Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ρέστα για Καστίγιο...Δεν ήρθε ο Καλίντσκι!


Τα... ρέστα τους δίνουν στον Αρη για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Νέρι Καστίγιο ο οποίος κάθε ώρα που περνάει, πλησιάζει όλο και περισσότερο στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η συμφωνία με τον μάνατζερ και αδερφό του Μεξικανού άσου, Αλεξ, είναι δεδομένη και αυτό που απομένει είναι να βρεθεί η χρυσή τομή και με την Σαχτάρ Ντόνετσκ, ομάδα στην οποία ανήκει ο παίκτης. Για το σκοπό αυτό είναι πολύ πιθανό ο Γιάννης Κόντης να μεταβεί στην Ουκρανία, προκειμένου να συζητήσει και αν όλα πάνε καλά να συμφωνήσει τον δανεισμό του Καστίγιο για τον επόμενο 1,5 χρόνο.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δηλώνει ενθουσιασμένος με την προοπτική να επιστρέψει στην Ελλάδα και πιέζει ούτως ώστε να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία του αυτή. Αυτές τις ημέρες μάλιστα βρίσκεται στην Αθήνα, κοντά στη σύζυγο και την κόρη του και είναι έτοιμος να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη με την πρώτη ευκαιρία, προκειμένου από κοινού με τους διοικούντες την ΠΑΕ να κατευθύνει την υπόθεση της μετακίνησής του στην ομάδα!  

Πέραν του Καστίγιο, στον Αρη κινούνται μεθοδικά προς την ολοκλήρωση και των υπόλοιπων ανοιχτών μεταγραφικών ζητημάτων. Μετά τους Πορτίγια και Καλίντσκι (αναμένεται στη Θεσσαλονίκη), παίκτης των «κιτρίνων» θα πρέπει να θεωρείται και ο Εντού για τον οποίο απομένουν, πια, τα εντελώς τυπικά για τις υπογραφές! Μέχρι την Παρασκευή ο βραζιλιάνος θα βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

Εκτονώνεται του Χαβίτο
Το θέμα που τάραξε τα κίτρινα νερά τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται πως βαίνει σε προσωρινή εκτόνωση, μετά την απολογία του παίκτη ενώπιον της διοίκησης. Ο Χαβίτο εμφανίστηκε  μετανοιωμένος για τις βιαστικές του δηλώσεις, ενώ άλλες που του αποδόθηκαν τις διέψευσε κατηγορηματικά. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει πως το θέμα λήγει, όμως το κλίμα είναι σαφώς καλύτερο για τον Ισπανό απ΄ ότι τις προηγούμενες ημέρες. Σημαντικό ρόλο στη τελική απόφαση θα παίξει τώρα η γνώμη του Κούπερ.

Με Τσέζαρεκ την Κυριακή
Μια πολύ μεγάλη ανάσα πήρε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ, βλέποντας τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ να βγάζει χωρίς την παραμικρή ενόχληση όλο το πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει πως παίρνει θέση στην επίθεση του Αρη κόντρα στον Πανιώνιο, τη στιγμή που Κόκε και Ρουϊζ θα βρίσκονται για διαφορετικούς λόγους εκτός μάχης. Ο πρώτος πέραν του τραυματισμού του, προσβλήθηκε και από αμυγδαλίτιδα (ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή), ενώ ο δεύτερος ταξιδεύει για τη Γουατεμάλα όπου έχει υποχρεώσεις με την εθνική του ομάδα.

Ο Ρονάλντο Γκιάρο ανεβάζει ρυθμούς κάτι το οποίο σημαίνει πως στη προπόνηση της Τετάρτης ή το αργότερο της Πέμπτης θα μπει σε φουλ πρόγραμμα. Κανονικά γυμνάζεται ο Μενδρινός, ενώ ατομικό ακολουθεί ο Σάκης Πρίττας. Τέλος, Κατίδης και Μπουγαϊδης αναχώρησαν για την Καστοριά όπου έχουν υποχρεώσεις με την εθνική νέων.   

*Δικαίωση για την ΠΑΕ Αρης στο θέμα του Φρέντι Αντού από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ. Η τελευταία έκρινε αντιεπαγγελματική τη στάση του Αμερικανού μεσοεπιθετικού και απάλλαξε τους «κιτρίνους» από το συμβόλαιό του. Περίπου 630 χιλιάδες ευρώ εξοικονομούνται από την «καταδίκη» του Αντού, χρήματα τα οποία θα προστεθούν στον μεταγραφικό πόλεμο των τελευταίων ημερών.

Δεν ήρθε ο Καλίντσκι!
Μπορεί οι άνθρωποι του Αρη να τον  περίμεναν στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο ο Εντζο Καλίντσκι δεν προσγειώθηκε ποτέ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Ο Αργεντίνος κεντρικός χαφ φαίνεται πως προς το παρών δεν μπορεί να ξεπεράσει τη δέσμευση που έχει με την Κίλμες η οποία υποστηρίζει πως έχει συμβόλαιο μαζί του και δεν τον αφήνει να ταξιδέψει γι άλλες πολιτείες.

Κι όλα αυτά παρά τον σαφή όρο που υπάρχει περί «ελευθερίας» του σε περίπτωση ενδιαφέροντος ευρωπαϊκής ομάδας. Η υπόθεση αρχίζει και μπλέκει επικίνδυνα για τον Αρη και δεν αποκλείεται τελικά το θέμα του Καλίντσκι να μη προχωρήσει για τους Θεσσαλονικείς, εκτός κι αν ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής βρει μια άκρη με την τωρινή του ομάδα. Σύμφωνα πάντως με τον μάνατζέρ του η μεταγραφή δεν θα χαλάσει. Ιδωμεν...


Τέλος, άμεση ήταν η απάντηση κύκλων της ΠΑΕ Αρης στις αναφορές περί... Φιλιππινέζων από πλευράς Ολυμπιακού: «Ο Γιάννης Κόντης αποφοίτησε από τη σχολή εμποροπλοιάρχων και υπηρέτησε ως αξιωματικός στο πολεμικό ναυτικό, ενώ αργάστηκε ως αξιωματικός στα ποντοπόρα πλοία. Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο τον οδήγησε στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ Αρης μετά από  πολλά χρόνια ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Ο κ. Κόντης δεν βρήκε λεφτά από τον μπαμπά του για να γίνει εφοπλιστής, δεν είχε Φιλιππινέζες σπίτι του και ούτε απέφυγε να υπηρετήσει την πατρίδα του όπως έκαναν κάποιοι άλλοι».

Μετά από όλα αυτά η δυσαρέσκεια για τις κινήσεις των «ερυθρολεύκων» μεγαλώνει στο στρατόπεδο του Αρη και μένει να δούμε ποιος θα είναι ο αντίκτυπος στις υποθέσεις των Χαβίτο και Μήτρογλου που βρίσκονται σε εξέλιξη.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: