος, Κατίδης και Μπουγαϊδης αναχώρησαν για την Καστοριά όπου έχουν υποχρεώσεις με την εθνική νέων.   

*Δικαίωση για την ΠΑΕ Αρης στο θέμα του Φρέντι Αντού από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ. Η τελευταία έκρινε αντιεπαγγελματική τη στάση του Αμερικανού μεσοεπιθετικού και απάλλαξε τους «κιτρίνους» από το συμβόλαιό του. Περίπου 630 χιλιάδες ευρώ εξοικονομούνται από την «καταδίκη» του Αντού, χρήματα τα οποία θα προστεθούν στον μεταγραφικό πόλεμο των τελευταίων ημερών.

Δεν ήρθε ο Καλίντσκι!
Μπορεί οι άνθρωποι του Αρη να τον  περίμεναν στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο ο Εντζο Καλίντσκι δεν προσγειώθηκε ποτέ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Ο Αργεντίνος κεντρικός χαφ φαίνεται πως προς το παρών δεν μπορεί να ξεπεράσει τη δέσμευση που έχει με την Κίλμες η οποία υποστηρίζει πως έχει συμβόλαιο μαζί του και δεν τον αφήνει να ταξιδέψει γι άλλες πολιτείες.

Κι όλα αυτά παρά τον σαφή όρο που υπάρχει περί «ελευθερίας» του σε περίπτωση ενδιαφέροντος ευρωπαϊκής ομάδας. Η υπόθεση αρχίζει και μπλέκει επικίνδυνα για τον Αρη και δεν αποκλείεται τελικά το θέμα του Καλίντσκι να μη προχωρήσει για τους Θεσσαλονικείς, εκτός κι αν ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής βρει μια άκρη με την τωρινή του ομάδα. Σύμφωνα πάντως με τον μάνατζέρ του η μεταγραφή δεν θα χαλάσει. Ιδωμεν...


Τέλος, άμεση ήταν η απάντηση κύκλων της ΠΑΕ Αρης στις αναφορές περί... Φιλιππινέζων από πλευράς Ολυμπιακού: «Ο Γιάννης Κόντης αποφοίτησε από τη σχολή εμποροπλοιάρχων και υπηρέτησε ως αξιωματικός στο πολεμικό ναυτικό, ενώ αργάστηκε ως αξιωματικός στα ποντοπόρα πλοία. Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο τον οδήγησε στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ Αρης μετά από  πολλά χρόνια ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Ο κ. Κόντης δεν βρήκε λεφτά από τον μπαμπά του για να γίνει εφοπλιστής, δεν είχε Φιλιππινέζες σπίτι του και ούτε απέφυγε να υπηρετήσει την πατρίδα του όπως έκαναν κάποιοι άλλοι».

Μετά από όλα αυτά η δυσαρέσκεια για τις κινήσεις των «ερυθρολεύκων» μεγαλώνει στο στρατόπεδο του Αρη και μένει να δούμε ποιος θα είναι ο αντίκτυπος στις υποθέσεις των Χαβίτο και Μήτρογλου που βρίσκονται σε εξέλιξη.    

Ενταση και πάλι στην Παιανία!

Επεισοδιακή ήταν η προπόνηση της Τρίτης στην Παιανία καθώς Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Νταμιάν Πλεσί αντάλλαξαν «γαλλικά» και λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια, με τους ψυχραιμότερους να αποτρέπουν τα χειρότερα. Και οι δύο κλήθηκαν φυσικά σε απολογία ενώ όπως έγινε γνωστό ο Πλεσί θα προπονείται μόνος του, μέχρι να παραδώσει την απολογία του. Να σημειωθεί επίσης πως εξηγήσεις θα κληθούν να δώσουν και όσοι δεν έδωσαν το "παρών" στη γιορτή του Πανάθα καθώς οι περισσότεροι δεν είχαν δικαιολογία...

Στο μεταξύ, μετά από τρία παιχνίδια ο κόσμος του Παναθηναϊκού επιστρέφει στο γήπεδο και το ΟΑΚΑ στον πρώτο αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ (19/1) θα είναι καταπράσινο. Στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που έγινε την Τρίτη, αποφασίστηκε η Ενωση να μην έχει παρουσία οπαδών της και κάτι που ισχύει και για τους οπαδούς του «τριφυλλιού» στον αγώνα ρεβάνς στο ίδιο γήπεδο.

Ετσι λοιπόν μετά τα παιχνίδια με Τρίκαλα, Αρη και Καβάλα (την ερχόμενη Κυριακή), ο Παναθηναϊκός θα έχει και πάλι μετά από αρκετό καιρό τη συμπαράσταση των οπαδών του.

Γιώργος Καραγκούνης και Σιμάο Μάτε αποθεραπεύτηκαν πλήρως και την Τρίτη προπονήθηκαν κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα. Στο παιχνίδι με την Καβάλα θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας ο Σεμπάστιαν Λέτο και τη θέση του θα πάρει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Να σημειωθεί πως ο Γιώργος Ιωαννίδης υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα στην προπόνηση της Τρίτης ενώ οι Ζιλμπέρτο και Μπουμσόνγκ υποβλήθηκαν σε θεραπεία. Στη σημερινή προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας το πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού περιελάμβανε: ζέσταμα, ασκήσεις με πάσες και δίτερμα. Στη συνέχεια, όσοι αγωνίστηκαν στον αγώνα με τον Άρη ακολούθησαν πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι επιδόθηκαν σε ασκήσεις πάνω στις σέντρες και στα τελειώματα των φάσεων.

Παράλληλα, ο Τζιμπρίλ Σισέ θα βραβευτεί την Τετάρτη για το best Goal που σημείωσε στο παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια ενώ ο Γάλλος σούπερ σταρ θα βρεθεί αύριο το βράδυ στο κλειστό του ΟΑΚΑ, για να παρακολουθήσει το ντέρμπι των «πράσινων» με τον Ολυμπιακό.

Τέλος, ο μάνατζερ του Σίντνεϊ Γκοβού, Τζον Μπίκο μίλησε στη γαλλική ιστοσελίδα «le10sport», τονίζοντας πως ο πελάτης του δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πατρίδα του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θέλει να διαπρέψει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό:  «Δείπνησα μαζί του πριν από δύο εβδομάδες και αυτό που μπορώ να σας πω είναι οτι δεν είναι στα σχέδιά του η επιστροφή στην Γαλλία. Θέλει να διαπρέψει στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

«Άδικη η Χρυσή Μπάλα»

Μετά τον Ζοσέ Μουρίνιο, και το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα της Marca χαρακτηρίζει άδικη την απονομή της «Χρυσής Μπάλας» στον Μέσι!Ο Αργεντινός αναδείχτηκε για δεύτερη σερί χρονιά ως ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο, όμως σε αντίθεση με πέρυσι, η φετινή βράβευσή του δεν αναγνωρίζεται από όλους. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως ένας εκ των Σνάιντερ, Τσάβι ή Ινιέστα θα έπρεπε να έχει κερδίσει το βραβείο και σε αυτούς ανήκουν και η πλειοψηφία των αναγνωστών της ηλεκτρονικής έκδοσης της Marca.

Το 68,2% όσων ψήφισαν δεν συμφωνεί με την ανάδειξη του Μέσι ως κορυφαίου για το 2010, θα πρέπει όμως να ληφθεί υπόψιν πως oι άλλοι δύο υποψήφιοι είναι Ισπανοί.

«Φλερτάρει» με Φαν Μπόμελ η Μίλαν

Σύμφωνα με Ιταλικά δημοσιεύματα, η Μίλαν ενδιαφέρεται πολύ για την απόκτηση ενός ποιοτικού μέσου την περίοδο του Ιανουαρίου και ο Μαρκ Φαν Μπόμελ, της Μπάγερν Μονάχου, είναι ο πρώτος στόχος.
Η ομάδα του Αλέγκρι, θέλει να γεμίσει – και άλλο- με εμπειρία το κέντρο της και η περίπτωση του «μπαρουτοκαπνισμένου» Ολλανδού είναι ακριβώς αυτό που ψάχνουν οι «ροσονέρι». Ο 33χρονος πρώην αρχηγός της Αϊντχόφεν, φαίνεται να θέλει να μετακομίσει μακριά από την Γερμανία και την Μπάγερν, μιας και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι. Οπότε μια μεταγραφή τώρα, ίσως αφήσει όλες τις πλευρές ικανοποιημένες.
Από την άλλη πλευρά, οι Μιλανέζοι έχουν έτοιμη και μια λύση ανάγκης σε περίπτωση που η μετακίνηση του Φαν Μπόμελ «σκαλώσει». Πρόκειται για τον μέσο της Κάλιαρι, Αντρέα Λατζάρι, που μπορεί άνετα να ντυθεί στα «κοκκινόμαυρα», καθώς οι νησιώτες έχουν συμφωνήσει να τον παραχωρήσουν σε αντάλλαγμα με το άλλο μισό του Νταβίντε Αστόρι, τερματοφύλακα που ανήκει εξ’ ημισείας και στις δυο ομάδες.

Άντερσεν: «Ανακουφισμένος που έφυγα»

Ο Γιερν Άντερσεν νιώθει ανακουφισμένος που έφυγε από τη Λάρισα και την Ελλάδα, όπου δεν πρόκειται να ξαναδουλέψει, όπως είπε σε συνέντευξή του σε γερμανικό μέσο ενημέρωσης. Έπειτα από πολύ σκέψη και αφού είδε ότι δεν προχωρούσαν οι άλλες περιπτώσεις, ο Κώστας Πηλαδάκης έφερε τον Γιερν Άντερσεν στη Λάρισα, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Γιάννη Παπακώστα και να βγάλει τους «βυσσινί» από το αδιέξοδο. Αυτό, όμως, δεν έγινε, με αποτέλεσμα να λυθεί πρόωρα η συνεργασία των δυο πλευρών.

Ωστόσο, ο Νορβηγός νιώθει ανακουφισμένος που αποχώρησε, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Express, στην οποία τόνισε ότι δεν πρόκειται να δουλέψει ξανά στη χώρα μας. «Αυτά που συνέβησαν σε αυτές τις τρεις εβδομάδες ήταν απίθανα. Συνέβησαν τόσα πολλά και εργαζόμασταν τόσο σκληρά.

Mετά από αυτό είμαι ανακουφισμένος που έφυγα από εκεί και εγγυώμαι πως για τα επόμενα 20 χρόνια δε θα ξαναδουλέψω στην Ελλάδα», είπε ο Άντερσεν, ο οποίος μίλησε και για τα όσα συνέβησαν μετά την ήττα από τον Ατρόμητο. «Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως φοβήθηκα. Μετά από ένα εκτός έδρας παιχνίδι χούλιγκανς σπάσανε το λεωφορείο μας.

Η Αστυνομία απλά παρακολουθούσε. Αυτό το γεγονός νομίζω δεν έφτασε στη Γερμανία, αυτή την εντύπωση έχω. Δεν σκέφτηκα ποτέ πως μπορεί να υπάρξει τόσο ανθρώπινο μίσος εναντίον μιας ομάδας από τους ίδιους τους οπαδούς της ». Τέλος, αναφέρθηκε και στον Κώστα Πηλαδάκη. «Λένε πως είναι ένα σοβαρό κλαμπ. Αλλά αυτό ισχύει μόνο για τον πρόεδρο».

Οριστικά στον Πανιώνιο ο Μήτρογλου

Έπεσαν και οι υπογραφές και πλέον δεν αλλάζει… Ο Κώστας Μήτρογλου, μετά τις πιέσεις από την διοίκηση του Ολυμπιακού, θα συνεχίσει την καριέρα του στον Πανιώνιο με τη μορφή δανεισμού για τους επόμενους έξι μήνες.

Στο τέλος του έφθασε το απόγευμα της Τρίτης ένα σίριαλ με αρκετά επεισόδια και ανατροπές. Ο Κώστας Μήτρογλου μετά και την τελευταία άρνησή του να συνεχίσει στον Πανιώνιο με τη μορφή δανεισμού ως το καλοκαίρι, κλήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και μετά την συζήτηση που είχε με τους διοικούντες τον σύλλογο, άλλαξε στάση και δέχτηκε να μετακομίσει στη Νέα Σμύρνη.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη μετακίνηση πέρασε από… σαράντα κύματα, τελικά ολοκληρώθηκε με την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων.

Το χρονικό της συμφωνίας

Οι διαπραγματεύσεις μέχρι να φτάσουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές (Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Μήτρογλου) σε συμφωνία είχαν πολύ… ψωμί και ένα σωρό ανατροπές σκηνικού.

Ο 22χρονος επιθετικός, είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στους κ.κ Μαρινάκη-Βεντούρη, να αποτελέσει έμψυχο αντάλλαγμα για την απόκτηση του Γιάννη Μανιάτη από τους «ερυθρόλευκους». Ωστόσο, τα πράγματα δεν αποδείχθηκαν τόσο απλά.

Ο ίδιος εξακολουθούσε να μην βλέπει «ζεστά» την μετακίνησή του στους «κυανέρυθρους» και παρά το γεγονός ότι οι χθεσινές πληροφορίες τον έφερναν μία ανάσα από την ομάδα της Νέας Σμύρνης, το μεσημέρι της Τρίτης τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Κώστας Μήτρογλου, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, είχε συνάντηση με τους ανθρώπους του Πανιωνίου, η οποία όμως έπεσε στο κενό, καθώς οι δύο πλευρές δεν έφτασαν σε συμφωνία. Λίγες ώρες αργότερα, ο Ολυμπιακός κάλεσε στα γραφεία του τον παίκτη προκειμένου να δώσει ένα τέλος στο σίριαλ. Έτσι και έγινε. Ο Μήτρογλου πείστηκε να αποδεχθεί την παραχώρησή του στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και να υπογράψει.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, όπως είναι λογικό, ακυρώνονται αυτομάτως τα σενάρια που είχαν ακουστεί περί παραχώρησης του Νέμεθ, εάν τελικά δεν βρισκόταν η «χρυσή τομή» με τον Μήτρογλου.

Κορυφαίος ο Ντ’ Αλεσάντρο

Ο Αντρές Ντ' Αλεσάντρο αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Νότιας Αμερικής για το 2010. Ο 29χρονος διεθνής Αργεντινός επιτελικός μέσος της Ιντερνασιονάλ συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στη σχετική διαδικασία, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον συμπατριώτη του, Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν της Εστουντιάντες.

Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Οσκαρ Ταμπάρεζ, ο οποίος οδήγησε την Ουρουγουάη στην τέταρτη θέση του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής το περασμένο καλοκαίρι.

«Δεν βρήκε λεφτά από τον μπαμπά του»!

Δεν έμειναν για πολλή ώρα αναπάντητα τα όσα ανέφεραν κατά του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ Άρης, Γιάννη Κόντη, κθκλοι της ΠΑΕ Ολυμπιακος «Ο Γιάννης Κόντης δεν βρήκε λεφτά από τον μπαμπά του για να γίνει εφοπλιστής, δεν είχε ποτέ Φιλιππινέζα στο σπίτι του και δεν απέφυγε να υπηρετήσει την μαμά πατρίδα όπως κάποιοι άλλοι», τονίζεται από τους Θεσσαλονικείς.

Η ατάκα του κ. Κόντη στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΣΕΝΤΡΑ" για «φάουλ του Ολυμπιακού» στην περίπτωση του Χαβίτο επειδή οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται να έχουν επαφές με τον Ισπανό άσο χωρίς προηγουμένως να έχουν πάρει την απαραίτητη άδεια από τη διοίκηση του Άρη, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των Πειραιωτών.

«Ο Κόντης είναι η Φιλιππινέζα του Πατέρα. Όταν ο Άρης αδικείται στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό χάνει την φωνή του», βγήκε προς τα έξω από την πλευρά τους, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, που έληξε 1-0 υπέρ του "τριφυλλιού", ο Άρης μέσω του Γιάννης Κόντη,πηρε θεση
«Ήταν ένα πεντακάθαρο γκολ. Στον συγκεκριμένο διαιτητή (σ.σ. τον Σταθόπουλο) έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και απορώ πως του ξέφυγε η φάση αυτή. Είναι κανονικό γκολ και αξίζαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν βρήκε λεφτά από τον μπαμπά του»!

«Ο Γιάννης Κόντης αποφοίτησε από την σχολή εμποροπλοιάρχων και υπηρέτησε ως αξιωματικός στο πολεμικό ναυτικό και εργάστηκε ως αξιωματικός σε ποντοπόρα πλοία. Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο όμως τον οδήγησε σήμερα στην θέση του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ Αρης μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο. Ο Γιάννης Κόντης δεν βρήκε λεφτά από τον μπαμπά του για να γίνει εφοπλιστής, δεν είχε ποτέ Φιλιππινέζα στο σπίτι του και δεν απέφυγε να υπηρετήσει την μαμά πατρίδα όπως κάποιοι άλλοι», λέχθηκε από κύκλους που πρόσκεινται στον Άρη.

Οι άραβες έστειλαν την πρότασή τους στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ

ργά το μεσημέρι έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η πρόταση των Αράβων υποψήφιων επενδυτών, όπως έγραψε σήμερα η εφημερίδα Metrosport.
Στο ρεπορτάζ μας γράψαμε ότι θα έφτανε σήμερα, όπως και έγινε, ενώ αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο δικηγόρος κ. Σπυράτος έλεγε χτες σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «ήδη έχει σταλεί στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η πρόταση των Αράβων», κάτι που αναγκάσθηκε να διαψεύσει το μεσημέρι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δια του εκπροσώπου Τύπου.
Το απόγευμα πάντως, μετά την αποστολή της πρότασης, από κύκλους της ΠΑΕ διοχετεύθηκε το εξής: «Ας σταματήσουμε πλέον να συζητάμε γι αυτό το θέμα. Μέσα σε 10 ημέρες θα έχουν ξεκαθαρίσει όλα. έχει παρασυζητηθεί το θέμα και δεν βοηθάει τον ΠΑΟΚ αυτή η εξέλιξη».

Ρεζίλι των σκυλιών!

Βούιξε όλη η Ευρώπη με τα κατορθώματα των κάφρων στους Ζωσιμάδες.
Η ιστοσελίδα 101greatgoals.com κάνει εκτενή αναφορά στο γεγονός, τονίζοντας την επίθεση οπαδού στον Βεζυρίδη, ωστόσο επισημαίνει ότι ο παίκτης του ΟΦΗ μπλέχτηκε και εκείνος στον καυγά…
Ρεζίλι γίναμε και στην πολωνική ιστοσελίδα Interia, όπου δημοσιεύουν το βίντεο της ντροπής…
Δείτε τα δημοσιεύματα και θυμηθείτε το περιστατικό βλέποντας το σχετικό βίντεο:

Προπονήθηκε σήμερα για πρώτη φορά ο Βλάνταν Ίβιτς,

Παραλίγο να ξεχάσουν στον ΠΑΟΚ τον Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος προπονήθηκε σήμερα για πρώτη φορά μετά από έναν ολόκληρο μήνα απουσίας.
Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να δώσει το «παρών» στην αποστολή για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου, αν δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα μέσα στις επόμενες ημέρες.
Το κανονικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Στέλιος Μαλεζάς, ενώ ατομικό έκαναν οι Αθανασιάδης, Μουσλίμοβιτς και Μπουσαϊντί.
Τέλος, ο Λούσιο Φιλομένο δεν προπονήθηκε λόγω μίας ίωσης που τον ταλαιπωρεί.

Αρνητικός για επιστροφή

Δε θέλει να επιστρέψει στον Αστέρα Τρίπολης ο Λούσιο Φιλομένο. Ο Αργεντινός επιθετικός βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο στόχαστρο των Αρκάδων, οι οποίοι προσπάθησαν να τον αποκτήσουν ως δανεικό από τον ΠΑΟΚ. Ο έμπειρος επιθετικός δεν υπολογίζεται από τον Μάκη Χάβο και ήδη έχει ενημερωθεί πως θα πρέπει να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.
Η ομάδα της Τρίπολης ήταν έτοιμη να καλύψει και τις οικονομικές απολαβές του παίκτη, έτσι ώστε να τον δελεάσει και να επιστρέψει και πάλι στην Αρκαδία. Ο Φιλομένο μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν από τον ΠΑΟΚ και περιμένει κάποια καλύτερη πρόταση, προκειμένου να αποχωρήσει από την Τούμπα. Από εκεί και πέρα, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί η αποχώρηση του Σωτήρη Μπαλάφα από τον «Δικέφαλο» του Βορρά. Ο παίκτης αναμένεται να μείνει ελεύθερος.

«Η φιλιππινέζα του Πατέρα!»

Μεγάλο εκνευρισμό προκάλεσαν στο… λιμάνι οι σημερινές δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ Άρης, Γιάννη Κόντη σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν τον Ολυμπιακό να έχει προσεγγίσει τον Φρανσίσκο Χαβίτο.

Οι ερυθρόλευκοι νόμιμα, φέρονται να έχουν κινηθεί και να βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση του Ισπανού μέσου, του οποίου το συμβόλαιο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο τελευταίο εξάμηνο.

Ο κ.Κόντης σήμερα μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό έκανε λόγο για... «φάουλ του Ολυμπιακού», και πως θα έπρεπε να ήταν περισσότερο προσεκτικός και να μην διοχετεύει στον Τύπο τις όποιες επαφές έχει.

«Ο κ.Κόντης είναι η φιλιππινέζα του κ.Πατέρα», ήταν τα λόγια ανθρώπου της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, τα οποία αντικατοπτρίζουν τον εκνευρισμό που έχουν προκαλέσει στους ερυθρόλευκους τα όσα υποστήριξε ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη.

Φυσικά, στο όλο ζήτημα έπαιξε ρόλο και η αντίδραση που είχε ο Άρης στην αμφισβητούμενη φάση στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

«Όταν ο Άρης αδικείται στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό χάνει την φωνή του. Δεν το λέμε μόνο εμείς, εδώ και εφημερίδα της Θεσσαλονίκης σε σχετικό της δημοσίευμα αναρωτιόταν για την στάση που κράτησε», ανέφερε άνθρωπος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ. Πηγη  sport-fm.gr

ΠΑΕ Ηρακλής κατά Λάρισας για εισιτήρια

Αντίδραση της ΠΑΕ Ηρακλής στην απόφαση της διοίκησης της Λάρισας για να δοθούν εισιτήρια σε οπαδούς του Ηρακλή εν όψει του αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων:
«Πριν τον αγώνα του πρώτου γύρου της Super League, μεταξύ της ομάδας μας και της Λάρισας, η διοίκηση του κ. Πηλαδάκη ζήτησε εγγράφως τον αριθμό των 1.500 εισιτηρίων για τις ανάγκες των φιλοξενουμένων οπαδών. Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά, με την προϋπόθεση ότι η άλλη πλευρά θα δηλώσει εγγράφως αποδοχή ανταποδοτικότητας για τον αγώνα του δευτέρου γύρου στη θεσσαλική πόλη, κάτι, που έγινε.
Τώρα, που ήρθε η ώρα για την ΠΑΕ ΑΕΛ να αποδώσει το χρέος της ανταποδοτικότητας, το οποίο η ίδια προσυπέγραψε, έκανε λόγο για δυνατότητα χορήγησης μόνο… 460 εισιτηρίων, λόγω… μικρής χωρητικότητας της κερκίδας των φιλοξενουμένων, γεγονός, που το είχαν ξεχάσει, όταν υπέγραφαν το έγγραφο ανταποδοτικότητας για να πάρουν τα 1.500 εισιτήρια για το Καυτανζόγλειο…
Από κοντά στο ‘φεστιβάλ κοροϊδίας’ και η αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση, η οποία απαίτησε να μην βρεθούν στο γήπεδο καθόλου φιλοξενούμενοι οπαδοί, λόγω εγκατάλειψης των εργασιών εξωτερικών χώρων από την εταιρεία, που τα ανέλαβε (!) και ατελειών στους εσωτερικούς χώρους (!). Και γεννάται, αυτομάτως, το ερώτημα: ΓΙΑΤΙ ΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ SUPER LEAGUE ΣΕ ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟ;
Επειδή κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη νοημοσύνη του κόσμου του ΗΡΑΚΛΗ, να σημειώσουμε ότι η αξιοπρέπεια μιας Διοίκησης δεν κτίζεται με τα… ‘AEL FC’ και τα… ‘Arena’, αλλά με την εντιμότητα , τη σοβαρότητα και τη συνέπεια.
Οσο για την Αστυνομική Διεύθυνση, ας φροντίσει να αποκλείσει και τα Τέμπη, για να είναι πιο… αποτελεσματική στο ‘έργο’ της…
ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ»

Κέρδισε τη μάχη με Αντού

Η επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ έκανε δεκτή την αίτηση της ΠΑΕ Άρης για διακοπή του συμβολαίου του Φρέντι Αντού, ο οποίος παρότι δεσμευόταν με συμβόλαιο από τους «κίτρινους», ως δανεικός από την Μπενφίκα, δοκιμάστηκε από τις Σιόν και Ράντερς.

Ο παίκτης έχει το δικαίωμα να προσφύγει στην FIFA, κάτι που θα ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα. Για την ώρα πάντως, συμμετέχει στις προπονήσεις της Ίνγκολσταντ, ομάδα που παλεύει για την παραμονή της στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.

Σαβίνι: «Ό,τι καλύτερο μπορούμε»

Να βγει ο ΠΑΟΚ ενισχυμένος από το δύσκολο σετ παιχνιδιών που ακολουθεί στην Σούπερ Λίγκα, ελπίζει ο Μίρκο Σαβίνι. Κατά σειρά, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Βόλου, την SKODA Ξάνθη, τον Άρη και τον Παναθηναϊκό, με τον Ιταλό μπακ να υπόσχεται στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6: «Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Αναλυτικά:

-«Είναι σημαντικό να νικάμε κάθε αντίπαλο. Ακολουθούν δύσκολες αναμετρήσεις, ξεκινώντας από αυτή κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε»

-«Ελπίζω στο τέλος να παραμείνουμε στην τρίτη θέση και να έχουμε λίγη παραπάνω τύχη. Όσο για μένα ελπίζω να είμαι καλά και να παίζω αρκετά».

-«Ποτέ δεν είπα ότι είναι κακός προπονητή ο Δερμιτζάκης. Η ομάδα τα πηγαίνει καλά (σ.σ. με τον Χάβο) και έτσι πρέπει να συνεχί

Η είδηση είναι ανήκουστη!

Ζευγάρι έπαιξε τα ίδια νούμερα χωρίς να το ξέρει και… Τζακ-ποτ!
Η τύχη μπορεί να παίξει πολλά παιχνίδια και μάλιστα την ώρα που παίζεις εσύ μαζί της! Αυτό έκανε ένα ζευγάρι από την πόλη Μπουργκάς της Μαύρης Θάλασσας και η τύχη τους χαμογέλασε. Πρόκειται για ένα απίστευτο περιστατικό, καθώς το ζευγάρι αποφάσισε να παίξει τζακ-ποτ καταθέτοντας όμως δύο διαφορετικά δελτία.
Οι δύο σύζυγοι πήγαν δύο διαφορετικές μέρες στο ίδιο πρακτορείο και καταβάλλοντας το ελάχιστο αντίτιμο των 0,25 ευρώ συμπλήρωσαν τους ίδιους αριθμούς στο τότο 6/42, χωρίς να ενημερώσουν ο ένας τον άλλον.
Η είδηση ήταν ανήκουστη! Κέρδισαν το τζακ-ποτ και οι δύο με αποτέλεσμα τώρα να είναι πλουσιότεροι κατά 213.000 ευρώ (425.926 λέβα).
Το τυχερό ζευγάρι σκοπεύει να ξοδέψει τα χρήματα σε διακοπές με κρουαζιερόπλοιο και να αγοράσει ένα σπίτι με κήπο, καθώς μένει σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα.


Με βαριά καρδιά…

Χωρίς να τρελαίνεται και μετά τις πιέσεις του Ολυμπιακού (αλλά και του Τάκη Λεμονή) ο Κώστας Μήτρογλου δέχθηκε να συνεχίσει την καριέρα του στον Πανιώνιο.
Με βαριά καρδιά…
Ο Έλληνας επιθετικός συμφώνησε χθες να πάει στην ομάδα της Νέας Σμύρνης με τη μορφή του δανεισμού για έξι μήνες (μέχρι το καλοκαίρι) και αργά χθες το βράδυ έπεσαν και οι σχετικές υπογραφές.

Βεβαίως, αυτό δε σημαίνει ότι θα ολοκληρωθεί και η μεταγραφή του Κουμορτζί στον Ολυμπιακό.

Φωτο ημερας2

Πω,πω,πω...........κατι μαγιο.................

Αντίδραση διάψευσης

Στρεβλή παρουσίαση ενός προσχεδίου της έκθεσης που έκανε η «Grand Thornton» χαρακτηρίζει το δημοσίευμα εφημερίδας που κάνει λόγο για παραλήψεις και άσχημη οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός η διοίκηση των «πράσινων» με ανακοίνωσή της. «Το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι κακόβουλο, υποβολιμαίο και ψευδές… μεσούσης της περιόδου και ενώ η ομάδα διεκδικεί στο ακέραιο τους στόχους της», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που προαναγγέλλει μηνύσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες αναδεικνύεται ως θέμα η οικονομική κατάσταση και η οικονομική προοπτική της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ μεσούσης της περιόδου και ενώ η ομάδα διεκδικεί στο ακέραιο τους στόχους της κατάκτησης Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Ελλάδας. Πιο πρόσφατο κρούσμα η σημερινή διαρροή και στρεβλή παρουσίαση ενός προσχεδίου της έκθεσης που διενεργήθηκε από εταιρεία οικονομικού ελέγχου με την προοπτική μεταβίβασης μετοχών.

Το προσχέδιο της έκθεσης που διέρρευσε περιέχει τόσες αποκλίσεις από την τελική έκθεση σε όλα τα μεγέθη, και είναι τόσα τα λάθη (;) στην παρουσίαση των στοιχείων από το ρεπορτάζ που συνοδεύει τη διαρροή που εκθέτουν ανεπανόρθωτα και το έντυπο που δημοσίευσε το προσχέδιο και αυτόν που το διέρρευσε.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ακόλουθα:

•Ενώ στην έκθεση (τόσο στο προσχέδιο όσο και στην τελική) αναφέρεται αύξηση λειτουργικών εσόδων από € 30,7 σε € 47,9 εκατομμύρια, το δημοσίευμα κάνει λόγο για αύξηση των εξόδων κατά τα ίδια ποσά!

•Ερμηνεύεται ως λογιστικό τρικ (!) το γεγονός ότι το πριμ της κατάκτησης του πρωταθλήματος 2010 καταβάλλεται στους ποδοσφαιριστές κατά την περίοδο 2010-11, μια πράξη αφενός αυτονόητη και συνήθης για όλες τις ΠΑΕ και αφετέρου εγκεκριμένη από το ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!

•Αναφέρεται στο δημοσίευμα ότι δεν έχουν υπολογιστεί σωστά οι φόροι των νέων συμβολαίων γεγονός το οποίο (υποτίθεται ότι) θα επιβαρύνει επιπλέον τον προϋπολογισμό της ΠΑΕ. Αυτό είναι προφανώς ψευδές καθώς, η έκθεση (τόσο στο προσχέδιο όσο και στην τελική της μορφή) επιβεβαιώνει και με το παραπάνω την ακρίβεια της σχετικής πρόβλεψης της ΠΑΕ.

•Εκτιμάται από το ρεπορτάζ ότι την περίοδο 2010-11 οι ζημιές της ΠΑΕ θα φτάσουν τα € 47 εκατομμύρια, εκτίμηση που δεν προκύπτει από πουθενά, όση φαντασία και να διαθέτει ο συντάκτης.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι κακόβουλο, υποβολιμαίο και ψευδές και συνεπώς η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει με κάθε νόμιμο μέσο το συμφέρον τη

«Δεν γλιτώνω από αυτόν τον τραυματισμό»

Σοβαρότερος από ότι αρχικά είχε θεωρηθεί ήταν ο τραυματισμός του Φρανκ Λάμπαρτ, στον τένοντα, ο οποίος τον κράτησε μακριά από τα γήπεδα τέσσερις μήνες. Μάλιστα, ο μέσος των «μπλε» τόνισε πως ο συγκεκριμένος τραυματισμός θα τον ταλαιπωρεί μέχρι το τέλος της καριέρας του.

«Ο τένοντάς μου έχει πρόβλημα, που δεν μπορεί να θεραπευτεί. Πρέπει να κάνω ασκήσεις στο γυμναστήριο δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, ώστε να διατηρήσω το σημείο δυνατό», ήταν τα λόγια του 32χρονου παίκτη, ο οποίος ελπίζει πως θα καταφέρει να βοηθήσει την ομάδα του στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

«Δεν πονάω, όσα περισσότερα παιχνίδια παίζω, τόσο πιο δυνατός θα είμαι και είμαι αποφασισμένος να έχω καλή απόδοση», συμπλήρωσε ο Λάμπαρτ που παραδέχτηκε πως τις πρώτες εβδομάδες του τραυματισμού του έπραξε λανθασμένα, πιέζοντας τον εαυτό του, ώστε να επιστρέψει πιο νωρίς, χειροτερεύοντας την κατάστασή του.

Ανακοινώθηκε ο Ακόστα στον Ολυμπιακό Β.

Ανακοινώθηκε και επίσημα την Τρίτη (11/1), από τον Ολυμπιακό Βόλου, η απόκτηση του Νοέ Ακόστα για τα επόμενα 2,5 χρόνια. «Ήρθα σε μία ομάδα που έχει κάνει τη διαφορά από την πρώτη χρονιά», ήταν τα πρώτα λόγια του Ισπανού μεσοεπιθετικού, ο οποίος αναμένεται να φοράει στη φανέλα το νούμερο 20.

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου, ο Νοέ Ακόστα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της θεσσαλικής ομάδας: «Νιώθω πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Ολυμπιακό Βόλου, μία ομάδα που έχει ήδη κάνει τη διαφορά από την πρώτη χρονιά που συμμετέχει στη Σούπερ Λίγκα. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να ανεβάσουμε το Βόλο όσο ψηλότερα γίνεται. Ήρθα σε μία ομάδα που έχει όλες τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Ραντεβού στο γήπεδο το Σάββατο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Τόρης δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός Βόλου προχωρά σε μεταγραφές παικτών που θα αποτελέσουν πολύτιμα εργαλεία στην κατάκτηση των στόχων της ομάδας, οι οποίοι είναι πολύ υψηλοί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την απόκτηση του Νοέ Ακόστα με συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 2,5 ετών. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής υπέγραψε σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΠΑΕ το συμβόλαιό του, μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Γιώργο Τόρη».

Άγνοια από Αστέρα για Φορτούνη και «Γιούβε»

Καμία απολύτως πρόταση για την παραχώρηση του Κώστα Φορτούνη δεν έχει στα χέρια του ο Αστέρας Τρίπολης, όπως καθίσταται σαφές από τη διοίκηση του συλλόγου που διαψεύδει τις φήμες περί συμφωνίας με τη Γιουβέντους για την πώληση του 18χρονου ποδοσφαιριστή.

Οι Αρκάδες επιβεβαιώνουν ότι αρκετές ομάδες από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό παρακολουθούν τον νεαρό μεσοεπιθετικό, ωστόσο οτιδήποτε πέρα από αυτό ανήκει-στην παρούσα φάση-στη σφαίρα της φαντασίας και αποδίδεται σε παιχνίδια μάνατζερ.

Τα ίδια ισχύουν και για τον 18χρονο τερματοφύλακα Νίκο Αναστόπουλο, που φέρεται να βρίσκεται κοντά στην Ουντινέζε.

Οι αθλητικοί συντάκτες ψήφισαν Σνάιντερ!

Aν ψήφιζαν μόνο οι αθλητικοί συντάκτες στην ανάδειξη του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της χρονιάς, τότε, ούτε ο Μέσι, ούτε ο Τσάβι, ούτε ο Ινιέστα θα κέρδιζε τη «χρυσή μπάλα»!

Όπως αποκαλύπτει η επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS), ο Σνάιντερ θα ήταν αυτός που θα… σήκωνε το βραβείο και οι ψήφοι προπονητών και ποδοσφαιριστών ήταν αυτές που καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα, τη νίκη, δηλαδή, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, του Μέσι.

Οι 148 αθλητικοί συντάκτες ψήφισαν, λοιπόν, Σνάιντερ, (μετά Ινιέστα και Τσάβι, όχι Μέσι, όμως…), αλλά οι 208 ομοσπονδιακοί προπονητές και οι 208 αρχηγοί εθνικών ομάδων είχαν αντίθετη άποψη.

Έτσι, ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής κέρδισε και πάλι τη «χρυσή μπάλα», ενώ ο Ολλανδός αρκέστηκε στη διάκριση να… μπει στην καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της AIPS, γενικά, οι Ευρωπαίοι, όχι απλά ψήφισαν (και ήθελαν) Σνάιντερ, αλλά ο μέσος της Ίντερ επικράτησε -στην… ειδική αυτή ψηφοφορία- κατά κράτος του Αργεντινού, με 2 προς 1!

Στην Ουρακάν ο Κάμπορα

Φλέρταρε με τον Αστέρα Τρίπολης, λίγο έλειψε να συμφωνήσει με την Ολίμπο, αλλά τελικά υπέγραψε στην Ουρακάν. Ο λόγος για τον Χαβιέρ Κάμπορα, ο οποίος επιστρέφει στην πατρίδα του. Ο 30χρονος Αργεντινός άσος, που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με τον Άρη την περασμένη σεζόν, αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη Χιλή με τη φανέλα της Κόλο-Κόλo

Κυριάκος: «Μας έχει ενοχλήσει η στάση των εκπροσώπων των Αράβων»

Ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος τοποθετήθηκε σήμερα στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» σχετικά με το πως σκέφτεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το θέμα της επένδυσης των Αράβων. «Πρέπει να διαχωρίσουμε λίγο το θέμα της συμφωνίας με την επικοινωνιακή διαχείριση των εκπροσώπων των επενδυτών. Εμείς παραδεχθήκαμε ότι υπάρχει ένα σοβαρό ενδιαφέρον από έναν επενδυτικό όμιλο και το αφήσαμε εκεί γιατί αυτή είναι η σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος. Υπήρχε μία ανακοίνωση του επενδυτικού ομίλου, που επίσης έδειχναν ανάλογη διάθεση. Να ακολουθήσουν δηλαδή μία σοβαρή διαδικασία. Υπάρχει όμως μία άλλη πρακτική από τους εκπροσώπους των επενδυτών. Είναι λαλίστατοι και αυτό θα γινόταν ανεκτό αν δεν εμπλεκόταν ο ΠΑΟΚ και ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Οι επαφές με τον Οντέι Αλ Σαμάρι με τον κ. Ζαγοράκη ήταν συχνές. Δεν υπάρχει κάτι να συζητηθεί. Ότι έχει αναλυθεί, έχει αναλυθεί μέχρι τα Χριστούγεννα. Τώρα είμαστε σε αναμονή της υλοποίησης όσων έχει πει ο επενδυτικός όμιλος».
Σε ότι έχει να κάνει με το business plan ξεκαθάρισε πως: «δεν έχουμε κανένα τέτοιο έγγραφο στα χέρια μας. Το μόνο που υπάρχει είναι ένας καταιγισμός πληροφοριών από την άλλη πλευρά. Εμάς μας έχει ενοχλήσει πολύ αυτή η στάση. Έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν την άποψη των ανθρώπων που εκπροσωπούν, όμως μιλάμε για μία ομάδα που έχει πολύ κόσμο που απογοητεύεται, ενθουσιάζεται, αγωνιά… Εμείς τηρήσαμε μία πολύ σοβαρή στάση. Δεν μας αρέσει να μιλάμε για όνειρα και ιδέες χωρίς να έχουμε κάτι χειροπιαστό. Όταν έχεις να διαχειριστείς την ψυχολογική κατάσταση τόσων ανθρώπων, οφείλεις να είσαι πολύ σοβαρός».
Για το κατά πόσο έχει αντίκτυπο αυτό και στο αγωνιστικό τμήμα τόνισε: «Όλοι ζούμε στην ίδια πόλυ. Διαβαζουμε, ακόμη και προφανώς όλη αυτή η κατάσταση δεν βοηθάει καθόλου. Δεν βοηθάει θεωρώ και την ίδια διαδικασία. Αφαιρεί την σοβαρότητα της διαδικασίας».
Ο κ. Κυριάκος ξεκαθάρισε ακόμη πως: «ουδέποτε έχει τεθεί θέμα πώλησης παίκτη. Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί αν υπάρχει μία φοβερή πρόταση, όμως έτσι όπως είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο, δεν θεωρώ ότι υπάρχει ομάδα που μπορεί να μας ικανοποιήσει ιδιαίτερα».
Για την μεταγραφική ενίσχυση τόνισε: «Πολά θα εξαρτηθούν από τις αποδεσμεύσεις. Όμως δεν έχουμε κάποιον συγκεκριμένο αριθμό στο μυαλό μας. Το πιο πιθανό είναι να μείνει η ομάδα ως έχει και όλοι οι παίκτες να χρειαστούν μέχρι το τέλος του έτους. Είναι κάποια θέματα που δεν μπορούμε ακόμη να πούμε συγκεκριμένα κάτι».
Για το αν δεν εξελιχθούν καλά τα πράγματα σε ότι αφορά την επένδυση των Αράβων είπε: «Εμείς προχωράμε πάντοτε με βάση τα σημερινά δεδομένα. Μακάρι να γίνει η επένδυση, όμως εμείς δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε με χρήματα που αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν».

Επστάιν: «Δεν θα έφευγα απ΄ τον Ηρακλή αν…»

Ο Ντένις Επστάιν μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis». Ο Γερμανός πρώην παίκτης του Ηρακλή και νυν της Κέρκυρας μίλησε για το αυριανό παιχνίδι κυπέλλου τονίζοντας πως: «είμαστε έτοιμοι από κάθε πλευρά για το παιχνίδι αυτό. Ίσως να μην έχει τόσο μεγάλη κρισιμότητα, όσο ένα ματς πρωταθλήματος, όμως θα θέλαμε να περάσουμε στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Θεωρώ πως έχουμε δείξει ότι είμαστε καλή ομάδα. Ακόμη και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό δημιουργήσαμε ευκαιρίες και το σκορ θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. Παίζουμε και στην έδρα μας και νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση».
Για την ομάδα του Ηρακλή τόνισε: «Είναι ένας σύλλογος που θεωρώ ότι κάθε παίκτης θα ήθελε να παίζει. Μία μεγάλη ομάδα, με ωραίες εγκαταστάσεις, ωραίο γήπεδο, πολλούς φιλάθλους… Προσωπικά αν δεν υπήρχαν τα οικονομικά προβλήματα δεν θα έφευγα από τον Ηρακλή. Είχα συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια και περνούσα πολύ ωραία στην Θεσσαλονίκη. Όμως όταν παίζεις επαγγελματικά ποδόσφαιρο, δεν είναι δυνατόν να κοιτάς μόνο το ποδόσφαιρο ή τον εαυτό σου. Έχεις και μία οικογένεια την οποία πρέπει να ζήσεις και αυτό σκέφτηκα. Αν δεν υπήρχε το οικονομικό πρόβλημα, δεν θα έφευγα».
Για το κατά πόσο του λείπει η Θεσσαλονίκη είπε: «Είναι μία πόλη με την οποία συνδέθηκα πολύ. Εκεί πέρασα δύο χρόνια, εκεί μεγάλωσε το παιδί μου και έχω ακόμη σπίτι στην Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν ζεστοί άνθρωποι και προσωπικά την αγαπάω πολύ. Ποίος ξέρει. Ίσως κάποια στιγμή έρθω και πάλι στην Θεσσαλονίκη να παίξω ποδόσφαιρο».
Στην υποθετική ερώτηση για το αν θα επέστρεφε στον Ηρακλή με τη νέα διοίκηση που υπάρχει επισήμανε: «Στην ζωή μου ποτέ δεν λέω ποτέ. Κανείς δεν ξέρει. Είπα και προηγούμενως ότι αν ο Ηρακλής δεν έχει προβλήματα οικονομικά, είναι μία εξαιρετική ομάδα για να αγωνίζεται κάποιος. Όμως αυτή την στιγμή είμαι στην Κέρκυρα, το καλοκαίρι θα επιστρέψω στον Ολυμπιακό και μετά θα δούμε τι μπορεί να γίνει».
Για το αν άξιζε μίας ευκαιρίας φέτος στον Ολυμπιακό επισήμανε: «Νομίζω ότι πραγματικά άξιζα μία ευκαιρία. Έχω πέντε γκολ και τρεις ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα. Αναγνωρίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλό υλικό και σπουδαίους ποδοσφαιριστές, όμως πιστεύω ότι θα μπορούσα να έχω κι εγώ θέση. Αυτή την στιγμή όμως είμαι στην Κέρκυρα και αυτό είναι που με ενδιαφέρει».
Για τα συναισθήματα του στο αυριανό ματς με τον Ηρακλή τόνισε: «Σίγουρα έχω καλές αναμνήσεις από τον Ηρακλή. Θα κάνω τα πάντα για να κερδίσει η Κέρκυρα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα το κάνω για να αποδείξω κάτι στους ανθρώπους του Ηρακλή. Πραγματικά δεν έχω καμία τέτοια σκέψη. Σκέφτομαι πολύ θετικά για τον Ηρακλή και μετά το δικό μας παιχνίδι θα τους ευχηθώ με όλη μου την καριδά να πετύχουν τους στόχους τους».

Πεντράθα... 1962-2011

Άνχελ Πεντράθα Λαμίγια... Μια σπουδαία προσωπικότητα του Ισπανικού ποδοσφαίρου «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών. Ένας άνθρωπος που πραγματικά είχε αφιερώσει τη ζωή του, από μικρή κιόλας ηλικία στο ποδόσφαιρο. Το αγάπησε και τον αγάπησε. Κάποιοι από εμάς είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και από κοντά όταν βρέθηκε στον πάγκο του Ηρακλή ως πρώτος προπονητής για σχεδόν έναν χρόνο. Ιδιαίτερα αγαπητός, εργατικός, προσιτός και με πολλές ποδοσφαιρικές γνώσεις. Δυστυχώς, ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να βγει νικητής από τη μάχη με τον καρκίνο, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης το βράδυ του Σαββάτου...
«ΠΡΟΪΟΝ» ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Ο Πεντράθα γεννήθηκε σ' ένα προάστιο της Σεβίλλης, την Ρινκονάδα στις 4 Οκτωβρίου του 1962. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Εκεί έμαθε τα. μυστικά της μπάλας, όμως χρόνο συμμετοχής στη μεγάλη κατηγορία πήρε στην Βιγιαρεάλ, για να επιστρέψει, μετά από ένα χρόνο δανεισμού στο "κίτρινο υποβρύχιο" στη Μπαρτσελόνα. ?Με τη φανέλα της "Μπάρτσα" αγωνίστηκε από 1983 μέχρι το 1988. Σε αυτή την 5ετία κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας τη σεζόν 1984-85 και τη σεζόν 1987-88 το Copa Del Rey.
ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...
Στις 16 Σεπτεμβρίου του 1980, ο Λάζλο Κουμπαλα έδωσε στον Άνχελ Πεντράθα την ευκαιρία να παίξει στον αγώνα του Κυπέλλου UEFA κόντρα στην Σλιέμα Γουόντερερς στη Μάλτα. Η παρουσία του Πεντράθα σ' αυτόν τον αγώνα τον έχρισε ταυτόχρονα πρώτο παίκτη των Ακαδημιών της Μπαρτσελόνα που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκό παιχνίδιΤον Ιανουάριο του 1986, με προπονητή τον Τέρι Βέναμπλς, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Primera Division με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα.
ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ 1986
Ο Άνχελ Πεντράθα άγγιξε έναν ευρωπαϊκό τίτλο με την Μπαρτσελόνα το 1986, όμως η Στεάουα Βουκουρεστίου αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο για τους Καταλανούς, οι οποίοι έχασαν το European Cup στην διαδικασία των πέναλτι με 2-0. Στον τελικό που διεξήχθη στο «Ραμόν Σάντσες Πιθκουάν», μετά το 0-0 στο 90λεπτο και στην παράταση, οι ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Τέσσερις παίκτες της Μπαρτσελόνα εκτέλεσαν, κανένας δεν ευστόχησε. Ανάμεσά τους και ο Άνχελ Πεντράθα, ο οποίος είχε εκτελέσει το δεύτερο.
ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΡΤΣΑ ΣΤΗ ΜΑΓΙΟΡΚΑ
To 1988 αποχώρησε από τη Μπαρτσελόνα, με τη Μαγιόρκα να αποτελεί τον τρίτο σταθμό της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Καλύτερη στιγμή με τους «Νησιώτες» η παρουσία του στον τελικό του «Copa Del Rey», όπου η Μαγιόρκα ηττήθηκε με 1-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Σαδιάγο Μπερναμπέου». Τελευταίος σταθμός της ποδοσφαιρικής του καριέρας η Σολέρ, στην οποία το 1997 «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 35 ετών.
Η ΜΠΑΛΑ ΗΤΑΝ Η... ΖΩΗ ΤΟΥ
Επτά χρόνια κατάφερε και έμεινε μακριά από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Το 2004 ξεκίνησε η προπονητική του καριέρα από την δεύτερη ομάδα της Εσπανιόλ. Η σεζόν 2005-06 τον βρήκε στη Μπενιδόρμ, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια τα ξόδεψε στην δεύτερη ομάδα της Βιγιαρεάλ. Τον Δεκέμβριο του 2008, παραμονή Χριστουγέννων, συμφώνησε με τον Ηρακλή τον οποίο καθοδήγησε σε 17 παιχνίδια πρωταθλήματος στην πρώτη του χρονιά με 5 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες και 3 παιχνίδια Κυπέλλου, γνωρίζοντας στα προημιτελικά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό. Η επόμενη σεζόν δεν ξεκίνησε καλά για τον Ηρακλή και ο Ισπανός τεχνικό, μετά από 8 παιχνίδια (5 ισοπαλίες, 3 ήττες) αποχώρησε από την «Γηραιό». Δεύτερη απόπειρά του να εργαστεί επί ελληνικού εδάφους, ο Πανσερραϊκός. Ποτέ όμως δεν κάθισε στον πάγκο των Σερραίων σε επίσημο παιχνίδι, αφού λίγες εβδομάδες μετά την υπογραφή του συμβολαίου του αποχώρησε λόγω του προβλήματος υγείας που τον ταλαιπωρούσε. Το ποδόσφαιρο ήταν η ζωή του Πεντράθα, το αγάπησε και ποτέ δεν το έκρυψε... Άλλωστε μέχρι και τα... τελευταία του και παρά την δύσκολη κατάσταση του, πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε μια ομάδα τρίτης κατηγορίας, την CE L'Hospitalet. Μετά από τρεις μήνες παραμονής του σ' αυτήν, η διοίκηση της ομάδας σταμάτησε την συνεργασία της μαζί του λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων.

ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ ΚΑΙ ΙΝΙΕΣΤΑ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΕΝΤΡΑΘΑ
«Αυτή η νίκη είναι αφιερωμένη στον Άνχελ» δήλωσε ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετά το τέλος του αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Λα Κορούνια, με τους «μπλαουγκράνα» να περνούν νικηφόρα με 4-0 από το «Ριαθόρ». Για μία ακόμα φορά ο Αντρές Ινιέστα απέδειξε ότι πάνω απ' όλα είναι άνθρωπος. Ο άσος της Μπαρτσελόνα μετά το τέλος του αγώνα με τη Ντεπορτίβο στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter αναφέρθηκε στον άδικο χαμό του Άνχελ Πεντράθα. «Αυτή τη στιγμή, έχοντας ακούσει την τραγική είδηση του θανάτου του Άνχελ Πεντράθα (προπονητή μου στις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα) αισθάνομαι την ανάγκη να στείλω μια τεράστια αγκαλιά σε όλη την οικογένειά του. Χθες ήμουν μαζί του στο νοσοκομείο. Θα τον θυμάμαι για πάντα. Αναπαύσου εν ειρήνη». Σπουδαίες προσωπικότητες της Μπαρτσελόνα συνόδευσαν τον αγαπημένο τους Άνχελ στην τελευταία του κατοικία... Μια ευρεία Καταλανική εκπροσώπηση, αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο της «Μπάρτσα», Ζορντί Καρδονέρ, τον Χαβιέρ Πάους, τον τεχνικό διευθυντή, Άντονι Θουμπιθαρέτα, τον διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος, Ζόρντι Μέστρε και τον εκτελεστικό βοηθό του προέδρου, Χουάν Καστίγιο.?Οι 5 άνδρες που εκπροσώπησαν την Μπαρτσελόνα, άλλαξαν τα πλάνα τους στο άκουσμα της είδησης του χαμού του Πεντράθα, αφού ήταν προγραμματισμένο ταξίδι τους στην Ζυρίχη, όπου τρεις παίκτες της Μπαρτσελόνα διεκδικούν τη «Χρυσή Μπάλα».?Το τελευταίο αντίο στον Άνχελ Πεντράθα δεν μπόρεσε να πει ο πρόεδρος του συλλόγου, Σάντρο Ροσέλ, ο οποίος νωρίς το πρωί της Κυριακής έφυγε για την Ελβετία.

Η οργή του Ζαγοράκη

Εκνευρισμένος με τους δικηγόρους Σπυράτο και Μαργαρίτη, που εκπροσωπούν τους Αραβες, φέρεται να είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης, για όσα λένε σχετικά με τους υποψήφιους επενδυτές.Ο Θοδωρής Ζαγοράκης φέρεται να κατηγορεί τους δύο δικηγόρους, ότι όσα έχουν δηλώσει κατά καιρούς μέσω συνεντεύξεων, και ανυπόστατα είναι, αλλά και δεν φαίνεται να απηχούν τις απόψεις των υποψήφιων επενδυτών.  Ειδικά με το θέμα του νέου γηπέδου καθώς κάθε τόσο χτίζουν γήπεδο δυτικά, γήπεδο στην Τούμπα, ή μετακομίζουν την έδρα της ομάδας στο Καυτανζόγλειο!

Πάντως ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ τα έχει μόνο με τους δύο δικηγόρους και δεν αμφισβητεί τις προθέσεις των Αράβων και περιμένει να δει ποια θα είναι η επόμενη κίνηση τους, καθώς όπως έλεγε η ανακοίνωση μετακύ 10 και 20 Ιανουαρίου, θα ανακοίνωναν σε συνέντευξη Τύπου στην Θεσσαλονίκη τα σχέδια τους.

Όχι Ψωμιάδη για Πεσέιρο

Φήμες που θέλουν τον Ζοσέ Πεσέιρο να απασχολεί την Καβάλα για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της κυκλοφορούν στην Πορτογαλία, ωστόσο η διοίκηση της ελληνικής ομάδας τις διέψευσε. Η πορτογαλική εφημερίδα A’ Bola πληροφορήθηκε από την Ελλάδα ότι ο Πορτογάλος πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού, βρίσκεται στο στόχαστρο της Καβάλας. Η A’ Bola επικοινώνησε με τον πρόεδρο των «Αργοναυτών», Σταύρο Ψωμιάδη, ο οποίος αρνήθηκε τις παραπάνω φήμες.

«Ο προπονητής μας είναι ο Χένρικ Κάσπερζακ. Αν ενδιαφερόμαστε να υπογράψουμε με τον Ζοζέ Πεσέιρο; Όχι», απάντησε κατηγορηματικά ο ισχυρός άνδρας της Καβάλας στην πορτογαλική εφημερίδα.

Μάλιστα, το δημοσίευμα της A’ Bola στο τέλος αναφέρει ότι η Καβάλα συνεχίζει να βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή και πως οι διαπραγματεύσεις με τον Ιταλό, Σέρσε Κόσμι που είχε παρακολουθήσει την αναμέτρηση με τον Άρη πριν από μερικές μέρες, κατέληξαν στο κενό.

Κόντης: «Δε κάνουν έτσι οι μεγάλες ομάδες»

Ενοχλημένος για την γνωστοποίηση της συμφωνίας του Ολυμπιακού με τον Χαβίτο εμφανίστηκε ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη, Γιάννης Κόντης. Ο παράγοντας των «κιτρίνων» δεν ήθελε να σχολιάσει τις φήμες για τον Νέρι Καστίγιο, ενώ επιβεβαίωσε ότι ο Καλίνσκι αναμένεται στην Ελλάδα την Τρίτη. Αναλυτικά τα όσα είπε στον Sentra 103,3:

Για τον Χαβίτο: «Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ο παίκτης έχει ένα συμβόλαιο ως τις 30 Ιουνίου και αυτή η διαρροή πληροφοριών δεν είναι από τον Αρη. Μαζί με την επιβεβαίωση του ποδοσφαιριστή, μόνο καλό δεν κάνει, διότι δημιουργούνται διαφορετικές συνθήκες για τον παίκτη. Οποιος θέλει να προσεγγίζει τον παίκτη να μη διοχετεύει στον Τύπο τις όποιες επαφές έχει και αν θέλει να λέγεται μεγάλη ομάδα έρχεται και λέει τα έχω βρει και να δώσει ένα ποσό, όπως έγινε και με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Αν είχα κάνει εγώ το ίδιο με παίκτη του Ολυμπιακού που είχε ακόμη επτά μήνες συμβόλαιο θα είχε γίνει τεράστιο θέμα. Δεν κάνουν έτσι οι ομάδες. Ημουν και μάνατζερ πριν και ξέρω πώς γίνεται. Προσεγγίζουν τις ομάδες και λένε αφού τον θέλω θα σου δώσω κι ένα αντίτιμο και θα τον πάρω. Τώρα που έγινε αυτό και διέρρευσε το θέμα, πείτε μου σε παιχνίδια του Ολυμπιακού και σε άλλα παιχνίδια πώς ο κόσμος θα τον αντιμετωπίζει. Αυτό που λέω είναι ότι απέναντι σε μια ομάδα που υποτίθεται ότι τον έχει κλείσει, όπως λέει και ο ίδιος, πώς θα παίξει αντίπαλος; Ολοι δίκιο έχουμε σε αυτή τη χώρα. Εγώ θεωρώ ότι δεν έχει δίκιο λοιπόν (σ.σ. ο Ολυμπιακος)».

