Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Οι αθλητικοί συντάκτες ψήφισαν Σνάιντερ!

Aν ψήφιζαν μόνο οι αθλητικοί συντάκτες στην ανάδειξη του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της χρονιάς, τότε, ούτε ο Μέσι, ούτε ο Τσάβι, ούτε ο Ινιέστα θα κέρδιζε τη «χρυσή μπάλα»!

Όπως αποκαλύπτει η επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS), ο Σνάιντερ θα ήταν αυτός που θα… σήκωνε το βραβείο και οι ψήφοι προπονητών και ποδοσφαιριστών ήταν αυτές που καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα, τη νίκη, δηλαδή, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, του Μέσι.

Οι 148 αθλητικοί συντάκτες ψήφισαν, λοιπόν, Σνάιντερ, (μετά Ινιέστα και Τσάβι, όχι Μέσι, όμως…), αλλά οι 208 ομοσπονδιακοί προπονητές και οι 208 αρχηγοί εθνικών ομάδων είχαν αντίθετη άποψη.

Έτσι, ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής κέρδισε και πάλι τη «χρυσή μπάλα», ενώ ο Ολλανδός αρκέστηκε στη διάκριση να… μπει στην καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της AIPS, γενικά, οι Ευρωπαίοι, όχι απλά ψήφισαν (και ήθελαν) Σνάιντερ, αλλά ο μέσος της Ίντερ επικράτησε -στην… ειδική αυτή ψηφοφορία- κατά κράτος του Αργεντινού, με 2 προς 1!

Δεν υπάρχουν σχόλια: