Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Φερέιρα: «Το άξιζε ο Μουρίνιο»

Η σχέση τους έχει περάσει από σαράντα κύματα, ο Ζοσέ Μουρίνιο κάποτε τον είχε χαρακτηρίσει γάιδαρο (!), ωστόσο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν δίστασε μιλώντας στην «Diario de Noticias» να χαρακτηρίσει δίκαια τη βράβευση του Πορτογάλου προπονητή ως κορυφαίου της χρονιάς που πέρασε.

«Για μένα, ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι ο κορυφαίος προπονητής του κόσμου, για όλα όσα έχει πετύχει. Όχι μόνο για ό,τι πέτυχε πέρυσι, αλλά για όλα όσα έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Πιστεύω πως τα κριτήρια με τα οποία ψηφίστηκε δεν αφορούσαν μόνο όσα έκανε την περασμένη σεζόν», τόνισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Υπενθυμίζεται πως ο Φερέιρα ήταν καθηγητής του Μουρίνιο στην Ανώτατη Σχολή Φυσικής Αγωγής της Λισαβόνας στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ενώ περίπου δέκα χρόνια μετά ο «Special One» ήταν βοηθός του στην Αμαδόρα.

Το Φεβρουάριο του 2005 και σε ένα κομμάτι του στην εφημερίδα «Record» αναφερόμενο στον Φερέιρα, ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε γράψει: «Υπάρχει ένας προπονητής με 30 χρόνια καριέρας κι ένας άλλος με 3 χρόνια. Αυτός με τα 30 χρόνια δεν έχει κερδίσει ποτέ τίποτα, ο άλλος με τα 3 έχει κερδίσει πολλά. Αυτός που έχει προπονήσει 30 χρόνια έχει μία τεράστια καριέρα, ο άλλος με τα 3 χρόνια έχει μία μικρή καριέρα. Αυτός με τα 30 χρόνια καριέρας θα ξεχαστεί όταν την τελειώσει, ο άλλος με τα 3 μπορεί να την διακόψει αμέσως και ποτέ δεν θα σβηστεί από την ιστορία. Αυτό θα μπορούσε να είναι η ιστορία ενός γάιδαρου που δούλεψε για 30 χρόνια, αλλά ποτέ δεν έγινε άλογο».

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, πάντως, στο περιθώριο του αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μάλαγα τη φετινή σεζόν είχε χαρακτηρίσει άριστη τη σχέση του με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την προπονητική του αξία και το χαρακτήρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: