Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Με αστυνομική συνοδεία ο Σπάθας


O ρέφερι του σημερινού ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ, Ηλίας Σπάθας μετέβη σήμερα στο αεροδρόμιο με αστυνομική συνοδεία. Για τον εν λόγω ρέφερι ως γνωστόν υπάρχουν πολλά παράπονα από τον ΠΑΟΚ.Ο διαιτητής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, Ηλίας Σπάθας είχε αστυνομική συνοδεία προκειμένου να μεταφερθεί στο αεροδρόμιο. Ο Πειραιώτης ρέφερι κατάφερε ν' εξοργίσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, που έχουν πολλά παράπονα για τις υποδείξεις του.

Κάμπορα: «Πήρα εκδίκηση για το χαμένο πέναλτι»


Δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι έκανε ο Χαβιέ Κάμπορα ακριβώς μετά το τέλος του αγώνα. «Δυστυχώς στη φάση του πέναλτι σημάδεψα το δοκάρι. Μετά όμως πήρα εκδίκηση με τα δύο γκολ που έβαλα. Αφιερώνουμε τη νίκη στους οπαδούς μας. Τους την χρωστούσαμε», είπε ο σκόρερ του Άρη.

Σάντος: Διαφορετικά κριτήρια στη διαιτησία

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-14/1268604090_santos_250x.jpgΞεκάθαρες βολές κατά της διαιτησίας έριξε ο Φερνάντο Σάντος. Ο πορτογάλος προπονητής του Δικεφάλου, από τη μία πλευρά κατέθεσε την έκπληξή του για την κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Πάμπλο Γκαρσία στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα του αγώνα, τονίζοντας ότι υπήρξε διαφορά κριτηρίων στον τρόπο σφυρίγματος από τον διαιτητή και από την άλλη, έκρινε ότι η ομάδα του πλήρωσε τη νευρικότητά της.

"Ηταν ένα παιχνίδι που θεωρώ ότι χαρακτηρίστηκε από την κίτρινη κάρτα που δόθηκε στα πρώτα τριάντα δευτερόλεπτα. Οπότε η ομάδα μου δέχθηκε μια νευρικότητα και ο Αρης το εκμεταλλεύτηκε καλά. Εμείς δεν ήμασταν ήρεμοι και ο Αρης πήρε τη πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ στο τέλος κατάφερε να βάλει κι ένα γκολ. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, έχοντας όμως δυσκολίες, σε παιχνίδι που ήταν μπερδεμένο, με πολλά φάουλ και πολύ εύκολες κάρτες για τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε στο δεύτερο ημίχρονο, να γυρίσουμε το παιχνίδι και να συγκεντρωθούμε στο τι έπρεπε να κάνουμε. Μπήκαμε καλύτερα κι εκεί που όλα έδειχναν ότι μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι, δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ. Ηταν πολύ όμορφο για τον παίκτη του Αρη, για το οποίο όμως φέρουμε μεγάλη ευθύνη. Θεωρώ ότι το παιχνίδι πέρασε ιστορία, ήρθαν μετά και οι αποβολές και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι", είπε αρχικά και αναφέρθηκε στα στοιχεία που δεν είδε από την ομάδα του.

"Η ομάδα μπήκε άσχημα στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπόρεσε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Δεν είχε επίσης τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν. Δεν πίεσε, δεν ανέβηκε ψηλά, δεν είχε την κατοχή της μπάλας ή ακόμη και τη σωστή κυκλοφορία. Γενικότερα χάναμε πολύ εύκολα την μπάλα".

Ο Σάντος έγινε πιο καυστικός για την διαιτησία. "Μπορούμε να το πούμε ότι έχουμε χάσει κρίσιμα παιχνίδια λόγω της νευρικότητας, αλλά δεν έχω δει ποτέ μου να δίνεται μια κάρτα στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα. Για ποιο λόγο; Για ποιο λόγο δόθηκαν δύο κόκκινες κάρτες σε παίκτες του ΠΑΟΚ; Γιατί δεν αποβλήθηκε παίκτης του Αρη; Δεν θέλω να δικαιολογηθώ, αξίζουν συγχαρητήρια στον Αρη, δεν κρύβομαι πίσω από τη διαιτησία, απλώς υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν λογική. Υπήρχε διαφορά στο κριτήριο στον τρόπο σφυρίγματος, μεταξύ των δύο ομάδων. Είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο και νομίζω ότι ξέρω να αναγνωρίζω κάτι τέτοιο", κατέληξε.

Περίπατος το ντέρμπι...


Το γκολ του Ντερτιγιόκ Η Λεβερκούζεν διατηρήθηκε σε απόσταση μίας νίκης από την Κορυφή, μετά την επικράτηση επί του Αμβούργου με 4-2. Πρόσωπο της αναμέτρησης ο Κίσλινγκ, ο οποίος βρήκε δύο φορές το δρόμο για τα δίχτυα. Οι ηττημένοι έχασαν έδαφος για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης.

Λεβερκούζεν-Αμβούργο 4-2
1-0 22' Κίσλινγκ
1-1 33' Ζε Ρομπέρτο
2-1 55' Ντερτιγιόκ
3-1 62' Κίσλινγκ
3-2 83' Ρόζεναλ
4-2 84' Κάστρο

Κούπερ: «Έχω ενωθεί με το συναίσθημα των οπαδών»


Κούπερ: «Έχω ενωθεί με το συναίσθημα των οπαδών»

Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ από τη νίκη του Άρη στο τοπικό ντέρμπι και από την εμφάνιση γενικότερα της ομάδας του. «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί προσφέραμε χαρά στους οπαδούς μας. Είναι απίστευτο το συναίσθημα αυτό. Το συναίσθημα έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία που ζει η πόλη αυτό το ματς και κυρίως γιατί στο ντεμπούτο μου είχαμε μία σκληρή ήττα. Σήμερα ήρθε η εκδίκηση με την καλή έννοια της λέξης. Επομένως η χαρά που νιώθουμε είναι για την χαρά που δώσαμε στους οπαδούς μας. Πέραν του τι μπορούμε να συζητήσουμε για το πόσο άξιζε η ομάδα μας η νίκη, το σημαντικό είναι ότι πήραμε τους βαθμούς της νίκης. Στο μυαλό μου σκέφτομαι πως θα κάνουμε σωστή αποθεραπεία για την Τετάρτη. Φυσικά και έχω ενωθεί με το συναίσθημα των οπαδών όμως πρέπει να συγκεντρωθούμε για το παιχνίδι του κυπέλλου. Είχαμε πει ότι είχαμε δώσει μία δέσμευση όλοι στην ομάδα για την ευθύνη που είχαμε για να δώσουμε τη συγκεκριμένη χαρά στους οπαδούς μας. Μπορώ να μιλάω για τον κόσμο διότι στηρίζουν διαρκώς την προσπάθεια, την χαρά, την ένταση. Και σίγουρα αυτή η νίκη θα μας δώσει ώθηση για το υπόλοιπο της χρονιάς. Θεωρώ ότι η ομάδα μου ήταν ανώτερη, δημιούργησε ευκαιρίες, έβαλε δύο γκολ, έχασε πέναλτι, αμυντικά ήμασταν πολύ σίγουροι, πιέσαμε σε όλους τους χώρους, δεν κινδυνεύσαμε αφού στην εστία μας δεν υπήρχαν ευκαιρίες. Αν η ομάδα μου φθάσει σε αυτή την απόδοση, το πιο σημαντικό είναι ότι μπορεί να το κάνει. Γνώριζα τις ιδιαιτερότητες του αγώνα όμως στις επόμενες ημέρες πρέπει να κάνουμε αποθεραπεία γιατί ακολουθεί ο αγώνας με την Καβάλα. Δουλέψαμε σκληρά στην φυσική κατάσταση. Υπήρχαν διαστήματα που γυρίσαμε σωστά τη μπάλα. Συγχαρητήρια σε όλους. Απλά πιστεύω ότι η ομάδα μου μπορούσε να διευρύνει το αποτέλεσμα».

Για το τι θα χρειαστεί ώστε ο Άρης να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο, ο κ. Κούπερ είπε: «Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι. Θεωρώ ότι κερδίσαμε γιατί η ομάδα δούλεψε σωστά σε όλες τις γραμμές της. Σας διαβεβαιώ όμως ότι όλη την εβδομάδα είχαμε πολύ υψηλή ένταση και βαθμό απαίτησης. Γι΄ αυτό το επίπεδο, πρέπει να κατέβουμε από την ευφορία που επικρατεί και να συγκεντρωθούμε στα επόμενα παιχνίδια. Θα μας άρεσε να είναι πιο μεγάλη η εβδομάδα που έρχεται, γιατί χρειάζονται 48 ώρες να χαρείς τη νίκη, όμως δεν υπάρχει χρόνος. Από αύριο πρέπει να φύγουμε από την χαρά αυτή και να συγκεντρωθούμε στα επόμενα παιχνίδια. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες αλλαγές στο επόμενο ματς. Θα δούμε την κατάσταση όλων των παικτών. Η απαίτηση θα έρθει μέσα από το τι έχουμε να κερδίσουμε, να πετύχουμε. Θα απαιτήσω ακριβώς την ίδια συγκέντρωση, ένταση και απόδοση. Αν δούμε ότι μέσα σε αυτό το κλίμα κάποιος δεν έχει αποθεραπευτεί τελείως, υπάρχουν πολλοί που έχουν όρεξη να αγωνιστούν».

Στο +5 η Αναγέννηση Επανωμής!


Η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου... Η πρωτοπόρος του βορείου ομίλου της Γ' Εθνικής, Αναγέννηση Επανωμής δεν έπαιζε την Κυριακή για την 26η αγωνιστική του Πρωταθλήματος αλλά κατάφερε να αυξήσει στους πέντε τους βαθμούς της διαφοράς από τον δεύτερο Εορδαϊκό.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε στα χαρτιά το ματς με την Καστοριά, ενώ το συγκρότημα της Πτολεμαΐδας γνώρισε οδυνηρή ήττα με 1-0 στη Φιλιππιάδα από τον τοπικό Εθνικό και έχασε πολύτιμο έδαφος στην κατάταξη.

Το γεγονός αυτό επέτρεψε στην Αναγέννηση Γιαννιτσών, που κέρδισε με 3-1 το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Θερμαϊκό να πλησιάσει στους δύο πόντους.

Νίκη και για τη Βέροια, που με γκολ στο 91', επιβλήθηκε 1-0 του Οδυσσέα Αναγέννησης.

Τα αποτελέσματα
Μακεδονικός-Φωκικός 3-1
(34' Γεωργιάδης, 62' Ανδρεάδης, 68' Ναζλίδης - 92' Νικολάου)

Εθνικός Φιλιππιάδας-Εορδαϊκός 1-0
(41' Φλορένσιο)

Βέροια-Οδυσσέας Αναγέννησης 1-0
(91' Καραγιάννης)

Θερμαϊκός-Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-3

Κοζάνη-ΠΑΟ Νέων Επιβατών 1-1
(72' π'εν. Μαντζιάρης - 58' Καραμανλής)

Πυρσός Γρεβενών-Τρίκαλα 0-1
(78' Μίνγκας)

Νίκη Βόλου-Βισαλτιακός 1-1
(86' πέν. Μωυσίδης - 42' Τσιτογιάννης)

Η Αναγέννηση Επανωμής πήρε στα χαρτιά το ματς με την Καστοριά
Ρεπό είχε η Δόξα Κρανούλας

26η αγωνιστική

  • Α.Ε.Λ.-Εργοτέλης1-0
  • Πανθρακικός-Πανιώνιος0-1
  • Άρης-Π.Α.Ο.Κ.2-0
  • Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός0-1
  • Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα2-2
  • Ατρόμητος-Ηρακλής2-1
  • Λεβαδειακός-Ξάνθη2-1
  • Α.Ε.Κ.-Καβάλα3-0

Ασταμάτητος ο Ρούνι, άλλα δύο γκολ!


Ο Γουέιν Ρούνι πανηγυρίζει το δεύτερο γκολ του σε βάρος της Φούλαμ Ο Γουέιν Ρούνι πέτυχε άλλα δύο γκολ, φτάνοντας τα 32 στη σεζόν, και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 3-0 της Φούλαμ στο δεύτερο ημίχρονο, για να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ, δύο βαθμούς μπροστά από την Τσέλσι και Αρσεναλ.
Στο πρώτο ημίχρονο η αήττητη στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια Φούλαμ άντεξε, ωστόσο με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Γιουνάιτεντ χρειάστηκε μισό λεπτό για να σκοράρει.
Ο Νάνι σέντραρε από τα αριστερά και ο Ρούνι με πλασέ άνοιξε το σκορ. Στο 83' ο Μπερμπάτοφ σέντραρε από τα δεξιά και ο Ρούνι έκανε το 2-0. Το σκορ έκλεισε με κεφαλιά ο Μπερμπάτοφ στο 89' από σέντρα του Παρκ.

Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Σίτι 1-1

Ο Τζόνσον κατάφερε να σώσει την παρτίδα για τη Μάντσεστερ και να τη διατηρήσει σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ. Η Σάντερλαντ με το τέρμα του Τζόουνς στο ένατο λεπτό είχε προηγηθεί και κρατούσε τη νίκη μέχρι τις καθυστερήσεις, ωστόσο ο Τζόνσον σε αυτό το σημείο βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα. Η Σίτι βρίσκεται στην πέμπτη θέση, με δύο βαθμούς πίσω από την Τότεναμ, η οποία έχει ένα παιχνίδι περισσότερο.

Επίθεση στην αποστολή του Αρη!


Αστυνομία Αγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες στο λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή του Αρη. Η αποστολή ξεκίνησε από ξενοδοχείο έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου καταλύει σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι και κατευθύνθηκε στο γήπεδο. Ηταν μάλιστα να φτάσει γύρω στις 17.15 και λόγω των επεισοδίων με την αστυνομία να εξαπολύει επίθεση με χημικά εναντίον ανυποψίαστων οπαδών, καθυστέρησε περίπου μισή ώρα.

Οι άγνωστοι έστησαν ενέδρα στην αποστολή του Αρη, στο ύψος του εμπορικού κέντρου "Κόσμος" και κατάφεραν να προκαλέσουν ζημιές στα τζάμια του λεωφορείου που όπως φαίνεται δεν το συνόδυεαν οι αστυομικές δυναμεις (!)

Από την άλλη, το δευτερο λεωφορείο το οποίο μετέφερε τους παράγοντες του δικεφάλου, στάθμευσε έξω από τη θύρα των επισήμων, από την κάτω πλευρά του γηπέδου, στην οδό Αλκμήνης. Οι παράγοντες του δικεφάλου δέχθηκαν επίθεση με συνθήματα και μπουκάλια, σε επεισόδιο που δεν έλαβε επικίνδυνες διαστάσεις.

Η αστυνομία έστησε... πόλεμο
Για μια ακόμη φορά, έδωσαν εξετάσεις και έμειναν... μεταξισταστέοι. Ο λόγος για τους αστυνομικούς που κόβουν και ράβουν στους δρόμους γύρω από το Χαριλάου και πριν απο λίγο επιτέθηκαν στους οπαδούς του Αρη που ετοιμάζονταν να υποδεχθούν την αποστολή των κιτρίνων, έξω από τα αποδυτήρια.

Δυνάμεις της αστυνομίας εξαπέλυσαν επίθεση με χημικά και κροτίδες λάμψης και ήχου προκειμένου να απομακρύνουν τους οπαδούς από την ομάδας τους ενώ νωρίτερα, όταν έφτασε η αποστολή του ΠΑΟΚ δεν συνέβη το παραμικρό! Οι οπαδοί του Αρη, ούτε καν φώναξαν συνθήματα σε βάρος των ΠΑΟΚτσήδων.

Οι άνδρες των ΜΑΤ συνέλαβαν νεαρούς, μαθητές γυμνασίου, αποδεικνύοντας ότι εξακολουθούν να είναι ανεπαρκείς και αντί να επιβάλλουν την τάξη, προκαλούν επεισόδια, προσβάλλουν και ξυλοκοπούν αναίτια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, επί της οδού Παπαναστασίου, μπροστά από το γήπεδο "Κλεάνθης Βικελίδης", χωρίς λόγο και αιτία μετέτρεψαν σε εμπόλεμη ζώνη όλη την περιοχή. Το εκπληκτικό είναι ότι οι αστυνομικοί δεν αφήνουν τον κόσμο να μπει στο γήπεδο.

Δεκάδες χημικά έχουν εκτοξευθεί και η ατμόσφαιρα είναι πλέον εμετική χάρη στην αναλγισία όσων νομίζουν ότι επιβάλλουν, με αυτόν τον τρόπο, την τάξη, εκεί που δεν υπάρχει αταξία.

Με Κάμπορα ο Άρης 2-0 τον ΠΑΟΚ

Με Κάμπορα ο Άρης 2-0 τον ΠΑΟΚ

Με δύο γκολ του Χαβιέ Κάμπορα, ο Άρης επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Οι «κίτρινοι» πήραν μια σπουδαία νίκη, με την οποία διασφαλίζουν ουσιαστικά τη θέση τους στα πλέι οφ, ενώ αντιθέτως οι «ασπρόμαυροι» έχασαν πολύτιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου… Φαντασμαγορική ατμόσφαιρα από τον κόσμο του Άρη, που γέμισε ασφυκτικά το γήπεδο Χαριλάου… Ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε το ματς με 9 ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολών με δεύτερη κίτρινη κάρτα των Σνόυτσνερ και Βιεϊρίνια…
Στο 1′ σουτ του Κάλβο, αποκρούεται, σύγχυση στα καρέ του Δικεφάλου, με τον Ίβιτς να απομακρύνει ψύχραιμα. Στο 13′ εκτέλεση φάουλ του Νέτο, μπλόκαρε με μπλονζόν ο Χαλκιάς. Στο 18′ ο Κοντρέρας ανέτρεψε τον Κόκε. Στο 19′ ο Κάμπορα εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά σημάδεψε το δεξί δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει. Στο 22′ ο Κάμπορα με γυριστό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, νίκησε τον Χαλκιά, ανοίγοντας το σκορ, 1-0. Στο 32′ σουτ του Λίνο έξω από τη μεγάλη περιοχή, πολλά μέτρα άουτ. Στο 45′ αντεπίθεση του Άρη, ο Νέτο βρέθηκε μέσα στην περιοχή από δεξιά, σέντραρε παράλληλα, αλλά έδιωξε ο Χαλκιάς. Στο 64′ μονομαχία Μαλεζά-Κάμπορα, ο οποίος κερδίζει την μπάλα και με εκπληκτικό διαγώνιιο γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα «ασπρόμαυρα» δίχτυα, κάνοντας το 2-0. Στο 71′ σουτ του Κάμπορα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Χαλκιάς. Στο 75′ σέντρα-σουτ του Λίνο, απέκρουσε δύσκολα ο Σηφάκης, ο Μουσλίμοβιτς έβγαλε την μπάλα στον Σορλέν έξω από τη μεγάλη περιοχή, το σουτ του Γάλλου κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Άρη.
Κίτρινες: Γκαρσία, Κόκε, Κοντρέρας, Ίβιτς, Κάμπορα, Βιεϊρίνια, Μεριέμ, Σνάουτσνερ, Χαλκιάς.
Κόκκινη: 78′ Σνάουτσνερ, 80′ Βιεϊρίνια.
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά).
ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Ναφτί, Κάλβο, Κόκε (88′ Χαβίτο), Νασούτι, Κάμπορα (87′ Τζόνσον), Μεριέμ, Πρίττας (68′ Γκαρσία).
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία (68′ Κουτσιανικούλης), Βιτόλο, Ίβιτς (84′ Αραμπατζής), Βιεϊρίνια, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (88′ Φωτάκης).Πηγη Μετροσπορ

Έγραψε ιστορία

Την κατάκτηση του Κυπέλλου πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινες» επικράτησαν με 3-1 του Ολυμπιακού και έγιναν οι πρώτες και μοναδικές με πέντε τρόπαια.Την ώρα που ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός έφτανε με τη νίκη στην Τρίπολη και την ήττα του ΠΑΟΚ, ένα βήμα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τα κορίτσια του «τριφυλλιού» σε φανταστικό τελικό επικρατούσαν με 3-1 (22-25, 25-19, 15-25, 21-25) του Ολυμπιακού κατακτούσαν το Κύπελλο και έγραφαν ιστορία στον συγκεκριμένο θεσμό, καθώς γινόντουσαν οι μόνες με πέντε κατακτήσεις.

Πόντο-πόντο η εξέλιξη του τελικού



1ο σετ: 1-0 (επίθεση Τένεβα), 1-1 (λάθος σερβίς Μουλστείνοβα), 1-2 (άσος Κουτουξίδου), 1-3 (άσος Κουτουξίδου), 2-3 (επίθεση Νικολαίδου), 2-4 (λάθος σερβίς Τένεβα), 3-4 (επίθεση Νικολαίδου), 3-5 (επίθεση Τομάσεβιτς), 4-5 (λάθος σερβίς Τζανακάκη), 5-5 (επίθεση Κόλεβα), 6-5 (επίθεση Κόλεβα), 6-6 (λάθος σερβίς Κόλεβα), 6-7 (επίθεση Χατζηνικολάου), 6-8 (άσος Ντουμιτρέεσκου), 7-8 (επίθεση Χαντάβα), 7-9 (λάθος σερβίς Χαντάβα), 8-9 (επίθεση Νικούλη), 8-10 (λάθος επίθεση Κόλεβα), 8-11 (επίθεση Μόλναρ και τάιμ άουτ Νικολάκη), 9-11 (λάθος επίθεση Ντουμιτρέσκου), 9-12 (επίθεση Μόλναρ), 9-13 (επίθεση Τζανακάκη), 10-13 (επίθεση Χαντάβα), 10-14 (επίθεση Τζανακάκη), 10-15 (άσος Μόλναρ), 11-15 (επίθεση Χαντάβα), 11-16 (επίθεση Τομάσεβιτς), 11-17 (λάθος επίθεση Νικούλη και τάιμ άουτ Νικολάκη), 12-17 (επίθεση Χαντάβα), 13-17 (λάθος επίθεση Ντουμιτρέσκου), 14-17 (επίθεση Χαντάβα και τάιμ άουτ Φλώρου), 14-18 (λάθος σερβίς Κόλεβα), 15-18 (επίθεση Χαντάβα), 15-19 (επίθεση Τομάσεβιτς), 15-20 (επίθεση Μόλναρ), 16-20 (επίθεση Νικούλη), 17-20 (επίθεση Χαντάβα), 18-20 (επίθεση Κόλεβα), 18-21 (επίθεση Μόλναρ), 18-22 (επίθεση Μόλναρ), 19-22 (επίθεση Τένεβα), 19-23 (επίθεση Τζανακάκη), 20-23 (λάθος επίθεση Μόλναρ), 20-24 (επίθεση Ντουμιτρέσκου), 21-24 (επίθεση Χαντάβα, 22-24 (άσος Νικολαίδου), 22-25 (επίθεση Ντουμιτρέσκου).

2ο σετ: 1-0 (επίθεση Νικολαίδου), 1-1 (επίθεση Ντουμιτρέσκου), 1-2, 2-2 (λάθος επίθεση Ντουμιτρέσκου), 3-2 (άσος Κόλεβα), 3-3 (λάθος σερβίς Κόλεβα), 4-3 (φιλέ Τομάσεβιτς), 5-3 (μπλοκ σε Ντουμιτρέσκου), 6-3 (λάθος επίθεση Τομάσεβιτς και τάιμ άουτ Φλώρου), 7-3 (άσος Χαντάβα), 8-3 (λάθος επίθεση Τομάσεβιτς), 8-4, 8-5 (πέρασμα Χατζηνικολάου), 9-5 (επίθεση Κόλεβα), 9-6, 9-7 (μπλοκ Χατζηνικολάου και τάιμ άουτ Νικολάκη), 10-7 (επίθεση Τένεβα), 11-7 (επίθεση Τένεβα), 11-8 (επίθεση Μόλναρ), 12-8, 13-8 (μπλοκ Νικολαίδου και τάιμ άουτ Φλώρου), 14-8 (μπολκ Χαντάβα), 15-8, 15-9, 16-9 (φιλέ Σαπαρέφσκα), 16-10, 17-10 (επίθεση Κόλεβα), 18-10, 19-10 (μπλοκ Νικούλη), 20-10, 20-11, 20-12, 20-13 (μπλοκ Χατζηνικολάου και τάιμ άουτ Νικολάκη), 20-14, 21-14, 22-14, 22-15, 22-16 (άσος Παπαγεωργίου), 23-16, 23-17 (επίθεση Τομάσεβιτς), 23-18 (επίθεση Χατζηνικολάου), 24-18, 24-19, 25-19 (μπλοκ σε Μόλναρ).

3ο σετ:1-0 (μπλοκ σε Μόναρ), 1-1 (επίθεση Μόλναρ), 1-2 (επίθεση Ντουμιτρέσκου), 1-3, 1-4 (πέρασμα Τζανακάκη και τάιμ άουτ Νικολάκη), 1-5 (μπλοκ σε Χαντάβα), 2-5 (επίθεση Κόλεβα), 2-6 (επίθεση Ντουμιτρέσκου), 3-6, 3-7 (μπλοκ σε Χαντάβα), 4-7, 4-8 (επίθεση Τομάσεβιτς), 5-8 (επίθεση Κόλεβα), 5-9, 5-10 (μπλοκ Μόλναρ), 6-10, 6-11, 6-12 (επίθεση Μόλναρ και τάιμ άουτ Νικολάκη), 6-13, 6-14, 6-15 (πλασέ Μόλναρ), 7-15, 7-16 (επίθεση Τζανακάκη), 8-16, 9-16 (μπλοκ σε Ντουμιτρέσκου), 9-17, 10-17, 10-18, 10-19 (λάθος επίθεση Νικούλη), 11-19, 12-19 (λάθος Κουτουξίδου), 12-20, 12-21 (μπλοκ Τομάσεβιτς), 12-22 (επίθεση Μόλναρ), 13-22, 13-23 (επίθεση Τομάσεβιτς), 14-23, 14-24 (μπλοκ σε Χαντάβα), 15-24, 15-25 (λάθος σερβίς Τένεβα).

4ο σετ: 1-0 (επίθεση Τένεβα), 1-1 (επίθεση Ντουμιτρέσκου), 1-2, 2-2 (επίθεση Κόλεβα), 3-2, 3-3 (επίθεση Ντουμιτρέσκου), 4-3, 4-4 (πλασέ Ντουμιτρέσκου), 4-5 (επίθεση Ντουμιτρέσκου), 5-5, 5-6, 6-6 (πλασέ Κόλεβα), 6-7 (επίθεση Μόλναρ), 6-8 (μπλοκ σε Χαντάβα), 6-9 (πλασέ Μόλναρ), 7-9, 7-10, 8-10 (επίθεση Κόλεβα), 8-11, 9-11 (επίθεση Τένεβα), 10-11, 10-12 (επίθεση Τζανακάκη), 11-12 (πλασέ Κόλεβα), 12-12 (πέρασμα Κόλεβα και τάιμ άουτ Φλώρου), 12-13 (επίθεση Ντουμιτρέσκου), 13-13, 14-13 (λάθος πάσα Χατζηνίκου), 14-14, 15-14, 15-15 (επίθεση Μόλναρ), 16-15 (επίθεση Χαντάβα), 17-15 (άσος Χαντάβα), 17-16, 17-17, 17-18 (επίθεση Μόλναρ και τάιμ άουτ Νικολάκη), 17-19 (επίθεση Τζανακάκη και τάιμ άουτ Νικολάκη), 18-19 (επίθεση Κόλεβα), 18-20 (μπλοκ Τζανακάκη), 19-20, 20-20 (επίθεση Τένεβα), 20-21 (μπλοκ Ντουμιτρέσκου), 20-22 (διπλή μπαλιά Τένεβα), 20-23 (επίθεση Ντουμιτρέσκου), 21-23, 21-24, 21-25 (επίθεση Τομάσεβιτς και οι οπαδοί ανταλάσουν καθίσματα και κάθε λογής αντικείμενα).

«Έπεσε» η Γελένα!

Εκτός μεταλλίων έμεινε σε ένα ακόμη παγκόσμιο πρωτάθλημα η Γελένα Ισινμπάγεβα. Μετά το Βερολίνο, η «Τσαρίνα των αιθέρων» περιορίστηκε στην 4η θέση και στην Ντόχα. Το χρυσό η Μούρερ.

Χαμηλές πτήσεις πραγματοποίησε ξανά η Ισινμπάγεβα, απογοητεύοντας με την απόδοσή της. Παρά το γεγονός ότι στα δύο τελευταία μίτινγκ έδειξε σε αρκετά καλή κατάσταση έχοντας επίδοση στα 4.85μ., δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί στους αγώνες του Κατάρ. Στα προκριματικά του επί κοντώ εξασφάλισε μετά κόπων και βασάνων την πρόκριση ενώ στον τελικό είχε μόλις μία έγκυρη προσπάθεια.

Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια άρχισε από τα 4.60μ, ύψος που πέρασε με την πρώτη, ενώ οι βασικές διεκδικήτριες του τίτλου Μούρερ και Φεοφάνοβα είχαν ξεκινήσει από πιο χαμηλά, περνώντας τα 4.40μ και 4.50μ αντίστοιχα, ισοφαρίζοντας στη συνέχεια το 4.60μ της Ισινμπάγεβα.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Πεκίνου αποφάσισε να μην αγωνιστεί στα 4.65μ και 4.70μ, ύψος που πέρασαν επιτυχώς οι αντίπαλές της, βάζοντας τον πήχη στα 4.75μ. Όμως προδόθηκε... Λίγους μήνες μετά την αποτυχία της στο Παγκόσμιο του Βερολίνου, η Ισινμπάγεβα απώλεσε τον τίτλο που κατέκτησε πριν από δύο χρόνια στη Βαλένθια, μένοντας στα χαμηλά και στην 4η θέση, με επίδοση μόλις στα 4.60μ.

Μούρερ και Φεοφάνοβα συνέχισαν επιτυχώς περνώντας αμφότερες τα 4.80μ, με την Βραζιλιάνα ωστόσο να το πετυχαίνει με την πρώτη προσπάθειά της, αφήνοντας την Ρωσίδα στη δεύτερη θέση. Ανέλπιστα, έτσι όπως εξελίχθηκε ο τελικός, στο βάθρο των νικητών η Πολωνή, Άννα Ρογκόβσκα με άλμα στα 4.70.

Στον τελικό μετείχε και η Ελληνίδα, Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4.30μ.

SKODA ΞΑΝΘΗ-«Η σφαγή των αμνών»!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ae6c03483c112debb01cc64cae65fae9_L.jpg?943912800?943912800?943912800Την αναμενόμενη ανακοίνωση, ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλες, εξέδωσε η Ξάνθη με αφορμή την διαιτησία του Τσινιάρη και των βοηθών του στο ματς με τον Λεβαδειακό, κάνοντας λόγο για «σφαγή των αμνών»! Οι «ακρίτες» διαμαρτύρονται για το γκολ του Μπούγκα που κακώς ακυρώθηκε στο 19', για την αποβολή του Πόι αλλά και το πλεονέκτημα που δεν άφησε στον Σουάνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ

Ένα καθαρό γκολ που δεν μέτρησε, που απόρησε και ο ίδιος ο επόπτης, με το οφ σάιντ που έδωσε. Μια δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Poy, πεσμένος στο έδαφος, με το χέρι να προφυλάσσει το πρόσωπο και ένα ρεσιτάλ από τον κο Τσινιάρη. Κερδίζει ο παίκτης Σουάνης την μπάλα και φεύγει μόνος προς το αντίπαλο τέρμα και γυρνάει την φάση πίσω δίνοντας φάουλ υπέρ της SKODA ΞΑΝΘΗ. Άψογη επιλογή του διαιτητικού τρίου.

Πρόεδρε, ήταν όντως άψογες και αμερόληπτες οι επιλογές που έκανες.

Κερδισμένη η Κέρκυρα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d599c121ffeab0d518d553dc90ccdce8_L.jpg?1268573100?1268573100?1268573100Στις νίκες επέστρεψε η Κέρκυρα όπου επικράτησε έστω και δύσκολα του Διαγόρα με 3-2 ενώ στο ντέρμπι του Αγρινίου Παναιτωλικός και ΟΦΗ αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1. Ίδιο σκορ και στην Δράμα, ανάμεσα σε Δόξα και Πανσερραϊκός. Επεισοδιακό ματς στην Καισαριανή.

Η ομάδα του Ιονίου πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς απέναντι στον Διαγόρα με 3-2 και έπιασε στην πρώτη θέση τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Φλαβίνιο στο 36΄ ενώ στο 47΄ ο Τσίγκας ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ σημείωσε και τρίτο τέρμα με τον Μπερνς στο 54. Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν στην αντεπίθεση και μείωσαν στο 71΄ σε 3-1 με τον Ακόστα ενώ επτά λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 3-2 με τον Ταραχούλσκι.

Στο Αγρίνιο ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ στο 28΄ με τον Ζορμπά για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι στο 45΄ με τον Δημούτσο.

Στο μακεδονικό ντέρμπι ο Πανσερραϊκός πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Παπάζογλου στο 8΄ για να ισοφαρίσουν στο 52΄ οι «μαυραετοί» με τον Πακάλτση.

Ο Πιερικός κατάφερε να δραπετεύσει από το Αιγάλεω με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πέντα στο 70΄ .

Επιστροφή στις νίκες για τα «ελάφια» όπου επικράτησαν της Καλαμάτας με 2-0 χάρη σε τέρματα των 33΄(αυτογκολ) Παππουτσή και Ιράλα (55΄).

Τέλος, επεισοδιακό ματς στην Καισαριανή όπου υπήρξε καθυστέρηση πέντε λεπτών έπειτα από την επίτευξη του τέρματος των φιλοξενούμενων στο 13΄ με τον Στεφανίδη.

Βαθμολογία (σε 25 αγώνες)

1.Ολυμπιακός Βόλου51 49-26

2. Κέρκυρα 51 39-21

3. ΟΦΗ 43 33-27

4. Εθνικός 40 33-21

5. Παναιτωλικός 38 31-27

6. Πιερικός 35 33-26

7. Πανσερραϊκός 35 27-27

8. Αγροτικός Αστέρας 33 25-21

9. Εθνικός Αστέρας 32 31-29

10. Διαγόρας 32 32-32

11. Δόξα Δράμας 32 30-36

12. Ηλιούπολη 31 20-23

13. Αναγέννηση Καρδίτσας 29 20-24

14. Ρόδος 29 24-30

15. Θρασύβουλος 26 30-35

16. Ιωνικός 26 21-31

17. Καλαμάτα 21 15-32

18. Αιγάλεω 16 14-37

*Ιωνικός, Θρασύβουλος, Ολυμπιακός Βόλου, και Αναγέννηση Καρδίτσας έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο.

Στοίχημα από Redoto Bet

γεια σας αδερφια....χθες σχεδον εξαιρετικα τα πηγαμε.βγηκε η τριαδα απο ελλαδα και χαθηκε μονο η ναπολι αν και ηταν μπροστα στο σκορ.για σημερα εχω μια τριαδα σαν βασικο μου στοιχημα και μια δυαδα αργοτερα....ΠΑΟ-2...ο αστερας ειναι χωρις νικη εδω και 6 ματς.ειναι εκτος ο μπαστια.γενικα η ομαδα δεν βλεπεται.ο παο θα παιξει κομπλε και θα παρει την νικη και ευκολα μαλιστα βλεπω....ΛΑΡΙΣΑ-1..εχει καλη ψυχολογια και θελει μονο την νικη.σχεδον κομπλε και με πολυ κοσμο στο πλευρο της.ο εργοτελης ειναι σχετικα βολεμενος.εχει 6 σερι ηττες εκτος και σημαντικοτατες απουσιες . Οι μέσοι Τζούνιορ και Ρομάνο (3 ασίστ/1 γκολ) είναι τιμωρημένοι, ενώ οι επιθετικοί Τσεσνάουσκις (7 ασίστ/1 γκολ) και Βερπακόφσκις (3 γκολ) τραυματίες.ασσος καρδιας για λαρισα!...ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΟΒΕΡ....κλασικο ματς πριμερας με τρελο ρυθμο και την μια φαση να διαδεχεται την αλλη.ολοι οι καλοι και απο τους δυο ειναι μεσα.θα εχει παρα πολλες φασεις το ματς και μονο αν ειναι υπερβολικα αστοχοι δεν βγαινει οβερ.ψιλοανετο φαινεται στα ματακια μου.στο 1,55 το βρισκω.[για ρισκαδορους καλο και το οβερ 3,5]..............ΚΑΙ Η ΔΥΑΔΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ.....ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ-ΟΒΕΡ....προτελευταια αγωνιστικη .αδιαφορες οι δυο ομαδες και κατεξοχην επιθετικοτατες.χαρα και θεαμα βλεπω!...ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ-1...θελει στα επομενα δυο ματς 4 ποντους για να ειναι στα πλει οφ για τον τιτλο.μετα παιζει μεσα στην σερκλ μπριζ.σχεδον κομπλε με πολυ καλη φορμα.η γκερμιναλ ειναι 8 ματς χωρις νικη με 4 βασικους εκτος.
Υ.Γ.1ΤΟ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΚΙΤΡΙΝΗ Ο ΒΙΤΟΛΟ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΙΘΑΝΟ!!!
Υ.Γ.2 ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ LATIN DRIVER EINAI TIGKRE-MPOKA=2.....[1 STA 2 EXEI O DRIVER].

salute magkes!

Άτυχη η Νικόλ

Η Νικόλ Κυριακοπούλου δεν κατάφερε να έχει μια καλή παρουσία στον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού της Ντόχα, μένοντας πρόωρα εκτός με τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στον κλειστό με 4.50μ, έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό. Το άγχος της πρώτης συμμετοχής σε τελικό μιας μεγάλης διοργάνωσης δεν τις επέτρεψε να δείξει τις πραγματικές δυνατότητές της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπερβεί το ύψος των 4.30μ και με τρεις αποτυχημένες προσπάθειες να ολοκληρώσει την παρουσία της στο θεσμό.

Σε εξέλιξη το αγώνισμα, με τις Ισινμπάγεβα, Μούρερ και Φεοφάνοβα να διεκδικούν μια θέση στο βάθρο έχοντας μέχρι στιγμής περάσει τα 4.70μ. Από τα 4.60μ ξεκίνησε τις προσπάθειές της η «Τσαρίνα», ενώ προτίμησε να αφήσει τα 4.70μ και να συνεχίσει σε μεγαλύτερο ύψος.

Λεβαδειακός - Ξάνθη 2-1

http://www.contra.gr/images/m/levadeiaskoda_1403_m.jpg

Σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία έκανε ο Λεβαδειακός που επικράτησε 2-1 της Ξάνθης, σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με τρεις αποβολές, χάρη στα δύο γκολ του Γιώργου Μπάρκογλου, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

12': Μετά από εκτέλεση πλαγίου άουτ του Κόλτζου, η μπάλα κατευθύνθηκε προς το τέρμα της Ξάνθης, με τον Γκσπούρνινγκ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

15': Δυνατό σουτ του Κιντάνα, ο Βαγιέχο μπλόκαρε.

19': Ο Πόι σκόραρε με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ωστόσο ο διαιτητής έδωσε οφ σάιντ, με συνέπεια το γκολ να μη μετρήσει. Είναι μία φάση που θα συζητηθεί πολύ.

41' ΓΚΟΛ για την ΞΑΝΘΗ: Σέντρα του Πόι από τα αριστερά, ο Μπούγκα ανενόχλητος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για τους "ακρίτες".

44' Πολύ μεγάλη ευκαιρία του Λεβαδειακού για να ισοφαρίσει. Αρχικά, ο Ναπολεόνι βρέθηκε απέναντι από τον Γκσπούρνινγκ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τον νικήσει. Στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα κατέληξε και πάλι στον Ιταλό επιθετικό, ο οποίος πέρασε τον Αυστριακό γκολκίπερ, ο Φλίσκας όμως, πρόλαβε κι έδιωξε πάνω στην γραμμή.

46'+1: Εκτέλεση φάουλ του Ταραλίδη, ο Γκσπούρνινγκ έδιωξε σε κόρνερ.

57': Ο Μπάρκογλου έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από πάσα του Κόλτζου, το σουτ που επιχείρησε, πέρασε άουτ.

71': Ο Γκονζάλες σουτάρει από πολύ καλή θέση, με τον Γκσπούρνινγκ να απομακρύνει σε κόρνερ.

77': Σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει ο Λεβαδειακός όταν σε σέντρα από τα αριστερά, Μπάρκογλου και Γκονζάλες δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, χάρη στην παρέμβαση του Γκσπούρνινγκ και την απομάκρυνση του Βάλλα.

80': Οι έντονες διαμαρτυρίες του πάγκου της Ξάνθης για ένα φάουλ έχουν ως αποτέλεσμα την αποβολή τόσο του προπονητή, Νίκου Κεχαγιά, όσο και του γενικού αρχηγού, Γιώργου Κασναφέρη!

88' ΓΚΟΛ για τον ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ: Σέντρα από δεξιά στην περιοχή της Ξάνθης, ο Αγκάλι κέρδισε την κεφαλιά μέσα από τα χέρια του Γκσπούρνινγκ, η μπάλα κατέληξε στον Μπάρκογλου, ο οποίος με νέα κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης.

94' ΓΚΟΛ για τον ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ: Νέα σέντρα από τα δεξιά, ο Μπάρκογλου βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή και χάρισε με πλασέ τη νίκη στην ομάδα του.


Διαιτητής: Μ. Τσινιάρης (Αθηνών)
Βοηθοί: Λ. Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Γ. Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας)

Συνθέσεις

Λεβαδειακός:

Λόπεθ Βαλιέχο , Γιάννης Αλεξίου, Γιώργος Κόλτζος (73' Φελίπε Σερτζίνιο), Γιώργος Μπάρκογλου, Μοχαμάν Αμπουμπακαρί, Γιάννης Ταραλίδης (84' Κίκε Σόλα), Μαρσέλο Γκονζάλες, Γιώργος Ζησόπουλος, Μπράνκο Σερζ (46' Ίκερ Μπεγκόνια), Στέφανο Ναπολεόνι, Βίκτορ Αγκάλι

Ξάνθη:

Μίχαελ Γκσπούρνινγκ, Φλορίν Στίνγκα, Εμμανουήλ Μπέρτος, Θανάσης Κωστούλας, Γιάννης Παπαδημητρίου, Σπύρος Βάλλας, Κώστας Φλίσκας, Ντιέγκο Κιντάνα (77' Παντελής Ριζογιάννης), Μάουρο Πόι, Μάρεκ Ζίεντσουκ (74' Δημήτρης Σουάνης), Μπούγκα Μουγκουρέλ

"Το διασκεδάσαμε και μας... βγήκε"


Κώτσιος και Ζαφειρόπουλος πανηγυρίζουν... "Είπαμε ότι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, θα μπούμε να το διασκεδάσουμε και ό,τι βγει", δήλωσε ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα Νίκος Ζαφειρόπουλος, μια μέρα μετά το μεγάλο παιχνίδι που πραγματοποίησε στο "Γ. Καραϊσκάκης", μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την απόδοσή του απέναντι στον Ολυμπιακό:
«Είναι δύσκολη η θέση να μπεις στο ?Καραϊσκάκης? να αγωνιστείς χωρίς να έχεις κάνει ζέσταμα. Δεν είναι ό,τι καλύτερο. Αφού ξεπέρασα το αρχικό σοκ, ήρθαν οι δυο άτυχες στιγμές που δεχτήκαμε τα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο είπαμε ότι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, θα μπούμε να το διασκεδάσουμε και ό,τι βγει».

Για το αν είναι δύσκολο για ένα τερματοφύλακα να αγωνιστεί μετά από μακρά περίοδο απραξίας: «Όταν είσαι επαγγελματίας πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα. Ανά πάσα στιγμή ο τερματοφύλακας πρέπει να είναι έτοιμος. Ο δεύτερος τερματοφύλακας είναι σαν πρώτος για κάθε ομάδα».

Για τον τραυματισμό του λίγο πριν τελειώσει το παιχνίδι: «Ευτυχώς ήταν προς το τέλος του αγώνα. Δέκα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα δεν μπορούσα να μιλήσω. Ήταν χτύπημα που σε γονατίζει για δυο, τρεις ημέρες. Το έχω ξαναπάθει. Δεν είχα επιλογή να βγω γιατί θα ήταν σαν να κρεμάω την ομάδα».

Για τις δύσκολες αποκρούσεις του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Η πιο δύσκολη, αλλά και τυχερή ήταν στη κεφαλιά του Μέλμπεργκ που μετά βρήκε στο δοκάρι. Δύσκολες αποκρούσεις έκανα και στα δυο σουτ του Αβραάμ και του Γιάννη Παπαδόπουλου που ήταν φωτοβολίδες».

Για τις διαφορές που διακρίνει στο τρόπο του παιχνιδιού του τώρα, σε σχέση με τα πρώτα χρόνια της καριέρας του: «Ο τερματοφύλακας είναι σαν το κρασί. Η εμπειρία χρειάζεται. Εγώ προτιμώ τον Ζαφειρόπουλο του τώρα».

Για το τι σημαίνει ο βαθμός που πήρε ο ΠΑΣ στο παιχνίδι του απέναντι στον Ολυμπιακό: «Σημαίνει πολλά γιατί τα κουκιά είναι μετρημένα. Θέλουμε να φτάσουμε οπωσδήποτε τους 34 βαθμούς. Εμείς κυνηγάμε τρεις νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια, για να σωθούμε».

Πήρε το τρίποντο ο Πανιώνιος


Ο Λάτκα έσωσε τον Πανιώνιο Σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις, ο Πανιώνιος βρήκε τον τρόπο να νικήσει τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή (1-0). Ο Τζαβέλλας ήταν και πάλι ο δημιουργός του «κυανέρυθρου» τέρματος, που σημείωσε ο Λάτκα και χάρισε το "τρίποντο" στην ομάδα του Παράσχου. Αποβλήθηκαν Μπάλαμπαν (53') και Σακελλαρίου (55').


Η εξέλιξη του αγώνα
1' Το παιχνίδι ξεκίνησε...
5 Σέντρα σουτ του Μπάλαμπαν από δεξιά, πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ ο Κανωτίδης, στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψη των «κυανέρυθρων» στα αντίπαλα καρέ
8 Φάουλ του Ρομπέρ από πλάγια θέση δεξιά, μπλόκαρε σταθερά ο Μπέλιτς
9 Κόρνερ του Τζαβέλλα από αριστερά, κεφαλιά του Λάτκα, άουτ
15 Κόρνερ του Τζαβέλλα από αριστερά, κεφαλιά του Ομο, άουτ
22 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Ιασωνίδη για μαρκάρισμα στον Μπάλαμπαν
24 ΑΛΛΑΓΗΟ Μετεντζίδης στη θέση του Ιασωνίδη
35 Πολύ μέτριο το παιχνίδι εώς τώρα, απουσιάζουν οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες
36 Μακρινό φάουλ του Ρομπέρ, μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Μπέλιτς
39 Ο Ρομπέρ πέρασε κάθετα για τον Παπουλή, εκείνος όμως έκανε ένα αδύναμο σουτ και ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα
44 Φάουλ του Τζαβέλλα, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα χέρια του Ρόκα

46 ΑΛΛΑΓΗΟ Βρονταράς στη θέση του Ρόκα
46 ΑΛΛΑΓΗΟ Κούκετς στη θέση του Γουνδουλάκη
49 Σουτ του Ρομπέρ έξω από την περιοχή, έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Μπέλιτς
53κόκκινη  κάρταΑπευθείας κόκκινη στον Μπάλαμπαν για χτύπημα εκτός φάσης στον Σακελλαρίου
55 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Σακελλαρίου
57 κόκκινη  κάρταΟ Σακελλαρίου είδε φορές την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Γιαννόπουλου μέσα σε λίγα λεπτά και βλέπει και αυτός πρόωρα τον δρόμο προς τα αποδυτήρια. Η αριθμητική ισορροπία αντικαθίσταται καθώς τώρα παίζουν και οι δύο ομάδες με δέκα παίκτες
62 ΑΛΛΑΓΗΟ Αργυρίου στη θέση του Καζάκη
65 ΑΛΛΑΓΗΟ Μπουβάλ στη θέση του Κοντοέ
67 0-1 ΓΚΟΟΟΛΦάουλ του Τζαβέλλα, ο Λάτκα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αν και ο Τζόκιτς του τραβούσε τη φανέλα!
75 Νέο φάουλ του Τζαβέλλα, αυτή τη φορά η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε άουτ
83 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Μπουβάλ για φάουλ στον Ρομπέρ
84 ΑΛΛΑΓΗΟ Αναστασόπουλος στη θέση του Τσότσαλιτς
88 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Αναστασόπουλο για μαρκάρισμα στον Παπουλή
89 Φάουλ του Ρομπέρ από δεξιά, κεφαλιά του αμαρκάριστου Ματεντζίδη, άουτ!
90 Χαμηλή σέντρα του Τζαβέλλα από αριστερά, ο Ριέρα δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να σπρώξει απλά την μπάλα στα δίχτυα και έχασε τεράστια ευκαιρία

Γήπεδο: Δημοτικό Κομοτηνής
Διαιτητής: Γιαννόπουλος (Αθηνών)

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Ρόκα (46' Βρονταράς), Κανωτίδης, Σακελλαρίου, Τζόκιτς, Ιασωνίδης (24' Ματεντζίδης), Λόπεζ, Αλβες, Παπουλής, Ρομπέρ, Καζάκης (62' Αργυρίου), Μπέλεκ
Πανιώνιος (Γιώργος Παράσχος): Μπέλιτς, Μανιάτης, Λάτκα, Ομο, Τζαβέλλας, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης (46' Κούκετς), Κοντοές (65' Μπουβάλ), Τσότσαλιτς (84' Αναστασόπουλος), Ριέρα, Μπάλαμπαν

Ονειρεμένο ξεκίνημα για Αλόνσο-Ferrari

Με τον πλέον ιδανικό τρόπο ξεκίνησε ο Φερνάντο Αλόνσο την καριέρα του στην Ferrari, κερδίζοντας τον πρώτο του αγώνα με την ιταλική ομάδα, στην πρεμιέρα της σεζόν 2010 στο Μπαχρέιν.Στην εκκίνηση, ο Φέτελ διατήρησε την πρώτη θέση που είχε με την pole position, ενώ ύστερα απο την εκκίνηση ο Αλόνσο βρέθηκε μπροστά απο τον Μάσα. Κερδισμένος απο την εκκίννηση ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος ανέβηκε μια θέση (6ος)

Με τη συμπλήρωση του 15 γύρου από τους 49 προηγείται ο Γερμανός Φέτελ με Red Bull και ακολουθούν Αλόνσο και Μάσα με τις δύο Φεράρι.

Μετά από 22 γύρους, αμετάβλητη η κατάσταση στην κορυφή με τον Χάμιλτον να είναι τέταρτος.

Στον 24ο γύρο, η κατάταξη: Φέτελ, Μάσα, Αλόνσο, Λιουίτσι, Χάμιλτον και Μπαρικέλο. Ο Σουμάχερ όγδοος

Μετά απο 25 γύρους η κατάταξη έχει ως εξής : Φέτελ, Αλόνσο, Μάσα, Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ, Σουμάχερ, Μπάτον, Γουέμπερ, Λιουίτσι και Μπαρικέλο

Στο 31ο γύρο ο Φέτελ προηγείται συνεχώς με λιγότερα από δύο δευτερόλεπτα από τον ΑΛόνσο και ακολουθούν Μάσα και Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ και Σουμάχερ....

Στον 34ο γύρο ο Αλόνσο πέρασε τον Φέτελ και πλέον είναι πρώτος!

Η Φεράρι κυριαρχεί στον 35ο γύρο καθώς και ο Μάσα πέρασε τον Φέτελ και πλέον είναι δεύτερος...

Στον 36ο γύρο η κατάταξη είναι: Αλόνσο, Μάσα, Φέτελ, Χάμιλτον, Ρόζμπεργκ και Σουμάχερ, ενώ ο Αγγλος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής έχει πλησιάσει επικίνδυνα τον Φέτελ και δείχνει ότι θα τον περάσει...

Τρίτος πλέον ο Χαμιλτον καθώς στον 38ο γύρο ο Χάμιλτον προσπέρασε τον Φέτελ!

Με τη συμπλήρωση 42 γύρων καμία διαφοροποίηση στην κατάταξη: 1) Αλόνσο, 2) Μάσα, 3) Χάμιλτον, 4) Φέτελ, 5) Ρόζμπεργκ, 6) Σουμάχερ

Μετά από 48 γύρους παραμένει η ίδια κατάταξη!

Νικητής ο Αλόνσο στο πρώτο γκραν πρι της χρονιάς!

Η τελική κατάταξη


1) Αλόνσο, 2) Μάσα, 3) Χάμιλτον, 4) Φέτελ, 5) Ρόζμπεργκ, 6) Σουμάχερ, 7) Μπάτον, 8) Γουέμπερ

Πήρε βαθμό στο 92' ο Αγροτικός Αστέρας


Συναρπαστικό φινάλε είχε η αναμέτρηση τοιυ Εθνικού με τον Αγροτικό Αστέρα, που έληξε ισόπαλη 2-2. Το παιχνίδι, που ήταν αρκετά καλό από ποιοτικής πλευράς, κρίθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, οπότε και οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στο γκολ της ισοφάρισης και στην κατάκτηση του βαθμού.

Η oμάδα του Πειραιά άνοιξε το σκορ στο 20' όταν μετά από σουτ του Γκράιμς, ο τερματοφύλακας Γιακουμής έχασε την μπάλα από τα χέρια του και ο Ροντρίγκο με κοντινή προβολή, την έστειλε στα δίχτυα.

Η... απάντηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης ήρθε στο 33' όταν ο Σκλιοπίδης κέρδισε την κόντρα από τον τερματοφύλακα Σουλογάνη, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα και κατέληξε σε αυτά παρά την προσπάθεια του Σύρου, που προσπάθησε να την απομακρύνει αλλά τελικά... χρεώθηκε με αυτογκόλ.

Με την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 48', ο Ροντρίγκο με νέο σουτ έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του Πειραιά.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν κράτησαν το υπέρ του σκορ αφού στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Στεφανίδης επιχείρησε σέντρα και ο Βαγγελόπουλος με εντυπωσιακό γυριστό σουτ, νίκησε τον τερματοφύλακα Σουλογάνη και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Πάντως, δημιουργήθηκε ένταση αφού οι Πειραιώτες διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Στεφανίδη στον Νικολόπουλο αλλά η φάση είναι απολύτως "καθαρή".

Εθνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Σουλογάνης, Σύρος, Μοσχογιάννης, Παγώνης, Ψιάνος, Κορακάκης, Ζουαρί (59' Στρατάκης), Ροντρίγκο (85' Νικολόπουλος), Σουμπίνιο, Κωστάκης (74' Τσεμπερίδης), Γκράιμς.
Αγροτικός Αστέρας (Μάκης Χάβος): Γιακουμής, Σκλιοπίδης, Χασιώτης, Κούτσης, Βαγγελόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος, Μπλαζέφσκι (71' Καθάριος), Τσούκλης, Μπεκιάρης (46' Τσουκαλίδης), Στεφανίδης, Μπάρμπας (67' Δεινόπαπας).

Άναψε η Φλόγα στον Καναδά


Πραγματοποιήθηκε μπροστά σε 60.000 θεατές, στο Στάδιο BC Place του Βανκούβερ του Καναδά, η Τελετή Έναρξης των 10ων Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων. Σχεδόν 5.000 ερμηνευτές συμμετείχαν σε ένα μαγευτικό θέαμα που δίνει το έναυσμα για εννέα ημέρες συναρπαστικών αγώνων στο Βανκούβερ και στο Γουίστλερ του Καναδά.

Με θέμα "Ένας εμπνέει πολλούς", η Τελετή Έναρξης ήταν μια γιορτή της ικανότητας, του θάρρους και του ανθρώπινου πνεύματος, με πολλούς διακεκριμένους προσκεκλημένους, συμπεριλαμβανομένων της Γενικής Κυβερνήτριας του Καναδά, Μικαέλ Ζαν, του Πρωθυπουργού της χώρας, Στήβεν Χάρπερ αλλά και του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζάκ Ρόγκ. Μεταδόθηκε ζωντανά σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο αλλά και σε εξωτερικές οθόνες στην πόλη του Βανκούβερ.

Στην τελετή παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ), Παναγιώτης Σταματόπουλος και το μέλος της ΕΠΕ, Χρήστος Γκροζούδης. Όπως δήλωσε ο κ. Σταματόπουλος: «Η Τελετή Έναρξης ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή χωρίς να κυριαρχήσουν υπερβολές αλλά με μια εκπληκτική αλληλουχία έδινε νοήματα και ανέδειξε το μεγαλείο του Παραολυμπιακού κινήματος. Νομίζω ότι ο Καναδάς απέδειξε ότι είναι μια χώρα που σέβεται την ιστορία, διδάσκει ιδεώδη και αναδεικνύει το μεγαλείο του κινήματος το οποίο εκφράζεται από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Σερ Φίλιπ Κρέιβεν».

Στους αγώνες παίρνουν μέρος 506 αθλητές από 44 χώρες.

Τρίτος ο Βολικάκης στο Κέιριν


Με επιτυχίες της Εθνικής μας ομάδας πίστας ταχύτητας, ολοκληρώθηκε στην Πολωνία το Γκραν Πρι ποδηλασίας, το οποίο αποτέλεσε πρόβα τζενεράλε εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Στον τελικό του κέιριν, ο Χρήστος Βολικάκης πιστοποίησε την ανοδική πορεία του, καθώς κατέλαβε την 3η θέση και φάνηκε πανέτοιμος για το μεγάλο ραντεβού της Κοπεγχάγης.

Στην 5η θέση ο Ζαφείρης Βολικάκης και στην 9η ο Βασίλης Ρέππας. Στις γυναίκες η Αγγελική Κουτσονικολή, μετά από πολύ καλή εμφάνιση τερμάτισε τέταρτη στον τελικό του κέιριν, ενώ στο ομαδικό σπριντ οι Ελένη Κλαπανάρα και Αγγελική Κουτσονικολή κατέλαβαν την τρίτη θέση.

Η ελληνική αποστολή θα παραμείνει στη Βαρσοβία για προπονήσεις έως τις 21 Μαρτίου και εν συνεχεία θα μεταβεί στη Δανία για να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα μέλη της εθνικής ομάδας, προκειμένου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Το πάρτι της ζωής του

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς γιόρτασε το 50ά γενέθλιά του με ένα πάρτι που όμοιό του σπάνια βλέπει κανείς. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού σε μία λαμπρή εκδήλωση με εκατοντάδες λαμπρούς καλεσμένους γιόρτασε τα γενέθλιά του, αλλά και της κόρης του Ανια που έκλεισε τα 25.

Καλεσμένοι στο πάρτι ήταν μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Περίπου 700 άτομα έδωσαν το παρών και ανάμεσά τους ήταν οι Βιγιακάμπα, Μοράλες, Ζοφρέσα, Τζεντίλε, Κουτλουάι, Ρότζερς, Αλβέρτης, Καλαϊτζής, Κιτσάνοβιτς, Νταλιμπάγκιτς, Ιβκοβιτς, Ντίβατς, Μποντίρογκα, Τομάσεβιτς, Τζόρτεβιτς, Ντανίλοβιτς, Βουγιόσεβιτς, Ζντοβτς, Γκρμποβιτς, Γέρκο, Στεφάνοβιτς, Μαχμούντι, Σάκοτα, Ρούσο, Τριφούνοβιτς, Κέτσμαν. Τον Παναθηναϊκό εκρποσώπησαν οι Δημητρης Γιαννακόπουλος καθώς και η σύζυγος του Παύλου Γιαννακόπουλου, Δέσπονα, όσο και ο Μάνος Παπαδόπουλος. Επίσης πολλά μέλη του αγωνιστικού τμήματος και της ΚΑΕ.

Κορίτσια έτοιμα για... κούπα

Η μεγάλη στιγμή έφτασε, με τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να κοντράρονται (19:00) για το Κύπελλο στο τελικό του φάιναλ φορ βόλεϊ γυναικών.Σε κάθε άθλημα οι αγώνες του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον. Πόσο μάλλον αν κρίνουν έναν ολόκληρο τίτλο. Σήμερα στο Ρέθυμνο οι δύο... αιώνιοι θα κοντραριστούν στο τελικό του φάιναλ φορ του Κυπέλλου γυναικών σε μία όπως αναμένεται ενδιαφέρουσα μάχη. Το gazzetta.gr βρίσκεται στην όμορφη πόλη της Κρήτης και πριν το μεγάλο τελικό βρέθηκε στις προπονήσεις και των δύο ομάδων μιλώντας με τους προπονητές και τις αρχηγούς. Όλοι έδειξαν έτοιμοι για την κούπα και φυσικά ευχή όλων είναι να γίνει ένας όμορφος τελικός και στο τέλος οι πάντες να ασχολούνται με αυτά που έγιναν στον αγωνιστικό χώρο και όχι έξω από αυτό.

Νικολάκης: «Γιατί να μην το πάρουμε»;


Είναι ο προπονητής που οδηγεί τον Ολυμπιακό στον πρώτο του τελικό και σίγουρα θα ήθελε όσο τίποτα άλλο να τον οδηγήσει και στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Φυσικά αναφερόμαστε στον Γιάννη Νικολάκη, που ως τυπικά γηπεδούχος μας μίλησε και πρώτος. Ο έμπειρος τεχνικός σε αντίθεση με την συνέντευξη Τύπου είπε πως από την στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν μέχρι τον τελικό, γιατί να μην πάρουν και το τρόπαιο: «Εμείς θα παίξουμε χωρίς άγχος. Θα προσπαθήσουμε να μπούμε και να κάνουμε την έκπληξη. Η συμμετοχή μας στον τελικό, είναι μόνο κέρδος για εμάς και γι' αυτό θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Που πιστεύετε ότι θα κριθεί;

«Αν είμαστε στην μέρα μας όλα μπορούν να συμβούν. Πιστεύω ότι θα κριθεί στην ψυχή, στην τακτική και στην τύχη».

Αυτός θα είναι και ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού. Έχετε άγχος για το αποτέλεσμα;


«Αρχικά αυτό που θέλω να πω, είναι πως αφού φτάσαμε έστω και αν είναι ο πρώτος, γιατί να μην το πάρουμε;. Όσον αφορά το άγχος, μετά από τόσα χρόνια στο άθλημα, πραγματικά δεν έχω. Το μόνο άγχος είναι να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που μελλοντικά θα φέρει πολλούς τίτλους. Στις παίκτριες αυτό που λέω είναι να μπουν να παίξουν και να το χαρούν».

Που θα προσπαθήσετε να χτυπήσετε τον αντίπαλο;

«Ο κάθε τελικός όπως είπα και πριν είναι θέμα ψυχολογίας. Τακτικά, αν χαλάσει η υποδοχή του Παναθηναϊκού, ο αντίπαλος θα έχει προβλήματα. Θα πρέπει να έχουμε το καλό σερβίς που είχαμε χθες».

Φλώρος: «Φτιάχτηκε να παίρνει τίτλους»

Στην συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του «τριφυλλιού» Τάκης Φλώρος είχε τονίσει πως φαβορί είναι ο Ολυμπιακός που είναι και πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Ωστόσο σήμερα μας ξεκαθάρισε πως ο Παναθηναϊκός έχει φτιαχτεί για να παίρνει τίτλους: «Είχαμε στόχο να παίξουμε στον τελικό και τα καταφέραμε και μάλιστα με ένα καλό παιχνίδι. Πλέον είναι ένας τελικός, ο οποίος σου δίνει και τίτλο και ο βαθμός δυσκολίας είναι υψηλός».

Που θα κριθεί;

«Για να μπορέσει μια ομάδα να κερδίσει ένα τέτοιο παιχνίδι, θα πρέπει όλες όσες παίξουν να είναι σε υψηλό επίπεδο».

Σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου, ο Παναθηναϊκός γίνεται η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια. Υπάρχει άγχος;

«Η ομάδα λειτουργεί και συγκροτείται γι' αυτόν τον λόγο. Να παίρνει δηλαδή τίτλους. Πίεση υπάρχει και όχι άγχος και η πίεση είναι κάτι θετικό».

Νικολαΐδου: «Χθες το στρες όχι σήμερα»

Η αρχηγός του Ολυμπιακού Κατερίνα Νικολαΐδου, που στο παρελθόν έχει κατακτήσει μία φορά το συγκεκριμένο τρόπαιο, στάθηκε στο ότι οι «ερυθρόλευκες» είχαν το άγχος χθες προκειμένου να προκριθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό και όχι σήμερα: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένες, καθώς η ομάδα έχει φτάσει στον στόχο της και με το παραπάνω. Ελπίζω να γίνει ένας καλός αγώνας και να το ευχαριστηθούν όλοι».

Που θα κριθεί;


«Σημαντικό ρόλο θα παίξουν το σέρβις και η υποδοχή. Όποια ομάδα τα πάει καλύτερα στους δύο αυτούς τομείς, τότε θα έχει μεγάλη τύχη για το Κύπελλο».

Άγχος με δεδομένο το ότι ο Ολυμπιακός φτάνει για πρώτη φορά σε τελικό υπάρχει;


«Η αλήθεια είναι πως το άγχος και το στρες το είχαμε χθες όχι σήμερα. Έχουμε καταφέρει να φτάσουμε ως εδώ και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται και να διεκδικήσουμε το Κύπελλο χωρίς άγχος».

Ντουμιτρέσκου: «Ιστορία ο Παναθηναϊκός, όχι εγώ»


Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός κατακτήσει τον τίτλο, θα γίνει η πρώτη ομάδα που φτάνει τους πέντε τίτλους. Ιστορία ωστόσο θα γράψει και η αρχηγός Ρούξι Ντουμιτρέσκου καθώς θα φτάσει τα οχτώ κύπελλα, ένα περισσότερο από την Μαρία Γκαραγκούνη και πλέον θα βρίσκεται μόνη στην κορυφή. Ωστόσο στις δηλώσεις της η Ρούξι επισήμανε πως ιστορία θα γράψει η ομάδα της και όχι η ίδια: «Σε περίπτωση που κερδίσουμε, ιστορία γράφει ο Παναθηναϊκός και όχι εγώ. Προσωπικά βρέθηκα σε καλές ομάδες και τα έφερε έτσι η ζωή και κέρδισα εφτά Κύπελλα, όμως πιο σημαντικό είναι το ρεκόρ της ομάδας».

Που θα κριθεί;

«Πιστεύω ότι θα κριθεί στην ψυχραιμία και την ηρεμία. Σε τέτοια παιχνίδια ρόλο παίζει το πάθος και η θέληση».

Επειδή όπως όλα δείχνουν εκτός από το κύπελλο οι ίδιες ομάδες θα διεκδικήσετε και το πρωτάθλημα, ενδεχόμενη νίκη δεν θα είναι και ψυχολογική τόνωση για την συνέχεια;

«Είναι όντος παιχνίδια γοήτρου, αλλά δεν έχουν σχέση με το πρωτάθλημα. Εδώ κρίνεται ένας τίτλος μέσα σε δύο μέρες, ενώ στο πρωτάθλημα, έχεις περιθώρια λάθους».

Η ομάδα το τελευταίο διάστημα δείχνει να έχει βρει για τα καλά την φόρμα της. Ήταν επιλογή να γίνει αυτό στο τέλος της χρονιάς;


«Η αλήθεια είναι ότι το είχα πει πως θα παίξουμε καλά στο δεύτερο γύρο. Μπορεί να αργήσαμε περισσότερο, ωστόσο τώρα δείχνουμε όντος πιο έτοιμες».

Ντάνι Άλβες: «Ο Κακά έπρεπε να πάει στην Μπαρτσελόνα, όχι στη Ρεάλ»!

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Λάθος χαρακτήρισε ο Ντάνι Άλβες την επιλογή του Κακά να φύγει από τη Μίλαν για να υπογράψει στη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού θα ήταν καλύτερα να γίνει παίκτης της Μπαρτσελόνα. Ο Βραζιλιάνος μπακ-χαφ μίλησε στην «Gazzetta dello Sport» και τόνισε ότι οι Μαδριλένοι πήραν ένα καλό μάθημα, ύστερα από τον αποκλεισμό τους στους «16» του Champions League.

«Νομίζω ότι (ο Κακά) επέλεξε λάθος ομάδα. Από την άλλη πλευρά, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για εκείνον. Είχε συνηθίσει σε μία πραγματικότητα και στη Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε κάτι διαφορετικό. Η πίεση αυξάνεται για εκείνον, γίνονται αρκετές συγκρίσεις και ο Κακά επηρεάστηκε. Νομίζω ότι αυτό το πράγμα τον φορτίζει συναισθηματικά», δήλωσε ο 27χρονος παίκτης και πρόσθεσε:

«Αυτό συμβαίνει και στην Μπαρτσελόνα, αλλά όχι όπως στη Ρεάλ Μαδρίτης. Θα ήταν καλύτερα να ερχόταν εδώ. Το παιχνίδι μας είναι ιδανικό για εκείνον. Δεν είμαι αυτός που αγοράζει παίκτες, αλλά αν μπορούσα, θα το έπαιρνα».

Ζαφειρόπουλος: "Σωτηρία στους 34β."


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τρεις νίκες πιστεύει ο Νίκος Ζαφειρόπουλος πως θα χρειαστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια για να παραμείνει στη Super League. Ο ήρωας του ΠΑΣ στο αγώνα του Καραϊσκάκη θεωρεί ότι οι 34 βαθμοί είναι το όριο της σωτηρίας. Τι σχολιάζει για την εκπληκτική του απόδοση κόντρα στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα στον "Sentra 103,3":

Για το τι σημαίνει ο βαθμός που πήρε ο ΠΑΣ στο παιχνίδι του απέναντι στον Ολυμπιακό:

«Σημαίνει πολλά γιατί τα κουκιά είναι μετρημένα. Θέλουμε να φτάσουμε οπωσδήποτε τους 34 βαθμούς. Εμείς κυνηγάμε τρεις νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια, για να σωθούμε».

Για την απόδοσή του απέναντι στους "ερυθρόλευκους":

«Είναι δύσκολη η θέση να μπεις στο "Καραϊσκάκης" να αγωνιστείς χωρίς να έχεις κάνει ζέσταμα. Δεν είναι ό,τι καλύτερο. Αφού ξεπέρασα το αρχικό σοκ, ήρθαν οι δυο άτυχες στιγμές που δεχτήκαμε τα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο είπαμε ότι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, θα μπούμε να το διασκεδάσουμε και ό,τι βγει».

Για το αν είναι δύσκολο για ένα τερματοφύλακα να αγωνιστεί μετά από μακρά περίοδο απραξίας:

«Όταν είσαι επαγγελματίας πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα. Ανά πάσα στιγμή ο τερματοφύλακας πρέπει να είναι έτοιμος. Ο δεύτερος τερματοφύλακας είναι σαν πρώτος για κάθε ομάδα».

Για τον τραυματισμό του λίγο πριν τελειώσει το παιχνίδι:

«Ευτυχώς ήταν προς το τέλος του αγώνα. Δέκα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα δεν μπορούσα να μιλήσω. Ήταν χτύπημα που σε γονατίζει για δυο, τρεις ημέρες. Το έχω ξαναπάθει. Δεν είχα επιλογή να βγω γιατί θα ήταν σαν να κρεμάω την ομάδα».

Για τις δύσκολες αποκρούσεις του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:

«Η πιο δύσκολη, αλλά και τυχερή ήταν στη κεφαλιά του Μέλμπεργκ που μετά βρήκε στο δοκάρι. Δύσκολες αποκρούσεις έκανα και στα δυο σουτ του Αβραάμ και του Γιάννη Παπαδόπουλου που ήταν φωτοβολίδες».

Για τις διαφορές που διακρίνει στο τρόπο του παιχνιδιού του τώρα, σε σχέση με τα πρώτα χρόνια της καριέρας του:

«Ο τερματοφύλακας είναι σαν το κρασί. Η εμπειρία χρειάζεται. Εγώ προτιμώ τον Ζαφειρόπουλο του τώρα».

Τόρες: "Πάρτε παίκτες"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Φερνάντο Τόρες ανησυχεί για το μέλλον της Λίβερπουλ και δεν φοβάται να προβεί σε υποδείξεις που θεωρεί ότι θα βοηθήσουν τον σύλλογο να βγει από την κρίση που βρίσκεται.

Ο Τόρες αποτελεί κεφάλαιο για τους "ρεντς" και βάση τις αξίας και της τεράστιας προσωπικότητας του ως ποδοσφαιριστής, έχει ένα λόγο παραπάνω να εκφράσει την ανησυχία του και να αποκαλύψει ορισμένες σκέψεις για το μέλλον του συλλόγου.

O Ισπανός επιθετικός προειδοποιεί ότι θα αποχωρήσει από την Λίβερπουλ, εφόσον η ομάδα σταματήσει να καλύπτει τις φιλοδοξίες του και η απόκτηση σπουδαίων παικτών είναι μονόδρομος για να επιστρέψει η Λίβερπουλ στην κορυφή.

"Το να αγωνίζομαι στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι τόσο σημαντικό για μένα όσο η προσπάθεια που πρέπει να κάνει ο σύλλογος ώστε να έρθουν ικανοί παίκτες και να βελτιώσουν την ποιότητα της ομάδας. Χρειαζόμαστε τέσσερις με πέντε παίκτες ανταγωνιστικούς, καλύτερους από αυτούς που έχουμε.

Αν δεν ενισχύσουμε τον σύλλογο, τον επόμενο χρόνο το μόνο που θα μπορούμε να κάνουμε είναι να παλεύουμε για την τέταρτη θέση. Θέλω να αγωνίζομαι για το πρωτάθλημα, για το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να έρθουν παίκτες.

Χρωστάω στην Λίβερπουλ πολλά και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτό τον σύλλογο και ελπίζω να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την Λίβερπουλ. Η ομάδα μπορεί να συνεχίσει τις νίκες, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι χρειάζονται πολλά να γίνουν ώστε να έρθουν οι επιτυχίες.

Οι οπαδοί μας ανησυχούν ότι οι παίκτες μπορεί να φύγουν και αυτό είναι πρόβλημα και αυτό γίνεται γιατί ο σύλλογος δεν ανανεώνεται σε ικανούς παίκτες".

Άρης-ΠΑΟΚ από τα παλιά...

Δύο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Άρη και του ΠΑΟΚ, μιλούν σε γνωστό site για το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. «Οι αστάθμητοι παράγοντες θα κρίνουν το νικητή», πιστεύει ο Γιώργος Σεμερτζίδης. «Ο “δικέφαλος” είναι έτοιμος για τίτλο», δηλώνει ο Κώστας Ορφανός. Ο πρώτος έπαιξε πολλά χρόνια στον Άρη και πλέον είναι τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών των “κιτρινόμαυρων”. Ο δεύτερος αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ και διετέλεσε μέλος της διοίκησης του “δικεφάλου του Βορρά” (αντιπρόεδρος). Οι δύο τους υπήρξαν συμπαίκτες στην Εθνική ομάδα αλλά όχι και στον Ολυμπιακό, του οποίου πάντως, αμφότεροι φόρεσαν τη φανέλα... Παραμένουν άρρηκτα συνδεδεμένοι με το παρελθόν τους και μιλώντας στο gazzetta.gr επιχειρούν να αναλύσουν το ντέρμπι από μία διαφορετική ματιά...

Γιώργος Σεμερτζίδης

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και γίνεται ακόμη δυσκολότερο αν συνυπολογίσει κανείς ότι πρόκειται για κλασικό τοπικό ντέρμπι... Βέβαια, σε αυτά τα παιχνίδια, σχεδόν ποτέ δεν παίζουν ρόλο ούτε η βαθμολογική θέση ούτε οι στόχοι των δύο αντιπάλων... Ακόμη κι αν ο Άρης ή ο ΠΑΟΚ βρίσκονταν στην τελευταία θέση, η δυναμική του συγκεκριμένου αγώνα θα ήταν πάντα η ίδια! Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να εδραιωθούν στην 5η θέση της βαθμολογίας και να παραμείνουν σε τροχιά πλέϊ-οφ, ενώ οι φιλοξενούμενοι διεκδικούν πλέον ακόμη και το πρωτάθλημα... Εκτιμώ ότι η ομάδα που θα παρουσιαστεί περισσότερο συγκεντρωμένη και προετοιμασμένη, θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη...», μας είπε αρχικά ο 52χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής πριν σχολιάσει το πόσο συνδεδεμένοι είναι οι σημερινοί ποδοσφαιριστές με τη σημασία του γοήτρου στα μεγάλα ντέρμπι...

«Δεν υπάρχει η ταύτιση του παρελθόντος!»

«Σε ένα τέτοιο ντέρμπι, μεγάλο ρόλο παίζει πάντα η σύνδεση των παικτών με τη φανέλα και τη διάθεση ικανοποίησης των φιλάθλων που ζουν και αναπνέουν για τα συγκεκριμένα ματς... Τον παράγοντα, δηλαδή, που όλοι αποκαλούμε “γόητρο”. Τώρα, το κατά πόσο μπορούμε να εμφυσήσουμε στους σημερινούς ποδοσφαιριστές αυτή τη νοοτροπία, αυτό αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό με την έννοια ότι τόσο ο Άρης όσο και ο ΠΑΟΚ, διαθέτουν πολλούς ξένους παίκτες οι οποίοι δεν ξέρω πόσο έντονα μπορούν να ταυτιστούν με την “αρρώστια” των οπαδών, που πάντα προκαλεί μία ένταση... Ωστόσο, θεωρώ ότι οι περισσότεροι αλλοδαποί παίκτες θα είναι ενημερωμένοι για την ιστορία και τον χαρακτήρα αυτών των αναμετρήσεων και θέλω να πιστεύω ότι κανένας τους δεν θα δυσκολευτεί να μπει στο ρυθμό του ντέρμπι! Άλλωστε, εδώ και μέρες όλη η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στον αστερισμό του εν λόγω αγώνα...», υπερθεμάτισε ο επικεφαλής των ακαδημιών του Άρη που δεν θέλει να μπει σε τεχνική ανάλυση μίας αναμέτρησης που δεν έχει καν αρχίσει...

«Δεν μπορείς να προβλέψεις το απρόβλεπτο!»


«Ένας φίλαθλος ίσως να μπορούσε να σας απαντήσει... Όλοι εμείς οι παλαίμαχοι, όμως, που έχουμε παίξει ποδόσφαιρο, δεν μπορούμε να μπούμε στη διαδικασία να προδικάσουμε ούτε το αποτέλεσμα, αλλά ούτε και να μιλήσουμε για τους τομείς στους οποίους υπερτερεί η κάθε ομάδα... Και αυτό γιατί σε αυτά τα παιχνίδια, στην πράξη αποδεικνύεται σχεδόν πάντα ότι η θεωρία δεν αποτελεί ασφαλή οδηγό... Καθοριστικοί παράγοντες όπως η τύχη, το πάθος, η ψυχραιμία, η ψυχολογία αλλά και η διαιτησία, δεν μπορούν να προσμετρηθούν πριν από το ματς, γι' αυτό και θεωρώ ότι είναι άτοπο να προβαίνουμε σε προβλέψεις για ένα τέτοιο παιχνίδι...», επεσήμανε ο Γιώργος Σεμερτζίδης και συμπλήρωσε:

«Το “ξύπνημα” της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας!»

«Είναι καιρός για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης περιφέρειας να αποκτήσουν φιλοδοξίες και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, γιατί αυτό που βλέπουμε τα τελευταία 20 χρόνια, με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να κατέχουν παραδοσιακά τα πρωτεία, δε νομίζω ότι αρέσει ούτε στους φιλάθλους και των τριών ομάδων της Αθήνας... Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ βρέθηκε φέτος να πρωταγωνιστεί, το ότι ο Άρης έχει κάνει βήματα προόδου και παίζει σταθερα πολύ καλό ποδόσφαιρο, το ότι η νεοφώτιστη Καβάλα είναι ελπίζει ακόμη και σε έξοδο στην Ευρώπη και το ότι ο Ηρακλής έχει ανοδική πορεία στα τελευταία έξι παιχνίδια, δείχνει ότι το πρωτάθλημα έχει γίνει πιο ανταγωνιστικό... Αυτό το στοιχείο είναι ό,τι πιο θετικό έχει να επιδείξει η εφετινή Superleague...», κατέληξε ο πρώην διεθνής μέσος του Άρη, του Ολυμπιακού και του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Κώστας Ορφανός


«Μετά την περυσινή πορεία της ομάδας και την κατάκτηση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα, όλοι όσοι βρισκόμαστε κοντά στον ΠΑΟΚ, ελπίζαμε σε μία βελτίωση της απόδοσης της ομάδας, γιατί κανείς δεν μπορούσε περιμένει διεκδίκηση της πρωτιάς στην κανονική περίοδο. Δυστυχώς, το ξεκίνημα της χρονιάς δεν ήταν ανάλογο των προσδοκιών και αν θυμάμαι καλά, τις πρώτες 6-7 αγωνιστικές η αγωνιστική εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή... Στη συνέχεια, όμως, σταδιακά η ομάδα άρχισε να παρουσιάζει μία αξιοσημείωτη βελτίωση, η οποία – κατά την προσωπική μου άποψη – οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αλλαγή φιλοσοφίας του προπονητή... Ειδικότερα μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη, ο Φερνάντο Σάντος, προσπάθησε πολύ να αλλάξει κάποια πράγματα και να ωθήσει τους παίκτες να παίξουν πιο επιθετικά... Μπορεί ο ΠΑΟΚ, σαν ομάδα, να έχει σε γενικές γραμμές αμυντικογενή φιλοσοφία και να αρέσκεται στο να... “κλέβει” αποτελέσματα, από εκείνο το σημείο και μετά όμως, ο Πορτογάλος τεχνικός άρχισε να ακολουθεί ένα πιο επιθετικό αγωνιστικό και παράλληλα με την ουσία, να ενδιαφέρεται και για το θέαμα... Κάπως έτσι, λοιπόν, φτάσαμε στο σημείο να δούμε έναν ΠΑΟΚ που στον δεύτερο γύρο κάνει πρωταθλητισμό και πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος, διεκδικεί ακόμη και τον τίτλο!», δήλωσε αρχικά ο 53χρονος παλαίμαχος επιθετικός του “δικεφάλου του Βορρά”, πριν καταθέσει την άποψή του για τον κρίσιμο αγώνα με τον Άρη.

«Μπορούμε ακόμη και νίκη!»

«Δεν θα πω κατ' ανάγκη ότι είναι το δυσκολότερο παιχνίδι της ομάδας μέχρι το τέλος, σίγουρα όμως, είναι ένα πολύ δύσκολο ματς απέναντι σε έναν Άρη, που θέλει τη νίκη για να αποδείξει ότι έχει μεγάλη διαφορά από την εικόνα που παρουσίασε στο 4-1 του πρώτου γύρου και παράλληλα να πείσει ότι δικαίως έχει υψηλές φιλοδοξίες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο χαρακτήρας του τοπικού ντέρμπι, αυξάνει ακόμη περισσότερο τη δυναμική της αναμέτρησης. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ έχει δείξει φέτος ότι δεν φοβάται στα δύσκολα, παρουσιάζει μία αποτελεσματικότητα, την οποία δεν είχε ποτέ στα τρία χρόνια που ο κ. Σάντος βρίσκεται στον πάγκο του και αυτό το στοιχείο με κάνει να αισιοδοξώ για ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν είναι μόνο η ισοπαλία! Εάν ο ΠΑΟΚ δείξει το πρόσωπο που παρουσιάζει συνήθως στο 2ο γύρο, ειλικρινά δεν φοβάμαι το “Χαριλάου”, που είναι μία καυτή έδρα... Η ομάδα μας, όμως, έχει δείξει ότι είναι από ατσάλι και ξέρει να αποφεύγει την φωτιά! Αυτό το ματς είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον ΠΑΟΚ, αλλά εγώ είμαι αισιόδοξος... », σχολίασε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και συμπλήρωσε: «Παρ' ότι όλοι συνηθίζουμε να λέμε ότι πρέπει να κοιτάμε την δική μας ομάδα, έχω την αίσθηση ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει εύκολο απόγευμα στην Τρίπολη, γιατί ο Αστέρας πλέον κινδυνεύει και θα θέλει πάση θυσία να διεκδικήσει τουλάχιστον τον έναν βαθμό! Δεν πιστεύω ότι υπάρχει εύκολο παιχνίδι μέχρι το τέλος της σεζόν, για καμία από τις τρεις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα...».

«Έτοιμος για πρωτάθλημα!»


Για πρώτη φορά μετά το 1985, οπότε και κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα της ιστορίας του, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μέσα στην διεκδίκησή του τίτλου, πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου. Ο Κώστας Ορφανός δεν... “μασάει” τα λόγια του... «Ως ένα σημείο, καλά έκανε η διοίκηση και ο προπονητής και κρατούσαν χαμηλούς τόνους, όμως από 'δω και στο εξής θα είναι σαν να κοροϊδεύουν τον κόσμο, αν συνεχίσουν να λένε ότι δεν διεκδικούν έναν στόχο που ήταν κρυφός πόθος και πλέον μοιάζει τόσο προσιτός! Κακά τα ψέμματα, πλέον βρισκόμαστε πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πει κανείς ότι φορτώνουμε τους παίκτες με άγχος! Ό,τι και να συμβεί από 'δω και στο εξής η ομάδα έχει πετύχει τους εφετινούς στόχους της, επομένως ό,τι περισσότερο καταφέρει θα ισοδυναμεί με υπέρβαση! Γι' αυτό και το λέω ευθέως ότι σαφώς ο ΠΑΟΚ πηγαίνει για πρωτάθλημα και έχει τις δυνατότητες να το πετύχει...», τόνισε ο επικεφαλής μεγάλης τεχνικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στην Βόρεια Ελλάδα.

Ο Κούπερ στους παίκτες

Η βαριά ήττα (4-1) του πρώτου γύρου από τον ΠΑΟΚ δεν έχει ξεχαστεί στον Αρη και σίγουρα θέλουν να πληρώσουν τον «δικέφαλο του βορρά» με το ίδιο «νόμισμα».Ωστόσο, με ομιλία του πριν την αναχώρηση της αποστολής για το ξενοδοχείο, ο Εκτόρ Ραούλ Κούπερ ξεκαθάρισε στους παίκτες του πως δεν θα έρθει η νίκη αν δεν επιβάλλουν τον ρυθμό τους από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ζητώντας τους συνάμα να τα δώσουν όλα μέσα στο γήπεδο…
«Θέλω να εφαρμόσετε όλα όσα δουλέψαμε στις προπονήσεις. Να είστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά του αγώνα και να αποφύγουμε τα λάθη. Στα παιχνίδια με τέτοια σημασία δεν παίζουν τον πρώτο λόγο τα συστήματα και η τακτική», τους είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Σημασία έχει η ψυχή! Θέλω να δείξετε μέσα στο γήπεδο ότι θέλετε τη νίκη και θα τα δώσετε όλα για να την κατακτήσετε. Είστε καλοί παίκτες, σας έχω εμπιστοσύνη και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά».
Παράλληλα, ο Αργεντινός τεχνικός τους τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρξουν αψιμαχίες με τους παίκτες του ΠΑΟΚ και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις κίτρινες κάρτες.

Όλα τα ματς της ημέρας...

ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ

Το απόλυτο! Ήταν, είναι και θα είναι το μεγάλο ματς στη Θεσσαλονίκη, ακόμα κι αν πρόκειται για χάντμπολ κορασίδων. Αυτή τη φορά, η κόντρα κορυφώνεται, αφού για τον μεν ΠΑΟΚ από το «Κλεάνθης Βικελίδης» περνάει η κατάκτηση του τίτλου, για τον δε Άρη η είσοδος στα πλέι οφ και η εκδίκηση για τη βαριά ήττα του πρώτου γύρου. Επιπλέον, οι οπαδοί των κιτρινόμαυρων θα ήθελαν πολύ να δουν τον ΠΑΟΚ να χάνει το πρωτάθλημα στο σπίτι τους!

ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης»
ΩΡΑ: 19:00 (14/3)
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σπάθας, Τρύφωνας, Σωτηρόπουλος.
ΠΡΟΣΩΠΟ: Σε ένα τέτοιο παιχνίδι, το κεντρικό πρόσωπο προκύπτει εκ των υστέρων. Εκ των προτέρων, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εστιάσουμε στους δύο ποδοσφαιριστές που... αλλαξοπίστησαν το καλοκαίρι. Ο Θανάσης Παπάζογλου, που δύσκολα θα αγωνιστεί και ο Βίκτορ Βιτόλο, που μάλιστα σκόραρε με πέναλτι στο πρώτο ματς, είναι οι δύο παίκτες που άφησαν τη γειτονιά του Χαριλάου το καλοκαίρι για να μετακομίσουν προς την Τούμπα. Και, φυσιολογικά, θα αποτελούν κόκκινο πανί για τους οπαδούς του Άρη.
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 2,60 Χ: 2,85 2: 2,50
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Φαίνεται πως έχει βρει το... κουμπί του. Έξι συνεχόμενα ματς αήττητος είναι ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Άρη για το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας. Με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος, ο δικέφαλος του βορρά έχει ηττηθεί μόλις μια φορά από τον αιώνιο αντίπαλό του, τον Οκτώβριο του 2007. Εκείνη ήταν και η τελευταία φορά που επικράτησε ο Άρης του ΠΑΟΚ, ενώ πριν από εκείνο το ματς υπήρχε ένα ακόμα σερί οκτώ αγώνων (εντός και εκτός έδρας, για πρωτάθλημα και κύπελλο) στα οποία ο δικέφαλος ήταν αήττητος απέναντι στον Άρη. Συνολικά, στη δεκαετία 2000-2010, ο Άρης έχεις μόλις τρεις νίκες απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο δικέφαλος έντεκα και οκτώ παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Το σύνολο των 22 αναμετρήσεων που αναφέρουμε είναι τόσο για το πρωτάθλημα, όσο και για το κύπελλο.
(ΑΝ) 1: Κρύα εκδίκηση!
(ΑΝ) Χ: Μισή «Χ»αρά!
(ΑΝ) 2: Διπλή ηδονή!

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ

Ο... τελικός των μικρών! Μπορεί να μην συγκεντρώνει την ίδια προσοχή με την αναμέτρηση Άρη-ΠΑΟΚ, αλλά έχει εξίσου μεγάλη σημασία. Ο χαμένος του αγώνα, θα πρέπει να σκέφτεται σοβαρά τη Β' Εθνική, ειδικά αν είναι ο Λεβαδειακός που έχει έναν βαθμό λιγότερο από την Ξάνθη. Η ισοπαλία βολεύει μόνο τη... Λάρισα που θα κοιτάξει να ξεφύγει περισσότερο και να έχει απόσταση ασφαλείας, τη στιγμή που και ο ΠΑΣ προτιμά να μην υπάρχει νικητής.

ΓΗΠΕΔΟ: Λιβαδειάς
ΩΡΑ: 14:30 (14/3)
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσινιάρης, Βασιλειάδης, Πάνου
ΠΡΟΣΩΠΟ: Βλέποντας την απόδοση του Σρνταν Μπλάζιτς και του γκολκίπερ της Σταντάρ χθες στο ΟΑΚΑ, αντιλαμβανόμαστε το λόγο που οι Βέλγοι τον επέλεξαν. Ο Σέρβος γκολκίπερ ήταν από τους καλύτερους του Λεβαδειακού την προηγούμενη αγωνιστική και κατέρρευσε, όταν ανέβασε στροφές όλος ο Παναθηναϊκός. Η απόδοσή του πιθανόν να του δώσει εκ νέου μια θέση στην ενδεκάδα της επαρχιακής ομάδας, αφού λόγω της μεταγραφής του την είχε χάσει.
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 1,90 Χ: 2,85 2: 3,60
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Μόλις μια φορά έχει καταφέρει η Ξάνθη να κερδίσει στην Λιβαδειά σε σύνολο εφτά αναμετρήσεων. Ο Λεβαδειακός μετράει τρεις νίκες και τρία παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, κάτι που έγινε και στο περυσινό ματς με το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα. Στον αγώνα του πρώτου γύρου, η ακριτική ομάδα είχε επικρατήσει 1-0 και το σημειώνουμε, αφού είναι πιθανόν να υπάρξει ισοπαλία στο φινάλε της σεζόν.
(ΑΝ) 1: Παίρνει όσα θέλει!
(ΑΝ) Χ: Χέρι-χέρι...
(ΑΝ) 2: Κόντρα στα προγνωστικά.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Απέναντι στην Ξάνθη έκανε το καθήκον του και ξέφυγε από τα εφιαλτικά σενάρια υποβιβασμού. Στην Κομοτηνή έχει μια μεγάλη ευκαιρία να σώσει τα προσχήματα όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της σεζόν και να αναρριχηθεί σε μια θέση που θα φέρει ηρεμία ενόψει της επόμενης περιόδου. Ο Πανθρακικός συνεχίζει να παίζει με γνώμονα το καλύτερο και χωρίς άγχος ψάχνει ένα ακόμα αποτέλεσμα που θα του δώσει μερικά λεπτά δημοσιότητας.

ΓΗΠΕΔΟ: Δ.Σ. Κομοτηνής
ΩΡΑ: 14:30 (14/3)
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports2
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιαννόπουλος, Μποζατζίδης, Νικολακόπουλος
ΠΡΟΣΩΠΟ: Μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν ένας ποδοσφαιριστής που κάνει καλό πρωτάθλημα. Εσχάτως τείνει να γίνει κίνημα! Το κίνημα των ασίστ! Ο Γιώργος Τζαβέλλας είχε επιβλητική συμμετοχή στην προηγούμενη νίκη του Πανιωνίου, εκτελώντας και τις τρεις στημένες φάσεις απ' τις οποίες μπήκαν τα γκολ των κυανέρυθρων και είναι τον τελευταίο καιρό ένας παίκτης που χρίζει προσοχής. Κάτι που έχουν αντιληφθεί στον Πανιώνιο, στην Εθνική, αλλά και στις μεγάλες ομάδες.
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 4,50 Χ: 3,10 2: 1,65
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Στη Νέα Σμύρνη του έρχονται βολικά... Τρεις φορές έχει υποδεχτεί τον Πανθρακικό για πρωτάθλημα και κύπελλο και μετράει ισάριθμες νίκες με γκολ 11-1! Η μοναδική φορά που ταξίδεψε στην Κομοτηνή, όμως, δεν ήταν τόσο ευχάριστη. Οι πράσινοι είχαν επικρατήσει τον Οκτώβριο του 2008 με 1-0 χάρη στο γκολ του Κλεμάν και ευελπιστούν να ακολουθήσουν την παράδοση.
(ΑΝ) 1: Ομάδα Β' γύρου!
(ΑΝ) Χ: Φιλικά κι αγαπημένα!
(ΑΝ) 2: Σ' έστησαν σε μια γωνιά...

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Όταν τον πλήγωνε το ελληνικό πρωτάθλημα, του έσωσε το γόητρο η Ευρώπη. Και τώρα που η Ευρώπη... τού γύρισε την πλάτη, ο Παναθηναϊκός θα ψάξει να βρει γιατρειά στη Super League. Οι πράσινοι θέλουν να περάσουν νικηφόρα από την Τρίπολη, ώστε να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας και να περιμένουν ευχάριστα νέα από τη Θεσσαλονίκη. Ο Αστέρας, που ζει με τα προβλήματά του το τελευταίο διάστημα, δεν είναι αδιάφορος, αφού τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα, τον έχουν φέρει κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

ΓΗΠΕΔΟ: Αστέρα Τρίπολης
ΩΡΑ: 16:45 (14/3)
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσιτσώνης, Ευθυμιάδης, Γούκος
ΠΡΟΣΩΠΟ: Σε ένα ακόμα παιχνίδι, η προσοχή στρέφεται κάτω από τα δοκάρια. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλέξανδρος Τζόρβας θα βρεθεί και πάλι στη θέση που τόσο πολύ κόστισε στον Παναθηναϊκό στον αγώνα με την Σταντάρ. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει και ο οργανισμός του κριθεί αποδυναμωμένος από την γαστρεντερίτιδα, τότε όποιος από τους Γκαλίνοβιτς ή Καρνέζη παίξει, θα είναι εξίσου στο επίκεντρο.
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 7,00 Χ: 3,40 2: 1,40
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Ακούει Αστέρας και τρέχει! Ο Παναθηναϊκός έχει κάκιστη παράδοση απέναντι στην ομάδα της Τρίπολης, αφού έχει καταφέρει μόλις μια φορά να κερδίσει σε σύνολο πέντε αγώνων. Και προσοχή! Δεν μιλάμε για τις αναμετρήσεις στην Πελοπόννησο, αλλά συνολικά. Το 1-1 είναι το αγαπημένο σκορ των δύο ομάδων κι εκείνο που ήρθε στα τελευταία τρία παιχνίδια, ενώ η πεντάδα συμπληρώνεται με μια νίκη του Παναθηναϊκού 2-0 (με γκολ στο 75' και το 88') και με μια επικράτηση του Αστέρα 1-0, την παρθενική φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες.
(ΑΝ) 1: Στάνταρ, όμως!
(ΑΝ) Χ: Ωδή στον πλάνητη Άρη!
(ΑΝ) 2: Στην Ελλάδα, είναι στάνταρ!

ΛΑΡΙΣΑ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Η Λάρισα έκανε ένα μεγάλο βήμα κερδίζοντας την ΑΕΚ, ωστόσο δεν έχει καταφέρει ακόμα τίποτα. Απέναντι στον Εργοτέλη χρειάζεται και πάλι πάση θυσία τη νίκη, όχι για να σωθεί, αλλά για να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι Κρητικοί είναι φαινομενικά άνετοι, ωστόσο ο Νίκος Καραγεωργίου μίλησε για το άγχος που ακόμα υπάρχει και θέλει η ομάδα του ­- παρά τις απουσίες - να πάρει βαθμό στο Αλκαζάρ, ώστε να μην κινδυνεύσει στο φινάλε.

ΓΗΠΕΔΟ: Αλκαζάρ
ΩΡΑ: 16:45 (14/3)
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports2
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπασταμάτης, Καρατζίκας, Αλεξέας
ΠΡΟΣΩΠΟ: Δύο γκολ, έξι βαθμοί! Στην Ξάνθη ήταν εκείνος που βοήθησε τη Λάρισα να σταθεί στα πόδια της και απέναντι στην ΑΕΚ, να κάνει ένα βήμα μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Γιαν Μπλάζεκ είναι το πρόσωπο των ημερών στον κάμπο, αφού έχει αναγκάσει κάποιους να αναρωτιούνται πόσο κοστίζει και την ΑΕΛ να σκέφτεται να ενεργοποιήσει από τώρα την οψιόν αγοράς που υπάρχει στο συμβόλαιό του. Ο 20χρονος Τσέχος έχει γενέθλια στις 20/3, οπότε έχει κι ένα λόγο παραπάνω να... κεράσει!
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 1,65 Χ: 3,05 2: 4,50
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Τα λεφτά σας στο over! Παρότι τέτοια ματς συνήθως είναι κλειστά και κρίνονται στο γκολ, το παρελθόν δείχνει το δρόμο για πολλά τέρματα! Οι δύο προηγούμενες αναμετρήσεις στο Αλκαζάρ ανάμεσα στη Λάρισα και στον Εργοτέλη έχουν λήξει με το σκορ καρμπόν 3-2, ενώ υπάρχει μια ακόμα νίκη της ΑΕΛ με σκορ 2-1. Η μοναδική φορά που δεν έχει αναδειχθεί νικητής στον κάμπο ήταν για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, όταν η αναμέτρηση είχε λήξει 0-0.
(ΑΝ) 1: Ξάναγινε... Αλκατράζ!
(ΑΝ) Χ: Μαύρα σύννεφα!
(ΑΝ) 2: Μπόρα!

Όταν ο Becks επέστρεψε στο Μάντσεστερ

Η φυγή του, το καλοκαίρι του 2003, δεν εξέπληξε κανέναν. Παρότι ήταν ο αγαπημένος της κερκίδας, έκανε το λάθος να συγκρουστεί με το μεγάλο αφεντικό και στη σύγκρουση αυτή μόνο ένας μπορούσε να είναι ο νικητής.

Η επιστροφή του όμως, σχεδόν επτά χρόνια αργότερα, ήταν θριαμβευτική. Γιατί ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, παρά τις αδυναμίες του, δεν έφυγε ποτέ από τις καρδιές των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οπαδός της ομάδας και ο ίδιος, δεν έπαψε να δηλώνει δημόσια την αφοσίωση και την αγάπη του σ’ αυτή.

Με τον καιρό, το χάσμα που τον χώριζε από τον Άλεξ Φέργκιουσον, τον προπονητή που τον ανέδειξε, γεφυρώθηκε. Μετακομίζοντας, πρώτα στη Μαδρίτη και μετά στο Λος Άντζελες και στο Μιλάνο, πήρε μαζί του τα φώτα της δημοσιότητας που τόσο ενοχλούσαν τον Φέργκι και άφησε την ανάμνηση του καλού παιδιού και παίκτη, που δεν ξέχασε τι σήμαιναν γι’ αυτόν τα χρόνια που πέρασε στο Ολντ Τράφορντ.

Έτσι, η ρεβάνς του αγώνα με τη Μίλαν για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ εξελίχθηκε σε μια βραδιά Μπέκαμ. Βοήθησε και το γεγονός ότι η Γιουνάιτεντ είχε κερδίσει στο πρώτο ματς, ενώ έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο της πρόκρισης με ένα γκολ στην αρχή.

Ξεσηκωμός

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι οπαδοί με τα χρυσοπράσινα κασκόλ -σύμβολο της διαρκούς πλέον διαμαρτυρίας τους εναντίον των ιδιοκτητών της ομάδας- είχαν αποφασίσει να υποδεχτούν με τον καλύτερο τρόπο το δικό τους παιδί…

Από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στον αγωνιστικό χώρο για την προθέρμανση, ο Μπέκαμ έγινε αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων. Τον χειροκροτούσαν και ανταπέδιδε. Του τραγουδούσαν και χαμογελούσε. Πανό που τον καλωσόριζαν ξεπηδούσαν από διάφορες γωνιές του γηπέδου και τα φλας των μηχανών άστραφταν πιο συχνά από ποτέ. Το αποκορύφωμα ήταν τη στιγμή που στήθηκε στην άκρη της κεντρικής γραμμής για να μπει στο -τελειωμένο πια υπέρ της Γιουνάιτεντ- παιχνίδι.

Η μπάλα ήταν στην περιοχή της Μίλαν, αλλά κανείς δεν έδινε σημασία. Όρθιοι, πάνω από 70.000 άνθρωποι είχαν μάτια μόνο για τον Ντέιβιντ. Τα χρυσοπράσινα κασκόλ ανέμιζαν στον αέρα και το τραγούδι δυνάμωνε. Η εικόνα έμοιαζε μ’ εκείνη της εποχής που κυριαρχούσε στο Ολντ Τράφορντ και μικρά κορίτσια τσίριζαν στο αντίκρισμά του σα να ήταν ποπ σταρ ή αγόρια μιμούνταν το κάθε διαφορετικό κούρεμά του.

Οικειότητα

Υπήρχε όμως μια σημαντική διαφορά. Η ατμόσφαιρα ήταν πιο ζεστή. Αυτή η συνεύρεση είχε ένα τόνο οικειότητας. Ήταν μια επιστροφή στο σημείο αναφοράς. Κάποιοι τόλμησαν να ζητήσουν εν χορώ από τον Φέργκιουσον να ξαναπάρει τον Μπέκαμ στην ομάδα. Όχι πως το πίστευαν, αλλά θεώρησαν καλό να τονίσουν ότι εκεί ανήκει στην πραγματικότητα.

«Ανατρίχιασα», έλεγε μετά ένας οπαδός. Κι ένας άλλος: «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο». Κάποιοι είπαν ότι είδαν δάκρια να κυλούν στα μάτια του. Και στο τέλος, όταν όλοι οι άλλοι είχαν φύγει και μόνο ο Ροναλντίνιο στεκόταν στην είσοδο της φυσούνας κοιτώντας αμήχανα και χειροκροτώντας κι αυτός το συμπαίκτη του, ο Μπέκαμ έσκυψε και πήρε ένα κασκόλ που του πέταξαν από το πέταλο των φανατικών, το Στρέτφορντ Εντ.