Για τον Μήτρογλου: «Εκφράστηκε μια επιθυμία από τον μάνατζέρ του. Εγώ δεν έχω μιλήσει ποτέ με τον παίκτη, δεν τον ξέρω. Αυτή είναι η διαφορά μας. Διότι ο παίκτης έχει συμβόλαιο... Χτες που δεν γνώριζα ότι έκλεισε στον Πανιώνιο είπα ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε την αλλαγή με τον Μήτρογλου».

Για τον Καστίγιο: «Για μένα δεν υπάρχει κάτι να πω, είναι και πάγια τακτική μου. Απλά θα πω ότι είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, δεν ξέρω τι έκανε τα τελευταία χρόνια, δεν τον παρακολούθησα. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο».

Για τον Καλίνσκι: «Τον περιμένουμε να έρθει σήμερα».

Στεναχώρησαν τον Μουρίνιο

Μπορεί να υποκλίνεται στο ταλέντο του Λιονέλ Μέσι, ωστόσο, ο Ζοσέ Μουρίνιο θα ήθελε να δει κάποιον εκ των Τσάβι, Σνάιντερ ή Μιλίτο να παίρνει τη χρυσή μπάλα.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Λιονέλ Μέσι ανακηρύχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου, έχοντας, ωστόσο, πολύ δύσκολους αντιπάλους στην τελική φάση, όπου έπρεπε να ανταγωνιστεί τους Τσάβι και Ινιέστα. Όμως, ο Μουρίνιο θα ήθελε να δει στην τελική τριάδα, και όχι μόνο, τους ποδοσφαιριστές της Ίντερ, η οποία πέρυσι κατέκτησε το Champions League, υπό τις οδηγίες του.

«Για εμένα οι Τσάβι, Ινιέστα και Μέσι είναι παίκτες από άλλο πλανήτη. Ωστόσο, εγώ θα προτιμούσα τον Μιλίτο ή τον Σνάιντερ, δεδομένης της απόδοσής τους σε κάθε παιχνίδι με την Ίντερ. Το ίδιο ισχύει και για τον Τσάβι, τον ξέρω πολλά χρόνια και του είμαι ευγνώμων», ήταν τα λόγια του τεχνικού της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μέσι: «Το άξιζαν εξίσου, αν όχι περισσότερο από μένα»

Στην επιστροφή της πολυμελούς αποστολής της Μπαρτσελόνα από τη Ζυρίχη και τα βραβεία της FIFA υπήρχε κοντράστ συναισθημάτων. Από τη μία ο χαμογελαστός Λιονέλ Μέσι, που κατέκτησε και πάλι τη «Χρυσή Μπάλα», και από την άλλη ο Τσάβι και ο Αντρές Ινιέστα, που φέρονταν να έχουν περισσότερες πιθανότητες από τον Αργεντινό, αλλά έμειναν με άδεια χέρια.

«Η αλήθεια είναι πως οι δυο τους το άξιζαν εξίσου ή και περισσότερο από μένα αυτό το βραβείο», παραδέχτηκε μιλώντας στα ισπανικά ΜΜΕ κατά την άφιξή του στη Βαρκελώνη ο Λιονέλ Μέσι, προτού ευχαριστήσει όλους όσους τον ψήφισαν.

Οι δύο συμπαίκτες του στην «Μπάρτσα» αποχώρησαν χωρίς πολλά λόγια και φανερά απογοητευμένοι από τη χαμένη ευκαιρία να κερδίσουν την ύψιστη ατομική διάκριση για έναν ποδοσφαιριστή.

Κορυφαίος της δεκαετίας ο Βενγκέρ, 18ος ο Ρεχάγκελ

Άλλη μία τιμητική διάκριση για τον Αρσέν Βενγκέρ.

Ο τεχνικός της Άρσεναλ ανακηρύχθηκε από τη Διεθνή Υπηρεσία Στατιστικής και Ιστορίας του Ποδοσφαίρου ως ο καλύτερος προπονητής της δεκαετίας, συγκεντρώνοντας 156 βαθμούς και αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με 148 βαθμούς.

Την τριάδα συμπληρώνει ο Ζοσέ Μουρίνιο με 135 βαθμούς. 18ος ο Ρεχάγκελ.

Στο διάστημα των τελευταίων δέκα χρόνων η Άρσεναλ, με τον Βενγκέρ στον πάγκο της, έχει δώσει 818 αγώνες, από τους οποίους έχει κερδίσει τους 417 και έχει χάσει τους 196.

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Ότο Ρεχάγκελ, κατέλαβε τη 18η θέση με 62 βαθμούς.

Αναλυτικά, η πρώτη δεκάδα:

1. Αρσέν Βενγκέρ (Γαλλία) 156
2. Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (Σκωτία) 148
3. Ζοσέ Μουρίνιο (Πορτογαλία) 135
4. Φάμπιο Καπέλο (Ιταλία) 120
5. Γκους Χίντινγκ (Ολλανδία) 112
6. Κάρλο Αντσελότι (Ιταλία) 108
7. Λουίς Φελίπε Σκολάρι (Βραζιλία) 101
8. Μαρσέλο Μπιέλσα (Αργεντινή) 101
9. Ράφα Μπενίτεθ (Ισπανία) 97
10. Μαρσέλο Λίπι (Ιταλία) 88

«Σφυρί» ο Μπριτζ!

Στη Γουέστ Χαμ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γουέιν Μπριτζ.

Ο διεθνής Άγγλος συμφώνησε σε όλα με τα «σφυριά» και αναμένεται την Τρίτη στο δυτικό Λονδίνο για να υπογράψει!

Ο Μπριτζ θα αγωνίζεται μέχρι το καλοκαίρι στη Γουέστ Χαμ, με τη μορφή δανεισμού από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Μπριτζ δεν ήταν στα πλάνα του Ρομπέρτο Μαντσίνι στην Μάντσεστερ Σίτι και βρισκόταν σε αναζήτηση ομάδας.

Η Άστον Βίλα ήταν η πρώτη ομάδα που έδειξε ενδιαφέρον, αλλά ο 30χρονος την απέρριψε, αφού επιθυμία του ήταν η επιστροφή στο Λονδίνο όπου είχε αγωνιστεί στην Τσέλσι.

Φερέιρα: «Το άξιζε ο Μουρίνιο»

Η σχέση τους έχει περάσει από σαράντα κύματα, ο Ζοσέ Μουρίνιο κάποτε τον είχε χαρακτηρίσει γάιδαρο (!), ωστόσο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν δίστασε μιλώντας στην «Diario de Noticias» να χαρακτηρίσει δίκαια τη βράβευση του Πορτογάλου προπονητή ως κορυφαίου της χρονιάς που πέρασε.

«Για μένα, ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι ο κορυφαίος προπονητής του κόσμου, για όλα όσα έχει πετύχει. Όχι μόνο για ό,τι πέτυχε πέρυσι, αλλά για όλα όσα έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Πιστεύω πως τα κριτήρια με τα οποία ψηφίστηκε δεν αφορούσαν μόνο όσα έκανε την περασμένη σεζόν», τόνισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Υπενθυμίζεται πως ο Φερέιρα ήταν καθηγητής του Μουρίνιο στην Ανώτατη Σχολή Φυσικής Αγωγής της Λισαβόνας στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ενώ περίπου δέκα χρόνια μετά ο «Special One» ήταν βοηθός του στην Αμαδόρα.

Το Φεβρουάριο του 2005 και σε ένα κομμάτι του στην εφημερίδα «Record» αναφερόμενο στον Φερέιρα, ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε γράψει: «Υπάρχει ένας προπονητής με 30 χρόνια καριέρας κι ένας άλλος με 3 χρόνια. Αυτός με τα 30 χρόνια δεν έχει κερδίσει ποτέ τίποτα, ο άλλος με τα 3 έχει κερδίσει πολλά. Αυτός που έχει προπονήσει 30 χρόνια έχει μία τεράστια καριέρα, ο άλλος με τα 3 χρόνια έχει μία μικρή καριέρα. Αυτός με τα 30 χρόνια καριέρας θα ξεχαστεί όταν την τελειώσει, ο άλλος με τα 3 μπορεί να την διακόψει αμέσως και ποτέ δεν θα σβηστεί από την ιστορία. Αυτό θα μπορούσε να είναι η ιστορία ενός γάιδαρου που δούλεψε για 30 χρόνια, αλλά ποτέ δεν έγινε άλογο».

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, πάντως, στο περιθώριο του αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μάλαγα τη φετινή σεζόν είχε χαρακτηρίσει άριστη τη σχέση του με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την προπονητική του αξία και το χαρακτήρα του.