Συμβολική κίνηση

Ήταν ένα από τα χιλιάδες χρυσοπράσινα… Το πέρασε γύρω από το λαιμό του και χάθηκε στη φυσούνα. Η παράσταση έλαβε τέλος. Οι αποχωρούντες οπαδοί δε μιλούσαν για το ματς, για τα γκολ του Ρούνι, τη θριαμβευτική επικράτηση, την ανυπαρξία της Μίλαν, τον επόμενο αντίπαλο. Μιλούσαν μόνο για τον Μπέκαμ.

Ο ίδιος είπε ότι πήρε το κασκόλ γιατί είχε τα χρώματα της Νιούτον Χιθ, από την οποία προήλθε η Γιουνάιτεντ, και ότι αυτό δε σημαίνει πως προσχωρεί στη διαμαρτυρία των οπαδών. Δεν είπε όμως ότι την καταδικάζει. Κι αυτό ήταν αρκετό για όσους ήθελαν να ερμηνεύσουν την κίνηση ως συμβολική. Άλλωστε, όλοι στην Αγγλία γνωρίζουν και αναγνωρίζουν το ταλέντο του Μπέκαμ να στρέφει τα φώτα επάνω του… Αν και τη νύχτα της 10ης Μαρτίου στο Ολντ Τράφορντ δε χρειαζόταν να κάνει τίποτε για να τον προσέξουν… Έφτανε που ήταν εκεί.

Πρωτάθλημα Πορτογαλίας

Στην κορυφή της βαθμολογίας του πορτογαλικού πρωταθλήματος επέστρεψε η Μπράγκα, η οποία νίκησε με 1-0 την Ρίο Άβε και έφτασε στους 55 πόντους την Μπενφίκα που παίζει την Κυριακή.Με νίκη συνέχισε επίσης και η Πόρτο, η οποία έστω και δύσκολα πέρασε από την έδρα της Ακαδέμικα με 2-1. Οι «δράκοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 33’ από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σουγκού, ωστόσο με δύο τέρματα των Άλβες τρία λεπτά αργότερα και του Ροντρίγκεζ στο 87’ κατάφεραν να φύγουνε με το «διπλό».

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 12/03/10

Ναβάλ-Λεϊρία 1-0
(57’ πεν. Ντιέγκο)

Σάββατο 13/03/10

Μπράγκα-Ρίο Άβε 1-0
(16’ Μαντριντ)

Ακαντέμικα-Πόρτο 1-2 (33’ πεν Σουγκού – 36’ ΄’Αλβες, 87’ Ροντρίγκεζ)

Κυριακή 14/03/10

Ολανένσε-Μπελανένσες (17:00)

Λεϊσόες-Σετούμπαλ (18:00)

Νασιονάλ-Μπενφίκα (20:00)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Γκιμαράες (22:15)
Δευτέρα 15/03/10

Πάκος Φερέιρα-Μαρίτιμο (22:15)

«Διπλό» με «Τζίλα» για Φιορεντίνα

Μια μεγάλη νίκη πανηγύρισε το βράδυ του Σαββάτου στο «Σαν Πάολο» η Φιορεντίνα του Τσέζαρε Πραντέλι.Οι «βιόλα» επικράτησαν με 3-1 της Νάπολι, δείχνοντας πως έχουν αφήσει πίσω τους τον αποκλεισμό από την Μπάγερν Μονάχου στο Τσάμπιονς Λιγκ και μειώσαν την διαφορά τους από τους αποψινούς τους αντιπάλους στους τρεις βαθμούς.

Οι «παρτενοπέι» άνοιξαν το σκορ στο 48’ μετά από σέντρα του Μάτζιο και κεφαλιά του Λαβέτσι ο οποίος διαμαρτυρήθηκε δικαιολογημένα για πέναλτι δέκα λεπτά αργότερα. Αντ’ αυτού, ήρθε το 1-1 για την Φιορεντίνα με κεφαλιά του Τζιλαρντίνο σε ωραίο γύρισμα του Γιόβετιτς από αριστερά. Ο Ιταλός επιθετικός έβαλε μπροστά τους «βιόλα» στο 87’ με νέα, κοντινή κεφαλιά και ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγα προς το μέρος τους.

Το τελικό 3-1 το οποίο αποτελεί «μαγική εικόνα» μιας και η Νάπολι δικαιούταν τουλάχιστον την ισοπαλία από το παιχνίδι, διαμόρφωσε στο 94’ ο Γιόβετιτς, σε μια φάση που ο Ντε Σάνκτις είχε εγκαταλείψει το τέρμα του στην προσπάθεια του να βοηθήσει τους γηπεδούχους να φτάσουν στην ισοφάριση…

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής της Serie A:

Νάπολι-Φιορεντίνα 1-3
48’ Λαβέτσι/ 60’, 87’ Τζιλαρντίνο/ 94’ Γιόβετιτς

Κυριακή 14/03

16:00 Μπολόνια-Σαμπντόρια
16:00 Τζένοα-Κάλιαρι
16:00 Γιουβέντους-Σιένα
16:00 Λάτσιο-Μπάρι
16:00 Λιβόρνο-Ρόμα
16:00 Πάρμα-Αταλάντα
16:00 Ουντινέζε-Παλέρμο
21:45 Μίλαν-Κιέβο

Από την Παρασκευή

Κατάνια-Ίντερ 3-1
74’ Μάξι Λόπεζ, 81’ πεν. Μασκάρα, 89’ Μαρτίνεζ/ 54’ Μιλίτο
* Στο 81’ αποβλήθηκε ο Μουντάρι της Ίντερ

Μοιράστηκαν βαθμούς Σεβίλλη και Λα Κορούνια

Λίγες μέρες πριν το κρίσιμο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ίδιο γήπεδο για το Τσάμπιονς Λιγκ, οι Ανδαλουσιανοί έμειναν στο 1-1 με την «Ντέπορ» και έτσι έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν περισσότερο την τρίτη Βαλένθια η οποία την Κυριακή παίζει στην Βαρκελώνη με την Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ άνοιξε το σκορ με τον Φάτσιο στο 21’ όμως η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε άμεσα, με τον Αντριάν να ισοφαρίζει στο 24’ και εντέλει να δίνει τον βαθμό της ισοπαλίας στην Λα Κορούνια.

Αναλυτικά, τα αποψινά αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής της «Πριμέρα Ντιβιζιόν»:

Χετάφε-Μαγιόρκα 3-0

32’ Παρέχο, 80’ Μικού, 85’ πεν. Μοράλ
* Στο 85’ αποβλήθηκε ο Νούνιες της Μαγιόρκα

Σπόρτινγκ Χιχόν-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0

Σεβίλλη-Λα Κορούνια 1-1
21’ Φάτσιο/ 24’ Αντριάν

Κυριακή 14/03

18:00 Αλμερία-Μάλαγα
18:00 Σανταντέρ-Σαραγόσα
18:00 Τενερίφη-Εσπανιόλ
18:00 Βιγιαρεάλ-Χερέθ
20:00 Μπαρτσελόνα-Βαλένθια
22:00 Βαγιαδολίδ-Ρεάλ Μαδρίτης

Δευτέρα 15/03

22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης-Οσασούνα

Τσίλντρες: «Θέλω να μείνω»!

Ο 27χρονος Αμερικανός φόργουορντ, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Βήμα», εμφανίσθηκε σίγουρος πως οι «ερυθρόλευκοι» θα καταφέρουν να δώσουν το «παρών» στο φάιναλ-φορ του Παρισιού και να «παλέψουν» για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Επίσης, τόνισε πως θα ήθελε να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στον τελικό, σχολίασε τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την διοργάνωση, ενώ αποκάλυψε πως απολαμβάνει να παίζει αντίπαλος με το «τριφύλλι».

Αναλυτικά:

-Τον τελευταίο καιρό ο Ολυμπιακός εκπέμπει τη σιγουριά μιας ομάδας η οποία έχει αυτοπεποίθηση και ανυπομονεί να έλθει η ώρα του φάιναλ φορ για να διεκδικήσει το τρόπαιο της Ευρωλίγκας.
«Γι’ αυτό παίζουμε! Και αυτό ελπίζουμε. Αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε ότι πρέπει να κάνουμε το χρέος μας. Εξασφαλίσαμε την πρώτη θέση του ομίλου μας στο Τop 16 και αποκτήσαμε πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας».

-Είναι τίμιο εκ μέρους σας να σέβεστε την πρωταθλήτρια Πολωνίας Πρόκομ, ωστόσο φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν διαθέτει την ποιότητα και την εμπειρία του Ολυμπιακού.
«Σας πληροφορώ ότι είναι πολύ καλή και επικίνδυνη ομάδα. Εχουν παίκτες οι οποίοι μπορεί να έλθουν εδώ και να σκοράρουν 30 πόντους. Δεν είναι μόνο ο Κουιντέλ Γουντς, ο οποίος έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, αλλά και ο Ντέιβιντ Λόγκαν, ο Ντάνιελ Γιούιν και πολλοί άλλοι. Σε καμία περίπτωση δεν θα τους πάρουμε στην πλάκα. Θα μπούμε στο γήπεδο με τη λογική ότι θα αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης».

«Ομάδα με καρδιά»

-Πες μας τρεις λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός αισθάνεται πιο δυνατός και πιο έτοιμος ώστε να διεκδικήσει το τρόπαιο στο Παρίσι, εφόσον καταφέρει φυσικά να υπερπηδήσει το εμπόδιο της Πρόκομ.
«Ο πρώτος είναι η εμπειρία. Εχουμε περισσότερη εμπειρία λόγω της περυσινής συμμετοχής στο φάιναλ φορ του Βερολίνου. Ο δεύτερος είναι αυτοπεποίθηση, γιατί έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε παιχνίδια με διαφορετικό στυλ. Και ο τρίτος είναι... καρδιά! Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με καρδιά. Σε όλους τους αγώνες είμαστε ανταγωνιστικοί και δεν τα παρατάμε ποτέ».

-Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος στον τελικό με τον Παναθηναϊκό άλλαξε όλη την ψυχολογία στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Συμφωνείς;
«Υπάρχει λιγότερη πίεση! Θα σας περιγράψω ακριβώς το πώς νιώθουμε. Κερδίσαμε κάτι και βγάλαμε το άγχος από πάνω μας. Και λέμε στον εαυτό μας: “Τώρα πάμε να παίξουμε”. Πήραμε το πρώτο τρόπαιο, έχουμε κάτι, αλλά η δίψα μας δεν έχει σβήσει. Θα παίξουμε για τον επόμενο στόχο, την κατάκτηση της Ευρωλίγκας».


«Λατρεύω να παίζω αντίπαλος με Παναθηναϊκό»

-Δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε πρόωρα και δεν θα τον συναντήσετε στο Παρίσι, αισθάνεσαι να υπάρχει λιγότερη πίεση σε σχέση με το περυσινό φάιναλ φορ;
«Λατρεύω να παίζω αντίπαλος με τον Παναθηναϊκό. Είναι απολαυστικό. Πάντα ήταν και πάντα θα είναι. Πρόκειται για τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας και αυτές οι μονομαχίες αρέσουν σε όλους. Οι παίκτες μπαίνουν στο γήπεδο με ισχυρό κίνητρο, ο κόσμος ανυπομονεί για αυτά τα παιχνίδια. Υπάρχει μια καλώς εννοούμενη τρέλα».

-Στα μέσα Ιανουαρίου είχες δηλώσει ότι κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν αλαζονική συμπεριφορά. Εξακολουθείς να το πιστεύεις;
«Αυτό αισθανόμουν εκείνη τη στιγμή και αυτό είπα. Περασμένα ξεχασμένα όμως. Δεν είναι τέτοιος ο χαρακτήρας μου, να μένω κολλημένος σε κάποιες αντιλήψεις ή απόψεις. Η ζωή προχωράει και εμείς μαζί της. Ισως όταν το είπα αυτό να ήμουν θυμωμένος, δεν ξέρω... Το μόνο βέβαιο είναι ότι πρόκειται για καλή ομάδα».

«Θέλω Μπαρτσελόνα στον τελικό»

-Οι περισσότεροι κατατάσσουν την Μπαρτσελόνα στην πρώτη θέση των φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Βάσει συστήματος η μόνη περίπτωση να συναντηθείτε είναι στον τελικό. Αυτή τη στιγμή προέχει η πρόκριση επί της Πρόκομ, ωστόσο ποια είναι η πρώτη σκέψη που περνά από το μυαλό σου;
«Θέλω πολύ να τους αντιμετωπίσω στον τελικό. Ζω για αυτή τη μονομαχία και πιστεύω ότι οι δύο ομάδες έχουν αρκετές ομοιότητες. Η Μπαρτσελόνα ξέρει να κερδίζει σε υψηλό και χαμηλό ρυθμό, είναι πολύ ισχυρή στο επιθετικό κομμάτι, αλλά παίζει και καλή άμυνα. Το ίδιο και ο Ολυμπιακός. Θα είναι μια εξαιρετική αναμέτρηση και θέλω να τη ζήσω».

-Υπάρχουν στιγμές που συλλαμβάνεις τον εαυτό σου να προσεύχεται ώστε να μην έχετε νέες ατυχίες εν όψει του φάιναλ φορ; Μόνο στον Ολυμπιακό η νέα γρίπη προκάλεσε έξι κρούσματα!
«Μας κόλλησε ο Λεμπρόν Τζέιμς στο Κλίβελαντ! Ξέρετε κάτι όμως; Οι ατυχίες είναι κομμάτι του αθλητισμού. Πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό και το καλό με την ομάδα μου είναι ότι, ακόμη και όταν υπάρχουν ασθένειες ή τραυματισμοί, έχει την ικανότητα να βασίζεται σε άλλους παίκτες και να κερδίζει. Αυτό αποδεικνύει το βάθος που έχει ο εφετινός Ολυμπιακός. Οσο για αυτό που με ρωτήσατε, ναι, κάνω την προσευχή μου όχι μόνο για το μπάσκετ αλλά και για τη ζωή, για να έχουμε την υγεία μας και να μπορούμε να εκπληρώνουμε τους στόχους και τα όνειρά μας».
«Ζήσε τη ζωή»

-Ποιον τίτλο θα έβαζες στην εφετινή χρονιά;
«Αυτή τη χρονιά έγινα πιο δυνατός. Η ζωή με έκανε πιο δυνατό. Εχω αναθεωρήσει αρκετές απόψεις και πλέον, μετά τον θάνατο του πατέρα μου, δεν δίνω σημασία σε λεπτομέρειες, αλλά στην ουσία. Πηγαίνω το βράδυ στο σπίτι μου και ευγνωμονώ τον Θεό που ζω. Οπότε ο τίτλος που θα έβαζα είναι «Live a life» (σ.σ.: Ζήσε τη ζωή)».

-Ως συμπέρασμα, θα μας επέτρεπες να υποβάλουμε ένα υποθετικό ερώτημα; Αν έπρεπε να αποφασίσεις εδώ και τώρα, θα ενεργοποιούσες τη ρήτρα του συμβολαίου σου που σου δίνει τη δυνατότητα να αγωνιστείς και του χρόνου στον Ολυμπιακό;
«Ναι! Θα το έκανα. Μου αρέσει πολύ εδώ».